Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Egészség, házi praktikák

• Please log in to reply
1306 válasz a témához

#481 sunny83

sunny83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 31 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 6. - 12:51

Ha nem volt mûtve, akkor napi rendszeres gimnasztikával, alapos átmozgató tornával tünetmentessé lehet tenni. Az izületi folyadék aszerint termelõdik, amennyit mozog az ember, a totális pihentetés és kímélés többet árt mint használ. Legalábbis én ezt tapasztaltam.
Amúgy meg Fastum gél vált még be nekem amikor megrántottam valamelyik izületemet.

Nem volt mûtve. Nagyon szépen köszönöm, megfogadom a tanácsot. :)

#482 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 6. - 12:55

Sziasztok! Csípõs (mint testrész, nem mint íz :D ) kérdésem lenne... Szóval, adott az én jobb csípõm, ami kicsit kattog, kicsit ropog, kicsit zsibbad, és nagyon nem tudok ezektõl a kicsiségektõl menni. Van, hogy éjjelente arra ébredek, hogy zsibbad, szúr. Néha hetekig semmi, aztán egy nap elkezd fájni, ez tart 2-3 napig, majd megint semmi egy ideig... Iszok kalciumos-magnéziumos pezsgõtablettát, kenegetem gyógynövényes krémmel, de nem javul. Hallottam egy zselatinos kúráról, ami 6 hónapig tart, zselatinnal kell bekenni a fájós részt. Valakinek valami tapasztalata ezzel kapcsolatban? Esetleg ezen a zselatinos dolgon kívül más ötlete? Bármi, ill. minden érdekel, legyen az tabletta, krém (fõleg, ha ez a kettõ gyógynövényes), békaszeme, macskanyála, mindegy, csak hasson. Köszönöm! :)

Csontkovács...

#483 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 7. - 2:05

Tudom, hogy ez állati meredek lesz... de esetleg egy ortopéd orvos? Én szeretem az ilyesmit, mielõtt a "nem tudom mi"-t kezelem a "nem tudom mire jó"-val. :rolleyes:

#484 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 7. - 20:36

Ortopéd orvoshoz mennék utoljára. Egybõl mûteni akarnak, néhány ismerõsömet, családtagomat már tönkretették... (Bocs a ritka kivételtõl.) Ernesthez hasonlóan én is egy csontkovácsot javasolnék. Meg ezt, idén tavasszal nyomattam egy 4 hónapos kúrát, a térdemre nagyon bevált.

#485 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 8. - 8:51

Nekem is ugyanez a bajom a csípõmmel és tényleg úgy van ahogy moon mondja. A legtöbb amit tehetsz, hogy rendszeresen és kíméletesen mozgatod. A kíméletest úgy értem, hogy izomerõsítõ és lazítógyakorlatokkal tornáztatod. A gyaloglás és futás ilyenkor egyáltalán nem tesz jót. Nekem legalábbis. Akkor ugyanis erõsen rá is terhelsz. Esetleg megpróbálhatsz egy porcerõsítõ gyógynövényes kúrát is. Meg van egy nem szteroid gyulladáscsökkentõ gyógyszer is, de azt csak orvos tudja felírni. Nekem bevált. Apranax-nak hívják. Utóbbit akkor érdemes szedni, ha ilyen akut problémaként jelentkezik és nem tudsz miatta rendesen járni.

#486 sunny83

sunny83

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 31 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 8. - 10:31

Köszönöm szépen a tanácsokat! Orvoshoz nem szeretnék menni, csak ha nagyon-nagyon muszáj (bár amekkora a várólista, lehet, hogy ha most bejelentkezek, fél év múlva sorra is kerülök). Csontkovácson már gondolkodtam, utánanézek, hogy felénk van-e valaki, akihez elmehetnék. Filly, köszönöm a linket, errõl már hallottam, megpróbálom beszerezni. Herbavitallal valakinek valami tapasztalata? Bokorugró- akkor (többek között) ez lehet nálam a gond, nagyon sokat biciklizek és gyalogolok.

#487 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 14. - 9:42

Új front a természetgyógyászatban: bõrevõ halak az ekcéma ellen is.

Posted Image

Nem kell más csak egy akvárium és pár ilyen halacska. :)

#488 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 28. - 19:23

Esetleg valakinek van hasonló tapasztalata, vagy ötlete, vagy bármi... Valamilyen vitamint, immunerõsítõt, életelixírt, varázsigét keresnék lassan évek óta elhúzódó nyavalyámra. Ami valójában nem létezik, mégis napi szinten rettentõen zavar, a tünetek szédülés, gyengeség, ,,kihûlés", ízületi fájdalmak, semmiféleképpen nem tudok hízni, alapvetõen enni sem nagyon, simán elkallódik egy-két étkezés naponta, alvászavar és társaik. Évente egyszer-kétszer elcibál valaki teljes kivizsgálásra, vérkép rendben, allergia kizárva, reumás nem vagyok, és hát végülis minden kizárhatót kizárnak és letudják annyival, hogy sokat pihenni, sok gyümölcsöt enni, stb ... De sajnos ez nem használ, rosszabb napokon bármihez kezdek elõbb-utóbb megszédülök, le kell ülni, kis pihenés után ha állnék fel, már ettõl megszédülök, aztán kezdõdik elölrõl- ezen amúgy tudok jókat nevetni :D , de csak fiatal vagyok még hozzá Vérszegény sem vagyok, volt már hogy voltam, pár hónap vastabletta (a pontos neve nem jut eszembe) után a vérképem rendezõdött, én viszont ugyanolyan maradtam, mint elõtte. Ötlet, vélemény? Lassan inkább hajlanék valamilyen természetgyógyászos megoldásra, ebbõl a kórházasdiból már köszönöm szépen egy életre elég lassan. Természetesen C vitaminon, Béres cseppen, sok gyümölcsön, sok pihenésen (néha más nem is megy :D ) túl vagyok Minden ötletet, véleményt, ajánlatot szívesen fogadok ;)

#489 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 28. - 20:18

Három jó tanácsom van. Ide kiírom, hadd legyen másnak is okulás, illetve hadd sértõdjön meg mindenki. :D Mindhármat egyszerre és folyamatosan alkalmazni ajánlom. 1. Semmilyen véges számú orvos nem elegendõ. Mindegyik (csak) azt tudja, aminél épp nem aludt az órán, amibõl szimpatikus volt a tanár, ami volt a családban, aminek a latin neve megtetszett, stb. Ha a nyolcadik is ugyanazt mondja (menjen el laborba...), talán a tizenhatodik meglepõ módon mond valami konrétumot. 2. Kezdhetsz megbékélni azzal, hogy így sikerültél, és esetleg egy boncolást kivéve sosem fog rájönni senki, miért van ez. Ezzel csak az a baj, hogy a legtöbb ember olyan buta, hogy nem fogadja el a másságot. Illetve, ez az õsi ösztön miatt van, a faj védelme miatt nem szeretjük a másságot, és ennek enyhe megnyilvánulása az agyi fék - ami, ismerjük el, még mindig jobb, mint a rituális vízbefojtás vagy a Taigetosz. :D 3. Ami nem használ, mielõtt kidobod a maradékát, próbáld ki, hogy növeld az adagot óvatosan. Minden ajánlás a nem létezõ átlag élõlényre szól. Idõnként térj vissza a be nem vált dolgokhoz, mert különbözõ állapotokban más és más hatása lehet a kutyulákoknak. Ezekkel a következõ 50 évre elég programod lesz. :) Apróbb pénzes tanácsok, kezdjél el jógázni és agykontrollozni, csinálj egy Colonix kúrát (fuj), és a divatos evési ideológiákat próbáld ki egymás után, de persze ne rövid ideig.

#490 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 28. - 21:00

sport?

#491 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 28. - 21:26

Hú, köszi a gyors válaszokat :) Ernest, az elsõvel egyetértek, ez most ott tart, hogy a legutolsó alkalommal a legutolsó doki a pszichiátriára küldött tovább, amit már végképp nem értek :D , de az õt megelõzõ két doki is hülyeségnek tartotta az ötletet- innentõl már inkább két lépés távolságot tartanék, hogy bízzak meg bennük, ha õk sem bíznak egymásban?? A kettes pont felé hajlanék, de így azért nem csak másnak, néha egyenesen nyominak érzem magam... Ez a jóga/agykontroll/extrém diéta/és társaik jól hangzanak, de van a világon olyan akit a hasonló állapotból kimozdítottak? Moon, igen, ez kimaradt. 10 lópajtással élek együtt, a nyár nagy részében képtelen voltam lovacskázni. Most épp ott tartok, hogy mire reggel mindenkit kiengedek karámba (20 perc séta) le kell üljek és kell félóra pihenés mielõtt bármi másba kezdek. Sportnak kézenfekvõ lenne a lovacskázás, ebbõl most csak extrém rövid menetekre vagyok képes :( . Konkrétan, ha végigtolom a kosarat a Tescon és letudok egy nagybevásárlást, azzal egy egész napra kiütöm magam, onnantól már csak fekvés... Ez így gáz, nem :confused:

#492 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 28. - 22:12

Képességeket tekintve mindenki másképpen van eleresztve, és ez is csak egy képesség. A jóga sok érdekességgel szolgálhat. A fordított testhelyzet, meg a különféle érdekes izmok zaklatása akár közvetlenül is jó érzés lehet. A légzõgyakorlat meg pláne. Az agykontrollal akár rá is jöhetsz, mi a baj. Kicsit misztikusnak tûnik a dolog, én nem vagyok egy középkori boszorkánymester, meg csak a partvonalról ugatom, de már többször tapasztaltam "érdekességeket". A hülyébbnél hülyébb étkezési elméletek akármelyike lehet igaz (így aztán a jelzõ nyilván nem áll, de ideológiának mindegyik foghíjas, muris, stb). Moon, ha nem haragszol meg, a reakció tipikus, és bele nem gondolt, mert azt feltételezi, hogy az alany átlag fizikummal rendelkezik, csak idáig lusta volt. Ennyi erõvel a vaknak is mondhatnád, hogy: igaz, hogy nem látsz, de azért szerintem hétvégén néha nézhetnél...

#493 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 29. - 10:53

Hú, köszi a gyors válaszokat :)
Ernest, az elsõvel egyetértek, ez most ott tart, hogy a legutolsó alkalommal a legutolsó doki a pszichiátriára küldött tovább, amit már végképp nem értek :D , de az õt megelõzõ két doki is hülyeségnek tartotta az ötletet- innentõl már inkább két lépés távolságot tartanék, hogy bízzak meg bennük, ha õk sem bíznak egymásban??

Ez nem meglepõ, eccer olvastam az elsõ hazai lyme kóros lány könyvét, aki szintén feltûnõ fáradékonysággal, és különféle egyéb panaszokkal járt több orvosnál és végül a dokik be akarták tenni egy pszichiátriai elfekvõbe, mert akkor még nem ismerték itthon ezt a betegséget, és azt hitték, hogy súlyos depresziós, meg hisztériás.

Moon, igen, ez kimaradt. 10 lópajtással élek együtt, a nyár nagy részében képtelen voltam lovacskázni. Most épp ott tartok, hogy mire reggel mindenkit kiengedek karámba (20 perc séta) le kell üljek és kell félóra pihenés mielõtt bármi másba kezdek. Sportnak kézenfekvõ lenne a lovacskázás, ebbõl most csak extrém rövid menetekre vagyok képes :( . Konkrétan, ha végigtolom a kosarat a Tescon és letudok egy nagybevásárlást, azzal egy egész napra kiütöm magam, onnantól már csak fekvés...
Ez így gáz, nem :confused:

Állóképesség javító sportok jót tennének szerintem mindenképpen.
Úgy érdemes nekiállni, hogy mindennap csinálsz belõlük egy keveset és fokozatosan egyre többet.
Jógán kívül szerintem jó eredményeket lehet elérni ugrókötelezéssel, (azt lehet akár szobában is)
Felülések, fekvõtámasz.
Ha nagyon bele akarsz csapni a lecsóba, akkor négyütemû fekvõtámasz.
Ezekbõl úgy kell indítani, hogy megcsinálsz annyit, amennyit meg tudsz csinálni még viszonylag kényelmesen, pl ha öt vagy tíz négyütemû fekvõtámaszt meg tudsz csinálni, akkor csinálod két hétig, napi háromszor, de minimum egyszer, két hétig, hogy megszokja a szervezeted a mozgást, utána lehet naponta emelni az adagokat egyel.
Öttel tízzel emelés után megállás és ezt az emelt adagot megint gyûrni 2 hétig.
Így tüdõkiköpés nélkül lehet fejleszteni az állóképességet.
Nekem ez bevált, ha mindennap csinálod egy picit, akármilyen kevésrõl indulsz az idõ neked dolgozik.

Moon, ha nem haragszol meg, a reakció tipikus, és bele nem gondolt, mert azt feltételezi, hogy az alany átlag fizikummal rendelkezik, csak idáig lusta volt. Ennyi erõvel a vaknak is mondhatnád, hogy: igaz, hogy nem látsz, de azért szerintem hétvégén néha nézhetnél...

Az ember eredendõen kicsit lusta, én is az vagyok.
A mai rohanó, stresszes ugyanakkor mozgás tekintetében meglehetõsen egyoldalú életmódunk visszafejleszti az állóképességet.
Ezen lehet segíteni napi 15-20 perc állóképesség növelõ sporttal.
A vakos analógia tehát nem igazán helyesen fejezi ki, mert vannak azért képességek amelyek fejleszthetõk, mint amilyenek a mozgás és a sport által fejleszthetõ képességek is.

#494 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 29. - 11:36

Szerikntme marhára nics igazad, ha azt mondod, szerinted nincs olyan szervezeti állapot, ami a mozgásal nem fejleszthetõ.

#495 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 29. - 22:51

Ez nem meglepõ, eccer olvastam az elsõ hazai lyme kóros lány könyvét, aki szintén feltûnõ fáradékonysággal, és különféle egyéb panaszokkal járt több orvosnál és végül a dokik be akarták tenni egy pszichiátriai elfekvõbe, mert akkor még nem ismerték itthon ezt a betegséget, és azt hitték, hogy súlyos depresziós, meg hisztériás.

Ok, mostantól ez tartja bennem a lelket :D
Állóképességileg azért lehet nem voltam pontos, úgy képzeld el, hogy egyik nap (vagy pár napig, x ideig ) minden OK, aztán hipp-hopp jön egy pocsék idõszak megint. Amikor minden rendben, akkor akár úgy mûködök, mint bárki aki egyedül van 10 lóra, mellette kecskézek, kutyázok, lovacskázok, aztán este még belefér, hogy ások vízelvezetõt a legelõn, lapátolok egy kis homokot, meg úgy általában jövök-megyek-intézkedek, amikor sz@r nap van, akkor meg nem hogy alig bírom megoldani, hogy ellássam az állatkákat egyedül, de akár még a legalapvetõbb dolgok sem mennek egy szuszra, pl fõzni egy teát...
Azért össze ne vesszetek már miattam, annyit nem ér ;) A környezetemnek pont elég stressz ez, nehogy már ti is. Amúgy még mindig köszi a hozzászólást, az meg simán belefér, hogy nem érthetõen fogalmazok

#496 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 29. - 22:58

Nyugat-nílusi láz? Tudom, furcsán hangzik, de az USÁ-ban már sok ember (is) elkapta. (Lyme-ra akkor negatív vagy?)

#497 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 29. - 23:04

Igen, Lyme kórt is néztek. Nyugat-nílusi vírus? Khm, az nem halálos?? (vagy csak a lovaknál?)

#498 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 29. - 23:08

Nem. (Lovaknál se mindig.)

#499 QuarterSister

QuarterSister

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.449 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 30. - 3:16

Igen, Lyme kórt is néztek. Nyugat-nílusi vírus? Khm, az nem halálos?? (vagy csak a lovaknál?)

Nem bizony!
A Nyugat nilusi virus rengeteg embert fertoz, ha jol emlekszem csak 2008-ig, masfel millio ember volt fertozott csak az USA-ban
Lovaknal sem mindig jar tunettel! es ki tunetmentesen (foleg fiatalok) ,ki enyhe tunetekkel, ki korhazba kerulve veszeli at hetek alatt, de akar honapok.(Ha atveszeli)
Kulonbozo keppen jelentkezhet, akar magas lazzal pl, akar mint egy hosszantarto influenza, eros fejfajasok, kiszaradas, izomfajdalmak, vagy akar szemfajdalom is, de ha komoly a fertozes, idegrendszert tamadja legfokeppen.
Mivel hetek a lappangasi ideje, egeszen oktober vegeig nagy a szezon ... (attol fugg milyen, hosszu, forro volt a nyar, esetleg meleg az osz is, csapadekosabb , es mennyi volt a fertozott szunyog)
Del-Oroszorszagban egyebkent iden rekordott dontott ezen virussal fertozottek szama.
Fillynek igaza van,
Szoval vervetel nem art..

De viszont hogy ne ess panikba :) , a kronikus vashiany is okoz ilyen faradtsagot, gyengeseget.. :ang:

Edited by QuarterSister, 2010 november 30. - 3:26.

#500 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 30. - 6:47

Én is tanácsot kérnék: Megint jön a vizsgaidõszak, tavaly ilyenkor elég sokat fogytam, pedig tanulás közben folyamatosan eszek vmit (csoki, gyümi), és úgy általánosságban is rendesen eszek. Már most elkezdtem fogyni és elértem a bûvös alsó határt, ami alá már nem mehetek. :( Mit tudtok javasolni? Nagyon nemszeretnék tovább fogyni, ígyis a nyáron vett nadrágokból kezdek kiesni... Mellesleg baromira kimerült vagyok, mert egyetem, kutya és ló után késõ este, éjjel tudok csak tanulni.

#501 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 30. - 9:39

...Azért össze ne vesszetek már miattam, annyit nem ér ;) A környezetemnek pont elég stressz ez, nehogy már ti is.

Az összeveszés és az egyet nem értés azegészen más.
Mint ahogy egészen más az is, amit az elején írtál, meg amit most. :gm: :D :dev:
Azonban erre a jelenségre is van tippem, csak az marhára nem fog tetszeni neked.

#502 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2010 november 30. - 9:54

Akkor köszönöm a tippet, nem tudtam hogy ez a nyugat-nílusi dolog felénk is van embereknél. Ernest ezt most nem értem, az én fejemben nincs ellentmondás, de tényleg bocsi ha félreérthetõ voltam :D (az új tippet szótárazom ;) )

#503 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 8. - 21:44

Hátha erre jár vki és válaszol :) : Kondijavításnak (fõképp láberõsítés) mit ajánlotok, ami nem terheli a térdet? (gyengusz vagyok a lószágomhoz)

#504 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 9. - 9:20

Sztem az ugrókötelezés, illetve a négyütemû fekvõtámasz.

#505 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 9. - 19:59

Na ez nekem mind nem megy, mert gyengusz a térdem. :D

#506 Annie90

Annie90

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.552 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 9. - 20:20

Na ez nekem mind nem megy, mert gyengusz a térdem. :D

Én sem csinálhatom a sz*r térdemmel... :(
Más ötletek?

#507 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 9. - 20:27

A gyenguszlábú tanítványaimnak azt a pillangó alakú izét szoktam ajánlani, amit láb közé kell tenni és nyomogatni. :D lovaglóizom erõsítésére. Mellé egy kis gimnasztika :sarkon-lábujjhegyen-talpélen járkálás, egyéb lábtorna, lazítógyakorlatok. Ezeket én is csinálom, futószáras kõr közepén állva, szemléltetõ oktatásként, meg hogy ne unjam magam halálra. :D

#508 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 3. - 22:26

Van valakinek bevált módszere iszonyúan nagyon száraz bõr kezelésére? Ismerõsöm inszeminátor, ezért aztán egész nap gumikesztyûben szaladgál évtizedek óta, ami azt eredményezte, hogy brutálisan mély repedések keletkeztek a dolgozós (jobb) kezén. Már minden létezõ krémet, kencét kipróbált, és egyedül a piros szarvasfaggyú krém vált be valamennyire, de azt nem nagyon lehet már kapni boltban (úgy nézem, neten rendelhetõ, majd ezt meg is mondom neki). Hátha van más üdvözítõ megoldás is.

#509 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 3. - 22:45

Vilma a Tummeli tõgykenõcsöt mondaná :D , én a sheavajat, ill. gyanakodnék, hogy nincs-e más is a háttérben, pl. gomba.

#510 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 4. - 0:34

(Lótusz-féle gondhoz) Azért egy nagybevásárlás utáni egész napi k.o. már elég extrém eset... Nekem gyanúsan hasonló gondjaim vannak néha, ugyanígy ciklikusan elõjön, hogy egyik pillanatról a másikra beszédülök, a legkülönbözõbb helyzetekben, volt már, hogy a volán mögött (na AZ tényleg kemény volt), volt hogy buszon, de a szabad levegõn is bármikor, évekkel ezelõtt még hánytam is az ilyeneknél, 3 órákat kellett feküdnöm mozdulatlanul, mert olyan durván forgott minden sok órán át, mintha komolyan a vursliban ülnék a láncos hintán épp. Azóta lekopogom megritkultak ezek a dolgok, de a mai napig elõjönnek, csak már hányás nélkül. Mindez a napi kajálásomtól, kipihentségemtõl, vérnyomásomtól függetlenül... Többször voltam én is orvosnál, a neurológiától kezdve a belgyógyászatot is megjártam, csináltak MR-t is, de semmit nem tudtak kimutatni, sõt még rosszullétem alatt is mértek vérnyomást, teljesen normális volt. Úgy hogy úgy látszik vannak ilyen rejtélyek.. Annie, neked, meg mindenkinek akinek ízületi gondjai vannak az úszást tudnám mondani.

#511 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 4. - 1:18

Ez a jóga/agykontroll/extrém diéta/és társaik jól hangzanak, de van a világon olyan akit a hasonló állapotból kimozdítottak?

A pszichológushoz való beutalás általában egy ilyen pilátusi gesztus, ha nem találják meg az anyagi probléma gyökerét, akkor bizonyára pszichoszomatikus jellegû lehet a gond. Stressztûrés, elfojtás, depresszió, hipochondria... meg tudomisén. Nem biztos hogy alá kell becsülni a lelki/szellemi tényezõt, bár nem sokat konyítok az agykontrollhoz, de bizonyára ad egyfajta test-tudatot, hogy némileg megalapozzon egy irányítható, szándékos "uralmat" az embernek a saját tokjához :)
A jóga mindenképpen kipróbálós! ;)

még hánytam is az ilyeneknél, 3 órákat kellett feküdnöm mozdulatlanul, mert olyan durván forgott minden sok órán át, mintha komolyan a vursliban ülnék a láncos hintán épp.

Bakker! Ugyanez csak orrvérzéssel :D
Szobatársam szerint tuti energiavámpír teszi :D :D

#512 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 4. - 8:23

Orrvérzéses-gyengüléses-ájulásos tünetegyüttes nálam is volt, 15-17 éves korom körül (egyszer lóhátról ájultam le). Orvoshoz el se mentem, betudtam a növekedésnek...

#513 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 4. - 8:52

Vilma a Tummeli tõgykenõcsöt mondaná :D , én a sheavajat, ill. gyanakodnék, hogy nincs-e más is a háttérben, pl. gomba.

A Tummelin is túl vannak már. :( A sheavajat megmondom nekik, köszi.
A kivizsgálás teljesen reménytelen, nem az az orvoshoz szaladgáló típus. :D

#514 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 4. - 11:21

Tötõ, de jó!!! Már nem az hogy nem vagy jól, hanem hogy nem én vagyok egyedül a világegyetemben ilyen. Neked meddig tartott ez rosszullevõs dolog és mennyi idõ után kezdtek ritkulni?
Mondjuk nekem, mióta írtam azóta nem volt :lekopogósszmájli:, de nagyon nem is hiányzik. Simán megelégednék vele, ha csak úgy hipp-hopp elmúlna
Jujj, most látom, akkor te is Rugós?

#515 LLotti

LLotti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.028 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 4. - 12:24

Ortopéd orvoshoz mennék utoljára. Egybõl mûteni akarnak, néhány ismerõsömet, családtagomat már tönkretették... (Bocs a ritka kivételtõl.) Ernesthez hasonlóan én is egy csontkovácsot javasolnék. Meg ezt, idén tavasszal nyomattam egy 4 hónapos kúrát, a térdemre nagyon bevált.

Ez pontosan mire is jó? :)
Mert nekem fáj a jobb térdem plusz jobb könyököm már 2 éve, 2-3 dokinál is voltam, szerintük semmi bajuk, csak néha nem tudok ráállni.
Aztán mostmár nagyon el kéne kezdenem újra mozogni, mert ettõl néha még úszni se tudok :(

#516 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 4. - 12:42

Ok, mostantól ez tartja bennem a lelket :D
Állóképességileg azért lehet nem voltam pontos, úgy képzeld el, hogy egyik nap (vagy pár napig, x ideig ) minden OK, aztán hipp-hopp jön egy pocsék idõszak megint. Amikor minden rendben, akkor akár úgy mûködök, mint bárki aki egyedül van 10 lóra, mellette kecskézek, kutyázok, lovacskázok, aztán este még belefér, hogy ások vízelvezetõt a legelõn, lapátolok egy kis homokot, meg úgy általában jövök-megyek-intézkedek, amikor sz@r nap van, akkor meg nem hogy alig bírom megoldani, hogy ellássam az állatkákat egyedül, de akár még a legalapvetõbb dolgok sem mennek egy szuszra, pl fõzni egy teát...
Azért össze ne vesszetek már miattam, annyit nem ér ;) A környezetemnek pont elég stressz ez, nehogy már ti is. Amúgy még mindig köszi a hozzászólást, az meg simán belefér, hogy nem érthetõen fogalmazok

Pont mint nálam! Sztem semmi köze az állóképességhez. Inkább ahhoz a magatartáshoz, hogy nem tudunk egyforma, kiegyensúlyozott teljesítményt hozni. Teljesen így szoktam járni. Túl hajtom magam, aztán nem gyõzöm kipihenni magam. Én megbékéltem ezzel.
A környezetemnek úgy magyarázom, hogy amikor nem csinálok nagyon semmit, mondjuk eldolgozgatok napi 3-4 órát, akkor én elõtte héten a napi 16 órában már megcsináltam a következõ heti dolgomat.

Ha nehezedre esik egy teát is megfõzni, pihenj. Sajnos aki hajlamos túl hajtani magát az le is betegíti magát. Nekem nagy figyelmeztetés volt, hogy kórházba kerültem a kimerültség okán. Azóta figyelek a jelekre, mikor kell pihennem.

#517 Blue

Blue

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 485 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 4. - 12:59

Annie90, Kistáltos és mindenki aki nyavalyás mint én :D Szeretettel ajánlom a Nordic Walkingot, amelyet abszolut izületkímélõ módban is lehet csinálni. Referenciának ott vagyok én, 2 mûtött térd, gerincsérv, nyitott gerinc, boka-csukló-váll innszalag szakadt, stb.... bajaimmal. Imádom a hegyeket és azt hittem soha többé nem mehetek gyalogtúrázni. De mehetek, sõt a gerincsérvem panaszmentes!! Testünk izmainak a 90%-át átmozgatja. Nem csak elhivatott mûvelõje, de edzõje is lettem.

#518 rugósbicska

rugósbicska

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.695 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 4. - 17:09

Orrvérzéses-gyengüléses-ájulásos tünetegyüttes nálam is volt, 15-17 éves korom körül (egyszer lóhátról ájultam le). Orvoshoz el se mentem, betudtam a növekedésnek...

Azért remélem, hogy már nem növekszem sehova :D

Anyámnak volt ugyanaz a baja, mint Lótuszvirágnak, B vitamin szurka kúrát írtak neki fel, átmenetileg használt is.

#519 Babszem

Babszem

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.972 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 11. - 16:00

Szeretnék egy tisztító kúrát megejteni, és kicsit olvasgattam utána, pár éve barna rizs és zöldség sok víz négy napig ennyi volt. Kb most is ez volna a tervem semmi nagyon drasztikus viszont most azt olvastam, hogy a gyümölcsöknek ne együk meg a héját. Na most ezt nem értem, nem abban van ugye a vitamin? :D :D Meg almaecetet emlegettek, hogy az jó fogyókúrázóknak. De azt hogyan? Mihez? Valaki ötlet? :D Mondjuk fogyózni nem akarok de ezen megakadt a szemem és úgyis van itthon egy csomó almaecet mert mindig eltûnik mikor a nyuszimnak megy a hasa és mindig venni kell egyet gyorsan. Ja igen még csak akkor használtam mikor a nyúlnak hasmenése volt.. :P Ezért is érdekel miért jó ez?

#520 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2011 február 11. - 18:30

Almaecetet vízzel kell higítani, mintha limonádé lenne. Persze cukrot, édesítõszert ne rakj hozzá! Aztán meg iszogatni kell. Tényleg nagyon egészséges :)