Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Szamarak és öszvérek

• Please log in to reply
901 válasz a témához

#521 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 6. - 18:33

Sziasztok! Arra gondoltam(lehet, h õrült öltet :dev: ), hogy mi lenne, ha szamárral fedeztetném Csillagomat? ->http://picasaweb.goo...670257642609282 Mindenképp szeretnék majd fedeztetni, és arra gondoltam- ahogy itt nézegetem Jasmine Szamár-szépségversenyes képeit, h egy öszvér mekkora buli lenne :D Én is "beletanulhatnék" a csikó "nevelésbe", plusz még olyan édesek az öszvérek...csak: Ha anyuka ló, apuka szamár, akkor az öszvér kire is fog jobban hasonlítani? Anyura, nem? Mekkora lesz kb az a gyerkõc? Lovagolhatom majd, stb? :cool:

#522 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 6. - 19:18

Sziasztok!
Arra gondoltam(lehet, h õrült öltet :dev: ), hogy mi lenne, ha szamárral fedeztetném Csillagomat? ->http://picasaweb.goo...670257642609282

Mindenképp szeretnék majd fedeztetni, és arra gondoltam- ahogy itt nézegetem Jasmine Szamár-szépségversenyes képeit, h egy öszvér mekkora buli lenne :D Én is "beletanulhatnék" a csikó "nevelésbe", plusz még olyan édesek az öszvérek...csak:
Ha anyuka ló, apuka szamár, akkor az öszvér kire is fog jobban hasonlítani? Anyura, nem? Mekkora lesz kb az a gyerkõc? Lovagolhatom majd, stb? :cool:

Lenne egy csini öszvéred... a méret nem lenne gond ha a Pekár László óriás szamaraival fedeztecc pl.: a szépségversenyen is felvonultatott Rigó nevü csõdörrel(gyönyörû egy állat) :rolleyes: akkor lenne ló méretû mivel a Rigó is van 150-160 magas...
Az h meikre hajaz nem tudom szerintem hosszabb füle és "lovasabb" testfelépítése lenne, de a genetikába nem vok otthon nincs hozzá agyam :rolleyes:
Rigó

#523 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 6. - 19:30

Erre "csak" egy sima szamár van, szürke, és kb 120-130 cm magas :) Tudnám én azt lovagolni és esetleg kocsizni? Bár ez a Rigó egy feneszép állat...jó vóna' vele fedeztetni :)

#524 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 6. - 20:18

Fú pedig nemrég olvastam errõl, hogy amikor lóöszvér meg szamáröszvér van mi a felállás. Ugyanis kettõ féle öszvér létezik. A szamáröszvér szamár anyától van és csacsi farkat kap, a lóöszvér lóanyától van és lófarka van. Így lehet õket megkülönböztetni. Ha kilöki az agyam hogy hol olvastam belinkelem.

#525 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 6. - 20:24

Erre "csak" egy sima szamár van, szürke, és kb 120-130 cm magas :)
Tudnám én azt lovagolni és esetleg kocsizni?
Bár ez a Rigó egy feneszép állat...jó vóna' vele fedeztetni :)

hány cm a lovad?
nem lesz kicsi hozzá a csõdör? bár nem tudom h a lovaknál h fedezteteik a ponit a nagy lóval... mert ha nagy a csõdör nagy lesz a csikó és megnehezíti az ellést...hát nemtom kocsizni szerintem mindenképp lehet. Végülis lovagolni is mert ha 130 az apa és mondjuk 150 az anya akkor a csikesz is nagyobbacska lesz úgy gondolom legalább is 130-140 biztos és a csacsi aikt én lovagoltam 126 magas volt és vígan mentünk még ugrottunk is...

#526 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 6. - 20:31

Rigó

Váóóóváóóváóóó. Jasmine, hol van ilyen teljesértékû hímnemû gigafüles?

