Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Babázó

• Please log in to reply
6870 válasz a témához

#521 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 2. - 9:40

ÁÁáááááúú... ez azért kicsit meredek családi hagyománynak :D Az én párom meg annyira kis súllyal született (ikerként), hogy inkubátrba tették, remélem õ nem csinál ebbõl hagyományt... Fõleg az ikerségébõl nem :D (azon azért már most meglepõdnék..)

#522 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2007 augusztus 2. - 19:43

Végre hívott Vera. Sok újat nem mondott. Nagyon fáradt, mert egész nap futkosott. Viszont tudatosan nyugtatja magát, és holnap megy a védõnénihez, tejügyben továbbképzõdni, hogy Matyinak legyen igazi kajája is. Bár, eleinte fejni kell majd és szondán kapja az ifiúr. És megígérte, hogy bár utálja sört, azért megpróbál azt is inni, hogy beinduljon a tejgyár. :D Megsimizhette, Matyi rögtön rámarkolt a kezére. :ang: De mondja Vera, látszik rajta, hogy fájdalmai vannak, gondolom, bántja az a sok csõ. És hogy ijesztõen sok gép pittyeg-sípol-világít körülötte. Nagyon rossz lehet... Viszont a mutatói javultak, ha jól értettem, akkor a légzése is rendezõdik, a gép már csak kiegészítésként van rajta. És majdnem kinyitotta a szemét. Kacsintgat. ;) Csikasz, a megnyugtatásodra közlöm, hogy István csinált egy képet Matyiról, de telefonnal, úgyhogy azt tõlük kell kikunyizni, hogy küldjék át MMS-ben. Én sem láttam még, de nem lehet szegényke szívderítõ látvány a sok csõ meg drót között. :( Még törékenyebbnek és kisebbnek tûnik biztos. :( Mindenesetre ezek jó hírek. :)

#523 La Bamba

La Bamba

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 3. - 6:44

Kiváncsi lennék, a kisbabás társak mennyi ideig "dolgoztak" azon, hogy baba legyen? :D :ang: Nálunk most van napirenden a kérdés, lassan a 2. hónap is letelik lelkiismeretes próbálkozások közepette, de még nincs eredmény! Nem vagyok egy türelmes fajta, kicsit kezdek szorongani!

#524 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2007 augusztus 3. - 6:58

Bi-bi-bííííí, láttam Matyit fényképeeeeen! Posted Image

#525 Mörjike

Mörjike

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 967 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 3. - 7:43

Hû micsoda híreket látok itt. Bár kicsit megijedtem tõle Matyi miatt is és mert én meg szeptember elejére vagyok kiírva... Remélem hamar rendbejön Matyi és a szüleinek nem kell sokáig aggodalmaskodniuk ennyire komolyan az egészségéért. Szorítok érte én is nagyon!

#526 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 3. - 8:38

Kiváncsi lennék, a kisbabás társak mennyi ideig "dolgoztak" azon, hogy baba legyen? :D :ang:

Nálunk most van napirenden a kérdés, lassan a 2. hónap is letelik lelkiismeretes próbálkozások közepette, de még nincs eredmény! Nem vagyok egy türelmes fajta, kicsit kezdek szorongani!

ugyan már nem vagyok annyira "kisbabás társ", mivel a nagyobbik mostanában lesz 7 éves, a kicsi meg novemberben 5, de még azért emlékszem a babagyártásra :D Az elsõt rögtön az elsõ hónapban összehoztuk, szabályosnak alig mondható 56-63 napos ciklus mellett (amire a doki azt mondta, hogy szerinte így kizárt a siker) :rolleyes: :rolleyes: . A kicsihez 2 hónap kemény meló kellett :yeah: :yeah:
Amúgy pár hónap próbálkozás úgy tudom, teljesen normális, nem kell aggódni.

