Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kedvenc ételek topikja

• Please log in to reply
999 válasz a témához

#481 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 24. - 17:01

Kaptam egy darabka marha lábszárat,ugyhogy:marha pöri,úttörõgombóc,kovászos ubi.(gömbölyödõ hasát simogató szmájli) MOst kimenjek sörért? :eek:

Vérszemet kaptam. Csináltam egy fíííínom paprikáscsirkét, házi tarhonyával. Almapaprikával és uborkával eszegetem. :gm: Aztán jöhet a délutáni kávé... Mondjuk tejszínhabbal. :o

#482 Kispaci

Kispaci

Csikó

• Fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 24. - 17:02

Jó étvágyat!

#483 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 24. - 17:05

Köfönöm fépen! :DNehogy beszójjá' Bare! :dev:

#484 Csapos

Csapos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.544 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 24. - 18:51

Én ma rosera sült kacsamellet ettem egy kis párolt lilakáposztával és burgonya soufléval.Szeretem az ilyen egyszerû gyors ételeket készíteni. :rolleyes:

#485 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 március 24. - 21:07

Én ma hommage á Sedon Béla á propos étkezetem...virsli(tormával) :rolleyes:

#486 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 24. - 21:31

Én ma rosera sült kacsamellet ettem egy kis párolt lilakáposztával és burgonya soufléval.Szeretem az ilyen egyszerû gyors ételeket készíteni. :rolleyes:

Nem tudom, milyen gyors (és egyszerû) ez a "rosera" sült :rolleyes: hápi, de szerintem a párolt káposzta sem nem egyszerû sem nem gyors. Én natúr sült pulykacombokat gyártottam, párolt fehér- és lilakáposztával, de mire leszeled a káposztát (szép vékonyra ugye), már maga az jó idõ, mire karamellizálod a cukrot, mire megpárolod, közben sûrûn kevergeted... szóval elég idõigényes.A Lidl-ben ákciós volt a kókuszdió. Vettem párat. Aztán a jó öreg guglival megtaláltam végre a gyors és hatékony kókuszdió-felnyitási TRÜKKÖT . Alig hittem el, hogy nekem is menni fog, de sikerült! :yeah: (A videon egy már eleve lékelt kókuszt nyitnak fel, de ha óvatosan választod el a két felet, az egyikben bentmarad a leve. Jó egy dl. volt. )FELTÖRVETÁLALVARESZELVEHolnap friss banános-kókuszos turmix-italt is kreálok az ebédhez.

#487 Kispaci

Kispaci

Csikó

• Fórumtag
  • 1.078 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 24. - 21:48

Fiiinom! Imádom a kókuszt!

#488 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 15:33

Én ma hommage á Sedon Béla á propos étkezetem...virsli(tormával) :rolleyes:

feribácsi! Idõnként egész jó poénjaid vannak! :gm: :kir: Ez most dícséret volt, ha nem sikerült volna dekódolni az üzenetet! :dev: :dev: :yeah:

#489 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 26. - 7:18

hétvégi kaja:gombás harcsapaprikás, kapros túrós csuszával.Maradt még belõle,ma is azt eszem....

#490 Guest_feribácsi_*

Guest_feribácsi_*
  • Guests

Közzétéve 2007 március 26. - 7:45

feribácsi! Idõnként egész jó poénjaid vannak! :gm: :kir: Ez most dícséret volt, ha nem sikerült volna dekódolni az üzenetet! :dev: :dev: :yeah:

Néha az ember "mellényúl"... :rolleyes: rövidzárlat,,, :dev: Ez most poén volt/akart lenni :gm:

#491 froclee

froclee

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 26. - 18:48

Mélyhûtõ kotorászásból született:tojásos,tökös lecsó.

#492 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 31. - 9:34

Fiiinom! Imádom a kókuszt!

Én is. Az a tegnap esti csülök is nagyon fincsa volt!

#493 Milky Way

Milky Way

Csikó

• Fórumtag
  • 1.419 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 2. - 14:22

Tegnap voltam a Tescóba és vettem 1 akkora kókuszt,hogy megkívántam és olyan penészes volt belül :( Utána loviba meg sütöttünk szalcsit.Másnap anya csinált ebédre rántottbrokkolit és desszertnek lángoló palacsintát :yeah: :yeah: :D

#494 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 3. - 7:36

Ha már a kókuszdiónál tartunk, én úgy szoktam felnyitni, hogy elõször megfúrom, és kicsöpögtetem a levét. Aztán mikor már egy csepp sincs benne, nemes egyszerûséggel földhöz vágom, és máris hozzá lehet férni a friss, fehér húsához is. És ehhez mit szólnátok: rakott krumpli á la royal?A következõképpen készül: a krumplit megfõzöd hajában. Amíg megfõ, egy nagy pohár tejfölbe belekeversz 2 tojássárgáját, majd a kemény habbá vert fehérjét is. Kb. 25-30 deka füstölt tarját apró kockákra vágsz, majd elkevered a feldarabolt hajában fõtt krumplival és a tojásos tejföllel. Az egészet beleöntöd egy kivajazott és zsemlemorzsával meghintett tepsibe, (vagy jénaiba) jó bõven megszórod reszelt sajttal a tetejét, és mehet is a sütõbe. Aranypirosra kell sütni.Aki jobban szereti, a füstölt tarja helyett kolbászt is tehet bele, de vegetáriánusok tetszés szerinti zöldségekkel is készíthetik. Ha valaki a fûszeresebb ízeket kedveli, megbolondíthatja egy kis borssal. És krumpli helyett készülhet kockatésztával is, ebben az esetben sonkás kocka a neve.

#495 Milky Way

Milky Way

Csikó

• Fórumtag
  • 1.419 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 3. - 18:54

Ha már a kókuszdiónál tartunk, én úgy szoktam felnyitni, hogy elõször megfúrom, és kicsöpögtetem a levét. Aztán mikor már egy csepp sincs benne, nemes egyszerûséggel földhöz vágom, és máris hozzá lehet férni a friss, fehér húsához is. És ehhez mit szólnátok: rakott krumpli á la royal?A következõképpen készül: a krumplit megfõzöd hajában. Amíg megfõ, egy nagy pohár tejfölbe belekeversz 2 tojássárgáját, majd a kemény habbá vert fehérjét is. Kb. 25-30 deka füstölt tarját apró kockákra vágsz, majd elkevered a feldarabolt hajában fõtt krumplival és a tojásos tejföllel. Az egészet beleöntöd egy kivajazott és zsemlemorzsával meghintett tepsibe, (vagy jénaiba) jó bõven megszórod reszelt sajttal a tetejét, és mehet is a sütõbe. Aranypirosra kell sütni.Aki jobban szereti, a füstölt tarja helyett kolbászt is tehet bele, de vegetáriánusok tetszés szerinti zöldségekkel is készíthetik. Ha valaki a fûszeresebb ízeket kedveli, megbolondíthatja egy kis borssal. És krumpli helyett készülhet kockatésztával is, ebben az esetben sonkás kocka a neve.

HHMMMMM... :) finiiii ;) :kir:Anya ma csinált oyan húst amin sajt van eleve úgy süti meg.És a másik hús ,amit csinált azon meg barack kompót van..fini lehetett :D De a barátfûle is fini, fõleg a szamócás :D

#496 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 4. - 18:15

Itten van anyum receptblogja, telis tele az õ isteni receptjeivel :ang:http://fakanal.freeblog.hu

#497 Milky Way

Milky Way

Csikó

• Fórumtag
  • 1.419 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 4. - 20:50

Itten van anyum receptblogja, telis tele az õ isteni receptjeivel :ang:http://fakanal.freeblog.hu

júúújjj nyúúúszikááááák!!!!! :D :D :kir: :kir:

#498 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 8. - 22:44

Post 506. Azt csináltunk ma. Isteni lett. (Még mielõtt valaki félreértené: nem kókuszdiót, hanem rakott krumplit. Á la royal.)

#499 Milky Way

Milky Way

Csikó

• Fórumtag
  • 1.419 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 9. - 16:20

olyan jó csokit kaptam ma nyuszikára!!! :D olyan vastag csoki amiben buborékok vannak és extra méretû :D ,de jó hosszú!!! :D

#500 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 10. - 15:22

De az a nyuszika mér nem lehetett vérnyuszika??????????? :rolleyes:

#501 Guest_Regina_*

Guest_Regina_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 10. - 18:28

olyan jó csokit kaptam ma nyuszikára!!! :D olyan vastag csoki amiben buborékok vannak és extra méretû :D ,de jó hosszú!!! :D

Az aztán csoki lehet a javából! :P :D

#502 Milky Way

Milky Way

Csikó

• Fórumtag
  • 1.419 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 10. - 20:17

bezony befaltam :D ,és utána alig bírtam lóra ülni másnap...de nem is tudtam,hogy ez ilyen gyorsan hat :D

#503 Guest_Zebu_*

Guest_Zebu_*
  • Guests

Közzétéve 2007 április 11. - 12:05

Rakott krumpli húsvéti tojásból!!fincsi

#504 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 11. - 12:40

Erõleves csigatésztával, pulyka cordon bleu krumplipürével á la Pocaktanya :)

#505 Milky Way

Milky Way

Csikó

• Fórumtag
  • 1.419 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 11. - 21:00

ma 3 kakaót vettem suliba és 3túrórudit meg 2 kakaóscsigát és annyira jó ízek ,de suli után ebédet sem tudtam enni,sõt felvoltam pörögve ,de már nem és nem is birok enni,pedig a szemem úgy kívánja a cukorborsófõzeléket!!!! Meg a hûtõben arántott brokkolit :D és az apipi husikaa!! azt hiszem korgik a gyomrom,de nem birom megenni :(

#506 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 12. - 20:32

4 nagy fej vöröshagymát vágj apróra, olajban pirítsd meg, majd kanállal lapátold kenyérszeletre, és edd meg.

#507 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 12. - 21:04

Világ életemben utáltam a spenótot. 1 évesen anyum kezébõl egyenesen a falra hajítottam. De ma azt hiszem azt mondhatom, hogy ízlett. Mondjuk kellõen éhes is voltam hozzá. Anyuci csinálta friss spenótból, gyönyörû friss zöld krém lett belõle, mellé keménytojás :)

#508 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 12. - 21:14

Anyuci csinálta friss spenótból, gyönyörû friss zöld krém lett belõle, mellé keménytojás :)

És különben is, mint tudjuk vannak nagyon jó spenót receptek is... :D :yeah:Még mirelitbõl is lehet finomat csinálni!

#509 Milky Way

Milky Way

Csikó

• Fórumtag
  • 1.419 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 14. - 12:35

tyûû ma : csokismaffin,amiben van csokidbok,vanillia öntet ,dió :D fini kenyér be vajazva,parizert rá és hagyma meg sajt és ubi,tojás :D

#510 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 14. - 16:54

Te Milky, Téged elég könnyen csapdába fognak csalni. Némi finom kaja, egy bukóajtó, aztán puff. :)

#511 Paint Horse

Paint Horse

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.064 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 14. - 17:01

Te Milky, Téged elég könnyen csapdába fognak csalni. Némi finom kaja, egy bukóajtó, aztán puff. :)

gondolod a macskaajtón jár be? :Dna ma hortobágyit csináltam... :D nyami :)

#512 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 14. - 18:12

Én ma elhatároztam hogy pizzatésztát gyúrok, úgyhogy ma pizzát ebédeltünk.Kövektezõt csináltam:Fogtam 50 deka lisztet, pár teáskanál olívaolajat, sót, õröld köményt, oregánót, és két és fél deci vízben elmorzsolt (asszem 35 deka) élesztõt. Összegyúrtam (elõször megijedtem, mert ilyen cafatos izé lett belõle, nem akart egybegyúródni, aztán a felületét még megvizeztem kicsit, gyüszmékûtem egy darabig, és full jó lett), aztán megkelesztettem úgy, hogy a sütõbe tettem alufóliával letakarva, kb 70 fokra, 20 percre. Na, addig fogtam és ami tegnapról még a hûtõben pörkölt, rúdmixerrel adtam a pofájának (:D) úgyhogy jókis húsos massza lett belõle. Fogtam a tök szép oregánómintás pizzatésztát, két részre szedtem, mert a fele is bõven elég volt egy marhanagynak (mert az a helyzet hogy a vékony pizzatésztát szeretjük, és ezt ha vékonyra nyújtottam, jó nagy lett belõle), a szélébe sajtcsíkokat göngyöltem. Jöhet a feltét. Megkentem üveges pizzaszósszal, aztán rá a pörköltes cuccmákot, és jóóó vastagon sajtot. kb 200 fokon negyed óra alatt nagyon szépen megsült. Az elsõ adagot bátyám, bátyám haverja meg anya (aki önmagában nem egy nagyétkû, mégis megevett két egész szeletet :D) elpusztították úgy ahogy van, úgyhogy gyorsan megcsináltam a második felét is a tésztának, bedobtam a sütõbe, negyed óra alatt az is megvolt, abból már jutott nekem is. :gm: sütés elõttennyi maradt mire elõhoztam a fényképezõt :dev: (még forró volt, azért folyik a sajt rajta)

#513 andus

andus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.203 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 14. - 21:17

Isten lássa lelkem nem kötekedni akarok, de a 35 deka élesztő nem sok egy kicsit? (egy kocka azt hiszem 5 dekás) ;) Amúgy meg nagyon jól néz ki :)

Edited by andus, 2007 április 14. - 21:18.

#514 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 14. - 22:01

Jó hogy mondod :D hülye vagyok lol

#515 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 14. - 22:28

na ma hortobágyit csináltam... :D nyami :)

Én fasírtot akartam, de nem volt itthon száraz zsemle, ezért rugalmasan átállítottam magam és bolognai spagetti lett végül. :D Annak csak egy baja van, nem lehet abbahagyni. :gm:

Edited by Bokorugró, 2007 április 18. - 12:35.

#516 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 14. - 22:52

Mmm... gyerekek! Miket láttam ma a konténerbevásárlóközpontban! :nyálcsorgatósszmájli: :huh: Napon szárított paradicsom, fokhagymás-bazsalikomos olivaolajban... Kész... Nekem annyi. Errõl nem tudok lekattanni. Olvasztott vagy sült füstölt mozzarellával. Posted Image Sem a szõlõlevélbe csavart fûszeres sajtról á la Geece. Tovább nem is sorolom, mert ez maga a fertõ. :eek: :gm:

#517 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 15. - 10:04

nyálcsorgatósszmájli... :eek:

#518 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 15. - 14:57

Nekem töltött szõlõlevelem van idehaza, áláGrísz. Azzal a fejemen járom a szirtakit - inkább, mint hogy megegyem...(a Blahán vettem)

Edited by Ernest, 2007 április 15. - 14:57.

#519 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 15. - 15:02

Mai ebéd anyucom által:-zöldésgleves- csirkemellfalatok joghurtos-kukoricapelyhes-szezámmagos panírban forgatva és megsütve, mellé rizs édes-savanyú mártással-citrompiskóta:ang:

#520 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 15. - 16:41

Nekem töltött szõlõlevelem van idehaza, áláGrísz. Azzal a fejemen járom a szirtakit - inkább, mint hogy megegyem...(a Blahán vettem)

:D :D :D :D :D :D én az olívabogyótól tudnék sziritakit járni. Minthjogy megyem... (ezt a szõlõleveles cucmákot még nem kóstoltam)