Nos, hogy itt állandóan vita folyik...
Itt mindenkinek szar a lova...folyton. aztán kiderül, hogy mégsem, de akkor is szar. Bianko, nem ismerjük egymást, totál kezdő gidrános vagyok - a shagya és a sportló jobban is megy -. Én egy könyv miatt kezdtem el kacsingatni a gidrán felé, illetve hogy 26 év lovazás alatt, illetve már bébi koromban is volt lovam, bár véletlenül, de sárgám még sosem...és már évek óta gyúrtam a sárára...hát ősszel össze is jött 2,5 (mert ugye egyik nem az enyém). Én örültem nekik, itt aztán megkaptam, hogy a telivérezett gidrán egy sz@r, mit is akarok, hát nem értek hozzá, mert ha nemesíteni is akarnánk a gidránt - amit ugye nem kell - akkor sem telivérrel, mert a telivér nem a gidránba való...ugye ekkor írtam hogy visszaadom a diplomáimat, szólok a volt profjaimnak, hogy mekkora hülyeséget tanítottak nekem...a gidránba nem való a telivér...Meg a lovam sem való semmire, mert telivér az apja..., vagyis a fél lovam...főleg szegény párának a Kegyúr az apja, jobb ha elássa magát...
A kancáim nem kaptak ekkora negatív kritikát, pedig az idősebbnek nem kis lábhibái vannak...
Rovent sem értettem a nagy telivérellenességben, Andort sem, ja, azt külön hangsúlyozta valaki, hogy Andor is zsákutca volt, nincs szükség a telivér apaságú gidránra!!!
Az új mén nekem tetszik...sőt nagyon tetszik...azt hogy milyen csikói lesznek? Pár év múlva megtudjuk. Dózinak sem tudjuk milyen csikói lesznek...de valahogy ezzel nem is foglalkozik senki, pedig ott a feddíj...hmmmm nem túl baráti...de miért is hasonlítom őket össze? egyik telivérben fog fedezni, a másik félvérben...igen, ez igaz...de a cél mindkettőnél, hogy az adott szituációban sikeres csikóik legyenek...na mind1, elkanyarodtam!!! Bocsánat!!!
Nekem akkor is fura, hogy itt folyton ellenségeskedés folyik! ...és zavar! Nem egy a cél??? Jó képességű, jófej, eladható csikókat tenyészteni? egy olyan fajtában, ahol alig van kanca...amely fajtát a magyar lovasok 90 % elítéli, "mert hülye gidrán".
Ridegtartás televíréknél...nekem is volt egy telivérem - bár alkalmazottam kariajija lett, mert ő jobban szerette mindennél - na őt ki kellett a boxból költöztetni, mert nem érezte jól magát, szitált, rúgta a boxot, hisztizett. Amióta kinn lakik, halál kiegyensúlyozott....ja, és még ősszel meg is kellett nyírni, mert kiderült, nálunk is és a telivér istállóban is folyton tetvesedett télen...így kapott jó vastag takarót, és köszönte jól van...Minden lónak megvan, hol érzi jól magát. Van olyanom is, aki boxfüggő
...de szerencsére csak este igényli alukálásához....
Na jó, beszélek össze-vissza...bocsánat!!!