Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kutyás kérdések, melyek miatt nem érdemes új topicot nyitni...

• Please log in to reply
846 válasz a témához

#521 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 27. - 18:24

Õz!Segíts! Bosco ma nem evett,összehányta ateraszt,de simán csak fehér hab jött ki belõle.A tejet sem kéri.Mi lehet a baj?Ugye nem mérgezés?!Semmit nem tudok belé tukmálni.Remélem csak elrontotta a gyomrát és hamar helyre jön.

#522 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 28. - 10:58

tej nem való a kutyának sem....pláne nem tehéntej. Ha nem azt kap, mert nem olvastam vissza, akkor bocs. Én koplaltatnám 1-2 napig és utána max. főtt húst ehetne, kevés rizzsel.

#523 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 28. - 11:54

tej nem való a kutyának sem....pláne nem tehéntej. Ha nem azt kap, mert nem olvastam vissza, akkor bocs.

Mit értesz az alatt, hogy a kutyának sem? Mert még minek/kinek nem?
Velünk együtt a mi kutyáink, macskáink is imádják a tejet (kezeletlen, frissen fejt tehéntejrõl van szó), semmi baju(n)k tõle. Nem értem én ezt a mondoiétás kutyatáp-õrületet...

Faluhelyen még manapság is gyakori kutyamenü a tejjel leöntött kukoricadara, esetleg tejbe áztatott kenyér. Mellé házi koszt maradékok. Ha elolvasod a kutyatápok összetételét, az sem áll nagyon másból, mint elsõ helyen gabona, utána egy kis állati eredetû ezmegaz, meg szója, színezék, stb. (Nem az 1000.- Ft/kg tápokról beszélek, hanem a 3-500 Ft-osakról, amit a sima földi halandó általában megvesz a kutyájának).

Edited by hitetlen, 2010 február 28. - 11:55.

#524 nagyimre6405

nagyimre6405

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 137 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 28. - 12:15

heló mindenki eladó 3 db kaukázusijuhász kölyök dec 15 születtek 2 kan 1 szuka vagy csere érdekel óriás nyul bárány liba stb

#525 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 28. - 18:27

Reggel már vett,semmi baja.De most meg Wall-e nem akart vacsorázni.Én nem értem mivan. Eddig egyiknek sem volt,pl baja a tejtõl,és én úgy tudom mérgezésre elsõsorban azt kell adni.ha nem akkor elnézést.De végülis mostmár evett,jó kedve. A kutyatáp õrületet én sem értem.Anno elég nagy vita volt belõle a másik topikba,h igenis minõségi tápot kell etetni a kutyával :rolleyes: Hát nemtudom.Az enyémek ritkán kapnak "minõségit"-mert ugye csóróság van-és azért meglehet nézni,h milyen szépek...

#526 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 28. - 19:45

Jézusom. Egy. A mérgezésre akkor használhat esetleg még a tej, ha ott van a gyomorban a méreg és a tejet kicsapva lekötõdik. Elég kevés olyan méreg van szerintem, aminél ez bejöhet. Hányás után meg már tökmindegy. Kettõ. A felnõtt kutyák-macskák jelentõs része nem tudja bontani a laktózt; ennélfogva fosik és/vagy puffad a tejtõl. Amelyik nem, az szerencsés, és tejcsizzen nyugodtan. Az az érv, hogy régen a ház körül a kutya-macska mit evett, engem azért nem gyõz meg feltétlenül száz százalékosan, mert régen a fene se nézegette a ház körül a kutya- meg pláne a macskaszar állagát. Egyébként. Hasufel, valószínûleg valami bakteriális gyomorgyulladásotok van, át fog menni az egész népségen; ha annál amit eddig leírtál, nem vészesebb; akkor egy nap csak-víz-és-kamillatea diéta, utána két-három napig fõtt rizs, és rendben lesznek. Hitetlen, nem egészen értem, honnan jött elõ a táp-mizériád, Ilusta szerintem fõtt húst meg rizst említett :)

#527 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 28. - 20:08

Igen. Egy szóval sem mondtam a tápot. :gm: Egyébként az én kutyáim csak azt esznek, a macskáim is. Hogy miért? Mert nekem kényelmes, nekik meg egészségesebben van összerakva benne minden, amit én esetleg egy egyoldalú kajáltatással kihagynék. Gondolok itt ásványianyagokra, vitaminokra. Mérgezésre a hánytatást és széntablettát lehetett volna még javasolni. Fõként sos orvost. Tej: ahogy Õz írta, legtöbbjük nem tudja lebontani. Ha a tiéd igen, mázlid van. Vagy nem látod, hogy szenved az állat.

#528 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2010 február 28. - 20:31

Elég kevés olyan méreg van szerintem, aminél ez bejöhet. Hányás után meg már tökmindegy.

Oké, ez félreérthető volt. Az tökmindegy hányás után, hogy próbálja-e tejjel lekötni a gyomorban lévő mérget, lévén hogy ami ott volt, a hányással kijött úgyis.
Egyébként egy-egy pszichopatának a területileg és időben jól körülírható ténykedési rohamától eltekintve; a legtöbb mérgezésnek gondolt megbetegedés általában sokkal prózaibb, zömében fertőző háttérrel bír. A tényleges mérgezések pedig nem az "egyszer hányt és kicsit kókadt és nincs étvágya" tünetekkel jelentkeznek.
(Az a szép, hogy pont a patkányméreg-fogyasztás után kialakuló kórképeket illetve a fagyálló-mérgezést, amik meglehetősen gyakoriak /rosszindulatú közreműködő nélkül is akár, simán gondatlanságból/, általában pont nem mérgezés-gyanúval szokták hozni a gazdik... )

#529 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 1. - 10:07

Õz!Köszi,kicsit nyugodtabb vagyok.Én mindig a legrosszabbra gyanakszok.Megijedtem azért kérdeztem.Nyílván vmit összeedtek,mert reggel Wall-e is evett,nincs semmi bajuk.Játszanak,rohangálnak,tegnap eléggé le voltak merülve. Tej.Akkor ez olyan mint pl a krumpli :rolleyes: Az igazi tehéntejet sem tudják ezek szerint megemészteni? Végülis mind1,mert nem itták meg.De egyébként ezen is kár vitatkozni,hisz nem minden állat egyforma.Hitetlené bírják a tejet,más állata meg nem.Van ez így.

#530 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 6. - 20:06

Nekem is lenne egy kis kérdésem. Vannak ezek a farkaskörmök vagy mifenék, amit leoperálnak a kutyákról ilyen-olyan okokból. Ezeket házilag is lecsipkedik amikor a kutya születik?

#531 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 7. - 15:20

Hát nem kéne! Van amelyiknek fajtajelleg és rajta kell maradjon, ha kiállításra megy. Ha ilyen fajtám lenne és nem mennék vele kiállításra, leszedetném. De nem otthon házilag, újszülötten!

#532 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 7. - 15:30

Tegnap reggel egy vadász idegelt föl ezzel, mondván õ bizony mindig is lecsipkedte a kiskutyáknak, minek oda orvos. A többit meg a mama elintézte. Nem akartam addig vitatkozni míg nem tudtam mi az igaz ebbõl. Hát azért jól elindította a napomat. És tudnál mondani fajtákat? A vadászkutyáknak fölszakad az erdõben, ezért szedik le. Ennyit tudok a leszedés miértjérõl.

#533 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 7. - 18:06

Pl. a Pireneusinak, a Briard-nak is van farkaskörme, ami náluk fajtajelleg. Azért vágatják le általában, hogy ne akadjon be sehova, ezáltal ne szakítsa le. Csúnyán elfertőződhet és fáj szerencsétlennek. Nem csak a vadászkutyáknál távolítják el.

#534 melodia

melodia

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 406 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 7. - 18:21

A középázsiainál és a kangalnál( itt még a dupla is) sûrûn elõfordul, Ázsiában a "megjelölt" vagyis a kiemelkedõ kutyák sajátjának tekintik. Nekünk is van egy csomó olyan kutyánk, akinek van, még soha nem akadt be semmibe.... Ha csak bõrön ízesült, akkor pár napos korban simán lecsippenthetõ a fül és farokvágással egyszerre.

#535 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 7. - 19:11

Azt hiszem,hogy belga fajta:Beauceron,/nagyon hasonlít a dobermannra/,neki is fajtajelleg a farkasköröm.

#536 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 7. - 21:14

Tényleg, igen, neki is. Ismerősöm KÁJ-ának is van.

#537 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 7. - 23:43

Remélem, hogy ti nem, de sok kutyás keveri, úgyhogy leírom: farkaskörömnek azt hívják, ami a hátulsó lábon a normális négy ujjon kívül létszámfölötti ötödik(-hatodik)ként nõ, sokszor ízület és csont nem is tartozik hozzá, csak egy kis bõrön fityeg a köröm; máskor viszont egészen komoly ujj"váz"ból nõ ki. Az elülsõ láb legbelül lévõ, a talajt alaphelyzetben nem érintõ ujja és az azon lévõ karom minden kutyánál normál "gyári" tartozék; úgy tudom hogy uszkároknál szokás ezt is kiskorban eltávolít(tat)ni, de egyébként ott van a helye a kutyán, nem zavar senkit; viszont mivel nem ér le -> nem kopik, idõnként érdemes rápillantani hogy nincs-e rajta túlnõve a karom. A hátulsó lábon lévõ tényleges farkaskarmokkal az a gond, hogy egyrészt szintén nem koptatódnak, lévén egyáltalán nem érintik a talajt, másrészt általában eléggé kiállnak a kutya lábából, és akár egymásba, akár tereptárgyakba beleakadva a laza bõrön fityegõ túlnõtt karom könnyen le- vagy beszakad; ezt megelõzendõ szokták eltávolíttatni. Aztán mivel sok tenyésztõ szeret háztájiban megoldani dolgokat, amik napos kutyán technikailag tényleg könnyen kivitelezhetõek, így pl farkat kurtít, fület rövidít (kaukázusinál, középázsiainál hallottam pl tenyésztõtõl hogy azt nem vágatják, hanem õk tépik otthon olyan kis cakkos rövidre a kiskutyán); a farkaskarom-leszerelést is van aki elintézi maga.

#538 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 8. - 7:07

Aminak az elsõlábáról levan szakadva,a másikon van.De az is farkasköröm nem? Mi múlthéten vágtuk neki a körmeit,mert az egyik nagyon csúnyán beszakadt,aztán amúgy is esedékes volt már,meg meg is reszeltük.Azóta boldogabb mint valaha :D

#539 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 8. - 11:15

tényleg nincs itthon olyan állatorvosi labor, amivel azt a titer-vizsgálatot vagy mit meg lehet csináltatni?

#540 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 8. - 11:42

Veszettségit? De, van, az OÁI (illetve új nevén az MGSzH Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatóság Központ...) a Tábornok utcában. Sajnos idõben és pénzben sem jársz vele jobban, mint ha a Vetmedlab-bal kiküldik Németországba a mintát. Hová akartok utazni, amihez kell? :)

#541 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 8. - 12:00

hívtak olyan versenyre, ahova kelleni fog, de még úgyse most aktuális, mert ugye az oltástól számított 120. napon lehet csak. mondjuk ebben az az érdekes, hogy neki ugye nyáron kell egy ismétlõ még. akkor újra kell? mennyibe fáj egy ilyen kb.?

#542 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 8. - 12:32

Skandinávok? :) Általában úgy van, hogy ha megtörtént a vizsgálat és be van vezetve az útlevélbe, akkor amíg az ott feltüntetett lejárati idõn belül kapja mindig a következõ oltást, addig nem kell új vérvétel. Ha elõbb jár le az oltás beírt érvényessége, mint a 120 nap (elvileg ez nem lehetséges, mert ez a "gyerekkori" elsõ vesz.oltás hat hónapig érvényes), akkor viszont nem tudom, mi van - ha ez az eset áll fenn, keress a célországból egy illetékest és írj neki mailt. (Amennyire tudom, ezt az "és az elsõ oltást hat hónapon belül meg kell ismételni" szabályt egyesegyedül mi alkalmazzuk Európában.) Két vérvétel akkor sem kellhet, legfeljebb azt találhatják ki, hogy akkor az ismétlõtõl számolódik a 120 nap, mondjuk ha az ember idõre utazna, akkor épp elég ennyi kavarás is :/ Ár tekintetében vérvétellel, mintaküldéssel, miegymással együtt, ha angol nyelvû eredményt is akarsz, akkor olyan 16-20ezer forintra számíthatsz. (Az OÁI oldalán találtam árlistát, ott a csak-magyar-nyelvû vizsgálat nyolcezerhatszázvalahány forintért van feltüntetve; namost ami nekünk érkezik tõlük számla, azon valahogy több szokott lenni... Az angol nyelvû eredményközlõ pedig külön feláras náluk.)

#543 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 8. - 12:44

az, skandi magazin. asszem, akkor inkább anyósék kutyapanziózása marad akkor. ez több pénz és macera, mint amaz, max nem lát rénszarvasokat. már ha végül menni fogunk egyáltalán, mert ugye az is akkor tuti, ha ott vagyunk.

#544 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 16. - 11:44

Tegnap mikor hazajöttem láttam, hogy a masztiffunk jobb elsõ lábtõizülete(?) be van dagadva és kicsit sántít rá. Szerintem beakadt a kerítés legtetején a deszkák közé (bár hámsérülés nincs rajta) és megrángatta. :( Elsõ eset 3 év alatt. Tudok valamit javítani rajta borogatással vagy egyéb módon? Hétvégén úgyis kell hívnunk dokit oltani, ha addig nem javul megnézetjük azt is, de addig is. Szerintetek tanult ebbõl és máskor nem ugrik fel olyan magasra? :rolleyes:

#545 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 18. - 17:40

Ki tud rá választ? A kutyák miért csak a bal papucsokat szedik szét? Ez valami politikai reakció? :D Gyüjteményem van jobb papucsokból. Legalább felváltva rágcsálnák szét, akkor párosíthatnám a felemás papucsokat. :D

#546 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 19. - 12:50

Lehet hogy az orrkanyaruk arra van. :dev:

#547 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 19. - 19:33

Mi??? :D :D :D
Jobbra? És ha szembõl rágják? :dev:

Tegnap mikor hazajöttem láttam, hogy a masztiffunk jobb elsõ lábtõizülete(?) be van dagadva és kicsit sántít rá. Szerintem beakadt a kerítés legtetején a deszkák közé (bár hámsérülés nincs rajta) és megrángatta. :( Elsõ eset 3 év alatt. Tudok valamit javítani rajta borogatással vagy egyéb módon?
Hétvégén úgyis kell hívnunk dokit oltani, ha addig nem javul megnézetjük azt is, de addig is.

Szerintetek tanult ebbõl és máskor nem ugrik fel olyan magasra? :rolleyes:

Ja...!
Burofix borogatással átmenetileg lehet próbálkozni. De a masztiffnál kényes téma az izület, alapszinten is.

#548 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 21. - 12:18

Sziasztok! Van egy kutya, barátomé érdekes tünetei vannak, és nagy fájdalmai. Elöször séta elõtt történt, kimentem pûrázzal a kezemben, nagyon örült, ugrált fel alá, szokásos, de közben nagyon elkezdett nyüszíteni és hirtelen nem tudtam, hogy csak örömõében ad ki ilyen hangot, vagy valami történt. Nem sokáig törõdtem vele, mert szaladt a kijárathoz, hogy indulás. :) És gondoltam, maximum valamibe belelépett, de nem sántított utánna. Mentünk, egy tíz perce sétáltunk, a kutya jól volt, és egyszercsak, mint akit valami hatalmas fájdalom ér, összegubózott, dûlöngélt, vinnyogott, de nagyon, vérzett a fogánál, gondolom ráharapott, mert a pórázt eszetlenül rágta, majd miután kicsit megnyugodott, szinte nem bírt állni, eldõlt, oldalasan ment. Majd, persze visszafordultunk és semmi baja nem volt, elakartuk vinni dokihoz, de nem történt semmi, ivott majd lefeküdt, megvizsgáltuk a lábát nem e esetleg az, mivel nem állt rá, de semmi. Nem is húzta el, hogy esetleg valami ideg csípödött be. nem tudjuk. Azóta kétszer hallottuk így nagyon sírni, mintha valami vigigmenne a kutyán, aztán semmi. :rolleyes: Szombaton véül nem került orvoshoz, mert este produkált újabb sírás, ma pedsig ninsc már rendelés. De így tudnak erre emondani valamit egyáltalán? Amit érdemes még tudni, hogy öreg kutyáról van szó. 10 év körüli, viszont nagyon-nagyon jó erõben volt eddig, játékos, kedves, csak épp õszülõ. :) A fülés van egy kis vér daganat, vagy mi a szösz, az ebben az évben jött ki. Azt hittük lemegy magától, mert kisebbedett, de azóta meg van neki. nem azonos oldalon, mint a dõlése volt, így nem tudtuk semmie összefüggésbe hozni, de gondoltam leírom. Ha valami ismerõs tünet van írjatok ,mert nagyon nagyon rossz látni, mikor szenved. Én csak epilepsziás kutyáról hallotam, hogy rohamkor dõlöngélt, de nem tudom ,hogy az mekkora fájdalommal járt, mert ennek akutyának, valami nagyon fáj olyankor.

#549 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 19:55

Az epilepszia sem mindig ugyanazzal a tünettel jár. Van amelyiknél rángatózás, van amelyiknél olyan enyhe a tünet, hogy észre sem veszed, mégis epilepsziás. Szerintem ez simán lehet az is, vagy valami idegbecsípődés egy-egy mozdulatra, görcsroham. Nehéz egy megállapítani, jó lenne, ha ilyen roham esetén rögtön levideóznátok (telefonnal, kamerával, fotógéppel) és úgy mutatnátok meg az orvosnak a felvételt. De én nem vagyok doki, csak próbálkozom. :dev:

#550 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 21:19

Ki tud rá választ? A kutyák miért csak a bal papucsokat szedik szét?
Ez valami politikai reakció? :D
Gyüjteményem van jobb papucsokból. Legalább felváltva rágcsálnák szét, akkor párosíthatnám a felemás papucsokat. :D

Imáimmeghallgatásra találtak,tenap az új papucs jobb felét ették meg. :gm: :dev:
Nem tudja valaki, hol lehet holland fapapucsot venni? (Hollandián kívül. :D )

#551 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 6:49

Kiderült, vagyis rájöttünk, hogy izgalom, főként örömnél vettük öszre akkor kezdi el. Mintha fájdalommal jára, de nagyon naggyal. Rossz hallani tényleg. Ma azon gondolkodtunk mi legyen, félünk kocsiba rakni, nem tudjuk hogy reagál, és azt se hogy sikerül e, mert még sosem utazott, dokinál se volt, csak a környéken mikor kutya oltás van. Ha meg a kocsiban kijön rajta, az nekünk sem jó, megpróbáljuk hátha ki jön valami doki, de hogy ő mit fog tudni megállapítai nem tudjuk.. :rolleyes: (leendő anyósom meg bekaphatja...még fel volt háborodva, hogy orvoshoz akarjuk vinni a kutyát, meg neki erre nincs pénze, ma meg úgy kellt hogy ne merjünk hozzányúlni a kutyához..de azért jaj szegény meg megy a sajnálkozás..istenem de megrugdosnám.. bocs az offért, kikívánkozott)

Edited by Babszem, 2010 március 23. - 6:50.

#552 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 8:25

(leendõ anyósom meg bekaphatja...még fel volt háborodva, hogy orvoshoz akarjuk vinni a kutyát, meg neki erre nincs pénze, ma meg úgy kellt hogy ne merjünk hozzányúlni a kutyához..de azért jaj szegény meg megy a sajnálkozás..)

Ó, milyen ismerõs szitu! :mad: Anyósom (már nem leendõ :rolleyes:) a macskáival van így. Nem ivartalanít, merthogy az nagyon sokba kerül ilyen sok macskánál (hiába mondom, hogy egyszer kell kiadni azt a mondjuk 30 ezer Ft-ot, utána levan a gond), és úgyis mindig elüti õket az autó (hajrá, ezért kell mindig kiscicákat gyártani), nem viszi el a betegeket dokihoz, mondván, nem lehet õket bedobozolni, meg majd meggyógyulnak a kamillateától meg attól hogy elzárja õket a faházba. Tõlem kérdezi, hogy a fogamzásgátló tablettát hogyan kell adagolni a macskáknak, mondván, az olcsóbb mint a mûtét, és amúgy is csak ivarzási idõszakban kell adni, UGYE?... Ehh, szóval aki hülye, az is marad. :(

Amúgy én is valami epilepsziára szavaznék a kutya esetében. Szegényke...

#553 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 13:18

Eddig arra jutottunk, mivel a kutyát nem vihetjük el kocsi hiányában, a kedves mama pedig azt mondta ugye, hogy mi semmit se tudunk, õ tudja, és hogy egyébként is...mit képzelünk magunkról, vagyis inkább a fia, de persze én is magamra vettem. felhívtuk a dokit, elmondtuk mi van, tudják mi baja, be kéne vinni, el nem mondta a doki mert épp páciense volt. De nem fogjuk tudni elvinni, ha a banya nem engedi.. :( Õ tudja mi kell neki még volt pofája ezt mondani..látszik a kutyán, hogy mennyire meg van viselõdve annyira rossz ez. Fõleg, hogy nem rám tartozik..csak egy jó érzésû ember, akinek vannak, voltak állatai az ezt nem tudja reakció nélkül végig nézni.

#554 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 13:39

És ha ezt így normálisan elmondjátok a k. anyósnak? Hogy beszéltetek a dokival, valószínûleg tud segíteni a kutyának, és hogy vállaljátok a kivizsgálás költségeit, meg hozzátok-viszitek? Akkor is ilyen elutasító? Ha igen, akkor csak azt tudod csinálni, mint amit mi tettünk a két kis macskanáthában majdnem teljesen megvakult kiscicával: amikor anyósék nyaralni voltak, egyszerûen elloptuk õket.

#555 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 13:54

Igen, ezt mondja. Most beszélt vele barátom, kifizetjük, mondtam neki, a mi kocsinkkal mehetünk, az se, mert a kutya szerinte nem beteg, ja már meleg a teste, szóval lázas is és be van húzva a farka, ami nem jellemzõ, folyton csóválja. erre az volt a válasza a fiának, hogy fél tõle ezért húzza be.. Én is erre gondoltam ,csak az a baj hogy csütörtökig nem tudjuk ezt meglépni..a kutya meg csak rosszabul lesz..Ja ha lebukunk meg simán kirakja a fiát az utcára, kigórja a cuccait és a többi...komolyan legszivesebben falba verném a fejét. Kár hogy itthon nem számít állatkínzásnak az ilyen, simán be lehetne perelni..

#556 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 20:14

DE. Ez is állatkínzásnak minõsül szerintem.

#557 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 22:14

Kifizetitek, elintézitek, a kutyának baja nem lesz tõle, neki sem idejébe, sem fáradságába nem kerül - mégis, mi ellene a kifogása? Meg kéne próbálni ennek a mentén érvelni, meg azzal hogy a párod (gondolom) szereti a kutyát és nyugodtabb lenne, ha az orvos is megerõsítené (ehhem) amit a mama gondol, hogy semmi baja (ehhem).
Ennyire borzalmasan rossz vele egyébként a kapcsolata a fiának is? :(

Az a baj, hogy ugyan ha egy többhónapos procedúrát szakértõkkel etc végigcsináltok, akkor lehet hogy ráverik az állatkínzást, de egyrészt attól a kutyának nem lesz jobb, másrészt sok esélyetek nincs rá hogy nem derül ki, hogy ti vagytok a feljelentõ, és akkor a családi viszonyok sem lesznek jobbak :( Inkább diplomáciával kéne próbálkozni.

#558 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 23:53

Áh nem azért feljelenteni nem akartam. :D Ez csak idegességemben szaladt át a fejemen. Amikor az anyja ilyen, nem lehet érvelni neki..hülyeségeket beszél, és senkinek sem lehet igaza, és egyébként nem jó a viszonyuk, csak eltûrik egymást leginkább. Szóval meggyõzni lehetetlen, mert ilyenkori gazából a világra is haragszik és a fia is csak egy léhûtõ, aki neki ne mondja meg mit kéne csinálni.. stb.. :) Barátom nem tudna albérletet még fenntartani pedig jaj de támogatnám az ötletet, nyugodtabb lenne minden. Vagy kilógunk majd az ebbel, vagy ha lenyugszik, akkor megint felhozzuk a témát, végül csak belefárad egyszer, ha nem, akkor meg mi is az alternatív lopásos módszert alkalmazzuk.. Bár én ma már kivontam magam a forgalomból, mert még egy két hülyeség és csõnyákat vágtam volna a fejéhez, azt meg nem akartam, mert nem az én kutyám, nem az én dolgom. Õz egyébként ezekbõl mi lehet? van ennek valami neve? Örül nagyon pár másodpercig, aztán mintha valami görcsöt kapna, úgy vinnyog mintha vernék, aztán nehezen mozog, instabil.. majd per perc és elmúlik és semmi. :(

#559 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 27. - 15:47

Sikerült elvinni a kutyut dokihoz. Szegénynek még mindig vannak ilyen rohamai elég sokszor. Valahogy becsábítottuk a kocsiba benyugtatózva, és elvittük, majd várhattunk egy órát kb., de bejutottunk. Vért vettek, labort csinálnak, meg vércukrot mértek. Láza nem volt, cukor baja nincs. Látszólag semmi baja, és nem is tudtak mondani semmit. Nagyon az epilepsziának a tüneteit kérdezgették, de nem az ez biztos, semmit nem produkál, ami hasonló csak nagyon fáj neki valami... Hát haza vittük, ma este még megtudjuk a labor eredményét, és megmondják mi legyen még lehet vissza kell menni, legalábbis azt mondták. De a labor se fog szerintem mutatni semmit, vagyis nem tudom mert nem értek hozzá, de ez nem olyan mint egy szervi baj..De hát én nem tudom..MOndju ka doki se tudja szerintem, nem úgy tûnt.. :( A kocsit jól bírta, de nyugtató nélkül nem mertük volna elvinni, mert mielõtt a kocsiba tettük is folyamatosan jöttek ki neki a 'rohamok'. A kocsiban meg csak feküdt szerencsére.

#560 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 27. - 19:14

Lehet, nyugtató nélkül kellene mégis elvinni legközelebb, mert akkor "jó" esetben a doki is láthatja, mi a konkrét baja. Így nyilván nem pörgött fel...