Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Hucul

• Please log in to reply
5439 válasz a témához

#5281 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 15. - 20:09

Na és az igért kép a csődörről.

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

#5282 Ayeena

Ayeena

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 15. - 22:13

Szép csődör, majd a csikóra kíváncsi leszek :D

Itt meg egy szép kis hucul, aki éppen egy bokrot rágcsál:

10154289_387729724702131_890474066957140

• fafaragó, Otília és Monda kedveli

#5283 astocki

astocki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 269 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 16. - 9:37

Szia fafaragó!

Végül nem az a nóniusz csődőr lesz a befutó, akiről már korábban tettél fel képet?

#5284 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 16. - 15:29

Hát nem,több szempontot is figyelembe véve ez tünt a legjobb megoldásnak. :smile2: Az egyik legnyomósabb indok hogy ez jobban tetszett a lányomnak :biggrin: meg az én pénztárcámnak is :dev:

#5285 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 16. - 15:36

Fafaragó, egy vérbeli nóniusztenyésztő erre csak annyit mondana: "cirkuszos" :wacko: . Négylábkesely, stb.....

(A kisbériben pont most hívták fel a figyelmemet arra tényre - mintha magamtól nem tudnám - hogy egy csikó előállítási költségének a fedeztetési díj csak töredéke. Ezért nem érdemes megalkudni.)

Edited by ori, 2014 április 16. - 15:38.

• fafaragó kedvelte

#5286 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 16. - 21:09

Igen ezzel én is tisztában vagyok ,de az életben kell néha kompromiszumokat kötni,és ez most egy ilyen helyzet volt.A ruzsai nóniusz nekem is jobban tetszett de igy se bánom,nekem kimondottan tetszenek az ilyen jegyes lovak,meg a fakók,meg a sárgák, meg a deresek meg  a pejek,....... :kir: .s még a tarkák meg a pöttyösek is :biggrin: Más szóval valahogy úgy vagyok vele mint Gombóc Artúr a csokoládéval :smile2: Mindegy csak lú legyen :wub: Jó lónak amúgy sincs se szine se jegye se papirja :biggrin:

#5287 astocki

astocki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 269 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 17. - 10:06

Értem. Csak érdeklődtem, mert emlékeztem, hogy kinézted azt a nóniusz csődört. Sok sikert a fedeztetéshez, biztosan szép csikó lesz belőle.  :happy:

• fafaragó kedvelte

#5288 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 20. - 22:19

Kicsit megint kirándultunk :smile2:

10246441_527041610740244_440147646051166Csinos és a virágok... :biggrin:

10256998_527041680740237_166491816614512

• Monda kedvelte

#5289 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2014 április 25. - 8:55

Fafaragó, nekem 2 sárga jegyes lovam van, és szeretem őket. :ang: Csak azért ha nóniuszról vagy huculról van szó, akkor Jász pártján vagyok - mert el kell ismerni, az enyéim nem parasztlovak.  A 2 ló révén összesen 4 kesely láb boldogtalan tulajdonosa vagyok, és ez alapján jobban hiszek a régi öregeknek, mint a törésteszteknek. :gm:

Csak azért írtam, mert te szerencsére használod is a lovat, nem csak tutujgatod, méghozzá olyan parasztos stílusban, így talán az is fontos, hogy jó legyen a lú. :kir:

Persze ettől a méntől is lehet szuper csikód, csak a másik  közelebb állt a te stílusodhoz, olyan masszívnak, igazi nóniusznak tűnt.

De ha drága, akkor nincs mit tenni, sok sikert a fedeztetéshez!

Edited by ori, 2014 április 25. - 8:55.

• fafaragó kedvelte

#5290 Ayeena

Ayeena

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 1. - 0:54

Harcos a mai nap folyamán Válra költözött. Egy igazi lómenyországba került! A további részletek a pacinaplóban, ami hosszú idő után tegnap frissült és ma is van új bejegyzés!! 

