Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kutyám ............

• Please log in to reply
4984 válasz a témához

#521 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 20. - 14:39

Szép kutya!Mikor hozod haza a kisjövevényt? Posted Image

#522 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 20. - 15:05

Nem így gondoltam. Olyat hogy lehet, hogy egy adott szóra rákattintva nagy méretben legyen a kép?

#523 Devil_girl

Devil_girl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.068 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 20. - 15:14

arra kattintasz rá, hogy url, és írod be az elérési utat, nem arra, hogy kép. de ez is le van írva..

#524 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 20. - 15:56

A helyzet az, hogy most fogunk költözködni, úgyhogy megvárjuk, míg teljesen berendezkedünk, mert azt nem akarjuk, hogy a nagy hercehurcába hozzuk el szegényt. Pontosan nem tudom, mikor született, de kb. most hat hetes. Már nagyon várom, sajnos nincs túl közel hozzánk Balatonboglár, ahol a kis Sába jelenleg lakozik, úgyhogy nem láttam már három hetes kora óta, nagyon kiváncsi lennék rá.

#525 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 20. - 17:27

Pedig hat hets korában már ellejet hozni Posted Image ;)

#526 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 21. - 9:49

Most kaptam a képeket a kisktyámról. Ez a tenyésztõ 8 hetesnél korábban nem adja oda, meg mi sem akarjuk ennél hamarabb elhozni, mindeenképpen meg akartuk várni a 8 hetet, többen is ezt javasolták, meg mi is így gondoltuk. Itt vannak a képek a boxeres mappa végén az utolsó 6 kép. [url="http://"http://www.kep.tar.hu/gatszegivera"]www.kep.tar.hu/gatszegivera[/url]

#527 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 21. - 10:04

De kis tündérek! Posted Image Én is szeretem a boxosokat, bár még sosem volt, csak ismertem-ismerek egyet, aki nagyon aranyos, játékos, és õ is "munkagép", fut rohan, le sem lehet lõni. Persze, azért egy vizsla közelébe nem ér ;)

#528 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 21. - 10:07

Épp ezek a dolgok, amikért nekem is nagyon tetszenek a boxerek. Játékos, kedves, de ha kell, tud szigorú és kemény is lenni. Anyukámnak fiatalkorában volt egy kan boxere, valószínûleg innen az imádat irántuk.

#529 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 21. - 10:27

Érdeklõdnék, hogy szerintetek melyik kullancsûzõ szer a legjobb kutyának? A Frontline elég megbízható?

#530 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 21. - 10:31

idézet:
A permetrin tartalmú EX-SPOT cseppentõs bolha- és kullancsirtó szer 28 napos hatású, csak kutyák részére készül. Az ExSpot érintkezés útján ható rovarirtó szer, a paraziták kültakaróján át felszívódik, majd a bolhákat, kullancsokat légzésük bénításával elpusztítja. Az ExSpot a parazitákat akkor is elpusztítja, ha azok nem szívnak vért. Éppen ezért, az ExSpot használatával a bolhaallergia és a kullancsok által terjesztett fertõzõ betegségek kialakulásának lehetõsége nagymértékben csökken. A kullancsirtó szerek legújabb nemzedékéhez tartozó fipronil hatóanyagú FRONTLINE Spray-vel vagy FRONTLINE Spot-on cseppentõvel szintén havonta egyszer ajánlott kezelni négylábú barátainkat, ha a kullancsokat akarjuk tõlük távoltartani. Ezek a készítmények a macskákon is alkalmazhatók, kutyáknál egyetlen kezelés három hónapos védelmet nyújt a bolha és egy hónapos védelmet biztosít a kullancs fertõzés ellen. A fipronil a bõr faggyúmirigyeiben raktározódik, és innen kerül folyamatosan a bõrfelszínre. A Frontline a kullancsok túlnyomó többségét már a befúródás elõtt, azonban valamennyi kullancsot még a teljes befúródás és a betegségek átvitele elõtt elpusztítja. Elpusztulás után a kullancsok lehullanak az állatról, a néhány fennmaradó egyed pedig enyhe csavarással eltávolítható. E kontakt méreg a kullancsra és a külsõ élõsködõkre halálos, azonban a melegvérû állatokra (pl. kutya, macska stb.) és az emberre veszélytelen. A KILTIX kullancsnyakörv 7 hónapos védelmet biztosít a kullancsok és a bolhák ellen is, amelyet a kullancsok távoltartására a fõ kullancsszezonban, vagyis az áprilistól októberig tartó 7 hónapban érdemes a kutyára feltenni. A LYMEVAX vakcina alkalmas a 12 hetes, vagy annál idõsebb egészséges kutyáknál a kullancsok által terjesztett Borrelia által elõidézett megbetegedésnek, más néven Lyme-kórnak a megelõzésére. Az alapimmunizáltságot 3 hetes idõköz kihagyással, 2-szer végzett oltással lehet elérni. A védettség fenntartásához évente egyszer adott emlékeztetõ oltás ajánlott. A készítménnyel már fertõzött állatok oltása is ajánlott, ezáltal megakadályozható a betegség klinikai tüneteinek kialakulása. A Franciaországban készülõ MERILYM vakcina ugyancsak a kullancsok által terjesztett Lyme-kór elleni aktív immunizálásra szolgál, elõnye, hogy elsõsorban az európai izolátumokból származó különbözõ kórokozó törzsek ellen nyújt védettséget. Az imidocarb hatóanyagú IMIZOL injekcióval a kullancsok által terjesztett Babesia okozta betegséget szoktuk kezelni, de hatásos a babesiosis megelõzésére is. Egy injekciós kezelés maximum 4 hétig akadályozza meg a babesiosis kialakulását. [/QUOTE][url="http://"http://www.kutya.hu/show.php?id=593&PHPSESSID=57b323fac3ee932e642928f65771a9f4"]Itt meg olvashatsz néhány tapasztalatot is[/url] , amely inkább a Kiltix nyakörvre fogad. (Spec. az én németjuhászomon is ilyen van) [ Április 21, 2005, 10:37: Az üzenetet átszerkesztette: Zsubaba ]

#531 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 21. - 11:11

Köszönöm Zsubaba!

#532 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 21. - 11:32

Anikó!Milyen kutyusod van? Mikor lesz már rendes fórum?

#533 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 21. - 17:14

Vrony!Édes a kutyos és szép is.Zsubaba!Ezzel azért vitáznék,de nem teszem Posted Image ;) A dalmaták is kb olyanok mint a vizslák Posted Image

#534 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 21. - 17:33

Hasufel! Vitázz, kiváncsi vagyok minden véleményre! Posted Image Volt már vizslád?Mindenkinek van egy zsánere a kutyák közt, és van olyan, amit semmi pénzért nem venne magához. Kinek ez, kinek az ;)

#535 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 21. - 17:45

Nem azért írtam,hogy megbántsalak,nme volt még,de angyon tetszenek.Tudom,hogy mindenkinek más az ízlése-mi volna ha mindenkinek ugyanaz volna.Ezzel csak azt akrtam mondani,hogy van akkora mozgás igénye mint a vizslának,szinte megegyezik a természete a két fajtának,pl gondolk itt a mozgás igényre,játékosságra stb Posted Image

#536 Nood Lee

Nood Lee

Csikó

• Fórumtag
  • 564 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 21. - 18:18

Megszületett a kiskutyám (ma 3 hetes, most hétvégén megyek hozzá negyedszerre), Királytanyai Gézengúz Ganca. :cool: Posted Image [url="http://"http://z-jenna.fw.hu/ganca/04.16/sirok24.jpg"]http://z-jenna.fw.hu/ganca/04.16/sirok24.jpg[/url][url="http://"http://z-jenna.fw.hu/ganca/04.16/sirok39.jpg"]http://z-jenna.fw.hu/ganca/04.16/sirok39.jpg[/url]Itt meg a papáról egy friss kép:[url="http://"http://z-jenna.fw.hu/ganca/04.16/sirok42.jpg"]http://z-jenna.fw.hu/ganca/04.16/sirok42.jpg[/url]

#537 LETTI

LETTI

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 616 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 21. - 18:24

Nagyon édes kutyus! Gratulálok hozzá! Posted Image

#538 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 21. - 19:05

Tudom, de azért pl egy boxer vagy egy dalmata nem annyira ragaszkodó és emberszeretõ, mint egy vizsla. Nem bántottál meg, csak érdekel a véleményed. Posted Image A vizslámat tavaly nyáron ló mellett futtattam, 3-4 órás terepen sem fáradt el igazából. Mikor visszaértünk, 10 perc pihenõ után ugrált rám, hogy foglalkozzak már vele és ne a lóval :D

#539 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 21. - 19:23

Igazolom, amit Zsubaba mondott. Dana nem fáradt el, mert mikor visszaértek engem is leharcolt. ;) Kefír se fárad el egyhamar. ÉS elég ragaszkodó. Posted Image [ Április 21, 2005, 19:33: Az üzenetet átszerkesztette: Kozifru ]

#540 LETTI

LETTI

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 616 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 21. - 20:11

Sziasztok!Most nemrég jöttem be a kutyusomtól. Végiggyakoroltuk párszor, amit eddig tanítottam neki. Nagyon szépen dolgozott. Posted Image Kedden is foglalkoztam vele. Akkor olyan közepes volt, ma pedig egyszerûen nagyon jó! [ Április 22, 2005, 08:39: Az üzenetet átszerkesztette: LETTI ]

#541 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 21. - 20:57

Sokan azt mondják, hogy egy kutyát sokmindenre meg kell tanítani, nem szabad elhanyagolni és nem kihasználni az eszét, a tanulékonyságát.Dana mégis csak ülni, feküdni, ugatni (az én hülyeségem), pacsit adni (tesóm hülyesége), helyére menni, helyben maradni tud tulajdonképpen, meg pórázon normálisan közlekedni. Meg persze apportírozni nagyon szépen, fõleg a "Hol a játék?" felkiáltásra keresi veszettül és hozza boldogan a SZERINTEM gumicsirkéjét :D Még arra szeretném megtanítani, hogy ló mellett megálljon, ha úton akarnánk átmenni, de hát az nehezebb, nem egyemberes mutatvány, én úgy érzem. [ Április 21, 2005, 20:58: Az üzenetet átszerkesztette: Zsubaba ]

#542 tokio

tokio

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 282 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 22. - 2:23

No kutyi-szagertok :D , van egy kerdesem hozzatok. A napokban rambiztak egy ebet heti egyszeri setaltatas celjabol. Piciket tulsulyos Posted Image , mert a gazdi nem er ra mindig eleget menni vele, igy kerultem en a kepbe. Egy gond van csak: a zeb barmire hajlando ugy negyed ora utan, csak setalni nem. Posted Image Es ugye eleg butan nez ki, ha huzom magam utan... a jutifalatert hajlando odajonni, de aztan slussz, ott marad. Megse etethetem mar 3 meterenkent :D Ha engedek, nemcsak leul, le is fekszik. Szervi problemaja nincs, a gazdik nagyon aggodok, allandoan jarnak vele orvoshoz, most volt rontgenezve. Szoval csak lusta valoszinu. Otlete valakinek, hogy lehetne fizikai eroszak nelkul mozgasra birni? :confused:

#543 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 22. - 2:30

Szabadon engedni másik kutyákkal játszani? Akkor lehet, hogy spontán szaladgálna, aztán idõvel lefogyna. Akkor már több kedve lenne magától is szaladni, talán. Posted Image

#544 bubzi

bubzi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 73 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 22. - 8:41

Nood Lee ezt nevezem, még 1 mudi szimpatizáns. Gratulálok nagyon sok örömöd lesz benne,nekem elhiheted! Dilikém is pont ilyen volt kicsinek, aztán kinõtte.

#545 LETTI

LETTI

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 616 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 22. - 8:42

tokio! Apportírozással esetleg? :confused: [ Április 22, 2005, 08:44: Az üzenetet átszerkesztette: LETTI ]

#546 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 22. - 19:14

Zsubaba!A dalmata is olyan ragaszgodó hidd el.Amara is olyan mint a te kutyád,nem fárad el egyhamar.Múltkor féltizenegytõl 2-ig sétáltunk,és még mikor visszavittem akkor sem volt fáradt,pedig az elõtt kirohangálta amgát,fácánt hajtottak a barátnõm ebével,pockot öltek aztáén õ még játszani akart Posted Image

#547 tokio

tokio

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 282 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 23. - 2:09

Apportirozassal?! De hiszen ahhoz meg kell mozdulni Posted Image :D Szabadon engedni meg nincs hol, itten kerem rend van, meg fegyelem, poraz nelkul nem szaladgalhat eb! (sajnos.)(Javukra szol viszont, hogy kutyagumi sincs Posted Image )Ehhh, civilizaciooo! :D

#548 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 23. - 14:07

Barátnõmnek van egy labradorja, asszem 2 éves, és nagyon dagi. Mozgatja, minden héten viszi agility-re, naponta sétáltatja, napközben kertben van és mégsem fogy a kutya. ímit lehetne vele csinálni?

#549 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 23. - 14:42

Oldi! Nem kell napi háromszor enni adni neki :D Egy kutyának feneketlen a bendõje, viszont két maréknyi száraz kajával simán elvan egész nap. Hiába tûnik éhesnek, meg hiába járkál utánad, hogy kajás még, felesleges egy ilyennek többet adni.A labradorok meg amúgy is hízékonyabbak. Azért az agility elég mozgalmas dolog, nem hiszem el, hogy nem fogy le tõle a kutya, ha rendesen van mellette etetve.Hasufel! Elhiszem, hisz nem ismerek dalmatát, csak arról nem hallottam még soha azt, hogy addig sír, nyüszít, mászik, kapar, míg a gazdája mellett nem tudja magát, bent a szobában a kanapén. Õt ti kint tartjátok a kertben, vagy bemehet a házba?

#550 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 23. - 18:41

Én kutyám hajnali 4-kor kap enni,meg este 9-kor,mert nagypapámnál van és õ csak így ér rá,mert dolgozik.Kint van az udvaron,de mikor emgyek hozzá,akkor egybõl ott van a sarkadban,Iszonyú hûséges-melyik nem az Posted Image Egyszer összekén jönni így kutyásoknak,csak kár hogy mindenki olyan messze lakik.M ais voltam nála,hogy milyen hisztit levágott,hogy egy percig nme foglalkoztam vel,húúúú. Posted Image

#551 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 23. - 19:47

Kefír mielõõt elmegyek a suliba és olyan hat körül kap enni.Most énekel velem. Posted Image

#552 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 23. - 19:54

Hasufel! Tök jó lehet neked, a "kutyád" a nagypapádnál, "lovad" az unokatesódéknál van. Ezek egyáltalán a te állataid? Akkor mondj véleményt egy kutyáról/macskáról, ha a nap 24 órájából legalább 10-12-t vele vagy. Ha heti 1-2 órát töltesz vele, az nem a te kutyád, de még csak nem is tudod, milyen a jelleme.Dana meg napi egyszer kap enni, vacsorát.

#553 Chanello

Chanello

Csikó

• Fórumtag
  • 473 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 23. - 19:55

Hello!Nekünk is labradorunk van szuka ,4éves ,kedves dagi ,játékos.Nekünk 1-szer eszik naponta kiadósan meg néha ebédnél ha marad maradék.Kiskorába kell napi 3-szor kaját adni neki aztán csökkenteni 2-szer és utána csak 1-szer.

#554 Chanello

Chanello

Csikó

• Fórumtag
  • 473 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 23. - 19:56

Zsubaba!Nekünk is csak vacsit kap

#555 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 23. - 20:03

Kefír csak azért kap még kétszer enni, mert még csak kilenc hónapos. Posted Image

#556 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 23. - 20:10

Dana még tavaly nyáron kapott napi kétszer enni, amikor vittem magammal lovagolni, mert akkor ugrált meg rohangált össze-vissza és kicsit kilógtak a bordái Posted Image Bár egy vizsla úgy szép, ha sovány, de azért nem kell, hogy átszúrja a bõrét a csontja. :rolleyes:

#557 Kozifru

Kozifru

Csikó

• Fórumtag
  • 1.455 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 23. - 20:14

Valamikor mostanában felakadt valahova a farkával, mert vérzett, de nem féj neki. MA reggel vettem észre, gyorsan leBetadinoztam neki.De már nem is látszik.

#558 Chanello

Chanello

Csikó

• Fórumtag
  • 473 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 23. - 20:21

Ilyenkor figylni kell mert lenyalhatja a farkárol

#559 P 2000 lovasboltos Kati

P 2000 lovasboltos Kati

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 959 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 23. - 22:34

Mi is este etetünk. Hivatalosan. Anyut nem tudom meggyõzni, hogy amikor eszik, ne dobáljon nekik kaját. Szóval ha ezt is beleszámoljuk, akkor kijön a napi kettõ. :D Télen, minden nap fõz nekik meleget is, amibe elõre beleáztatjuk a száraz kaját.Olyan kövérek, mint a disznó. Pedig egész nap kint rohangál az összes.

#560 Liza

Liza

Csikó

• Fórumtag
  • 648 hozzászólás

Közzétéve 2005 április 24. - 8:06

Kati, ez nagyon ismerõs, mi reggel etetjük, de anyu vagy apu ahányszor esznek mindig kap pár falatot. Hiába beszélek nekik, hogy nem kéne összevissza etetni...amúgy nem kövér a kutya (3-4kg) de sztem ez így nem jó.