Jó mondjuk hozzátartozik az igazsághoz, hogy én arról a rétegről beszélek akik legalább valamilyen szinten versenyeznek, annak meg előfeltétele a rendszeres és következetes munka.
Saby - romanticizálást - idealizmus ( te írtad az adatlapodra) akkor hogy jön össze?
Lovaglással, lovakkal kapcs nem szeretem a "rózsaszín" dolgokat
"-hiába ül rá adott esetben jobb lovas, azzal megy igazán jól, akivel megvan az összhang, pedig csak napi pár órát találkoznak." - ez határozottan nem igaz, 17 év tapasztalata mondatja velem. Amennyiben egy lovas képzett és adott ló is az, akkor 15-20 perc alatt a ló elfogadja a lovast és csinálja a dolgát, ha viszont a ló rosszul van lovagolva, akkor is egy jó lovas hamarabb szedi össze mint egy megszokott gazda!
Persze, megcsinálja, de ne mondd, hogy nem láttál még ilyet mint amit leírtam. Pl. volt egy csődör amit nagyon szerettem lovagolni, versenyen amúgy egy profi, nagyon fasza, tehetséges lovas ment vele. Megcsinált mindent a ló, de úgy sose volt olyan "jó" a kép. Aztán elkerült máshová, egy olyan lovas alá, aki hátööö fogalmazzunk úgy, hogy fényévekre van az előzőleg említettől

És épp a múltkor láttam videót róluk versenyről, és lehet nem volt annyira precízen meg jól lovagolva a ló, viszont sokkal kiegyensúlyozottabb összképet adott, látszott, hogy jobban érezte magát. Ezek nüansznyi dolgok, de igenis észrevehetőek.
Vagy extrémebb példa egy másik "vad csődör", aki a lány munkalovasát 110%-ban elfogadja, bármit megcsinálhat vele, bárhol el tudja lovagolni terepen és pályán is, a profi lovasaival meg nem hajlandó rendesen együttműködni versenyen, de még otthoni ugrómunkában is csak nehezen. De úgy általánosságban is a lányoknak mindent hagy, pasikkal meg emberkedik.
És nyilván, ezek a ritka esetek, de léteznek ilyenek. Én sok esetben azt látom (főleg lány lovasoknál), hogy ha arra kerül a sor, hogy felül az edző ezért, azért, amazért a lóra, akkor persze nyilván végrehajtja a kívánt feladatot, stb stb, de észre lehet venni, hogy ki alatt ad jobb képet

És nem azért mert 24/7 együtt vannak....
Edited by Saby, 2012 szeptember 25. - 10:37.