Építkezzünk, újítsuk fel!
Közzétéve 2011 április 13. - 6:16

Közzétéve 2011 április 13. - 7:47

Közzétéve 2011 április 13. - 9:04
Egyébként, hitted volna, hogy különbözõ szerkezetek léteznek, amik a föld felszínén energiát adnak "a semmibõl"? Napelem, hõszivattyú, ilyen nevek alatt. Érdekes...
Ernest, ne légy pongyola, energia nem lesz, csak átalakul.

Elnézve a képeket, tényleg átb@szás ez az aquapol, még akkor is, ha mûködik. Két fröccsöntött mûanyag fedél meg pár légmagos tekercs 200e-ért, hát, nekem nem lenne pofám. (Pont ezért nem ülök most mondjuk egy luxushajón. Illetve nem pont ezért, qrvára nem vágyom luxushajóra, de mindegy, ha akarnám úgy megtehetném

Egyébként valami olyat olvastam, hogy a kapilláris hatás miatt vizesedik a fal, felhoz különbözõ sókat, amik még jobban vezetik a nedvességet, és így erõsödik a hatás idõvel. Valami olyat kéne csinálni, hogy kívülrõl, meg pl. körbeásva a házat alaposan belocsolni valami olyan anyaggal, ami eltömíti ezeket a pórusokat. Persze, ha tudnám mi ez, akkor megintcsak luxushajó, etc..

Én is ezzel szívok most a ház hátsó részén, elsõ körben mondjuk az ereszcsatorna elkészítése a prodzsekt, aztán körben egy fél méteres beton rész a ház mellett, bár nekem ahogy néztem csak felülrõl jön a víz.
Közzétéve 2011 április 13. - 9:13
Aquapol viszont belecsap a lecsóba, nemlétezõ fizikai jelenség áltudományos magyarázattal, semmilyen méréssel igazolható hatást nem gyakorol a vízre vagy a vizes falra, egyetlen kézzelfogható hatása, hogy megkönnyíti a kuncsaft pénztárcáját 2 kilóval.
Azért ez nem egészen így van. Apukám emiljét idézem:
"Nálunk látványos az eredmény, mert a mérési adatok alapján a falazatban valóban a kezdeti 14%-ról 3-4%-ra ment le a víz aránya.
A készüléket kb. 5-6 éve szereltettük be; ez asszem alulról a második méret és cca. 400 eFt-ba került. Fontos, hogy teljes visszafizetési garanciát vállaltak (anno; nem tudom, hogy ez még van-e?) és az egész garancia akkor indul, ha a felmérést követõen egy általuk vállalt határidõig (nálunk ez egy év volt) nem sikerülne a pára%-ot egy meghatározott érték alá csökkenteni.
Úgyhogy nekem kedvezõk a tapasztalataim."
Közzétéve 2011 április 13. - 9:59
Edited by moon, 2011 április 13. - 10:02.
Közzétéve 2011 április 13. - 12:24
Az más. Ha más.Nem neked linkeltem be, hanem annak aki kíváncsi rá, mégis mi lehet a "készülék" beljesében.
![]()

Hmm, azért jelentésmódosítanék...
Annak, aki tanult általános iskolás vagy még tán gimis fizikát. De a polinéz szigetlakónak meg nem. És ha csak polinéz szigetlakók vagyunk az Aquapolhoz?Napelem, kollektor, stb. mérhetõ, számítható, méretezhetõ, modellezhetõ ismert fizikai jelenségeken alapuló cucc.

Na, hát ezt hiányoltam a "szakdolgozat"-ból. A valamilyen mérést.Aquapol... semmilyen méréssel igazolható hatást nem gyakorol a vízre vagy a vizes falra...
De bátorkodom felhívni a figyelmedet az idézõjelre, és máris kiesem a pongyolaság vádja alól.Ernest, ne légy pongyola, energia nem lesz, csak átalakul.
![]()

Közzétéve 2011 április 13. - 13:28
Egyetlen kérdés mocorog a polinéz agyacskámban... Ha többek szerint tapasztalható a falak száradása, akkor az mérhetõ is, nem? :confused:Annak, aki tanult általános iskolás vagy még tán gimis fizikát. De a polinéz szigetlakónak meg nem. És ha csak polinéz szigetlakók vagyunk az Aquapolhoz?
![]()
![]()
![]()
Na, hát ezt hiányoltam a "szakdolgozat"-ból. A valamilyen mérést.
...
Egyedül azt nem lehet bizonyítani, hogy a változás az aquapol hatásának tudható be.

Közzétéve 2011 április 13. - 13:34
...
Annak, aki tanult általános iskolás vagy még tán gimis fizikát. De a polinéz szigetlakónak meg nem. És ha csak polinéz szigetlakók vagyunk az Aquapolhoz?![]()
![]()
![]()
...
Semmi baj nincs azzal, ha a polinéz szigetlakó nem ismeri az Ohm törvényt, Coulomb törvényt, Amper törvényt és ezeket az összefüggéseket nem tudja felírni.
Ott kezdõdne a hitetlenkedés, ha azt állítaná, hogy a fent említett összefüggések ismeretének hiányában feltalált és megépített egy mikrosütõt.

Közzétéve 2011 április 13. - 13:36

Közzétéve 2011 április 13. - 13:39

Közzétéve 2011 április 13. - 13:45
Edited by Bokorugró, 2011 április 13. - 13:46.
Közzétéve 2011 április 13. - 14:00
Mert szerintem attól még, hogy valamit nem tudunk megmagyarázni, attól még létezhetne...
Men in Black

Közzétéve 2011 április 13. - 15:15
De bátorkodom felhívni a figyelmedet az idézõjelre, és máris kiesem a pongyolaság vádja alól.
Én meg felhívom a figyelmed a smiley-ra, és kiesem a vádaskodás vádja alól.

Majd most mindjárt áttanulmányozom a szabadalmi leírást, van-e benne olyan, hogy végülis milyen energiát alakít át milyenné, és ez hogy passzírozza vissza a vizet a földbe.
Gyanítom, hogy ha a földmágnesesség változásaiból releváns energiamennyiséget akarnánk kinyerni, akkor nem lenne elég pár légmagos tekercs. Ha meg ez mûködne, akkor miért nem használják máshol? Ha meg csak picike energiáról van szó, miért nem raknak bele a humbugtekercsek helyett két góliátelemet?
Men in Black
ezt is kaptuk valami apró színes kis figurától
Az UFÓ-n sem vizesek a falak,vagy de,csak akkor már vízi hajó?
http://napirajz.hu/files/vakicsit.jpg Ufóba' nincs is vécé se.
Közzétéve 2011 április 13. - 15:50
http://napirajz.hu/files/vakicsit.jpg Ufóba' nincs is vécé se.
Ez még nem érte el a fejlõdés azon fokát ahol kiizzadja

Emberben van olyan informatikus aki ugyanerre hajt

Közzétéve 2011 április 13. - 16:20
Ez még nem érte el a fejlõdés azon fokát ahol kiizzadja
![]()
Emberben van olyan informatikus aki ugyanerre hajt
Itt a cégnél is van egy pár. Legalábbis a szagukból ítélve.

Közzétéve 2011 április 15. - 7:25

Közzétéve 2011 április 17. - 18:48
Közzétéve 2011 április 17. - 19:11
Azért kell hozzá némi türelem,ha nincs spec szerszámod,de megoldható simán némi jóga gyakorlattal
És valóban. Még soha nem láttam a konyhaszekrényem ebbõl a szemszögbõl

Közzétéve 2011 április 17. - 20:10
És valóban. Még soha nem láttam a konyhaszekrényem ebbõl a szemszögbõl
de sikerült
és tényleg nem agysebészet
Na akkor gratulálok :yeah: ,most jöhet a többi javítani való,és a burkolás sem egy agysebészet ám

Közzétéve 2011 április 17. - 20:49

Edited by juice, 2011 április 17. - 20:52.
Közzétéve 2011 április 18. - 7:12
Közzétéve 2011 április 18. - 8:52

Poénkodást félretéve...
Egy dolog, hogy meg kell valahogy szüntetni a vizesedést, de mi van, ha a már meglévõ vizesedés kapcsán cuki penészgombák és ezzel egy idõben toxikus cuccok kezdenek szaporodni a vizesedõ felületeken? Pláne, ha mondjuk nem egy tenyérnyi felületrõl van szó. Hogyan védekezzünk ilyesmi ellen és honnantól egészségkárosító a dolog?
Ha véletlenül találunk is megoldást a falak kiszárítására, akkor is van egy átfutási ideje a száradásnak és addig bizony szaporodhatnak a gombák, baktériumok. Az ilyen dolgokat csak letakarja egy lambéria.
Van esetleg tapasztalatotok penészmentesítés ügyben?
Én csak egy svájci céget találtam a neten, de vajon ez az egy cég végez ilyen jellegû szakmunkát?
Közzétéve 2011 április 18. - 9:05
Közzétéve 2011 április 18. - 9:45

Közzétéve 2011 április 18. - 12:59
Közzétéve 2011 április 18. - 13:38
Közzétéve 2011 április 18. - 13:46
Közzétéve 2011 április 18. - 19:24
A kútásó fõ profilja a talajmozgatás.
A neten egy találat van belõle
http://csapo-tamas-kutaso.m-e-n.hu/
Cégük az alábbi tevékenységekkel foglalkozik:
Kútásás
Árokásás
Földmunka
Kútfúrás
Ergó: csõ és szivattyú szereléssel nem.
A hálózat kiépítése feltételez bizonyos szakmai tudást is , milyen mélyrõl, milyen magasra, mennyit, ivóvízminõség vagy zagyos. stb.
Elektromos jártasság is szükségeltetik.
Közzétéve 2011 április 18. - 19:42

Közzétéve 2011 április 18. - 20:17
Én mondok még egyszerûbbet.
...
Már, ha ugye olyan kútja van, amibe belefér a búvár.

Mert azt nem részletezte az ifjú hölgy, hogy ásott kút, vagy fúrt kút?

Mennyi a nyugvó vízszint általában? Mekkora vízhozamra van szükség?
Milyen távolra kellene szállítani a vizet?
Mini házivízmûben gondolkodik-e? (nyomáskapcsoló, tágulási tartály) stb...
Elsõ szivattyú vásárlásomkor vettem egy kínai pedrollo koppintást, "prima" névre ahllgatott. Nyomta a vizet becsülettel, csak a szimmeringen is spiccelt, meg mindig fel kellett töltögetni. Pedrollo dupla annyi, de önfelszívó, és lábszelep se kellett, meg nem olyna mintha lyukas lenne. A lábszelepek alá megy a homok és leejtik a vizet másnapra..
Közzétéve 2011 április 18. - 21:20

Közzétéve 2011 április 18. - 23:34

Közzétéve 2011 április 19. - 6:13
Akkor meg már mi értelme van?Tapasztalatom szerint a szárítóvakolat is csak abban az esetben segít valamit, ha a vizesedést teljesen sikerült megszüntetni.

Mi jelenleg a szomszéd kútját használjuk öntözésre, egyszerû kis leereszthetõ szivattyúval, tökéletes. A miénket nem lehet, mert anyósom szerint megmérgezzük akkor a vizét. Így itatáshoz marad a vödör.

Közzétéve 2011 április 19. - 13:20
Közzétéve 2011 április 19. - 19:46
Közzétéve 2011 április 20. - 9:18

Közzétéve 2011 április 20. - 9:29
Nem hiszem, hogy bármit is tudtok tenni. Meg lehet említeni az ügyvéd tulajdonosnak, hogy ha nem zárja rövidre a felújítási munkálatokat, akkor ellehetetleníti a gyermek normális életét. Ti szeretnétek megõrizni a jó szomszédi viszonyt, de ha nem hajlandó tekintettel lenni a környezetére, akkor kénytelen leszel hivatalos útra terelni a panaszaidat. Végül is egy társasházban mindenki azt csinál a lakásában, amit akar, de csak addig, amíg a többi lakó létezését nem lehetetleníti el teljesen.Más téma. Egy jogi felvetés a felújításokhoz kapcsolódva.
Felújítást végeznek a házunkban a fölöttünk lévõ lakásban. Az elõzetesen jelzett idõpontok folyamatosan tolódnak ki és sok a nagy zajjal járó tevékenység. A probléma, hogy a lakásban napközben is folyamatosan vannak, 1 év alatti kisgyerekkel. A gyerek a zajt természetesen nem viseli jól, ellehetetlenedik a normális életvitele. Az egyetlen megoldás, hogy ezekre az idõkre (hetek) máshova költözik, ami azon kívül, hogy környezetébõl való kiszakítást jelent, jelentõs költségtöbblettel is jár.
Van bármiféle jogi lehetõségünk? Nem akarunk mást, csak nyugalmat. A tulajdonossal a viszony kezd elmérgesedni, és a munkások szerint még nem tudni hol a vége. Külön probléma, hogy a tulajdonos ügyvéd...
Meg kell nézni a társasházakra vonatkozó törvényeket és jogszabályokat. Abban bizonyára van olyan kitétel, ami erre vonatkozik.
Ennél jobb megoldás szerintem, ha minden nap a legbájosabb mosolyoddal becsöngetsz és érdeklõdsz, mikor lesz vége a felújításnak.

(Zárójelben jegyzem meg, hogy van egy olyan verzió is, amikor nem tehet róla a tulaj, hogy a kivitelezés elhúzódik... )
Edited by Bokorugró, 2011 április 20. - 9:32.
Közzétéve 2011 április 20. - 9:54
Közzétéve 2011 április 20. - 18:11
Közzétéve 2011 április 20. - 18:14