#527 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2007 augusztus 3. - 8:55

Matyit levették a géprõl, és most végre nincs már benne semmilyen csõ. :ang: Elkezdett viszont sárgulni, de figyelik, és Vera elmondása szerint jó kezekben van. :)

#528 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 3. - 9:14

Hajrá Matyi! :ang:

#529 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 3. - 10:35

Na a szültéskori sárgulás az, ami teljesen rendben van, és normális, persze nem mindegy mennyire :) Úgyhogy jó, ezek tök jó hírek, őszintén örülök neki. Minden kicsi babát nagyon rossz csövek között látni, elég kemény lehet az ott dolgozóknak. La Bamba: szerintem a legrosszabb amit tehetsz, hogy elkezdesz szorongani. Sok havi próbálkozás után gyakran jön össze úgy, ha elmennek valahova, csak pihenni a párok. És a fél-egy év próbálkozás tök normális. Ami segít, szerintem, pontosabban jól megnöveli normális esetben az esélyeket, az a naptár módszer. Arról nem beszélve, hogy vannak olyan szerencsések, akik érzik a peteérést ;) Mörjike, akkor tévedtem, nem a nővérem következik a sorban, hanem te :kocc: Hol fogsz szülni? Ja, bocs, megnéztem: Debrecenben.

Edited by BoKa, 2007 augusztus 3. - 10:54.

#530 La Bamba

La Bamba

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 3. - 20:36

Köszi! Tök arik vagytok, ezzel kicsit sikerült megnyugtatni magam. A párom rém nyugis, persze a késlekedés neki direkt kapóra jön :D

#531 Mörjike

Mörjike

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 967 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 3. - 20:55

Igen, Debrecenben fogok remélhetõleg szülni. A klinikán. Pont ezen a héten mehettünk be megnézni a helyszínt. Bevittek a szülõszobába, vajúdóba, mûtõbe. Megmutatták a csecsemõosztályt és a gyermekágyas osztályt milyen szobák vannak és részletes felvilágosítást adtak az egész folyamatról mi kell mi nem kell, mire számíthatunk bent. Ami szerintem nagyon jó dolog és nagyon kedves volt mindenki velünk. Azt nem mondhatom, hogy nagyon megnyugodtam a látványtól, bár minden tiszta volt és rendes, csakhát mégse olyan otthonos ugye... de legalább tudunk készülni lelkileg mi vár bent majd ránk. La Bamba szerintem nektek is össze fog jönni a baba, ha a párod is vágyik majd rá. Nem akarni kell, hanem tényleg legbelül õszintén vágyni rá. De azért kitartást hozzá! :) Matyi akkor mostmár Verával lehet vagy még inkubátorban van?

#532 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2007 augusztus 4. - 6:28

Matyi akkor mostmár Verával lehet vagy még inkubátorban van?

Most még inkubátorban van, és marad is jópár napig. A tejet szondán keresztül kapja, meg folyamatosan megy bele az infúzió. Vera most intézi az anyaszállást, hogy ott lehessen közel, ne kelljen Kistokajból befutkosni napjában többször.

#533 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 4. - 9:30

Azé...micsoda genyaság, hogy ezt külön kell intézni, mármint az anyaszállást. És beindult rendesen a ... (úú, de kár, hogy most nem tudom idézni Agrobét, maradjunk a hivatalos megfogalmazásnál ;) )... a teje?

Edited by BoKa, 2007 augusztus 4. - 9:30.

#534 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2007 augusztus 4. - 9:50

Azé...micsoda genyaság, hogy ezt külön kell intézni, mármint az anyaszállást.
És beindult rendesen a ... (úú, de kár, hogy most nem tudom idézni Agrobét, maradjunk a hivatalos megfogalmazásnál ;) )... a teje?

Még semmi nyoma a tejnek, sajnos, de szorgalmasan issza a tejtermelés-serkentõ teát, meg próbál rákoncentrálni, meg nemizgulni, de egyelõre sehol semmi (tegnap esti infó, lehet hogy azóta már megindult). Gondolom, a sok futkosás sem tesz kifejezetten jót neki.

Matyi és a többi hasonló helyzetû baba most azt a tejet kapja, amit a már beindult anyukák :) fejnek ki és megmarad. Szerencsére, nem tápszerezik.

Edited by Zebrabara, 2007 augusztus 4. - 9:51.

#535 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2007 augusztus 4. - 11:23

Matyi cumisüvegbõl kapta az ebédet, Vera meg fejt komoly 6 csepp tejet. És nagyon büszke magukra! :D :D

#536 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 4. - 11:30

Gondolom, a sok futkosás sem tesz kifejezetten jót neki.

Hát az biztos, hogy nem ideálisak a körülmények.. Üzenem neki, hogy semmiképp ne adja fel :kocc:
A 6 csepp jó kezdetnek, de cél a holsteiniség :D :D És nem csak mindig a sörre kell gondolni :D

#537 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 4. - 18:33

cél a holsteiniség :D :D

Azért annak Te sem örülnél, gondolom. :D Mi lesz ott, tejcsárda? :D

#538 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 4. - 20:33

Hajrá Vera, hajrá Matyi, hajrá tej! :D

#539 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2007 augusztus 7. - 9:20

Szopi! :ang: :yeah: Önállóan, nagy erõvel. :cool:

#540 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 7. - 9:27

Szopi! :ang: :yeah: Önállóan, nagy erővel. :cool:

:yeah: :yeah: :kocc: :kocc: :kocc: :kocc:
Csak így tovább még vagy 2-3 évig :D

Edited by emeset, 2007 augusztus 7. - 9:28.

#541 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2007 augusztus 7. - 9:34

Csak még beájul kaja közben, a nyugtatók miatt, amiket az inkubátorban kapott... Vera megmérte magát, 3,5 kg-val nehezebb csak, mint decemberben volt. A mázlista!

#542 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 7. - 11:17

Csak még beájul kaja közben, a nyugtatók miatt, amiket az inkubátorban kapott...

Szegényke! Milyen szörnyû már, hogy egy pici babát, aki az életéért küzd, meg hogy levegõt kapjon, még be is nyugtatózzák :hupp: :hupp:

#543 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 7. - 11:18

Nemnem, rosszul mondod. Milyen jó, hogy erre már nincs szüksége! :ang:

#544 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 7. - 11:55

Innentõl kezdve a tej is belövell, és beindulhat a tejcsárda-marketing... :kir: :yeah:

#545 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 7. - 12:06

Vera megmérte magát, 3,5 kg-val nehezebb csak, mint decemberben volt. A mázlista!

Az hagyján, de a bátor!! :D (mármint hogy meg mert mérni magát :D Nekem nincs is pont ilyen okokból kifolyólag mérlegem. Méricskélnek pont eleget :rolleyes:
Tök jó, hogy Matyi szopizik :yeah: Ezek szerint sikerült az anyaszállást elintéznie?

Úgy értem nem Matyinak természetesen :)

#546 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2007 augusztus 7. - 12:19

Igen, az anyaszálláson van napközben. De most este pl. Miskolcon aludtak a régi lakásban, a liftnélküli negyediken ( :D ). Azt mondta, hogy (még?) nem is feszül a melle, teljesen normális állagú :D és méretû. És a sebe sem fáj, csak elzsibbad, ha sokat ül. És hogy végre meg meri fogni Matyit, meg felemelni, meg ilyenek, amitõl eleinte tartott egy kicsit. Közben gyorsan elintézte Beysha körlölését is. :kir: (illetve körmölését, jav. :cool: )

Edited by Zebrabara, 2007 augusztus 7. - 12:21.

#547 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 7. - 12:20

Vera mennyit tud együtt lenni Matyival? :)

#548 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2007 augusztus 7. - 12:24

Azt hiszem, mindig átmegy "fejési idõben" :D azaz 2,5,8 órakor, már ha jól értettem. Feltéve, ha nem alussza el... Akkor kiveszik Matyit, szopizik, ha meg elég volt, akkor a maradékot Vera lefeji. Aszongya, 30 fok van ott a helységben, a babák miatt, ami nem kifejezetten kellemes a fölnõtteknek.

#549 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 7. - 12:58

Itt az idõ!!! Találjuk fel a légkondicionált szoptató szkafandert! :D ;)
Örülök, hogy jól vannak. :)

#550 Mörjike

Mörjike

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 967 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 7. - 13:54

Nahát, ez nagyon jó hír!! :) Végre valahára!
Az lenne a legjobb ha minél többet lehetnének együtt. Anya közelsége biztos sokat lendít elõre a küzdelemben.

#551 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 7. - 14:12

Mikor így hamarabb és váratlanul jön a bébi, hogy intézik el a 30 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot? (most az ilyen bürokratikus baromságokon puffogok..) Vagy a hatodik hónaptól kezdve minden hónapban kérjenek ki a szülni akarók friss papírt? Ehhhhh... Meg ez a sok barom vizsgálat! Hittétek volna, hogy a 29 hét körül a vizeletben aszkorbinsab azaz C-vitamin szintet is mérnek?? :eek: Hogy azután 32 hetesen újra lehessen menni újabb vizelet vizsgálatra? Tököm tele van. Ja igen, tényleg, most jövök rá, hogy van tököm :D Úgyhogy ezt most tök jogosan mondhatom, mindenféle tökölés nélkül :D

#552 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2007 augusztus 7. - 14:19

Mikor így hamarabb és váratlanul jön a bébi, hogy intézik el a 30 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot? (most az ilyen bürokratikus baromságokon puffogok..) Vagy a hatodik hónaptól kezdve minden hónapban kérjenek ki a szülni akarók friss papírt? Ehhhhh...
Meg ez a sok barom vizsgálat! Hittétek volna, hogy a 29 hét körül a vizeletben aszkorbinsab azaz C-vitamin szintet is mérnek?? :eek:
Hogy azután 32 hetesen újra lehessen menni újabb vizelet vizsgálatra?
Tököm tele van. Ja igen, tényleg, most jövök rá, hogy van tököm :D Úgyhogy ezt most tök jogosan mondhatom, mindenféle tökölés nélkül :D

Igen, ez Veráéknál is gond. Náluk ugyan nem házassági anyakönyvi kivonat volt a gond házasság híján :) , hanem apasági nyilatkozat, de így is elég futkosást okoz Istvánnak. Úgyhogy most egyelõre Lukácsi Mátyás néven fut az ifiúr.
Ilyenkor majd ha pár év múlva, immáron Fukk Mátyásként töltöget ki hivatalos iratot, akkor fiú létére a "születési név" rubrikát is ki kell majd töltenie? :confused: :kir:

Amúgy Vera a terheléses cukorvizsgálatot szidta nagyon, ha jól emlékszem.

#553 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 7. - 16:07

Mi a fenének kell 30 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat? Ez a legújabb trend? Eszem megáll.

#554 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 7. - 16:37

Ezt a baromságot, te jó ég... Ja, és apasági nyilatkozat nem is tehetõ ám akármelyik hivatalban... Éva: nem tudom ez mikori szabály, de 2 éves biztosan van.

#555 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 8. - 8:06

Ezt a baromságot, te jó ég... Ja, és apasági nyilatkozat nem is tehetõ ám akármelyik hivatalban...
Éva: nem tudom ez mikori szabály, de 2 éves biztosan van.

Viszont 4.5 éves meg biztos nincs, akkor még nem kellett 30 napnál nem régebbi. Mindig kitalálnak valami hülyeséget.

#556 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2007 augusztus 8. - 8:37

Telefonról tudok valahogy idetenni fényképet? Van már Vera+Matyis képem is, friss, ropogós, boldogságtól majd' kicsattanós.

#557 Mörjike

Mörjike

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 967 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 8. - 9:08

Telefonról tudok valahogy idetenni fényképet? Van már Vera+Matyis képem is, friss, ropogós, boldogságtól majd' kicsattanós.

Telórol mindenképpen le kéne tölteni számítógépre nyilván megfelelõ kábellel vagy infraporttal, ahonnan fel lehet tölteni a netre és ide beilleszteni.
Ha ilyet nem tudsz akkor elküldeni olyannak aki meg tudja oldani. :)

#558 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 8. - 9:20

Telóról e-mailben elküldöd a saját e.mail címedre letöltöd és felteszed tar.hu-ra vagy kepfeltes.hu-ra.... ;)

#559 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2007 augusztus 8. - 9:42

Telóról e-mailben elküldöd a saját e.mail címedre letöltöd és felteszed tar.hu-ra vagy kepfeltes.hu-ra.... ;)

ehhhh. Nem tudom emilre küldeni. Béna vagyok hozzá, ez meg egy hülye kölcsönkapott állandóanlefagyós Sanyi Erikszon. Chyki, átküldhetem Neked, telefonra, Te meg megbuherálod?

#560 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 8. - 10:30

ok ;) este ha hazaérek fel tudom rakni.

Edited by chyki, 2007 augusztus 8. - 10:32.