Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Maffia

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
5707 válasz a témához

#5161 Steve79

Steve79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 379 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 18:50

DEV, sajnálom :) videó második része. 12,4 MBPende most már megnyugodtál? :gm:

Edited by Steve79, 2005 augusztus 17. - 19:09.

#5162 Guest_Ken Tacky_*

Guest_Ken Tacky_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 21:43

Jucc, Te nagyon vaksi vagy! :kir: :dev: Steve, ez jó kis beszámoló volt :cool: Nagyon szívesen a beajánlást, és az "invitálást", igazán máskor is. :kir: Na most mindjá meg is nézem a videot.Megnéztem :dev: :gm: :dev: :dev:

Edited by Ken Tacky, 2005 augusztus 17. - 21:45.

#5163 Pendemonium

Pendemonium

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.407 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 17. - 23:37

DEV, sajnálom :) videó második része. 12,4 MBPende most már megnyugodtál?  :gm:

Hozzászólás megtekintése

Egészen ellazultam. :kocc:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 10:56

Én is megnéztem. Az elõzõn még nevettem is anno, de ezen nem tudtam. Lehet, hogy csak a kedélyállapotomban beállt súlyos változások az okai, de nem találtam sok vicceset más emberek ilyen módon történõ égetésében... (Még akkor sem, ha Dev is köztük volt :dev: :kv: :D)

#5165 Guest_Ken Tacky_*

Guest_Ken Tacky_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 11:29

Pedig élõben irtó jó hangulat volt :kir:Zsubaba, nincs véletlenül juharszirpuos-muffin recepted? Én csak olyat találtam hogy pl. almás-juharszirupos..diós-juharszirupos..De nekem sima kéne. :rolleyes:

#5166 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 11:35

Zsubaba most Broncon van :( Pedig megbeszéltük hogy megyek Pestre hozzá ezen a héten vmelyik nap, de inkább elzúzott Broncoba. De ne is ez a gáz, hanem hogy nem szóót hogy változik a progi. Mindegy ;)Amúgy most indulok Gyõrbe a nagylovasba. Kíváncsi vagyok most lesz-e chapsük :rolleyes:

#5167 Guest_Ken Tacky_*

Guest_Ken Tacky_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 11:44

Én a lovas cuccaimat inkább csináltatom, mert akkor az én kívánságaim szerint készítik. A régi chapsem is úgy csinálták-igaz, az nem lett valami szupi, de nem volt jobbra pénzem.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 11:45

Mi is találkoztunk volna, úgy látszik, ilyen a sors ;) De én megtudtam idõben, hogy elhagy :ang:Hihi, nekem van chapsem (egy ideje amúgy, csak most jutott eszembe) :dev: Szép fekete rojtos. És jó koszos már a spk szõrénlovaglástól :kir:Ezt Ilustól koboztam ;) És jól jártam vele.Az elõzõ rojttalant csináltattam, és kicsit rövid lett (szeretem, ha rálóg a cipõmre, a bokalengõs nem rulez), ráadásul a zippzárja is szétment. Fogok belõle csinálni egy gombosat.(ma nagyon agybeteg lenni, tán átfordul a depressziós szakasz a mániásba?..)

Edited by Dé, 2005 augusztus 18. - 11:47.

#5169 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 11:49

Hihi, nekem van chapsem  :dev: Szép fekete rojtos.

Hozzászólás megtekintése

Ilyet akarrooook! És sehol sincs :mad:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 18. - 12:09

Ammeghogylehet?! :confused:...Na, hazagyüttünk Csesznekrõl. Nagyon jó volt :yeah:Köszi mégegyszer Juccnak és a bepörgött (:D) nagymamájának a vendéglátást!A cseszneki vár csodaszép, szerintem az egyik legszebb, nekem legalábbis nagyon tetszik, vetekszik Visegrádhoz fûzõdõ áhitatommal :)Megnéztük Stephen King-et ;) (na jó, István, a királyt), ami szintén nagyon klassz volt, ez a szalmabálás feeling igazán ütõs volt hozzá. És a tüzijáték is. Még életemben nem voltam ilyen közel tüzijátékhoz, hogy a fejem felett durrant volna, és a fejem felett nyíltak volna szét ezek a fényes alakzatok. Nem vagyok egy tüzijáték-rajongó, de ez most tényleg szuper volt, gyönyörû látvány.Aztán meg annyit röhögtünk, meg ökörködtünk, mint a fene ;)Úgyhogy nagyon jó volt, köszi Juccnak, Artinnak és Szellemnek is :)

Edited by Dé, 2005 augusztus 20. - 13:27.

