Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Lovam van!

• Please log in to reply
5682 válasz a témához

#5401 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 12:51

Én az alapos(abb) lópucolók táborát erõsítem, fõleg mivel kocsiban mennek, a nyereghely tökmindegy :D . De szerintem gáz, ha koszos a feje meg szalmás a farka...
Nincsenek naponta samponnal fürdetve meg sörényfénnyel fújkálva, de befogás elõtt meg vannak pucolva. Stoppert még nem használtam, de a két ló együttesen kb 10-15 perc, befogással együtt. Oké, nekik nem kell hevedert húzni :)

Direkt nem akkor isznak amikor akarnak. Ha elmegyünk otthonról, akkor persze eléjük van téve reggel 100 liter víz, de amúgy ahhoz szoktattam õket, hogy megvannak az itatási idõk. (napi 4-szer etetéskor, plusz éjjelre van elõttük mindig víz) Nagyjából ugyanakkor kapják mindig, így ha Sziszka meg Momo dolgozni fognak, természetes lesz számukra, hogy inni a megadott idõben lehet.

Stuszi, nem akarok beleszólni, de ne hagyd, hogy szivassanak. :cool: Ha 10x kínálod meg õket, akkor 10x isznak... Baromi melegben ok, ha 4x isznak egy nap, de amúgy napi kettõ is bõven elég, hidd el, megtanulják. Sõt, van ismerõsöm, ahol (normál idõjárási viszonyok esetén) naponta 1x isznak a lovak, és köszönik jól vannak már vagy 10 éve.

#5402 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 12:55

Biztos nem lovagolsz szürkét. Vagy félóránként leszedik a szart a lovak alól.

Igaz, rég nem lovagoltam szürkét már :D

Amúgy viccen kívül, nyilván én is, mint bárki, el tudom pöcsölni az időt, de ha az van, hogy pörögni kell, akkor pikkpakk kész a ló. És én még lassúnak számítok mifelénk.... Ezért is örültem meg annyira, hogy mégse :)

Edited by Saby, 2012 szeptember 25. - 13:01.

#5403 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 12:56

Na látod Koca, ezért van nekem saját lovam. Ha hívom, jön. Ha azt mondom patát, már emeli is, épp csak le kell hajolni. Ha felemelem a kötõféket, szinte magától bújik bele, de olyan hévvel, hogy néha engem is elránt. Te keresed a száraz izzasztót, nekem meg szépen ki van készítve minden lepucolva, használatra készen. Ennyi.

#5404 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 12:59

Legelõs szürkéink vannak. Max 15 perc. Álltalában tiszták (mossa esõ, szárítja a szél). Ha meg nem (megfetreng a tehénszarban :dev: ) akkor ott a pucolás is lehetetlen. Választok inkább másik lovat ;) :kir:

#5405 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 13:05

Nálunk ez az alapállapot, amibõl indul a pucolás.
És igen, saját lónál, saját szerszámokkal, eszközökkel szintén gyorsabb, mint ha tuszkolni kell a nyálas arcába a zablát, meg keresgélni kell a hozzávalókat.

#5406 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 13:08

Lányom lovardába jár lovagólni, mert még kezdõ. Én az oktatás elõtt min. fél órával oda viszem, hogy legyen ideje szépen lepucolni a hátasát. A többiek az óra elõtt 2 percel érkeznek, nem igen törödve, hogy a kapott lovuk hogy néz ki. Még a farkuk is tele van szalmával. Hát elég gáz lány létükre ez a nem törödömség. Na, õket tényleg csak a lovaglás érdekli. 20 éve lovászként dolgoztam, úgy látszik nem sok változás történt a lovagló emberkék közt. Tisztelet a kivételnek!

#5407 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 13:16

Az igaz, hogy nálam min. fél óra a pucolás. De fénylenek is, mint a tücsök bizonyos alkatrésze. Ráadásnak még szürkék is. :gm:

Ha én fél órát pucolok, akkor lekésem a többieket, mehetek egyedül. ráadásul a söröm is megmelegszik. :D Gyrek is letudja a szürke póniját 15-20 perc alatt. Eleinte fél óra után földhöz vágta a kefét és szidta a szürke ló feltalálóját, mára leszokott arról hogy csillivillire pucolja. Heti egyszer lemossa full tisztára, a többi napokon csak amennyire nagyon kell. Az enyémek meg nem véletlenül sötétpej/nyárifeketék. :D

Stuszi, nem akarok beleszólni, de ne hagyd, hogy szivassanak.

Nyári melegben kapnak csak 4-szer + éjjel. Késõ õsztõl csak reggel-délben-este és slussz. Azért az egyszeri itatástól félnék. Még a végén púpot növesztenének mint a tevék. :D

#5408 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 13:20

Én napközben többszõr vízzel megkinálom. Egy ló van. Meddig tart?

#5409 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 13:26

Én napközben többszõr vízzel megkinálom. Egy ló van. Meddig tart?

Nem lustaságból nem kapnak többször. Elvileg a szervezet bizonyos ismétlõdõ hatásokhoz bizonyos mértékig képes alkalmazkodni. Namármost, ha egy ló dolgozik (it nem lovardai munkára gondolok) akkor jobb, ha a szervezete már alapból ahhoz van szokva, hogy megadott idõnként kap vizet, és nem akármikor. Reggel megissza ami neki kell, és nincs gondja délig. Sztem neki is jobb így.

#5410 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 13:32

Elvileg a szervezet bizonyos ismétlõdõ hatásokhoz bizonyos mértékig képes alkalmazkodni.

Ez nekem új.
Nálunk ad libitum elõttük van vályúban, télen meg bent vödörben (nem kerül semmibe ez sem), ehhez képest nem tapasztaltam semmi nehézséget túrán, amikor esetleges volt, mikor ihat.

#5411 Kaiser

Kaiser

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 246 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 13:38

Ha egésznap nem vagyunk otthon, akkor a jászolba ládába van víz betéve. Nyáron azért mert meleg van, télen pedig szénát eszik és az száraz. Nekem 19 év után kólikába pusztult el lovam, nem szeretném újra átélni. Ha az istállóban önitató van, akkor is naponta többszõr iszik! Szerintem jobb neki is egyszerre keveset inni.

Edited by Kaiser, 2012 szeptember 25. - 13:40.

#5412 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 13:53

Ez nekem új.

Idõs bácsi mondta nekem (ha nem is pont ebben a formában), akinek 40 éve vannak munkalovai. Neki elhittem.

#5413 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 14:03

Akkor én valami superhero vagyok h 5-10perc alatt megvan?

Jaja, fénykoromban 5 perc volt a versenyre elõállítás :D (Na jó, szürke lónál 10, fonással együtt 15 :dev:)

#5414 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 14:09

Na, nekem fél óra legalább, na jó nyergeléssel együtt, és nyári fekete, de engem zavar, ha poros :D

#5415 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 14:09

Idõs bácsi mondta nekem (ha nem is pont ebben a formában), akinek 40 éve vannak munkalovai. Neki elhittem.

Igaza volt az öregnek, lehet idõhöz szoktatni etetéssel, itatással. Az a veszélye, hogy akkor aztán ahhoz tartja magát õ is, és piszok jó ám az idõérzéke. Akinél lovagolok, éppen ezért direkt össze-vissza eteti-itatja õket, aszondja, nem kell az neki, hogy ha egyszer netán fél órával belecsúszik egy program az etetésidõbe, hisztizzenek a gebék, jobb az, ha nincsenek idõhöz szoktatva.
De ez persze megintcsak egyéni elhatározás kérdése.

#5416 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 14:10

Meg mondom õszintén, ahogy a szakkönyvekben írtakat, úgy a parasztbácsik lótartási-takarmányozási szokásait sem tekintem kritika nélkül követendõnek. Ami nem jelenti azt, hogy nem merítek mindkét forrásból.
Szerintem a kiegyenesúlyozott folyadékbevitel elõnyösebb, mint a lökésszerû.
Nem dolgozom ebben a formában lovakkal, de azt hiszem, ha én a prérin túrázva meg tudom oldani a napi többszöri itatást (összecsukható vödörbõl, közkutaknál, háztól kuncsorogva, csatornából merítve), akkor az a szekerészeknek sem lehetetlen feladat.

Igaza volt az öregnek, lehet idõhöz szoktatni etetéssel, itatással.

Nem azt vitatom, hogy hozzá lehet-e szokatni, és nyilván egy idõ után jobban viseli a szomjúságérzetet.
Ami az idõzítést illeti, egyetértek.

Edited by ori, 2012 szeptember 25. - 14:15.

#5417 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 14:19

érdekes megfigyelni, hogy legelõn például, ami nagyobb kiterjedésû és esetleg természetes víz határolja (bár ez nem szükségszerû, hogy természetes forrás legyen), kétszer isznak egy nap kb.

#5418 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 14:20

Persze, legjobb, ha mindig elõtte a vizes vályú. De ez nem mindig megoldható. Pl. egy csikorgósabb télen nem. Vagy ha dolgozik. Az amerikai vadlovak állítólag napi kétszer járnak itatóra, és bírják.

#5419 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 14:27

Akinél lovagolok, éppen ezért direkt össze-vissza eteti-itatja õket, aszondja, nem kell az neki, hogy ha egyszer netán fél órával belecsúszik egy program az etetésidõbe, hisztizzenek a gebék, jobb az, ha nincsenek idõhöz szoktatva.
De ez persze megintcsak egyéni elhatározás kérdése.

Hát igen, ezzel többféleképp lehet taktikázni. Az én svájci ex-fõnökasszonyomnak pl az volt a rigolyája, hogy napi 4x6kg(pontosan lemérve) széna, és ezeket 07:00, 12:00, 16:30-kor etetni (rá fél órára az abrak), egyedül az estinél volt némi mozgás engedélyezve, ezt általában 21:00-21:30 magasságában kapták :D Neki az volt a filozófiája, hogy legyenek fix, megszokott kereteik a lovaknak, és ennek megfelelõen az embereinek is fix, kiszámíthatóak a napjaik (már amennyire ez lovak között lehet ugye).

#5420 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 14:27

Mondjuk csikorgós télen is csak akarat kérdése.
Most az a mérce, hogy mit bírnak ki a vadlovak? :eek: Mert akkor egy rakás dolgot lehet még hanyagolni az itatáson kívül...

Neki az volt a filozófiája, hogy legyenek fix, megszokott kereteik a lovaknak, és ennek megfelelõen az embereinek is fix, kiszámíthatóak a napjaik (már amennyire ez lovak között lehet ugye).

Aztán ha valami miatt késve érek haza, de még szeretnék kilovagolni, a ló meg értetlenül néz a kezemben levõ nyeregre, mert õ már a vödröt várta, az is egy szitu.
Nálunk is van egyfajta rendszer, de azért nem percre pontosan a Koca által leírtak miatt.

Edited by ori, 2012 szeptember 25. - 14:29.

#5421 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 14:30

Meg mondom õszintén, ahogy a szakkönyvekben írtakat, úgy a parasztbácsik lótartási-takarmányozási szokásait sem tekintem kritika nélkül követendõnek. Ami nem jelenti azt, hogy nem merítek mindkét forrásból.
Nem dolgozom ebben a formában lovakkal, de azt hiszem, ha én a prérin túrázva meg tudom oldani a napi többszöri itatást (összecsukható vödörbõl, közkutaknál, háztól kuncsorogva, csatornából merítve), akkor az a szekerészeknek sem lehetetlen feladat.

Nem lehetetlen, azt sem mondom, hogy felesleges, de nálunk nem ez a módi. Ha két hidegvérû igazán szomjas, annyi vizet elég problémás mindenhová cipelni magunkkal.
Isznak reggel-este etetés után, ha nagyon meleg van isznak napközben is (sõt, amikor nagyon-nagyon meleg volt, éjjel is adtam nekik). Nem haltak még szomjan, az elmút 15 évben egész jól bevált ez a taktika.
Én nem szívesen teszek be vödröt a boxba, mert kidönti, összetöri, megrágja, összenyálazza, stb. Önitatónk nincs. Ha hosszabb idõre kimegyünk velük, akkor indulás elõtt is megkínáljuk, ha kér iszik, ha nem kér, nem iszik. Elég egyértelmûen tudják jelezni, ha szomjasak, akkor nyilván kapnak inni.
De mivel megszokták, hogy rendszeresen (nem óra percre, de napszakra) kapnak, nem volt ebbõl még gond.
De ez legalább akkora probléma, mint a lópucolás: ki így - ki úgy.
Aki meg a sivatagban lakik és csak kétnaponta lát vizet, annak meg az a jó.

Abban is van valami, amit Koca ír, hogy a rendszeresség miatt lehet cirkusz, de ezt elkerülni nem tudom, mert dolgozni járok. Egyébként nálunk, amig nem látnak embert és etetési elõkészületeket, nincs izgalom a kaja miatt. Szóval 1-2 órát lehet csúszni, abból nincs gond.

