Hú, köszi a gyors válaszokat
Ernest, az elsõvel egyetértek, ez most ott tart, hogy a legutolsó alkalommal a legutolsó doki a pszichiátriára küldött tovább, amit már végképp nem értek
, de az õt megelõzõ két doki is hülyeségnek tartotta az ötletet- innentõl már inkább két lépés távolságot tartanék, hogy bízzak meg bennük, ha õk sem bíznak egymásban??
Ez nem meglepõ, eccer olvastam az elsõ hazai lyme kóros lány könyvét, aki szintén feltûnõ fáradékonysággal, és különféle egyéb panaszokkal járt több orvosnál és végül a dokik be akarták tenni egy pszichiátriai elfekvõbe, mert akkor még nem ismerték itthon ezt a betegséget, és azt hitték, hogy súlyos depresziós, meg hisztériás.
Moon, igen, ez kimaradt. 10 lópajtással élek együtt, a nyár nagy részében képtelen voltam lovacskázni. Most épp ott tartok, hogy mire reggel mindenkit kiengedek karámba (20 perc séta) le kell üljek és kell félóra pihenés mielõtt bármi másba kezdek. Sportnak kézenfekvõ lenne a lovacskázás, ebbõl most csak extrém rövid menetekre vagyok képes :( . Konkrétan, ha végigtolom a kosarat a Tescon és letudok egy nagybevásárlást, azzal egy egész napra kiütöm magam, onnantól már csak fekvés...
Ez így gáz, nem :confused:
Állóképesség javító sportok jót tennének szerintem mindenképpen.
Úgy érdemes nekiállni, hogy mindennap csinálsz belõlük egy keveset és fokozatosan egyre többet.
Jógán kívül szerintem jó eredményeket lehet elérni ugrókötelezéssel, (azt lehet akár szobában is)
Felülések, fekvõtámasz.
Ha nagyon bele akarsz csapni a lecsóba, akkor négyütemû fekvõtámasz.
Ezekbõl úgy kell indítani, hogy megcsinálsz annyit, amennyit meg tudsz csinálni még viszonylag kényelmesen, pl ha öt vagy tíz négyütemû fekvõtámaszt meg tudsz csinálni, akkor csinálod két hétig, napi háromszor, de minimum egyszer, két hétig, hogy megszokja a szervezeted a mozgást, utána lehet naponta emelni az adagokat egyel.
Öttel tízzel emelés után megállás és ezt az emelt adagot megint gyûrni 2 hétig.
Így tüdõkiköpés nélkül lehet fejleszteni az állóképességet.
Nekem ez bevált, ha mindennap csinálod egy picit, akármilyen kevésrõl indulsz az idõ neked dolgozik.
Moon, ha nem haragszol meg, a reakció tipikus, és bele nem gondolt, mert azt feltételezi, hogy az alany átlag fizikummal rendelkezik, csak idáig lusta volt. Ennyi erõvel a vaknak is mondhatnád, hogy: igaz, hogy nem látsz, de azért szerintem hétvégén néha nézhetnél...
Az ember eredendõen kicsit lusta, én is az vagyok.
A mai rohanó, stresszes ugyanakkor mozgás tekintetében meglehetõsen egyoldalú életmódunk visszafejleszti az állóképességet.
Ezen lehet segíteni napi 15-20 perc állóképesség növelõ sporttal.
A vakos analógia tehát nem igazán helyesen fejezi ki, mert vannak azért képességek amelyek fejleszthetõk, mint amilyenek a mozgás és a sport által fejleszthetõ képességek is.