Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Hucul

• Please log in to reply
5439 válasz a témához

#5161 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 1. - 19:12

Nálam ez az év remekül kezdődött,már ami a lovazást illeti! :rockon:

Délelőtt 10-kor nyeregbe szálltam és csak délután háromkor értem haza! :dev: és ez még nem minden túl vagyok életem első vágtatásán is :kir: ami 46 éves fejjel lehet hogy nem egy nagy dicsőség de mivel csak nem rég kezdtem el lovazni igenis büszke vagyok magamra :P Egy barátommal voltunk kint terepen séta lovacskázi ,majd egyre jobban belemelegedtünk az ügetésbe mignem arra lettem figyelmes hogy valahogy megváltozott alattam Csinos mozgása :biggrin: már nem kell könnyiteni és mégse ráz .Mivel a barátom ment elől muszály volt utól érnem.Kicsit féltem az elején de miután rájöttem hogy viszonylag könnyen egyensúlyba maradok és Csinos is az első pisszentésemre lassitott,így gyorsan elszállt az aggodalmam és már csak élveztem a sebességet!

• Monda kedvelte

#5162 Monda

Monda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 231 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 1. - 19:31

Én mindig is paráztam a vágtától de csak megtörtént múltkor végre ÖNSZÁNTAMBÓL! :happy: Csak még rá kéne gyúrni,mert igen rövideket vágtázunk :P

• fafaragó kedvelte

#5163 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 2. - 9:52

Na, mindenkinek gratulálok az elsö vágtájához, még emlékszem, milyen felszabadító érzés, mikor rájön az ember, hogy ez egy kényelmes, gördülös jármód, és ha a lovacska reagál a kérésekre, nagyszerü dolog. Pláne, aki felnött fejjel, némi aggodalommal kezd bele, az tudja igazán értékelni, mikor sikerül félelem nélkül. Én és a lányom Mulannak köszönhetem ezt az érzést, örökké hálás maradok neki :ang:

• fafaragó és Monda kedveli

#5164 Ayeena

Ayeena

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 8. - 18:17

Boldog új évet mindenkinek!
Tegnap, majd ma is kimentem Harcossal terepre. Egyelőre a vezetéken ment a kicsike egy másik ló mögött, akin az oktatóm ült, én meg Harcoson. Az volt a feladatom, hogy tartsam a tempót és rendesen üljek, be veszítsem el az egyensúlyom. Mivel nincs túl sok tapasztalatom terepen, így ez a vezetéklovazás jó lecke nekem is, hogy stabilan üljek terepen, és Harcosnak is, hogy a későbbiekben minél fegyelmezettebb legyen és minél jobban tartsa a helyét, ha alakzatban lovagolunk.
Holnap is megyünk terepre.
  • fafaragó kedvelte

#5165 Ayeena

Ayeena

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 8. - 18:21

Boldog új évet mindenkinek!
Tegnap, majd ma is kimentem Harcossal terepre. Egyelőre a vezetéken ment a kicsike egy másik ló mögött, akin az oktatóm ült, én meg Harcoson. Az volt a feladatom, hogy tartsam a tempót és rendesen üljek, be veszítsem el az egyensúlyom. Mivel nincs túl sok tapasztalatom terepen, így ez a vezetéklovazás jó lecke nekem is, hogy stabilan üljek terepen, és Harcosnak is, hogy a későbbiekben minél fegyelmezettebb legyen és minél jobban tartsa a helyét, ha alakzatban lovagolunk.
Holnap is megyünk terepre.

#5166 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 8. - 20:30

Nyeregben vagy szőrén mentetek?

