Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovam van!

• Please log in to reply
5682 válasz a témához

#5521 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 19. - 21:40

Még lehet, hogy a legjobb lovad lesz....

#5522 mercedes79

mercedes79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.435 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 19. - 21:50

Még lehet, hogy a legjobb lovad lesz....

hááát az azért nem hiszem :), de reméljük a gyerekeknek bejön :)

" Félj, de légy bátor! "

www.szolohegyilovastanya.hu

#5523 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 31. - 10:54

Tájékoztatásul, mivel itt is többen részesei voltak a lókeresésemnek :)

https://www.facebook...mp;notif_t=like

#5524 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 31. - 11:01

Nagyon gratu és rengeteg szép évet, kalandot és nevetést nektek! :kocc: Azért majd képeket is kérünk szépen :)

#5525 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 31. - 11:09

igen, képet! :yeah:

#5526 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 31. - 11:34

Gratu! És képet! Ez így szokott lenni, van pár külsõségbeli kikötés, és pont az ellentétét sikerül. De ezek a legjobb vételek :)

#5527 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 31. - 11:59

remélhetõleg Aladár van a link mögött :)

https://plus.google....569338852166743

Edited by juice, 2013 május 31. - 12:02.

#5528 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 31. - 12:29

Akkor most már merem írni kiegészítésként: ...van aki az A -betûs lovakhoz ragaszkodik :dev: Gratulálok :D

#5529 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 31. - 12:34

Eva, mivel te nem látod a fb-ot, itt is elmesélem :) olyannyira, hogy Aladár csikóbélyegzési jegyzõkönyvi neve Alfréd :D

#5530 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 31. - 12:37

remélhetõleg Aladár van a link mögött :)
https://plus.google....569338852166743

Kép helyett:

"
Éva Lauber profilja Albumok Az õ fotói...

Nincs engedélyed az album megtekintésére. "

Engedélyt kérünk :)

#5531 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 31. - 12:44

Te jó ég :D :D :D Azért marad Aladár, ugye? (én majd megnézem élõben :dev:)

#5532 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 31. - 12:47

Kép helyett:

"
Éva Lauber profilja Albumok Az õ fotói...
Nincs engedélyed az album megtekintésére. "

Engedélyt kérünk :)

nem tudom, mit állítottam el, de most elvileg nyilvános :rolleyes:

https://picasaweb.go...743/2013053105#

Te jó ég :D :D :D
Azért marad Aladár, ugye?
(én majd megnézem élõben :dev:)

marad Aladár, nem akartam neki 3. nevet adni :)

Edited by juice, 2013 május 31. - 12:50.

#5533 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 31. - 14:05

Tetszikelem ;)

#5534 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 31. - 17:16

Milyen pofás lovacskád lett, külön tetszikelem még a kis fehér pöttyöt is a patája felett :) Hány éves?

Edited by Lótuszvirág, 2013 május 31. - 17:16.

#5535 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 31. - 21:22

Köszönöm :) 4 éves, nagyon gyerek még, agyban és felépítésben is, úgyhogy jó darabig még csak óvatosan lovacskázunk vele. Acorn holsteini mén az apja, neki állítólag mind késõn érõ csikói vannak.

#5536 mercedes79

mercedes79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.435 hozzászólás

Közzétéve 2013 május 31. - 21:49

Csini, grat a lóhoz :)

" Félj, de légy bátor! "

#5537 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 19. - 20:03

Az elsõ vérkomoly lecke...
Posted Image

#5538 mercedes79

mercedes79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.435 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 25. - 23:56

Az elsõ vérkomoly lecke...
Posted Image

Börni ez szuper :) ami nem, az, az hogy ez a jobb oldala....

" Félj, de légy bátor! "

#5539 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 26. - 6:16

muszáj mindkét oldalról megtanulni,mivel magam is hol innen ülök fel majd fel terepen,hol onnan :-) attól függ,melyik oldalon találok rásegítést,fatörzset,magaslatot,vadles létráját,döglött vadkant,amirõl mostanság is fellépek :-) szerintem amúgy is jópofa,ha mindkét oldalról fel tudsz ülni egy lóra,ha sérültekkel dolgozol,akkor meg fõleg... Ha magad is az vagy,akkor meg alap. Ezt a csikót elsõsorban arra tanítjuk,hogy furcsa helyzeteket,furcsa embereket is toleráljon majd,ezért sokminden olyat csinálok,amitõl más a haját tépné :-)

#5540 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 26. - 8:20

ami nem, az, az hogy ez a jobb oldala....

A balkezes huszár a jobb oldalán viseli a kardot.
Sokat olvastam itt, hogy probléma, a ló nem egyformán dolgozik mindkét oldalra. A mindent balról csinálok (katonai) szabálya szerintem nem segíti a két oldal egyforma használatát (balról közelít, balról nyergel, balról száll fel, balra száll le, állásból mindig egyirányba fordítja ki a lovat, balra elõre hajol megdícsérni...)

#5541 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 26. - 12:59

A balkezes huszár a jobb oldalán viseli a kardot.
- Hát azt nem tudom, de a solymász jobbról szállt föl - úgy tudott, a jobb kezén lévõ madárral.

... probléma, a ló nem egyformán dolgozik mindkét oldalra.
-Volt egy idõs lókereskedõ barátom - én soha nem üzleteltem vele, valószínûleg ez hozzájárult a barátságunk tartósságához ;) - attól kérdeztem egyszer:
-Melyik oldalra fogjam a Mancit?
-Mindegy fiam, mind a két oldala szõrös.

#5542 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 26. - 13:36

Börni, csak nehogy egyszer véletlenül alvó vadkanról akarj felmászni! :gm:

Én alapvetõen tartom magam a bal oldalhoz, de amikor a bal bokám elrúgta egy ló, akkor én is csak jobbról tudtam felmászni. (direkt nem felülést írtam, mert annak nem volt nevezhetõ :) )

-Melyik oldalra fogjam a Mancit?
-Mindegy fiam, mind a két oldala szõrös.

Ááááá! Ez ott van! :D

Edited by Stuszi, 2013 június 26. - 13:36.

#5543 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 26. - 13:56

Adalék: tudományosan bebizonyították, hogy a balról felrepülés feleslegesen terheli a ló bal oldali lábait, stb. ezért jobb a mindkét oldalról. (lovasújság akármikori száma) Feltéve, ha nincs nálad kard. Se sólyom. (igaz, nekem se megy a másikról, fránya berögzõdés...)

#5544 skatya

skatya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 810 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 26. - 14:37

"mind a két oldala szõrös." Hát ez haláli :D :yeah:

Uhh, egyszer ügyességi versenyen (még kiscsikó koromban) volt olyan feladat, hogy szállj fel jobbról. Hát az minden volt, csak nem felszállás. Mint mikor a kezdõ próbál felmászni valahogy ÍGY. (facebook-os)

juice, nagyon szép lovacskád lett, gratula hozzá!

#5545 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 26. - 14:48

Adalék: tudományosan bebizonyították, hogy a balról felrepülés feleslegesen terheli a ló bal oldali lábait, stb. ezért jobb a mindkét oldalról. (lovasújság akármikori száma)
Feltéve, ha nincs nálad kard. Se sólyom.

(igaz, nekem se megy a másikról, fránya berögzõdés...)

Hehe, van aki azt is mondja, a mûanyagvázas nyergek is elõbb-utóbb megtekerednek az egyoldali felszállástól :dev:
Nem is beszélve a nyúúúúúlós kengyelszíjakról...
Én is sz..tam vele sokat, amíg úgy-ahogy megszoktam, azt is fõleg azért, mert az öreg kanca eleinte nagyon furcsállotta, mit keresek azon az oldalon, ahol normálisan a csikónak kellene lennie :dev:

#5546 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 26. - 20:17

Nekem is van lovam, négy is. Kb annyit látom õket mint itt a fényképen. Apa jól lebetegedett, ezért mindent nekem kell csinálnom. A reggeli kiengedés a legelõre nagyon egyszerû, csak ki kell nyitni a kaput. De este hazahajtani õket! Nagyon rafina egy társaság, nem szaladgálnak ám elõled, nagyon aranyosan fogadnak, odajönnek, dörzsölõdnek, még a kapuig is elmennek, de ott, uzsgyi vissza a terület másik végére. Nem rosszak õk, csak hát lovak. A póni meg ezerrel rendetlen, õ a fõ felbujtó a rendetlenkedésre.
Ma ugyi nekem kellett zárnom, megyek egy kutyatápos zacskóval meg egy botra felszerelt rafia darabbal, na majd ettõl úgy beszarnak, azonnal beszaladnak a karámba. Olyan ijedelem volt a zacsitól, három rögtön majd fellökött, mi finomat hoztam nekik. :D Aztán megjárattak háromszor a területen, mondjuk nem is árt mert legalább látom mennyi van még legelni való, szépen haladunk kifelé a villannyal, rágják, tisztítsák mindet, ne csak tapossák a felét bele. Meg találtam kismillió szamócát, így aki látta mit mûvelek azt hihette leálltam én is legelészni, pedig csak szamócával volt tele a terület. Szóval szépen visszasétáltam, egy vödör zabot kivittem, kb fele útról már a fõmami rögtön kiszúrta, ki sem kellett mennem. Csak letettem a vödröt, jött rögtön a többit már csak névvel kellett behívnom. Jöttek mint a parancsolat. :gm:

Posted Image

#5547 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 26. - 22:05

Rubin lovam hat éves múlt. Vissza-visszatérõ sántikálása miatt kihívtam hozzá dr. Hevesi Ákost. Irtó lelkiismeretes vizsgálat után arra jutott, hogy nem nagyon tud jelen pillanatban javítani az állapotán. Pata- és csüdízületi artrózis, régebben volt csonthártyagyulladása is, az egyik ín alatt is van valami gebasz. És ez csak a bal elsõ lába. Jelenleg hobbilovaglásra sem ajánlja... Hát most itt tartunk, innen szép nyerni. :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 27. - 3:19

:( És mégis mindez mitõl?.. :( Kitartást, jobbulást, nyerjetek, azt kívánom!

#5549 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 27. - 5:39

Szûk pata, nagy test. Ramónának is szûkek a patái, a quarterek is kicsi patákkal vannak, ezt frankón hozta a csikó. :( Tipikus qh-probléma a doki szerint.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 27. - 5:42

Sajnálom... Azért remélem, van remény az állapota javulására. Drukkolok!

#5551 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 27. - 7:57

:( Ez nem túl jó hír. Gyógypatkó nem tud valamennyit segíteni? Még mielõtt visszafordíthatatlan az elvátozás.

#5552 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 27. - 12:21

Egyedül a hiarulonsavas-szteroidos injekció jött szóba, mint esetleges lehetõség, de annak sincs sok értelme.

#5553 Daraby

Daraby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 460 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 27. - 20:57

:( Ez nem túl jó hír.
Gyógypatkó nem tud valamennyit segíteni? Még mielõtt visszafordíthatatlan az elvátozás.

Én meg pont azt akartam kérdezni, hogy van-e patkolva, mert ha igen, akkor annak elhagyásával esetleg meg lehetne próbálkozni.

#5554 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 27. - 21:58

Én meg pont azt akartam kérdezni, hogy van-e patkolva, mert ha igen, akkor annak elhagyásával esetleg meg lehetne próbálkozni.

