Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

LOVAK rajzolása

• Please log in to reply
1903 válasz a témához

#481 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 8:06

Te Rozi! Rájöttem, hogy te vagy az ördög! Honnan tudom? Az ördög nem alszik! :D

#482 Liza

Liza

Csikó

• Fórumtag
  • 648 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 8:09

Pracli, iszonyúan tetszenek a rajzaid.Fõleg az az arab portré, nem csak a szépsége miatt hanem mert nagyonnagyon hasonlít az egyik lóra aki ott van a farmon ahol szoktam lovagolni. Zsófinak hívják. mintha róla rajzoltad volna.

#483 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 8:46

idézet:
Eredeti szerzõ: Barefoot: Te Rozi! Rájöttem, hogy te vagy az ördög! Honnan tudom? Az ördög nem alszik! :D [/QUOTE]Nekem mondod?... :rolleyes: Néha azért átmegyek kisangyalba. Most például fûrészelek egy kis tûzrevalót, aztán lehet, hogy lassan kéne pihizni egy kicsit. Posted Image Joccakát mindenkinek! :D

#484 pracli

pracli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 226 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 10:02

idézet:
Eredeti szerzõ: Palomino: Pracli! Üdv, de rég láttalak már! Emlékszel, hogy mikor is pontosan? Posted Image Gyönyörûek a rajzaid, le a kalappal hogy ilyen részletesen van türelmed kidolgozni! Én képtelen vagyok 1 óránál (max2) tovább foglalkozni egy rajzzal...[/QUOTE]Szia Palo! Hát persze hogy emlékszem, talán a hírhedt vizes túrán Silveradoban? :D Jó rég volt már... (4 éve, jesszus!! :eek: )Láttam idõközben lett egy saját lovad, gratula hozzá, nagyon szép ám Posted Image Nekem meg pont ez a bajom a rajzolással, hogy iszonyúan maximalista vagyok, és akár napokig görnyedek egy rajz fölött... Azt szoktam, hogy picit félreteszem, mással foglalkozom, aztán újra ránézek, és naná, hogy az eddig késznek hitt mû tele van még kijavításra váró részekkel, vagy ami még rosszabb akkora aránytalanság van benne, hogy kuka az egész...Mostanában mindig kép alapján rajzolok, csak az a baj, hogy kevés az igazán jó kép, ami alkalmas. (jól látszanak a részletek, jó a fény-árnyék, stb)

#485 pracli

pracli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 226 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 10:08

idézet:
Eredeti szerzõ: Liza: Pracli, iszonyúan tetszenek a rajzaid.Fõleg az az arab portré, nem csak a szépsége miatt hanem mert nagyonnagyon hasonlít az egyik lóra aki ott van a farmon ahol szoktam lovagolni. Zsófinak hívják. mintha róla rajzoltad volna. [/QUOTE]Köszi Liza a dícséretet Posted Image A hasonlóság pusztán a véletlen mûve, egy képeslap alapján készült a rajz ;) Bár ez az arabos kép korán sem lett befejezve, de már meghagytam ilyennek, nem mertem belenyúlni utólag, nehogy elrontsam...

#486 kt-gyu

kt-gyu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 680 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 17:57

Rosinante, íme egy kis kritizálnivaló:[url="http://"http://kep.tar.hu/harcipracli/50002678/10237218#2"]EZTET ITTEN[/url]Vagy íme [url="http://"http://kep.tar.hu/harcipracli/50002678/10237258#2"]EZ[/url],bár nem ló, de a célnak megfelel!

#487 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 18:23

Nekem ezt írja ki: Ez a galéria külföldrõl nem böngészhetõ! :D

#488 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 18:44

Na, hát ez is ritkaság! Huxnak nem, nekem meg igen? Simán meg tudtam nézni! :cool: :eek: :eek: :eek: Úgy látom, fotó minõségben szeretsz rajzolni kt-gyu!

#489 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 18:46

kicsit kígyótestû a nagymacska

#490 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 18:58

:eek: Kt-gyu! Ez nagyon ott van!!! Posted Image (a leopárd teste tényleg kicsit fura)

#491 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 18:59

Ja, most látom csak nem is leopárd, hanem jaguár. Mind1, nagyon jó rajzok!

#492 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 19:30

Megtenné valaki, hogy lementi kt-gyu rajzait és elküldi nekem, szegény külföldinek emailben?

#493 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 20:03

Megy! ;)

#494 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 21:52

Ja, Rozi! Csak, hogy válaszoljak az emiledre. Sajnos mostanában nem rajzoltam lósat. Folyton itt lógok a fórumon, nem érek rá rajzolni. :D Amit meg rajzoltam, azt feltettem a tar.hu-ra, de onnan egy tapodtat sem tudok tovább lépni. Asszem vennem kéne a fáradtságot, hogy megnézzem, mi nem van jól. Posted Image

#495 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 21:59

Ha gondolod, küldd át emilben, felteszem. Azt nem ígérem, hogy ma, mert éppen a halálomon vagyok, de elõbb-utóbb meglesz. Túlélõ típus vagyok! Posted Image

#496 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 23:21

Kt-gyu, mivel kritikát kértél, megkapod! Posted Image (Legközelebb kérj inkább véleményt, akkor dicséret is jár, így viszont... :rolleyes: ) Naszóval, kezdjük röviden a cicussal. Nekem úgy tûnik, hogy a sok folt alatt elvész a macska; gyönyörûen ki van dolgozva a bundája, csak éppen az állat gerince, bordái változtak át egy behatárolhatatlan masszává. Ilyenkor érdemesebb elõször megrajzolni a testét, a hajlásokat, rövidüléseket érzékeltetni (iszonyat nehéz nézõpontot választottál Posted Image ), és utána megrajzolni a mintázatot. Talán jó lett volna egy kis fehérrel megdobni itt-ott (szerintem még most sem késõ ;) ), hogy ne legyen a képen ilyen sok homogén szürke felület. A két ló szépen van elhelyezve, nagyon kellemes az összbenyomás (a fenébe, arról volt szó, hogy nincs dicséret! :mad: ), de én találtam pár dolgot, amit szerintem máshogy kellett volna megoldani (ez persze javarészt a ronda kötözködõs trmészetemnek köszönhetõ.) Kezdjük a fülekkel. A kanca bal füle nagyobb, mint a jobb, a csikóé szerencsére pont fordítva van, így a családi átlag jónak mondható (a csõdört most hanyagoljuk.) A csikó jobb füle rossz helyen van, bõ egy fülnyivel beljebb kellett volna rajzolni, így teljesen széthúzza a homlokát. Ezáltal a szemét is sikerült a kelleténél kicsit jobban fel- ill. kifelé csúsztatni, bár engem jobban zavar, hogy az örökös lószem-problémának megfelelõen megrajzoltad a szemgolyó látható részének körvonalait, besatíroztad, körülötte minimálárnyékolás, és kész. Ettõl viszont számomra olyan hatása van, mintha egy fekete papírdarabka oda lenne ragasztva a csikó szeme helyére. A bal kéz felé esõ szemzug és a fül között markánsan kiemelkedõ csontok vannak, amik megadják a homlok térbeliségét, csak ehhez meg kell rajzolni õket. Továbbra is javaslom a szemhéjak és a szem feletti gödröcske érzékeltetését... Errõl egy-két oldallal korábban tettem fel egy rajzot, kicsit érthetõbb, mint szóban leírva.A csikó pofájának az árnyékolása kicsit "lapos", ez valószínûleg a fényképnek köszönhetõ - látom pl. az arclécet, a koponya csontjait, de nem érzem a térbeliségüket. Helyenként a nyaka is zavaros - próbálj meg kicsit határozottabb vonalakat és tónusokat használni. Egy apró elrajzolás: a csikó nyaka felül túl vastag, meg talán alul lefelé keskenyedik :confused: - a kettõ közül valamelyik biztosan.A kanca fején is kicsit bizonytalannak érzem az árnyékokat, és a homlokán lefutó két világos csík sem meggyõzõ. A sörényélbõl kiálló izé gondolom egy tincs, ami a fotón egyértelmû, itt viszont inkább zavaró. Persze az is lehet, hogy csak nagyon fáj a fejem. Posted Image Ezek után ki kér még kritikát? Posted Image

#497 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 27. - 12:29

Micsoda pangás! Posted Image Mi történt, mindenkit elkergettem innen? :D Posted Image

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 27. - 15:26

kt-gyu! Igazából Rosi igen jól és alaposan kivesézte a munkáidat, így nem is írok semmit hozzá Posted Image Azt kapásból le lehetett venni a lovasról (is), hogy fotóról van, ami alapból persze nem baj, de én azt hiszem, hogy a fotóról rajzolásban sem a "fénymásolásra" kell törekedni, ezen kicsit olyan benyomásom volt, hogy nagyon igyekeztél vonalról vonalra megörökíteni a képet. Ennyire nem kell erre kihegyezni a dolgot, mert elvész az ember a részletek között, ami akár olyan hibákhoz is vezethet, amiket Rosi már leírt fentebb. Ha egy kép megihlet, akkor sem érdemes egy az egyben lemásolni, vonalanként - egyrészt minél önállóbb tudsz lenni, annál jobb, másrészt így bele tudod vinni saját magadat is a képbe egy kicsit, még akkor is, ha fotó után csinálod (ami, mégegyszer mondom, szerintem nem baj, mert valaki láthat egy számára ihletõ dolgot ugyanúgy egy fotón is, mint a saját szemével, én ezt gondolom...).Rosi: igen, betetted ide a lábad, és mindenkinek dolga lett Posted Image

#499 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 27. - 16:08

Csórikám egy matekórán lett összedobva [url="http://"http://fototar.origo.hu/common/include/image.jsp?ID=585562&SIZE=1"]õ az[/url]nagyon vadul néz ki, semmi-semmi

#500 Rusty2002

Rusty2002

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 27. - 16:42

Altair! Szerintem aranyos.... :D Én is hasonló dolgokkal ütöm el az idõt a suliban. :rolleyes: :D

#501 Liza

Liza

Csikó

• Fórumtag
  • 648 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 27. - 19:16

kt-gyu:Láttam magam a képtáradban ;) Liza

#502 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 27. - 19:20

idézet:
Eredeti szerzõ: Dé: Rosi: igen, betetted ide a lábad, és mindenkinek dolga lett Posted Image [/QUOTE]Micsodaaaaa?? :eek: Másfél napig nem voltam monitorközelben, és nézd meg, mégis elmenekült mindenki. :D Altair! A lovacskád nagyon helyes, és egyértelmûen karikatúra, a szó jó értelmében. ;) Gyakorold bátran, egyedi jószág lesz. Tedd félre a bizonytalanságot, próbálj rajta vázlatokon "torzítani" ezt-azt, míg megtalálod azt a variációt, ami legjobban tetszik, szerintem érdemes vele eljátszadozni. (Utáljatok ki a világból nyugodtan, szerintem a karikatúra, ill. a fejbõl rajzolás sokkal élvezetesebb, a fotó többé-kevésbé megköti az ember kezét és fantáziáját.)A karikatúra megítélésében az a nehéz, hogy nem igazán viszonyíthatod a valósághoz, erõsen szubjektív, hogy hol van a határvonal, ami elválasztja az elrajzolást a mûvészi koncepciótól. :D De legalább van mire hivatkozni. Posted Image Eleinte talán érdemes az eredeti fõbb (fej-nyak-test-lábak) arányokat megtartani, és az egyes testrészek jellemzõ vonalait túlrajzolni (túl nagy has, túl vékony/erõs nyak, stb.) Eleinte jó eséllyel bátortalan/szétesett lesz a végeredmény, de a kitartás, ugyebár... :rolleyes: Azért nem árt, ha mûfajtól függetlenül látszik, hogy van a lónak "szerkezete", és a vonal erõsségével is el lehet variálni. Majd teszek fel más lókarikatúrákat is, én eléggé sztereotip lovakat rajzolok, éljen a változatosság! Posted Image Rusty, láthatunk valamit tõled is?

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 27. - 19:52

idézet:
Eredeti szerzõ: Rosinante:Micsodaaaaa?? :eek: Másfél napig nem voltam monitorközelben, és nézd meg, mégis elmenekült mindenki. :D [/QUOTE]Én is így értettem, mert mindenkinek _más_ dolga lett hirtelen, ezért elmenekültek Posted Image De csak gonoszkodok. Posted Image
idézet:
Eredeti szerzõ: Rosinante:(Utáljatok ki a világból nyugodtan, szerintem a karikatúra, ill. a fejbõl rajzolás sokkal élvezetesebb, a fotó többé-kevésbé megköti az ember kezét és fantáziáját.)[/QUOTE]Ezzel maximálisan egyet értek! (de néha én is elcsábulok, ha megihlet egy-egy fotó, bár egyre kevésbé találok ilyet, biztos túl realista kezdek lenni, nem ábrándozok el egy-egy szép lófotón, amióta túl sokat lovat látok Posted Image )Lassan én is visszatérek az órai firkáláshoz, pénteken elõadáson elõtört belõlem is a grafománia, pedig középiskola óta nem volt ilyen, majd bescannelem, amit alkottam.

#504 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 27. - 19:59

nnna, a sulibeli füzeteim szélei-csücskei nekme is tele vannak firkantva :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 27. - 22:08

Nu, megszakítottam a tanulásomat egy kis digitalizálási folyamat kedvéért.Ezek nem komoly rajzok persze, de nem is karikatúrák, inkább a skicc kategóriába sorolnám õket, hiszen anatómiailag nem tökéletesek nyilván, de annyira tán nem is "torzak", mint egy jó karikatúra... Inkább az unalomûzõ skicc címet aggatnám rájuk tényleg. Posted Image [url="http://"http://img.tar.hu/dinuminu2/size2/11047576.jpg"]A kis dundi...[/url] [url="http://"http://img.tar.hu/dinuminu2/size2/11047577.jpg"]A kis pökhendi...[/url] [url="http://"http://img.tar.hu/dinuminu2/size2/11047578.jpg"]És a sötét hangulatom azon az órán.[/url] Vélemény?..

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 27. - 22:10

(PS: ha valami nagy odanemillõ vonal van, pl az elsõ fenekén, az a füzet hátuljának gyûrõdése :D )

#507 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 27. - 22:36

Nekem tetszenek Posted Image Ilyen órai irka-firkákat én is szoktam gyártani.

#508 Altair

Altair

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 601 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 27. - 22:45

aranyosak

#509 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 28. - 13:17

Tényleg jók,fõleg a második.Pracli!Én is láttam a rajzaidat,szerintem írtó jók,bár nemtudom,hogy Liza melyik lóra mondta,hogy hasonlít Zsófira.Én nem találtam ilyen paccot,de lehet hogy én vagyok vak Posted Image Én már nemrajzolgatok a füzetembe,inkább lapot vadászok elõ és arra rajzolom. Posted Image (nem veszekedni akarok csak leírtam amit gondolok)

#510 Liza

Liza

Csikó

• Fórumtag
  • 648 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 28. - 15:35

Az amelyik a galériában is van, arab portré néven. Elképesztõ a hasonlóság!

#511 Hasufel

Hasufel

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.023 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 28. - 16:28

Nemtudom,mert Zsófi Shagya arab.Szerintem nem,de mind1,nme nyitok vitát.Az a lényeg,hogy angyon jók a rajzok Posted Image

#512 Rusty2002

Rusty2002

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 28. - 17:52

Rosi!nekem nincs scannerem, és azt sem tudom, hogy hogy kell képet felrakni... informatikai katasztrófa vagyok, de ez nem különösebben zavar... :rolleyes: Egy- két rajzom le van fényképezve digitálissal, esetleg azt tudom elküldeni mailben.

#513 teddy

teddy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 496 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 28. - 18:38

Dé, ezek nagyon jók! Iszonyatosan ki vannak dolgozva ahhoz képest, hogy én milyeneket gyártok órán. :D [url="http://"http://www.pknranch.hu/album/albums/Teddy/DSC_0091_resize.JPG"]Ez itt[/url] nem ló, és még koránt sincs befejezve, de kíváncsi vagyok a véleményetekre, mennyire sikerült az érzelmeket ábrázolnom. (Szegény gyerek jobb karja, meg a tõr benne kicsit hülyén áll, nem tudom mit kezdjek vele...)

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 28. - 20:38

teddy, köszi Posted Image Nekem tetszik ez, kicsit olyan anime-s stílusú a szememben. Amikor elkezdtem anno anime-t rajzolni, meg fantasy-t, én is mindig ilyen formájú tõröket rajzoltam :D Ügyes, jó lesz, az érzés szerintem átjön, fejezd be, kíváncsi vagyok rá kész állapotban is! A tõrt tartó kéz, illetve az a kar kicsit tényleg furcsa, rosszul van "illesztve". Próbáld meg imitálni tükör elõtt akár, hogy hogy áll a te karod, ha így csinálsz. Én ezeket régen úgy oldottam meg, hogy van ilyen beállítós babám itthon, az a fa, aminek minden tagja mozog. Ha valamilyen mozdulattal elakadtam az emberábrázolásban, akkor beállítottam a kis modellt.

#515 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 1. - 0:07

Teddy, nekem tetszik, a kisebb-nagyobb anatómiai pontatlanságok ellenére szerintem átjön az érzelem. A fabábut én is tudom ajánlani, jól el lehet vele játszani. :D Dé, animét én is szeretek rajzolni. Posted Image Olyan egszerûnek látszik, de mégsem az.

#516 Kalevala

Kalevala

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 80 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 1. - 10:38

Azta... nem volt türelmem végigolvasni a topicot pahh... Szal a rajzosostábor jó ötlet. Tudi tudok még hozni olyat a ki szívesen eljön... :D Posted Image

#517 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 1. - 11:49

Hé! A végén még nem férünk majd be Rosinante egyszemélyes házikójába mind az ötvenen! Pedig úgy terveztük! Posted Image Posted Image Posted Image

#518 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 1. - 14:52

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!! :mad: :mad: Mi lesz az intimszférámmal?!?! :mad: tongue.gif

#519 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 1. - 16:24

Erre még akkor kellett volna gondolni, mikor odavetetted a koncot! tongue.gif ;)

#520 teddy

teddy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 496 hozzászólás

Közzétéve 2005 március 1. - 19:34

Köszi. Posted Image Az alak szinte összes mozdulatát, helyzetét próbáltam tükör alapján lerajzolni, beleértve a jobb karját is, de valahogy nem jött össze. Néha adódnak olyan beállások vagy pozíciók, amik a valóságban teljesen arányosnak tûnnek, de lerajzolni már képtelenség õket úgy, hogy visszaadják az eredeti árnyékokat, gyûrõdéseket, térbeli viszonyokat, amik a valóságban olyanná teszik, amilyen. Legalábbis számomra. :D Az animével kapcsolatban nem tudom miért, de szinte mindig, mikor embert szeretnék rajzolni, ilyen stílusúra sikeredik. Pedig rettentõen törekszem arra, hogy ne így legyen, a vonások, ráncok, szemek mind emberiek legyenek. Olyan valóságosak, nem mesebeliek. Tudom hogy a rajztudásom kevés hozzá, de akkor is bosszant...