Képet akarunk ! :smile2:

#5167 Ayeena

Ayeena

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 9. - 20:32

Tegnapelőtt és tegnap nyeregben, ma szőrén voltizshevederrel. Képek 16-a után lesznek csak, mert otthon felejtettem a telefon adapterét és nélküle nem tudom őket áttölteni a gépbe, addig meg a koliban vagyok és vizsgákra készülök :(
De azért nem foglal le annyira a tanulás, hogy ne tudjak Harcossal foglalkozni :)

#5168 oregzoli1

oregzoli1

Új vendég

• Új tag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 14:24

Sziasztok!Még új vagyok itt és most tervezgetem az első saját lovam vásárlását.Szerintetek van olyan hucul amely elbírna engem?183 magas és 100kg vagyok.

#5169 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 14:44

Hát, inkább egy hidegvérűt.... :)

#5170 Ayeena

Ayeena

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 15:00

Van, mert nekem két méter magas ismerőseim is vannak, akik huculon lovagolnak, ők se lehetnek sokkal könnyebbek. Renszeresen mozgatott, legalább 8-10 éves lovat vegyél, az biztosan elbír, de 3-4 éves csikó nem ajánlott, mert ő még nem elég izmos, lehet, nem bírna el.
  • Monda kedvelte

#5171 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 15:15

Elbírni elbír. De nagyon nem mindegy, hogy "elbír", vagy komolyabb munkát is tud végezni hosszú távon. (kinek mi a komolyabb munka. :happy: )

Azért ehhez a súlyhoz én egy legalább 5-600 kg körüli lovat keresnék, nem erőltetném a hucult, ha nem muszáj. Általánosságban az a jó, ha a ló súlya a lovasénak legalább ötszöröse, de persze minél könnyebb a lovas, a lónak annál jobb.

Attól is függ, hogy mi a célod vele, és hogy mennyire tudsz lovagolni.

#5172 oregzoli1

oregzoli1

Új vendég

• Új tag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 15:16

A hidegvérű ágyastól elbírna azt tudom.Majd meglátom, de nagyon szeretnék hucult.Ha összekapom magam egy 10-est le tudok adni könnyedén.

#5173 oregzoli1

oregzoli1

Új vendég

• Új tag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 15:18

Elbírni elbír. De nagyon nem mindegy, hogy "elbír", vagy komolyabb munkát is tud végezni hosszú távon. (kinek mi a komolyabb munka. :happy: )

Azért ehhez a súlyhoz én egy legalább 5-600 kg körüli lovat keresnék, nem erőltetném a hucult, ha nem muszáj. Általánosságban az a jó, ha a ló súlya a lovasénak legalább ötszöröse, de persze minél könnyebb a lovas, a lónak annál jobb.

Attól is függ, hogy mi a célod vele, és hogy mennyire tudsz lovagolni.

Az az igazság,hogy hobbinak szeretném és nem agyonhajszolni hanem naponta megjáratni ,hogy mozogjon.Mivel ezt a fajtát szeretem legjobban ezért kérdeztem.Mert gondolom ha sétálok mellette pár km-t az neki nem elég mozgás. :)

#5174 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 15:23

Ha mindenképpen hucul, akkor alaposan nézz körül, mert vannak hatalmas drabál huculok, meg kicsi vékonyak is, nagy a szórás.

#5175 oregzoli1

oregzoli1

Új vendég

• Új tag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 15:26

Ha mindenképpen hucul, akkor alaposan nézz körül, mert vannak hatalmas drabál huculok, meg kicsi vékonyak is, nagy a szórás.

Mondom ha másképp nem megy majd sétálok mellette.  :)

#5176 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 15:27

Az mindenkinek jó, én is szoktam. :D

#5177 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 15:27

A hidegvérű ágyastól elbírna azt tudom.Majd meglátom, de nagyon szeretnék hucult.Ha összekapom magam egy 10-est le tudok adni könnyedén.

Nem bántásként, de aztán az a 10-es könnyen vissza is tud ugrani :), nem célszerű "szűk kapacitásra" tervezni.  Meg szerintem a magasságoddal is jó számolni.

Hidegvérűből is van "könnyedebb" darab

#5178 oregzoli1

oregzoli1

Új vendég

• Új tag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 15:37

Nem bántásként, de aztán az a 10-es könnyen vissza is tud ugrani :), nem célszerű "szűk kapacitásra" tervezni.  Meg szerintem a magasságoddal is jó számolni.

