Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Frízek

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
4992 válasz a témához

#521 Szilaj

Szilaj

Csikó

• Fórumtag
  • 1.212 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 20. - 20:37

Hm.. ha kitenyésztitek,nekem is kell mindegyikbõl példány! :D

#522 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 20. - 20:42

pöttyöset, lécciléccilécci :gm: /hozom a szõke nõt.../

#523 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 20. - 20:51

Olyanod már van! :P

#524 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 20. - 20:58

ha az neked fríz, akkor igen :gm:

#525 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 20. - 21:01

Hát jó nagydarab, bokaszõre is lesz, mi kell még? :gm: :D

#526 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 20. - 21:18

na azért ekkora frízt nem tudsz mutatni, ezeknek nincs olyan brutális segge :gm:

#527 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 november 20. - 21:21

Na hát akkor még jobb is a tiéd, mint egy közönséges fríz :D :kir:

#528 Tequila

Tequila

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 180 hozzászólás

Közzétéve 2005 december 15. - 8:24

Sziasztok!Tudtok olyan fríz csõdört Magyarországon, aki fedez? Tudom, hogy nem engedélyezett, de nekem nem is kell papír.

#529 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 8. - 22:44

Ha legközelebb Koromlára megyek, viszek gépet, és lefotózok nektek egy adag frízt, itt magyarországon. :) Van köztük is egy pej ló, de asszem az nem fríz. Most így nem emlékszem rá annyira... (csak ne fogjam meg megint a villanypásztort...) :)

#530 moncsó

moncsó

Új vendég

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 14. - 14:38

Sziaszlok! Most Januárban lett egy Fríz kanca csikónk 8 hónapos nagyon kedves .Hogy ha valaki szeretne ilyen lovat annak alyánlom mert nagyon aranyosak. Moncsó :)

#531 Csöni

Csöni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 14. - 10:25

Sziasztok! Nekem nincs még lovam, de szeretnék! A Frízek nagyon tetszenek, de megfizethetõ nálunk? Mesterséges megtermékenyítéssel nem lehetne frízzel termékenyíteni a sógornõm gyönyörû Nóniuszát? Milyen lenne? Fekete! :gm: Ha tudtok segítsetek!? Légyszi! Az építkezés pillanatnyilag padlóra vágott, de talán lyövõre jobb lesz! (Lejár az autórészletem.) :rolleyes:

#532 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 14. - 21:51

Elvileg a Fríz tenyészet nem enged be más fajtát, tehát nem lehetne Nóniuszra rátenni. Persze láttunk már rá példát, és a gyerek nem is volt csúnya...De a jövõre miért elipszilon? :confused:

#533 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 15. - 8:34

Lattam mar en is friz-noniuszt, de nem volt tul kulonleges. Lehet, hogy csak az a par lo sikerult felre, de azt hiszem le is alltak a probalkozassal.

#534 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 21. - 18:34

Van-e köztünk olyasvalaki, aki fríz-szakértõnek nevezhetõ?Olyan emberre gondolok, aki komoly szakvéleményt tud mondani egy frízrõl vásárlás elõtt? (Milliókról van szó - nem aggódni, nem én nyertem a lottón. :gm: )

#535 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 21. - 19:07

Talán Sandokan. Õ végülis egy szépet, jót választott, nem?

#536 Csöni

Csöni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 22. - 9:55

Sziaszlok! Most Januárban lett egy  Fríz kanca csikónk 8 hónapos nagyon kedves .Hogy ha valaki szeretne ilyen lovat annak alyánlom mert nagyon aranyosak.                                                                                                                                Moncsó :)

Hozzászólás megtekintése

Szia Moncsó! Érdekelne, hol lehet kapni Frízt és mennyibe kerül? Tényleg csillagászati ár a többi lóhoz képest? Köszi: Csöni

#537 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 22. - 10:15

Szia Csöni! Eladó frízeket Kecskeméten és Zalaegerszegen hirdetnek. Moncsó által vásárolt csikó Gyõr-Moson-Sopron megyébõl való.Az ár valóban magas, (de ez relatív, mert ugye mihez képest?) kb. 2900 Eurónál kezdõdik (ezt csikóra értendõ), felsõ határ a csillagos ég.Ha komoly a vásárlási szándékod, magánban szívesen megadom neked a telefonszámot, ahol a kancámat vettem. (Ugyanott, ahol Moncsó.)

#538 Csöni

Csöni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2006 február 23. - 15:53

Köszi hubertusz,még alszom rá! Pillanatnyilag ki sem látszom az adósságból,de ha egyszer rendet teremtek a házam táján, valószínûleg megkockáztatok egy frízt! Pár hónapig örökbe fogadtam egy gyagya shagyát,de hál istennek jó gazdát találtam neki. Kedvencem a fríz és inkább ne legyen más sem ha az nem lehet. Nekem Zalaegerszeg a legközelebbi a felsoroltakból. Kíváncsiságból egyszer elmennék megnézni azt a helyet. Mi az tenyészet, lovarda, ménes? Vagy csak egy milliomos?

#539 Chilly

Chilly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.552 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 6. - 19:02

No igen elvileg nem lehetne sárga semmiképp.Itt van a szigeten egy fogatos, akinek fekete törzskönyves nóniusz kancája van és egy igen drága engedélyes fedménnel (ugyancsak koromfekete) fedeztette be.Aztán megszületett a SÁRGA nóniusz csikó. Félkosfejjel, nóniusztesttel, ahogy illik. :dev: Itt szórakoznak rajta. (ma is találkoztam a fogattal..ott baktat a sárga kicsi, a két fekete nóniusz mellett! :dev: )Esküszöm meg kéne venni, mert egy kuriózum.. :dev: Az még hagyján, hogy sárga, de világos és a sörénye úgy nézem mosott lesz!Na erre varrjatok gombot! :D  :D

Hozzászólás megtekintése

Egy nóniusz tenyésztõtõl tudom,hogy a fajta kialakulásában az angol félvér és telivér,arab,lipicai és norman fajták játszottak szerepet,és az egyedeket a szín alapján szelektálták,így lett mára a fajtastandard a sötétpej és a fekete,lehetõleg minél kevesebb jeggyel.De az öröklõdés miatt a mai napig születnek sárga egyedek,amiket aztán nem tesznek a kirakatba,sõt...

#540 Natasa

Natasa

Új vendég

• Fórumtag
  • 8 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 23. - 9:17

Sziasztok!Itt vannak eladó Fríz lovak!És van egy csikó ami nem túl drága!My Webpage Elõre is bocsi ha nem jött össze betenni a linket,de nemtom hogyan kell! :D

#541 Natasa

Natasa

Új vendég

• Fórumtag
  • 8 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 23. - 9:19

Oh,már vágom! :D

#542 Ludmilla

Ludmilla

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 170 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 28. - 19:10

Mit jelent az, hogy nem draga? Megkozelitoleg? :cool:

#543 Csöni

Csöni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 29. - 13:33

Az a csikó már el van adva, de lesz hamarosan másik, megkérdeztem. De drága, mert egy féléves választási csikó 750 000.-Ft-nál kezdõdik!

#544 Natasa

Natasa

Új vendég

• Fórumtag
  • 8 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 29. - 16:15

Jah!Hát én nem érdeklõdtem utána,mert nincs pénzem pacit venni!De azt nem hiszem el,hogy sehol sem lehet olcsóbban egy ilyen szépséget beszerezni! :(

#545 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 29. - 16:23

ne is hidd el, a dojcsoknál sokkal olcsóbban is hozzájuk lehet jutni :)

#546 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 29. - 21:28

Valamikor anno 2 lófajta volt amire azt mondtam nekem egyszer az hótt ziher h. lesz ilyenem!!!! Nos, arab telivérem már van :D , de szerintem ha életem hátralévõ részét 3 munkahelyen tölteném el akkor sem gyûlne össze annyi lóvém ami egy kisautó árát megütné... :( de sebaj, egy mén untig elég imádni.

#547 herites

herites

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 869 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 30. - 13:18

Érettségire õsök egy kocsival akartak meglepni. Kocsim még mindig nincs, a hiteltörlesztés egy év múlva jár le :), de van egy 4 éves hollófekete fríz csödim. A családban meg mindenki szid h hogyan lehettem ekkora barom h lovat kértem kocsi helyett.

#548 herites

herites

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 869 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 30. - 15:25

Amint unokaöcsém elõkerül ugyanis én elég fü vagyok ahhoz h az infrás telefonról h tudom gépre átrakni a képeket /digigép meg nincs, egyetemistaként nem veti fel az embert a pénz, a fent leírt okokból következõen nem vagyok túl népszerü a családban/

#549 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 30. - 15:26

Kétség kívül, sokkal jobb befektetés egy fríz csõdör. Ettõl függetlenül nem értem, egy érettségit miért kell értékén túl honorálni. Vagy ilyen nagy szám volt, hogy sikerült megszerezni? :rolleyes: :dev:

#550 herites

herites

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 869 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 30. - 15:29

Kösz, ez így tényleg jól esett. A szüleim kocsit akartak venni, de én megrögzött biciklis/gyalogos vagyok ezért inkább ragaszkodtam egy lóhoz. Belementek, felvettek hitelt és megkaptam. Ennyi. Azóta az "túl nagy honoráriumot" én tartom el. Ugyanis egész csak annyi volt h megkapom, amolyan fehér elefánt módszerként szánták /nem a nehezen tanul, könnyen felejt hanem az indiai tanmese/

Edited by herites, 2006 március 30. - 15:33.

#551 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 30. - 15:49

Hát mondjuk néha kell motiválni az embert, és némi jutalmat megérdemel, 12 év feszített tanulás után. Én "csak" egy 200.000-res nyerget kaptam érettségire, de nagyon jó ajándék volt, és imádom.Mivel ekkor még nem volt jogosítványom ezért nem is jött szóba az autó, akkor már én is lovat kaptam volna, csak épp volt hol/min lovagolnom. (Aztán születésnapomra kaptam Carment)(de ez off volt :ang: )

#552 herites

herites

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 869 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 30. - 15:59

Lehet nekem se ártana egy nyereg, de már hozzászoktam a popókoptatáshoz /meg különben sincs rá pénzem/ OFF OFF

#553 Pluto

Pluto

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.266 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 30. - 16:04

Egyszer lovasboltban voltunk a férjemmel, mikor bejött egy férfi és egy lány (a lánya) és nyerget szerettek volna venni. Kérdezi az eladó: milyen nyerget szeretnének? Válasz kellõen hangosan hangzott el hogy mindenki hallja aki a lovasboltban van: Fríz lovunk van, fríz lóra akarunk nyerget!.Összenéztünk a párommal. Ugró nyeregrõl, western nyeregrõl, díjlovasról stb már hallotunk. Azt nem tudtam hogy létezik külön frízlónyereg is. :D De a vicc csattanója az volt, hogy miután a férfi büszkén tudatta mindenkivel a boltban hogy neki fríz lova van, az eladó megkérdezte: esetleg ugrónyerget szeretnének? :) Ugyan állomszépek a fríz lovak, de még nem hallottam az ugró karrierjükrõl. Díjlovaglásban hallottam sikerekrõl, de ugratásban még nem. Nem tudom mi lett a végkifejlett mert eljöttünk.Ez kicsit off volt, de annyira sznobnak éreztem akkor azt a pasit. Heritas, Gratulálok a lovadhoz.És várom a fényképeket én is. Hol tartod a lovadat? Honnan vettétek? Kecskemétrõl?

#554 herites

herites

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 869 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 31. - 10:12

Egyszer lovasboltban voltunk a férjemmel, mikor bejött egy férfi és egy lány (a lánya) és nyerget szerettek volna venni. Kérdezi az eladó: milyen nyerget szeretnének? Válasz kellõen hangosan hangzott el hogy mindenki hallja aki a lovasboltban van: Fríz lovunk van, fríz lóra akarunk nyerget!.Összenéztünk a párommal. Ugró nyeregrõl, western nyeregrõl, díjlovasról stb már hallotunk. Azt nem tudtam hogy létezik külön frízlónyereg is. :D De a vicc csattanója az volt, hogy miután a férfi büszkén tudatta mindenkivel a boltban hogy neki fríz lova van, az eladó megkérdezte: esetleg ugrónyerget szeretnének? :) Ugyan állomszépek a fríz lovak, de még nem hallottam az ugró karrierjükrõl. Díjlovaglásban hallottam sikerekrõl, de ugratásban még nem. Nem tudom mi lett a végkifejlett mert eljöttünk.Ez kicsit off volt, de annyira sznobnak éreztem akkor azt a pasit. Heritas, Gratulálok a lovadhoz.És várom a fényképeket én is. Hol tartod a lovadat? Honnan vettétek? Kecskemétrõl?

Hozzászólás megtekintése

Én lennék az "infrás telefonról gépre átrakja" unokaöccs. A pacc a ház mögött van tartva a szomszéd lovaival együtt /összenyitották a két kertet/ eredete Kecskemét, kép majd lesz amikor én is meggyógyultam /valami rohadt járvány van/

#555 Csöni

Csöni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2006 március 31. - 12:29

Sziasztok! Én is gratulálok a lovadhoz! Hol van az a ház, ami mögött látható az a szépség? Fedeztetni nem lehet vele? Tudtok olcsóbb frízeket, mint az elõbbi hirdetõ? Baranyához közeli hely érdekel leginkább.

#556 Lina

Lina

Új vendég

• Fórumtag
  • 14 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 5. - 19:40

szijjasztok!mikor megláttam hogy van ilyen topic is, úgy döntöttem hogy muszály ide írnom, mivel imádom a fríz paccokat!:Dszerencsére volt már alkalmam lovagolni rajtuk, és kicsit jobban is megismerni õket! :) meg is imádtam ezt a fajtát...van bennük vlmi olyan ami engem megfogott... nem mintha a többi fajta paccban nem lenne, de belõlük sugároz vlmi! :) olvastam hogy nagyon puhány lovak meg ilyenek...ehhez annit tok hozzászólni, hogy ismerõsöméknek van több fríz pacója is, és van olyan aki nagyon jól bírja a dolgokat, viszont van egy (ráadásul a kedvencem) aki pár perc ügetés után képes lefulladni... a vágtát el is el lehet felejteni ha rajta ülök :( de ettõl függetlenül még õ marad a kedvencem :P ha csak sétálni meg természetet nézegetni akarok, akkor tom h kire kell ülni :)

#557 Lina

Lina

Új vendég

• Fórumtag
  • 14 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 5. - 19:42

és zárójelesen: aki a képemen van pacc, róla írtam hogy a kedvencem :P:D

#558 Minó

Minó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.578 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 7. - 7:00

Nekem is van egy barátom, Jankó névre halgat, most 8. éves, s nem az enyém, de egyszer  remélem az lesz.

Hozzászólás megtekintése

Csikasz, hol van most ez a Janko? Es honnan kerult oda?Mert en is ismertem egyet, aki a kora alapjan talan pont o az. Ja, mondjuk ez a "Janko" eleg altalanos nev a frizeknel, 2 Jan-t is ismertem kulonbozo helyeken, szoval pici az eselye, hogy ez ugyanaz a lo, de hatha... :)

#559 Lina

Lina

Új vendég

• Fórumtag
  • 14 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 7. - 22:14

Lina - szép jószág! A kifulladás meg lehet egyszerû munkahiány ;) , sokat kéne vele edzeni, meg tömni  s akkor lenne benne tûz.

Hozzászólás megtekintése

kössszi! :)sajna tudjuk már hogy nála ez betegség... mert amikor meghozták ismerõsöméknek a lovakat akkor voltunk kint vele terepen és akkor gond volt vele, mert lefulladt de nagyon... most már rég nem jártam arra, majd most csütörtökön fogok lemenni ami azt jelenti, hogy 3 teljes nap lovazás lesz :D, na szal a lényeg h mesélték hogy próbálták h edzik meg minden, de nem bírja szegénykém :( hát majd meglátjuk most mi van vele, mert ki szeretnék majd menni rajta is! :) meg mióta nem jártam arra azóta már lovagolható 2mén meg 1kanca is! :) szal nem fogok unatkozni :D

#560 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2006 április 8. - 20:01

ezeket ma csináltam :):Eelke és Foppefrízek