Egy ideje már nézegetm az Ahalt, és azt hiszem ha egyszer sok pénzem lesz veszek egyet, most huculjaim vannak, szóval ha nagyon sok pénzem lesz még tán keresztezem is õket, és megnézem mi lesz belõle. Igazán fenséges lónak tûnik ez az ahal, amúgy a ridegtartást hogy bírja?
tényleg fenségesek. a hucullal való keresztezésrõl én is lebeszélnélek, elég sok keresztezést láttam és viszonylag kevés tetszett, valahogy úgy képzeld el az eredményt, mintha két össze nem illõ kirakós játék darabjaiból próbálnál lovat eszkábálni, és az még egy dolog, hogy esztétikailag kihívásos a jószág, de gyakran alkati hibákat is eredményez. Nem törvényszerû, de azok az akhalok, amik arabbal, telivérrel, magasfélvérekkel, trakhenenivel házasodtak, elég mutatós, általában jó használati értékkel bíró akhal félvéreket eredményeztek. de errõl melódia, mahóca jóval többet tud. A magasfélvér heréltem az õ lovaik nászából született, és egy igen jó felépítésû, szépséges példány.
Mindkét lovam akhal és mindkettõ ridegtartásban van évek óta, teljesen jól bírják. Biztonság kedvéért mindkettõnek van takarója, de egyelõre nem volt rá szükségük. Lekopogom, se kólikájuk, se egyéb nyavalyájuk nem volt amióta nálam vannak (1.5 ill. 2.5 éve).