Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Maffia

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
5707 válasz a témához

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 28. - 12:17

Enélkül is van közös témájuk! :DHát ja, majd jól nem megyünk oda, az fix... :mad:

#5202 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 28. - 12:27

Hát ja, majd jól nem megyünk oda, az fix... :mad:

Hozzászólás megtekintése

Dehogynem. Gyújtogatni :dev:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 28. - 13:35

Hát, lehet :gm: Bár, ahogy építik, lehet, hogy nekünk két szalmaszálat se kell keresztbe tenni :)Na jó, rosszmáj off.

#5204 Guest_Ken Tacky_*

Guest_Ken Tacky_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 28. - 15:21

Jaj, a pláza...mi is utáljuk, higgyétek el, de az egész egy korrupt módon lett létrehozva. Állítólag még engedélyük sincs rá. Tudok jópár dolgot, mert apukám tagja volt annak a bizottságnak akik elkezdtek anno nyomozni ezután. A polgármester épp csak 50 millát kapott érte zsebre, de már a retek klubon is leadtak errõl egy mûsort, ahol-természetesen-errõl nem nyilatkozott. Az egészben az a szar, hogy hiába megy csõdbe elõbb utóbb-mint ahogy az a Pólus Rónával is történt (ahol az Auchan is van) akkor ez ott marad a szép városközpont közepén ami teli van templomokkal, és gyönyörû épületekkel..hát csak ennyi a gáz, de be is fejezem, off off off.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 28. - 16:31

Itt ez nem off, személyesen érint többünket! :DAmúgy tényleg gáz. De én még amiatt is bánkódom, hogy nálunk épül az Auchan, szóval bevásárló kp és plaza-undor a köbön :)

#5206 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 28. - 16:59

Én meg már Csehország felé szeretnék autókázni a párommaaaaaaal!

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 28. - 17:02

Én meg nyugalmat szeretnék, megoldást a problémáimra... szóval egy tanyát :)

#5208 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 28. - 17:22

Naigen... :)

#5209 Guest_Ken Tacky_*

Guest_Ken Tacky_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 28. - 22:10

Én vagy itt maradok ezen a szép Kiskunságon, és kiköltözök még ennél is külvárosabbra, vagy pedig elköltözök a Káli-medencébe.. Mindig lenyûgözött annak a vidéknek a szépsége, de az utóbbi idõben különösen a szívemhez nõtt.(pl Kékkút, Salföld, Szentbékkála-ezeken a helyeken mind tudnék élni, hajjaj..)Na, most ment el Jucc szülei jöttek le érte, viszik vissza Budára. Ezidáig a városban voltunk, koncerten :P Nagyon jó volt, meg úgy az egész minden. Volt tüzijáték is, meg többször megfordultunk az íj-árus bódé elõtt, vajon miért... :rolleyes: Ja, reggel meg lovagoltunk. Lálálálálá-csak mert nem tudok értelmesebb zárómondatot kitalálni :kir:

#5210 Guest_Bakony rabja_*

Guest_Bakony rabja_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 11:02

Ha már bkp undor, akkor : most épül a Pennyi mellé a Lidl egy ekkora kisvárosban van már minden. Már csak A Pláza hiányzik és A Tesco (de állítólag pár évenbelül készen lesz az is) szóval teljesen jó, hogy szinte hely sincs, ahova építeni akarják, de azért megépül. Nekem egy darabig elég lenne csak az a pénz is, amit a város (vagy a nem tudom ki) kap, hogy megkapja a pénzt. Pl. 50 milla?! :dev:Dé és a többi tanyaimádó! csatlakozom ,azzal a különbséggel, hogy én az Õrségbe megyek. Az még elég elhagyatott, de mégis vannak közel nagyobb városok. (meg hegyek-völgyek) Az Alföld nekem túl lapos :) Habár ha jobban meggondolom, nem rossz itt a Bakonyban sem. ;)

Edited by Bakony rabja, 2005 augusztus 29. - 11:02.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 11:05

Én egy szóval sem mondtam, hogy sík vidékre kérem a tanyát... :rolleyes: Hegyek között élem az életemet már jó pár éve, és semmiért nem adnám õket.

#5212 Guest_Bakony rabja_*

Guest_Bakony rabja_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:25

Tudom, csak úgy megjegyeztem :) De, ki is mondta? Asszem Ken tacky, hogy marad a Kiskunságon. Na! Nekem az lenne egy kicist lapos, de lehet, hogy azért mert nem ismerem.Nem értek egyet Petõfivel :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:28

Hát, Petõfivel én sem. Semmiben. Sõt, szerintem pályát tévesztett... :gm: Lehet, hogy nem volt túl hazafias ezt mondanom, de sosem szerettem a költészetét.

#5214 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:34

Ízlések, és pofonok :)Én a József Attila Gimibe jártam, és mégis kiráz tõle a hideg...

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:38

Hát csak tudjátok, Petõfi a nagy magyar költõ, meg ilyenek... Amúgy elég sokan nem szeretik ehhez képest. ;) Illetve nem ehhez képest, hanem egyszerûen, mert nem tetszik. :)Ó, jaj, ó jaj. Most beszéltem az utazási irodával, 6-án kezdek (5-én még be kell iratkoznom a suliban, ezért az már rögtön nem jó). Paraaaaa! :D Biztos hogy összetörök valamit, vagy ha gép elé ültetnek, akkor letörlöm a legfontosabb adatbázist, vagy felgyújtom a helyiséget, vagy, vagy... :cool: Íme, az önbizalom :gm:

Edited by Dé, 2005 augusztus 29. - 13:39.

#5216 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:59

Mit akarsz, én ugye pénteken voltam a hetihetesnél, mert szeptemberben, amíg a régi stúdióban van a elvétel, az ideõs házaspár végzi a ruhatár-melót, és megnéztem, hogy mégis hogy-mit kell csinálni. (nem egy nagy kunszt :gm: )Node milyen égés lesz majd, ha a stábtagokat is megállítom majd, hogy hé, a táskádat is le kell raknod :D (váááá :D )

#5217 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 14:01

Bakoony :yeah:Te vagy az én emberem. Õrség az álmom, de azt hiszem sohasem fogom itthagyni a Kisalföldet :ang: Egy biztos, hogy tanyám, a'llesz :kir:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 14:04

Epöl: Hát ja, ez olyan, mint hogy mi tavaly a szállodai gyakorlaton reggelinél csekkoltunk, ami azt jelenti, hogy minden bejövõtõl elkéred a szobaszámát (ált. senki sem magyar, de sok volt a kínai, aki se angolul, se németül, sehogy nem beszélt), és megnézed, rajta van-e a reggelizõk listáján, ehet-e ingyé. Ha nem, akkor számlát kell majd adni neki (azt peresz nem mi csináltuk). Egyik reggel meg épp beszélgettünk a teremfõnökkel, közben jöttek a vendégek, majd a teremfõnök jó hangosan odaköszönt a belépõ öltönyös férfinak, "Jó reggelt, igazgató úr!". Már éppen nyílt szánk, hogy "May I have your room number, please?" :gm: Hát, az sem lett volna égõ! :D De szerencére megúsztuk. ;)[beelõztek]

Edited by Dé, 2005 augusztus 29. - 14:05.

#5219 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 14:17

[beelõztek]

Hozzászólás megtekintése

:gm: :P :dev:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 14:19

Legyél vele bódog :P :dev:

#5221 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 14:24

Most nézem, van egy "Apple"-ünk, meg mostmár egy "Alma"-nk (vagy "Almánk" vagy "Almá"-nk, vagy a búbánat se tudja hogy kell ezt leírni normálisan :o)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 14:31

És az a durva, hogy Alma itt lakik pár utcányira tõlem :kir:

#5223 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 14:51

Én meg az Adria sétányon lakom.... :rolleyes: :( Sors fintora? -elég nagy fintor...-

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 15:12

Hát igen... Mondhatni :(Van Szellõ utca is a Bécsi út környékén ám :ang: És barátnõm csinált nekem ilyen utcatáblát üvegfestékkel, olyan szép lett.

#5225 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 15:33

...Úgyhogy itt minden van. Széééép naaaagy betûkkel: Adria patika, Adria shop, Adria virágüzlet, Adria szépségszalon. Vaze.Még "szerencse", hogy múltkor már nem ismert meg, ráadásul ritkanagy bunkó volt, mert ahogy kapott egy almát tõlem, már csipkedni próbált.De látom, hogy szépen kivilágosodott a színe, szedett fel, izmot is.És igyekszem nem odafigyelni, ha arról van szó, hogy már megint agyonlovagolták.Na mindegy, szóval most már legaláb bömbi nélkül végig tudnom nézni a régi fotókat róla. :)off off, megyek lózni :)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 16:31

Hát igen, ha muszáj, akkor muszáj felejteni. Van az embernek éppen elég jelenbeli törõdnivalója, meg gondja, amivel foglalkozzon...Épp a múltkor láttam képeket Bakony rabja részérõl egy Játék nevû kancáról, aki teljesen kiköpött mása az egykori Honvédos Játéknak, akit én nagyon-nagyon szerettem... Megörültem, de kiderlt, hogy ez a ló még csak 5 éves, az "én" Játékom nyilván jóval több... De még jellemben is hasonlítanak, nem volt nehz nem elmerülnöm itthon a nosztalgiázásban :)

