Én ma elhatároztam hogy pizzatésztát gyúrok, úgyhogy ma pizzát ebédeltünk.Kövektezõt csináltam:Fogtam 50 deka lisztet, pár teáskanál olívaolajat, sót, õröld köményt, oregánót, és két és fél deci vízben elmorzsolt (asszem 35 deka) élesztõt. Összegyúrtam (elõször megijedtem, mert ilyen cafatos izé lett belõle, nem akart egybegyúródni, aztán a felületét még megvizeztem kicsit, gyüszmékûtem egy darabig, és full jó lett), aztán megkelesztettem úgy, hogy a sütõbe tettem alufóliával letakarva, kb 70 fokra, 20 percre. Na, addig fogtam és ami tegnapról még a hûtõben pörkölt, rúdmixerrel adtam a pofájának (

) úgyhogy jókis húsos massza lett belõle. Fogtam a tök szép oregánómintás pizzatésztát, két részre szedtem, mert a fele is bõven elég volt egy marhanagynak (mert az a helyzet hogy a vékony pizzatésztát szeretjük, és ezt ha vékonyra nyújtottam, jó nagy lett belõle), a szélébe sajtcsíkokat göngyöltem. Jöhet a feltét. Megkentem üveges pizzaszósszal, aztán rá a pörköltes cuccmákot, és jóóó vastagon sajtot. kb 200 fokon negyed óra alatt nagyon szépen megsült. Az elsõ adagot bátyám, bátyám haverja meg anya (aki önmagában nem egy nagyétkû, mégis megevett két egész szeletet

) elpusztították úgy ahogy van, úgyhogy gyorsan megcsináltam a második felét is a tésztának, bedobtam a sütõbe, negyed óra alatt az is megvolt, abból már jutott nekem is.
sütés elõttennyi maradt mire elõhoztam a fényképezõt 
(még forró volt, azért folyik a sajt rajta)