Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Haszonállatok

• Please log in to reply
4168 válasz a témához

#481 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 14. - 18:47

Sziasztok! Sajnos,most nincs számítógépem. Most folyik az új számítógépre átmásolás.Nincs még bak.Most sem a saját gépemet használom. A lányok felváltva üzekednek.

#482 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 14. - 21:05

Én ezt már csendnek nevezném! A kutyák többet ugatnak a környéken! :)
Árnyék marad! A szomszéd beteg, rájöttem! Ha a kertjében nyávog egy macska, kijön és elhajtja! Nem értem ménem költözik panelba az ilyen...

Nagy a csend itt mifelénk. Hilfingers nálatok is csend van? :gm:
Backnight? Régen hallottunk felõled. Van már új bakocska?

#483 suttogók

suttogók

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 297 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 17. - 9:22

Sziasztok! Mennyibe kerül egy fedeztetés a kecskénél? Bambit fedeztetni kéne sürgös.

#484 suttogók

suttogók

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 297 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 17. - 9:35

A kis barikát elcserélném 2 fekete kutyusra kb 2 évesek jó örzök gyerekkel barátságosak lovakat ismerik.Nálam meg sok a kutya igy csere érdekelne valamire. Érdekel?

#485 hilfigers

hilfigers

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 428 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 17. - 12:09

A kutyám úgynézki vemhes! Attól félek, rövid idõn belül lesz annyi kutyánk mint ide Nyékládháza! :)
Milyen kutyák ezek? Tudsz róluk képet?

A kis barikát elcserélném 2 fekete kutyusra kb 2 évesek jó örzök gyerekkel barátságosak lovakat ismerik.Nálam meg sok a kutya igy csere érdekelne valamire.

Érdekel?

#486 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 17. - 17:41

Na kérem, lovak mentek, aztán jött egy másik, meg ez a két kis beszari érkezett ma.
Posted Image
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

#487 suttogók

suttogók

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 297 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 17. - 19:47

A kutyám úgynézki vemhes! Attól félek, rövid idõn belül lesz annyi kutyánk mint ide Nyékládháza! :)
Milyen kutyák ezek? Tudsz róluk képet?

Akkor meg vagy áldva, nálam igy 5 kutya van 7 voltak ,de szerencsére 2 elvittek azok kölykök voltak.

Ha átküldöd email-cimed akkor csinálok képet róluk és átküldöm. Ide nem tudok feltölteni mert béna vagyok.

#488 siryana

siryana

Új vendég

• Fórumtag
  • 5 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 19. - 21:25

Nõstény kecskét vennék Baranyában!!!!

#489 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 27. - 20:10

Sziasztok! Mi újság nálatok? Kecskék, birkák, malacok?Nálam a lányok meg vannak kergülve annyira hiányzik nekik egy bak, de nincsen. Egy ismerõsöm felhívott hogy segítsek, a kecskéinek a tõgye gennyes kiütéssel van tele. Még ilyet nem láttam. És Ti? Tud valaki hozzászólni?

Edited by Backnight, 2009 november 27. - 20:13.

#490 Kistáltos

Kistáltos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.053 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 17. - 18:48

Galambászok, esztergályosok!
Kérdezném, hol lehet fa galambtojást kapni, olcsón, Pest környékén, vagy postán szállítva?

#491 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 17. - 19:07

Miért van rá szükséged?

#492 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 17. - 19:11

Backnight - állatorvos? Mert ilyenrõl még nem is hallottam!

#493 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 17. - 19:15

Ha az összes kecskének, vagy többségüknek, akkor az fertõzés lesz. Ezt meg jobb ha doki látja. Ha csak egy, akkor lehet valami megszúrta, de így hogy több és többön sajna látatlanban fertõzésre utal.

#494 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 17. - 19:41

Backnight - állatorvos? Mert ilyenrõl még nem is hallottam!

Már kiderült, tarlósömör. A neten utánanéztem a kezelésüknek, annak alapján lettek kezelve és meggyógyultak. Volt állatorvos de õ sem tudott hozzászólni.Hitetlen mondta meg mi bajuk van és talált.

#495 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 17. - 20:08

Na hála ilyennel még mi sem találkoztunk. Herpesz a kecskén! Nagyon jó tudni mennyi nyavalyájuk lehet. Még mindig van pár eladó kecskénk. Ha valakit érdekel írjon, képeket küldök.

#496 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 17. - 20:37

Na hála ilyennel még mi sem találkoztunk. Herpesz a kecskén! Nagyon jó tudni mennyi nyavalyájuk lehet.
Még mindig van pár eladó kecskénk. Ha valakit érdekel írjon, képeket küldök.

Mi van a bakkal? Ide is tehetsz be képeket, szívesen nézegetjük.

#497 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 17. - 23:44

Még megvan Búcsú kománk. Olyan mint a lassított felvétel. Én még ilyen büdös és lassú bakot nem láttam még. Úgy pipiskedik meg púpozza a hátát, tisztára mint aki közli velem magasról le vagyok...
Néha amikor még lehetett legelni engem lesegetett a dombtetõrõl amíg a trágyát hordtam, folyamatosan mekegett és nyalogatta a száját. Bizony a vasvilla mindig nálam volt. Gondoltam komám egy rossz gondolattal lefutsz a dombtetõrõl, jól fejbekólintalak. De soha nem csinált ilyet. Bár a kutyának nekifordul a piszok. Képeket teszek róluk, nagyon elhavazódtam mostanában.

Megvettük a maradék kecskéket a tanyáspalitól mert már sajnáltuk õket, de helyhiány miatt sajnos nem jöhetnek haza. Így õk eladók meg van egy szép impozáns szarvas bak is közte. Meg lehet Böbémet is eladnám, õ a kedvencem, de nagyon bántják, még a bak is üldözi. Olyan kis magányos lélek ott köztük. Piszok bagázs.
http://www.vatera.hu..._159145727.html

#498 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 18. - 0:28

Szépek, csak egy kicsit sötétek a képek. Most bent vannak? Vagy nappal kiengeded õket? Hogy bírják a hideget? Az enyémek nem szeretik.

#499 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 29. - 23:08

Sziasztok kecsketartók! Zsebi, Tipara! Most van alakulófélben a Magyar Parlagi kecskék egyesülete, folyik a tagtoborzás. Gyertek Ti is .

#500 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 30. - 10:05

Na erről az egyesületről nézek több infót. A juhtenyésztőkben elvileg benne van párom, bár mire támogatáshoz jutottunk volna eladtuk a birkákat. :eek: Pedig csak ez az egy oka volt hogy füleztettünk, meg regisztráltunk jóóó sok pénzé. Egyébként a fülezéssel mi az újság? Kötelező lesz kecskeileg?
A kecskék olyannyira nem bírják a hideget, hogy a télen talán egyszer próbáltam őket kivinni, akkor is kergetőznöm kellet, egy ki, kettő vissza. inkább ott kuksolnak, bár egyáltalán nincs kis hely, és minden reggel kijöhetnének amíg szénázunk. Hát nem gondoltam volna hogy ezt is megérem, iszonyat peses egy társaság. Eddig nem itt laktam, és ami kecskénk volt, én úgy gondoltam napi szinten kijárkálnak télen is. Már nagyon várom a gidákat, most nincs tej, a Gizikém ugyan nem volt vemhes(remélem már Búcsú intézkedett) mégis elapasztottuk, már régóta fejődött, meg alig fél litert adott naponta. Pihenjen csak most és erősödjön. Bár az összes kecske, még a bak is úgy néz ki mint aki az utolsó órás vehemnél tart. Irtózat kövérek.
Az új lakók: http://kep.ivpicture.hu/266049.jpg
http://kep.ivpicture.hu/266050.jpg

Edited by zsebi0202, 2009 december 30. - 10:07.

#501 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 30. - 12:20

A kecskéknél ugye eddig is kötelezõ volt az ENAR jelölés. Én tagja voltam a kecsketenyésztõk egyesületének. Több tízezer ft-ot befizettem tagdíjat, bak ellenõrzést, tejbemérést, füljelölést és éveken keresztül senki, azaz SENKI nem jött ki hogy lerendezze a dolgokat. Így nem foglalkoztam tovább velük, bár gondolkodtam azon hogy feljelentem õket. Most egy ismerõsöm , nagy rajongója a magyar tincsesnek, elkezdte szervezni a Magyar Parlagi Kecske Egyesületét. Így ez is fajtába lenne sorolva, leírással stb. Értéknövelõ lenne. Ez is õshonos. Ki nem állhatom a nagyképû alpesi meg szánentáli tenyésztõket.Lenézik a magyar parlagit, pedig több tejet is ad sok közülük.És ellenállóbbak. No az enyémek is utálják a hideget. Szóval ha csatlakoznátok akkor küldeném az elérhetõséget.

#502 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 30. - 21:28

Mindenképpen kérném az elérhetõségüket, mert jó ilyen szervezetbe tömörülni. A mi történetünk a fülezéssel, hogy Gyulám kapott bárányokból meg ezek szaporulataiból felgyûjtött tíz darabot, plusz én is neveltem hozzájuk párat, meg ezek bárányai voltak. Na, mondom legalább valamit mi is megcsípjünk a támogatásokból, jelentettük, és jött is emberünk fülezni, csak a miénket nem fülezte be, hanem egy idõs bácsiét a tanyán. Ezt is csak késõbb tudtam meg. Na mondták semmi gond, jön megint úgyis. Persze hát. Úgy csörögtem rá milliószor a feleségére, hogy na mi is lesz. Nagy nehezen utólértem, persze a támogatások igénylésének ideje után, mire szemtelenül közölte Gyulámmal, hogy már úgyis mindegy, csak jövõre lesz támogatás nem jönne csak mittudomén mikor. Na erre jól kikeltem, hogy majd megint várunk rá fél évet, erre jött is rögtön. Csak azt nem értem azóta sem, hogy miért nem fülezte be a miénket amikor itt járt? Tudod olyan piszok népség lakik erre, volt hogy úgy szántotta föl télen a földet egy állítólagos barát, tavasszal senki nem vállalta hogy rámegy géppel, még aki szántotta sem olyan rosszul sikeredett. Nehogy egy picurit is elõrébb jussunk. Soha nem fogom megérteni ezt a hozzáállást. Mindegy, én úgy vagyok, az ilyennek akkor adod a legnagyobb pofont, ha ott segítesz rajta ahol tudsz. Mert bizony szegénykém aztán szépen rászorult Gyulámra. Tõle mentegettük ki a kutyákat, alkoholistát alkalmazott a télen, és rengeteg birka elpusztult, a bárányokról nem is beszélve, akkor vette át Gyula, és többet föletetett a nyomorult jószágokkal egy hónap alatt, mint az az ember egész télen. Még az egyik kutya is elpusztult a lánc végén, állítólag az sem kapott enni. A többi szabadon volt, azok találtak valami ennivalófélét. Hát ez a mi összetartó szép csapatunk itt kis hazánkban. Így lelkesen támogatok minden tömörülést. És nagyon nem szeretem a susmusolást, lehet én is belefognék a tejezésbe megint, persze rendesen ellenõriztetve ahogy illik. Errõl írnál pár sort, kecskéknél hogy megy? Az itteni orvos még a tehenét sem tudja, pedig van ám a körzetében tejárusítás jócskán.

#503 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2009 december 30. - 22:18

Magánban küldöm és kérem akit érdekel jelezze.

#504 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 4. - 20:40

Megérkezett idei elsõ vendégünk! Még nem találkoztam vele, de a kémeim kisgidát jelentettek. Reggel megpróbálom lencsevégre kapni. :ang:

#505 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 6. - 12:56

Hát, idei évünk nem valami fényesen kezdõdik. Elsõ veszteségünk a szomszéd kutyája által megevett csirkénk volt, most meg picuri újszülöttünk hagyott éjszaka itt minket. Már csak azon izgulok több ilyen ne legyen, várható még egy pár jövevény. A rosszban a jó, ismét van tejecském. Alig várom hogy iható legyen.

#506 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 14. - 20:53

Segítséget kérnék! Ellés elõtti kecskéim eleinte mintha merevebben jártak volna, nem tulajdonítottam nagyobb jelentõséget neki, még együtt tartom a 15 anyát. Abrakolok, szénázok, megkapnak mindent. Aztán egy reggel az egyik nem tudott felállni. Segítséggel állt, de nem sokáig. Hívtam orvost, adott neki szteroidot és ennyi. Szerinte nagy volt benne a vehem (vagy több) és ezért nem kelt fel. Pár napra rá megellett. Icipici ikergidái lettek. Az egyik nem volt életképes, a másik is pár nap múlva elpusztult. Mostmár az anyákat beboxoltam, de már egy másik is merevedett és mára már segítséggel sem állt fel. Tudtok errõl valamit? Valami hiány okozhatja? Olyan mintha nem tudná megtartani magát...Talán a hátulja...nem tudom. De ha bármi van, szivesen fogadnám. Elõre is köszönettel.

#507 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 15. - 9:39

Én a helyedben nem tartanám együtt az ellés elõtt álló anyákat a többivel, pláne nem abrakolnám. Mivel a kérõdzõ állat az szemét egy szerkezet. Ellés elõtt közvetlenül, meg egyéb stresszhelyzetekben már sokkal ramatyabbul mûködik a bendõje, olyankor könnyen leáll, fõleg ha sok benne a szénhidrát. Onnan csak egy ugrás a ketózis... Majd a ketózisos kóma, amibõl nincs visszaút. Én úgy csinálnám, hogy a vemhesség utolsó harmadában lecsökkenteném/elvenném az abrakot, és csak közvetlenül az ellés elõtt, amikor már látod, hogy pár nap van vissza neki, fokozatosan elkezdeném adni a jobb, energiadúsabb takarmányt, hogy mire megellik és tejelnie kell, újra legyen energiája. A tejelõ típusú (pl. szánentáli) kecskék hajlamosak olyanra is, hogy ha a társaik ellenek, õk ha nem is vemhesek, megtõgyelhetnek, sõt, tejük is lehet. Ikervemhes kecskéknél nyiván nagyobb a terhelés, a szervezet több tejet "készít elõ", plusz ugye ott van a vehem, ami szintén megterheli, így a szervezet gyakran nehezebben dolgozza fel azt a kálcium-hiányt, ami ilyenkor fellép. Holstein teheneknél Ca-infúziót és glükózt szoktunk adni vénásan, az szó szerint csodát tesz, percek alatt felállítja az elfeküdt, gyakran merev lábú állatot is.

#508 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 16. - 17:59

EZT olvastátok? Nem tudom mi a megfelelõ topik, idetettem.

#509 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 16. - 18:35

Nekem valami síelõs oldal jön be. Biztos ezt akartad?

#510 tipara

tipara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.840 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 16. - 19:24

Köszi Backnight, de mi nem hivataloskodunk, tömörülünk,.... ( te is írtad hogy jártál ) Próbálunk helyi szinten összefogni, amit megtermelünk megesszük, vagy elviszik barátok, kecskét eladni sincs igazán szándékunk, most szaporítjuk az állományt, lessz munkájuk bõven, jó pár hektár bozót kiírtása vár rájuk, az eddigi referenciamunkáik elég ól sikerültek, így megszavaztunk nekik egy nagyobb melót. :D Hideg: nálunk jóformán állandóan kint vannak, estére (vagy amikor akarnak) behúzódhatnak egy szélvédett szárnyékba, de etetni, szénázni kintre szoktunk, régebben legeltek is ilyenkor, most viszonylag kis területen vannak, itt már befogyott a fû, de azért kint vannak jóformán egész nap, csak éjszakára, szoktak behúzódni, ha elfogy a szénájuk. Zsebi:nagyon tetszetõs bak.

#511 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 16. - 21:19

Köszönöm, bár sajnos arra amire kellene nem jó. Ha ûz is, amit mi nem látunk nem sikerál a dolog. Most cserélnénk másikra. Szegénykém csak kolbásznak vagy simogatni jó, mert nagyon széplélek, csak les a nagy bamba szemeivel. Hát nálunk mondhatod a kecskéknek hogy ridegtartás! Tegnap épp én pucoltam az istállót, ilyenkor mindig kint legelésznek a kecskék jó idõben mert felügyelet nélkül nem lehet õket hagyni. Hát, a kutyával kellett fölkergetnem õket, még a csûr sem csábította föl a bestéket. Ott tiporogtak a kapu elõtt, hogy jönnének vissza, pedig szép napos idõ volt. Aztán hárman szépen hátul beugrottak a csirkeudvarba, ott van az óljuk, megint kikergettem õket. Egy kis szarvas gidám van, kisebb is a többitõl, de még a bak is bántja. Szegénykém Mancimmal volt jóban, mióta Mancink nincs, nagyon árva. Na, õ kint maradt eszegetni. Fogalmam nincs, miért nem fogadják be a bandába. Pedig egy helyrõl jöttek, és nem is magában csatlakozott a csapathoz. Nyáron azért szeretném kint tartani, csak annyi, hogy erre sok a kutya, sok idióta gazda kiengedi csatangolni, félünk hogy éjszaka gond lenne. Még kitaláljuk hogy legyen. Mindenképp változtatni akarok az itt berögzült dolgokon. Még jó hogy tudják milyen állatvédõ vagyok (páran már köszönni is alig akarnak :D ) biztos feljelentenének páran, itt éppen hogy meg nem ágyaznak a lónak is. Tipara! Én adok el most kecskéket. Kicsit frissíteném az állományt. Csere is szóba jöhet. Gidára is. Irigyellek az összefogásért, jó társaság lehet. Itt ez még csak álom marad.

#512 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 16. - 22:36

EZT olvastátok? Nem tudom mi a megfelelõ topik, idetettem.

Erre gondoltál , ugye?
http://hutte.blog.hu...z_allatkiserlet

Döbbenetes!! Nem hiszem el , hogy kultúremberek ilyesmire képesek! Az állat is élõlény, tudatosan fájdalmat okozni, kínozni õket a tudomány nevében?! Rettenetes!

#513 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 17. - 8:01

Ott legalább meghallják az ember szavát is, bár maga az ötlet is eléggé aberrált. Bár sokszor gondoltam már hogy nem lehet fokozni. Lehetett...

#514 zulejka

zulejka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.066 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 17. - 10:15

Igen, erre gondoltam, de mostanra eltûnt a link mögötti tartalom. Aki lemaradt volna róla: Disznókon tesztelik, hogy mennyi idõ alatt lehet megfulladni a hó alatt, illetve ha ki van a delikvens feje, akkor mennyi idõ alatt fagy megy. A kísérletet kábított disznókon végezték el, nehogy véletlenül kikaparják magukat. Elhullások után pedig mintát vettek a testükbõl és azokat vizsgálták.

Edited by zulejka, 2010 január 17. - 10:15.

#515 suttogók

suttogók

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 297 hozzászólás

Közzétéve 2010 január 24. - 18:31

:eek:

#516 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 1. - 20:05

Na kérem, lovak mentek, aztán jött egy másik, meg ez a két kis beszari érkezett ma.
Posted Image
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

behalok de édes :D

#517 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 1. - 20:25

A disznó áll legközelebb az emberhez szervezetileg, biztosan nem kínózták õket ( mármint szándékosan) de nagy segítség lehet a tudománynak! Tessék ebbõ a szemszögbõl nézni, én egy néhai barlangász, hegymászó vagyok nés disznót is vágok, meg eszem is!

#518 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 1. - 21:02

De gondolom mielõtt megeszed nem ásod el a hóban, hogy ott fulladjon meg. Azért kissé sokat követel néha az a tudomány/áltudomány? Sajnos azok a kis édesek még mindig olyan kis édesek. :( Azért enni is szeretne a család karácsonykor. Bár Gyulám esküszik a csalánra, csak gyõzzük kivárni. Valakinek van tippje, a kis veres milyen kutyulék lehet?

Edited by zsebi0202, 2010 március 1. - 21:03.

#519 Csikasz

Csikasz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.633 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 1. - 21:06

Nem ásom el, dehogyis :(! Sõt a böllér úr intézi a vágást, én csak asszisztencia vagyok!

#520 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 2. - 11:56

szerintem duroc az biztos van benne egy kis bármilyen nagyfehérrel a füle és az arca alapján.