Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Érdekesség

• Please log in to reply
8980 válasz a témához

#521 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 29. - 23:52

Most nem azért, de ahelyett, hogy inkább kiegészítésekkel segítenétek õket, inkább itt cikizitek a lapot.Inkább örülni kéne neki, hogy vannak lelkes fiatalok (gondolom), akik próbálkoznak. Idõvel ebbõl még bármi komoly is kisülhet.Végigolvasva én is találtam olyan írást, amit nem hagyhattam szó nélkül. A kicsit hosszúra sikeredett levelembõl már fenn van egy két kiragadott sor.

#522 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 30. - 9:29

Szerintem azok nem is lippek... :rolleyes:

#523 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 31. - 18:46

Én személy szerint azért röhögtem körbe az illetõt, mert ha már nyit egy ilyen oldalt, akkor minimum, hogy utánanéz a hiányosságainak. Akármilyen lovas könyvet levesz a polcról, vagy akár újságot, tuti, hogy talál pár sort lipicai, shire vagy bármilyen más lófajtáról. De ha még nem is nyomtatott formában, de hallani csak hall róluk az ember, ha már lovasnak mondja magát. Lelkesek? Lehet, de szerintem csak inkább annak néznek ki! Ha lelkesek lennének, akkor nem mástól várnák, hogy megteljen tartalommal az oldaluk. :D

#524 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 31. - 20:20

Én meg azért akadtam ki az oldalon, amit Palomino mondott: nem hiszem el, hogy nem akad a kezébe egy lovas könyv, ahonnan be tudná másolni a lófajták ismertetõit... A helyesírási hibákról meg nem is beszélek inkább. :(

#525 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 31. - 20:45

A honlap alkotója, %The king nemrégiben regisztrált be fórumunkra.

#526 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2003 december 31. - 21:03

Igen, tudom, az infójából van a honlap címe is...

#527 Haflingi

Haflingi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 717 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 1. - 18:00

Posted Image Szerintem nem lelkes fiatalok, hanem valami pszichopata... A 10 éves unokahúgom helyesírása sokkal jobb. Nem szoktam cikizni senkit, de ez ciki.Csuti!Ezek tényleg nem lippek. A felsõ tán egy szürke akármilyen félvér, az alsó kis jóindulattal még andalúz is lehet.

#528 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 1. - 21:46

Csak egy kérdés: Felsoroltatok itt jópár nektek nem, tetszõ, mondjuk úgy ciki dolgot. De! Írt bármelyikõtök is nekik, hogy ezt és ezt érdemes lenne kijavítani így és így?

#529 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 1. - 23:10

Artin, én írtam nekik, hogy legalább egy lovas könyvet vegyenek a kezükbe, vagy legalább a fórumon nézzenek körül...

#530 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 2. - 0:04

Jó, mondom, hogy csak egy kérdés volt. Minden rosszindulat nélkül.

#531 tomsawyer

tomsawyer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.115 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 2. - 21:32

Azt tudtátok, hogy a Sándorpalota utolsó"gazdája" Sándor Móric, az ördöglovas volt Posted Image ?Az Élet ésw tudományban olvastam egy cikket róla.Hát nem volt kispályás.

#532 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 4. - 0:31

Posted Image

#533 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 4. - 12:57

Megeszem a kalapom, ha ez fotó! De nagyon jóóóó!!! Posted Image

#534 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 4. - 15:28

Õszintén szólva én sem tudom eldönteni, hogy fotó-e, vagy grafika (bár az utóbbi valószínûbb).A neten találtam valahol.

#535 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 4. - 17:36

Találtam még egyet, remélem még nem volt korábban: Posted Image

#536 Bubus

Bubus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 330 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 7. - 13:49

Egy magát önállósító ló okozott balesetet kedden este Lepsényben - tudta meg az X-Press. Egy fogat hajtója a Fejér megyei település egyik kocsmája elõtt állította le lovaskocsiját, majd bement a sörözõbe. A fogat elé befogott ló azonban minden ok nélkül kocsistól elindult hazafelé. Kisétált a Fõ útra, ahol a jobb oldali járdán elõször elsodort egy gyalogost - aki súlyos sérüléseket szenvedett -, majd egy villanyoszlopot is kidöntött. Mire a gazda észbe kapott, az eszes állat már otthon volt. Az ügyben a rendõrök vizsgálatot indítottak. X-Press

#537 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 7. - 13:50

Biztos nem húzta be a gazda a féket..

#538 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 7. - 13:52

idézet:
Eredeti szerzõ: Bubus: A fogat elé befogott ló azonban minden ok nélkül kocsistól elindult hazafelé.[/QUOTE]Há' nem hülye az a ló! Mi az, hogy minden ok nélkül? Biztos éhes volt, szomjas volt és fázott. ;)

#539 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 7. - 13:57

Ráadásul közlekedni azt tudott, a jobb oldalon ment, még, ha nem is jól célozta be magát.Csak azt nem értem, hogy sodorhatott el annyira valakit? Most bolhafogat volt, vagy lovaskocsi???Kicsit feltûnõ, ha jön...szerintem.. :cool:

#540 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 7. - 14:04

Biztos a gyalogos is a kocsmából ment hazafelé Posted Image

#541 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 7. - 15:44

Ugyanaz, másképp. :cool: Gyalogost gázolt és oszlopot döntött a ló január 7. 10:46 [Havaria]Gyalogost gázolt, kidöntött egy villanyoszlopot, majd hazakocogott egy magára hagyott ló Lepsényben - tudta meg a HavariaPress. A nem mindennapi eset még kedden este történt a Fejér megyei településen, a 7-es fõút belterületi szakaszán.A ló helybéli gazdája egy kocsma elõtt állította le a fogatot, ám nem fékezte le a kocsit, ezért a Holló névre hallgató állat - a hajtó távolléte alatt - önállósította magát.A kocsistul hazainduló ló elõször kihajtott a település fõútjára, majd a jobb oldali járdán elütött egy gyalogost, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Ezt követõen a kocsival kidöntött a helyérõl egy villanyoszlopot is, amelyben mintegy 200 ezer forint kár keletkezett. Amire azonban keresni kezdték a balesetek okozóját, a ló már hazaért. A rendõrök ezek után elõállították Holló gondatlan gazdáját, és eljárást indítottak vele szemben.

#542 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 7. - 20:02

Akkor jól gondoltam, hogy nem húzta be a féket...a balfék! :D Posted Image

#543 Haflingi

Haflingi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 717 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 8. - 10:51

Ez az oka, hogy Holló féktelenül száguldozhatott haza...

#544 Titok

Titok

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.786 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 8. - 14:14

A lapot én is megnéztem, de õ nekem linkajánlót is küldött a lovas.lap-ra. Hát nem mondom hogy hû de szuper, de azért a lovasok honlapjaihoz fölrakom. Tényleg elég szegényes a lap viszont annál inkább tele van helyesírási hibákkal, amik nem elírások. :( A Lipicainál megjelenített képeken az alsó szerintem inkább Camargue mint lip, vagy ahogy Haf mondta, Andalúz...

#545 Gumilovas

Gumilovas

Halasi Vénusz

• Fórumtag
  • 2.159 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 8. - 14:33

Te, ez nem az RC lova, a Holló? Posted Image Posted Image

#546 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 8. - 14:35

Lehet, hogy RC ezért hallgat mostanában annyira? Ezerrel dolgozik, hogy ki tudja fizetni szegény a villanyoszlopot. :rolleyes:

#547 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 8. - 14:43

És RC lekocogott a 19 éves Hollóval Lepsénybe (mert "Lepsénynél még meg volt!")lovaskocsival, csak azért, hogy betérjen egy pohár whiskyre (egyébként még nem láttam inni)meg azért, hogy a lova kiüssön egy villanyoszlopot (biztos nem látott eléggé a földön szegény ló), meg hogy elgázoljon egy gyalogost...Tuti logikus! :D :D :D

#548 Gumilovas

Gumilovas

Halasi Vénusz

• Fórumtag
  • 2.159 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 8. - 14:46

Mer a Holló büszke ló, nem lógatja a fejét, mint a többi halandó állat, példásan magasan tartja a fejét... no ezé nem látta a gyalogost. Aztán meg mikor megnézte, kit ütött el, lenézett és azé nem látta a villanyoszlopot sem...

#549 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 8. - 14:48

Gumilovas!Te összetéveszted Hollót, Sandokan frízével! :D

#550 Gumilovas

Gumilovas

Halasi Vénusz

• Fórumtag
  • 2.159 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 8. - 14:51

Dehogy is! Biztosan tudom, hogy a fríz csak a ranchon közlekedik a trágyás kocsival... :D

#551 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 8. - 14:58

Meg néha Lepsényben..... :D Posted Image

#552 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 8. - 23:36

Posted ImageEzekszerint: patika=kocsma, vagy a kocsma elõtt állt meg, de patikába ment? Ki tudja... Posted Image Fejér Megyei Hírlap, 2004. 01. 08.

#553 Neduddki

Neduddki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.889 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 9. - 0:06

Jajjmá'! Hát a patikába ment egy kis szíverõsítõre. Vagy a kocsmába. Már õ se tudja, számára a hatás ugyanaz! :D

#554 Bubus

Bubus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 330 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 9. - 9:36

Patikában tiszta szeszt is lehet kapni vagy nem?

#555 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 9. - 11:08

Egy másik újságban csak kocsma szerepel.Ebbõl is látszik, hogy azt írnak amit akarnak...nem az igazság a lényeg, hanem a "szenzáció".

#556 Bubus

Bubus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 330 hozzászólás

Közzétéve 2004 január 9. - 15:13

Miért nem borul fel a ló? Igaz-e, hogy a lovak súlya nem egyenletesen oszlik el négy lábukon? Valóban így van, ha ugyanis egyenletesen oszlana el, az állat felborulna, amikor valamelyik lábát felemeli. Greguss Ferenc: Eleven találmányok címû könyvében a problémát a következõ példával szemlélteti. Képzeljünk el egy asztalt, amelynek a közepére helyezzünk el egy súlyos lexikont. Próbáljuk meg észrevétlenül kivenni az asztal valamelyik lábát. Nem megy, az asztal azonnal felborul! Ebben az esetben az asztal súlypontját a nehéz lexikon alkotja. Toljuk elõbbre egy kicsit a súlypontot, azaz csusztassuk elõbbre a lexikont. Ekkor már az asztal valamelyik hátsó lába észrevétlenül kiemelhetõ. A lényeg az volt, hogy a lexikon-súlypont a három merev láb alkotta háromszögön belülre kerüljön. Hol a súlypont? E törvényszerûség alapján a négylábúak két csoportba sorolhatóak: vannak akiknek a mellsõ, és vannak akiknek a hátsó lábuk közelében van a súlypontjuk. A lovak súlypontja mellsõ lábukhoz van közelebb, így teheti meg, hogy míg nyugodtan áll, felemelheti egyik hátsó lábát, és akár óriásit rúghat is vele. A másik csoportba például a nyulak, mókusok, medvék tartoznak. Mivel az õ súlypontjuk hátsó lábuk közelében van, nyugodtan felállhatnak. Érdekesség, hogy a kenguruk súlypontja két hátsó lábuk mögé esik. Ez úgy lehetséges, hogy erõs farkukra támaszkodva állnak két lábon, és hatalmas ugrásokkal közlekednek. National Geographic Online

#557 Guest_lajos_*

Guest_lajos_*
  • Guests

Közzétéve 2004 január 9. - 15:22

A harom labu szeknek hol van a sulypontja? Ha a lo agaskodik akkor tigris vagy medve lesz -e belöle?Az ember mint Primat ezek szerint seggnehez?Ilyen hülyeseget se hallottam mar reg!Jol megnevettettel!Kösz es gratulacio !Üdv Vas tag alias lajos

#558 Bubus

Bubus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 330 hozzászólás

Közzétéve 2004 február 2. - 17:38

Lovasrendõrt gázoltak Egerben Utolsó módosítás: 2004. február 2., hétfõ 16:15 Súlyos sérüléseket szenvedett az a lovasrendõr, akit egy autós gázolt el Egerben - értesült az X-Press. A városi rendõrkapitányság két lovas járõre a megszokott és jól ismert útvonalán haladt a Mindszenthy Gedeon utcában. A Petõfi Sándor utcához érve az egyik lovast elütötte egy velük azonos irányba haladó személyautó. A ló és a rajta ülõ rendõr törzsõrmester is elesett, a járõr nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. A baleset körülményeit a Füzesabonyi Rendõrkapitányság Közlekedési Osztálya vizsgálja. X-Press

#559 Csövi

Csövi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 138 hozzászólás

Közzétéve 2004 február 2. - 18:22

idézet:
Eredeti szerzõ: Bubus:A lovak súlypontja mellsõ lábukhoz van közelebb, így teheti meg, hogy míg nyugodtan áll, felemelheti egyik hátsó lábát, és akár óriásit rúghat is vele. National Geographic Online [/QB][/QUOTE]Mé'? Az elsõ lábát nem emelheti fel? :D Apukám! Ez bõdületes!!! Mi köze a súlpyontnak a rúgás erejéhez? [ Február 02, 2004, 17:25: Az üzenetet átszerkesztette: Csövi ]

#560 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2004 február 2. - 18:23

Jellemzõ, hogy arról nemszól a fáma, hogy a lónak esett-e baja... :rolleyes: