Lassan kezdtek ti is az UTE-ra hasonlítani...(jövõre)...ha lesz jövõ-re!

Edited by Qkesz, 2013 július 25. - 21:55.
Közzétéve 2013 július 25. - 21:54
Edited by Qkesz, 2013 július 25. - 21:55.
Közzétéve 2013 augusztus 9. - 19:57
Edited by Qkesz, 2013 augusztus 9. - 19:58.
Közzétéve 2013 augusztus 12. - 12:25
Mi még 'peremebb' vidéken hétvégéztünk mini-ménesünkkel: Álmosd-Bagamér térségében, ahol volt Bocskai-szobor avatás és megemlékezés az álmosdi csatára. Természetesen lábon mentünk a rendezvényre, pénteken az odaúton bõ 6 órát vánszorogva a közel 40 fokban, kissé eltévedve, szombaton a lehûlés és a legrövidebb út megtalálása miatt alig 4 óra alatt hazarepítettek a 'csajok'Hahó!
Jön valaki a "peremvidékre" Hajdúszoboszlóra a hétvégi lovas rendezvényekre?
Közzétéve 2013 augusztus 12. - 13:23
Edited by ori, 2013 augusztus 12. - 13:24.
Közzétéve 2013 augusztus 12. - 18:14
feketeribizlis.... :( ;)1 üveg citromos sörünk bánta. :(
Közzétéve 2013 augusztus 12. - 19:20
Közzétéve 2013 augusztus 13. - 7:07
Közzétéve 2013 augusztus 13. - 19:50
Közzétéve 2013 augusztus 16. - 20:11
Megkezdõdött a Farmer EXPO! :yeah:
Közzétéve 2013 augusztus 23. - 20:22
Közzétéve 2013 augusztus 24. - 19:23
Közzétéve 2013 augusztus 26. - 12:42
Közzétéve 2013 augusztus 26. - 14:01
Közzétéve 2013 augusztus 26. - 14:57
Közzétéve 2013 augusztus 26. - 16:52
Edited by Qkesz, 2013 augusztus 26. - 17:11.
Közzétéve 2013 augusztus 27. - 6:46
Közzétéve 2013 augusztus 28. - 20:57
Közzétéve 2013 augusztus 29. - 17:33
[size=3][font=Times New Roman]Sziasztok!
[color=#CC66CC]ppr!
Kint voltál és meg sem kerestél? Nahát.....![]()
Igaz ori is tojt a fejünkre nagyokat...de ehhez kezdünk hozzászokni! ;)
Közzétéve 2013 október 3. - 10:53
Jóóóóóóóóreggelt Vietnám!
Éltek még?
Emeséről tudom biztosan, hogy igen, illetve Pusival is értekezünk néha, na ő nagyon is él, remélem, ír majd.
Qkesznek meg meccsen integettem át egyik szektorból a másikba. Nem a vendégbe.
Shába eltűnt, elnyelte a nagy Ninive.
Mi megvagyunk, Füzérke szépen fejlődik, Bolha Úr sokadik virágzását éli, az új kutyánknak meg pollenallergiája van. Nem is tudtam, hogy ilyesmi létezik. :ohmy: Na ezzel elvoltam, mármint a kezeléssel, szerencsére a parlagfű nemrég lefagyott, úgyhogy elvileg jobban lesz hamarost.
Edited by ori, 2013 október 3. - 10:55.
Közzétéve 2013 október 3. - 21:10
Kipróbálom már én is a szipiszupi modern fórumunkat!
Ez azt jelenti, hogy éééélek! Ati is jól van. Nemrég mentünk egy hosszabb túrát együtt. Igény esetén majd mesélek...
A Balla meg szépen lassan átalakulgat, sajnos nem a lovak az elsődleges szempont, ami a feljesztgetéseket illeti. De elvagyunk.
Edited by Szmötyi, 2013 október 3. - 21:11.
Közzétéve 2013 október 4. - 7:05
De jó, végre van fórum
még ismerkedni kell vele, mit hogy lehet megtalálni, szokatlan az egész, de működik
Mi is megvagyunk, ahogy ori írta, a nyári kánikula lustasága után végre megint összejön az átlag heti 3 lovaglás, ami persze lehetne több is, de munka, család, gyerekek edzései, háztartás mellett talán nem is rossz arány
Közzétéve 2013 október 4. - 7:21
Hány ló maradt végül a Ballán?
Hát az augusztus tényleg elég punnyadós volt a meleg miatt, elmentünk a két felvonulásra, amiről írtunk, de azon kívül magunkhoz képest visszafogottan toltuk a lovazást.
Most már jó lovazós idő van, nincs légy és meleg, úgyhogy szépen felpörögtünk.
Közzétéve 2013 október 4. - 11:51
Sziasztok debreceniek és Debrecen környékiek!
Szeretném kihasználni hogy újra van fórum és gyorsan bemutatkozni egy vadiúj oldalról. Annyi minden hiányzott nálunk a keleti régióban, hogy nem bírtuk tovább és kicsit hiánypótlás jelleggel, *...mindenünk a ló... teljes körű ,,lószolgáltatás" Kelet-Magyarországon*
jelmondattal megalapítottuk a Clean Horse kft-t. A honlapunk igazából próbaverzió még, de akinek van kedve nézelődni: http://www.cleanhorse.hu/
Ami most épp aktuális az a lótakarómosás, Debrecenbe kb minden héten megyünk a mostanában, akinek van otthon tavalyról még koszos takaró, vagy összegyűlt rengeteg koszos alátét, fásli a nyár alatt és nem igazán tud vele mit kezdeni, az szóljon/írjon/jelezzen bátran. De az akadályoktól (alumínium, vagy fa elemekkel), lónyírásig, a mozgó boltig (amiben a praktikus dolgokra, alacsony árakra törekszünk) minden van ami csak eszünkbe jutott, helyesebben amire időnk és energiánk volt.
Szóval ha bármi tetszik, érdekel, aktuális tessék jelezni bátran itt, telefonon, mélben, fészbukon, postagalambbal, ...
Ha már emlegetem, akkor egy játék a fészbukosoknak: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.370842209713890.1073741837.353722121425899&type=1
Közzétéve 2013 október 4. - 11:59
Hát ez tetszik. Mármint ahogy a jelenséghez hozzáálltatok.
Mi ugye nem annyira a nyírós-takarós típusú lótartók vagyunk, de ha valami kell, majd keresünk. Esetleg a téli szőrbe egy jópofa mintát el tudnék képzelni a lovaim farán.
Közzétéve 2013 október 4. - 17:27
Sziasztok! Én is élek!
Elnézést, ha ló vezetgetés közben valakit nem vettem észre az EXPO-n! Mea culpa!
Közben voltunk az OMÉK-on is Maharadzsával, szerencsére az EXPO-n megtanulta, hogy nem mindig kell férfiúi mivoltával dicsekedni, ha nem egyszerűen van olyan is, hogy csak úgy sétálgatni kell és mutogatni magát a közönségnek. Meg is hálálta a bizalmat, mert aranyérmes lett. Egyébként az a hétvége szerintem teljes KISBÉRI siker volt. Hisz,Maharadzsa aranyérmes lett, két csikója a Vágtán nyerte a fogatos viadal egy My boy csikó a vágtát...szóval tarolás!
Most 2 hetet a Bakonyban sátrazok...mert az olyan jó nekem...(igaz a füzesgyarmati szemlére hazalógtam ma) Ha valakinek kedve van és ráér jöjjön át vasárnap Füzesgyarmatra a szemlére!
Közzétéve 2013 október 20. - 11:43
Nóri! Az enyémen kívül nincs más bértartott ló a Ballán. Rajta kívül pedig 2 póni van, egy hátas, meg a két lipp. Tehát összesen 6-an vannak.
Közzétéve 2013 október 31. - 14:34
Csak most olvasom, de köszi a választ. Akkor nem lehet kint nagy élet. Jól van az arabus?
Közben voltunk az OMÉK-on is Maharadzsával, szerencsére az EXPO-n megtanulta, hogy nem mindig kell férfiúi mivoltával dicsekedni, ha nem egyszerűen van olyan is, hogy csak úgy sétálgatni kell és mutogatni magát a közönségnek.
Még szép hogy megtanulta, olyan szigorúan néztél rá, hogy meg se mertelek szólítani. Maharadzsa is vigyázba vágta magát.
Közzétéve 2013 október 31. - 18:51
Közzétéve 2013 november 6. - 14:07
Már sokszor megígértem, hogy folytatom, de most tényleg. Mármint ezt.
Szóval ott tartottam, hogy Berettyóújfaluban aludtam Julicáék jóvoltából. Az estémre csak az vetett árnyékot, hogy nem tudtam visszamenni Debrecenbe a Loki-Fradira, később meg az eredmény miatt szomorkodtam kicsit.
Másnapra egy hosszabb etapot terveztem Gyomaendrődig, ezt háztól-házig 70 km-nek mérte a gugli. Mivel végig gáton haladt a nyomvonal, eltévedni nem lehetett, úgy hittem, az út is jó lesz, így nem lesz gond a távval. A Tűz Óceánja túra is itt haladt el, így korábban el is olvasgattam Sheriff írásait, és az új topikban kértem némi tanácsot.
Gyorsan, ügyesen nyergeltem, málháztam, felkúsztunk a gátra, és a tervezett időben az egyik km-kőről felmásztam Zengőre (a szokásos „minek vettem ekkora lovat” sóhajtás kíséretében -ez vagyok én, egy kis piros Loki-szív egy nagy gangón, mint tökön a gyűszű.
). A Berettyó gátjának ezt a szakaszát Darvasig ismertem (a korábban is említett sikertelen randi nyomán), és némi bemelegedés után vidáman ügettünk Bakonyszeg felé. A gáton lovagolni biztos, de monoton dolog, időnként lábat váltottam, nézelődtem, válaszoltam Minó sms-ére, átbújtunk az egyik híd alatt, megérkeztünk a másikhoz, itt átmentünk a túlpartra, mert Menches-ék figyelmeztettek, hogy ha a bal parton maradok, akkor nem tudok majd átkelni a később becsatlakozó Körösökön.
A túloldalon volt egy gátőrház, oda bementem itatni, de Znek nem kellett, egyrészt, mert az esős idő miatt nem volt olyan folyadékigénye, másrészt mert egy fiatal, csinos mén szaladt ki udvarolni. Mint kiderült, kisbéri volt, a gátőrrel két mondatban eljutottunk Galambosékig, akiket ezúton üdvözöltem. Említette a fickó, hogy van vagy 20 lova, kint legelnek a gáton, mondtam, hogy jó, majd megnézem őket, a körülményeket nem tartotta fontosnak részletezni. Arra az apróságra gondolok, hogy a 20 ló szabadon legelt kint.
Láttam őket messziről, de vélelmeztem, hogy villanypásztorban vannak, így nagy bátran haladtunk, mire rájöttem, hogy sehol semmi, meg már késő volt.
A kisbéri brigád észrevett minket, és sietett az üdvözlésünkre. Annyi szerencsém volt, hogy sok volt köztük a fias kanca, akik annyira nem örültek az idegennek, így amikor karikással megbiztattam őket, áthömpölyögtek a gáton, és elvágtáztak a túloldalon valameddig. Szegény Z kicsit remegett alattam, de fegyelmezett maradt. Úgy döntöttem, hogy nagy lendülettel haladok el az immár a jobb oldalunkon figyelő ménes mellett, hátha nem szegődnek a nyomunkba, Z úgy a maga módján begyújtotta a rakétákat, párszáz méter után hátranéztem, leráztuk őket, huh. Még hogy sötét Bihar, kedves Qkesz!
Innen unalmas szakasz következett, meg a túrán szinte végig jellemző záporok-zivatarok. Úgy terveztem, hogy a hosszú szakaszokon majd kocogok kicsit a ló mellett, vittem sportcipőt, edzettem rá, sportital, minden – ehhez képest szinte végig fent kucorogtam a sátorlap alatt, szegény lóra bízva a dagonyázást, mert a felázott úton még túrabakiban se nagyon tudtam haladni, minden 3. lépésnél egy kilós sárkolonc repült le a talpamról. Így értünk el Szeghalomig, onnan folytatom majd.
*Nem fotóztam, így csak 1-2 mások által készített képem van, helyette kerestem jó sok szmájlit, hogy ne legyen unalmas.
Edited by ori, 2013 november 6. - 14:10.
Közzétéve 2013 november 6. - 15:08
Szeghalomnál megálltunk enni-inni, a Nap is kisütött, és akkor, a túra elején még játszott velem a csalfa, vak remény, hogy ez így is marad, az út majd felszárad, végleg elcsomagolhatom az esőkabátot és vidám madárcsicsergéssel haladhatunk tovább. Később erről letettem, és az esős meccsekre tartogatott nótával vigasztaltam magam
Szeghalom után ömlik a Sebes-Körös a Berettyóba (vagy fordítva, nemtom), innen megváltozott a táj arculata. A mesterséges csatornapart helyett kanyargós, vad folyópart következett sok fával, őzekkel, vadregénnyel. Még egy fotó.
Csak szólok, hogy május-június táján a Kőrös partja terítve van farkasalmával, aki akar, itt szedhet. Én is eltettem egy kisebb csokrot vész esetére.
A derűsebb idő és a szép táj oldotta a monotóniát, elég jól haladtunk is a tervezettek szerint, így vidáman kocogtunk Kőrösladány irányába. Előtte még elértük a Kőrösladányi duzzasztót, ahol egy térképet is találtam kirakva, és örömmel konstatáltam, hogy már jóval kevesebb van előttünk, mint mögöttünk. Jellemző, hogy míg otthon egy kis patak zsilipje mellett is csak nagy horkantások közepette tudunk elhaladni, itt le se tojtuk a duzzasztóból alázúduló víztömeget.
Kőrösladánynál valami vegyi üzem látvány zökkentett ki a túrahangulatból (eszembe juttatva, hogy nem bátor felfedező vagyok, hanem méregkeverő), majd a hídnál egy 12 év körüli romagyerek akarta elkupecelni alólam a sárgát. Ja, hogy Békésben járok?
Ladány után aztán újra jöttek a zivatarok, eleinte hősiesen tűrtük, aztán amikor már nagyon vert szemből, Z sarkon fordult, és fejét lehajtva legelészett seggel a szélnek. Ahogy csendesedett, tovább haladtunk, és ha éppen nem vert, gyönyörködtem a tájban. A Sebesbe belefolyt a másik két Kőrös is, és ezen a környéken jobboldalt sok holtág - pecató van, meg mindenféle vízi létesítmény (átemelők, stb.), számomra nagyon hangulatos volt.
Gyoma felé haladva aztán az egész olyanná vált, mintha egy alagútban haladnék, mindkét oldalon fák, nem láttam semmit, pláne az esőfüggönyön keresztül, az út megint nagyon felázott, úgyhogy az utolsó km-ek már nagyon küszködősre sikeredtek. Mit mondjak, örültem, amikor megláttam a gyomai kőhidat.
Edited by ori, 2013 november 6. - 15:12.
Közzétéve 2013 november 6. - 15:32
Holnap belovagolok Gyomára, ahol már aggódva vár a Hornok család apraja-nagyja, "az a szegény ló" sóhajtások közepette.
Addig is idemásolom Bertold szavait:
Mindazok, akik rászánják az időt, és nyitott szívvel járnak-kelnek a határban, egy egészen másfajta Magyarországot ismerhetnek meg, mint amilyet korunkban a hírközlő szervek által megismerhetünk.
A rég elfeledett, csak a helyiek által használt földutakat járva, port ivó lovaink hátán, szakadó esőben vagy tikkasztó hőségben megtapasztalhatjuk a régi korok utazóinak minden kínját s örömét. Az örömet egy vödör hűs kútvízért, egy árnyékos pihenőért, egy szép legelőért, néhány jó szóért, a segítő szándékért, ami összekapcsolódva a lovas kitartásával elvisz egészen a következő állomáshelyig, esetleg a következő Nyeregszemléig.
és hallgassátok meg Fankadelit is.
"...lovamnak súgom én, bármi az úton ér, csak hadd lássam még egyszer, ahogy a nap kel fel..."
Közzétéve 2013 november 6. - 21:08
Jó a sztori...de attól "bihar az még sötét"...ahogy mi felénk szokták-volt mondani "ott még a nap is később kel fel"...ez igaz azok ellenére is, hogy a "kis pipaszok" vírében már idejekorán ott csörgedezik a kupec hajlam!
Várom a folytatást!
Edited by Qkesz, 2013 november 6. - 21:09.
Közzétéve 2013 november 7. - 9:14
Helló Lányok Fiúk!
Jó minőségű 120x125 hálós lucernabála, szabadban egyesével tárolt, renden nem ázott meg, reális áron eladó.
Érdeklődni pü.-ben.
Kacagány
Közzétéve 2013 november 7. - 10:28
Gyerünk ori, folytatást! folytatást!
(imádom a kis illusztráló bigyuszokat!)
Közzétéve 2013 november 7. - 10:31
Jó, csak most dolgozni kell.
Endre, majd a Kutatóban meghirdetem, hátha kell valakinek.
Közzétéve 2013 november 7. - 14:57
Szóval Gyomaendrődön egy kolléganőm, Marcsi családjánál szálltam meg. Marcsiék is leutaztak Karcagról, mondhatnám, hogy a tiszteletemre, de igazából Zengő volt a lényeg. A kisfia, Jocóka ugyanis odáig van érte.
Kijöttek elém a kőhídhoz bringával, így az utolsó, városon belüli km-eket kellemes társaságban tettem meg.
Marcsi elmondta, hogy fogadásomra összecsődült nagymama, keresztmama, szomszédok, és az időt eddig azzal múlatták, hogy kórusban sajnálták az a szegény párát, akit a gonosz gazdája ilyen időben ekkora útra kényszerít.
Nyilván valami testben és lélekben megtört bogóra számítottak, mert kissé meghökkentek, amikor az igen jó kondiban levő Z megérkezett az utcába, és élénken forgolódva kereste a lovakat. (Majd a készülődés láttán csalódottan vette tudomásul, hogy ezúttal lótlan helyen alszunk.) A sajnálat alábbhagyhatott, mert megkértek, hogy ültessem már fel egy kicsit a szomszéd kislányt.
Zuhi, tiszta ruha, meleg leves - aztán Marcsi öccsével ,Sanyival megnéztük guglin az utolsó szakasz útvonalát.
Mint azt írtam, a helyszínváltást már nem tudtam lereagálni kellőképpen. eredetileg Gyomától Istenes Csillához lovagoltam volna át, majd onnan a tavaly bejáratott útvonalon egy igen rövid szakasz lett volna Szerig. Ehelyett kinéztem Kunszentmártont gáton, onnan viszont csak azt tudtam, hogy Tiszaugnál lehet átkelni a Tiszán, és hogy Tiszaalpárról megy valami földút Kunszállásig.
Na, most jól kinéztük, hogy ha a híd után balra elmegyek a gáton, az első holtágnál lemegy egy nagy földút Alpárig, sima ügy. Legalábbis műhódról nézve, a valóságot majd később.
Lefeküdtem aludni, bár előbb még az alkesz fuvaros szomszéd óbégatott egy keveset a sátram mellett ("ez a szegény ló").
Másnap Szentmártonig csak olyan 45 km-t kellett megtenni, és a szállásadó kérte, hogy ne érkezzek nagyon korán, így nem kapkodtam az indulással.
Z már nagyon nyugtalan volt a mobil karámban, így gyorsan kerestem a nyergelésre alkalmas infrastruktúrát, és mivel box éppen nem volt a közelben , egy villanyoszlopot szúrtam ki.
Nem tudom, más lovak hogy vannak vele, de Z a bringásokat olyan lópótléknak tekinti, húz utánuk, nyerít nekik - most, hogy így magára volt hagyatva, egy arra tekerő fickó láttán ki is tört a karámból, és csattogott utána a betonon. A pasi kicsit lesápadt, amikor hátranézett, de szerencsére megállt, így elkaptam a zizi frakkját, és visszavonszoltam az oszlophoz, majd szerencsésen felnyergeltem.
Jocókáék kikísértek a gátig, sőt a mellékutcákban fel is ült "Zsengőre". (nemtom, a fotoalbum miért így tölti fel, a vinyómon függőleges).
Aztán elköszöntünk, felkúsztunk a gátra, és megindultunk Kunszentmárton felé.
Közzétéve 2013 november 7. - 15:47
Az úttal nem voltam elégedett. vagy felázott és sáros volt, vagy zúzottköves, a gát oldalában levő füves utat meg terepjárók dúlták fel, hogy nekik miért nem lett volna jó fönt menni, azt nem tudom.
Maga a folyószakasz nagyon szép volt, a folyó és a gát között olyan ártéri erősáv húzódott vízben állva, a fák között pedig a városoktól távoli részeken őzek, a városok környékén pedig közmunkások nyüzsögtek. Utóbbiakkal az oda- és visszaúton is gyakran találkoztam, valami dömping lehetett. Ténykedésük értelmét nem sikerült kihüvelyeznem, kaszákkal és egyéb kerti szerszámokkal felfegyverkezve töltötték az időt a szép környezetben.
Az idő még szeszélyesebb volt, mint előző nap, mert amikor esett és fújt, akkor nagyon cidri volt, amikor meg kisütött a május végi Nap, akkor hirtelen döglesztő, párás hőség támadt
. Jót mosolyogtam utólag Sheriff bemutatóján, aki a jó munkaló ismérvei közé sorolta, hogy a chaps-et is nyugodtan fel lehet venni a hátán. Na, én aznap annyit öltözködtem menet közben, hogy az hihetetlen, sokszor (a táj elhagyatottságán felbátorodva) az alapoktól építve újra ruházatomat
. Z persze nem ácsorgott eközben, mint a jó westernló, hanem automata üzemmódban tört célja felé, de nekem így is jó volt, legalább haladtunk.
Békésben, ahol a Nap is fényesebben süt, mint Biharban ismét átéltünk 1-2 (3) lovas kalandot. Az első még rendben is volt, mert a gátőr szól, hogy kint van a lova szabadon az egyik ódalba, legyek már kedves a gát túloldalán, takarásban haladni. a következő helyen már minden figyelmeztetés nélkül támadtak a pónik, a bevált módszerrel először meghátrálásra késztettem őket, majd nagy elánnal elvágtattunk bízva gyorsaságunkban, és a pónik nem kevésbé legendás lustaságában. Az utolsó volt a legijesztőbb, itt egy villanypásztorban nagydarab mén keringett, a mellette levőben marhák. Amikor már a marhákat is elhagytuk, nagy csattanás, nyerítés, patadobogás, látom, a mén átszakította a pásztort, és már a marhák részén vágtat utánunk.
na basszus, most mi legyen, gyorsan lebuktunk a gát túloldalán, remélve, hogy ha Z csábos hátsó fele eltűnik a láthatárról, csökken a motiváció, és nem töri magát keresztül a marhákon, amik szerencsére pont a felénk eső részen csoportosultak. Ott kucorogtunk csendben egy darabig, aztán laposkúszásban továbbálltunk, és csak vagy 2 km után mentünk fel ismét a gátra.
Közzétéve 2013 november 7. - 16:04
Így értünk el a szarvasi kompig, ahol tavaly a karcagi (és tirpák) különítménnyel átkeltünk és haladtunk Békésszentandrás felé. Most azonban nem fordultunk le a Gődényhalom irányába, hanem maradtunk a gáton.
Fura volt, hogy szinte egész nap nem nagyon találkoztam emberekkel, ha volt is a gát mellett 1-2 tanya, ott csak a kutyák ugattak meg. Nem is annyira a csevegés hiányzott, mint inkább a vízvételi lehetőség. Z ivott a folyó kiöntéseiből, de én eléggé kitikkadva értem Öcsödre. Itt kedves emberek közölték, hogy a csapból folyó víz nem iható, de adtak zacskósat, amit Qkeszék terítenek.(legalábbis valami hondvédségi felirat volt rajta).
Korábban úgy terveztem, hogy földúton levágom a folyó kanyarulatát, de elképzeltem, hogy ha a gáton ilyen sár van, mi lehet kint a földeken , úgyhogy inkább kanyarogtunk még egy kicsit, és nem éppen ínszaggató iramban megérkeztünk Kunszentmártonra.
Most megyek lovagolni.
Edited by ori, 2013 november 7. - 16:07.
Közzétéve 2013 november 29. - 16:17
Köszi Ori a beszámolókat. Élvezet olvasni!!!
Közzétéve 2013 november 29. - 16:25
Majd folytatom, csak most egy nemszeretem nap következik, és nehezen szánom rá magam.
Veled mizu? Bringázol?
Én keveset outizom mostanában, viszont 1 éve ingázom, ami napi 28 km tekerést jelent, szóval formában vagyok. Ha esetleg eszedbe jutna valami úticél.
Az óraátállítás óta megint megkezdődött a sötétben lovaglás. Az első 2-3 alkalom fura volt, elszoktam tőle. Csak óvakodtunk, figyeltem jobbra-balra, mi ez a zaj, mi nyiszorog? Aztán belejöttünk, és most már jókat rotyózunk csillagfényben.
A lovakat teleaggatom kerékpárvillogóval meg láthatósági pántokkal, úgyhogy ha szembejön valaki kocsival, aki nem szomszéd, az nagyot néz (főleg, amikor 3 lóval nyomulok).
Most megmenekültek tőlem, mert megyek a VK-ra, és itt maradtam Karcagon. Képzelem, milyen vidámak lesznek vasárnap.
Edited by ori, 2013 november 29. - 16:27.