Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Számítógép

• Please log in to reply
659 válasz a témához

#481 Sylvi

Sylvi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 44 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 12. - 7:25

Ernest, a lényeg ebbõl az, hogy több mint valószínû nem nálad van a gond :)

#482 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 24. - 12:55

kérdésem lenne hozzáértõkhöz vagy tapasztaltakhoz. OK, h ne tegyünk space-t meg hosszú mgh-kat a filenevekbe, de mi történik az egyéb jelekkel? konkrét példa: magyar windows (vista), rajta japán jelekkel elnevezett mp3ak. kell számítanom valami rosszra, megsérülhetnek-e a fileok?

#483 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 24. - 19:51

Amennyire látom, ez a konvenció az win xp óta nem játszik különös szerepet (mármint ha valaki csak windows intézõt használ, mert pl. a total commander még hajlamos haragudni az õû-kre a filenévben). Szóval szerintem a vistával sem lesz gond. Maguk a file-ok különben sem sérülhetnek így, legfeljebb nem tudod õket másolni, megnyitni - ezen meg egy átnevezés segíthet.

#484 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 szeptember 24. - 20:16

azért kérdeztem, mert még csikókoromban elmentettem egy ügetõ.jpg-t, kiírtam CDre és azóta se láttam, megsérült. de ez lehet, még 98on volt. évek óta nem használok ékezetet már. (egy programom nem tudta használni a japán mappámat, de az intézõ simán kezeli, TCt nem használok semmire)

Edited by Unicorn, 2009 szeptember 24. - 20:17.

#485 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 2. - 12:53

Ha beteszek egy képet egy world dokumentumba, vissza tudom onnan csinálni képpé (mondjuk jpg formátumba)?

#486 Borcsa

Borcsa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 408 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 2. - 13:39

Ha átrakod PowerPointba (ctrl+C, ctrl+V) akkor ott el tudod menteni jpg-ként. De lehet, hogy van jobb megoldás, nem vagyok guru. :)

#487 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 2. - 13:57

Köszönöm a választ! De nem megy! :nem: Annyira fáradt vagyok most ezzel bohóckodni! Ha van vkinek vmi eccerûbb ötlete, ne fogja vissza magát! ;)

#488 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 2. - 14:08

Ha másként nem megy, megnyitod a doksit, nyomsz egy printscreen-t, startmenü, eszközök, paint, ctrl+v, ott formázod és mented a kivánt formátumban.

#489 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 2. - 14:28

Köszcsi neketek! Még nem tuti, de alakul. ;)

[Ilyen szó nincs is. Ne is legyen. :gm: -hux]

Edited by Huxley, 2009 november 6. - 17:53.

#490 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 2. - 16:55

A legegyszerûbb szerintem, ha weblapként mented el a word-öt és akkor gyárt hozzá egy xxx elemei mappát (xxx az állomány neve), amiben benne vannak egyebek mellett a képek is.

#491 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 18. - 11:53

nem bírok semmilyen CD emulátor programot telepíteni, komolyan nem hiszem el. ezerszer csináltam már és most nem sikerül. korábban volt fent egy alcohol, de valamiért kérte a kódot akkor is, ha elõtte elrendeztem, de mindegy, mert el se indult, hogy adhassak kódot neki. uninstall, reset, megpróbáltam a daemon toolst, az se ment, most egy harmadik programot, azt fel se bírja telepíteni. ma sikerült megint felrakni az alcoholt, be is tudom tenni az ISOt, de nem akarja mountolni, egyszerûen inaktív marad az a gomb.
vista, egy hónapos cirka, természetesen rendszergazdai bejelentkezéssel.

#492 boomsly

boomsly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 284 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 18. - 12:08

Vista nem is fogja engedni alapban. Vista trükkök és beállítások fórumokat keress fel! Jó pár játéknál is ez a helyzet.

#493 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 18. - 12:30

de akkor elõtte hogy ment? mert már használtam az alcoholt egy olyan 2 hete, teljesen rendben tudtam róla installálni, amit akartam, aztán most megint szerettem volna valamit és közölte, hogy lejárt és bezárta magát. újrainstallnál meg most nem mountol. lejött valami frissítés közben, ami miatt nem megy?

#494 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 18. - 13:03

Bizti idõkorlátos volt, megesik nem tûnt fel. Az Origon van daemon vistás, elvileg mennie kell. (nempróbáltam, mert még nem kényszerített rá az élet a vistára :D ) Egyre inkább portable változatokat használok ilyesmihez, kevesebbszer pofázik bele a változó világ.

#495 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 18. - 13:29

engem rákényszerített, új laptop és 2 dologhoz nem volt driver xp alá. mindenesetre eddig nem volt bajom vele. persze, h korlátos volt, de feltörtem. netre nem engedtem ki. megnézem az origot, kösz.

#496 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 18. - 13:49

köszi, teljes siker. a toolbart bár kértem, h ne telepítse, feltette, de kiiktattam.

#497 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 20. - 13:20

Segítség kéne, hátha van valakinek hasonló tapasztalata... A számítógépem krónikus tempfájl növesztésben szenved. 2 hete volt, hogy töröltem róla 40 GB(!) temp-et, ami javarészt néhány (5-6) óriási fájlban koncentrálódott. Akkor egyet fájlt hagytam meg, mert arról gyanítottam, hogy az egyik programnak kell. Most megint megnéztem, már 2 nagy fájl van, összesen 10 GB. Ez most megint meg fog nõni 40 gigára, vagy mi? Mi az oka, és fõképp mit lehet tenni ellene?

#498 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 27. - 11:09

Teszt. Hülye számítógépek.

#499 Hosszúhomlok

Hosszúhomlok

A multimédium

• Támogató
  • 1.895 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 27. - 11:25

Test approved. :gm:

#500 boomsly

boomsly

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 284 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 28. - 11:54

Csak nekem tûnt fel vagy tényleg egyre használhatatlanabb a Google keresõje?! Az elsõ három oldal csak reklám szinte... Amit keresek azt egyre ritkábban találom meg vagy esetleg nem olyan formában..

#501 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 28. - 12:33

A leányzóm leöntötte teával a billentyûzetet, én meg jó alaposan kizuhanyoztam és a radiátoron megszáritottam.Most m szenvedek a képernyõ billentyüzettel.Nenmmûködik.Kinyirtam végleg?

#502 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 1. - 16:40

nos, most nem magamnak kérnék segítséget.

OP: win 7
gond: nincs a vezérlõpultban japán IME
kép mellékelve

megoldást tudna valaki?

#503 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 1. - 22:55

A leányzóm leöntötte teával a billentyûzetet, én meg jó alaposan kizuhanyoztam és a radiátoron megszáritottam.Most m szenvedek a képernyõ billentyüzettel.Nenmmûködik.Kinyirtam végleg?

Manapság szinte mindben két darab egymásra tett fóliadarabra vannak integrálva a billentyûkiosztás áramkörök, úgyhogy ha a két fólia közé nedvesség megy, az nem nagyon tud kiszáradni.
Érdemesebb egy másikat beszerezni, nehogy tönkretegye az alaplapot.

#504 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 2. - 14:23

Köszönöm, már megtettem. Miután napokig a hangyaszedegetõ módszerrel képernyõ-billentyûztem. A halálos ellenségemnek sem kívánnám. :mad:

#505 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 6. - 17:39

Problémám adódott az msn-el. Live 8.5 volt fent, és ma úgy indult a nap, hogy felajánlotta, hogy telepítsem az újabb verziót. mondtam nem. Akkor nem indult el. Ezért csak telepítettem. Erre az se indult el. Letöröltem mindent, újrakezdtem. Egyszerûen nem indul el az új. Mit lehet csinálni? Azon kívül, hogy ebuddy-ra felmentem. :(

#506 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 6. - 19:23

Kezd bekrepálni a laptopom ventilátora. Tud valaki ajánlani egy jó szervizt Budapesten vagy Kecskeméten?

#507 Fec

Fec

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.878 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 6. - 19:44

Feltételezem, hogy nem 1-éves. Elsõsegélyként elég kiszerelni, megtisztítani, megolajozni a ventillátort. Egyben megtudja a szaki milyet kell keríteni, a cseréhez, mert pontosan olyan nem lesz a polcán az 90%, hacsak nem a szakszervíz, de annak se biztos. Ráadásul egy vagyon és inkább rábeszél egy új vásárlására... Elõfordul hogy olyan jót tesz neki a tisztítás, hogy kibírja újabb 2-3 évig. Ez max. egy óra, de inkább töredék. (Tatabánya messze van.)

#508 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 10. - 11:03

van egy kisebb vista-gondom. nem annyira zavaró, csak nem akarom, hogy erõsen beteg legyen, neten kerestem, nem találtam semmit rá, hátha itt vki tudja, mi ez. amikor kinyitom az intézõt (vezérlõpult, kuka is), felhoz egy kis ablakot, hogy SetSite, néha kapcsolva hozzá a RunUpdate ablakocskát. folyamatosan frissítem, nem tudom, mi fáj neki, most éjjel is lement egy 10db-os frissítés. valakinek ötlet?

#509 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 11. - 19:17

Kezd bekrepálni a laptopom ventilátora. Tud valaki ajánlani egy jó szervizt Budapesten vagy Kecskeméten?

Ha csak kerregni kezdett az még nem jelenti azt,hogy be is fog krepálni, csak megkopott a csapágy... nekem egy éves a laptopom, mondjuk éjjel nappal megy rosszul szellõzõ helyen, meg nem egy prémium kategória a cucc és fél év után elkezdett idõnként hangokat kiadni magából, viszont azóta sincs semmi baja ;) :)

#510 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 11. - 19:44

Nem kerreg, viszont a laptop alja egy helyen nagyon forrósodik, és már többször "lecsapta a belsõ biztosítékot", vagyis hirtelen kikapcsolt. Gondolom, túllépett valami hõmérsékleti határt.

#511 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 11. - 20:06

Az a helyzet,h simán lehet konstrukciós hiba is, haverom Acer laptopja már új korában is csinált ilyet, ott pl az a baj,h processzor teljesítmény és nem hőmérséklet alapján kapcsolja be a hűtést, ami önmagában is orbitális hülyeség...

Edited by Rajmund, 2009 november 11. - 20:06.

#512 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 11. - 20:14

Öh... Az enyém is Acer :dev: (Igaz, már majdnem 3 éves.)

#513 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 11. - 20:54

jah, hát 3 év azért már kor ezeknél :)

#514 Filly

Filly

Biodegenerált

• Főmoderátor
  • 8.075 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 11. - 22:57

Az elõzõ laptopom (Portocom :D) most 10 éves és még mûködik :) Két éve odaajándékoztam egy barátom gyerekeinek. Bár már 6 éve számológépnek csúfolták a munkatársaim :dev:

#515 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 11. - 23:05

Ja, csak újabban trend úgy fejleszteni az ilyeneket, hogy egy idõ után eltörjön, elégjen, elkopjon bennük valami... :gm:

#516 Huxley

Huxley

Fórumgazdi

• Admin
  • 2.920 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 12. - 1:34

A legtöbben még idõzítõ is van, ezek pont karácsony elõtt romlanak el. :dev:

#517 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 12. - 2:33

meglepõdnél,hogy mennyire pontosan meg lehet tervezni egy alkatrész várható üzemidejét :D

#518 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 12. - 10:46

meglepõdnél,hogy mennyire pontosan meg lehet tervezni egy alkatrész várható üzemidejét :D

Még csak az sem nagyon kell laptopnál, a fejlesztések következtében egyre kisebb helyre összezsúfolt alkatrészekkel sokkal könyebben végez a levegõbõl lerakódott por.
Az asztali gépem egy évben kétszer kompresszorral sûrített levegõvel kifúvatom, durva mennyiségû por kijön a tápból, memóriákról, procihûtõbõl.
Laptopot is szerintem érdemes lehet egy évben egyszer kifújatni, már ha szét tudja szedni az ember.
Kis venti helyett szerintem egyszerûbb nézni egy hasonló paraméterû újat, mert én is próbáltma olajozni, de amikorra már eljut odáig, hogy kerreg, akkor már a siklócsapágy kikopott, és azért zörög mert a tengely menet közben oldalra lötyög, rezonál. Az olajzás csak pár hétig javítja.

#519 Rajmund

Rajmund

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.755 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 12. - 22:32

Lenne egy kérdésem: otthon van egy régi asztali gép, erre érkezik a net. Korábban volt a gépben egy wlan kártya, erre volt kötve a tetõantenna, így mikor otthon voltam egy hálózati kábellel rá tudtam kötni a laptopot és mindkét gépen rendben volt net. Csakhogy babrált egy kicsit a szolgáltató és a "stabilabb mûködés érdekében" kivették a wlan kártyát és a tetõantenna most egy fekete dobozba fut, amibõl egy hálókábellel kötõdik a géphez, így ezen a módon már nem tudok rácsatlakozni a laptoppal. Csakhogy. Szereztem egy Acer USB-s wifi adaptert, amit rákötöttem az asztali gépre és a saját szoftverén Acces Pointra állítottam a rendszert és a laptop wifije rögtön rá is kattant, megjelent a MAC adress a listán, meg minden szép és jó. Sajnos mégse. Mert minden alkalommal amikor hazajövök több tucat próbálkozás után sikerül csak elérnem,h internet is legyen a laptopon. A probléma az, hogy nem kap IP címet, csak ha nagyon szép napja van és én meg a hálózatokhoz nem értek annyira, hogy konfigurálni tudjam. Az asztali gépen XP van, a laptopon win7. Elõre is köszi a segítséget! :)

#520 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2009 november 12. - 22:36

az én hibámat is mindenki elfelejtette, wááááááááááááá :nincssíróssmiley: