Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Vas megyeiek ide!

• Please log in to reply
5373 válasz a témához

#5321 Zaphaer87

Zaphaer87

Új vendég

• Fórumtag
  • 16 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 3. - 13:42

Szia Zaphaer! Akkor nem vagy tõlünk messze, mi Zalalövõ mellett lakunk. Szalafõn tudok egy nagyon jó kovácsot, hozzánk is õ jár. Halk szavú, max 50 kg-s emberke, nekem nagyon szimpi, és teljesen meg is vagyok vele elégedve. Ha érdekel, írom a nevét-számát.

Szia Hitetlen! :)

Örülnék, köszi! Már találtam egy embert szombatra, de még nem vagyok biztos benne... meg szerintem messzirõl s jön, bár itt a távolság már más értelmet kapott. :D Õriszentpéternél közelebb van Szalafõ. :kir:

Nem léceltem le végleg, van kapacitás két fórumra is. Örülök, hogy vasi lettem! :D

:yeah:

Edited by Zaphaer87, 2012 február 3. - 13:46.

#5322 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 4. - 11:43

Szia Zaphaer! Én is Apáton laktam a lovammal, de már sok éve elköltöztünk onnan, Rátótra. De az csak egy lovaglásnyi távolság. Ez biztos, mert lábon hoztam át a lovamat. Szerintem próbáld meg a hitetlen által ajánlott kovácsot, hozzánk is õ jön, meg amíg apátonlaktunk is jött. Egyébként is, minden más lovas problémával érdemes kikérni a véleményét, nagyon jó szakember, igazán nyugodt, segítõkész.

#5323 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 4. - 12:19

Zaphear, megkaptad az üzenetemet?

#5324 Zaphaer87

Zaphaer87

Új vendég

• Fórumtag
  • 16 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 4. - 21:14

Zaphear, megkaptad az üzenetemet?

Megkaptam! :) Köszi! Keresni fogom!

Ha majd jobb idõben messzebre merészkedem, társul valaki terepre? :D

#5325 Stuszi

Stuszi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.045 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 4. - 21:50

Na szuper Stuszi!!!
Végre jön valaki vasba erre elhívod a zalaiba,gratulálok. :D

Bocsiiiiii! :D De ahogy látom nem halt ki a topic. :)

Ha majd jobb idõben messzebre merészkedem, társul valaki terepre?

Ha hajlandó vagy kb. 30 km-t lovagolni K-DK-i irányba, akkor én szívesen! :kir:

#5326 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 5. - 21:58

Írtam egy csomót válaszul a magánüzidre, de közben másra is figyeltem, így most nem tudom, hogy ewlküldtem, vagy már megint elfelejtette ez a dög. Szólj,hogy megkaptad-ee, jó, addig nem pötyögök újra.

#5327 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 6. - 13:44

Szívesen.

Én társulok Veled majd nyáron, addigra talán jobb idõ lesz. :D Március végén-április elején szülök, addig már nem ülök lóra, de szerintem a szülinapomat júni közepén már nyeregben ünnepelhetem. Legalábbis így tervezem. :)

Na, az útvonaltervezõ szerint közúton 40 km-re vagyunk egymástól, de szerintem Szõce-Õrimagyarósd-Viszák-Kondorfa-Farkasfa útvonalon ez egy tízessel kevesebb. Már ugye ha lóügyileg járható arra az út. :) Pannihoz meg még közelebb vagy, biztos õ is hamar összekapja magát majd az Ikrek után és csapunk egy hármas találkozót. :yeah:

Edited by hitetlen, 2012 február 6. - 13:50.

#5328 Zaphaer87

Zaphaer87

Új vendég

• Fórumtag
  • 16 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 6. - 21:48

Én társulok Veled majd nyáron, addigra talán jobb idõ lesz. :D Március végén-április elején szülök, addig már nem ülök lóra, de szerintem a szülinapomat júni közepén már nyeregben ünnepelhetem. Legalábbis így tervezem. :)

WOW! :D
Gratulálok a gyarapodáshoz! Már csak egy kenguruzsebhez hasonló babahordozó kell, hogy majd õ is átelhesse ezt a nagyon jót! :kir:

Sok sikert a csöpp koshoz!!! :)

#5329 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 6. - 22:22

Köszi, ez már a második csikóm lesz. :) Hordozócuccom van többféle is (ebbe beletrafáltál :) ), de lóra azért nem merek felülni gyerekkel a hátamon. Ahhoz millió%-ban megbízható ló kellene.

#5330 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 18:00

Jó, csaphatunk egy összerõfit majd... Apá felõl az erdészrti utakon ki lehet jönni a "huszászi domb alá, én ugyan ennek a dombnak a tetejére érek ki tõlünk, onnan meg már egy köpésre van Kondorfa. Bár tõlünk közelebb, ha rögtön Õrimagyarósd felé indulunk, illetve csak Marác, aztán szõce. De majd ezt megnézzük még. apátról szerintem sok a Zlövõ, fõleg ha ugyanaznap haza is kéne menni.... Találkozzunk Martácon, az már bevált. ott mindíg akkor vagyunk, ha jólesik. :gm:

#5331 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2012 február 7. - 18:17

Találkozzunk Martácon, az már bevált. ott mindíg akkor vagyunk, ha jólesik. :gm:

:kir: :kir: Imre azóta is emlegeti azt a túrát. :D A telefonja ugyanis, mint kiderült, nem bírja a szakadó esõt. :rolleyes: Arról nem is beszélve, hogy a felesége nem hitte el, hogy valóban lovagoltunk, hiszen ilyen égszakadás-földindulásban senki épeszû nem tartózkodik fedett helyen kívül. :D De milyen jól esett az a kis fröccs, mi? :cool:

Hogy vagytok amúgy? Kedved milyen? Pocaklakók jól viselkednek?

#5332 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 2. - 11:32

Hahóóóóóóóóóóóó sehol senki??? Vasba kihaltak a lovasok,már csak én vagyok mint õskövület? :kir: :D 20 fok van és csodaszép idõ,kezdek én is felolvadni. :kir:

#5333 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2012 március 6. - 11:43

:kir: :kir: Imre azóta is emlegeti azt a túrát. :D A telefonja ugyanis, mint kiderült, nem bírja a szakadó esõt. :rolleyes: Arról nem is beszélve, hogy a felesége nem hitte el, hogy valóban lovagoltunk, hiszen ilyen égszakadás-földindulásban senki épeszû nem tartózkodik fedett helyen kívül. :D De milyen jól esett az a kis fröccs, mi? :cool:

Hogy vagytok amúgy? Kedved milyen? Pocaklakók jól viselkednek?

Helló!
Az szerintem is emlékezetes túra volt, de én semmi kellemetlenségre nem emlékszek. Pedig lett volna, ha nincs ott az az eresz... :) Szegény Imre... Megkérdõjelezik az elmebetegségét? Ez aztán a patt helyzet. :(

Pocaklakók jól viselkednek, mocorognak, helyezkednek, vadásznak mindenre ami a pocakomhoz nyomódik, fõleg ha hideg, vagy meleg....

Te pocakod lakója? Minden ok?

#5334 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2012 április 10. - 20:49

Vezér, én azt hiszem, itt inkább az a gond, hogy Vasban SZÜLETNEK a lovasok és ezért vagyunk eltûnve. biggrin.gif De maaaaajd, egyszer csak jövünk porontyostul! (szegény lovak... frown.gif )

Edited by Panni, 2012 április 10. - 20:51.

#5335 Virágkoszorú

Virágkoszorú

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 206 hozzászólás

Közzétéve 2012 május 16. - 19:46

Sziasztok! :D

Bocsi, hogy most írok csak, ezer éve nem voltam itt fenn. Sajnos a munka és tanulás elegye nem hagy elég szabadidõt mindenre! :ang:
Itt nálunk minden rendben, Csinos hatalmas és még mindig dagi. A többi pracli is jól van, most estek át egy friss körmözésen, patkoláson, és Csinos is jól viselte a veszprémi kovácsot, aki el sem hitte, hogy még csak egy éves. Azt hiszem kell egy kis sámli majd hogy fel tudjak rá kepeszteni.

Mindjárt néhány prezentáló kép :D
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

Lett pár kép azért :D Szépen megy a kocsi mellett ez a nagy lány, megvolt az elsõ sárlás is :)
Szakmai kérdés: kantárra, zablára mikor érdemes elkezdeni a szoktatást ? És milyen zablával? Bár szeretném majd egy kicsit mélyebbre építeni a "közös nyelvünket" is. Nem tudom látszik e a képen, de színe továbbra is változik és a szája is elkezdett pöttyösödni, olyan mint egy béka :dev:

Még két képet küldök :)

Posted Image
Posted Image

#5336 Indira

Indira

Új vendég

• Fórumtag
  • 10 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 2. - 10:13

Heló, nem tudom mennyire élénk a topic, de... én is vasi vagyok (bár pillanatnyilag ló nélkül), szívesen betársulnék hozzátok. :)

#5337 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 2. - 10:41

De jóóóóó szia üdv neked a vasiak közt,akik most éppen elvesztek. :D Merre felé vagy???( vasba)

#5338 Indira

Indira

Új vendég

• Fórumtag
  • 10 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 2. - 11:39

Körmenden lakom. :D

#5339 Indira

Indira

Új vendég

• Fórumtag
  • 10 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 2. - 13:37

Amúgy, ha már itt vagyok, hátha van itt valaki aki tud segíteni. Egy lovat keresek, 2011 január-február környékén adták el innen Körmend mellõl (Horvátnádaljáról), ha jól tudom most 7 éves, deres kanca, sütetlen. (Azóta lehet hogy besütötték, vagy chipeltették) Mikor én lovagoltam Kisasszonynak hívtuk, a legújabb (és egyben legrégibb, mert azóta nem kaptam infót a lóról) értesülésem szerint átnevezték, ha jól emlékszem Csinibabának... Õriszentpéterre lett eladva, hogy azóta is ott van-e, vagy máshol, fogalmam sincs... ezt szeretném megtudni. Szeretnék ránézni, minden rendben van-e vele, illetve õsszel ha lesz lehetõségem visszavásárolnám. Ezek a képek még 2010 nyarán készültek, szóval azóta biztosan rengeteget világosodott.
Képek:
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#5340 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 6. - 9:23

Nekem nem ismerõs a kanca,de talán betéved más vasi is ide és talán nekik.

#5341 Indira

Indira

Új vendég

• Fórumtag
  • 10 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 6. - 12:48

Remélem. Nagyon rég láttam, nagyon hiányzik. :(

#5342 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 6. - 13:04

Ez nem arab származású kanca, ugye?

#5343 Indira

Indira

Új vendég

• Fórumtag
  • 10 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 6. - 17:57

Sajnos szinte semmit nem tudok a származásáról, az akkori tulajdonosával nem beszéltünk róla. De nem igen hiszem, hogy van benne arab, bár elsõ látszatra nekem is úgy tûnt.

#5344 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 6. - 21:33

Remélem. Nagyon rég láttam, nagyon hiányzik. :(

Van nálam egy kanca fedeztetésen Horvátnádaljáról. A gazdája ismeri ezt a lovat amit kérdezel és a volt tulajt is. A barátja lovagolta és szerette ezt a kancát és tartja a kapcsolatot az új tulajjal is. Holnap megmondja a pontos címet, hol van, telefonszámot is.De ismert lovasnál van, ismerjük mi is azt mondja, csak nem jutott eszébe a neve.

Edited by Backnight, 2012 június 6. - 21:34.

#5345 Indira

Indira

Új vendég

• Fórumtag
  • 10 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 7. - 9:17

Akkor nem hiszem, hogy rám gondol, mert én nyári szünetben lovagoltam ezt a lovat, iskolaidõben már csak ritkábban tudtam menni hozzá, így utánam még lovagolta egy fiatal férfi, ha jól tudom. Valószínûleg akkor õ az akire gondolt, én sajnos semmit nem tudok az új tulajról így a kapcsolatot sem tudom tartani vele.

#5346 Panni

Panni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.191 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 7. - 10:18

Indira, szerintem félre értetted, amit Backnight írt, de majd jön, aztán tisztázzátok :)

#5347 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 7. - 10:46

Akkor nem hiszem, hogy rám gondol, mert én nyári szünetben lovagoltam ezt a lovat, iskolaidõben már csak ritkábban tudtam menni hozzá, így utánam még lovagolta egy fiatal férfi, ha jól tudom. Valószínûleg akkor õ az akire gondolt, én sajnos semmit nem tudok az új tulajról így a kapcsolatot sem tudom tartani vele.

Tényleg félreértettél. Pont azt írom hogy aki lovagolta a kancát az barátja a nálam lévõ kanca tulajdonosának, ott lakik Horvátnádalján és tõle kérdezi meg az új tulaj elérhetõségét, hogy aztán megírhassam neked.

#5348 Indira

Indira

Új vendég

• Fórumtag
  • 10 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 7. - 10:53

Hú, tényleg, most így vissza olvasva hatalmas butaságot írtam le, rosszul értelmeztem, amit írtál. Bocsi, nagyon reggel van még :) és köszi!

#5349 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 7. - 10:58

Semmi probléma,annyit mondott még hogy túrában használják a lovat.

#5350 Indira

Indira

Új vendég

• Fórumtag
  • 10 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 7. - 11:05

Igen, valami ilyesmit én is hallottam. De hogy helyileg pontosan hol van, arról sosem kaptam információt. Arra sajnos elég kicsi az esély, hogy visszakerüljön hozzám, de meglátogatni mindenképp jó lenne...

#5351 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 14. - 22:02

Igen, valami ilyesmit én is hallottam. De hogy helyileg pontosan hol van, arról sosem kaptam információt. Arra sajnos elég kicsi az esély, hogy visszakerüljön hozzám, de meglátogatni mindenképp jó lenne...

Elnézést, csak most sikerül válaszolnom. Õriszentpéteren van a kanca Dobokai Péter lovardájában.

#5352 Zaphaer87

Zaphaer87

Új vendég

• Fórumtag
  • 16 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 24. - 11:50

Sziasztok!

Igaz, költözés utáni örömömben írtam utoljára, azóta nem néztem fel... szégyellem magam :dev:
Ám most úgy alakul, hogy lóhoz kellene jutnom, így keresek... Vételeset is, de ha tudtok valakit közelebb a vasi határhoz, aki megválna kedvencétõl... vagy bérbeadná...
Apátistvánfalvára keresek max 150 magas, gyerekbarát kancát, aki bejönne herélt lovacskámnak... Haflingi nem siker, Huculon gondolkozom, vagy szép vegyes kislovon. :)

Ha valakinek volna tippje, kérem írjon magánban, vagy ide, ha nincs, akkor ne...

Mindenkit elnyomott ez az idõ, vagy csak nekem nem megy az írás??? :D

Nem fogyasztom a sorokat,
Lovas prüszköléssel tarkított kutyanyálas arconnyalást mindenkinet!

Ja, utószó jogán említeném, hogy született pár gyönyörû, vegyes kiskutyánk. Fajtiszták, de hogy milyen fajták, gõzöm sincs!!! :D Szóval írjatok, ha...

Pápá :kir:

#5353 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 26. - 19:08

Úszótanfolyást keresek a 4 éves csemetémnek,ha valaki tud ,ossza már meg velem.Köszike. :yeah:

#5354 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 27. - 14:27

Úszótanfolyást keresek a 4 éves csemetémnek,ha valaki tud ,ossza már meg velem.Köszike. :yeah:

06302841502

#5355 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 27. - 15:40

06302841502

Köszi :yeah: de ez ki vagy mi??Ki fog bejelentkezni a másik végén a vonalnak???

#5356 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 27. - 15:55

Köszi :yeah: de ez ki vagy mi??Ki fog bejelentkezni a másik végén a vonalnak???

Az oktató, többet nem tudok, csak annyit hogy hétvégén egyénileg foglalkozik a gyerekkel, mert mi is érdeklõdtünk Csengének. De az Oladi lakótelepen is van ott az egyik iskolában, ott csoportos foglalkozás van. Annak is meg van a száma valahol de most nem találtam meg.

#5357 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2012 június 27. - 22:03

Az oktató, többet nem tudok, csak annyit hogy hétvégén egyénileg foglalkozik a gyerekkel, mert mi is érdeklõdtünk Csengének. De az Oladi lakótelepen is van ott az egyik iskolában, ott csoportos foglalkozás van. Annak is meg van a száma valahol de most nem találtam meg.

ok köszi.

#5358 Bogárka

Bogárka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 401 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 7. - 23:57

Sziasztok Kedves Vasiak! Baranyából, pontosabban Pécsrõl írok nektek. Érdeklõdnék, hogy a környéketeken van-e olyan hely, ahol kb 10-15 fõs lovas társaságot el tudnának-e szállásolni lovakkal együtt. Esetleg tudtok javasolni egy lovas tanyát, ahol befogadnának minket? Egy évben egyszer el szoktunk menni egy hosszú hétvégére (péntek-vasárnap) túrázni új helyre, amit még nem ismerünk. Természetesen vannak néhányan, akik ló nélkül jönnek. Õk kísérni, szoktak minket vagy bicajjal jönnek utánunk. Szóval, amire igazán szükség lenne, az egy hely, ahol két éjszakára le tudjuk hajtani a fejünket, és a lovakat is ott tudnánk éjszakáztatni. Nem muszáj istálló, mert talán szinte az összes ló villanypásztorhoz, vagy kikötéshez szokott. Ja, és természetesen olyan vki is hasznunkra lenne, aki eljönne velük bejárni a környéket a helyismeretünk hiánya miatt. Van köztünk angol lovas (távlovas) és western lovas is. Vegyes a csapat, de jól kijövünk egymással :D Talán még az is fontos lehet, hogy lószállítóval vinnénk a lovakat, és csak a helyi, a környék beli túrázás érdekel. Röviden ennyi! Ha van ötletetek és javaslatotok, akkor szívesen fogadom. Elõre is köszönöm! :yeah:

Edited by Bogárka, 2012 július 7. - 23:58.

#5359 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2012 július 21. - 11:13

30q zab eladó 5500/q áron.Vas megyébe

#5360 Virágkoszorú

Virágkoszorú

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 206 hozzászólás

Közzétéve 2012 szeptember 4. - 19:14

Helllóóó mindenki!

MEgint lepangott a megyei fórum-részleg!
Hát akkor hozok én hírt meg kérdést is :D

Hír: Csinossal már kantár-tanulás fázisban vagyunk, meglepően jól fogadta a dolgot, pedig kissé nagy neki a kantár, no meg szenvedek eleget a két karikás tört zablával én is. Ő lustasága viszont továbbra sem érti a futószár lényegét, fél kört sikerült csak meg tenni, akár mit csinálok, szembe megáll vele, vagy forog egy helyben és végül tolat, ha ostorral próbálkozom. Ötlet tipp?

Kérdés: valakinek esetleg a közeljövőben, eladó magyaros kantár és/vagy réz zabla (csipkés mondjuk) ?

Egy kis nasis-kantáros kép :
Posted Image

Edited by Virágkoszorú, 2012 szeptember 4. - 19:15.