#5171 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 20. - 15:39

Ciao Amici!Na hazaértem Broncoból gyerektáborból. Ne hari Tötõ, drága, hogy elfelejtettem szólni, de ezer felé volt a fejem, és semmire nem volt idõm. Jól elfáradtam, de azért nagyon jól éreztem magam. Minnyá' felteszem a csengõdi képeimet, aztán próbálok olvasgatni pár sort a fórumból. Látom, jól éreztétek magatokat Sümegen, Steve képeit nem látom, Artinét meg sem próbáltam. A videót nem tudom értékelni... :confused:

#5172 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 20. - 15:51

Rövidke beszámoló az István, a király Cseszneki Nyár keretein belül elõadott tegnap esti szabadtéri elõadásáról:Régi álmom volt, hogy ezt a mûvet egyszer élõben is megnézzem színházban. Mindegy hol, mondegy mikor, csak a lényeg, hogy viszonylag jó szereposztásban. Mikor ráleltem a Cseszneki elõadás hirdetésére, rögtön igyekeztem rá valami társaságot összeszedni. Sikerült. Így történt hogy tegnap délután elindultunk négyesben Jucuussal, Dével és Szellemmel elõször Bakonygyirótra, majd onnanm Csesznekre. Mikor Csesznekhez közeledtünk, kezdett gyanús lenni, hogy mindenki minket követ, illetve mi is mindenkit követünk... :D Magyarul az autók 90 %-a oda igyekezett a környéken. Meg is lett ennek az eredménye, hisz már Csesznek elején tisztes kis dugó alakult ki. Nagy szerencsénkre bevállaltuk, hogy nem megyünk el a színpadig kocsival, így megálltunk a faluban és gyalog folytattuk utunkat. Belépve az elsõ kapun beálltunk egy sor végére, amit aztán gyorsan el is felejtettünk, hisz õk még jegyvételre várakoztak.. hehe, vannak még merész emberek. Nekünk erre nem volt szükségünk, mert én már hónapokkal korábban megvettem elõvételben (olcsóbban) a jegyeket rá. Eddig azt hittük, hogy sokan lesznek, hisz elég sok ember tartott arrafele. Mikor megláttuk a nézõteret és a színpadot, rá kellett döbbennünk, hogy tévedtünk. Rengetegen voltunk... Már mi is azt néztük, hogy van-e még rendes hely, de Csesznek fele még akkor is kilóméteres sor állt mindkét irányból... Óvatos becslések szerint is legalább 3-4000-en voltunk. Hallottam egy olyan számlálást, hogy 75 sor volt és a legkisebben is 60 ember fért el kb. Azért kb mmert szalmabálákon ültünk, így nem attól fügött, hogy mennyien férnek, hogy mennyire vagyunk jó emberek. :) Az elõadás elején már egy kissé rosszul jött ki, hogy a nézõk igencsak kihasználták az utolsó másodperceket is a büfében való sorbanálláshoz, meg úgy az egész elõadás alatt mászkáltak, de evvan. Emellett sajnos vagy rekedt volt néhány elõadó (pl Varga Miklós), vagy a mikrofon volt rosszul beállítva, vagy nem tudom, de nem volt igazán tiszta az énekük. A színpad erõsen behatárolta a mozgásokat és a létszámot, így nekem kissé a monumentalitás hiányzott a darabból, de így is remekül éreztük magunkat (azt hiszem beszélhetek többesszámban :) ) és maga a darab is hozta amit vártunk tõla. A helyünk jó volt, mert bár folyosó volt elõttünk, de legalább nem zavarták az elõttünk ülõk a kilátásunkat.A mû végén én kíváncsian vártam, hogy felállva fog-e tapsolni a közönség, Jucc meg épp kérdezte, hogy vajh lesz-e Himnusz a végén, de mire kimondta már be is állt Varga Miklós elõre középre és rázendített. A közönség azonnal felállt, elcsendesedett a moraj és bekapcsolódott a tömeg is. Eközben elõkerültek a magyar zászlók is a közönség soraiból. A Himnusz után a közönség természetesen már állva maradt és úgy kezdte el tapsolni a felsorakozó színészeket (elõtte fél percnyi tapsot sem hagytak, amint kivonultak jött a Himnusz). Így persze nem tudhattam meg, hogy maguktól felálltak volna-e.Hosszú taps után a rendezõség még egy elég szép és igazán testközeli tüzijátékkal kedveskedett a megjelent emberseregnek.Miután minden elcsendesedett megindult a tömeg kifele. Mi meg jó csordaszellemhez méltóan... maradtunk. :D Maradtunk és inkább kifeküdtünk a bálákból rögtönzött díványainkra egy jó 20-30 percre, míg elszivárgott a tömeg az autókhoz. Nem igazán volt hangulatunk beállni a dugóba, de végûl mi is elindultunk lassan a kocsihoz, mikoris megcsapta orrunkat egy kellemes illat. Ételszag. Vissza is léptünk párat a térben és rövidke kupaktanács után beülltünk az egyébként 8-kor záró, de most még fél 12-kor is bõszen népellátó helyi büfébe, hogy együnk-igyunk valamit. Mire pizzáinkkal és gyümölcsleveinkkel végeztünk már nyoma sem volt a több mint 1 óráig fennálló kilóméteres dugónak. Megtelt hassal, elégedett arccal, fáradtan és üres úton hagytuk el Cseszneket, hogy nyugovóra térjünk Jucuus Nagymamájánál, akinek alig gyõztük köszönni a szíves vendéglátást! :) Ma reggel viszonylag korán keltünk, így még mindig fáradtan, de rövidke barangolás és ébredezés után végûl hazafelé vettük utunkat. Nagyon jó volt, szívesen megismételném.

#5173 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 20. - 15:54

Te Dé! Mi ez a megtévesztõ hadmûvelet? Nézem mi az hogy már 18-án írsz az elõadásról, mikor az csak 19-én késõ este volt! :D Cseles, cseles... ;) Zsubé! Nem tudom miért, de a képtár jelenleg egyáltalán nem ad le képeket. Senkinek a könyvtárából se. :(

Edited by Artin, 2005 augusztus 20. - 16:24.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 20. - 16:59

Artin! Én már akkor tudtam, hogy jó lesz :D Nem, igazából csak lusta voltam új hozzászólásba kezdeni... :rolleyes:Ami a nem tiszta éneklést illeti, arról kötve hiszem, hogy mikrofon, vagy hangosítás tehet :gm: De tegyük hozzá, nem a fontosabb emberek, és fontosabb énekek voltak kicsit furcsán szólók, hanem egy-két apróság - ennyi meg szerintem bármelyik élõ elõadásba belefér.nekem is az votl a furcsa különben, hogy a viszonylag kis színpad miatt, ahogy jól megfogalmaztad, hiányzott belõle egy kis monumentalitás. De ez nem gátolt meg a mûélvezetben persze :DNagyon-nagyon jó volt, ezt majd még meg kell ismételni!Zsu! Én is akartam valamiket nézni képtáron, és nem jöttek be, gebaß van... Majd eccör.

#5175 Guest_Ken Tacky_*

Guest_Ken Tacky_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 20. - 17:01

Cseszneket imádom...nagyon (és már jó régen voltam ott ) :( Rájöttem, ha el kéne innen költöznöm, Nyugat-Magyarországra mennék, Balaton környékére. Mondjuk egy szép kis falucskába, mint pl. Kékkút. ;) Én kezdek rosszul lenni. Szedem a homeopátiás szert az allergiámra, de most mégis kapar a torkom. Igaz, enélkül már rég fulladoznék, meg minden nyûgöm lenne, remélem tényleg nem fog kijönni. Vagy lehet hogy rossz szert szedek, és olyat kéne ami iskola-allergia ellen van? :confused:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 20. - 17:03

Én is homeopátiás szert szedek az allergiámra! :D Este fel is merült bennünk, amikor részegként tántorogva, röhögve múlattuk az idõt az elõadás után a bálákon, hogy majd elõállítanak a biztonságiak, amikor beveszek egy kis bogyeszt... :gm: De aztán nem tették (mert kutyával keresték a zseblámpájukat :dev: ).

#5177 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 21. - 14:35

Én tegnap a faházban, a tévén néztem az István a királyt (nem elõlrõl láttam), de a végén a székely himnuszon (ami teljesen spontán jött, a csíksomlyó-i magyarok kezdték énekelni), úgy sírtam mint annak a rendje. Gyönyörû :ang:csak ennyit akartam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 21. - 15:11

Hol adták tegnap? Én a BpTV-n láttam valami cuccot, annak is a végét, hogy vaami riport volt a Nyertes Zsuzsával, aztán leadták a Koppányos-nõs dal bevágását, meg ilyenek. De mondták többen, hogy lement a tv-ben a dolog, de nem tudom, hol. És errõl a székely himnuszról is lemaradtam totál...

#5179 Guest_Ken Tacky_*

Guest_Ken Tacky_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 21. - 20:42

Engem meg tegnap este fölcsörgetett a mamám, hogy van az ATV-n valami lovas revü, kapcsoljak rá. Épp akkor kapcsoltam be, amikor hagyományörzõ lovasíjászok ott "VÁÁÁÁÁ" "JIHÁÁÁÁ" kiabálásokkal lõttek, meg szablyát forgattak meg hasonlók, én meg meresztgettem a szemem, asszem tudom melyik banda volt az ;) Aztán jöttek díjlovasok, Õk nagy jók voltak, aztán jöttek weternesek(reining, nagyon jó volt), meg fogathajtók -de gyerekek, ilyen kis mini pónikkal :P -aztán jött egy színész, mjad Anikótól megkérdem ki volt az, nagyon ismerõs, de nem ugrik be a pasi neve, lóháton bevonult és musicalt énekelt-A Rómeó és Júliából egy részletet-és közben mondogatta, hogy milyen fantasztikus, mert nekünk magyaroknak sikerült valóra váltanunk egy álmunkat, létrehoztunk egy lovas-színházat-valami ilyesmi volt, nem nagyon értettem, meg közben telefonnal rohangáltam, de úgy legyen :kocc:

#5180 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 21. - 20:46

lóháton bevonult és musicalt énekelt-A Rómeó és Júliából egy részletet-és közben mondogatta, hogy milyen fantasztikus, mert nekünk magyaroknak sikerült valóra váltanunk egy álmunkat, létrehoztunk egy lovas-színházat-valami ilyesmi volt,

Hozzászólás megtekintése

Vagy Sasvári, vagy Pintér Tibor volt az, de a lovas-színházról egyértelmûvé vált: Sasvári Sándor volt az. Én pár szót beszéltem vele egykét éve errõl a lovas színházról, anno sok sikert kívántam neki, és elmeséltem hogy van egy pici közöm a lovakhoz, úgyhogy szorítok ezerrel :ang: :yeah:

#5181 Guest_Ken Tacky_*

Guest_Ken Tacky_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 21. - 21:00

Pedig az nem Sasvári volt :rolleyes:De én is szorítok ezerrel! :kir:

Edited by Ken Tacky, 2005 augusztus 21. - 21:00.

#5182 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 21. - 21:09

Akkor Pintér Tibi? Szõke volt?

#5183 Guest_Ken Tacky_*

Guest_Ken Tacky_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 21. - 21:17

Aha szõke. És olyan kis vállas legény.

#5184 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 21. - 21:20

Akkó' avvótaz ;) A Pintér Tibcsi :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 27. - 20:07

Van egy pompos receptem, ha érdekel valakit.