Hidegvérűből is van "könnyedebb" darab

31 éve mikor leszereltem 95 kg voltam.Ezt a pár kilót nemrég szedtem fel és ha leadom simán meg is tartom hidd el.De miért pont hidegvérű? 

Edited by oregzoli1, 2014 január 10. - 15:40.

#5179 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 15:49

Nézegesd a magyar hidegvérű topikot, olyan képek vannak ott, hogy nem lehet nem beléjük szeretni.

#5180 oregzoli1

oregzoli1

Új vendég

• Új tag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 15:54

Nézegesd a magyar hidegvérű topikot, olyan képek vannak ott, hogy nem lehet nem beléjük szeretni.

Végignézek én minden topikot és lovakkal foglalkozó oldalt, de nem tehetek róla,hogy ez a fajta áll a legközelebb hozzám.Viszont azért is tettem fel a kérdésemet mert semmiképp nem akarnék rosszat tenni egy lóval inkább kérdezősködöm.

#5181 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 16:20

"Végignézek én minden topikot és lovakkal foglalkozó oldalt, de nem tehetek róla,hogy ez a fajta áll a legközelebb hozzám."

Tudjuk, néha beleeszi magát egy gondolat az ember fejébe és nehéz letenni róla.

Akkor is véleményes egy lapaj ember kis lovon, ha a te szemedben nem.

Kompromisszum is van, és az lehet egy hucul jellegű nagyobb félvér. Bár manapság pont nem áll jól a szénájuk,  ez még változhat.

Addig is megmentettél egyet az erős fűszerezéstől.

#5182 oregzoli1

oregzoli1

Új vendég

• Új tag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 16:29

Az én szememben is hisz ezért kérdeztem.Bizonyos okokból mint itt sok mindenkinek nekem is a hucul áll legközelebb a szívemhez ami nem azt jelenti,hogy a többit nem kedvelem.Azért érdeklődtem mert nemrég láttam egy régebbi hirdetést amiben egy erősen túlméretes hucul herélt volt, közel 160 cm-es marral.Azért annyira nem ette bele a fejembe magát a gondolat, hogy tönkretegyek egy állatot a hülyeségem miatt és majd hallgatok rád és keresem a kompromisszumot.

#5183 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 17:12

Biztos, hogy megtalálod a magadhaz való lovat, aki méretben és karakterben is passzol. Nem szabad a rögeszmékbe kapaszkodni. Nem csak a te 100 kilód, hanem még a nyereg, a felszerelés súlya is számít. Nekem két nagylovam van, 52 kg-t nyomok, de most szereztem egy könnyű túranyerget, mert a western nyergem 15 kg, és azt gondoltam, könnyítek egy kicsit rajtuk. Rövid kirándulásokra nem probléma, de hosszabb útra nem terhelném vele őket. Tudom, én a másik véglet vagyok, de azok a hátizmok legkésőbb két óra múlva sajogni kezdenek....

#5184 Monda

Monda

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 231 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 17:37

Oké oké de a hucult anno mire is használták? :dev:  Nem hinném,hogy az anno málháslóként használt szívós huculnak olyan megerőltető lenne hobbi szinten lovagolni egy ilyen magas és súlyú férfinak.(jó persze nem a legkisebb és vékonyabb fajtából kell választani)

Edited by Monda, 2014 január 10. - 17:38.

• Ayeena kedvelte

#5185 Gisari

Gisari

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.724 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 17:45

Feltéve, ha az illető hobbilovas célja szűk hegyi ösvényeken lépésben bandukolni. :wink:

#5186 oregzoli1

oregzoli1

Új vendég

• Új tag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 17:58

Feltéve, ha az illető hobbilovas célja szűk hegyi ösvényeken lépésben bandukolni. :wink:

Ha nem is szűk hegyi ösvényeken de erdőben és föld utakon használnám, mivel a város szélén lakom és az utcánk végén már kezdődik a határ és az erdők pedig 1-2 km-re vannak.No persze nem egész nap hanem 1-2 óra,hogy megmozgassam a pacit. 

#5187 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 18:07

Én nem a súly miatt aggódnék, szerintem a magasságod inkább lehet zavaró.

Nézd meg Jász képeit, ő sem egy pille súlyú és huculokon lovagol, tudomásom szerint még egyik sem ment tönkre alatta. 

Párom 90 kiló és huculokkal is ment hosszabb túrákat, a szolgálati hátasa, pedig egy 150-cm-es arab, aki vígan hurcolja idestova több mint 10 éve, minden probléma nehézség nélkül, komolyabb terepeken, hosszú túrákon is.

Az én tapasztalatom, hogy a hosszú derekú félvérek sokkal kevésbé terhelhetőek, mint mondjuk egy kis szikár hucul.

• Monda kedvelte

#5188 oregzoli1

oregzoli1

Új vendég

• Új tag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 18:10

Én nem a súly miatt aggódnék, szerintem a magasságod inkább lehet zavaró.

Nézd meg Jász képeit, ő sem egy pille súlyú és huculokon lovagol, tudomásom szerint még egyik sem ment tönkre alatta. 

Párom 90 kiló és huculokkal is ment hosszabb túrákat, a szolgálati hátasa, pedig egy 150-cm-es arab, aki vígan hurcolja idestova több mint 10 éve, minden probléma nehézség nélkül, komolyabb terepeken, hosszú túrákon is.

Az én tapasztalatom, hogy a hosszú derekú félvérek sokkal kevésbé terhelhetőek, mint mondjuk egy kis szikár hucul.

A párod milyen magas? A 90 kg-ot én is tudnám hozni. Simán lefogyok és meg is tartom.

#5189 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 18:23

167 cm. 

De nekünk is van 2 m magas ismerősünk is aki huculon lovagol, ( mondjuk az már nekem is a "mókás" kategória).

De pl: itt van Jász oldala (http://fanyereg-hucu...php?pg=32074736), ő szerintem teljesen jól néz ki huculon és szerintem ő is üti a 180 cm-t meg a 100 kg-t is bőven.

Ha málhás póniból indulunk ki akkor is bírnia kell, ha meg ősmagyarok lovából ( amivel én nem értek egyet) akkor meg pláne, mivel a lovas súlyához még pluszba hozzá kell számolni min. 35-40 felszerelés kg ( vértezet, fegyverek,................) 

Edited by tipara, 2014 január 10. - 18:23.

• Monda kedvelte

#5190 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 18:25

Minden estre én azt javasolnám, hogy próbáld ki valahol, huculon lovagolni. És akkor meglátod. 

#5191 oregzoli1

oregzoli1

Új vendég

• Új tag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 18:29

167 cm. 

De nekünk is van 2 m magas ismerősünk is aki huculon lovagol, ( mondjuk az már nekem is a "mókás" kategória).

De pl: itt van Jász oldala (http://fanyereg-hucu...php?pg=32074736), ő szerintem teljesen jól néz ki huculon és szerintem ő is üti a 180 cm-t meg a 100 kg-t is bőven.

Ha málhás póniból indulunk ki akkor is bírnia kell, ha meg ősmagyarok lovából ( amivel én nem értek egyet) akkor meg pláne, mivel a lovas súlyához még pluszba hozzá kell számolni min. 35-40 felszerelés kg ( vértezet, fegyverek,................) 

Már nézegettem az oldalát régebben.Igen kicsivel masszívabbnak néz ki mint én.De közel hasonló alkatú.Én vértezet nélkül szállnék csatába,  sőt ha nem muszáj a nyerget is hanyagolnám időnként. 

#5192 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 18:41

Huculon nem muszáj nyereg  :) . Legalábbis az egyetlen általam lovagolt fajta, amire sokszor szívesebben ültem szőrén mint nyeregben.  Na jó, mikor "sík " terepek felé vettük az irányt.  

#5193 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 10. - 21:10

Üdv Öregzoli !

Ha valóban huculban gondolkozol akkor érdemes megnézned Csikasz írását a lovat venne topikba amit december 27-én írt. :smile2: Megpróbálom bemásolni :rockon:

Közzétéve 2013 december 27. - 14:07

virag_06.jpg

Csikóvisszaadással eladó! Akit érdekel hívjon 30 63 53 948

2004 es, makk egészséges, full papír, útlevél, nagyon kedves-bújós, westernben képzett, hucul ösvényre felkészítve, megy egyesbe, kettesbe, pányvázható, egyedül fel lehet küldeni a futóra ( Parelli) . Nem rug nem harap, nem gyagya, imádni való 146 cm bottal, azaz nem picurka. Csak leinformálható helyre, magánkézbe! Iskola lónak nem adom.

#5194 oregzoli1

oregzoli1

Új vendég

• Új tag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 11. - 8:33

Nagyon szép ló, csak nekem ez még sok. Teljesen kezdő vagyok ,ez lesz az első lovam amit meg kell tanulnom tökéletesen gondozni.Nekem korai lenne még csikóval is foglalkoznom.De ami késik nem múlik. :)

#5195 réka_d

réka_d

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.338 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 11. - 15:32

Mielőtt kihívnátok az állatvédelmiseket oregzoli1-re, hogy hucult akar venni...

Különösebb megerőltetés nélkül tudok 3-4 olyan férfiemberről, akik évek, évtizedek óta hucul lovakon ülnek, és mind 90-110 kg között van.

Igaz, ma már főleg 6 év fölötti herélteken ülnek , de annó, amikor egy lovuk volt, vagy egykettő, akkor akár a 3 éves kanca is elvitte őket.

És ne gondoljátok, hogy a 3 éves kanca megszakadt volna alattuk.

Aggteleken is 80 kilós felnőtt emberek lovagolják be a huculokat, 3-4 évesen.

Az meg, hogy ki mennyire arányos a lovon, sokban függ a lótól.

Egy azonos magasságű félvér lónak jóval kisebb lesz az övkörmérete, mint egy huculnak.

Nyilván én sem ajánlom oregzoli1-nek, hogy vegyen egy csenevész kétéves kancát és uzsgyi gyorsan üljön rá, és napi 50 kilómétert menjenek hegyen völgyön át a második hónapon..

Viszont egy rámás felnőtt herélt szerintem gond nélkül elbírja.

#5196 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 11. - 16:54

Van még 2- 3 lovam eladó, ha valaki aranyos, kedves , kezelhetőt akar. :)

HÁÁÁT én western nyeregben lovagolok, nem gagyi műanyagban, s van hogy 60 km is megyek, sőt 150 km pár nap alatt, nem gond, Málhatáska, plussz cucc mindíg van a lovon. Szerény számításom 64 kg vagyok ruha mentesen, ruci plusz 3, nyereg olyan 18-20, málha szrt 20 minimum, meg amit még fel birok kötni a nyeregre...ez bíz 100 felett van. Én rendesen megyek mindenhol, út mellett lépésben, de néhol ügetek, s ige ennyi bizbasszal vágtázok is, mert soha nem érnék különben sehová oda.  A lovamnak semilye nem fájt, nem nyomtam meg, nem törtem fel és nem volt még sánta.   Jó kis kemény lú :) .

Rékával egyet értek, egy jó herélt aranyat ér!

Edited by Csikasz, 2014 január 11. - 17:03.

