Fél tizenegykor megérkezett Vega a lószállítóval, már vártuk tûkön ülve, szerettünk volna Fakóval már túlesni a költözéses macerán.Viking elsõ próbálkozásra viszonylag szépen felment a futóra (kétszer visszafordult, de aztán felment, gyakorlatilag különösebb nógatás nélkül).De miután már egy órája várta fent, hogy Vuk is felmenjen végre, elunta a dolgot, és mint ilyenkor mindig, közölte, hogy õ akkor most innen elmegy. Ágaskodás, kapálás, amivel persze beleakadt az elõtte lévõ kikötõ rúdba. Alig bírtam levarázsolni, nem is tudom hogy sikerült. Akkor gondoltam le kéne jönnie, de nem egybõl, nehogy az legyen, hogy ha hisztizik, arra megkapja amit szeretne. Viszont nem sikerült a jó pillanatot kiválasztani, mert nem telt el túl sok idõ, pár perc, újra ágaskodás, újra kapálás, és újra felakadás a rúdba. Azt hiszem akkor kapta a csuklóm az ütést, mikor fent kalimpált. Az elsõ akciónál csak körmöst kaptam, igaz olyat, hogy azt hittem a felsõ ujjpercem eltört (szerencsére nem). De most frankón sikerült az elsõ rúdnak valahogy kikerülnie a helyérõl, és a biztosító kapocsnak eltûnnie. Tehát az elsõ rúd, amire felakadt leesett (valószínûleg szerencsére, mert különben nem tudom hogy jött volna onnan le Viking, pár percig azért kapálódzott fent szegény). Lefelé jöttében azért még fél lábban beleakadt a rövidre kötött vezetõszárba, amivel ki volt kötve. Amin aztán szépen tartotta a lábát, hogy na mi lesz már, akaszd már ki végre, mire vársz már... Viszont mivel frankón belefeszült, esélyem nem volt rá, hogy kikapcsoljam a tûzoltókarabínert. Ismét nem tudom hogy szabadítottam ki. Futóból kifelé futtában még a szénahálóba is beleakadt a patkója, amit húzott maga után. Ez jót tehetett a kis menekülõálllat lelkének. Mikor bevittem a körkarámba, láttam, hogy azért nem sikerült sérülés nélkül megúsznia, vérzik a lába a pártaszélénél. Na mondom fasza, jól összeszedte a frankó kis emlékét a futóról, ez ezek után többet fel nem megy a futóra. Kissé el is keseredtem, mert eszembe jutott Lidérc és az õ fóbiája. Aztán megpróbáltuk Vukkot újra felvarázsolni. Nagy nehezen (összesen két és fél óra alatt) sikerült is, Zsubaba és Vega segítségével. Nem volt egyszerû. Akkor jött a második menet Vikinggel, bár õszintén szólva az elsõ akció után túl sok reményt nem fûztem hozzá. Viszont megint rá kellett jönnöm, mennyire jófej lovam van, és hogy õ azért bízik bennem. Feljött gyakorlatilag egybõl, de lehet, hogy csak a második próbálkozásra. Persze azért kellett a fenekénél egy kis szelíd nógatás a lányoktól, és Vuk látványa a másik fakkban, de bevallom, nem erre számítottam. Aztán gyorsan elindultunk (kábé 2 perc alatt full vizes lett Viking az idegtõl, a hasáról csöpögötta víz), majd lassan hazaértünk. Haza. Az új otthon. Hát.. azért ennek még nagyon nem voltak tudatában (õk se, és nyilván mi se). Betettük õket a szoktató karámba, ahol már várta õket a pár napja érkezett Vadász, egy 6 éves fekete herélt. Jámbor jószág, semmi hangoskodás és veszekedés nem volt hármójuk között.Miután kaptak szénát rágcsálni, és körbejárták a karámjukat párszor (rendesen, nyomvonalon haladva Vuk elöl, mögötte szorosan Vik), leültünk mi is reggelizni kicsit. Ez úgy 3 óra magasságában lehetett, azt hiszem. Majd megjött Vadász gazdija, akivel gyorsan össze is ismerkedtem: szegényt gyorsan lebasztam, hogy miért engedte ki maga után Vikinget is, mikor kihozta Vadászt

Merthogy mire felemeltem a fejem, azt láttam, hogy a kis hülye már kint kolbászol. (Vadász gadija meg azt bírta mondani az elsõ kérdére, hogy mikor és hogy jött ki Vik, hogy bocsi, amibõl én a beleegyezést vettem le, hogy igen, õ engedte ki az én lovamat is.) Viking nem egy idegbajos, jött hozzánk, és elkezdett legelni a szomszédunkban.. Elkaptam, visszavittem, majd folytattam a reggelizést. Hoppá, még egyszer kijött Viking... pedig Vadász..izéé.. Ment a mea culpázás gyorsan

Szökevény megfog, visszarak, reggeli folytat, majd sikítás: Viking a szemed levedd a kijáratról! Már emelte fel a madzagot, hogy õ akkor megint átbújk, és kijön, jó? Nem volt áram a madzadban (vagy csak nagyon halvány, mert engem se csípett meg), és az õ méretéhez képest nagyon magasan van. Muszáj, különben kapáláskor beleakadnak, ezt este be is mutatták. De így alig kell lehajolnia, hogy átférjen alatta. Na jól van, bemutatkoztunk mind a ketten, hiába, jó páros vagyunk :yeah: Majd megjött Adrienn Bársonnyal (mentek õk is egy búcsúterepet), akit betettünk a szoktató karámba, a két szépséget meg kivittünk hátra a legelõre. (Osszátok be magatoknak, hogy ki maradt, ki a szépség, és ki ment a legelõre

)A ménes nagyjából le se tojta õket, nem foglalkoztak velük. Akkora legelõn elfértek mellettük. Egyszer Viking gondolt egyet, és felrohant a felsõ részbe, majd kiabált vagy Vuk után, vagy a többi elvesztett cimborája (Tomi és Badi) után. Mindenestre veszett szép látvány volt, ahogy szabadon galoppozott. A föld meg rengett alatta

Kicsit örült a szívem, úgy éreztem, végre lóhoz méltó helyen van szívem csücske. Másik szívem csücskével (Lidibébi) meg este még a karámon keresztül (ahova azért visszatettük V&V&V-t éjszakára) összeszagoltak. Náluk persze nem volt szerelem az elsõ látásra, volt viszont visítás és kapálás...Mégis jó érzés volt.Másnap folytatódott a napközbeni összeszoktatás, egy kis pályázással megfûszerezve a napot, de estére Vuk és Vik (Vadász már nem) még visszakerült a belsõ karámba. Harmadnap Strong Steve-vel és Bíborral kimentünk egy lelki ráncokat kisimító terepre. Egyszerûen kurvajó volt. A két ló úgy elvolt együtt, mintha évek óta országos cimborák lennének. Egy helyen megálltunk legelni kicsit (szegények otthon ugye nem esznek eleget...), és akkor mikor ketten együtt kezdtek el rágni egy fûcsomót, majdnem rimánkodtam nekik, hogy végre legalább egy pici sikítást, vagy csak egy kicsi fülmozdítást, naa, légyszilégyszi

De semmi. És akkor, az a terep alatt, a harmadik nap kezdtem megnyugodni, hogy jól van, azért jó lesz itt, lesz nekünk itt még itthon érzésünk. Reméljük.