Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Zalaiak

• Please log in to reply
2209 válasz a témához

#521 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 26. - 7:25

Lassan ideköltözik a vasi topic. :D Amúgy két ló esetében szerintem az a valószínûbb, hogy annyira egymáshoz szoknak, mint a párban járó fogatos lovak, azaz egyik a másik nélkül 5 métert sem fog akarni megtenni. Fõleg a béta borul majd ki, ha alfa távolodik. Nálunk legalábbis így van.

#522 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 26. - 7:45

Ha már itt a vasi totyik akkor sziasztok. :D Én mindig azt mondom csak páratlanul jó lovat tartani,úgy van a legkevesebb probléma.De aztán mindenki mást vall,és gondol.Én tartottam 1 lovat hmmmm már olyan messzire fajult hogy várta a postást,az meg szegény majd infarktust kapott mikor az 1,80-as kerítésen kinéz a ló és még beszélget is neki (Mandula).Aztán volt 2 ló lovagolni mentem mire haza értem szétrúgta a lábát a boxba,pedig volt lehetõsége kijönni a karámba is,de inkább bement hisztizni.3 lónál meg igazán semmi baj sem volt,mikor jöttem hazafele akkor nagy kiabálással üdvözölték egymást. :) Most meg???hagyjuk is. :kir:

Edited by vezer, 2011 július 26. - 7:48.

#523 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 26. - 8:15

A három ló csak akkor gond, ha kettõvel mentek ki, és egy marad otthon. :gm: Akkor már inkább négyet kell tartani. :D

#524 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 26. - 8:25

A három ló csak akkor gond, ha kettõvel mentek ki, és egy marad otthon. :gm: Akkor már inkább négyet kell tartani. :D

Na igen,igaz csak én egy seggre gondoltam,magamból indultam ki. :kir:

#525 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 26. - 8:25

Ha már itt a vasi totyik akkor sziasztok. :D
Én mindig azt mondom csak páratlanul jó lovat tartani,

Én is ezt mondom. A férj úgyis elválik egy idõ után, ahogy egyre több a ló.... :gm:

Edited by Panni, 2011 július 26. - 8:26.

#526 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 26. - 8:27

ÁÁÁÁÁÁ ha õ is szerelmes egyik-másikba,de ha válás lesz legalább tud választani. :kir:

Edited by vezer, 2011 július 26. - 8:29.

#527 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 26. - 9:22

Szia Mindenki! Üdv a Vasiaknak is! :) Panni, sajna eddig saját lovam sose volt, sõt, kényszerûségbõl elég távol maradtam a lovas élettõl, anyagi és egyéb okok miatt. Szóval nem én voltam. Nálunk sajnos a vadászok ált. utálják a lovasokat, (meg a kirándulókat, meg mindenki mást, aki kimerészkedik az erdõre) ami sztem egy oltári nagy baromság. Sajnos egyre kevesebb a vadász, és egyre több a puskás ember... Mindegy, ez nem ennek a fórumnak a témája. Mindenesetre azért kezdtem el "vén fejjel" vadgazdálkodási szakmérnöknek tanulni, hogy legalább kis házunk táján meg tudjam tenni ami tõlem telik. Na, jól feladtátok a leckét! Köszi Mackó, igyexem. Már pár száz oldalt "átrágtam", ahol lehet, ott kérdezek, tanulok, nem akarok úgy lovat hazavinni, hogy másnap csak álljak fölötte, hogy "oké, itt vagy, de most mi a fenét kezdjek veled?" :) Persze, sok mindent csak gyakorlatban lehet megtanulni/kitapasztalni, de az alapokat próbálom gyorsan összeszedni. Most pl. áttekintve az okosságokat, nem a barik istállóját alakítom át, hanem nekiálltam új beállót tervezni. Ez az 1 ló 2 ló 3 ló kérdés viszont megakasztott. 3 lónak nincs hely. 1-et meg általában nem ajánlanak tartani, fõleg úgy, hogy a házhoz nem jöhet elõre, magyarán baromira egyedül lenne. Vajon az megoldás lehet, ha harmadikként kapnak valami kisméretû társat? Birka, kecske, láma, mittudomén? Hogy hányan fogunk lovagolni, azt még nem tudom. Gyerkõc (9 éves múlt) nagyon lelkes, asszonypajtás nem annyira. Pedig anno mikor megismertem, még együtt mentünk lovagolni. Azóta valahogy "elmúlt" nála. :( Ha válunk, lovat õ biztos nem visz magával :gm:

#528 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 26. - 10:10

3 lónak nincs hely. 1-et meg általában nem ajánlanak tartani, fõleg úgy, hogy a házhoz nem jöhet elõre, magyarán baromira egyedül lenne. Vajon az megoldás lehet, ha harmadikként kapnak valami kisméretû társat? Birka, kecske, láma, mittudomén?

Ja, nem kell ám minket véresen komolyan venni, mi nem vagyunk normálisak (talán egyedül Mackó az, de õ meg cserébe a régi ócska bádogokat és a belevaló virágokat gyûjti :D :D :D ). :dev:

A két ló mellé már nem kell kecskebirkaláma, hacsak nem fertõz meg téged is az állatgyûjtögetési láz. :gm: De ha belegondolsz, szegény kecskebirkaláma egyedül lenne, fajtárs nélkül? Akkor minimum kettõ kell abból is. :D

Edited by hitetlen, 2011 július 26. - 10:12.

#529 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 26. - 11:03

Ja, nem kell ám minket véresen komolyan venni, mi nem vagyunk normálisak (talán egyedül Mackó az, de õ meg cserébe a régi ócska bádogokat és a belevaló virágokat gyûjti :D :D :D ). :dev:

A két ló mellé már nem kell kecskebirkaláma, hacsak nem fertõz meg téged is az állatgyûjtögetési láz. :gm: De ha belegondolsz, szegény kecskebirkaláma egyedül lenne, fajtárs nélkül? Akkor minimum kettõ kell abból is. :D

Végre valaki, aki szerint a rozsdás, lyukas sajtár nem szemét, hanem dísz! :D

Már megfertõzött... :D Asszonypajtás a "fék". Na meg a 3 vadászeb mellett csak a nagyobb méretû állatok jöhetnek szóba, (kacsa, tyúk, stb. kizárva, macskából is csak az marad meg aki nálunk született, vagy baromi gyorsan fut :D ), abból meg ugyebár nem fér el túl sok...

Akkor maradunk a 2 pacc-nál, max. ha 1edül megyek lovagolni, akkor a "segédalhonvéd" fog engem cipelni :D

#530 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 26. - 11:41

Na jól megmozdult ez a totyik. :kir: Én felvállalom a nem normálist, Hitetlennel nem ellenkezem. :D Stuszi sok sikert és szerencsés választást a 2 táltoshoz. :yeah:

Edited by vezer, 2011 július 26. - 11:42.

#531 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 26. - 11:52

Hitetlen az elején "parancsba adta" hogy pörgessem fel. :D Kérekengedélytjelenteni: sikerült! :yeah: Vezér, köszi, elõre is! Bár még csak a tanulási fázisban vagyok, holnap még nem mernék egy lovat hazavinni. (Na nem azért, mert magam féltem, hanem a lovat! :D ) De eljön annak is az ideje!

#532 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 26. - 12:51

A lovadat mindig féltsd,attól meg óvakodj hogy magadat keljen félteni. :)

#533 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 26. - 15:56

A lovadat mindig féltsd,attól meg óvakodj hogy magadat keljen félteni. :)

Parancs, értettem! :D

#534 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 26. - 20:17

Végre valaki, aki szerint a rozsdás, lyukas sajtár nem szemét, hanem dísz! :D

Tényleg van egy sajtárom! :eek: Honnét tudtad? A másik kerítéslábon meg önitató van, virággal! :gm:

:D Azt se felejtsd ki, hogy rozsdás vadászkéssel kapálom a veteményt! :dev:

Amúgy tényleg! Két ló esetében ott a rizikó, hogy sziámik lesznek. Ciza habosra szokta futni magát, amíg én lesétáltam a másikkal a telek aljára. Itt a szomszédban tartanak 2 lovat is együtt, aztán van ahol 3-4 van. Az egyik háznál a csikó nõtt úgy össze az anyjával, hogy két évesen is átment "tökön paszulyon" utána. Lényegében szoktatás kérdése, ha kezdetben csak vannak, mint a befõtt, akkor természetes, hogy nem igen akarják egymást elengedni. Ha kezdettõl fogva megszokják, hogy el kell válniuk, akkor azért egyszerûbb. Bizony elõfordulhat az is, hogy a kapunk sem lehet kimenni a lóval, mert nem akar.

#535 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 26. - 20:55

Ha már zalai topik, akkor jövök én is :gm: A hány-lovat-tartsunk témához annyit szólnék hozzá, hogy én is egyedül tartom a lovam :) Habár nem teljesen egyedül, mert kb. 30 méterre van még 2 ló, velük szokott beszélgetni. A legelõjük a telek végén összeér, illetve kb. fél méter távolság van a két villanypásztor között. Néha le szokott menni és akkor ott elvannak, de nem az a társasági fajta :gm: Bár még egy paci mindenképpen lesz, csak idõ kérdése. Amúgy most elvitték az egyik pacit belovagolni és a másik teljesen magán kívül volt pár napig, ezért kinevezte Nenot öribarijának :gm: Amint Neno látótávolságon kívülre merészkedett, Bajnok eszeveszett nyerítéssel hívta, egészen addig, míg Neno vissza nem battyogott. Akkor egy "óóhálaistennekazthittemeltûntél" höhögéssel köszöntötte, aztán elvonult legelni. Neno néha visszanyerít neki a maga hülye hangján (hallottam már pár lovat nyeríteni, de Neno túl tesz mindenen. Hogy lehet egy lónak ilyen hülye hangja???), aztán pedig le se sz××ja. :gm:

#536 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 27. - 8:09

mi.kinga, te hol is lakozol?

#537 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 27. - 8:35

mi.kinga, te hol is lakozol?

Zala megye közepén, Baktüttös. Zalaegerszegtõl kb. 20 km.

#538 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 27. - 9:10

Mackó, sajtárt csak tippeltem, mert nekünk is van egy. Pontosabban csak volt, mert anyám elkunyerálta... :D Most már biztos, hogy elõször 1edül lesz a pacc, majd anyagi lehetõségeink mondják meg, mikor jöhet a társa. Tegnap voltam ismerkedõs, nézelõdõs körön a helyi "kupecnél". :gm: Pont volt ott két vásárló. Hát, mit ne mondjak, ha õk mernek lovat venni, akkor én is. A próba annyi volt, hogy mentek 1-1 kört lépésben a kiszemelt lóval, és ennyi. Se ügetés, se vágta, se lábak felvétele, se semmi. Srácra rá kellett szólni, hogy az állásba kötött lónak ne a s.ggénél álldogáljon, mert még baj lesz. De õk tudják...

#539 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 27. - 9:15

Kupecnál is ki lehet fogni jó lovat,nekem is onnan van a nagy kancám (mandula) akkor még nem is tudtam hogy a származása is jó,és marha jó fej.Már 12 éve megvan,és oda nem adnám semmiért,na jó csak a Hitetlenek ha fizeti a postai bélyeget rá. :kir:

#540 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 27. - 9:19

oda nem adnám semmiért,na jó csak a Hitetlenek ha fizeti a postai bélyeget rá. :kir:

Na azért. :kocc:

Az én szuperjó kancám is kupectõl van. De észnél kell lenni, az tény. Meg nem idegenként odamenni, hanem valaki olyannal, akiben megbízol, és aki ismeri a kupecet, szokott vele üzletelni.

#541 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 27. - 9:48

Gyûjtsd a gempát tudod 6 mázsára bélyeget venni... :D

#542 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 27. - 10:05

Nem lehet valahogy összevonatni a vasi - zalai totyikot? Tök gáz így ide-oda-nézegetni. Aztán meg majd nem tudom, mit hol olvastam, hol volt szó róla.... :)

#543 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 27. - 12:16

A "kupec" egy barátom unokatesója, ha benne nem is, de barátomban (akikkel családi barátságban vagyunk, gyerkõcök 1 osztályba járnak, stb. stb.) megbízom. Ha mégis átvernek, akkor felhajtom a lovat a gyümölcsösükbe/szõlõjükbe csemegézni egyet :gm: Mondjuk az árait kicsit sokallom, de ha jó lovat szerez nekem, akkor megéri. Hallom/olvasom másoktól hogy 40-50 ezret simán elkocsikáznak lónézõbe, az idõrõl, meg a világ végérõl történõ hazaszállításról nem is beszélve. Szerintetek a lovasok.hu-n 180-200-ért árult lovak többsége "defektes" amúgy? Mert baromi sokat árulnak ebben a kategóriában. Te jó ég Vezér, mit etetsz azzal a lóval, ólmot? :) Ez a topik-összevonás nem is lenne hülyeség, kérdés, hogy lehet-e.

#544 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 27. - 12:35

ólmot is eszi ,túros tésztát is eszi,meg szereti a mekis hamburgert,de nem csak széles magas is hozzá. :D Nem feltétlenül defektesek azok a lovak sem,nézd meg megyénként változnak az árak.Szabolcsba viszonylag olcsó,Pest környéke drága.Nézz körül válasz egy kört mondjuk 60km körzet,amit bevállalsz és jelölgesd be az ott neked tetszõ lószágokat,így egy körön többet meg tudsz nézni.De az biztos hogy majdnem egy másik ló ára rámegy,ha tényleg meg akarsz nézni párat jó párat. :)

#545 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 27. - 14:20

A "kupec" egy barátom unokatesója, ha benne nem is, de barátomban (akikkel családi barátságban vagyunk, gyerkõcök 1 osztályba járnak, stb. stb.) megbízom. Ha mégis átvernek, akkor felhajtom a lovat a gyümölcsösükbe/szõlõjükbe csemegézni egyet :gm:

Mondjuk az árait kicsit sokallom, de ha jó lovat szerez nekem, akkor megéri. Hallom/olvasom másoktól hogy 40-50 ezret simán elkocsikáznak lónézõbe, az idõrõl, meg a világ végérõl történõ hazaszállításról nem is beszélve. Szerintetek a lovasok.hu-n 180-200-ért árult lovak többsége "defektes" amúgy? Mert baromi sokat árulnak ebben a kategóriában.

Te jó ég Vezér, mit etetsz azzal a lóval, ólmot? :)

Ez a topik-összevonás nem is lenne hülyeség, kérdés, hogy lehet-e.

Hát én azért nem ajánlanék kupecet a vásárláshoz. De van egy Zalaegerszegen egy fiatal srác, nála megbízhatóak a lovak. Nem vásárol össze mindent. Ha hozzá mentek, akkor onnan vehetsz jó lovat, ez biztos. Mostanában sokan árulják ár alatt a lovaikat,mert nem tudják tartani õket és túlkínálat van, ezért nem biztos hogy ami olcsó az feltétlen "defektes " is. Itt jön az hogy meg kell nézni. Kérj mélben videot is a lovakról, ne csak fotót és akkor kiválogathatod melyiket mész el megnézni.
  • Almamag kedvelte

#546 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 27. - 15:37

Hát én azért nem ajánlanék kupecet a vásárláshoz. De van egy Zalaegerszegen egy fiatal srác, nála megbízhatóak a lovak. Nem vásárol össze mindent. Ha hozzá mentek, akkor onnan vehetsz jó lovat, ez biztos. Mostanában sokan árulják ár alatt a lovaikat,mert nem tudják tartani õket és túlkínálat van, ezért nem biztos hogy ami olcsó az feltétlen "defektes " is. Itt jön az hogy meg kell nézni. Kérj mélben videot is a lovakról, ne csak fotót és akkor kiválogathatod melyiket mész el megnézni.

Na pont õnála voltam tegnap. :) Tényleg nem vásárol össze mindent, csak az árai egy kicsit húzósak. Fõleg németek visznek tõle lovakat, és ugye náluk az árak kicsit mások mint nálunk...
Persze, tudom, egy lovat nem megvenni drága, hanem tartani, de azért nem mindegy, hogy u-annyi pénzbõl csak a lovat veszem-e meg, vagy mellé a téli takarmányát is. Tudván azt, hogy nekem mire kell az elsõ ló...

(Félreértések elkerülése végett: nem kolbászba akarom tölteni!!! :D )

#547 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 27. - 20:54

Panni! Az összevonás nagyon jó ötlet! ;) Stuszi! Annál a srácnál voltál, aki vizeletet is gyûjt? Azért jobb vigyázni, mert aki "adok-veszek-túladok minél hamarabb" szakmát ûzi, az tudja a módját mindennek. Mi Paksról hoztuk a lovamat. Igaz, én nem is kipróbálni mentem, hanem megvenni! :gm: Kinéztem itt a neten, pontosabban a fórumon. Azután még pár kézen megfordult, és nálam kötött ki. Lényeges próbának nem tettem ki én sem. Valahogy éreztem, hogy nekem tuti ló lesz. Eddig még nem csalódtam. Visszagondolva nagyon bátor voltam. Jobb azért másik hozzáértõvel is menni, és dokival mindenképp, esetleg a dokit csak akkor érdemes elrángatni, ha Neked szimpatikus a ló.

#548 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 27. - 20:54

Én is drágábban vettem a lovamat, mint amennyit egy ilyen kategóriájú amúgy ér: 8 éves volt, hobbiszinten belovagolt/kocsizott, nyakon sütött, pici kanca, házilag fabrikált patákkal. De NEKEM megérte az árát, mert olyan ló, hogy fél év semmittevés után felnyergelem és kimegyek vele terepre. Na meg a napsütéstõl/esõtõl/ködtõl/széltõl is hízik, ez amióta nálam van nem látott abrakot, de a bõr majd szétreped rajta. :cool: Vagy kifoghatsz egy szar patájú, kólikázó, balszerencsét vonzó, állandóan megsérülõ lovat, akit ugyan bagóér' odaadnak, de aztán az állatorvosod elutazik évente Thaiföldre nyaralni belõled... Egy szó mint száz: lovat úgy kell venni, hogy láthatóan nagy baja ne legyen, viszont fogjon meg benne valami. Úgy ne hozd haza, hogy "korrekt ló, de semmi extra". Szerintem bele kell egy kicsit szerelmesedni. Na a doki meg egy másik kérdés. Egyszer felautóztunk innen Zalalövõrõl Esztergomba :eek: egy 180 ezerért hirdetett szép szemû heréltért. Persze élõben közel sem volt olyan, mint a képen, de oké, akkor nézzünk mást az áráért. Ki is hoztak egy szürke kancát. Mivel gyanús volt, így megkértem telefonon a Bába Andrást, hogy ugyan, menjen már el valamikor a kupechez és végezzen nekem egy teljes kivizsgálást. Nem is találkoztam vele, kiment, megcsinálta, a szakvéleményt elküldte postán, én elutaltam a pénzt, majd rá sem néztünk többet a lóra, olyan dolgok derültek ki róla a doki által... Szóval így is lehet.

Edited by hitetlen, 2011 július 27. - 20:57.

• Almamag kedvelte

#549 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 27. - 22:10

Na igen! Az a másik buktató, ha sikerül kifogni egy olyan lovat, ami abszolút nem felel meg az elvárásoknak. Nem azt értem ezen, hogy kiderül beteg, vagy valami baja van, hanem nincs összhang, nincs szerelem! Akkor mi legyen? Túladni rajta? De hiszen semmi baj vele, csak nem az igazi mégsem. Szóval Stuszi... Nem lesz ez egyszerû menet! :D Régen úgy gondoltam, hogy hirdetés útján biztosan nem lehet lovat venni, ahhoz idõ kell, hogy kiderüljön passzolunk-e. Rendszeres foglalkozás, lovaglás... Aztán tessék, nekem elég volt pár kép. :gm:

#550 mi.kinga

mi.kinga

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 867 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 27. - 22:53

Ami azt illeti, mi is többért vettük Nenot, mint amennyit érne. Habár szép, jó származású jószág, de mégis elég defektes (porallergiás, nyári ekcémás és tipikus haflingis: makacs, önfejû). Arról nem is beszélve, hogy õ is még a levegõtõl is hízik (aminek egyáltalán nem örülök, mert hiába lovagolom naponta és egy szem abrakot nem kap, rajta is 'szétreped a bõr' és még csak rendes nyerget sem találok rá :( ) Õ egyébként lovaglásilag is problémás volt, estem-keltem róla, de az leginkább miattam volt, mert rosszul reagáltam le a jelzéseit. Aztán összecsiszolódtunk és a legtöbb problémája megoldódott (bakolás, elrohanás). Kiismertem :) Már ismertem régebbrõl, régen is lovagoltam és szerelmes is voltam belé, csak aztán elvitték... De amikor újra megláttam a régi gazdájánál, extra kövéren, bunkón, csipkedõsen, mondtam, hogy többé nem engedem el :) Azóta persze elég sokszor voltam más véleményen, amikor más lovat kaptam vissza, mint amit elvesztettem (véresre nyúzta a kezem a futószár, ujjzúzódások, ágaskodások, csipkedések) :gm: De túljutottunk mindenen és van egy régi Nenom! :ang: Ne haragudjatok a kisregényért, de jó volt leírni.

#551 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 28. - 6:47

Na pont õnála voltam tegnap. :) Tényleg nem vásárol össze mindent, csak az árai egy kicsit húzósak. Fõleg németek visznek tõle lovakat, és ugye náluk az árak kicsit mások mint nálunk...
Persze, tudom, egy lovat nem megvenni drága, hanem tartani, de azért nem mindegy, hogy u-annyi pénzbõl csak a lovat veszem-e meg, vagy mellé a téli takarmányát is. Tudván azt, hogy nekem mire kell az elsõ ló...

(Félreértések elkerülése végett: nem kolbászba akarom tölteni!!! :D )

Naponta felkerül a Lovasok.hu-ra 150-200 ló, csak találsz közöttük megfelelõt! Egyik ismerõsöm is nem rég adta el a lovát 150000 ft-ért. Sütetlen herélt, de jó ló volt. Semmi más baja. Ha kupec vette volna meg tõle ugyan ezt a lovat 250000 ft-ért vehetted volna meg a kupectól. Mert élni kell neki is valamibõl. Ennek az ismerõsömnek a rokona 100000 ft-ért kínálta a lánynak az egyik bekocsizott, belovagolt heréltjét. 155cm marmagasságú kedves pacc, Szombathelytõl 50 km-re van. Érdekel?

#552 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 28. - 11:56

Backnight, köszi, de a 155 cm nekem egy kicsit alacsonyka. Körberöhögnek a faluban, és elterjed, hogy hintalovat vettem :D Kinga, akkor Te aztán "kifogtad". :) Én az elsõ ok nélküli ledobásom után meg fogom neki mutatni a bontóasztalt. A második után a villanymotoros húsdarálót. A 3. után a füstölõkamrát. A 4. után meg elküldöm az asszony a boltba pirospaprikát, köményt, meg egyéb hozzávalókat venni. :gm: Persze ha én leszek a béna, akkor egye fene, talán megbocsátom neki. :D Mackó, igen a pisigyûjtögetõ srácnál voltam :) És tudom, hogy nem lesz sétagalopp. (hogy stílusos maradjak :) ) Olyan lovat valószínûleg nem veszek meg, ami nem "fog meg" egy kicsit se. Olyat szeretnék lóban, amilyenek a kutyáim kutyában. Vannak hibáik, de imádnak engem. (Én meg õket :D ) Aztán lehet, hogy az lesz, elmegyek, megnézem, valami miatt beleszeretek, és ha megvan mind a 4 lába, akkor hazaviszem. :D

#553 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 28. - 12:03

Ha beleszeretsz akkor hazaviszed a három lábút is. :kir: Tudod mit mondanak a szerelemrõl??-nyomorba dönt... :D

#554 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 28. - 16:40

Stuszi! Én azzal a sráccal is csak fenntartásokkal üzletelnék! ;) Pár napja beszéltem vele, azt sem tudta megmondani, mennyi lova van. :rolleyes: Lényegében a kupeceknél nem állomásozik annyit egy használható ló, hogy azt kiismerjék, általában még a nevét sem tudják. Tegnap jött, ma megy alapon. Az a duma meg, hogy majd a német, meg az osztrák elviszi... hát... elég mesebeszéd. Talán 1-2x ha összejön nekik egy külföldi palimadár, de azok sem hülyék. Az olcsó hirdetésekkel nagyon vigyázz, általában nem azért annyi, mert hibátlan a ló (kivétel persze van). Aki ismeri a lovát, tudja, hogy használható, jó ló, az nem pocsékolja.

#555 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 28. - 16:59

.Szegény Stuszi nagyon nehéz dolga lesz ebben a lóvásárlási dologban,viszonylag egyedül és mint elsõ ló tulajnak.Na én nem azt mondom hogy a buktatókat nem kell kierõsíteni,mert még segítséggel sem biztos hogy elsõre nem bukik,és nem nyúl olyanba ami ejha lesz.Stuszi azt mondtad jársz lovagolni,kérd meg az edzõdet menjen el veled és nézze meg,ha találsz megfelelõ lovat szerintem,de egyedül semmi esetre se vedd meg,valakit vigyél magaddal akinek több tapasztalata van már.És ne kapkodd el ,idõd van nézegess. :) De ez csak az én véleményem,nem biztos hogy mindenki így gondolja. :)

#556 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 28. - 20:59

Mackó, én ezen csodálkozom. Persze semmi sem lehetetlen. Mindenesetre van nála egy ló, amit a lovasok.hu-n is hirdet, pl. arra nekem kapásból azt mondta, h az nekem nem való. Pedig el akarja adni. Azt viszont biztosan tudom, hogy tõle a lovai felét németbe, osztrákba viszik. Ez nála nem kamu. Félreértések végett: nem sajnálom ám én a pénzt egy NEKEM VALÓ lóra, csak áron felül sem akarok venni kolbásznak valót. Egyedül? Mikor ennyien adjátok itt nekem a lótanácsokat? :D Egyedül tuti nem veszek lovat, ha más nem, legalább lódoki lesz velem. Edzõm nincs, max. oktatóm, háááát, nem egy kenyérre kenhetõ pali, és nem vagyunk még olyan kapcsolatban, hogy csak úgy eljönne segíteni nekem. Nem kapkodok, nem kell nekem mindenáron azonnal ló. Ha 35 évet kibírtam, pár hónapon már nem múlik... :) Most a téli takarmányt intézem, jobb ha a kaja elõbb itthon van mint a zabagép :D

#557 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 29. - 8:52

Backnight, köszi, de a 155 cm nekem egy kicsit alacsonyka. Körberöhögnek a faluban, és elterjed, hogy hintalovat vettem.

Aztán lehet, hogy az lesz, elmegyek, megnézem, valami miatt beleszeretek, és ha megvan mind a 4 lába, akkor hazaviszem. :D

Ok...Ok.... azért írtam meg a méreteket. Itt a fórumon nem látszik milyen magas és hány kg vagy. Gábor a kupec, rendes gyerek. Nem kábít. Vannak osztrák kupecek akik tõle hordják ki a lovakat. Ennyi, én is régóta ismerem már. Adtam el tõle lovakat ismerõsöknek. Ill. küldtem én is hozzá ismerõsöket. Van még ajánlatom számodra Szentgotthárd mellett egy ismerõsöm kínált egy kisbéri kancát talán 1 hónapja,nem tudom meg van e még, de minden tekintetben kifogástlan lószág volt. Ismerem is a kancát, ill. láttam már. Pej , nagyon szép. Igaz nem is olcsó, ha jól emlékszem 450-ért kínálta. De erre nem mernék megesküdni. De az elérhetõségét megadhatom. Amúgy meg ez tényleg így van, meglátod és vagy megmozdul benned valami vagy nem. Ha nem ne vedd meg azt a lovat amit éppen nézel. Olyan dolog ez ,mint a szerelem elsõ látásra. Az asszonyban is megfogott valami azért vetted el, nohát a lovakkal is ugyan ez a helyzet. Meglátni és beleszeretni, amikor ellenálhatatlan a vágy hogy megszerezd. :)

#558 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 29. - 10:07

Stüszi, na ez pl egy nagyon szép ló, igaz, Vezér? 7 éves sárga kanca, itt lakik Zalalövõn, ismerem a srácot, nem ad el szart. Vezér volt itt nézte is, de neki futószáras ló kellett volna, ez meg olyat nem csinált még. De korrekt, egészséges, és tényleg nyugis, annak is kell lennie, ha itt a 86-os fõúton a kamionok mellett kell húznia a szekeret. És annyi pénzért nem drága, feltéve ha nem ragaszkodsz a papírhoz.

Amúgy meg, az hogy mit gondolnak mások,ha kicsi a lovad, ki nem szarja le! Nézd meg Barefoot profilképét, neki ilyen hucul-szerû lovai vannak, kis túlzással alul össze tudná kulcsolni a lábait, aztán a világ végére elviszik... A kis ló sokkal praktikusabb, könnyû rá/róla fel/leszállni, akár menet közben is :D . Erdei utakon kevésbé kell hajoldozni a belógó faágak miatt. Meg sokkal több 155 cm körüli ló van ám a hirdetésekben, legalábbis én úgy tapasztaltam, hogy az átlag félvér nem szokott nagyra nõni. Inkább a német lovak meg a sportlovak, amik 160 fölött vannak.

#559 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 29. - 11:07

Nem vagyok egy nagy darab ember (erõs izgalmi állapotban 179 cm és 70 kg), de azt eldöntöttem, hogy a 160 cm-bõl nem engedek. Ha már esek, akkor essek magasról! :D Sajna a 450 most nekem sok, még ha megérné is érte. Tenyészteni nem akarok, szaporítani még úgy se, szóval ennyit azért nem szánok rá. (még ha a kisbériek alapból tetszenek is...) Ez az asszonyos hasonlat sántít kicsit. Lovat el lehet adni, asszonyt már nehezebb... :D De valóban, kell hogy megfogjon valami a lóban, különben tutira nem veszem meg.

#560 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 július 29. - 11:11

Kis lóról sokkal-sokkal nagyobbat lehet esni, nekem elhiheted! :gm: Amúgy ez a kanca amit linkeltem, ez jó nagy, arányos, és csak 280, és abból még engednek is. Fõleg ha mondod, hogy én küldtelek. ;) És van benne Valami, olyan izgalmas-szokatlan színe van. Vezér, a vörös lesz a te cicád, az a legvagányabb, legvadócabb, legrosszabb :dev: a három közül. Csináltam képeket, majd teszek fel.

Edited by hitetlen, 2011 július 29. - 11:15.