• oregzoli1 kedvelte

#5197 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 11. - 21:04

Nagyon szép ló, csak nekem ez még sok. Teljesen kezdő vagyok ,ez lesz az első lovam amit meg kell tanulnom tökéletesen gondozni.Nekem korai lenne még csikóval is foglalkoznom.De ami késik nem múlik. :)

Nem akarok okoskodni, :smile2: csak a saját tapasztalatomat osztom meg veled mert én is totál kezdőként vettem az első csikót a Mokányt :biggrin: sőt a kétéves lovazás amit magam mögött tudhatok se mondható túl nagy rutinnak , :kir: de régi igazság hogy kezdő lovas öreg lovat vegyen ,sokkal kevesebb gond lesz vele ha jó helyről veszed mert az már tudja a dolgát és sokat tanulhatsz majd tőle ! :rockon: Míg egy csikóval nagyon sokat kell foglalkozni napi szinten és nem árt ha tudod hogy mit miért csinálsz mert ő nem fogja még tudni és tőled várja hogy megértesd vele. :wot: Nekem szerencsém volt a Mokánnyal egyrészt mert jó helyről vettem (Csikasz) más részt meg nagyon jó fejü kis ló volt. A jelenlegi lovam 3éves nóniusz-félvér szinte telejesen nyers volt mikor vettem de sajnos az előző gazdája nem értett hozzá és el is cseszte rendesen :gm: Most tartok ott vele hogy nem izzad le az idegtől mire befogom és már lépésben is eltud indulni nem csak vágtában ,mint korábban .de még messze nem tökéletes ,csak alakul.Szóval szerintem idősebb képzetz lovat és jó helyről.Sokkal több örömöd lesz benne! :smile2:

• réka_d kedvelte

#5198 oregzoli1

oregzoli1

Új vendég

• Új tag
  • 23 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 12. - 7:14

Nem akarok okoskodni, :smile2: csak a saját tapasztalatomat osztom meg veled mert én is totál kezdőként vettem az első csikót a Mokányt :biggrin: sőt a kétéves lovazás amit magam mögött tudhatok se mondható túl nagy rutinnak , :kir: de régi igazság hogy kezdő lovas öreg lovat vegyen ,sokkal kevesebb gond lesz vele ha jó helyről veszed mert az már tudja a dolgát és sokat tanulhatsz majd tőle ! :rockon: Míg egy csikóval nagyon sokat kell foglalkozni napi szinten és nem árt ha tudod hogy mit miért csinálsz mert ő nem fogja még tudni és tőled várja hogy megértesd vele. :wot: Nekem szerencsém volt a Mokánnyal egyrészt mert jó helyről vettem (Csikasz) más részt meg nagyon jó fejü kis ló volt. A jelenlegi lovam 3éves nóniusz-félvér szinte telejesen nyers volt mikor vettem de sajnos az előző gazdája nem értett hozzá és el is cseszte rendesen :gm: Most tartok ott vele hogy nem izzad le az idegtől mire befogom és már lépésben is eltud indulni nem csak vágtában ,mint korábban .de még messze nem tökéletes ,csak alakul.Szóval szerintem idősebb képzetz lovat és jó helyről.Sokkal több örömöd lesz benne! :smile2:

Nem érzem okoskodásnak a válaszod hisz segíteni szeretnél.Sok mindenben igazad is van de beszéltünk Csikasszal és ő azt mondta, hogy nekem a legjobb megoldás egyenlőre egy herélt lenne. Kevesebb a gond vele és könnyebben meg lehet tanulni hogy kell tartani és ápolni.

• fafaragó kedvelte

#5199 fafaragó

fafaragó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.036 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 12. - 8:45

Sok sikert a lóvásárláshoz!

Ne kapkodd el ,érezni fogod hogy melyik az igazi :rockon: Melyikkel vagy egy hullámhosszon :smile2:

• Ayeena kedvelte

#5200 réka_d

réka_d

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.338 hozzászólás

Közzétéve 2014 január 12. - 17:01

Csikasznak igaza van!

Egy felnőtt, (legalább 5-6 éves) normálisan belovagolt herélt.

Nem biztos, hogy ma megtalálod, de lehet ilyet találni itthon is, és nem olyan távol is.

Ha gondolod, szerintem többen is vagyunk a fórumon, akik szívesen segítenek.