Ugrás a tartalmakhoz

HÍD A SZAKÁGAK KÖZÖTT - elõadássorozat

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
546 válasz a témához

#481 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 16. - 20:57

Erre gondoltam a HID -on: mi lenne, ha Dallos Zsófi és Viktor Fröccs lovat cserélnének? nagy sikerük lenne egy bemutatóval.

nem rombolás, ha ujat tanulsz. és minél több szakág bevonásával, annál jobban ki tudod választani a neked megfelelõ metódusokat, nem beszélve arról, hogy a Hid megmarad, mert látod a hasonlóságokat is.

Dennis Schulz egy kicsit másképp. :)

Tök jó.

ez lemaradt...

#482 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 16. - 21:10

Kié volt a fogat?

Sajnos nem tudom kié volt a fogat. Természetesen elhagzott de nem emléxem...

#483 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 16. - 21:17

nagyon szépek voltak mindketten,és azok mellett érdekes volt. :)

#484 Haf-Shire

Haf-Shire

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 17. - 8:36

A lip-fogat Szabó Palié volt, aki TF egyik tanára, õ is hajtotta. Érdekes, hogy ugyanez a hobby-lovas felvetés jutott eszébe Kurcsics Pistának a hétvégén (El Kormányzó) és tegnap is ekörül gyalogolt a gondolatunk, hogy hogyan lehetne ezt beletenni, az igényes kezdõnek, hobbilovasnak segíteni, van-e rá igány sötöbö... Hamarosan felnyomok egy szavazást a fórumra, ahol szakágakra, új témákra, és egyéb mindenre lehet szavazni, véleményt mondani (talán ezt többen könnyebben megteszik, mint komplett vélemények megfogalmazását). A következõ hidat januárra tervezzük, addig közvéleménykutatunk, leülünk az érintettekkel, kiírjuk hamarosan...

#485 mercédes

mercédes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 204 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 17. - 11:04

nem rombolás, ha ujat tanulsz. és minél több szakág bevonásával, annál jobban ki tudod választani a neked megfelelõ metódusokat, nem beszélve arról, hogy a Hid megmarad, mert látod a hasonlóságokat is.
ez lemaradt...

DE JÓ ÖTLET:-))!!!!!

#486 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 17. - 11:17

"Erre gondoltam a HID -on: mi lenne, ha Dallos Zsófi és Viktor Fröccs lovat cserélnének? nagy sikerük lenne egy bemutatóval."

(eltûnt az eredeti hozzászólás... Vagymi, nem lehetett copyzni.)

A lényeg: volt már ilyen, Victor Fröschl és Kövy András lovat cseréltek Debrecenben, "Eszme-csere" néven ment a bemutató. Továbbá Victornak volt már közös bemutatója Zsófival is, igaz ott lócsere nem volt, de a két szakág ugyanazt a feladatsort mutatta be a saját idomításávqal (díjlovaglás/reining). :)
Továbbá ha jól emlékszem a tavalyi Lovas Világkupán is volt reininges és díjlovas karusszel (nem õk voltak, de nem jut eszembe pontosan).

Mindenesetre akár ez is jó lehetne, hogy egyszerre mutat be egy ugró, egy díjlovas és egy western stílusban lovagló ugyanazt a feladatot, problémát és nem külön-külön. Ez összehangolást igényelne, de nem lehetetlen. :)

#487 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 17. - 11:30

Szombaton megint megérte fagyoskodni. :) Két szívmelengetõ dolog is eszembe jutott az elõadásokkal kapcsolatban. A jókedvû lovasok, akiken látszott, hogy élvezik a bemutatót, pl. Stöckler Ingrid és ifj. Tuska Pál. Persze a többiek sem rosszkedvükbõl voltak ott, de õk voltak a legfeltûnõbbek. :) Jó volt látni, hogy élvezik is amit csinálnak. Láttam, hogy Dallos Gyula és Zupán Péter is végignézték a többi elõadó bemutatóját is, ez tényleg példamutató volt. Biztos voltak többen is az elõadók közül, akik így tettek, de nekem õk tûntek fel. Egy ilyen nap után mindig feltöltõdve, újabb motivációt kapva, türelmesebben, jobban odafigyelve ülünk fel a lóra mi, szabadidõlovasok is.

#488 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 17. - 12:09

Továbbá ha jól emlékszem a tavalyi Lovas Világkupán is volt reininges és díjlovas karusszel (nem õk voltak, de nem jut eszembe pontosan).