#5422 Saby

Saby

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.953 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 14:35

Aztán ha valami miatt késve érek haza, de még szeretnék kilovagolni, a ló meg értetlenül néz a kezemben levõ nyeregre, mert õ már a vödröt várta, az is egy szitu.

Jó hát ez a történet egy versenyistállóról szól, ahol a kevés bértartó is a fõnök tanítványa, akik szintén szigorú keretek között dolgoznak a lovaikkal :) Nyilván egy "vendégorientált" istállónál nem árt a rugalmasság :)

#5423 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 14:37

Izland, ez ok., csak itt már napi egyszeri itatás merült fel, azt kevesellettem. Mert ha extrém esetben valaki hajnalban kimegy a földekre dolgozni, és estig nem kerül elé még egy tanya sem, ahol itathatna, a napi kétszeri itatás még akkor is lehetséges. Nyilván ha megyünk egy nap 65 km-t, akkor enyémló sem annyit iszik, amennyi jólesik neki, de azért megragadok minden lehetõséget, azon a 2 percen nem múlik semmi. Nálam otthon a vödör egy fémpántba van csúsztatva, így nem borítja ki, rombolóknál célszerû fémvödröt használni.

#5424 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 14:43

Mondjuk csikorgós télen is csak akarat kérdése.

Persze, mindent meg lehet oldani. Egy keringetõ szivattyú, és nincs befagyás... nem kerül többe, mint havi 5000Ft. Ahol nyolc-tíz bértartott ló iszik a vályuból, nem nagy kiadás, de ahol csak egyszem házikedvenc, ott már nem biztos, hogy megéri ezt megtenni pusztán az õ komfortérzete kedvéért - mikor tapasztalati tény, hogy napi két itatással sem döglik szomjan.

Pontosan. Nekem volt egyszer ilyenem az Árgyélusban, hogy még lovon ültem, de már etetésidõ volt, a tulaj már hurcibálta a vödröket a zabosba, a lóca meg nagyon arra nézegetett már, érezhetõen és szemmel láthatóan félt, hogy lemarad a kajáról miattam.

De az is egy koncepció lehet, hogy ennálam meg 18:00 az etetésidõ, kiírom a kapura, aztán mindenki ahhoz tartsa magát. Példul ha nekem lovazdám lenne, valószínûleg ez lenne. És hétfõn szünnap. Mert ha az ember elkezd kivételeket tenni, meg csúsztatni, meg rögtönözni, elõbb-utóbb bele fog zavarodni a szervezésbe, és végül mindenki rá fog haragudni.

#5425 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 14:52

MOndjuk lovardánál tényleg célszerû tartani egy napirendet, nem a lovak, hanem a népek miatt. De nekem sose lesz lovazdám. :gm:

#5426 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 14:58

Én láttam ménest, akik napi egyszer kaptak lehetõséget inni, és az is mûködött. Szerintem tényleg szoktatás kérdése.
Amikor önitatós helyrõl jött hozzánk ló, azt egy hétig kinálgattuk naponta x-szer, mert mindig ivott egy kicsit. Aztán leszokott róla.

(Ori, a mieink feje nem fér bele a fémvödörbe ;) csak 20 literes mûanyagba... Most éppen etetõt hajtok neki, mert megadta magát a jól bevált vájling (így kell írni?), de a lovasboltos lehetõségek közül egyik sem praktikus egy ekkora fejhez :D Posted Image

#5427 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 15:30

Javaslom a cement keverõ kádat, cc 40-60 literes és flexi mûanyagból is van, azt nem tudja eltörni, viszont jó nagy.

#5428 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 15:45

rongyo, csinálj free wifit a lovardába és többet lesznek kint, lehet FBozni :D

#5429 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 15:49

jaja. volt róla szó, de mondtam aztán a népnek hogy horse sagázni menjenek haza :D

#5430 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 16:09

egyik sem praktikus egy ekkora fejhez :D

Hú, basszus! Ez a fej bizony igen nagy! De milyen békésen mosolyog vele. :)

#5431 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 16:17

rongyo, itt rontottad el. megszûnt a horse saga :D pont most olvastam valamikor. de amúgy sztem ez lehet egy nagy indok, akármennyire is nem tetszik senkinek, hogy a net nagy húzóerõ lett. mennek haza csacsogni kényelmesen, a fotelbõl. na nem mintha mi most nem ezt tennénk.