• Otília és Monda kedveli

#5291 Ayeena

Ayeena

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 3. - 0:24

Harcos immár 4 éves lett, hivatalosan is kinőtt a csikókorból. Persze számomra mindig az a csikó marad, akit tavaly nyáron vettem meg, miután azonnal beleszerettem, de egyszer mindenki felnő, így Ő is :)

Néhány cuki kép az imádnivaló születésnaposról, miközben épp az ajándékát fogyasztja:

10290633_230936553770400_806724445894365

10299065_230936603770395_620996806210532

10250118_230936733770382_470855910811420

• fafaragó és Otília kedveli

#5292 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 3. - 10:04

A napokban kicsit lazítottam és régi filmeket néztem.Az 1959-es Szegény gazdagok címü filmben többször is huculok tunnek fel ami nem csoda hiszen erdélyben készült. :smile2:

#5293 Ayeena

Ayeena

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 6. - 11:54

Lehet, több értelme itt feltenni ezt a kérdést, mind a Kérdezz-felelek topicban, ahol még nem érkezett rá válasz, mivel itt a huculosok között nagyobb az esélye, hogy van rajtam kívül más hagyományőrző lovas is, mintha az összes lovast nézzük.

A kérdésem a következő:

Egy hagyományőrző kantárért mennyi a legolcsóbb ár, amennyiért csináltatni lehet?

Kinéztem egy szép kantárat, ami autentikus is és tetszik is nekem, de mielőtt megvenném, szeretném tudni, érdemes-e megvennem.

(anyagilag nem állok igazán jó pillanatnyilag, de sürgős lenne a kantár, mivel Harcos régi kantárja leszakadt a fejéről és addig nem tudok lovagolni, amíg nincs új)

Mivel nem szeretnék heteket, vagy akár egy hónapot várni a lovaglással, és jó lenne, ha már a hétvégén felülhetnék a pacimra, örülnék egy mielőbbi, hasznos válasznak. Gagyi ideiglenes kantárt tudnék venni olcsón, de az nem éppen minőségi, és kicsit gáz olyannal égetni magunkat egy jobb rendezvényen. Rendes hagyományőrző kantárra meg kell egy kicsit spórolnom vagy kölcsönkérnem a szüleimtől, akik nem biztos, hogy adnak rá. Harcos érdeke is, hogy tudjak mielőbb lovagolni, fontos lenne egy tanács, hogy melyik megoldást válasszam!!

Előre is köszönöm, ha valaki válaszol! :)

#5294 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 6. - 12:12

A fő problémára én sajnos nem tudok válaszolni, de biztos vannak itt, akik tudnak, viszont a lovaglást ezért igazán nem kell hanyagolni. Ha nem akarsz gagyi kantárt venni, a zablát rászerkeszteni a ló fejére amíg találsz egy jó kantárt, nem egy nagy ügy, sok mindennel megoldható a kötőféktől a bálamadzagig.

Szerintem fogj egy kötőféket, meg valami pálcás cuccot, amivel bele tudod akasztani a zablát, és gyűjtsél egy jobb kantárra.

• Ayeena kedvelte

#5295 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 6. - 12:28

Sári (mint mindig) jól beszél.

Egy zsinóros parasztkötőfékre ezerféleképpen fel lehet applikálni a zablát karabíner, bőr szíjak, akármi segítségével.

Vagy ajánlom Balogh Uram megoldását, ő NYeSze kupát nyert ezzel a minimalista szerszámmal. :kir:  Egy darab kötél és 2 csomó az egész.

• fafaragó és Ayeena kedveli

#5296 Ayeena

Ayeena

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 6. - 13:11

Köszönöm a válaszokat! ;)

#5297 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 6. - 13:29

Hát, az eredeti kérdésre nem válaszoltunk, esetleg utána tudok kérdezni, mert vannak ismerős, aki készít ilyet.

#5298 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 6. - 14:39

Az árat én se tudom megmondani de jó szivvel ajánlom neked Tamus Antal nyereg készítőt,itt régebben "Jász" néven volt jelen,sajnos mostmár csak a honlapján tudod elérni :sad: Ő készít hagyományőrző kantárokat is .ha beirod a keresőbe hogy fanyereg akkor biztos beadja a nevét meg az elérhetőségét is. :smile2:

• Ayeena kedvelte

#5299 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 6. - 17:27

Sári (mint mindig) jól beszél.

