Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Tatabánya és környéke

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
971 válasz a témához

#521 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 23. - 11:38

már nincs képem beírni mit-merre-meddig-hogyans miként jártam.. :( töbiek ? HAHÓÓÓ megdöglött a lovasélet, legalább a bõrét lenyúzhattátok volta :gm:

#522 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 23. - 11:47

erõssen kólikál a banda, a lovak meg csak lógatják nagy fejüket. Merrõl szoktad gesztesi várat megtámadni? Oroszlányon pár éve az ahír járta, hogy az egyik focipályát lovasok veszik át. Ebbõl lett valami?

#523 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 23. - 13:57

lesz most is verseny szept 22-én. ott garázdálkodnak de én nem vagyok egyesületi tag :dev: nem tudok semmi közelebbit szerintem lenézek a szürke lóval, mert hozzák át Aggostyánból a testvétét, és össze akarom nézni a két csikót :) Gesztest Majk néha Kõhányás felõl, vagyis mindenesetre a Nimródnál lyukarunk l ki és affelõl irgalmatlanul bevesszük mindig :D valamikor a tanösvényen támadjuk szegény várat hátulról-mellbe :D Zámolyon is jártam a falunapon két hete lábon mentünk át, másnap lógott a buksija egy kicsit a Barbusnak de hát teljesen érthetõ belement az apró lábába egy laza 50-es :D

#524 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 30. - 20:37

Valakinek vannak pontos infói a környékbeli településeken a szüreti felvonulások illetve bálok időpontjairól??? szerk oka--> diszgráfia :D

Edited by Altair, 2007 augusztus 30. - 20:42.

#525 lui

lui

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 45 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 6. - 20:25

Sziasztok! Szeptember 15-én western verseny lesz a Galagonya Farmon, Csákváron. Infókat nem tudok mert nem mondtak semmit. állitólag ki van plakátolva sok helyen.

Edited by lui, 2007 szeptember 6. - 20:26.

#526 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 6. - 21:15

mi van a pásztornapokkal?

#527 lui

lui

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 45 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 10. - 19:23

Szia Altair! Apásztor találkozó az szeptember29-én lesz. Gánton meg most 16-án lesz lovasnap. Hali! Mily települések érdekelnének, mert Csákvárt ,LovasberénytZámolyt megtudom nézni.

Edited by lui, 2007 szeptember 10. - 19:19.

#528 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 11. - 16:37

hát Vértesen eminnen' is megszólalhatna valaki, Bokod, Dad szept 29 úgy tudom

#529 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 szeptember 16. - 9:46

Héregi lovasnapok 2007. október 14. - 15. A gond csak az, hogy Kisbér is október 14. -én lesz. Tegnap voltunk versenyen Ácsteszéren. Hatalmas kupákat adtak a gyõzteseknek, de a gond az volt, hogy a pénzdíjat csak számlára ellenébe adhatták oda. Valami adózásról volt szó, mert ez kiadás és bevételnek számít. Ez valahol rendben is van, de egy magán ember nem tud kiállítani számlát. És ha az elõzetes versenykiírásra oda írják, hogy a pénzdíjat csak számlára adják, sokan nem is mennek el. Viszont, amikor mondtuk, hogy akkor írjanak egy elismervényt, hogy a versenyzõ nyert pénzt és nem kapta meg, azt mondták, hogy õk olyat nem írnak!! Persze, a nevézei díj (ami nem volt kevés) befizetésérõl nem adtak nyugtát! Akkor hol az igazság?? Sokan fel voltak háborodva, ezért valaki a szervezõk közül kivette a pénztárcáját és a sajátjából fizette ki a versenyzõket. Hozzá kell tenni, hogy Ácsteszérén elsõ alkalommal rendeztek versenyt. Egy szemetest láttam az egész területen, lejtett a pálya, kevés versenyzõ miatt húzták az idõt 2 órás ebédszünettel, elfelejtették az idõmérõt. Késõbb meghozták, ezért 1 órát csúszott a C0 (3 versenyzõ volt benevezve!) és mivel a hangosítást is elfelejtették, a neveket a toronyból kiabállták. Kesõbb megérkezett a hangosítás is.

#530 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 16. - 19:51

Hu Tiga, ez érdekes történet... :S itt valami nem gömbölyû, ami azt illeti, avval nem takarózhatnak hogy 'kezdetinehézségek' meg hogy lehet ez "valószínû nyerni fogok, szerzek számlát 15 ezerrõl....." ááááá Mi volt tegnap Csákváron meg ma Gánton? volt valaki ..????,

#531 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 17. - 5:22

Ez a számla dolog tényleg vicces. Gondolom, az APEH is jót röhögne rajta. :) Miért kellene számlát adni egy nyereményrõl??? Max egy átvételi bizonylatot (pénztári kifizetés). Sztem, az ok egyszerû volt. Meg akarták spórolni a nyereményadót. A nevezési díjról viszont igenis kötelezõ lenne papírt (ez esetben számlát) adni.

#532 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 17. - 15:02

Nem tudom ki szervezte idén, de feltehetõen nem azok akik tavaly, mert az jó hangulatú verseny volt szépszámú résztvevõvel.

#533 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 szeptember 17. - 15:56

Nem tudom, mi volt tavaly, de azt mondták, hogy elsõ alkalommal rendeztek hivatalos versenyt. Összesen négy versenyszámban 82 induló volt benevezve, ami versenyzõkre leosztva nagyon halvány volt. A rendezõ Bálint Laci volt. Az igazán jó hangulatú verseny Héregen szokott lenni. Igaz, nem hivatalos, de nagyon szeretnek oda járni a lovasok. Volt valaki Naszályon? (na az sem hivatalos verseny, mégis pl. Horváth Balázs is mondta, hogy oda fog menni, nem Gántra.) Altair! Ugye jösz Héregre!!?? Barbi paci ugrik magától is, nem kell csinálnod semmi mást, csak megjegyezni az akadályok sorrendjét.

Edited by Tiga, 2007 szeptember 17. - 15:57.

#534 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 17. - 16:49

Most beszéltem Bálint Lacival, azt mondja, elég régen így mûködik a dolog, nekik kiadás a díj is, ezért kell számla. Aki nem számlaképes, az is megkapja a díjat, csak ott levonják az adót. Amikor még galopp trainer voltam, itthon nem, de nyugaton ugyan így levonták tõlünk az adót.

#535 KundK

KundK

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.050 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 18. - 5:13

Egyértelmû, hogy kell neki papír a kiadott pénzrõl. És ha a számla csak adókímélõ opció, akkor nincs is gond vele.

#536 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 20. - 20:00

Elõbb éljem túl a szüretiket, aztán nyilatkozom a Héregi dolgokról :D

#537 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 szeptember 21. - 20:33

Ez rendben van, hogy adólevonás, viszont ott a versenyen nem akarták oda adni sehogyan. Aztán az egyik vállalkozó kivett a zsebébõl pénzt, amit aztán szétosztották a versenyzõk között, azzal, hogy aztán majd õk maguk között megoldják a dolgot. Láttam, ott voltam. Bálint Laci mondta, hogy nem. Nem tudom, hol mûködik ez így, de eddig egyik versenyen sem kértek számlát. Áltatlában a versenyzõ zsebébe nyomják a borítékot. Viszont sokan úgy gondolják, hogy ezt a tényt, hogy csak számla ellenébe adják a pénzdíjat, a versenykiírásba is fel kell tüntetni. Mivel sokan nyerni mennek oda. És a nevezési díj nem miõsül bevételnek? Akkor hol itt az igazság? Ezek szerint mint magán személy nem versenyezhetünk?? A galoppot nem kell belekeverni, mert az egy más világ. Ott minden máshogy mûködik. Holnap Oroszlányon verseny 9 órától.

#538 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 szeptember 22. - 18:33

Oroszlány.
Ahhoz képest, hogy elég kevesen voltak benevezve, elhúzodott a verseny. A reggeli kezdés csupán 40 percet késett, mert még nem volt felépítve a pálya. A pálya egy új helyen van felállítva és a versenyzõk meg voltak elégedve a minõségével és a szélességével is. Sajnos nem homokos, azért szerencse volt, hogy nem esett az esõ. Magában a pálya elég nehéznek bizonyult, mivel már az elsõ 2 órában 3 bukásnak voltunk tanúi, amelyek között a verseny rendezõje is ott volt, sajnos.
Most a pénzdíj kifizetésével nem volt gond, csupán csak annyi, hogy meglepõen kevés volt.
Jó volt a hangulat a versenyzõk között és a közönség is nagyon lelkes volt.
Idõpont változás! Héreg díjugratás 2007.10.13. 10:00 -kor, Kisbér 2007.10.14.

#539 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 22. - 22:49

A galoppot nem kell belekeverni, mert az egy más világ. Ott minden máshogy mûködik.

Ebbõl a szempontból ugyanolyan, versenyzõk neveznek, vannak pénzdíjak és a könyvelõknek ezt valahogyan el kell tudni számolni. Ez pénzügy, semmi köze a sportághoz.

#540 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 23. - 9:53

Barbie paci túlélte élete elsõ szüretijét. Több mint 20 lovas volt 2 hintó és 2 táncos kocsi. A meglepõen nagy létszám ellenére semmi komolyabb nem történt, volt egy két crakkos ló, és töben voltunk elsõ alkalommal olyan lovakkal amik még belovaglás alatt állnak. Puding próbáj a az evés, és a csikók igazán kitettek magukért :) Na meg hát persze mi is :)

#541 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 szeptember 23. - 12:02

Ez valóban így van Pendemonium, viszont a galopposok általában nem a saját lovukon, nem a saját több hónapos vagy több éves munkájuk gyümöcseként könyvelik el a nyereményt, amit egy versenyen kapnak. Az is megszokott dolog, hogy a galopp ló tulajdonosa csak versenyen lássa a saját lovát, nem úgy mint a díjugratásban Magyaroszágon. A lovak tulajdonosai sokszor kft. -ként vannak bejegyezve. Nekik valóban nem gond számlát adni. Zsokék általában vállalkozók, ezért nekik sem gond. Díjugratók egy lovasklubot reprezentálnak, vagy azon belül saját magukat, mivel ismert, hogy ha valaki megfizeti a klubtagságit, bárki lehet a klub tagja. A klub nem fizeti az úti kölségeket, a nevezési díjat, a boxdíjat, ami rengeteg pénz. A galoppban mindezt fizeti a ló tulajdonosa és még a zsoké is kap pénzt azért, hogy egyáltalán rá ült a lóra, amelyet talán soha azelõtt nem látta. Ismerek galopp ló tulajdonosokat, de egyik sem versenyzik a lovával. Az egész galopp pénzrõl szól. Ezért mondtam, hogy ez egy más világ.

#542 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 23. - 12:27

Megint csak azt tudom mondani, amit az elõbb. A galoppról a profikat emlited, pedig vannak amatõrök is saját lóval. A díjugratásból meg csak az amatõröket emlited, pedig vannak profik is. Az egész pénzügyi dolog, és mostanság azt az idõt éljük, amikor ezeket a félhivatalos, majdnem a fekete kereskedelem vagy munka fogalmát kimerítõ dolgokat kutatgatják, ellenõrzik pénzügyileg. Errõl még mindig nem a versenyszervezõ tehet, õt is ellenõrzik.

#543 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 szeptember 23. - 13:55

Magyarországról beszéltem. Itt nagyon kevés a profi díjugrató. Azon kívül, kis versenyekrõl volt szó. Én csak azt mondtam, hogy ilyennel még a megyében, Fehérváron, de még Dunakilitin sem találkoztunk. A fõ probléma az, hogy ha a nyereményt csak számla ellenébe adják, akkor a nevezési díj befizetésérõl (még egyszer mondom, hogy nem volt kevés) miért nem adtak nyugtát? Vagy az nem számít bevételnek? Ezt nem ellenõrzik? A verseny színvonala sem volt a megfelelõ. Nincs értelme errõl veszekedni. Sajnos, ha nincs pénze a lovasnak, lehet bármilyen tehetséges, nem tud érvényesülni. Mindenért fizetni kell, drága a bértartás, a szállítás, a nevezés, az edzõ, egyszerûen minden. És ha végre eljut egy versenyre, még a nyereményt sem akarják oda adni neki. Ez a felháborító. Ez Magyarország.

#544 csavargó

csavargó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 137 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 23. - 18:16

Szia Pende! Udv a Dunantulon:) Remelem majd turazunk egyutt, nem vagytok olyan messze...:) Agi

#545 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2007 szeptember 23. - 18:32

De jó! Gyere felénk, majd lovacskázunk!

#546 Degulo

Degulo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 306 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 13. - 7:33

Héregi lovasnapok programja: SZOMBAT: 09-12:00 Fõzõverseny 10:00 Díjugratás (kezdõ ló/lovas) Kettes fogatok terephajtása Gyerekprogramok a sörsátorban, mesél Zsolnai Orsolya Kézmûves foglalkozások 13:00 Fogatbemutató (népies és stil fogatok) 14:00 Díjugratás (nyitott kategória) Szüreti felvonulás 16:00 Korlátugrás 20:00 Szüreti bál (Royal Express, szünetben karaoke Füleki Györggyel) VASÁRNAP: 09:00 Nehéz fogatok akadályhajtása 10:00 Szabó Géza Emlékverseny I. (kettes fogat akadályhajtás) Fogathajtás Mazsorett felvonulás (Bajót, Gyermely, Lábatlan, Pilismarót, Szár, Szárliget, Tarján, Tatabánya, Héreg) 11:30 Megnyitó 11:35 Családi vetélkedõ a sörsátorban 12:00 Rossol Miklós Emlékverseny I. (póni fogatok akadályhajtás) 13:00 Rossol Miklós Emlékverseny II. Mazsorett fesztivál a sörsátorban 14:00 Szabó Géza Emlékverseny II. 16:00 Eredményhirdetés, díjkiosztás, tombola

#547 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 október 13. - 18:40

Nagyon jó verseny volt. Tatabányai és Síkvölgyi lovasok taroltak. Nagyon jó volt a hangulat, a közönség, még a kaja is jó volt. Jól éreztük magunkat. Barbara! Köszönöm, amit értem tettél, nélküled nem sikerült volna! Meg persze Széplaki mester nélkül sem!! Holnap Kisbér, utolsó verseny a szezonban.

#548 Degulo

Degulo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 306 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 17. - 17:03

Én is jól éreztem magam, készítettem jó sok fotót és álmodoztam :-) Egy kérdés: Mányon van western lovaglási lehetõség. Ismeritek a helyet, vagy hogy merre található? Egy barátnõm kapta ezt az infót, és el szeretne menni megnézni. Neten nem találtam róla semmit.

#549 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2007 október 18. - 9:52

Mányon biztos megmondák merre kell menni, elég nagy a hely. Vannak képeid? Küldjél nekem, légyszi. Hatlamas szél fújt és nagyon hideg volt. Fec! nem láttalak Héregen!!!

#550 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 18. - 10:01

Mert nem voltam. :D Viszont Kisbéren igen, de csak a késõ délutáni összevetésre értem oda. Elõtte pedig Bábolna volt. Valamikor megnéznélek a Barbaránál. Csörgess meg légyszi, vagy írd meg a számod magánban, mert behalt a régi telefonom, és a kártyán nem maradt meg.

#551 lui

lui

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 45 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 19. - 18:44

Szia Tiga! Mányon a fasornál kell be menni a tanyára. Ahogy elhagyod Mányt Bicske felõl. Mostmár tök jó a hely mert van fedelesük érdemes megnézni öket. Üdv Lui

#552 nilsen

nilsen

Új vendég

• Fórumtag
  • 9 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 24. - 11:43

bértartást vállalok Majkon!Legelõ,karám,istálló.Kitünõ terep lehetõség baráti hangulat! Havi.:25000ft Érd.:0620 521 63 04 Balogh Brigitta

#553 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 október 25. - 12:00

Sziasztok! Szeretném megkérdezni, Tatabánya környékérõl nem jön-e véletlenül valaki mostanában errefelé? (Az "errefelé": Veszprém megye, Ajka, Pápa környéke).

#554 lui

lui

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 45 hozzászólás

Közzétéve 2007 december 6. - 19:33

Sziasztok! Szervezünk lovas túravezetöi tanfolyamot akit érdekel írjon magánban. Csak azért mert nem biztos hogy tudok a forumon képben lenni. sokat vagyok vidéken. Köszi !

#555 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 2. - 12:10

Patadobogásban gazdag boldog új évet kívánok mindenkinek!

#556 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 13. - 21:13

Hahóóóóó! Megszûnt a lovasélet ebben a topicban ???

#557 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 13. - 21:43

Nyihaha! :D

#558 Guest_Tiga_*

Guest_Tiga_*
  • Guests

Közzétéve 2008 január 18. - 8:36

Akar menni valaki a Xenophoniára? Most, hogy ilyen sokan vagyunk a fórumon ;)

#559 lui

lui

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 45 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 21. - 18:56

Ki halt a környék! Sehol senki pedig a föld is szárad . Szia Pende! Bevált a lovászod?

#560 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2008 január 21. - 19:37

Ki halt a környék

Senki nem halt! :guny:

Szia Pende! Bevált a lovászod?

Nagyon is, de nem az én lovászom, hanem kollegám!