Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Babázó

• Please log in to reply
6870 válasz a témához

#481 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 12. - 18:43

Sziasztok!
Esetleg van köztetek olyan akinek obstruktív bronchitis-es vagy asztmás a babája, netán tartós gyógyszeren van (pullmikort vagy flixotide)? Tapasztalatcsrére szívesen felvenném olyanvalakivel a kapcsolatot, aki szintén átél ilyen fulladós nehéz napokat, kórházakat....

Jaj :(
Ez nem hangzik valami jól.
Én csak egy kruppos rohammal + a László krupp osztályán töltött egy héttel "dicsekedhetek" :( de szerencsére azóta (másfél éves volt akkor Márk) nem volt baja - bár álítólag a krupp-ra hajlamos gyerekeknél 6 éves korukig (éás akár kiskamasz korig) bármikor elõjöhet a gégeödéma. Azóta vadul párásítok és sokat van a szabad levegõn (no, ezt nem nehéz megoldani, hiszen be se akar jönni az udvarról :))
A László egy borzalom volt, a hely is a bánásmód is, meg az úgy együtt az egész :(

Ui.: az Imi alattam végzett eggyel :) tudtam, hogy valahol lovakat tenyészt, de azt, nem, hogy büszke apa :ang: Gratulálok!

Edited by lisawica, 2007 július 12. - 18:58.

#482 Tánczos Anikó

Tánczos Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 846 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 13. - 23:07

Jaj :(
Ez nem hangzik valami jól.
Én csak egy kruppos rohammal + a László krupp osztályán töltött egy héttel "dicsekedhetek" :( de szerencsére azóta (másfél éves volt akkor Márk) nem volt baja - bár álítólag a krupp-ra hajlamos gyerekeknél 6 éves korukig (éás akár kiskamasz korig) bármikor elõjöhet a gégeödéma. Azóta vadul párásítok és sokat van a szabad levegõn (no, ezt nem nehéz megoldani, hiszen be se akar jönni az udvarról :))
A László egy borzalom volt, a hely is a bánásmód is, meg az úgy együtt az egész :(

Ui.: az Imi alattam végzett eggyel :) tudtam, hogy valahol lovakat tenyészt, de azt, nem, hogy büszke apa :ang: Gratulálok!

Zalán fiam 4 hónaposan volt elõszõr náthás, akkor is volt nehezített légzése de az magától oldódott. Egy éves kora után havonta fulladtunk és egyre súlyosabban novembertõl egészen májusig. Ami másnak csak egy kis ártalmatlan orrfolyás számunkra min. 1 hét gyermekklinika. Havi rendszerességgel voltunk vendégek a gyemekklinikán, ilyenkor az azonnali rohanás ellenére is, mire beérünk annyira fullad szegény, hogy le kell nyugtatózni, kiszárad (3 +-es acetonos a vizelete), oxigénhiány miatt kábult, ájult, min. 3 nap infúzióhoz kötöttség, 3-as kombinációban kapja a ventolint, athroventet és a pullmikortot(vagy flixotideot). A régebben általánosabban használt rectodelt és theofillin kúp nálunk nem jött be, sõt nem hogy oldódott volna, egyre súlyosabban fulladt mellettük. Spiropent sem használ. A legutóbbi fulladásnál tartós gyógyszerre állították be, napi 2x2 puff flixotide, azóta (2 hónapja) tünetmentesek vagyunk. Tudom ez is egy eredmény, de most nincs náthás, influenzás idõszak, így nem is volt Zalán beteg, már elõre félek mi lesz, összel, fõleg, hogy a nagylány elkezdi az óvodát. Amire mások azt mondják: "ó csak megfázott", attól mi fulladunk. Magát a náthát nagyon hamar legyõzi a kis szervezete, az orrfolyásos napok max. 1,5-2 napig tartanak, utána nem is tudok semmit leszívni az orrából és az ellenállóképességének erõsségét mutatja az is, hogy ilyen hajlamosító tényezõk mellett (mint pl. hörgõgörcs) is megúsztuk eddig a szövödményeket. A legtöbb ilyen panaszokkal küszködõ babának sokszor tüdõgyulladása lesz.
Most a 3 hónap tartós gyógyszerezés függvényében fogják továbbvizsgálni mi lehet mögötte: esetleg veleszületett hörgõszûkület, ezért bronchoskópiát csinálnak. Vérbõl csináltak allergiavizsgálatot, a bõrpróbához még kicsi (most 20 hónapos), vérbõl jelentõsen kevesebb dologra tudják vizsgálni és pontatlanabbul, de e szerint nem allergiás semmire (lószörre sem).
Az asztmatikus fulladás azért rosszabb talán, mint a kruppos, mert nem egy viszonylag rövidebb ideig tartó roham, hanem tartósabban fönnmaradó, nehezebben oldódó állapot. De egyiket sem kívánom senkinek, szörnyû érzés amikor az ember gyermeke fullad...
A klinikán több a pozitív tapasztalatunk, mint a negatív (természetesen az is akad, de elenyészõ). Szerencsénkre eddig a kényelmesebb, otthonosabb csecsemõosztályon voltunk, mivel Zalán még szopizott és pelenkás, hogy hogyan lesz ezután nem tudom....

Igazából arra szeretnék választ kapni e téren nálam tapasztaltabb anyukáktól, hogy ha látták, hogy elkezd folyni a gyerkõc orra, hogyan tudták esetleg megelõzni, azt hogy a gyerek pár óra múlva befulladjon, vagy ha mégis bekövetkezett ne ilyen erõsen? Már a nátha elsõ jeleinél megelõzésként adták a ventolint? Nem terhelném ezzel túl?
De nem fárasztalak titeket tovább a problémáimmal!
Üdv: Anikó

Lisawica!
Írtam magánüzenetet!

#483 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 16. - 10:51

Uhh, Anikó. Hát tapasztaltabb ugyan nem vagyok, sõt még anyuka se, de azért csak hadd írjam le ezt a pár sort. Nem is biztatásul, az hülyeség, csak úgy, hátha jólesik. Kurva nehéz lehet nektek. És ezt csak az tudja, aki már átélte. Gondolom nem vígasztaló az se, ha azt mondom, hogy sokan tudnak együtt élni az asztmával, és hogy sokan kinövik...

#484 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 17. - 7:26

Szia Anikó! Na én is belekotyognék. Ha nem derül ki szervi elváltozás, érdemes valamiféle holisztikus szemléletû orvost lelni, vagy pszichológust. A hozzászólásaidban említett gyógyszerek nagy része nekem is jó ismerõsöm volt hosszú évekig. Aztán elegem lett, elmentem pszicológushoz és egy dietetikus természetgyógyászhoz. Meglelték a kiváltó lelki okot (kb. 1 éves korom körüli családi ok), illetve elkezdtem másképpen enni. Tavaly nem hitte el a pulmonológus, hogy eltûnt az asztmám, és a négykeresztes fû- és faféle, ill porallergiám ellenére nem szedek 4 éve már gyógyszert és bár tartok magamnál Ventolint, lekopogom, 4 éve nem volt rá szükségem, rohamom sem volt többet. Vígan pucolom a lovamat, pedig papírforma szerint nekem ez a tevékenység szigorúan tilos. Sajnos az egyre durvább környezetszennyezés, illetve feldolgozott ételek fogyasztása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre több asztmás, allergiás gyerek születik. Csak szupererõs immunrendszerrel fognak tudni normálisan élni, a szteroidok, antihisztaminok tüneti kezelést tudnak csak nyújtani és hosszú távon paffra vágják nemcsak az immunrendszert, hanem az emésztést is. Én, nyilván saját felelõsségre, 16 éve kísérletezek magamon étel ügyben, ha érdekel, magánban szívesen leírom a tapasztalatokat, ezzel inkább nem fárasztanám a nagy nyilvánosságot.