Patkolva van, nálunk elég kemény, köves a talaj, a pataminõsége pedig megkívánja, hogy az elsõ két lábán legyen patkó. De rendszeresen lelépi, így folyton gumi pataharangban van. Most, hogy kovácsot váltottam, pataharanggal is lelépi. Igazi mûvész. :)

#5555 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 28. - 5:51

Nálunk ebben az esetben az vált be, hogy a patkó végét a kovács meghajlította felfelé, így többet nem tudta lelépni a kicsike!

#5556 Daraby

Daraby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 460 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 28. - 17:55

Nálunk ebben az esetben az vált be, hogy a patkó végét a kovács meghajlította felfelé, így többet nem tudta lelépni a kicsike!

Uhh, egyszer már láttam ilyet, hááááát... Nem vagyok kovács, de józan paraszti ésszel megközelítve szerintem ez így eléggé problémás lehet a ló számára. Mi történik a patával, ahogy nõni próbálna? Direkt szoktak hagyni sarkat, hogy legyen alátámasztás a patkolás után hetekkel is. A patamechanizmusra is hatással van.
Soha nem láttam még se szakkönyvben, se neten ezt a megoldást, azt feltételezem, hogy nem véletlenül. Szerintem ez a módszer minimum aggályos.

Patkolva van, nálunk elég kemény, köves a talaj, a pataminõsége pedig megkívánja, hogy az elsõ két lábán legyen patkó. De rendszeresen lelépi, így folyton gumi pataharangban van. Most, hogy kovácsot váltottam, pataharanggal is lelépi. Igazi mûvész. :)

Ha nincs lovagolva, én biztos nem szórakoznék patkóval. Nem tesz jót a patának, lábnak. A pata növekedését csökkenti, minõségét ronthatja(!), elemeli a nyírt a talajtól, csökkenti a patamechanizmust, növeli a káros rezgéseket, ízületeknek nem tesz jót, és még lehetne sorolni. A kemény talaj patkóval sokkal rosszabb mint patkó nélkül.
Egy próbát szerintem megérne. A kövek... hát igen. Bepróbálkoznék patacipõvel, ha muszáj, persze azt is lelépheti de talán kevésbé.
De ezeket mindenki maga dönti el. :)

#5557 Aniko

Aniko

Törzsvendég

• Főmoderátor
  • 6.637 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 29. - 21:56

Rubin mûvésznõ elintézte: mindkét patkóját lelépte, vagy elhagyta a legelõn. Majd jön a kovács, megreszeli és marad mezítláb. :) Aztán meglátjuk.

#5558 Zsuzska

Zsuzska

Törzsvendég

• Admin
  • 3.961 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 2. - 17:07

Hát ez durva, artrózis 6 évesen. :( Drukk, hogy tényleg nyerjetek!

#5559 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 7. - 4:38

Tegnap kimentem a lovakért, felkészülve a kétszerin nekifutásnak. Az ajtóból mindig visszafordulnak és még egy kört kell sétálni értük a domboldalon. Aztán mennek csak be. Láss csodát, már messzirõl üdvözöltek kiabálva, aztán meg jöttek maguktól befelé. Mentem elõttük és a fõmami még a hátra nyújtott kezembe is beletette az orrát. Annyira meghatódtam..... volna, ha nem tudom, hogy a legutóbb kivitt zabos vödör akciót várták ismét, nem nekem szólt ez a nagy szeretetáradat. :D

#5560 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 8. - 11:56

Egyedül a hiarulonsavas-szteroidos injekció jött szóba, mint esetleges lehetõség, de annak sincs sok értelme.

Sajnálom Anikó!
Az jutott eszembe, hogy ha már csak a csoda segíthet, akkor lehet, hogy az a csoda mondjuk az aloe freedom gél lehetne. Tudom nem olcsó, de szerintem egy próbát megérne.
Ha már az én térdemet helyre rakta. Illetve egy ismerõsömnek az ízületi bajoktól mozgásképtelenné vált labradorát is úgy helyre rakta, hogy a kutya köszöni már újra tud járni sõt szaladni is.
Hm? :ang: