Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovam van!

• Please log in to reply
5682 válasz a témához

#5441 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 19:42

Mitõl lesz az idõhiány? Arra van idõnk amire szakítunk. Amennyiben leírnám a napomat akkor rögtön kiderül, hogy a 24 óra nem elég! Egy kedves barátom szokta mondani - Egy nap 24 óra + egy éjszaka! Mire is van idõ...ha akarom akkor naponta akár 4 lóra is, soha nem sietek, mindenre annyi van amennyit visz...van hogy 20 perc egy lovaglás, van hogy 40 km. Sokszor szidom magam, hogy ott a mosatlan, meg le kéne szedni a ruhát, meg felkötni a paradicsomot...aztán rendre eszembe jut, na most ki van és miért? Miért is adtam fel a pösti lakást és a csilivili rucikat amiket a fizuból vettem, hát azé, hogy túrjam a kakit és még mindíg imádom. Pillanatok alatt ganézom ki a malacokat, aztán boldogan nézem ahogyan bohóckodnak a szalmában. Igen sokszor van amikor csak egy lóra szakítok idõt, de igyekszem egy egy jó szót, simit mindnek adni a szükségleteiken kívül. Pont ugyanígy vagyok a kutyákkal is, lassabban haladnak, de olyan jó nézni mikor szabadon rohangászik a falka...semmiért nem adnám ezt az életet. Egyébként a bértartás nagyon jó dolog, ha jó helyen van a lú, nekem volt hozzá szerencsém...s mennyivel egyszerûbb ha az ember napi 11 óra munka után még képes kimenni a gebéhez. Volt olyan hely ahova kulcsom volt és éjjel is kimentem ahhoz a lökött állathoz, mert nekem volt rá igényem és nem neki :) , de jó volt az is. Egyébként k..jót száguldoztam ma Babussal a shagya kancámmal, mert neki ma ilyen napja volt én meg csak utaztam rajta :yeah:

#5442 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 19:43

Ja, nem kell ezt magyarázni, Koca okos fiú, és remekül generálja a hozzászólásokat. Nem mondom, voltak már színvonalasabb viták is a fórumon, mint amiket õ kiváltott, de a semminél ez is jobb.

Én láttam ménest, akik napi egyszer kaptak lehetõséget inni, és az is mûködött.

Én meg olvastam Szolzsenyicint, és tudom, hogy az ember is sok mindent elvisel és túlél, ha a szükség úgy hozza. Csakúgy, mint a vadlovak, mert a természet néha kegyetlen.
De azért nálam a lótartás nem túlélés és "mit bír ki" kérdése. Lehetnek helyzetek, amikor meg van kérdezve, túllépem a komfortzónáját, de nem ez az alapállás, nem erre vagyunk otthon berendezkedve.
Én is elég jól bírom pl. az éhezést, a szomjúságot már kevésbé, mondjuk amikor tekerek (mármint biciklin nagy távokat), akkor mindkettõt elviselem valamelyest, de a napi rutin mégiscsak az, hogy akkor iszom, amikor megszomjazom, és az étkezések közötti szünetben sem jutok el a kínzó éhségig. Nem látom be, hogy a lovaknál miért kellene a határokat feszegetni, amikor sem az életem, sem a megélhetésem nem ettõl függ - õszintén szólva a lótartásnál számomra nem a gyakori itatás tûnt eddig a legnehezebben kivitelezhetõ problémának.
Persze nem szántok-vetek-fuvarozok, így nem állíthatom biztosan, hogy ez a tevékenység nem végezhetõ lószomjaztatás nélkül. :rolleyes:

#5443 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 19:46

ajjaj,ez rég rossz,ha a lóval töltött idõt percesítjük...

Persze, hogy rossz. De hétköznap ez van. Legalábbis ha valaki fõállásban dolgozik valamelyik belvárosi irodában, akkor bizony meg vannak számlálva a percei naplementéig.
Persze a gazdag kislányok, akik valami himi-humi egyetemen "tanulnak", ahol az elõadásokon nincs katalógus, õk megtehetik, hogy naponta órákig csucsujgassák a pacijukat. Felnõtt embernek erre úgy kell a perceket összelopkodnia. Fõleg, ha mellette még háztartást is kell vezetnie, gyermeket is kell nevelnie...

#5444 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 19:48

Persze a gazdag kislányok, akik valami himi-humi egyetemen "tanulnak",

és felülreprezentáltak ezen a fórumon... :D

#5445 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 19:50

na most ez engem érdekelne, hogy kire célzol, ori :) kik tanulnak innen büfészakokon?

#5446 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 19:56

Mitõl lesz az idõhiány?

Például ha 9-17:30-ig dolgozol, és a munkahelyedtõl 15km-re van a lovarda (ami fõvárosi viszonylatban nem számít soknak a geci suburbanizáció miatt), már kész is az idõhiány.

Azt a megoldást talán hagyjuk, hogy elmegyek remetének egy tanyára, és csak a lovacskázásnak élek, mert ezt csak az engedheti meg magának, akinek valamilyen munka nélküli jövedelme (nyugdíja, üzletrésze, albérletbe adott kérója vagy akármije) van. A többiek addig tudják csinálni, amíg leszakad róluk a ruha és elfogy a tüzifájuk, utána, amikor bele kéne nyúlni a pénztárcába, és nincsen benne semmi, akkor jön a nagy pofára esés.

#5447 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

.

Edited by Kocalovas, 2012 szeptember 25. - 19:57.

#5448 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Uni, irónia. Azaz nem céloztam senkire.

#5449 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 19:59

jahogyjah. nehéz napom volt, bocsi. de azért kérdeztem rá, mert nekem se rémlik ilyen. vagy csak nem tudunk róla :)

#5450 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 21:55

[quote name='Kocalovas' date='2012.09.25, 20:46' post='945130']
..a gazdag kislányok, akik valami himi-humi egyetemen "tanulnak", ahol az elõadásokon nincs katalógus, õk megtehetik, hogy naponta órákig csucsujgassák a pacijukat. Felnõtt embernek erre úgy kell a perceket összelopkodnia.

- Múlt heti történet: kérdezem a lányt,- régebben nekem is lovagolt - hogy nem versenyez az idén a lovával?
A válasz legalább frappáns:" Mire megvan kobak, csizma, lószállító, addigra dolgozni kell..."

#5451 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 23:37

Persze, hogy rossz. De hétköznap ez van. Legalábbis ha valaki fõállásban dolgozik valamelyik belvárosi irodában, akkor bizony meg vannak számlálva a percei naplementéig.
Persze a gazdag kislányok, akik valami himi-humi egyetemen "tanulnak", ahol az elõadásokon nincs katalógus, õk megtehetik, hogy naponta órákig csucsujgassák a pacijukat. Felnõtt embernek erre úgy kell a perceket összelopkodnia. Fõleg, ha mellette még háztartást is kell vezetnie, gyermeket is kell nevelnie...

Nem értem! :confused: Nem értem hogy csinálod!
Számomra irigylésre méltó képességeknek vagy birtokában. De tényleg. Ilyen elfoglalt vagy, és még arra is jut energiád, hogy ennek a fórumnak szinte, minden témájában a hozzászólások jelentõs hányadát megfogalmazd, generáld. Nekem meg sokszor az is fél órákba telik, hogy elolvassam amit egy nap alatt termeltek.

A gazdag kislányok meg a lovuk mellett lopják a napot órák hosszat, míg mások keményen dolgoznak és semmire nincs idejük....

#5452 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 6:43

energiád, hogy ennek a fórumnak szinte, minden témájában a hozzászólások jelentõs hányadát megfogalmazd,

Nagyon egyszerû a dolog: amíg mások cigiszünetet vagy kávészünetet tartanak, addig én - az egészségre káros szenvedélyek helyett - a paci.hu-ra nézek be. ;-)

#5453 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 6:49

Ennyi szünetet nem tart senki, aki komoly helyen dolgozik... Bennem is felmerült, hogy azzal az energiával, amivel te pezsgésben tartod a fórumot, szinte már el lehetne látni 1-2 lovat. :gm:

#5454 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 7:18

Például ha 9-17:30-ig dolgozol, és a munkahelyedtõl 15km-re van a lovarda (ami fõvárosi viszonylatban nem számít soknak a geci suburbanizáció miatt), már kész is az idõhiány.

Azt a megoldást talán hagyjuk, hogy elmegyek remetének egy tanyára, és csak a lovacskázásnak élek, mert ezt csak az engedheti meg magának, akinek valamilyen munka nélküli jövedelme (nyugdíja, üzletrésze, albérletbe adott kérója vagy akármije) van. A többiek addig tudják csinálni, amíg leszakad róluk a ruha és elfogy a tüzifájuk, utána, amikor bele kéne nyúlni a pénztárcába, és nincsen benne semmi, akkor jön a nagy pofára esés.

Ebbõl a körbõl a nyugdíjasok 99 %-át kihagyhatod... Vagy nem tudom, neked milyen adataid vannak a mai nyugdíjak mértékére vonatkozóan?

#5455 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 7:43

Javaslom a cement keverõ kádat, cc 40-60 literes és flexi mûanyagból is van, azt nem tudja eltörni, viszont jó nagy.

Ezt nem ismerem. Mobilizálható vagy fixen áll? Mert a fix nem jó, mert minden etetés után ki kell mosni, mert áll benne a nyál. :gm:

Én meg olvastam Szolzsenyicint, és tudom, hogy az ember is sok mindent elvisel és túlél, ha a szükség úgy hozza. Csakúgy, mint a vadlovak, mert a természet néha kegyetlen.
De azért nálam a lótartás nem túlélés és "mit bír ki" kérdése. Lehetnek helyzetek, amikor meg van kérdezve, túllépem a komfortzónáját, de nem ez az alapállás, nem erre vagyunk otthon berendezkedve.
Én is elég jól bírom pl. az éhezést, a szomjúságot már kevésbé, mondjuk amikor tekerek (mármint biciklin nagy távokat), akkor mindkettõt elviselem valamelyest, de a napi rutin mégiscsak az, hogy akkor iszom, amikor megszomjazom, és az étkezések közötti szünetben sem jutok el a kínzó éhségig. Nem látom be, hogy a lovaknál miért kellene a határokat feszegetni, amikor sem az életem, sem a megélhetésem nem ettõl függ - õszintén szólva a lótartásnál számomra nem a gyakori itatás tûnt eddig a legnehezebben kivitelezhetõ problémának.
Persze nem szántok-vetek-fuvarozok, így nem állíthatom biztosan, hogy ez a tevékenység nem végezhetõ lószomjaztatás nélkül. :rolleyes:

Ori, egy ménesrõl volt szó, nem dolgozó lovakról. A legelõn nincs víz, így naponta egyszer feljöttek olyan helyre, ahol ittak, aztán mentek vissza legelni. Ennyi.
Nyilván, ha a ház mellett folyik a csap, akkor bármennyit lehet itatni, ahogy ezt itt asszem jó alaposan ki is veséztük. ;)

Nálunk az itatásnál nagyobb "probléma" a pisilés. Ha hosszabb idõt kint vagyunk a lovakkal, hiába állnak egyhelyben órákat, csak a legvégsõ esetben jutnak el a megoldásig.

#5456 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 8:08

Ori, egy ménesrõl volt szó, nem dolgozó lovakról.

Én az elõzõ oldal elsõ pár hozzászólására reagáltam eredetileg, ott nem ménesrõl volt szó, de szerintem is elég alaposan kiveséztük. ;)

Nálunk az itatásnál nagyobb "probléma" a pisilés.

Ne is mondd, a kancám elég nyûgös ilyen szempontból. Ha házon kívül vagyunk, amíg tudja, visszatartja, és ha rászánja magát nagy nehezen, akkor is percekig rendezgeti a lábait, mire beindul a folyamat. :D
A fejet elnézve egy fém lavórt tudnék javasolni. :dev: Szeretnék egyszer én is egy ilyen dömpit. :ang:

#5457 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 8:09

A malterosláda jó itatásra, télen könnyebb a jeget kiszedni belõle mint a merevfalúakból. Az alga viszont szereti. A napi egyszeri ivásnál a legelõn szabadon levõ lovaknál azt is figyelembe kell venni, hogy fûvet esznek és nem szénát. Az az egy ivás sem egy hörpölésbõl áll. Azért egy 15-20 literes gyomorral rendelkezõ lónak sem mindegy, hogy azt a 30-60 liter vizet mekkora adagokban kell bevételeznie.

#5458 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 8:42

Na itatás témát kiveséztétek. Majd egyszer akkor is hátracipelem és feltöltöm a nagy kádat ha ott hon leszek, mellé teszem a kempingszéket némi kaját, meg egy halom sört, és feljegyzem hányszor isznak. (Nem sört! :D )

ajjaj,ez rég rossz,ha a lóval töltött idõt percesítjük...

Sajnos néha muszáj. No nem idegeskedni, hanem percesíteni, kalkulálni. De még elõtte. Aztán ha az jön ki, hogy csak egy nagy kapkodás/idegeskedés lenne a lovaglásból, akkor inkább kötõfék fel, és némi pucolgatás után lehet vele a földrõl is foglalkozni. Ha 10 percet, akkor 10 percet. (Na persze nem folyamatos tréning alatt lévõ versenyló esetén, csak az olyan kis lityi-lötyi hobbilovaknál mint az enyémek.)

Mert a fix nem jó, mert minden etetés után ki kell mosni, mert áll benne a nyál.

Izland, igen szééép nagy fej, nem csodálom hogy nem fér bele az etetõbe. :D Én a kimosást úgy oldom meg, hogy etetés után a bent maradt nyálas cuccra ráöntöm a vizet, ami kevés víz itatás végére az alján marad, azzal átlötykölöm és kiöntöm. (Merthogy a boxban már csak a két etetõ ép, a mûanyag vödröket rendszeresen kivették a helyükrõl és játszottak vele.)

A pisilés nálunk is gázos, de fõleg az öreg heréltnél. Van, hogy este mikor beengedem õket, majd' kiviszi a falat úgy rohan a helyére, és szinte önkívületi állapotban pisili tele a friss almot.

#5459 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 9:45

Majd egyszer akkor is hátracipelem és feltöltöm a nagy kádat ha ott hon leszek, mellé teszem a kempingszéket némi kaját, meg egy halom sört, és feljegyzem hányszor isznak. (Nem sört! Posted Image )

Érdekes lenne egy ilyen statisztika, majd én is strigulázni fogom, hányszor jönnek fel a gyeprõl egy nap inni. Bár ez erõsen idõjárás-függõ.

#5460 furioso

furioso

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.414 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 10:28

Érdekes lenne egy ilyen statisztika, majd én is strigulázni fogom, hányszor jönnek fel a gyeprõl egy nap inni. Bár ez erõsen idõjárás-függõ.

Meg függ attól is, hogy mennyire lédús a legelt takarmány. Kiaszott füvû legelõrõl biztosan többször jönnek fel...

#5461 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 11:25

Saját tapasztalat, van hogy több mint egy napig hozzá sem nyúlnak a vízhez, de ha olyan az idõ, van hogy egy délelõtt kiisszák a kádat. Én jobbszeretem, ha folyamatosan van elõttük víz a legelõn, had döntsék el õk, mikor akarnak inni. Ha nyereg alatt vannak hosszabb túrán az sem okoz nekik gondot, itt ott van patak, vízvételi hely, de ha egész nap alig tudnak inni azt is jól bírják. Szerintem ehhez felesleges külön szoktatni.

#5462 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 12:53

Ha nyereg alatt vannak hosszabb túrán az sem okoz nekik gondot, itt ott van patak, vízvételi hely, de ha egész nap alig tudnak inni azt is jól bírják. Szerintem ehhez felesleges külön szoktatni.

Na valahogy így. A kancám otthon egy királylány, a 3 lóból õ a legigényesebb itatás szempontjából is. Van pl. külön vödre, amibe a szénát mártogatja. :D Túrán meg õ a legkeményebb, legszívósabb, éhséget-szomjúságot-fáradtságot félretéve teper.

#5463 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 13:17

Ne is mondd, a kancám elég nyûgös ilyen szempontból. Ha házon kívül vagyunk, amíg tudja, visszatartja, és ha rászánja magát nagy nehezen, akkor is percekig rendezgeti a lábait, mire beindul a folyamat. :D
A fejet elnézve egy fém lavórt tudnék javasolni. :dev: Szeretnék egyszer én is egy ilyen dömpit. :ang:

A múltkor sikerült addig tartogatni a dolgot az öregúrnak, hogy hazaérve, kifogás közben "bepisilt". Bevittem a helyére és leszerszámozás közben újra. Aztán ahogy békénhagytam, akkor végre kieresztett mindent, illetve majdnem mindent, mert utána még vagy 10 percig erõlködött, kapart. Már a doki akartam hívni, mert azt hittem valami baja van/lesz, de val szeg nagyon megerõltette a hólyagját, mert végül nem lett gond.
Ismertem olyan lovat, amelyik simán pisilt a négyszög közepén, osztályban lovaglás közben, de a mieink nem ilyen lazák. Sajnos...

Fém lavórja van most is, csak már lukas... Hihetetlen nmennyiségû nyálat termel evés elõtt/közben, úgy eszik, hogy közben folyik ki kétoldalt a zabos, almás nyáltenger... :dev: Láttam egy tök jó, hajlékony gumi tálcát lovasboltban, de egyrészt drága, másrészt kicsi.

#5464 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 13:26

Izland, ha látok valami alkalmatos edényt, szólok. :D

#5465 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 13:44

A kancám otthon egy királylány, a 3 lóból õ a legigényesebb itatás szempontjából is. Van pl. külön vödre, amibe a szénát mártogatja. :D

Kezdem úgy érezni, hogy szegény szomjazó lovaim igencsak spártai életet élnek. :D Mindegyiknek van egy saját etetõtálja, meg egy közös itatóvályú, aztán slussz.
De ígérem, ha sikerül a héten megalkudnom a telkünk mögött 200 m-re levõ 1,3 ha-os, jelenleg elhanyagolt területre és jövõre át tudom költöztetni oda õket, saját tavat is ások nekik örömömben!

#5466 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 13:52

Izland, ha látok valami alkalmatos edényt, szólok. :D

Köszi :kir: (bár szerintem egy "edényboltban" találok majd valamit.)
(Egyébként ezzel szemeztem, túrázóknak, versenyre-járóknak ajánlották:
http://www.omtshop.h...istalloba-3933)

#5467 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 14:08

a versenyzõket még megértem, mert berakja a kocsiba. no de túrázó? felcsapja a ló hátára? vagy hogy?:) otthonra meg nagyobb létszámnál azért vicces. mondjuk 18 lónál 5e-res gumi etetõtálka...

#5468 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 14:08

Kezdem úgy érezni, hogy szegény szomjazó lovaim igencsak spártai életet élnek. :D Mindegyiknek van egy saját etetõtálja, meg egy közös itatóvályú, aztán slussz.

Áhhh, nem érted :nem: : nálunk is 1 db. közös vályúból isznak. A mártogatós vödör az extra a naccsasszonynak, inni nem szokott belõle, mert mindig tiszta dzsuva. :P Ha nem lenne, képes lenne odacibálni a szénát a vályúhoz, és a közösbe piszkolni. Komolyan, volt már, hogy méterekre elhurcolt egy kisebb csomót emiatt. :D
De ha odavagyunk, tök jól elvan extrák nélkül, mindehol feltalálja magát, bármi megeszik-megiszik, idegen helyen is egybõl lefekszik aludni, stb., szóval rugalmasan alkalmazkodik a megváltozott feltételekhez.
Ehhez képest Emeset Lindája otthon sokkal igénytelenebb, ritkábban is iszik, elrágicskál egész nap kint, de túrán hamarabb megszottyan* és nem annyira viseli jól a környezetváltozást.
Na szóval én nem sanyargatom otthon a táltost edzésképpen, mert tudom, hogy ha kell, úgyis odateszi magát, még sosem hagyott cserben.
*mármint elapad a menõkedve...
**Rongyo, túrán abrakos tarisznyából etetek, és összecsukható vödörbõl itatok.
Egyébként lovardánál, nagy létszámnál, ménesnél nyilván mások a lehetõségek, és nem is lehet annyira a kedvükben járni, de a beszélgetés nem is innen indult.

Edited by ori, 2012 szeptember 26. - 14:10.

#5469 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 14:11

Ennyi szünetet nem tart senki, aki komoly helyen dolgozik...

Én megengedem magamnak ezt a luxust. Amíg a munkáltatómat nem zavarja, téged se zavarjon, oké???

Ebbõl a körbõl a nyugdíjasok 99 %-át kihagyhatod... Vagy nem tudom, neked milyen adataid vannak a mai nyugdíjak mértékére vonatkozóan?

Ilyenek.
Ellennék én egy lovastanyán, ha megkapnám csak azt a 75e Ft átlag nyugdíjat. Abból már a rezsi meg az iparcikkek kiférnek, a többit meg hozzá lehet ügyeskedni.

Ezt nem ismerem. Mobilizálható vagy fixen áll?

Az egy fekete mûanyag láda. Olyasmi, mint amiben a zacskós tejet szállítják a közértben, csak szögletesebb.
Apropos, tejesláda, ha jársz Pesten, vagy állod a postát, szívesen küldök neked, mert van nekem két ilyen ládám, egy kék meg egy sárga, csak limlom van bennük a padláson, de az lehet egy kartondobozban is.

#5470 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 14:12

igen, igen, azt olvastam. csak nekem nem tűnik túl praktikusnak egy ilyen, izland által belinkelt gumi vödör pl túrázóknak. de egyáltalán senkinek sem tartom praktikusnak ennyi pénzért. bár lehet én vagyok a zsidó.

Edited by rongyo, 2012 szeptember 26. - 14:30.

#5471 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 14:18

Az egy fekete mûanyag láda. Olyasmi, mint amiben a zacskós tejet szállítják a közértben, csak szögletesebb.
Apropos, tejesláda, ha jársz Pesten, vagy állod a postát, szívesen küldök neked, mert van nekem két ilyen ládám, egy kék meg egy sárga, csak limlom van bennük a padláson, de az lehet egy kartondobozban is.

Tejesláda van, köszi, tudom, hogy baromi válogatós vagyok :dev: , de nem igazán jó abrakolni, pont a szögletessége miatt. Meg az már túl nagy. (igazából régen sokáig a betonról evett a földrõl, szóval nem szólhat egy szót sem, hogy ennyien agyalunk itt tányérjáról :gm: )

igen, igen, azt olvastam. csak nekem nem tûnik túl praktikus egy ilyen, izland által belinkelt gumi vödör pl túrázóknak. de egyáltalán senkinek sem tartom praktikusnak ennyi pénzért. bár lehet én vagyok a zsidó.

Nekem is az volt vele a nagyobbik bajom...

Edited by izland, 2012 szeptember 26. - 14:25.

#5472 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 14:33

Én megengedem magamnak ezt a luxust. Amíg a munkáltatómat nem zavarja, téged se zavarjon, oké???

Hóóóóóó....mondtam én, hogy zavar?

Koca okos fiú, és remekül generálja a hozzászólásokat. Nem mondom, voltak már színvonalasabb viták is a fórumon, mint amiket õ kiváltott, de a semminél ez is jobb.

Felõlem annyit írsz, amennyi jólesik.

izland által belinkelt gumi vödör pl túrázóknak.

Biztosan én olvasok figyelmetlenül, de nem tûnt fel, hogy ezzel túrázni akarna bárki. Amúgy én is zsidó* vagyok, ha nagyfejû lovam lenne, valami olcsóbb megoldást keresnék.
Októberben megyek a feketetói vásárba, ha látok valami murafejre méretezett törhetetlen edényt, megalkuszom rá, és elküldöm. :D
*igazából anyai ágon sváb, onnan a smucigság. De tõlük is sokat tanultam. :gm:

Edited by ori, 2012 szeptember 26. - 14:34.

#5473 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 14:39

Áhhh, nem érted

Aha, most már értem. Láttam már én is mártogatós lovat, enyémek nem csinálják. Mondjuk a szénát nedvesítve kapják. (Van egy kehes pónink, miatta)

Na szóval én nem sanyargatom otthon a táltost edzésképpen

A napi 4-szeri itatás úgy, hogy ezen túlmenõen a nap 24 órájának 1/3-ában (éjjel) elõttük van korlátlanul (azaz nem korlátlanul, de ritkán isszák meg) a víz, szerintem nem sanyargatás. Aztán lehet hogy tévedek.

#5474 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 14:42

Vödör egy autógumiban, azt nem tudják felborítani (max belelép, felrúgja...)

#5475 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 14:42

Biztosan én olvasok figyelmetlenül, de nem tûnt fel, hogy ezzel túrázni akarna bárki. Amúgy én is zsidó* vagyok, ha nagyfejû lovam lenne, valami olcsóbb megoldást keresnék.
Októberben megyek a feketetói vásárba, ha látok valami murafejre méretezett törhetetlen edényt, megalkuszom rá, és elküldöm. :D
*igazából anyai ágon sváb, onnan a smucigság. De tõlük is sokat tanultam. :gm:

Bocsi, én írtam a túrázást, az eladó mondta. Egyébként szerintem kicsire össze lehet gyûrni, mert nagyon jó anyaga van. Kár, hogy rohadt drága.
(A nagyfejûnek egy sima piros vájling tökéletes erre a célra, csak nem lehet kapni. Ha valaki talál a padlásán, szívesen elfogadom :kir: )

#5476 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 14:50

Én járok régiségvásárba, zsibire, ha látok, megveszem (jól lealkudom majd :gm: ).

Mondjuk a szénát nedvesítve kapják. (Van egy kehes pónink, miatta)

igazából én is ezért bátorítom ezt a tevékenységet, megelõzõ jelleggel. ;) Kicsit csalódott voltam, amikor láttam, hogy a csikó nem utánozza.

A napi 4-szeri itatás szerintem nem sanyargatás.

Na akkor mégegyszer: én a napi egyszeri itatás kapcsán hörrentem fel, otthon, háznál, tréning jelleggel, hogy szokja. :rolleyes:

#5477 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 14:54

A szárazság végett a szénánk törekes és nagyon poros. Jól ki szoktam rázni, de a nedvesítés érdekelne. Mennyire vízezitek be?

#5478 mercedes79

mercedes79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.435 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 14:56

Mi malteres fekete mûanyg edénybõl itatunk, igazából egész nap oda-oda sétálnak, mert a 80 l-es folyamatosan fogy. Milovak sétálósak. Etetés az ominózus gumiedénybõ, nagyon bírja a strapát , és olcsóbban is beszerezhetõ :)Nálam 5 évet bírnak, pedig beleállnak, dobálják, stb. Mikor kiszakad az alja, megy a kecskékhez, mert kiskecsók kedvenc ágyikója.

" Félj, de légy bátor! "

www.szolohegyilovastanya.hu

#5479 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 14:57

Én járok régiségvásárba, zsibire, ha látok, megveszem (jól lealkudom majd :gm: ).

Köszi :)
(ha már internet, rákerestem.... hátizé, lehet hogy mégis csak a gumi etetõ lesz az olcsó megoldás :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
http://konyhafelszer...yhadi-3864.html

#5480 Mackó

Mackó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.168 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 26. - 15:09

Köszi :)
(ha már internet, rákerestem.... hátizé, lehet hogy mégis csak a gumi etetõ lesz az olcsó megoldás :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
http://konyhafelszer...yhadi-3864.html

Banyek! Én meg ilyenbe ültettem a virágokat! :huh: Örököltünk 4 darabot, de konyhai használatra már nem jók. Ha tudom, hogy ennyiért vesztegetik... ráadásul az egyik tényleg ez a 20literes. A zománc miatt én nem tartom célszerû dolognak etetõnek használni.

Esetleg mûanyag lavór?

4. éve használunk 80 literes szüretelõkádat itatásra, ha jól emlékszem 3000 pénz volt. Bírja a strapát télen is.