Óh, köszi, pedig vártam ezzel kapcsolatban, hogy majd valaki jön, és leugat a bálamadzag emlegetése okán. :dev:

(Pedig aki tud makramézni... inkább nem is folytatom. :gm: )

Jász indította a Huculkedvelők fb-csoportot, ha jól sejtem, Ayeena is benne van, manapság már mindenki megtalál mindenkit. :happy:

• Ayeena kedvelte

#5300 Ayeena

Ayeena

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 7. - 22:54

Jásznak hagytam itt egy üzenetet a fórumon, akkor ezért nem érkezett még válasz.

Lehet, facebookon kellene ráírnom, vagy az oldalán az elérhetőségeinél. Érdekelne, mennyiért készít egy egyszerűbb, de minőségi, korhű kantárat.

Holnap írok is neki.

Amúgy Gisari, igen, benn vagyok a csoportban, ha jól tudom, te is :)

Hányan vannak még benne a Huculkedvelők csoportban? :D

#5301 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 9. - 20:50

Szerintem elég sokan. :)

Hadd reklámozzak egy kicsit: itt van Jász egyik kantárja, az én egyik nyeregalátétemmel, Cselén. Szerintem nagyon csinosak így együtt. :happy:

(A nyerget nem piszkálni, mert nagyon jó, nagyon szeretem, és nemadom. :P  )

1013814_277292699115096_7210229221566826

• astocki, Kaiser és fafaragó kedveli

#5302 Otília

Otília

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 70 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 9. - 22:17

Gisari, a nyeregalátétjeid már régebben is "nyálcsorgatásra" késztettek.  :D Gyönyörűek! 
Amit mi csináltunk 2 éve, szegény több sebből vérzik, de a célnak megfelel. 

Kantár kérdésre én is az előttem szólók véleményét osztom. Mily szerencse, hogy nekem ilyen gondjaim nincsenek.. ( édesapám készítette a kantárjaimat 4 éve , semmi javítást nem igényelnek. Pedig estem  azóta, vágtázott 4 km-en keresztül a semmibe, lógó szárral. Soha nem kezdte ki a kezemet. Ahol lovagolni tanultam, ott minden eséskor szakadt a szár, hólyagok tömkelege  :wot: )

Nem is tudtam a facebookos csoportról, na de semmi sem bepótolhatatlan.  :) Folyik ott az élet. 

Csikó ügyben semmi hír nincs. Talán annyi, hogy Almának a duzzadás hol lemegy, hol visszajön, de teljesen soha nem múlik el. 

Mindezen felül, volt történés. Feldobtuk a városnapot.  :D Az idő múlásával kezd vicces lenni, de ott akkor, nagyon nem így gondoltam/éreztem. A lovaim keresztülvágtáztak a városon, május 2-án. Kicsit megrebbentek egy pukkanástól, majd fogták magukat és elvágtáztak a sarokig, ahol rutinosan kanyarodtak a város felé. Rohantam  utánuk, bízva, hogy megállnak legelni. Nem ez történt. Már a sorompónál voltak.  ( utólag belegondoltam, hogy mi a fenéz csináltak volna ha le van csukva éppen.) Kaptam egy kölcsön kerékpárt, hazatekertem kötelekért, rohanok vissza. Kérdezem az embereket merre vannak. Mondják, hogy csak egyenesen. Bíztam, legalább lefordultak a legelő hely felé. Nagybátyám éppen arra jön, tőle megtudtam, hogy hiába reménykedtem. Apa hív. Mondja anya megy utánuk kocsival. Elmentek a karámhoz. (falu másik vége) Utóbb megtudtam, hogy a főúton végigvágtáztak. Hol a helyes oldalon , teljesen elfoglalva, hol az út közepén. Személyi sérülés nem történt. Anyagi kár: pár db palánta. Lovak le se izzadtak, lábuknak kutya baja. (Mondjon nekem bárki bármit, de a hucul ilyen nemű acélosságának az ellenkezőjét, meg ne próbálja belém beszélni. :wink: El se kezdje. Továbbá, 2 éve nem látta kovács a patájukat, jelenleg sincs rá szükség)   Becslésem szerint 4 km-t 4-5 perc alatt tettek meg. Volt izgalom, pánik, tény és való. Nem kívánom senkinek se. Ráadásul, pont a városnapok miatt, sokan voltak az utcán is. Visszavezettük őket, utána még egy kocsi trágyát is vittünk ki. Alma úgy húzta a kocsit, mintha mi se történt volna. A szerencse az volt az egészben, hogy a szüleim pont jöttek a lovakhoz. Édesanyám  a kocsiban azzal szembesült, hogy két ló vágtázik felé, a mi lovaink. Ezért tudott utánuk menni.  
Bele sem merek gondolni, hogy ha valami történt volna.... De velem volt az őrangyalom.  :P 
Persze a legtöbben jártak már így, vagy fognak. Kicsiny kis városunkban is volt már. Nekik annyi szerencséjük volt, hogy nem mentek keresztül a városon, csak az utca végéig, vagy a legelőn a csődörig.  :) 

#5303 Otília

Otília

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 70 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 9. - 22:42

A legfrissebb képek: 

P1170001.JPGP1170013.JPG

P1170008.JPG

• fafaragó kedvelte

#5304 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 10. - 11:08

Szia Otília!

Azrt ez a kaland még olvasva is elég meredek nem hogy benne lenni! :wot: örülök hogy végül minden jól végződött. :cheers:  A lovaid meg gyönyörűek :rockon: Tavaly láttam őket élőben is Eördőg Andráséknál ,alig lehet rájuk ismerni,főleg vadalmára,ő a csikó ha jól tudom.Kezd már ő is huculosodni :smile2: Szerintem nyugodtan hátra dőlhetsz mert nem vemhesek :biggrin: tervezheted a nyári túrát velük :rockon:

Csinost tegnap vittem próbáztatni a csődörhöz de rúgott mikor közeledett feléje úgy hogy bízok benne hogy vemhes.

#5305 Otília

Otília

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 70 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 10. - 13:01

Szia Otília!

Azrt ez a kaland még olvasva is elég meredek nem hogy benne lenni! :wot: örülök hogy végül minden jól végződött. :cheers:  A lovaid meg gyönyörűek :rockon: Tavaly láttam őket élőben is Eördőg Andráséknál ,alig lehet rájuk ismerni,főleg vadalmára,ő a csikó ha jól tudom.Kezd már ő is huculosodni :smile2: Szerintem nyugodtan hátra dőlhetsz mert nem vemhesek :biggrin: tervezheted a nyári túrát velük :rockon:

Csinost tegnap vittem próbáztatni a csődörhöz de rúgott mikor közeledett feléje úgy hogy bízok benne hogy vemhes.

Szerintem izgalmas, és várakozással teli lesz az a március .  :) 
Neked legyen igazad! Tény, hogy nem így néznek ki : http://gallery.site..../par_oraval.JPG 
Bár akkor miért van teje Almának, no és a hullámzó has.. ?  :gm: Ráadásul kétnaponta megesznek egy lovaskocsinyi füvet, az sem látszik meg rajtuk. Állandóan éhesek. Nekem miért nem olyan dömperek??? Soha nem is voltak olyanok, de miért?  Igaz abrakot sem láttak 1,5 éve, de akkor sem voltak testesebbek, mikor naponta kaptak 2-szer. 
"Tavaly láttam őket élőben is Eördőg Andráséknál" Emlékszem a sztorira .  :dev: 

"főleg vadalmára,ő a csikó ha jól tudom"  --- ha ez egybe tartozik akkor nem, nem jól tudod.  :PP  Vadalma 9 éves, a középső képen. Lánya: Szira, a 3 éves szerelemgyerek, ismeretlen apától. ( az első és a harmadik képen) 
Jut eszembe, Szira kapott  zsák formájában egy fűlovast. :D (Nem ültek még a hátán, kivéve a 2 éves kislányt , még tavaly.) No gondoltam egyet, nézzük mennyire tűri a nehezet a hátán, így gyorsan megtömtem egy zsákot fűvel, és fel a Szira hátára. Kicsit vonakodott , hogy mit akarok én ott, de miután rájött, hogy mi van benne, nem érdekelte, hátranyúlt és cibálta ki a füvet.  :kir:  ( keresztben fektettem rá. ) Másnap, nagyobb  lelkesedéssel fogadta a zsákot. 

Bár előtte, már volt egy eset. Kihozom a nyerget , rárakom a lóra, átmegyek a másik oldalra, vissza, igazítgatom . Majd csatolnám be a hevedert mikor feltűnik, hogy valami nem stimmel. Nem jó lóra tettem rá.  :gm: Az ég világon semmit nem csinált, tűrte, mintha rutin feladat lenne a számára. Remélem majd élesben is ilyen  :ang: lesz. 

• fafaragó kedvelte

#5306 lovasember

lovasember

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 117 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 13. - 13:20

Lehet, több értelme itt feltenni ezt a kérdést, mind a Kérdezz-felelek topicban, ahol még nem érkezett rá válasz, mivel itt a huculosok között nagyobb az esélye, hogy van rajtam kívül más hagyományőrző lovas is, mintha az összes lovast nézzük.

A kérdésem a következő:

Egy hagyományőrző kantárért mennyi a legolcsóbb ár, amennyiért csináltatni lehet?

Kinéztem egy szép kantárat, ami autentikus is és tetszik is nekem, de mielőtt megvenném, szeretném tudni, érdemes-e megvennem.

(anyagilag nem állok igazán jó pillanatnyilag, de sürgős lenne a kantár, mivel Harcos régi kantárja leszakadt a fejéről és addig nem tudok lovagolni, amíg nincs új)

Mivel nem szeretnék heteket, vagy akár egy hónapot várni a lovaglással, és jó lenne, ha már a hétvégén felülhetnék a pacimra, örülnék egy mielőbbi, hasznos válasznak. Gagyi ideiglenes kantárt tudnék venni olcsón, de az nem éppen minőségi, és kicsit gáz olyannal égetni magunkat egy jobb rendezvényen. Rendes hagyományőrző kantárra meg kell egy kicsit spórolnom vagy kölcsönkérnem a szüleimtől, akik nem biztos, hogy adnak rá. Harcos érdeke is, hogy tudjak mielőbb lovagolni, fontos lenne egy tanács, hogy melyik megoldást válasszam!!

Előre is köszönöm, ha valaki válaszol! :)

A kötőfékbe beleakasztasz 2 kisebb karabinert és arra  a zablát és kész....míg világ a világ addig jó.

#5307 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 19. - 18:24

Édes tegnap filmsztár lett. :happy:

Az úgy volt, hogy tegnap du. fél hatkor becsöngetett egy gimis ismerősöm, akit meg sem ismertem, csak miután bemutatkozott, hogy filmet forgatnak, és SOS kéne nekik egy ló ide a pusztára este 9-11-ig.

Mer’ a pusztán nincs ló. Vagyis van állítólag ötven (én a legtöbbet 26-ot számoltam egyszer a legelőn, de attól még lehet ötven) de du. 3-tól nincs ember, aki odaállna egy lóval két órára. Vagy lenne messzebbről, de az meg drága, ők meg csóró egyetemisták, akik diplomafilmet forgatnak, és borzasztó hálásak lennének most gyorsan egy lóért.

Rövid mérlegelés után úgy döntöttünk, hogy bár Csele alkalmasabb lenne a reflektorok, derítők, mikrofonok, gamósbotos subás bácsik és egyéb megszokott dolgok között történő nyugodt legelészésre, de alkatánál fogva még jóindulattal és sötétben sem igazán alkalmas egy csikósló megszemélyesítésére. Emellett Édes rézszőrén sokkal hatásosabban csillan meg a fény, ez fontos.

Így hát előtúrtam egy old school zsinórkötőféket és egy borjúkötelet az autentikus megjelenés érdekében, majd Édessel fogtuk magunkat, és kimentünk egy fejtisztító kétórás terepre, mert a rossz idő miatt egész héten nem mozdultunk ki, és nem akartuk szétrúgni a helyszínt. Szürkületre vissza is értünk. Ezek után Édes kifogástalanul viselkedett, mindenki őt csodálta és simogatta, csak én rezzentem össze eleinte, mikor valaki megjelent a sötétben egy bazi reflektorral, vagy nagy fehér derítőfóliával, vagy amikor elkezdtek dübörögni mellettünk a pajtában. Édes csak egyszer ijedt meg, mikor először odamentünk a társasághoz, és elindult felénk egy bőgatyás nagybajuszos szereplő pacisimogatási szándékkal. Ez valamiért betett a kis idegrendszerének, bezzeg a sínen futó kamerás kocsit szívesen megnézte volna közelebbről is. :P

A szerepe szerint a kocsma előtt legelészett a sötétben, és természetes módon fénylett a reflektor és a fél órán át állítgatott derítő segítségével. Az érkező marcona juhász megállt, végigmérte, majd nagy rúgással benyitott a kocsmába. Ennyi volt a szerep, ezt két órán keresztül vettük.

A filmesek csak egyszer akasztottak ki egy kicsit az elején, amikor a terepről megérkezve összetalálkoztunk a nagy lapos pusztában, és megkérdezték tőlem, hogy tudom-e, hol van a Kristóf, és van-e nálam egy bot. :D

Amúgy nagyon jó fejek és aranyosak voltak, borzasztóan örültek, hogy hipp-hopp prezentáltam nekik egy lovat, és halál aggodalmas fejjel kérdezték a forgatás végén, hogy hogy megyek haza a sötétben toronyiránt a réten keresztül két kilométernyire. :kir:

Azért jó volt a hazaút is, régen lovagoltam kukksötétben, amikor az ember nem látja maga alatt a lovat. Persze volt nálam fejlámpa, ha azt bekapcsoltam, akkor meg megjelentek körülöttünk a szemek. :ph34r: Aztán meg messzebb elkezdtek kiabálni a rókák, hát aki hallott már olyat, az nem felejti el, hogy „mit mond a róka" 0:35-nél. :gm: Ez mondjuk nem tetszett annyira Édesnek, de addigra már le volt fáradva ahhoz, hogy balhézzon, úgyhogy éjfélre haza is értünk, mint Hamupipőke.

Azt mondták, rajta leszünk a stáblistán. :happy:

#5308 Ybrik

Ybrik

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 254 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 22. - 9:31

Jó kis sztori! Mi a film címe? Amúgy gratulálok a filmszakma irányába tett első lépéshez!

#5309 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 22. - 12:40

Tegnap összefutottam Mokány gondozójával a faluba.Kérdem tőle hogy van a lovam?na ezt nem kellett  volna feltennem mert olyan válogatott szitkozódásba kezdett hogy öröm volt halgattni :dev: Hűha ,mit csinált hogy ilyen mérges rá,kérdem? Hogy mit ? hát gondolkozik ! és rendre túl jár az eszemen :gm: Hát ez valahogy egyáltalán nem lepett meg :kir:  A kisöreg gondozza a közel 20 pónit Mokányt meg egy kunfakót ,ami abból áll hogy este beengedi őket add nekik abrakot ,megreggel kiengedi,az almozást meg a ganézást már a gazda csinálja.egyébbként meg kint vannak egy 100 hektáros bekeritett legelőn erdővel ,halastóval.Na Mokány egy este úgy gondolta hogy nem ér annyit az kis abrak mint az egész éjszakás szabadság,és mikor be kellett volna mennie akkor szőpen leballagott a tóhoz beállt a vizbe ahol már nemérhetik el ,megvárta míg az öreg kidühöngi magát és végül otthagyja :kir: aztán kijött és egész éjszaka szabad volt :rockon: Ezt követően este az összes póni beállt a tóba és az öreg feladta de szidja az összes hucult ami a földkerekén van ,mert hogy őrajta ló még nem fogott így ki mint ez! :kir: Most kiviszi nekik az abrakot mert nehogy éhezzenek szegény "gyerekek" Mert hogy igy hívja őket :P

#5310 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 23. - 19:02

aztán kijött és egész éjszaka szabad volt :rockon: Ezt követően este az összes póni beállt a tóba és az öreg feladta

Erre szokta a kovácsom mondani: Amit nem bír megoldani a méret miatt, azt megoldja fejjel vagy minél kisebb, annál több van a fejében.

• fafaragó kedvelte

#5311 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 26. - 14:05

Jó kis sztori! Mi a film címe? Amúgy gratulálok a filmszakma irányába tett első lépéshez!

Köszönjük, bár azóta sem kaptunk egyetlen főszerep-ajánlatot sem. :hupp:

A címét nem tudom, csak annyit mondtak, hogy egy novellát dolgoznak fel, de az írót elfelejtettem sajnos. Ha elkészül, akkor körbejárják a forgatási helyszíneket, és megmutogatják mindenkinek, akkor majd megtudom. :)

Addig is hoztam egy sztárhátszíjat:

10411884_660770960637260_701864814395181

• rongyo és fafaragó kedveli

#5312 novavera

novavera

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 71 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 30. - 12:25

Olyan helyet keresek Zala vagy Somogy megyében, ahol hucul lovakat tartanak, és szívesen fogadnának egy kezdő felnőtt lovast néhány órás vagy akár egy napos „programra”, hogy születésnapja alkalmából közelebbről is megismerhesse a hucul lovakat.  :)

#5313 novavera

novavera

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 71 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 30. - 13:36

Persze nem ingyen... 

Edited by novavera, 2014 május 30. - 13:37.

#5314 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 30. - 14:35

Nabasszus most hívtak, hogy vasárnap hajnali négykor megint forgatnak, ugye tudunk menni? :D :P

• juice kedvelte

#5315 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 30. - 14:40

Hát most az sem jó, ha nem hívnak, meg az sem, ha igen? Ezek már olyan sztár-allűrök, ugye? :D

#5316 izland

izland

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.571 hozzászólás

Közzétéve 2014 május 30. - 14:40

Nabasszus most hívtak, hogy vasárnap hajnali négykor megint forgatnak, ugye tudunk menni? :D :P

Akkor jön ki a juhász a kocsmából??? :D

#5317 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 1. - 18:14

Majdnem, akkor fizeti ki a csikós tartozását, akit az éjszaka kinyírtak. (Tömörkény István Megöltek egy legényt című novellája alapján készül a film.)

Tegnap pontosítottuk a dolgokat, kiderült, hogy nem négyre, hanem 3:30-ra kellene ott lenni. :mellow:

Oké, semmi vész, telefon beállít 2:15-re. Szerencsére elég jól működik a belső órám, mert kettőkor felébredtem. (bezzeg a suliba nem bírtam felkelni sosem) Még punnyadok egy kicsit, megvárom, hogy csörögjön a telefon. Egy idő után kezdett gyanús lenni. Ránézek: 2:40.  Fantasztikus, beállításkor elfelejtettem okézni az ébreszőt, mint egyébként már többször is. Van húsz percem elindulni. Nagyorsan sitty-sutty felkelés, öltözés, pakolás, kabát, hátizsák, fejlámpa, lehetőleg csöndben, lovat kivezetni, pucolás, nyergelés, indulás.

Lovak nagyot néztek, mikor kilámpáztam a töksötétben, hogy miafenevan. De Édest nem tudtam megzavarni, gyorsan beállt szokás szerint a kapuba, nehogy otthon felejtsem. Ennyit a sztárallűrökről. :cool: (Most képzeljétek el azt a jelenetet, amikor Csele van soron a munkában: Csele megy elől: nemakaroknemakaroknemakarok. Én megyek utána egy kötőfékkel: gyereszépenokospacigyerenaaa. Édes, mint valami megkergült pokémon, utánam: engemválasszengemengem.)

Ennek köszönhetően 3:02-kor már kint baktattunk az utcán, és 3:20-kor megjelentünk a forgatás helyszínén, aholis közölték velünk, hogy a ló fél ötre is ráért volna. :dry:

Most eggyel nagyobb szerepünk volt, már szinte szöveges szerep: a juhászbojtár rácsapott Édes farára, mire neki ki kellett menni a képből. Kemény feladat volt, de megoldottuk.

Édes, mint csikósló

Édes és a juhászbojtár

#5318 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 1. - 19:59

A juhászbojtár szemmel láthatóan kedvelte Édest :D

• fafaragó kedvelte

#5319 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 2. - 14:21

Cukik, mi? :D  Pedig le is esett róla (szőrénügetés-kanyar-centrifugális erő) de visszaült. A felugrás egész profin ment.

• fafaragó kedvelte

#5320 Monda

Monda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 231 hozzászólás

Közzétéve 2014 június 3. - 19:46

Nemrég volt szerencsém huculkodni  :D Korához képest jó kis távokat bandukolnak a gazdival,igaz a vágta már felejtős :) 

• fafaragó kedvelte