Pál Zoli és Schimdt Anita lovagolták a pasdedeux-ot :)

#489 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 17. - 12:09

...A lényeg: volt már ilyen, Victor Fröschl és Kövy András lovat cseréltek Debrecenben, "Eszme-csere" néven ment a bemutató. Továbbá Victornak volt már közös bemutatója Zsófival is, igaz ott lócsere nem volt, de a két szakág ugyanazt a feladatsort mutatta be a saját idomításávqal (díjlovaglás/reining). :)

Továbbá :) :
- lócserés pont Sóskúton volt, az évtized elejei nagyrendezvények egyikén (vagy másikán is), keresztbelovaglás címmel
- karusszel meg idénre is tervezõdött

Edited by Ernest, 2008 november 17. - 12:10.

#490 Fakó

Fakó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 354 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 17. - 13:26

Itt van néhány kép a szombati elõadásokról:

Posted Image

#491 lovethief

lovethief

Új vendég

• Fórumtag
  • 12 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 18. - 8:39

Sajnos nem tudom kié volt a fogat. Természetesen elhagzott de nem emléxem...

Sziasztok,

A fogat Szabó Pálé volt.
Azt hiszem Soltszentimrén van a birtoka.
Lovak adás-vételével foglalkozik. Meg kiképzésével.

#492 napolyi

napolyi

Új vendég

• Fórumtag
  • 2 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 19. - 21:31

sziasztok! régi forumolvasó, új hozzászóló vagyok. A HÍD öteltének lelkes fogadója voltam anno. Sajnos azonban számomra a HÍD egyenlõre csak pillérekbõl áll, mert összeköttetés nincs, semmiféle kapcsolat vagy egymásnak szánt mondanivaló nem jelent meg a szakágak között. Mindenki csak mondja a magáét egymás mellett. Ha már említettétek a Zsófi-Victor lovaglás, az Eszme-Csere inkább híd volt. Sajnálom, de az Ernest által említett eseményre nem emlékszem, de ugyanide sorolandó. Mindazonáltal nagy tiszteletem az elõadó lovasoké, félreértés ne essék. A hobbylovas témához: magam is sportot ûzök a hobbylovaglásból :)). Nagyon jó a felvetés, hogy hobbylovasoknak szóljon a HÍD. Nekem pont ezért tetszett mindig pl. Victor Fröschl elõadása, mert sok olyan dologról beszél, mint a bizalom, a tisztelet, a ló megértése, ami számomra is fontos. Nem gondolom hogy ezek magukban elegek ahoz, hogy valaki jól, de legalább biztonsággal lovagoljon, de az alapokat jelentik.És bármily furcsa, talán az Õ mondanivalója volt a legérthetõbb számomra.

#493 Nogajijasz

Nogajijasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 374 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 19. - 22:31

Sziasztok! Üdvözlök mindenkit aki ott volt a rendezvényen.Jó volt látni,hogy a hideg ellenére is sok volt az érdeklõdõ. Ez a lovak iránti szeretet és alázat megnyilvánulása számomra.A rendezvénysorozat egyik alapja a közös kommunikáción kívül az,hogy minnél több lovas ember legyen mindegy milyen szakágban is tevékenykedik az illetõ. Én úgy gondolom a lóval való foglalatoskodás rendesen "megszûri" az embereket,mert az anyagi mellett néha fizikai áldozatot is meg kell hozni,hogy valaki sikeres vagy inkább jó lovas legyen. Dallos Zsófi 5 éves futószáron való oktatása az alázat egyértelmû jele de egyébként ez csak családtaggal valósítható meg legtöbb esetben. Viszont szerintem az az oktató jár jó úton amelyik a tanítványait idõközönként mintegy leellenörzi futószáron és korrigálja. Másik fontos dolog: valaki fentebb kérdezte hogy idõsebb 40 év feletti kezdõ lovasok miként tudnák magukat ruganyossá tenni a lovon. Én nem vagyok oktató még kevésbé TF-es hallgató,de én például fontosnak tartanám bemelegítõ torna alkalmazását idõsebb lovasoknál legyen az kezdó vagy haladó. De gyerekeknél is fontos lenne.Az embernek ugyanúgy be kell melegednie mint a lónak.Egy kezdõ erre képtelen a kezdeti séta alatt,sztem ezt mindenki látja. Hogy várhatjuk el,hogy valaki aki 20-30 percet ül a kocsiban mereven ráadásul mikor kiszáll hideg van olyan ruganyos lesz a lovon!?(Bár sokan még a lovat se melegítik be.... :guny: ) Remélem akadnak majd olyanok akik így látják....

#494 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 19. - 22:32

...Sajnálom, de az Ernest által említett eseményre nem emlékszem, de ugyanide sorolandó.
...

Vagy nem is volt. Haf meg tudja mondani alighanem. A 2002-es sóskúti össznépi izén volt tervezve, de tán az esõ azt is elmosta.

#495 Haf-Shire

Haf-Shire

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 19. - 22:54

keresztbelovaglás ugrók és díjlovasok között volt 2001-ben és 2002-ben, 2003-ban mosta el az esõ - pontosabban nem engedtünk olyan versenyszámokat elindulni a vihar után, ahol a versenyzõknek nem saját lóval kellett részt venni... érthetõ okokból...

#496 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 20. - 8:44

Akkor az itteni fórumosok nem ismerik a naptárt - mert a 2002-es esemény topicjában olvastam. :dev:

#497 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 20. - 9:40

keresztbelovaglás ugrók és díjlovasok között volt 2001-ben és 2002-ben

Ilyesmi nem lesz több, esetleg?

#498 Haf-Shire

Haf-Shire

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 20. - 11:27

Biztosan jó lenne... Izgalmas, volt,érdekes, színvonalas mindkét oldalról. Versenyként - rendezõi szemmel elég költséges dolog, az ilyen versenyekre elég magas pénzdíjjal lehet odavonzani a valóban színvonalas versenyzõket. A hídon meg - talán poénból lehetne egy hasonló cserét csinálni - viszont ha az egész rendezvény errõl szólna, vagy ezel lenne végig tarkítva, akkor az inkább show-jellegû lenne, mintsem oktató. vagy...?

#499 papucsos

papucsos

Új vendég

• Kizárt tag
  • 3 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 20. - 17:38

Szerintem bölcsebb ha mindenki a saját szakágában jeleskedik, hisz abból jobban lehet tanulni, sõt szinvonalasabb produkcióra képes egy megszokott ló-lovas páros. A többi az csak buli és nem példa értékü. :) ló csere nélkül is van mire rácsodálkozni vagy nem ? ;)

#500 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 20. - 19:34

Szerintem eléggé példa értékû, és tanulságos lehet, hogy egy profi lovas minden szakágban profi lovas. Jól példa lenne ez azoknak, akik homokba dugott fejjel azt mondják, hogy nekem ezt nem kell tudnom, mert én csak ugrani szeretek, és ugrok, vagy nekem ezt nem kell tudnom, mert csak ülök valahogy a lovon, õ meg nyomja a távot... A western - díjlovas ellentét (?) is hasonló. Engem személy szerint érdekelne, és nem csak a show (fõleg nem amiatt) miatt!

#501 jolan

jolan

Új vendég

• Fórumtag
  • 3 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 20. - 20:56

sziasztok!
régi forumolvasó, új hozzászóló vagyok. A HÍD öteltének lelkes fogadója voltam anno. Sajnos azonban számomra a HÍD egyenlõre csak pillérekbõl áll, mert összeköttetés nincs, semmiféle kapcsolat vagy egymásnak szánt mondanivaló nem jelent meg a szakágak között. Mindenki csak mondja a magáét egymás mellett. Ha már említettétek a Zsófi-Victor lovaglás, az Eszme-Csere inkább híd volt. Sajnálom, de az Ernest által említett eseményre nem emlékszem, de ugyanide sorolandó.
Mindazonáltal nagy tiszteletem az elõadó lovasoké, félreértés ne essék.

A hobbylovas témához: magam is sportot ûzök a hobbylovaglásból :)). Nagyon jó a felvetés, hogy hobbylovasoknak szóljon a HÍD. Nekem pont ezért tetszett mindig pl. Victor Fröschl elõadása, mert sok olyan dologról beszél, mint a bizalom, a tisztelet, a ló megértése, ami számomra is fontos. Nem gondolom hogy ezek magukban elegek ahoz, hogy valaki jól, de legalább biztonsággal lovagoljon, de az alapokat jelentik.És bármily furcsa, talán az Õ mondanivalója volt a legérthetõbb számomra.

Sziasztok!

Én egy lelkes, bár sokszor kétségek között hányódó hobbylovas vagyok. Nekem is Victor Fröschl elõadása volt a legérthetõbb. Bár el kell mondjam, hogy én részt vettem egy Victor által tartott VF mûhelyen, és úgy éreztem, hogy többet tanultam a 3 nap alatt, mint korábban néhány év alatt. Nem westernrõl volt szó, hanem a ló - lovas kommunikációról. Nekem sok minden; a lóval való foglalkozással és a a lovaglással kapcsolatban teljesen új megvilágításba került, érthetõvé vált és azóta sokkal jobban élvezem az egészet. Victor nemcsak fantasztikusan jó lovas, de hihetetlenül jó tanár is.

Edited by jolan, 2008 november 20. - 21:11.

#502 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 21. - 20:52

Itt vannak a mi képeink: http://kistaltos.gpo...php?pg=28945050

#503 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 21. - 21:20

Itt is pár kép. ((Már majdnem bánom hogy ellenzem a vakuzást :gm: )

#504 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 27. - 13:06

Szerintem eléggé példa értékû, és tanulságos lehet, hogy egy profi lovas minden szakágban profi lovas. Jól példa lenne ez azoknak, akik homokba dugott fejjel azt mondják, hogy nekem ezt nem kell tudnom, mert én csak ugrani szeretek, és ugrok, vagy nekem ezt nem kell tudnom, mert csak ülök valahogy a lovon, õ meg nyomja a távot... A western - díjlovas ellentét (?) is hasonló.
Engem személy szerint érdekelne, és nem csak a show (fõleg nem amiatt) miatt!

Pontosan.

#505 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 27. - 13:23

Itt is pár kép. ((Már majdnem bánom hogy ellenzem a vakuzást :gm: )

Ehhehe... Ugye? :dev: Én is kûzdöttem a fedelesben fotózással rendesen!... :rolleyes:

#506 Haf-Shire

Haf-Shire

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2008 november 27. - 19:45

Igen sajnos a fotózást a végére, amire jött az ugró már mindenki feladata (sötét + fedeles villanyfénnyel, néha a vetítõ miatt az is megvonva félig...) kár érte...

#507 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 8. - 12:06

Hello Haf-Shire! Van már esetleg terv, hogy mikor lesz a következõ Híd?

#508 Haf-Shire

Haf-Shire

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 14. - 9:32

Kezd összeállni a következõ HÍD. idõpont: 2009. február 28. szombat. Téma: a ló bizalmára alapozott képzés (Szóba kerülnek mindazok a témák, módszerek, melyek a 'natural horsemanship', a 'suttogás' és egyéb területeket érintik. Vajon hol a helye ezeknek a módszereknek mindennapi lovaglásunkban? Hogyan viszonyul a sportlovaglás és az egyes szakágak a témához? Hogyan használjuk fel elõnyeinket mindennapi lovaglásunkhoz, illetve a lóval való kapcsolat építéséhez?) A Híd V.a várható idõjárásra való tekintettel elsõsorban elsõsorban DVD anyagokra, elõadásokra és nyílt beszélgetésre épül. Részletek: köv.

#509 mercédes

mercédes

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 204 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 14. - 10:43

ba Végre.......ez érdekes lesz,ha elégé bele mélyednek a témába:-)))

#510 Tom Forest

Tom Forest

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2009 január 15. - 21:49

Ezek valóban izgalmas témák. Jelentkezni mikortól lehet? (Lesz megint kör e-mail vagy ilyesmi?)

#511 Haf-Shire

Haf-Shire

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 108 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 7. - 15:30

A február 28, szombati idõpontra tervezett Híd a szakágak között 5. fordulóját egy bizonytalan idõpontra késnytelenek vagyunk eltolni, elhalasztani technikai okok miatt - ugyanis nem sikerült valamennyi elõadót összeszervezni ekkorra, akire gondoltunk. Közben ráadásul nagyon röviddé vált az idõ a megszervezésére. Amint meg lesz az új, biztos idõpont jelzem.

#512 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 7. - 15:31

háááát ezt igazán sajnálom! Pedig már beírtam a határidõ naplómba és ajándékkal is készültem Neked!

#513 Bogár

Bogár

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.400 hozzászólás

Közzétéve 2009 február 21. - 13:14

Lehet már tudni valamit az esteleges új idõpontról? :) Tûkönülve várom :) Nagyon érdekel a téma és nagyon szeretnék menni :)

#514 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 március 9. - 9:29

Lesz még ez a rendezvény? Itt a tavasz, nem kellene agyonfagyni sem :)

#515 Taxis

Taxis

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 318 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 2. - 7:56

" Nyár van, nyár..., röpke lepke száll virágra, zümmög száz bogár... " Na jó, még csak Tavasz, de... :)

#516 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 2. - 12:20

Szerintem erre a szezonra (õsztõl tavaszig) már lemondhatunk a Hídról, az az érzésem. :( Reméljük nem hal el a kezdeményezés, hanem esetleg átgondoltabb, megújultabb formában fog újra jelentkezni a szervezõség õsszel... Taxis, jó ez a kis dalocska, egészen beleült a fülembe (vagymi) :D

#517 Taxis

Taxis

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 318 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 2. - 12:42

Igen, azt hiszem a versenyszezonnal véget is ér a Híd... Kár... De remélem azért még lesz!!!!!!!!!! Igen, ma reggel kiléptem az ajtón és ez jutott eszembe. :D

#518 Lee Annácska

Lee Annácska

Új vendég

• Fórumtag
  • 4 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 2. - 17:13

Kár,hogy az utolsó elmaradt,azért meg lesz majd tartva?

#519 Jasmine20

Jasmine20

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 4. - 10:05

Én is remélem h az idõpont eltolás miatt azért még nem marad el és valamikorra csak sikerül besuvasztani...

#520 messi

messi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.935 hozzászólás

Közzétéve 2009 április 6. - 11:26

Sztem legjobb esetben is õsztõl lesz. HA lesz.