#5227 Guest_Ken Tacky_*

Guest_Ken Tacky_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 16:32

jaja, ízlések és pofonok. Azért írtam a Kiskunságot, és a Káli-medencét, mert egyik sík, másik nem sík..nekem mind a kettõ nagyon tetszik, mert mind a kettõnek megvan a maga atmoszférája. Hát most mit csináljak, én meg itt születtem, itt élek még mindig, mindennapos látvány a végtelen puszta, gémeskút, és a kiskunsági homokbuckák. Kiskoromban nem a hegyekben játszottam, hanem itt fetrengtem a forró kiskunsági homokban, és csudajó emlékeim kötnek ide. Ezért is lenne henéz itt hagyni. Ja, és én imádom Petõfi költészetét-talán pont ezért, mert tudok vele azonosulni :)

#5228 Guest_Bakony rabja_*

Guest_Bakony rabja_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 16:36

Érthetõ :kocc:Tötõ, majd együtt összehozzuk :D :yeah:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 16:41

Én Petõfiben nem az Alfölddel nem tudok azonosulni, de ezt hagyjuk inkább ne menjünk bele szerintem :)Az sokat számít, hogy az ember hol nõ fel. Szellem is síkvidéki gyerek ugye, voltak kétségei a hegyek felõl. De most már szereti õket, rájött, hogy mi a varázsuk. És abban megegyeztünk, hogy olyan hely kell, ahol hegy is, sík is akad, mert mindketten szeretünk a másikunk "hazájában" is járni, de a szokás mégis csak az egyikhez, vagy a másikhoz köt.

#5230 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 17:36

Nekünk meg szinte mindegy, mindketten tõzsgyökeres pestiek vagyunk, és csak annyi a vágyunk, hogy KIFELÉ! -és lehetõleg együtt :rolleyes:

#5231 Guest_Ken Tacky_*

Guest_Ken Tacky_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 20:03

Értelek Dé, most az Alföldön túl is mondom, hogy tudok vele azonosulni :) de ha már itt járunk, én kicsit máshogy állok hozzá, irodalom tanáromnak köszönhetõen aki nagyon sokat mesélt róla. Hiba például hogy Petõfit a nép költõjeként állítják be, és azt hiszik hogy Õ kb annyira volt képes hogy népdalok hangulatát idézõ versikéket írt népies nyelven. Miközben ez neki csak egy felvett stílus volt, mikor újságban közölték a verseit, mert a "nagy tömeget" amit jóformán egyszerû parasztemberek alkottak, ezzel a stílussal lehetett megfogni. Õ ennél sokkal többre, és komolyabbra is képes volt, csak kár hogy a komolyabb verseit kevesen ismerik, amik népszerûbbek, meg amiket az iskolában tanítanak az megint csak az felvett népies költõ imidzsérõl szól. Az már más kérdés, hogy nekem ezek a versei is nagyon tetszenek :ang: Én most ezzel a házépítéssel meg tanyázással úgy vagyok, hogy imádok itt élni, van egy tanyánk Szarkásban, ahhoz kötnek az emlékek, azt a tanyát meg is akarjuk tartani, fene se tudja tán még egy nap az enyém lesz. Nagymamám orgoványi, tehát helyi, édesanyja is alföldi, édesapja dunántúli, apai ágon félegyházi, sõt valójában felvidéki a család /az meg nem túl sík :kir: .. ;) tehát van itt minden.. ha nem történik semmi különös, maradok. Ha valami miatt mégis a költözés mellett döntök (esetleg a férjem nem ide valósi lesz) akkor sem hegyekbe hanem valami dimbes-dombos helyre szeretnék költözni, pl valahova Balaton környékére :) de amúgymeg a csend, a jó levegõ, és a természet a lényeg. Én jól érzem magam pusztában, mezõn, erdõben, buckán, dombon, hegyen, völgyben, folyó mellett, tó mellett, patak mellett, tengerparton egy sziklán :yeah: :D csak a plázáktól kerüljek messze. :kv:

Edited by Ken Tacky, 2005 augusztus 29. - 20:05.

#5232 Guest_Ken Tacky_*

Guest_Ken Tacky_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 20:20

Különben én most egyébként sz.rul érzem magam. Nem ment valami jól a lovaglás. Hiába, aki díjlovaglásra adja a fejét... de már megfigyeltem, mindig úgy van, hogy egy sikeres edzést, amikor úgy felörpül az ego, egy sikertelen követ.. Hátha akkor a következõ jó lesz :kv:

#5233 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 21:16

Emberek! A pláza, mint fogalom a világ legjobb dolga (*). Ha nem lenne, ki kéne találni! Komolyan! Most gondoljatok bele, ha az a sok suttyó pláza-people a kedvenc helyeinken múlatná az idõt, mert nem lenne pláza... Épp ezért szeretem a discókat is. :D Mellesleg, hogy komlyan is hozzászóljak a témához, én nem biztos, hogy sokáig bírnám egy magam által vitt tanyán. Imádok tanyán lenni, élni, meg az egész életvitel vonz, de tudom magamról, hogynem szeretem a túlzott helyhezkötöttséget. Én szeretem, ha mehetek. Ez egy tisztesen vitt tanyán nemigen lehetséges. Ahol ugyanis állat van, ott már egy félnapos elutazás is problémákba ütközhet.Részemrõl maradok inkább egy kellemes és tágas családi háznál, valahol egy nagyváros vonzáskörzetében.( Najó, a második legjobb ;) )

Edited by Artin, 2005 augusztus 29. - 21:18.

#5234 Guest_Ken Tacky_*

Guest_Ken Tacky_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 21:31

Bizony, ezzel én is hasonlóképp vagyok, node perpill a mi tanyánkon nincs állat ;) (én valószínûleg nem úgy gondoltam ezt mint Dé) csak tanya...és jól el lehet ottan lenni. Más kérdés, hogy egyre kevesebb idõ jut rá, és nincs valami jó állapotban, pénz kérdése, mikor tudjuk rendbe hozni. Én a lovamat amúgyis ménesbe raknám, de ezt már megbeszéltük Jucussal is :kocc:

#5235 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 21:34

Egy tanya állat nélkül viszont nem is igazán tanya. Vagy inkább úgy fogalmazok, hogy olyan mint egy pályaudvar vonat nélkül. Az hozzá tartozik nálam. Kutya, macska, baromfi, s melléjük valami nagy haszonállat is, disznó, tehén, birka, egyebek. Valószínûleg ez azért van, mert ehhez szoktam hozzá, így ismertem meg a tanyát, de akkor is.

#5236 Guest_Ken Tacky_*

Guest_Ken Tacky_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 21:38

Artin!Ebben igazad van, és én is így ismertem meg. Viszont mikor még kicsi voltam, akkor nagymamám volt olyan állapotban-meg a családban még mások-hogy kint tudott lenni folyamatosan, és elbírta õket látni. (mi, unokák is kint aludtunk nyáron szinte végig) Most nem azért nincsenek állatok, mert nem szeretjük õket, hanem mert nem tudnánk kijárni/ott élni. Viszont a régi tanyasi ház megvan, kamrával, veremmel, kerttel, földdel együtt, és nagyon kellemes ott lenni... Én szeretem, és örülök hogy még megvan, ha nyugalomra vágyok, az elsõ utam oda vezet. Egyáltalán nem foglalkoztat az, hogy nincsenek ott állatok, az a régies formája már emlék. A szomszéd tanyákon meg úgyis van rengeteg állat, ott vannak nekem a lovak is, és ennyi ;)Különben meg arra használjuk, hogy zöldséget, gyümölcsöt termesztünk.

Edited by Ken Tacky, 2005 augusztus 29. - 21:43.

#5237 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 21:56

A hegyi emberek a szívükhöz kapnak mikor mondom, de én bizony két himaláját is odaadnék néhányszáz hektár többé-kevésbé sík legel?ért. Nekem nem jön el? az agorafóbiám a puszta közepén, pedig a budai bucka tetején n?ttem fel. No de a genetikát ugye, azt nem lehet kijátszani.

#5238 Guest_Ken Tacky_*

Guest_Ken Tacky_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 22:02

Ez az utolsó mondat ez mosolyt csalt az arcomra :kocc:

#5239 Guest_Bakony rabja_*

Guest_Bakony rabja_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 22:04

Én valami vegyesre vágynék inkább. Nem hegyre, dombra. Olyan dombra, aminek a teteje sík és olyan síkságra, ami egy domb közelében van. És folyóra vagy tóra, völgyre. Huu, de most ébredtem. Hol is vagyok? :gm:

#5240 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 22:13

Én valami vegyesre vágynék inkább. Nem hegyre, dombra. Olyan dombra, aminek a teteje sík és olyan síkságra, ami egy domb közelében van.  És folyóra vagy tóra, völgyre. Huu, de most ébredtem. Hol is vagyok? :gm:

Hozzászólás megtekintése

Netán valahol itt jársz most? ;)