#5432 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 16:27

azért nonszensznek tartanám, hogy egy emberközeli lovastanyán (az emberközelivel próbálom érzékeltetni, hogy ez egy egyszerû tanya pottyantóssal, meg tanyasi körülményekkel) wifivel tudnám odacsalogatni az embereket. vagy azzal tudnák csak a népek jól érezni magukat. inkább beszélgessünk, lovagoljunk. persze értem én hogy 2012 van. bár volt szó a webkamerás megfigyelés kiépítésérõl, szóval nem utópia. de azért tényleg vicces. 15 évvel ezelõtt én még örültem mint majom a farkának ha lovak közelében voltam, ne adj isten lovagolhattam is... ma meg kijön a gyerek és leül a pihenõben és nyomkodja a laptopot meg a telefont. és fel van háborodva ha az apja megkérdezni, hogy nincs e kedve lovagolni a bértartásban tartott lován... muhaha

#5433 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 16:31

látod, akkor sajna nem jártam messze az igazságtól. egyszer vittem laptopot ki, mert képeket mutogattam, ennyi. nem is értem. emlékeim szerint nem is neteztem sose telóról se. amikor nyaralni voltam, akkor igen, de a saját lovaimnál nem.

#5434 rongyo

rongyo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 830 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 16:36

no látod ez a különbség a generációk között... a fiataloknak már a net az élet, õk beleszülettek, én meg késõbb tanultam netül, benne/vele dolgozom, jelen van a mindennapjaimban, de nem függök tõle. sõt. nem hullik ki a hajam a hiányától ha egész nap a lovaimnál vagyok. és még azt is meg bírom állni hogy ne posztoljak egy szupercuki képet a szuperokos telefonomról fbra.

#5435 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 16:48

az kész, nem is értem :D és akkor még sorolhatnám, hogy mit nem értek. nekem már a személyes blogoknál elszakadt a cérna (kivéve, ha valaki más kultúrába, nagyon más országba költözött, ott sok az érdekesség), aztán jött a twitter meg a FB. dehát ha nekik ez jó...

#5436 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 17:34

"Nahát, ezek a mai fiatalok...?!" :)

#5437 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 18:34

Koca, azért arra ügyelj, miközben minket szívatsz, hogy egy topikban néhány oldalon belül ne hazudtold meg saját magad. ;) Azért ennyire mi se vagyunk degeneráltak. :rolleyes:

Koca szépen figyelmen kívül hagyja az ilyeneket...

"Qei me amat, amat et canem meum."

#5438 Kocalovas

Kocalovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.337 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 19:16

Koca szépen figyelmen kívül hagyja az ilyeneket...

Miért kellene reagálnom minden rosszindulatú piszkálódásra, személyeskedésre? Mi sülne ki abból?

#5439 börni

börni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 819 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 19:25

ajjaj,ez rég rossz,ha a lóval töltött idõt percesítjük... tíz-tizenöt perc a pucolás... Harapást,feltörést találsz,elkocogsz sebszerért,az óra ketyeg... Sárlik,fosik-jöhet a mosás...nem adja fel a 'rohadt patáját'...összezárja a nyálas száját,amint a vas közelít...jaj,szalad az idõ...kapkodás,idegeskedés,átragad... Lovaglásnál ugyanez... A szokottnál szétszórtabb...nehezebben melegszik...egy feladat sokadjára sem sikerül...mérgelõdés,néha durvaság... az idõ megy...még azt is kitalálja,hogy az addig békén szusszanó ponyva a pálya szélén az életére tör...Egy órát szántál az aznapi 'munkára'... Könnyû beúszni az idõvel,de aki idõt ad,idõt spórol. Mintha a lovaglással járó egyéb tennivalók terhesek lennének... Ha úgy érzem,azok,valószínû,kivagyok,mint a liba,olyankor jobb bele se' kezdeni.Nem véletlen az egyre gyakoribb 'idõhiány miatt' eladó kedvenc.

#5440 Zuzu

Zuzu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 947 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 25. - 19:32

Miért kellene reagálnom minden rosszindulatú piszkálódásra, személyeskedésre? Mi sülne ki abból?

Engem érdekelt volna, hogy magyarázod meg ezt az ellentmondást. Nekem kicsit úgy tûnsz, hogy nem tudod, mit akarsz, de azt nagyon.

"Qei me amat, amat et canem meum."