'Everything that is done for us, without us, is not ours.'

#485 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 18. - 9:40

Pont arra gondoltam én is, hogy valamilyen alternatív terápiát nem próbáltatok-emég? Homeopátia? Sóbarlang? Pár éve voltunk Parajd-on, megnéztük a sóbarlangot, nagyon sok magyar volt ott, egészen kicsi gyerekekkel is, egy anyukával beszélgettem, és azt mondta (4-5 éves forma volt a kisfia), hogy amióta (2 éve) idejárnak nyaranta 1 hétre a gyerekkel azóta megszüntek nála a fulladásos aszmatikus rohamok. Ott lent a barlangban van a gyógy-szálló, játszótér, étterem, stb. egy hétig ki se kell jönni a föld alól :) És nem mellesleg gyönyörû!

#486 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 18. - 10:06

Olvastam egy orvosi szaklapban egy érdekes cikket a SIDS-rõl. (Sudden infant death syndrome = hirtelen csecsemõhalál)
A lényeg, hogy a fejlett nyugati országokban 1 éves kor alatt ez a leggyakoribb halálok. 100 csecsemõbõl 3. :(

Összességében a SIDS gyakorisága az élveszületettekre számolva 1-3% , ezen belül Európában 1-2% , Magyarországon 2-4% .

Nem tudják mitõl alakul ki, semmi elõzménye nincs. Találtak egy gént, ami talán okozhatja - feltételezik, hogy ez okozza felnõtt korban is a hirtelen szívhalált.

A SIDS olyan, látszólag egészséges csecsemõknél elõforduló hirtelen halál, akiknél semmiféle kóros klinikai tünetet nem észleltek, amikor elalváskor ágyba tették õket. A halál közvetlen oka nem deríthetõ fel, sem az anamnesztikus adatok, sem a kórbonctani leletek alapján.”

Teljesen egészséges csecsemõknél is kialakulhat, minden elõzmény (légzési nehézség, nátha, stb. nélkül)
1 éves korig veszélyeztett a csecsemõ, de a leggyakoribb 2-6 hónapos kor között.

A csecsemõkori hirtelen halál eseteinek döntõ többsége a 2-4 hónapra esik. 6 hónapos kor és 1 év között a SIDS ismét igen ritka esemény. Biológiai szempontból a 3 hónapos életkorra esik a fiziológiás anaemia ismert jelensége. Ugyancsak ilyenkor relatív gyengébb a csecsemõ immunstátusza, mert az anyai ellenanyagok már, a saját ellenanyagok (IgG) még nincsenek optimális szintben jelen a csecsemõ szervezetében.

Télen gyakrabban elõfordul mint nyáron.

A hidegebb õszi-téli periódusban a SIDS gyakorisága kb. 2,5-szor magasabb. A lehûlés, az ebben az idõszakban jelentkezõ vírus / bakteriális infekciók egyaránt szerepet játszhatnak ebben. Egyidejûleg a túlöltöztetés miatti hyperthermia is okként szerepelhet a SIDS betegek elvesztésében. A halál leggyakrabban a parasympathicus túlsúllyal jellemzõ éjszakai-hajnali órákban jelentkezik. Koraszülöttekben ebben az idõszakban gyakrabban lép fel hypoglycaemia.

A fiú:lány arány 60:40 % - fiúcsecsemõknél gyakoribb.
Hason alvó csecsemõknél szintén gyakoribb.

Mint már említettük a SIDS események elsõsorban az éjjeli-hajnali periódusban jelentkeznek. Ennek kapcsán fontos, hogy a puha matrac, a játékok, a felesleges pelenka, rongy fokozott fulladási veszélyt jelent, éppúgy, mint a szülõkkel közös ágyban alvás.

Nem szoptattott csecsemõknél szintén gyakoribb.
Ahol volt már a családban ilyen ott nnagyobb valószínûséggel elõfordul.
Dohányzó szülõknél gyakoribb.
Koraszülötteknél, hipoxiás magzatoknál szintén.
Reflux-szindrómás gyerekeknél is.