#5186 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 27. - 20:09

... azmíjaz? :huh:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 27. - 20:23

Ilyen hagymás-tejfölös(-szalonnás) öntettel készült kenyérlángos-szerûség. Lásd KT, Artin Káli napoki beszámolói... De általában mindenhol sütnek, ahol hagyományõrzés megy, én Visegrádon ettem utoljára (meg holnap fogok, ma már teletettem magam, és anyám vacsira sütött, így holnapra hagyom már).Majd az érintettek elmondják. :)

#5188 Guest_Ken Tacky_*

Guest_Ken Tacky_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 27. - 21:21

Itt van Jucc is :P :pA városban hírös hetek vannak, és árulnak pompost is, de nem azt vettünk hanem fagyit, meg fahéjas kûrtõskalácsot, ami nem is volt fahéjas. :P

#5189 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 27. - 21:38

Hogy örül neki hogy nem volt fahéjas a fahéjas kalács :D :D

#5190 Szellemlovas

Szellemlovas

SUFNI

• Fórumtag
  • 1.145 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 27. - 21:44

Igen, a Hírös Hetek!A héten én is voltam kétszer Kecskeméten. A Malom üzletház Hollywood Multiplex mozijának berendezését készítettük.Ha nem lett volna hatalmas hajtás a csütörtöki nyitás miatt, akkor talán lett volna idõm szétnézni egy kicsit... :rolleyes:

#5191 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 27. - 21:47

Itt van Jucc is :P :pA városban hírös hetek vannak...

Hozzászólás megtekintése

Na akkor ezek asszem inkább hírhött hetek lösznek ezután! :gm: (amúgy szöretlek ám titeket! :P )Dé! Leírod valamikor azt a pompos receptet, ha nagyon-nagyon szép kisfijú látcatát próbálom kelteni elõtted a gyönyörû két szép szememmel? ;)

#5192 Guest_Ken Tacky_*

Guest_Ken Tacky_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 27. - 21:48

ja, az elég gusztustalan, rontja is a város képét, folymatosan botrányok vannak ezzel-mert ugye törvénytelenül lett eleve megépítve-de hagyjuk is a pláza témát, teli van vele a bakancsom, viszont voltunk íj-árusnál, meg mindenféle jóség van itt :P Sõt, olyan édességes is, amilyen Kékkúton is volt. :cool:meg Bor-utca :kocc:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 27. - 21:52

Artin, leírom, holnap valamikor, ha hazaértem lovastul, és anyámtól elcsenem a recípiát. :)Nekünk meg beszélnünk kellene amúgyis :) Kár, h nem jöttetek, tök jó volt, még úgy is, hogy végül nem Dorogon, hanem Pampalininél kötöttünk ki :kir: Sajnos Juccot még így sem tudtuk volna lefuvarozni, hogy autóval voltunk, mert már kora reggel Cséven voltunk :-/ De úgy látom, õ megoldotta a dolgokat :)

#5194 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 27. - 21:59

Köszi, akkor asszem valamikor pompos lesz itthon a vacsi! :yeah: Sajnálom, hogy nem mentünk, mert egész nap itthon untam a fejem, de nagyon fáradt vagyok már így nyár végére, igazából még ha csinálok is valamit, azt sem tudom 100%-osan átélni, vannak akik ennek megmondhatói. :( Meg most már néha itthon is kell lennem. Jövõ hétnek meg a tanulásról kell hogy szóljon, vagy fenékbe leszek joggal kólintva.

Nekünk meg beszélnünk kellene amúgyis :)

Jesszum, mivel lógok? :eek: :)

#5195 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 28. - 8:01

Igen, a Hírös Hetek!A héten én is voltam kétszer Kecskeméten. A Malom üzletház Hollywood Multiplex mozijának berendezését készítettük.Ha nem lett volna hatalmas hajtás a csütörtöki nyitás miatt, akkor talán lett volna idõm szétnézni egy kicsit...  :rolleyes:

Hozzászólás megtekintése

Nem mondod????!!!! Ram 4 héten keresztül minden nap ott gürizett, csak õk a parkolóautomatát szerelték :eek: :mad: -utálom azt a helyet már most... -

#5196 Szellemlovas

Szellemlovas

SUFNI

• Fórumtag
  • 1.145 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 28. - 11:56

De. Mondom! :dev: Nekem is elegem lett az egészbõl, úgyhogy mostanában a tájára sem megyek (melón kívûl) az ilyesmiknek. BrrrrrEgyre inkább erõsödik bennem az érzés, hogy ki, ki, messze el, egy tanyára...

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 28. - 11:56

Nekünk meg beszélnünk kellene amúgyis :)

Jesszum, mivel lógok? :eek: :)

Hozzászólás megtekintése

Semmivel, ne félj ;)Na, íme. Szó szerinte gépelem be, ha valami sütésnél nem lesz jó, akkor ne engem okoljatok! :dev: Én ma reggel nagyon ízeset kajáltam belõle, bár kicsit más volt a tészta, mint a "vásáriak" (amennyire emlékszem, idén sajnos nem ettem még pompost :(), de szerintem isteni volt.Tehát:TEJFÖLÖS POMPOSHozzávalók: 50 dkg liszt, fél cs. élesztõ, kevés tej és cukor, 1 krumplinyomó krumpli, 1 ek étolaj, só, 2 pohár tejfölAz élesztõt langyos tejben kis cukorral felfuttatjuk. A lisztbe fészket készítünk, belerakjuk az áttört fõtt krumplit, az élesztõt, olajat, megsózzuk ízlés szerint. Langyos vízzel rugalmas tésztát készítünk, jól kidolgozzuk.Langyos helyen kétszeresére kelesztjük, tepsibe terítjük. A tejfölöket egy kanál liszttel elkeverjük és a tésztára simítjuk.Gazdagíthatjuk még kisült szalonnakockával, karikára vágott vöröshagymával, sajttal.Közepes tûznél készre sütjük.:) Remélem, jó lesz ;)

#5198 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 28. - 11:57

Pedig te ha jól értettem, csak 2 napot voltál lent, ram meg 4 hetet.Bennünk is erõsödik az érzés, csak a pénztárcánk laposodik egyre, és semmi esély egyelõre egy saját lakásra se :( :hupp:

#5199 Szellemlovas

Szellemlovas

SUFNI

• Fórumtag
  • 1.145 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 28. - 12:12

Igen! A héten csak kétszer voltam lent, de múlt héten is voltam, meg a múlt heti cseszneki kirándulást leszámítva már két hete napi 12-13 órát (vasárnap is) dolgoztunk, hogy minden kész legyen a helyszíni szerelésre. Idegileg is elég nagy terhelés volt a lehetetlen határidõk miatt, de hullafáradtan nyúlkálni a 15-20.000-es fordulaton mûködõ szerszámok élétõl pár centire, az kimondottan kellemes szórakozás egy asztalosnak. :eek: Ez az egész sz@rság a helyszínen csúcsosodott ki, ahol minden munkás a másikra várt. A villanyszerelõ a vizesre, a vizes a mûkövesre, az az asztalosra, az asztalos meg a villanyszerelõre. Most rövidre vettem, de ha lesz idõm, írok egy népmesei ihletésû történetet belõle :dev: :D És akkor még nem is beszéltem arról, hogy a tervezõ is elrontott egy csomó számítást, úgyhogy szuper volt az utóbbi idõben az életem.Szóval, igen! A héten csak kétszer voltam lent. :D Ez most nem sajnáltatás volt, csak nem minden olyan egyszerû, mint amilyennek látszik. Sajnos.Azért persze nem irigylem Ram-ot.Tényleg kiakasztó ami ott megy.

#5200 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 28. - 12:16

Na, legalább lesz közös témátok :huh:Nagyon brutál, jah. Én is olyanokat hallottam tõle, hogy majdnem lepetéztem.Meg hogy a mûszaki átadás elõtt egy héttel beázott a mennyezet, meg ilyenek :oÉs õ is kikészült teljesen (és ezért nagyon gyûlölöm azt a helyet, mert ezt mi ketten is megsínylettük. :( )Úgyhogy malom üzletházat szeressük :D