#527 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 6. - 20:34

Nagyon szép ez a Rigó :) Kár (igazából nem bánom :ang: ) hogy Zsani ilyen kicsike, így ez a szépség szóba se jöhet papaként. Én is folyton agyalok egy szamárcsikón, mert olyan hihetetlenül édes plüsmackók, hogy csak na, de nem találtam még Zsaninak megfelelõ kicsike fiút, és igazából, talán nincs is szükség még egy négylábúra itthon :( (bár a fiaim biztos nem ezt mondanák :D)

#528 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 7. - 19:44

Váóóóváóóváóóó. Jasmine, hol van ilyen teljesértékû hímnemû gigafüles?

Rigó Pekár László tenyészetébõl származik. Pekár vhol Pécs közelében tanyázik... A fõ profilja ugyan a magyar hidegvérû de van néhány nagy testû csacsija. Amiket én láttam eddig Rigó vitte a pálmát. Az teccik az Õ szamaraiban h olyan szép a szõrük mintha bársony lenne :D meg jó kondiban vannak, jól neveltek...
Õ is Pekár... - Õ egy kanca volt épp vemhesen
csõdi
Õ egy nagyon kedves csikós kanca volt
öszvér
másik öszvér

Nagyon szép ez a Rigó :)
Kár (igazából nem bánom :ang: ) hogy Zsani ilyen kicsike, így ez a szépség szóba se jöhet papaként. Én is folyton agyalok egy szamárcsikón, mert olyan hihetetlenül édes plüsmackók, hogy csak na, de nem találtam még Zsaninak megfelelõ kicsike fiút, és igazából, talán nincs is szükség még egy négylábúra itthon :( (bár a fiaim biztos nem ezt mondanák :D)

Pedig mien jó lenne pici Zsaniról sok sok fotót látni :gm:

Ha megengedhetnék magamnak 1 szamarat akkor 1 Pekár szamarat akarnék :) :rolleyes:

#529 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 7. - 19:47

Előbb-utóbb biztos lesz pici Zsani :) ha nem is most, de egy-két év múlva, ha kicsit egyenesbe jövünk :) :ang: No, meg ha találok megfelelő méretű pici fiút :)

Edited by lisawica, 2009 október 7. - 19:47.

#530 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 7. - 19:53

Tudja valaki hogy az öszvéreket hogy sütik? (nem pecsenyének)

#531 réka_d

réka_d

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.338 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 8. - 8:13

gondolom, mint a szamarakat...

gyorsan, hogy el lehessen ugrani a rúgásuk elõl...

Ezek a feketék átutazóban vannak nálunk...
Tök édik, nem?

Edited by réka_d, 2009 október 8. - 8:14.

#532 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 8. - 12:46

gondolom, mint a szamarakat...

gyorsan, hogy el lehessen ugrani a rúgásuk elől...

Ezek a feketék átutazóban vannak nálunk...
Tök édik, nem?

A párom erre a kérdésre azt mondta tüzesvassal. :(
A számozásra lennék kiváncsi. Mind nullás, vagy mi?
Nagyon szép csacsik!

Edited by zsebi0202, 2009 október 8. - 12:48.

#533 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 8. - 19:35

Szépek a feketék. Hova utaznak tovább?

a szamarakat vállon sütik kapnak 1 "sorszámot" és az évet. nincs elméletileg nullás v nem nullás(bár nem tudom pontosan mert amiket láttam sütni azok csak úgy sütötték h 07 511 és 07 512 nem kaptak más billogot...)
Azok az öszvérek amik a kiállításon voltak azok is vállon voltak sütve
itt kicsit láccik

#534 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 8. - 19:41

Azt hallottam, hogy ha a kancaló szamárral van fedeztetve, akkor meddõ lesz utána... vélemény? Pekár féle szamarat a kancámnak! :D

#535 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 8. - 19:42

Azt hallottam, hogy ha a kancaló szamárral van fedeztetve, akkor meddõ lesz utána... vélemény?
Pekár féle szamarat a kancámnak! :D

én úgy tudom minden öszvér meddõ akár ló- akár szamár öszvér....
10000-bõl egy fogamzó képes...

#536 LLotti

LLotti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.028 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 8. - 20:25

nem arra célzott h a lókanca miután csacsival fedeztették meddõ lesz? bár nem sok logikát látok benne, de a szövegkörnyezetbõl ez jött le.

#537 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 8. - 20:39

Én még nem hallottam ilyet, a párom sem, de minden lehetséges.

#538 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 8. - 20:55

Szerintem ez hülyeség.

#539 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 9. - 20:08

nem arra célzott h a lókanca miután csacsival fedeztették meddõ lesz? bár nem sok logikát látok benne, de a szövegkörnyezetbõl ez jött le.

bocsi nem tudok olvasni :rolleyes:

én sem hallottam még olyanról h az anya válik meddõvé...

#540 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 9. - 20:56

Én sem, azért gondoltam jobb, ha rákérdezek...de jah, azzal én is tisztában vagyok, hogy az öszvérek nem nemzõképesek.

#541 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 15. - 18:27

Eladó Dunaújváros környékén egy sötét színû csõdõr szamár! IÁ.:80ezer. Akit érdekel komolyabban, írjon magánt.

#542 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 25. - 20:46

Frankón nem kell senkinek? Azt hiszem 80ezer irányáron fut, belovagolt, olyan 110-120 cm magas, és imádni való kis jószág. Roppant kedves, és a hangja is szép :dev:

#543 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 26. - 5:38

Frankón nem kell senkinek? Azt hiszem 80ezer irányáron fut, belovagolt, olyan 110-120 cm magas, és imádni való kis jószág. Roppant kedves, és a hangja is szép :dev:

sajna én nem engedhetem meg magamnak :(
ha pedig megengedhetném akkor már lenne 1 bestiám :gm:

de 80e reális árnak tûnik nekem...

#544 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 26. - 8:02

Eladó Dunaújváros környékén egy sötét színû csõdõr szamár! IÁ.:80ezer. Akit érdekel komolyabban, írjon magánt.

Csak most látom. Pont azért jöttem ebbe a topicba, mert ismerõsömnek kellene egy csacsi. Otthon van egy kis pónijuk, a mellé társnak, meg a kisgyereknek pacigolni.

Ez a csõdi mennyire vehemens vajon? Mennyi idõs, mit lehet még tudni róla? Kép esetleg van?

Köszi elõre is.

Amúgy meg itt vannak a Pekár-féle meseszép és hatalmas nóniusz-öszvérek. A kanca éppan sárlott a kiállításon. Azt mondta az öreg, hogy szamárral már fedeztette, 3 hónapig nem sárlott vissza, de aztán nem lett csikó belõle. Most majd lócsõdörrel próbálja, állítólag annak nagyobb az esélye.

Edited by hitetlen, 2009 október 26. - 8:17.

#545 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 26. - 8:22

Csak most látom. Pont azért jöttem ebbe a topicba, mert ismerõsömnek kellene egy csacsi. Otthon van egy kis pónijuk, a mellé társnak, meg a kisgyereknek pacigolni.

Ez a csõdi mennyire vehemens vajon? Mennyi idõs, mit lehet még tudni róla? Kép esetleg van?

Köszi elõre is.

Amúgy meg itt vannak a Pekár-féle meseszép és hatalmas nóniusz-öszvérek. A kanca éppan sárlott a kiállításon. Azt mondta az öreg, hogy szamárral már fedeztette, 3 hónapig nem sárlott vissza, de aztán nem lett csikó belõle. Most majd lócsõdörrel próbálja, állítólag annak nagyobb az esélye.

na de kíváncsi leszek képes lesz e fogantatni az az öszvér lány... állítólag 10000-bõl 1 képes szaporodni. nemtom mennyire igaz...

Pekárnak gyönyörû állatai vannak

#546 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 26. - 8:24

Köszi elõre is.

Szia Hitetlenzebra!

Az ÖNP-nél is van egy tündérke kiscsacsi, az kancácska, de még választási. Az nem jó? Meg a rábahídvégi Vén gestztenye csárdánál is van egy nagyobb csikó....
Ja, meg Szalafõn egy nagyon-nagyon szép hucul félvér csikó, aki mén, de nagyon nyugis, asszem fakó, mert szijjalat a háta. Õt is olcsón meg lehetne szerezni, úgy tudom, mert nekem is kínálgatta, és talán még nem kelt el.....

Edited by Panni, 2009 október 26. - 8:27.

#547 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 26. - 14:22

Na, ezek jó hírek, köszi, továbbítom Lacusnak az infót.

#548 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 26. - 21:29

Na majd holnap csinálok képeket! Egy kanca pónival van hogy is mondjam...közelre kötve, szóval beugorhatná, ha akarná, de nem idegbajoskodik... majd kikérdezem a tulajt, hogy mennyit enged belõle, és hogy mennyi idõs. De azt hiszem van egy kis választási is, csõdi, én csak Overdose-nak hívom, ha láttatok már gyors szamarat... :D

#549 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 27. - 18:20

Réka - ismersz szamár tenyésztõt Cegléd alatt? Ma láttam egy 12 fõbõl álló helyes kis állományt, ha majd megint arra megyek lefotózóm õket. Fõként amolyan tejkaramell színûek, de van közte tarka is, jó nagyok!

#550 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 27. - 18:24

Réka - ismersz szamár tenyésztõt Cegléd alatt? Ma láttam egy 12 fõbõl álló helyes kis állományt, ha majd megint arra megyek lefotózóm õket. Fõként amolyan tejkaramell színûek, de van közte tarka is, jó nagyok!

Nyárapáton van, úgy tudom fehéreket tenyészt.

#551 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 27. - 18:28

Az a fül... :kir: Bár a többi sem rossz. :)

Posted Image

(Még mielõtt rákérdezne valaki, nem, nem a fickóra gondoltam.)

#552 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 27. - 18:47

Wow!

#553 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 27. - 19:50

Hitetlenzebra!

:D ez teccik :D :gm:

Én majd tavasszal fogok Zsaninak keresni egy apajelöltet, ha valaki tud a közelben (Dél-Pest) KICSI (120 cm alatt) és SZÉP és potens (:D) szamárcsõdit az gondoljon rám :D *

Az a fül... :kir: Bár a többi sem rossz. :)

Nagyon szép fõleg a szine tetszik :) és lábain a csíkok....

* nem rám, a Zsanira..... :P

Edited by lisawica, 2009 október 27. - 19:51.

#554 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 27. - 19:54

Miért nem fedezteted be inkább egy pónival? Lehetne miniöszvéretek is. :D

#555 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 27. - 20:00

Öszvérmániás :D :D :D :D Mulaephobia :gm:

#556 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 27. - 20:50

én is az öszvérre szavazok Lisa :rolleyes: :P Rosi ez az öszvér nagyon jól néz ki... Én is szeretnék egy ilyet (is) :gm:

#557 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 29. - 18:51

Na, holnap megyek ki valószínûleg a tanyára. Majd kikérdezem a tulajt, de az a baj, hogy nem mindig megbízható az adat, amit mond... De lehet, hogy kicsit letesztelem én azt a csacsit, felülök rá és meglessük, mit csinál. Képet is csinálok, és megpróbálom feltenni.

#558 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 29. - 20:42

kíváncsian várjuk a fejleményeket :D

#559 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 29. - 21:18

Köszi... :D Van ott egy apró hat hónapos csõdi is, elneveztem "találóan" Dózinak. Imádom, kicsit vadóc, de ha engem meglát már jön ezerrel. Az a pici orr, az a pici pata...jhajh...... :D Csóri el van hanyagolva, senki sem foglalkozik igazán vele.

#560 Ramikath

Ramikath

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 143 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 30. - 18:54

Na itt a csacsi. http://www.lovasok.h...p...r=&fromfo=1