Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Itt a szezon azaz jönnek a szúnyogok, kullancsok..

• Please log in to reply
793 válasz a témához

#521 Szuzy

Szuzy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 255 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 28. - 14:13

sziasztok! Neostomosanról mi a véleményetek?

#522 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 28. - 14:25

Ma megyek a dokihoz egy próbaadagért, napokon belül beszámolok, mûködik-e.

#523 Milli

Milli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 28. - 14:45

Sziasztok! Nekem sajnos, nincsenek, túl jó tapasztalataim a Neostomosannal. Csak akkor mûködik, ha 2 naponta fürdetem neostomosanos oldattal a lovat és amúgy is napota fújkálom...:-S (de ezt ugye mondjuk eddig nem nagyon lehetett a 10 fokban kivitelezni) Az én lovacskámat sajnos extrán szeretik a kullancsok, eddig nem sikerült olyat találnom, ami megvédte volna. Idén 2 hónapja tömöm fokhagymával (a neostomosanos löttyözésen kívül), mondanom sem kell h semmit sem ér. Viszont, az itteni jó tapasztalatok miatt, lehet hogy idén megpróbálom ezt a coopers spot on-t, remélem tényleg nem lesz baja tõle a lóállatnak. M.

#524 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 28. - 15:02

Viszont, az itteni jó tapasztalatok miatt, lehet hogy idén megpróbálom ezt a coopers spot on-t, remélem tényleg nem lesz baja tõle a lóállatnak.

M.

Ez mit kóstál, és hol lehet venni?

#525 Milli

Milli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 129 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 28. - 15:15

Állatorvostól, asszem receptre, és 25 adag (elvileg havonta kell csepegtetni vele a lovat) 8-9000 körül van.

#526 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 28. - 15:18

köszi, megkérdezem tõle.

#527 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 28. - 19:47

Leovet Power Phaser 3500-4000 ft körül van, 500ml-es kiszerelés.
(magamra is ezt fújom)

Én a hatvani lovasboltban vettem, de szerintem elég sok helyen kapni, ahol Leovet termékeket árulnak.

Köszi :)

#528 jász

jász

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 833 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 28. - 20:14

Elárulható a készítmény? Én is a természetes dolgok híve vagyok, és sajnos a mi kutyáink füle is iszonyat nyaranta, nem gyõzzük kezelni, és itt a két lovacska is.

Ami a kutyák fülét illeti, avagy bármely állaton sebet, körül kell kenni vagy bekenni Peru Balzsammal.
Ez egy barna, csoki illatú, sûrû, ragacsos anyag.
A böglyök kivétalével minden légyféleség útálja és kerüli.
Herélés után pl kiválló.
Nem csak az ezzel körített sebet ,de az állatot is messzire kerülik.
Én nyáron a lovak szemét körül húzom vele reggelente / ettõl teljesen harci ló külsejük lesz /, s nem eszik a legyek. a szemecskéjüket.
:)

#529 maugly

maugly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.943 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 29. - 9:43

...és ez hol/mennyiért kapható? Ha gyógyszertárban kérem, tudnak adni? :)

#530 jász

jász

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 833 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 29. - 13:47

Tudnak bizony! Úgy tudom csak ott kapható. A neve ,,BALSAMUM PERUVIANUM" . 100g Peru balzsam 1000-1500Ft. Az idén még nem vettem, van tavalyról. Gyakorlatilag nem romlik. :)

#531 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 30. - 18:33

Neostomosan-jelentés: Egyelõre nincs újabb komoly vérveszteség, mondjuk 2 napja kentem be õket az 1:400 higítású anyaggal, lényegében asszem 1,5 liter vizet, azaz pár ml cuccot használtam el a 4 ló lekenésére. Piszkálják õket ugyan a legyek, de azok az ocsmány kis fekete izék leszálltak róluk. Kíváncsi vagyok, hány napos a hatása. A mi dokink azt mondja, ezekkel a spot-ot, ill pour-on készítményekkel neki nincsenek jó tapasztalatai, eddig a jó öreg neostomosan vált be a legjobban.

#532 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 4. - 14:05

Na, hát hétfõre sajna nagyjából el is múlt a neostomosan hatása, bár igazából csak a nagyon ízletes helyeken rágják õket (torok, szügy, hónalj, has középvonala, kuki körül), szóval lehet hogy még mindig büdösek egy kicsit a legyek orrának. Úgyhogy úgy tûnik, kb 5 naponta kell újrakenni/fújni a lovakat.

#533 pacifan96

pacifan96

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 856 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 5. - 14:26

Sziasztok! Lenne egy kérdésem.... a kullancsok bemászhatnak az istállóba? csak mert az istálló ajtóhoz legközelebb esõ boxban lévõ kancában és csikóban rendszeresen találunk kullancsokat...(nagyon gyakran még másznak és picik) ..de viszont azokon a lovakon akikkel terepre járunk egyet se találunk... lehetséges hogy ezek a kis izék bejönnek az istállóba? Vagy szerintetek hogy kerülhetnek még be?

#534 szomjasné szamár zsuzsanna

szomjasné szamár zsuzsanna

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 5. - 17:29

http://fk-farm.e-aru..._Szunyogriaszto
Sziasztok!
Én ezt leltem. Hátha.................

#535 qvatro25

qvatro25

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 359 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 5. - 18:43

sziasztok!
Én errõl szeretnék érdeklõdni, hogy látott-e vagy használt-e valaki ilyet és hatásos-e?
Illetve hogy hol lehet beszerezni, mert a Dechatlonba nincs...
http://www.decathlon...60209-35845611/

#536 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 5. - 21:23

Sziasztok! Lenne egy kérdésem.... a kullancsok bemászhatnak az istállóba? csak mert az istálló ajtóhoz legközelebb esõ boxban lévõ kancában és csikóban rendszeresen találunk kullancsokat...(nagyon gyakran még másznak és picik) ..de viszont azokon a lovakon akikkel terepre járunk egyet se találunk... lehetséges hogy ezek a kis izék bejönnek az istállóba? Vagy szerintetek hogy kerülhetnek még be?

Egerekkel például. Vagy a szénával. Vagy kutya-macska által. Nem jellemzõ, hogy aktívan begyalogoljanak épületekbe, hál' égnek.

#537 pacifan96

pacifan96

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 856 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 18. - 16:43

köszönöm :) és most eszembe is jutott ki lehet a közvetítõ...a egy kóbor macska eléggé az istállóhoz szokott...(gondolom az egerek és a szalma miatt) szinte már a miénk...õt érdemes lesz mindig átnézni :)

#538 Szuzy

Szuzy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 255 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 18. - 23:37

Na, hát hétfõre sajna nagyjából el is múlt a neostomosan hatása, bár igazából csak a nagyon ízletes helyeken rágják õket (torok, szügy, hónalj, has középvonala, kuki körül), szóval lehet hogy még mindig büdösek egy kicsit a legyek orrának.
Úgyhogy úgy tûnik, kb 5 naponta kell újrakenni/fújni a lovakat.

Köszi a beszámolót! :ang: Közben vettem is egy üveggel, használt. Kiirtottam vagy 5 kullancsot. (Igen szeretik a lovam.... :huh: ) Remélem a megelõzésnél is hasznát veszem majd, eddig az idõ miatt nem nagyon volt alkalmam kiprobálni ezen a téren.... :hupp:

#539 Varázsló

Varázsló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 21. - 12:54

Köremailben kaptam ezt a kullancseltávolítási technikát:
(Még nem volt alkalmam kipróbálni)

Régi Õrségi kullancs eltávolítási technikát szeretnék Önökkel megosztani!
(az Õrségben élünk, rengeteg kullanccsal, de itt senki nem fél... már hozzánk tartoznak!)

A belénk fúródott kullancsot minden erõszak nélkül, egy szál gyufával, könnyedén eltávolíthatjuk!

Nyálazzuk meg a gyufa fejét, majd közvetlenül a kullancs teste mellett lassan körözzünk, mintha kenegetnénk.

A kullancs pár másodperc múlva átmászik a gyufára - mert nagyon szereti a foszforos illatot, képes elhagyni miatta a testünket! Lehet, ez nem tudományos eltávolítás, de a lehetõ "legemberségesebb", és biztosan mindig sikeres, sõt a kullancs feje még véletlenül sem marad bennünk!

Itt az Õrségben ez a jó paraszti tapasztalat útján terjedõ módszer, nem is értem, hogy a média még hogyhogy nem csapott le rá!

#540 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 21. - 18:51

Tényleg elég régi lehet a módszer, mert száz éve is megvan már talán, hogy utóljára gyufával mérgezte meg magát egy megesett cselédlány :) Nincs már foszfor a gyufában, csak a dobozon.

#541 MoonLight

MoonLight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 472 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 25. - 8:37

A Neostomosant hogy érdemesebb használni? Ha a lóra permetezem, vagy ha lemosom vele? Ki szeretném próbálni, ha bejön akkor jöhet a nagyobb kiszerelés.

#542 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 25. - 10:46

Gazdaságosabb a permetezés, ha bírja a lovad. Bár lehet, hogy azt meg sûrûbben kell majd, de akkor is kevesebb fogy. Én úgy csinálnám, hogy elsõre lemosnám (1:400 a higítás) mindenhol, utána alkalmakkor meg permetezném a kényes helyeken. (Az enyéim közül csak az öreget tudom befújni, a másik három hisztizik a permetezéstõl.)

#543 MoonLight

MoonLight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 472 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 25. - 12:23

Köszi! Nálunk csak az egyik fél a fújkálástól a másik kettõ eltûri :)

#544 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 25. - 12:29

Köszi! Nálunk csak az egyik fél a fújkálástól a másik kettõ eltûri :)

De nálunk a Neostomosant meg is cseszheted. Tavaly nyáron kentem vele Mátkát és Orbitot, akkora böglyök vacsoráztak rajtuk kép perccel a kezelés után, mint egy minihelikopter. A legyek röhögve szálltak a még meg nem száradt szõrükre, és a szúnyogokat sem hatotta meg igazán...
Az keverési arányokat betartottam, tehát nem ezzel volt a gond. Inkább a Mecsek vérszívói tán nem olyan finnyásak... :rolleyes:

#545 MoonLight

MoonLight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 472 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 25. - 13:31

Nyanya, próbacseresznye most azt az egy két ampullát megéri, hát ha bejön. Sok mindent próbáltunk már, de semmi hatásosat nem találtuk eddig. Szuzy írta, hogy a kullancsok kijöttek, az is valami mert abból is van pár... :(

#546 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 25. - 13:36

Nyanya, úgy néz ki, valóban tájegysége válogatja, mert pl agrobe-nek bevált a citronellás-teafaolajas-eukaliptuszos-mentás csodalötty, a mi böglyeink meg úgy röhögik ki, ahogy a Tieid a neostomosant. Ja, és még valami: bekeverés után 1-2 napon belül illik elhasználni, szóval ki kell számolni, mennyit kever be az ember.

Edited by hitetlen, 2010 május 25. - 13:37.

#547 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 25. - 14:51

Persze, egy próbát megér. :) Már jönnek a böglyök, tegnap gyõztem õket gyilkolni. :mad:

#548 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 29. - 10:24

Most elfogyott nekem is a lötyim amit vettem, kipróbáltam a neostomosant, mert tegnapelõtt amikor behoztam a lovakat síkidegek voltak a legyek, böglyök miatt. Tegnap alaposan befujkodtam õket és szerintem segített nekik, mert nem láttam hogy hemperegtek volna, illetve jóval nyugodtabbak voltak. Mondjuk lovagláshoz inkább az illóolajosabb cuccok váltak be nekem.

#549 Szuzy

Szuzy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 255 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 29. - 11:47

Én kimentem lovagolni miután lefújtam és úgy tûnt használ. Bár böglyök még annyira nincsenek, de szúnyog annál több, azok alig támadták. Kullancsot pedig egyáltalán nem találtam benne. Viszont mire lefújtam az majdnem beletelt egy órába. :huh: De már rájött, hogy nem veszélyes fenevad ez a spricka. :yeah:

#550 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 május 29. - 17:30

Akkor ne fujkodd, hanem egy szivaccsal vidd fel, az ellen nem berzenkednek. Szerencsére a csikóm tûrhetõen viseli, le lehet fújni, de nem szereti igazán...

#551 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 12. - 21:27

Azért nagyon durva a helyzet felénk. A neostomosan bevált a legelõre, nem tökéletes, de se kullancs, se komolyabb puklik nincsenek a lovakon....ismerõs lovainak a szügyét szétharapták már, neki is viszek majd belõle.
Viszont lovaglás közben ennyi bogártól teljesen kiakad a lovam. Tegnap lementünk idomítani a "pályánkra", nagyon jól ment, elengedetten, aztán 10 perc és teljesen szétesett a ló, csapkodta a fejét, amint kicsit hûvösebb lett és megjelentek a szúnyogok. Offal voltam befújva (kb a felét magamra is pacsmagoltam) és ettek. Nekem az autan vált be, vettem is mára, de stiftet nem kaptam pedig az a legtutibb, de a fújókással is jól elvoltam, most rám nem jöttek illetve kevésbé.
A ló fejét hiába fújom le, körülötte rajzanak, az erdõben járt a feje mint a motolla.... azt találtam ki, veszek egy fülvédõt és azt bepacsmagolom illóolajokkal (citronella, eukaliptusz, esetleg menta) akkor mégsem tud felszívódni a ló bõrébe úgy mintha rátennék egy erõs keveréket (nem is lehet, mert az illóolajokat töményen nem lehet alkalmazni) és megpróbálom így mennyire hatásos...
Lovagolni amúgy mindig övtáskával és abban vmiféle rovarriasztóval, mert 1-2 óra és mindennek elmúlik a hatása.

Mondjuk még 1 dolog érdekel, vhol vki belinkelt lónak való nyakörvet decathlonost, olyat próbált már vki (mellesleg sehol nem kapni, megnéztem a decathlonban egy áruházat nem találtam) ?
Mert ilyesmi lenne a legjobb ha használna. Illetve létezik a Virbacnak marhákra egy lapocska, amit a bilétára raknak és az is hasonló hatású, lovakra is használták, jó lenne tudni, hol lehet tényleg ilyet kapni és használ e vki, milyen hatással?

Jajj, megvan ez a tuti! :dev:

http://www.decathlon...24887-18888243/

De lehet tényleg hasznos... sõt. De nem, nem tudnám megtenni. Már a fülvédõ is izé, de az még elmegy.

És itt a nyakörv...

http://www.decathlon...60209-35845611/

#552 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 13. - 15:55

Mit nem találtam a nagylovas honlapján:

http://www.nagylovas...i...=31&id=9172

A fülvédõs megoldás fullra befújva autannal (mivel illóolajat még nem szereztem) egész jól bevált, nem mondom hogy nem rázta a fejét, de közel sem olyan vadul, lehetett rendesen dolgozni vele a pályán.

#553 naatha

naatha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 653 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 13. - 20:51

vajon ez hatasos, es kerdes,h meddig..? :confused: mert nem olcso...persze ha mondjuk hosszabb ideig vedene, es tenyleg hasznalna, akkor nyilvan erdemes

#554 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 15. - 15:52

Egy harminc kilós kutyának jobb minõségû kullancsnyakörv 5000. kétlem, hogy ez bármire is jó lenne.

#555 Zsofisz17

Zsofisz17

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 853 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 15. - 20:28

Ma este 8 helyett 9.15-kor mentem ki lovat itatni, fura zajt hallottam, és beletelt pár másodpercbe, míg rájöttem, hogy ez a boxban zümmögõ szúnyogok hangja. Befüleltem, és szó szerint zajongtak, egy óriási szúnyogfelhõ volt az egész box, a lovam pedig csak áll, és már a farokcsapkodásnak se látja értelmét, megadta magát. Hiába mosom Neostomosannal, hiába kenem be este bezárás elõtt szúnyogirtóval az érzékenyebb helyeken, nem szedem le a pókhálókat...semmi hatása. Minden négyzetmilliméteren puklik, csípések borítják a testét, az a szúnyoghad megeszi elevenen, és gondolom minden este ez megy, csak én korábban bejövök:( Szúnyogirtásnak pedig nyoma sincs. Most olvastam, hogy 60csípés/óra/fõ a kritikus érték. Nálunk ez max. 10 perc alatt megvan...elkeserítõ.

#556 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 15. - 20:49

Az istállóban nálunk is ugyanez a helyzet, most rendeltem meg egy ultraibolyás rovarcsapdát, legalább könnyítsek nekik valamit.

#557 parkjoe

parkjoe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 213 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 15. - 20:57

Adagolok a lovamnak fokhagymát,és ha terepre megyek,esetleg ha nagyon durva a szúnyog helyzet,teafa oldattal körbe fújkálom.Szerintem használ.Próbát megér. ;)

#558 Zsofisz17

Zsofisz17

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 853 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 15. - 21:02

A rovarcsapda jó ötlet, én is beszerzek egyet, hátha segít egy kicsit. Mostanában minden reggel üresre kipucolom a boxokat, bezárom õket, és csinálok a fehér falon és plafonon szunnyadó szúnyogoknak egy cemotoxos gázkamrát, aztán mire jön a meleg kiszellõztetem, fellocsolom, és újra almolok, hogy vissza tudjon húzódni a ló a bögölyök elõl.. De estére ugyanolyan teltház van. parkjoe! Mennyi fokhagymát adsz a lovadnak?

Edited by Zsofisz17, 2010 június 15. - 21:03.

#559 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 15. - 21:23

Én a sarkokat fújom le kemotoxal, meg ahol sokan vannak a falat, mielõtt behozom õket este.

#560 parkjoe

parkjoe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 213 hozzászólás

Közzétéve 2010 június 15. - 21:25

Vacsiba 3-4 gerezdet aprítva,de kezdésnek a fele.2-3 hétig,majd 1 hét pihi.Az oldatot egy spriccelős flakonba,0,5 l vízhez kb.15-20 csepp teafa olaj.Persze ez is a ló bőrétől függ.Érdemes kevesebbel kezdeni.Én egyszer kipróbáltam egy OFF stift riasztót,az is jó volt. ...fogok venni megint.Semmi baja nem volt a lónak tőle.

Edited by parkjoe, 2010 június 15. - 21:28.