#487 Tánczos Anikó

Tánczos Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 846 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 18. - 18:09

Szia Anikó! Na én is belekotyognék. Ha nem derül ki szervi elváltozás, érdemes valamiféle holisztikus szemléletû orvost lelni, vagy pszichológust. A hozzászólásaidban említett gyógyszerek nagy része nekem is jó ismerõsöm volt hosszú évekig. Aztán elegem lett, elmentem pszicológushoz és egy dietetikus természetgyógyászhoz. Meglelték a kiváltó lelki okot (kb. 1 éves korom körüli családi ok), illetve elkezdtem másképpen enni. Tavaly nem hitte el a pulmonológus, hogy eltûnt az asztmám, és a négykeresztes fû- és faféle, ill porallergiám ellenére nem szedek 4 éve már gyógyszert és bár tartok magamnál Ventolint, lekopogom, 4 éve nem volt rá szükségem, rohamom sem volt többet. Vígan pucolom a lovamat, pedig papírforma szerint nekem ez a tevékenység szigorúan tilos.

Sajnos az egyre durvább környezetszennyezés, illetve feldolgozott ételek fogyasztása mind hozzájárul ahhoz, hogy egyre több asztmás, allergiás gyerek születik. Csak szupererõs immunrendszerrel fognak tudni normálisan élni, a szteroidok, antihisztaminok tüneti kezelést tudnak csak nyújtani és hosszú távon paffra vágják nemcsak az immunrendszert, hanem az emésztést is. Én, nyilván saját felelõsségre, 16 éve kísérletezek magamon étel ügyben, ha érdekel, magánban szívesen leírom a tapasztalatokat, ezzel inkább nem fárasztanám a nagy nyilvánosságot.

Kedves Forkissima!
Köszönöm soraidat! Természetesen magánban minden érdekel!
Elméletileg azt mondják, ahogy eddig tápláltuk, valamint vidéki-tanyasi életformánk teljesen ellentmond a kialakulásának: fél éves koráig kizárólag anyatejet kapott (még vizet sem), utána is csak apránként vezettünk be mindent, és az "elõírt idõben" (anyum védõnõ), 20 hónapig szopizott....a vérteszt alapján (ami bár nem egészen megbízható) nincs is táplálék allergia, sõt semmire fûfélékre, állatszõrre sem.

Sajnos a környezetszennyezés, feldolgozott ételek....hiába próbálom elkerülni , minket is mint mindenkit utolérnek....
Azt már olvastam, hogy lehet pszichikai háttere, de különösebb trauma (pl. haláleset, válás....) nem érte, nyílván (mint gondolom mindenkinek) vannak hétköznapi gondjaink és bevallom párom családja is sok feszültséget okoz számunkra (nehezen fogadják tanyasi életformánkat, lovazással, állatorvosi munkával járó életvitelünket.....), de ezt megpróbálom nem a gyermekeimre sugározni, még ha sokszor nem is tudom véka alá rejteni.
Arról pl. írhatnál magánban, neked 1 éves korod körül milyen trauma következett be életedben, ill. milyen pszichikai háttere volt (lehet nekem is felnyitná a szemem!)
Az alternatív gyógymódoktól nem zárkozom el, egy kedves, orvosok véleményét is figyelembe vevõ természetgyógyász ismerõsünk azt mondta, hogy várjuk ki a 3 hónap kísérleti idõt, ill. az esetleges bronchoskopiát és annak függvényében lépjünk tovább. De azt mondta sok természetes gyógymódhoz is kicsi még!
Homeopátiában nem vagytok jártasak ilyen téren?
Várom a magánüzenetet (tõled és akár másoktól is!)
Elõre is köszi: Anikó

#488 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 19. - 8:19

lisawica, a SIDS-rõl én még annyit tudok, hogy (nem lesz biológiailag pontos a leírás, mert nem értek hozzá) egyre inkább azt feltételezik, hogy pár hónapos korban veszi át a, na itt vagyok bajban, kisagytól? az agyunk pl a légzésfunkciót. Valami olyasmi a lényeg, hogy az õsibb agyunk (ha jól emlékszem hüllõagyként emlegette a cikkíró) irányítja ezt a funkciót elõször és az átvételkori gubancba halhatnak bele a csecsemõk.

'Everything that is done for us, without us, is not ours.'

#489 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 7:06

:) Bejelentenivalóm van!!! :ang:

Ma reggel 5.55-kor agrobe anyuka lett! :D

33. hétre született meg Mátyás, aki ezt meghazudtolva 50 cm és 3.000 g, és tizes besorolást kapott. A dokik igyekezete ellenére igenis meg akart születni, és nem érdekelte sem a tüdõérlelõ, sem az, hogy még egy kicsit bent akarták tartani, pikk-pakk, a magzatvizes ébresztõt követõen nem egész öt óra alatt meg is érkezett.

Vera maga sem hiszi el, de sikerült rendesen megszülnie, teljesen simán lett meg.

Annyit mondott, hogy beérkeztek az egyik kórházba, onnan még átküldték õket a másikba, és persze az ügyeletes dokinál szült, nem is a sajátjánál, de hogy nagyon rendesek voltak vele.
Csak egy kicsit fáradt. :D Úgyhogy fel is hívja a fõnökét, hogy ma akkor nem menne be dolgozni. :kir:

#490 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 7:15

gratulációhalom a kis oroszlánhoz :)

#491 Adrienn

Adrienn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.316 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 7:32

Gratulálok mamának, babának egyaránt. Egészséges, boldog életet kívánok :ang: megj.: az ifjú Mátyás biztos ízléssel választotta a születése napját. Máris igazi oroszlán. Királyi név, királyi jegy. ;)

#492 zapolya

zapolya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 7:43

Gratulálok! Sok boldogságot a babának, anyukának, apukának! :)

#493 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 7:53

Nagyon örülünk, és sok boldogságot kívávunk a Kiscsaládnak! :kocc: Donqiék ( mikoris lesz a keresztelõ? :D póniló intézve :yeah: )

Edited by don quihote, 2007 augusztus 1. - 7:54.

#494 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 7:57

Nagyon örülök, hogy egészségesek vagytok, és minden simán ment. :) Sok boldogságot a mostmár háromtatú Családnak!

#495 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 8:13

Hívott Vera, mégis elvitték Matyit, inkubátorba került, mert éretlen a tüdeje. :( Úgyhogy arra kér Titeket, hogy még jobban drukkoljatok, ne legyen semmi baja. :ang: De megígérték neki, hogy szoptatási idõben majd mindig megkapja, hadd szokják egymást... Amúgy lila és szõrös. Mármint a töpörtyû. :)

#496 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 8:36

Ezer gyógyangyalkát küldtem arrafelé, lelkükre kötöttem, hogy teljes kapacitással ténykedjenek! :ang: :ang:

#497 Ilusta

Ilusta

Törzsvendég

• Moderátor
  • 8.740 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 8:45

Gratulálok Verának! :kocc: 1-2 hét és olyan tüdõvel rendelkezik majd a kisfiú, hogy úszóbajnok lesz belõle! :ang: Mindenkinek jó egészséget kívánok! :ang:

#498 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 8:49

Köszi mindenkinek, folyamatosan továbbítom neki(k) az üzeneteiteket! :ang: Ja, és még azt is elfelejtettem, hogy az apja mintájára Matyinak is a nyaka körül volt a köldökzsinór, de lepipálta a papát, mert neki kétszer tekeredett a nyaka köré, és egyszer a hóna alá, úgyhogy állítólag olyan volt mint a kötözött sonka. :D

#499 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 9:01

... ezért aztán azt gondolta: - "Hmm... szorít az idõ... Vagy a köldökzsinór? :eek: Pucolás innét!" (Vera menne nézni, csak nagy a kórház, messze (azt hiszem másik épületben) van, ezért ki kell bírnia holnapig. De majd a zapu hozza a híreket neki... :))

#500 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 9:02

Remélem, István beviszi neki a telefontöltõt. :D :D

#501 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 9:11

Azta!!!!!! Gratulálok ezerrel! És természetesen drukkolunk, de úgyis minden rendben lesz, az inkubátor ilyenkor már szerintem csak olyan biztonsági óvintézkedés. :ang: Ebbõl is látszik, hogy a gyerekeknek külön törvényeik vannak: akkor érkeznek, amikor nekik úgy tetszik, fittyet hányva minden elõírásra :D Minden rendben lesz Matyival, tudom. (Megsúgták :ang:)

#502 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 9:17

Júúj, és Matyi majd a loncsos-bozontos komondorba kapaszkodva fog járni tanulni. :kir: És a kutyaszõrös kezével, amivel elõször Böbe pofájában turkált, majd a saját szájában fog. hehe. :D

BoKa, én is ezt mondtam neki, hát remélem, nem izgulja agyon magát.

Ágimam, ha tudsz új infót, hallgatom. Vera mégiscsak a nagybetûs és legjobb Barátnõm, így tudnom kell mindent... :)

#503 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 9:38

BoKa, én is ezt mondtam neki, hát remélem, nem izgulja agyon magát. Megpróbálja :rolleyes: , amennyire ilyen helyzetben lehet...
Ágimam, ha tudsz új infót, hallgatom. Vera mégiscsak a nagybetûs és legjobb Barátnõm, így tudnom kell mindent... :) Gondoltam... :) Írtam neki sms-t, aztán õ hívott most nemrég. Egyenlõre (ma még) szoptatások sem lesznek, legkorábban holnap. Szökési tervei vannak (a babához), de megpróbáltam lebeszélni.

És persze, hogy nem lesz semmi baj. :ang:

#504 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 10:03

Gratula Agrobe-nak és Matyinak! minden rendben lesz, remélem. Csak sikerüljön szoptatni minél hamarabb :)

#505 chestnut

chestnut

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.357 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 12:13

Gratula! jajdejójajdejójajdejó! :yeah:

#506 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 12:43

Szerintetek hogy érezheti most magát Agrobe a kórházban? Teljesen transzban van, vagy alszik?

Edited by BoKa, 2007 augusztus 1. - 12:44.

#507 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 12:52

Próbál angyalom transzba is kerülni meg aludni is... Csak valahogy egyik se megy neki. :rolleyes: Mondtam neki, végezzen "hasi légzõ" gyakorlatokat. ... Röhögni azért nem felejtett el... :kir:

#508 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 13:15

Mér akar transzba kerülni? :o Inkább aludjon, a kettõ úgyis kizárja egymást, nálam legalábbis :)

#509 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 13:16

Gratula Agrobének és Matyinak :yeah: szorítok a csöppségért :ang:

#510 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 13:27

Mér akar transzba kerülni? :o Inkább aludjon, a kettõ úgyis kizárja egymást, nálam legalábbis :)

Ja, én ilyen relaxáció-félére gondoltam. Meg Vera is. Szóval, hogy teljesen kikapcsoljon, érted...?

#511 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 13:36

Az nem transz, hanem relax :D Ha nem veszem a sorba be a lovakat, akkor a nõvérem következik :yeah: (szeptember közepe-vége).

#512 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 13:53

Ebbõl is látszik, hogy a gyerekeknek külön törvényeik vannak: akkor érkeznek, amikor nekik úgy tetszik, fittyet hányva minden elõírásra :D

Ezzel kapcsolatban: a Génbanknak (szarvasmarha-szaporítóanyaggal foglalkozó cég, itthon szerintem a legkomolyabb) van egy marha jó mondása, pontosan nem jut eszembe, de a lényege:

a legjobb szaporaság érdekében:
- tudományosan, az élettani igényeknek megfelelõen takarmányozunk
- odafigyelünk a tartástechnológiára
- figyeljük az ivarzást
- a legjobb minõségû szaporítóanyagot használjuk
- és végül úgyis a tehén dönti el, hogy vemhesül-e, vagy sem. :D

#513 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 20:30

Nos. Akkor további részletekkel szolgálnék annak, akit érdekel. Nem alkartam addig ideírni az éterbe, gondoltam, hátha magánügyének érzi, de engedélyt kaptam rá, úgyhogy jelentek, helyette is. :) Koradélután beszéltem Istvánnal, aki roppant ideges volt. Aztán kiderült miért. Matyit átvitték a koraszülött intenzív osztályra, és lélegeztetõ gépre tették. :( Tüdõgyulladása van, egyelõre nem tudni, miért. Vizsgálják, hogy vírus, vagy baci, vagy mi okozza. És hogy e miatt született-e meg korábban. Aztán felhívott Vera is, sokkal nyugodtabban. Azt mondta, szép rózsaszín a baba, kisimult a bõre, meg ásítozik :ang: , csak zihálva veszi a levegõt, mert ugye õ is lélegezne, meg nyomják is bele a géppel, de megnyugtatták, hogy nagy és erõs baba, ne aggódjon. Körül is nézett a szobában, és megdöbbent, milyen icipici babák voltak a többi inkubátorban. Matyi pedig, ha kinyújtózik, keresztbe átéri a dobozt. :) A kartonján is 37 hetesnek tüntetik fel, tehát egy hónappal idõsebbnek, mint aminek számolták. Úgyhogy újabb angyalkákat mozgósítsunk, hogy erõt adjunk nekik. :)

#514 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 20:31

Szorítok érte nagyon. Csók Verának!!! Kitatás! Annak a babának szerintem nagyon sokan szurkolnak. :ang:

#515 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 1. - 21:24

Meg fog gyógyulni. Nem lesz semmi baj.

#516 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 2. - 1:01

HOlnap írni fogok Agrobe-nak én is, éjjel kettõkor nem zaklatom már, de én is gratulálok neki itt is, és a pici babának, nem lesz ott semmi baj, annyian szorítunk érte, hogy nem LEHET baj :ang: :ang: :ang:

#517 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 2. - 7:37

Javultak Matyi labor-értékei, (kiderült, hogy nincs vírus és baci ! :ang: ), csökkentették a lélegzés-rásegítõ kapacitását, és pozitívan alakul minden. Van egy kicsi esélye annak is, ha Vera ma átmegy hozzá, esetleg megszoptathatja. :yeah:

Edited by Ágimam, 2007 augusztus 2. - 7:37.

#518 Guest_Tut_*

Guest_Tut_*
  • Guests

Közzétéve 2007 augusztus 2. - 8:48

Hála a jó Istennek, h. jobban van Matyi. További javulást ! Jó egészséget a kisbabának és a kismamának ! :)

#519 BoKa

BoKa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.718 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 2. - 9:11

Csikasz, hihetetlen vagy, már nem azért a kettõhúszért :D :rolleyes: Az intenzívrõl pont fényképet fognak betenni a már egy napos csecsemõrõl, igaz? :dev: Bár remélhetõleg nagyon hamar le/elkerül onnan. Mitõl kaphatott tüdõgyuszit? Vagy ez gyakori a korábban jött babáknál? :confused: Jól ráijjeszt papára/mamára már az elsõ napokban :)

#520 Guest_Zebrabara_*

Guest_Zebrabara_*
  • Guests

Közzétéve 2007 augusztus 2. - 9:31

Bár remélhetõleg nagyon hamar le/elkerül onnan. Mitõl kaphatott tüdõgyuszit? Vagy ez gyakori a korábban jött babáknál? :confused:
Jól ráijjeszt papára/mamára már az elsõ napokban :)

Biztos Apukát akarja überelni, aki úgy született, hogy meghalt, és újra kellett éleszteni... :rolleyes: