Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Északi-Bakony régió egy része (3 megye szeglete)

• Please log in to reply
749 válasz a témához

#521 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 20. - 19:53

Köszönöm! Nagyon büszke vagyok rájuk!

#522 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 21. - 9:01

Kedvenc foglalatosságaink!

url=http://kepfeltoltes.hu/view/080521/100_7292_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]Posted Image
Persze azért dolgozunk is
Posted Image

Edited by RIDERMAN, 2008 május 21. - 9:09.

#523 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 22. - 12:16

ohh yeah!!! :yeah:

#524 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 24. - 11:49

Na megyek, nyergelni! :yeah:

#525 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2008 május 27. - 6:12

Álomvölgy jelenleg 5 ,,nagy,,lóval és 1 pónival büszkélkedhet!!!! :D (nálunk ez rekord :gm:

#526 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 2. - 22:58

A Mi "nagy" lovaink, munkában :D

Posted Image[/img]

A "kicsi ló" tanitja a kicsi lányt :ang:

Posted Image[/img]

A két délceg ifjú :kv:

Posted Image[/img]

A két fiatal versenyzõ kezd belejönni a dologba...

Edited by RIDERMAN, 2008 június 2. - 23:04.

#527 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 4. - 16:38

aranyosak!!!!! :D :ang:

#528 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 5. - 9:46

Kedvenc foglalatosságaink!....

Na, ja! Én is sütögettem azidõtájt, úgy lácc' ez tiszta ffi-munka, de nem volt idõm sem elõkapni a fényképezõgépet, mert a nép (az Istenadta nép) addigra mindmegette...
Csongrádon készítettek egy gáz-üzemû boronát és abban szoktam tarját, csirkét, pulykát sütni, amit elõtte pácolok napokig. Legjobban a böszme tarja szeleteket viszi a társaság, a lyányok meg a pulykát kultiválják.
Ez nem off! Szorosan hozzátartozik a lovazáshoz...

#529 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 6. - 14:45

:yeah: igen iyleneket mi is szokzunk..családon és lovasklubon belül is...bár azon belül (Klub9 már régen kb.1 éve nem csináltunk semmi különöset.... :( sajna senkinek sincs kedve hozzá..akinekj meg igen...kevesen vagyunk. jah!!!de LOvasok...csak sütögessünk, lovagoljunk, mert jó idõ meg nyár van :D

#530 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 6. - 17:38

:yeah: igen iyleneket mi is szokzunk..családon és lovasklubon belül is...bár azon belül (Klub9 már régen kb.1 éve nem csináltunk semmi különöset.... :( sajna senkinek sincs kedve hozzá..akinekj meg igen...kevesen vagyunk.
jah!!!de LOvasok...csak sütögessünk, lovagoljunk, mert jó idõ meg nyár van :D

Ez mellik lovasklub, a zirci?

#531 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 9. - 6:48

nem...bár õk is szinte ugyanez.a Borzavári Lovas Egyesület...már ha még bezsélhetünk ilyenrõl.... :(

#532 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 9. - 20:42

Hát mondjuk ez az egy konyhai tevékenység amivel szívesen bibelödöm. :)
Muraközi ! Én mindig addig fotózom amig tüzforró a hús addig a színe is jobb, meg aztán lenyúlni is veszélyes.... :D

Új lovunk Ibrahim Ben Szinza Al Halandzsa Bin Kefter Laden Al Khamza Bin Kefir Al Tofu (jó nem) :D
Szorgalmasan dolgozik és nagyon gyorsan tanul, lehet anevét maj picit magyarijuk monnyuk Sólyomra :kir:
Ja, a futószár csak az elsõ 2 alkalommal kellett, ezen a hétvégén már szabadon mozgattuk, jövö héten jön a terep...
Posted Image[/img]
fotók késöb
Posted Imagehttp://[/img]
Ha valakit érdekel, a képre kattintva teljes méretben látható az eredeti fotó, a fiam kalapját elfújta a szél....

Szép Hetet Mindenkinek!

Edited by RIDERMAN, 2008 június 9. - 20:50.

#533 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 10. - 7:59

Hát mondjuk ez az egy konyhai tevékenység amivel szívesen bibelödöm. :)
Muraközi ! Én mindig addig fotózom amig tüzforró a hús addig a színe is jobb, meg aztán lenyúlni is veszélyes.... :D

Új lovunk Ibrahim Ben Szinza Al Halandzsa Bin Kefter Laden Al Khamza Bin Kefir Al Tofu (jó nem) :D
Szorgalmasan dolgozik és nagyon gyorsan tanul, lehet anevét maj picit magyarijuk monnyuk Sólyomra :kir:
Ja, a futószár csak az elsõ 2 alkalommal kellett, ezen a hétvégén már szabadon mozgattuk, jövö héten jön a terep...
Posted Image[/img]
fotók késöb
Posted Imagehttp://[/img]
Ha valakit érdekel, a képre kattintva teljes méretben látható az eredeti fotó, a fiam kalapját elfújta a szél....

Szép Hetet Mindenkinek!

a neve lehetne mondjuk Ben.vagy Kefir :gm: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!nem is tudom eldönteni, hogy ki néz ki jobban a ló vagy a lovas :gm: :P

#534 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 10. - 19:59

Sebaj mindkettõ sokat fog még javulni! :D Nemcsak jobbak szebbek is lesznek! :) Lehet, hogy ha terepen is jól "vizsgázik" a paripa a hosszú, de jól csengõ Nyíl nevet kapja, esetleg lehet Vércse is bár most felmerült az Abdul mint lehetõség. :kir: Ja, vasárnap kicsit párás lett a környék, az esõ után kicsi lóval léptünk egy rövid kört. (áll a viz mindenütt)

#535 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 11. - 15:39

a srácnak már nem kell!!!Elég jól néz ki így is....hány éves????magánban mesélhetnél róla!!!persze csak ha nem foglalt!!!! :gm: a ló nevére visszatérve szerintem a z Abdul lenne a legjobb!!!de ezt neketek kell eldönteni!!!!!Betyárnapon (aug.8-9-10) Zircen összehozhatnánk egy ló-lovas találkozót.... :gm: :kocc:

#536 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 11. - 19:22

Remek, tegyünk így, addig Vércse-Nyíl-Abdul erönléte is helyre jön!
Elsõ alkalommal (a képek a második edzésen készültek) 10 perc után szakadt a viz a lóról. Két alkalommal késöbb már alig izzadt, pedig akkor egy órát dolgozott!

Futószár nélkül
Posted Image[/img]

További képek késõbb!

Edited by RIDERMAN, 2008 június 11. - 19:23.

#537 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 12. - 15:19

Sok képet küldjél!! Rengeteget :gm: az izzadásos szitu ismerõs...fõleg az elsõ tereplovaglásokkor!!! mire hazaérsz rólad is és a lóról is szakad a víz!!(rólad a sok izgalom miatt..a lóról meg érthetõ)))) :yeah:

#538 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 21. - 13:25

Ma végre kicsit többet tudtunk menni, remek idõ volt! :kir: Kicsi ló pompásan ment , néha a combig érõ vizben, néha ("ezerrel") dombnak fel, komoly habot vert a tajték rajta. :ang: Hazatérés után lefürdettem ( a kutyáimat útközben a gátról :D ) milyen szép is amikor patyolattiszta. :yeah: Komoly fotózás csak a jövõhéten lesz akkor tudok majd friss képeket feltenni. Akkor megnézzük, hogy Abdul Mimóza Nyíl Sólyom Táltos Juszef Ben Hur Al Jadid nevû paripánk mit alakít remek lovasával együtt. :kv: Szavamra, kíváncsi vagyok magam is ! :rolleyes: Kellemes Nyarat Mindenkinek!

#539 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 23. - 15:04

sok sikert...tudommilyne érzés a vizes kutya...meg a sáros...és a nagy klandtúra után jön..és törölközõnek használ...leírhatatlan.. :dev: mind1!!!!a kutyus neve amúgy Rosszcsont...a nevekkel érdemes résen lenni, mert sokat elárul :kir: pl::Virgonc a póni.:1 törött kéz, egy harapásnyom és egy jó nagy esés írható a számlájára...jah meg egy szökési kísérlet is...õ mi udvari terroristánk!!!!!!!!(kép hamarosan...kb 1 hét múlva...elõbb biztos nem!!!! :( )

#540 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2008 június 27. - 8:09

A nevek érdekes téma két vérebünk: Csumpika(vizslakeverék) és Morzsi (puli) azt hiszem magáért beszél. :D A pónink Luca (teljesnevén Lukrécia) full telitalálat. :kir: Az új paripa lehet hogy herélt létére Mimóza lesz ez holnap eldõl. :yeah: Kellemes hétvégét Mindenkinek!

#541 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 2. - 9:26

:yeah: ez is igaz!!!!!! nálunk most sok a lovas meg a ló is...az edzõmet Matyi (Bértartott ló) ngayon szépen megtanította a repülés fortélyaira...kegytelenül nagyot estet..cak azt látom hogy fekszik...én gyosran leszálltam odamnetem hozzá, d ekaármit kérdeztem nem válaszolt...egszser csak felült sóhajtott aztán ment a ló után...Nem KAPOTT LEVEGÕT....személy szerint nekem is elállt a lélegzetem..régen láttam ekkora katapultálást!!! Amúgy kedves lovasok!!!MINDENKIT SZERETETTEL VÁRUNK A X. BAKONYI BETYÁRNAPOKRA!!!!!! ITT A PROGRAM!!!!Jó buli lesz... :yeah: :kocc: :gm: X. Bakonyi Betyárnapok 2008. augusztus 08-10. ZIRC Országos Betyártalálkozó Tervezett program Augusztus 08. péntek 17. 00-tól Vadételfõzõ fesztivál és verseny a sportpálya elõtti füves területen 17. 00-tól Lószépségverseny a lovaspályán Közben a sportpálya elõtti „installált” csárdában Sobri Jóska hasonmás- és csárdabeli szépasszonyok-mennyecskék tréfás versenye, országos betyártalálkozó, közös „szalonnázás-pálinkázás” a betyárbatyukból 18. 00: ünnepélyes megnyitó, postagalambok feleresztése (500-1000 galamb) 18. 00 - 20. 00: „Betyárkodjunk a Bakony szívében együtt óvódásoktól a nyugdíjasokig” címû mûsor néptánc bemutatókkal és táncházzal, a Tegnap népzenekar kíséretében ( a mûsorban többmint 120 fõ szereplésével) 20. 00: Berecz András erdélyi nagy mesemondó híres betyártörténetei 21. 00: ünnepélyes eredményhirdetés és díjazás 21. 30- 24.00: Betyár jó buli Augusztus 09. szombat 10. 00- 15. 00: gyerekprogramok, gyermekanimáció (pl. Kézmûves liget: betyárbatyu, gyékény lovacska, betyárbábuk készítése, arcfestés..stb..) 10. 00-12.00: megyei akadályhajtó verseny (meghívásos) a lovaspályán 14. 00: lovasfelvonulás a 82-esen 14. 45: a nagy bevonulás (az összes lovas bemutatva elvonul a színpad elõtt) 15. 00-17. 00: díjugrató bemutató a lovaspályán 17. 00-18. 00: a Bakonyi Lovasklub ügyességi lovasbemutatói a lovaspályán 18. 00-18. 30: a lovasprogramok ünnepélyes eredményhirdetése a színpadon Közben délután Esküvõ és lakodalom betyár ceremónia szerint 20. 30- 22 .00: külön erre az alkalomra írt zenés, táncos produkció, népi daljáték: LOVAS BETYÁRSZÍNDARAB 22. 00: Zenés tûzijáték 22. 10-tõl folytatódik a lagzi –kifulladásig, közben éjfélkor menyasszonytánc Augusztus 10. vasárnap 10. 00-19. 00: gyermekprogramok és gyermekanimáció, kézmûves liget, „Csepü-Lapu- Gongyola” népi, ügyességi sportjátékok, „Gyerkõc program” (gólyalábazás, hordólovaglás, rúdkitartás…) 15. 00-17. 00: térségi hagyományõrzõ csoportok bemutatkozása a színpadon 15. 30-17. 00: „Pandúr-Betyár” mérkõzés a sportpályán 17. 00-17. 30: a Bakonyi Betyárkupa ünnepélyes eredményhirdetése és díjazása 17. 30-20. 00: a X. Bakonyi Betyárnapok zárása „betyár-batyus-bál”-lal 20. 00: színes, logóval ellátott lufik (500-1000 db) felengedése zenei aláfestés mellett Kísérõprogramok: • „Bakonyi Betyárkupa” mérkõzések • „Mesterségek Utcája”- népi kismesterségek bemutatója és kirakodóvásár • „Ízek Utcája”- tipikus bakonyi ételek kostolója, bakonyicumok bemutatása, • „Élménypark”- fajátékok, légvár, körhinta, felfújható játékok, szerencsekerék • Rajzpályázat: „Hajdanán, betyárkoromban, amikor én még olyan legény voltam” • „Betyár kerestetik”-tehetségkutató regionális verseny+döntõ a lovas-betyárszíndarab statisztáinak kiválasztásához (május-június) • Betyárposta (Bakonyi Betyárnapos képeslap + bélyeg feladása a helyszínrõl) • Betyárruha kölcsönzõ és vásárlási lehetõség • Lehetõség sétakocsikázásra, sétarepülésre, kisvonatozás • „Mentsük meg a Cuha-völgyi vasutat” éjszakai túra vagy nappali élményvonatozás • A város látnivalóinak kedvezményes (50 %-os) megtekintése Bakonyi Betyárbon ellenében 10! 10! 10! 10! 10! 10! 10! Hirdetmény Közhírré tétettetik, hogy az Úr 2008.évének kisasszony havának (augusztus) 8.9. és 10.napján a vadregényes Bakonyban, Zirc városában összegyûlnek az ország leghíresebb betyárjai, hogy összemérjék tudásukat a X. Bakonyi Betyárnapokon. A közös pálinkázás és szalonnázás közben, tréfás feladatok során fény deríttetik ama tényre, hogy ki az ország jelenlegi „legnagyobb betyárja” és a „legszebb csárdabeli szépasszonya.” Aki nem jelenik meg, az ellen a körözés kiadattatik! Figyelmeztettetik egyszersmind mindenki, hogy az, ki a betyárok befogását célzó felhívásnak nem engedelmeskedik vagy az e végre szükségelt segély-nyújtást megtagadja, felfolyamodás fenntartása mellett rögtönítélõ bíróság által fog büntettetni! További információ: 88/416-816, zirc@tourinform.hu, www.zirc.hu Hevesi Mariann

#542 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 9. - 19:42

Ennek a szíves invitálásnak nem lehet ellenállni! :D
Lehet, hogy tölünk is menne 2 Fõ betyár!!!
Az egyik "õszül már a vén betyár", a másik most tanulja milyen is a "betyár élet" :kv:
Meg volt a puding próbája, az elsõ terep!
Posted Image[/img]
Mentünk egy kellemes kört a falu körül
Posted Image[/img]

Megmásztunk néhány dombot
Posted Image[/img]
Voltunk erdõn,mezõn...
Posted Image[/img]
Aztán hazatértünk..
Posted Image[/img]

A paripa jól vizsgázott!! :yeah:

Edited by RIDERMAN, 2008 július 9. - 19:44.

#543 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 10. - 19:16

Nah jah, még hogy 2 Fõbetyár :-), kérem alássan azok a Fõbetyárok Sövénykútról gyünnek, asszonyníppel! Sok-sok, finom asszonyníppel, bizony.

#544 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 12. - 19:07

Õszülõ betyár az jön Hajmáskérrõl is. :kocc: Na, meg aztán asszonyníp is! (Bár õ még kiskorú)

#545 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 15. - 9:29

Õszülõ betyár az jön Hajmáskérrõl is. :kocc: Na, meg aztán asszonyníp is! (Bár õ még kiskorú)

Lámcsak-lámcsak, kit sodort felénk az erõs vázsonyi szél... vagy hkéri? ha nem kéri...
Ennyi nõ között, már megbocsáss, de valóban meg lehet õszülni. Persze nekem sem jobb, + van egy fiú is, ja magnak. Csak gyertek, legalább nagy buli lesz!

#546 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 15. - 16:59

igen gen...a fõszervezõ napkelet is ott lesz:P na jó nem vagyok fõszervezõ...de nagy buli lesz az tuti..sok ló meg lovas meg minden ami kell!!!!(kaja...az nagyon fonos kellék..nyam nyam ) :dev: NATOS Te is lenézhetbél...jut eszembe...újra kell éleszteni a BORZAVÁRI LOVAS EGYESÜLETET!!!!!mi ma füvet is nyírtunk jah...én kaszélam és még van...õõõõõ...9 és fél ujjam :D

#547 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 17. - 9:49

Egy nappal a "kiírás" elõtt megérkezett Tündér, nóri kanca kancacsikója. Hajnali 5 órakor ellett meg és természetesen megvárt, míg visszaérek Dkeszirõl a Bakonyba. Teljes a létszám, ebben az évben nem várunk újabb lovacskát. Jövõre meg pihi.... nem fedeztettünk. Persze az a piszok Tónió, a póni csõdör még nincs kiherélve...
Posted Image

#548 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 21. - 15:20

de drága.... ha herélve lesz sem 100 hogy édibédi tündér lovacska lesz mert Virgonc is egy bestia ahhoz képest hogy herélt...de azért szurkolok!!!!vége az elsõ tábornak kegyetlen jól sikerült...kjépek hamarosan de az esõsön röhögni nem ér.....

#549 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 23. - 12:26

Hadd lám! :D
url=http://kepfeltoltes.hu/view/080723/100_39841_www.kepfeltoltes.hu_.jpg]Posted Image[/url][/img]
A mi "kiccsikónk" (igaz, hogy négy éves de tiszta csikó az is igaz hogy kicsi 126 cm :kir: )

Edited by RIDERMAN, 2008 július 23. - 12:29.

#550 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 24. - 10:55

jaj...amint tudom felrakom..de egyenlõre még azt sem tudom hol áll a fejem :D na jó aqzt igen. ki rendelte ezt a sok esõt?a talaj csúszik hideg van és még a lovaglástól is elmegy az embernek meg a lónak is a kedve.

#551 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 28. - 9:10

.....NATOS Te is lenézhetbél...jut eszembe...újra kell éleszteni a BORZAVÁRI LOVAS EGYESÜLETET!!!!!mi ma füvet is nyírtunk jah...én kaszélam és még van...õõõõõ...9 és fél ujjam :D

Na ja, Natost elébb Sövénykútra várjuk, várjuk, csak várjuk... :-)

#552 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 28. - 11:09

okés

#553 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 29. - 13:44

jövõ péntek szombat betyár nap!!!! a leesõs képet véletlenül kitöröltem a fényképezõbõl... XD :rolleyes: nem baj...én egy pónin leszek...valószínüleg rajtam fog röhögni fél Zirc... :D

#554 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 29. - 16:35

Lassan (gyorsan!!) eltelt a hétvége! Kellemeset lovaztunk, Bundásh áttört a hegyeken és bérceken és végre megmutathattam (egy-két) kedvenc lovas terepemet. :yeah: Mikor megjöttek mondta is a párom látod ezek milyen szép lovak nem ilyen gizdák mint amiénk, jah vasárnap a mázsálásnál derült ki, hogy Péter és a fiam lova között talán 3-4cm lehet meg 120kg különbség :kir: Késöbb azon derültünk, hogy a póni és az új fiú Aziz (vagy inkább Muad Dib ?) között 20kg a különbség és több mint 30cm (marban) :D Szép (napos) hetet Mindenkinek! :kv:

#555 Muraközi

Muraközi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 185 hozzászólás

Közzétéve 2008 július 30. - 8:56

Késöbb azon derültünk, hogy a póni és az új fiú Aziz (vagy inkább Muad Dib ?) között 20kg a különbség és több mint 30cm (marban) :D
Szép (napos) hetet Mindenkinek! :kv:

Miért Muad Dib? Kék a szeme? A sok fûszertõl lehet...

#556 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 1. - 10:55

Nem tudom, ez ugrott be amikor a nejem azt mondta "mit akartok ezzel a sovány egérrel". :D Igaz, Õ nem látta, hogy milyen jól szerepelt terepen. :yeah: Füszer helyett abrakot kap, fel kéne vegyen még 40-50kg súlyt az ideális persze az lenne ha az mind izom lenne. :ang:

#557 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 1. - 14:14

Hello!!!Változott a Betyár napok programja!!!!: Íme: 10. alkalommal kerül megrendezésre a Bakonyi Betyárnapok Zirc város kiemelt hagyományõrzõ programja, melyhez a jubileumi alkalommal Országos Betyártalálkozó is társul. A 2 nap folyamán lesz Vadételfõzõ Fesztivál, kulturális és szórakoztató program, tûzijáték, betyártörténetek, betyár esküvõ és lakodalom, lovas-betyár színdarab, lovasprogramok (megyei akadályhajtó verseny, lovasfelvonulás, díjugrató bemutató, lószépségverseny), Bakonyi Betyárkupa, kézmûves liget, népi ügyességi sportjátékok, Mesterségek Utcája, Bakonyi Ízek Utcája. Program: Augusztus 8. péntek 15.00 Területfoglalás, tûzgyújtás a sportpálya elõtti füves területen 17.00 Vadételfõzõ fesztivál és verseny 17.00 Lószépségverseny a lovaspályán 17.00-20.00 Gyerkõc programok (gólyalábazás, karikahajtás, hordólovaglás...) Közben Sobri Jóska hasonmás- és csárdabeli szépasszonyok-menyecskék tréfás versenye, országos betyártalálkozó, közös „szalonnázás-pálinkázás” a betyárbatyukból 18.00 Ünnepélyes megnyitó, postagalambok feleresztése 18.00-20.00 „Betyárkodjunk a Bakony szívében együtt óvódásoktól a nyugdíjasokig” címû mûsor néptánc bemutatókkal és táncházzal, a Tegnap népzenekar kíséretében 20.00 Berecz András erdélyi nagy mesemondó híres betyártörténetei 21.00 Ünnepélyes eredményhirdetés és díjazás (rajzverseny, ételfõzõ, hasonmás, tréfás feladatok, lószépségverseny, a „legnagyobb-leghíresebb betyár”cím odaítélése…) 21.30-24.00 Betyár jó buli a Tegnap népzenekar és A jó Laci Betyár közremûködésével Augusztus 09. szombat 10.00-15.00 Gyerekprogramok, gyermek-animáció, kézmûves liget „Csepü-Lapu-Gongyola” népi ügyességi sportjátékok 10.00-12.00 Megyei akadályhajtó (meghívásos) verseny a lovaspályán 14.00 Lovasfelvonulás a megszokott útvonalon a 82-esen (útközben muzsikaszó és a „bámészkodó tömeg” kínálása, majd „becsalogatása” a rendezvényhelyszínre, bakonyi betyárbon osztogatásával) 14.45 A nagy bevonulás (az összes lovas bemutatása) 15.00-17.00 Díjugrató bemutató a lovaspályán 15.00-16.00 Esküvõ betyár ceremónia szerint a színpad elõtti füves területen 16.00-18.00 Térségi hagyományõrzõ csoportok bemutatkozása a színpadon 17.00-18.00 Bakonyi Lovasklub ügyességi lovasbemutatói a lovaspályán 17.30-18.00 „Pandúr-betyár” mérkõzés a focipályán 18.00 Lovasprogramok és a Bakonyi Betyárkupa ünnepélyes eredményhirdetése 18.45-20.30 Tréfás betyár játékok a Tegnap Népzenekar kíséretével 20.30-22.00 Külön erre az alkalomra írt zenés népi színmû: BETYÁRKALAND. A darabot írta és színpadra állította Ács Bálint elõadómûvész, a Komáromi Magyar Lovas Színház tagja 22.00 Zenés tûzijáték Az 5LET’T Bulizenekarral Betyár jó buli kifulladásig, közben éjfélkor menyasszonytánc Kísérõprogramok: -„Bakonyi Betyárkupa” mérkõzések folyamatosan a rendezvény elõtti hetekben és a rendezvény alatt többféle sportágban -„Mesterségek Utcája”- népi kismesterségek bemutatója és kirakodóvásár -„Ízek Utcája”- tipikus bakonyi ételek kóstolója, bakonyicumok bemutatása -„Élménypark”- fajátékok, légvár, körhinta, felfújható játékok - Rajzpályázat „Hajdanán, betyárkoromban, amikor én még olyan legény voltam”, kiállítás -„Betyár kerestetik tehetségkutató” regionális verseny, döntõ, a lovas-betyárszíndarab statisztáinak kiválasztásához (május-június) -Betyárposta (Bakonyi Betyárnapos képeslap feladása a helyszínrõl) -Betyárruha kölcsönzõ és vásárlási lehetõség -Lehetõség sétakocsikázásra, sétarepülésre, városnézõ nosztalgia kisvonatozás - A város látnivalóinak kedvezményes megtekintése Bakonyi Betyárbon ellenében A szervezõk a mûsorváltoztatás jogát fenntartják. A projekt a Turisztikai célelõirányzatból került támogatásra. A rendezvény kiemelt támogatói: Zirc Város Önkormányzata, Veszprém Megyei Önkormányzat, Közép-Dunántúli Regionális Marketing Igazgatóság. Pontos helyszín: Sportpálya Belépõ: A rendezvény látogatása ingyenes!

#558 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 1. - 16:04

Na ja, Natost elébb Sövénykútra várjuk, várjuk, csak várjuk... :-)

Jah, hát nekem hol netem nincs, hol meg villanyom, de megyünk, megyünk, valószínûleg jövõ héten valamikor átlovagolunk, de azért még megcsörgetlek. Elvileg pedig mindenki mindenkivel találkozhat a Betyárnapon, bár kispajtásommal még megy a vita, hogy lóval menjünk, avagy Mercédesszel, mint a proletárok.

#559 napkelet

napkelet

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 317 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 2. - 9:27

gyeretek lóval!!!!amúgy ha valakinek van egy fölös betyár ruhája...gondolhatna rám...kibérleném vagy ilyesmi!!!!!! :D szerintetek egyedül én leszek pónival???? :rolleyes:

#560 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2008 augusztus 8. - 15:11

Sajna én nem tudok menni, talán a két fiatal odahatol... Jó betyárkodást :yeah: