Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Versek

• Please log in to reply
2021 válasz a témához

#481 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 18. - 1:49

mer újat alkotni,csak van képe a régit el*szni!...lehet hogy ez nem ide való volt? :rolleyes: bocsi... :D :D :D

#482 Szellemlovas

Szellemlovas

SUFNI

• Fórumtag
  • 1.145 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 18. - 1:56

Alkot újat is, hogyne,de már régen nem a természet gyermeke,kinek fû, fa, s állatok voltak barátai,s egy kõbalta az egyetlen fegyvere.

#483 Szellemlovas

Szellemlovas

SUFNI

• Fórumtag
  • 1.145 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 18. - 7:31

Hát jó reggelt mindenkinek!Törni, zúzni, mindent mi él megölni,gonoszságunk napokig lehetne regölni.Egy vers mely talán témába (s elevenbe) vág.BarátomBarátom,Jó ember vagy belátom,s ha mégis tévednék, adok egy tanácsot.Akár gyalogosan, vagy lóval járod az erdõt, mezõt,Nézz körül, mi az mi körbevesz:Madarak, fák, bokrok, apró állatok,szél, napsütés, a gyönyörû környezet.A környezet, melynek benne járva te is a része vagy,hát óvd, vigyázd, ahogy önmagad vigyázod,bár tudom, ennek terhe nagy.Meg kell próbálnod mégis, mert boldog csak úgy lehetsz,ha a hely, ahol élsz, veled együtt tisztul, s megérinti lelkedet.Van ki szeméttel terheli az erdõt, s a védtelen állatokat megöli.Az ilyen ember érzéketlen a szépre,a pusztításon kívül csak önmagát szereti.Hiszem, te nem vagy ilyen, s nem is leszel soha,mert tudod, ki a természettel kegyetlen,azzal a természet is mostoha.Hát, barátom éld úgy az életed,hogy senki, és semmi ne érezze tehernek létedet.2002-12-01

#484 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 18. - 12:50

Íme Szellem egy újabb remeke! Ottan felettem Posted Image Nagyon szép ez is. Ásd elõ a benned rejlõ költõt! ;)

#485 Steve79

Steve79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 379 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 18. - 20:19

Gratulálnék a Költõ társulatnak (Dé, Jucuus, tötõ Zsó, Szellemlovag). Kellõen felpörgettétek a topikot :D Rögtönzött memoárjaitok nagyon tetszetõsek, szellemesek. Bar nem vót módom Veletek versölni,„Dé”-szeretnék a társaságba békerülni.Fülemben zengnek Jucuus versei,költõi Szellem hóbortos rímei.S lám itt bontogatja szárnyait egy Csikó,kinek neve nem más, mint tötõ Zsó.Magamról annyit elmondok Nektek,hogy viccelni nagyon szeretek.S Veletek?Ezt itt megtehetem.?! ;) Legszívélyesebb üdvözlettel: Stevehetvenkilenc

#486 Szellemlovas

Szellemlovas

SUFNI

• Fórumtag
  • 1.145 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 18. - 21:11

Steve! Hogy itt vagy,égig ér bennem az öröm,bár humorodtól néha hull a haj,s szakad a köröm.A lányok nevében is,dícsérõ szavaid köszönöm,ha teheted tarts velünk,s írj, én meg majd röhögök. :D Posted Image

#487 Steve79

Steve79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 379 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 18. - 21:30

Ezen a téren jó vagyok,Növeszd a körmöd,S majd rághatod. :D Kiröhögni a kisebbet nem szép dolog barátom.Ellenben "Szellem"-esnek lenni,s venni egy Ferrárit neki,belátom...... jó dolog. :D :D

#488 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 18. - 22:24

"Üdvözöllek dicsõ lovag!Szép a ruhád, szép a lovad!"Üdvözöllek körünkben,A rímfaragó harkály körben.Versed várjuk szeretettel,Szemünk tornáztató edzésterveddel.

#489 Szellemlovas

Szellemlovas

SUFNI

• Fórumtag
  • 1.145 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 18. - 22:36

Rágásról szó sem volt.Kínomban kaparok,ezért a szakadás.Körmöm meg hol volt, hol nem volt. (hú, de vacak)Nincs itt Dé, nincs itt tötõ Zsó, lassan én is elmegyek (csak aludni, sajnos).Ezennel megalakítom a Volt Költõk Társaságát a tegnapi nap emlékére. :D Posted Image

#490 Jucuus

Jucuus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.131 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 18. - 22:39

Énis megyek aludni,És mellõzzetek,Mert elutazom aHolnapi reggelen.Búcsúzom hát tõletek,Lehetõleg várjatok meg.Jó pihenést kívánok,És most JÓÉJSZAKÁT KÍVÁNOK!

#491 Steve79

Steve79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 379 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 18. - 22:41

"Üdvözöllek dicsõ lovag!Szép a szemed, szép a fogad!" :D Üdvözleted köszönöm,madarakat üdvözlöm.Verseim nincsenek,de a rímek merengenek.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 18. - 22:55

Mindenki aludni tér?Mi ez itten, kérdem én?Jól van, jól van, menjetek,szép ámokat tinéktek! ;) Jó utat Jucc! :D

#493 Szellemlovas

Szellemlovas

SUFNI

• Fórumtag
  • 1.145 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 19. - 5:46

Kellemes nyaralástés jó utat Jucc!Ellenõrizd azértmegvan-e a cucc. :D

#494 Steve79

Steve79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 379 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 19. - 8:56

Jó reggelt, jó reggeltHívogat a munka.Felkelni, felkelniA nap is kisüt ma.Ránk ragyog a napsugár,hívogat a tenger.Juccus máris útra kell,S a Balatonban versel.

#495 Kelen

Kelen

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 19. - 21:15

Hétvégén Kisorosziban jártam,Meg a Bükkben, mint forróság kerülõ,S láttam, mint terül a lovak szügyeFelé a hõ.Áhitottam hüvösebb vidéket,Kéktelenebb eget, mely nem éget,Mint a Dunaparti képlet,De így is szép lett.

#496 Kelen

Kelen

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 19. - 21:43

Néha megszólítanak bírkák, emberek,Kínaiul a négerek,Néha ejtenek, néha lejtenek,S bõbeszédû hallgatássalAlattam lengenek,Bírkák is meg emberek.

#497 Berni

Berni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 20. - 19:53

Mi mindenrõl van itt megint írva... Hát, én igaz már jó régen, írtam valamit az olimpiával kapcsolatban, tudjátok, én valakinek az emlékére lovagolok majd az olimpián, legalábbis ez a legelsõ és legerõsebb indíttatás, akkor jutott az eszembe ez, ni!emléktánc - az olimpia elõérzetenégyszög négy csúcsa közt szûk terem - az utolsó tánc veledmár nem látlak / bennem vagy én a másik feled / õk sem látnakmegvallanálak csalónak kiáltanának / mert áthoztam emléked a világra / építettem – összedõlt újra és újrahiába / jól figyelj most utoljára próbálkozom /felírom neved e síkra eltáncolom / öt perc húsz méterszer hatvanjár nekem / négyszög négy sarok éberen-élesen /s ha érzem megszûnik minden távol - közel /intek majd elmehetsz de át már nem viszel

#498 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 20. - 20:06

neeee berni ez komoly???? valamit írj róla!!!! légyszives!

#499 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 20. - 20:07

amúgy a vers.. olyan nemistudom. olyan túlvilági. de baromijó! tetszik!!!

#500 Berni

Berni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 20. - 20:35

jó utóérzet - túlvilági... az elsõ edzõmnek-barátomnak írtam, na nem, ez így nem jó, az elsõ embernek, aki megtanított lovagolni, aztán összekötött vele az idõ, aztán õ meghalt, én késõbb lesérültem, de még jóval elõttem megígértem neki, beváltom amit akart, versenyzõ leszek, amolyan igazi, de mivel sértetlenül labdába sem rúghattam sehol (átkozott lóvé, a francba), öröm az ürömben, hogy idén mehetek a paralimpiára. sajnos nagyon belegyógyultam az emlékeimbe, azt mondtam, a legméltóbb az illetõhöz egy tisztes olimpiai helytállás lenne... hát ez minden...

#501 Berni

Berni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 20. - 20:37

igazából netom', tudnék-e még vamai vidámat írni, igazság szerint soha nem írtam verset, aztán jött egy fantasztikus fickó a mából, aki amúgy író, hát megpróbáltam, de mind ilyen hm' gyászos... ;) redface.gif

#502 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 20. - 20:50

õszintén,sok sikert kívánok az egész életedben ;) (tudok én komoly is lenni)

#503 Szellemlovas

Szellemlovas

SUFNI

• Fórumtag
  • 1.145 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 20. - 21:21

Berni!Ez nagyon szép, és megható a történeted.Minden jót neked.

#504 Kelen

Kelen

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 20. - 21:23

A gyász olyan mint a hangyász,Nem a multat siratja,Hanem a jövõt kutatja,Mert élni jó, és élni kell,Szép lóval, szép szóval, no meg Bernivel:)

#505 Szellemlovas

Szellemlovas

SUFNI

• Fórumtag
  • 1.145 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 21. - 21:03

Erõsebb vagyokErõsebb vagyok, mégis uralkodsz felettem.Elfogadtam ezt, mert mást úgysem tehettem.Fogadd el te is, hogy tõled függök rég,szolgálj ki engem, s szolgád leszek én.Erõsebb vagyok, de fejem igába hajtom, ha kéred,s bár magam nem beszélek, szavadat mégis értem.Ló vagyok, s téged is annak tekintelek,ember vagy, hát bánj velem emberségesen.

#506 Perry

Perry

Új vendég

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 21. - 22:05

Bölcs embernek ló való, mert lóvá tesz az ember, s emberré a ló. "

#507 Szellemlovas

Szellemlovas

SUFNI

• Fórumtag
  • 1.145 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 21. - 22:10

Ez bölcs mondás volt.Van lovad? :D

#508 Perry

Perry

Új vendég

• Fórumtag
  • 21 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 21. - 22:13

Saját nincs, de erõteljesen foglalkozom velük és az is számít!!De azt nem állítottam, hogy mindenki akinek lova van bölcs. :D

#509 Steve79

Steve79

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 379 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 21. - 22:49

Társad leszekNem eresztelek.Teremtett jó lélek, engedd hogy szeresselek.Szemed ha csillogaz jó nagyon.Hö-högésed dallamátszívesen hallgatom.Nyerítesz nagyot,ha jó a napod.Bakolásba fojtodbánatod.Majd elengedlek.De TE követsz engem!Gyengéden megérinted testem,S érzem Benned társra leltem. [ Július 22, 2004, 08:11: Az üzenetet átszerkesztette: Steve79 ]

#510 Kelen

Kelen

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 22. - 8:29

Betörni, betörni, betörni,Megváltoztatni, meghódítani,Legyõzni!Mert etetem.Suttogd, hogy szeretem, s foszd meg a szabadságától.Beetetés.Szabad vagy velem!- mondjuk, de észre sem vesszükNekik mi a gondjuk,Kellem, haszon, nyugalom hajtója a béklyónak,Míly öröm egy szülés a trójai falónak a civilizált kínok között!

#511 Szellemlovas

Szellemlovas

SUFNI

• Fórumtag
  • 1.145 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 22. - 14:21

LovakHa mi nem volnánk,ti sem lennétek,mégis, rabságban bár,de velünk éltek.Ha ti nem volnátok,talán már mi sem léteznénk.Ha nem szeretnénk benneteket,jobb életet adni nem is kísérleteznénk.2004-07-22 14:20

#512 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 22. - 17:26

Engedve a töménytelen mennyiségû levélnek, írásos felszólításnak, s a tízezres rajongótáborom egyöntetû és harsogó skandálásának, íme, közzéteszem még egy versemet, ami tulajdonképpen óda. Halgassátok hát, ti szépséget szomjúhozó fülek, olvassátok hát a szellemi tökély végfokára kihegyezett lírát imádó szemek:ÓdaMegyek óda.

#513 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 22. - 18:00

Posted Image

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 22. - 21:55

Köszönjük!!! Végre!!! :D

#515 Kelen

Kelen

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 22. - 22:38

Eztet úgy ismertem, hogyÓDA A NAGYKABÁTHOZFázom,Hideg van,Megyek óda a nagykabáthoz.De Porfelhõjé tartalmasabb, szellemesebb.

#516 Szellemlovas

Szellemlovas

SUFNI

• Fórumtag
  • 1.145 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 22. - 22:42

Szerintem egyáltalán nem Szellemes. Posted Image Vicces, igen. Érdekekes, igen, de nem Szellemes. :D

#517 Szellemlovas

Szellemlovas

SUFNI

• Fórumtag
  • 1.145 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 26. - 10:59

TársamLovam van, mit lovam,lovaim, nem tagadom.Ha dolgozom velük,azt nemcsak látni,érezni is rajtam.Ki csak "lovas" illatomat érzi,biztosan nem lovas,de aki látja szemem csillogását,érzi szívem vad dobogását,az már érzi, tudja, mit senki elõl el nem takartam,s én pont ilyen társat akartam.

#518 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 26. - 14:50

Társakat Posted Image Posted Image Posted Image

#519 Berni

Berni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 145 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 26. - 18:45

Ha már erre járok, ideteszek most valamit... Könyörgöm, ha van idõtök-fantáziátok, klikkeljetek a rém unalmas Biztosítás topicra, zsírúj, alig két hónap múlva repülnék de semmi ötletem, hogyan lehet egy lovat külföldi útra biztosítani, a biztosítóknak nem éri meg, túl nagy a kockázat... Ja, a tulaj meg vállalja be...zsákmányállathullámzó remegés selyemprém burokbanfelajzott-feszülten figyelemmerevenkeresemsóvár tekintet-célkereszta szabadságod kell nekembújok hogy rám találjidegszál-hurokbanmellettem kell hogy álljkitágult orrcimpán félelmetlélegzettriadt verejtékem illatát - mert féltemféltettemmeghúztam százszormindig elvétettemfutásod futásom - vérem a véred lettvétkeztemmondatrengetegbõl elõkúszik lassannesztelenutolérhetem ha megérthetemféktelenitt van most is bennem fesztelenvillanás - már a holt emlékeken gázolperceim elszáradt lehullott levelekkönnyek az avaronelrejtett tetemekcéltalan-hasztalan - nincs kiút a Mábólhûvös tisztás legyen megfáradt testemenott fegyverem végre ellenünk fordítomnem hívlakkiszáradt torokkal ordítomsoha soha ne hiddhogy kellettél nekemmegáll majd remegve - szügyén a célkeresztnéz csaknéz meredtennem hiszed - nem lehetkizárhat és rejthet - adhat és elvehetsikolya majd minden világot megrepesztmeghúzom - halva halvéresen levertenátmetszett inakkal összerogyott vágyamott állok felettedtudtaderre vártamtulajdon kezemmel magamnakneveltem

#520 Porfelhõ

Porfelhõ

Tündércsávó

• Fórumtag
  • 3.771 hozzászólás

Közzétéve 2004 július 26. - 19:58

Berni, ez izmos volt! Köszi! :cool: :cool: :cool: