Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Repülés, katonai, sport, polgári

• Please log in to reply
847 válasz a témához

#481 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 23. - 10:37

Bár magyarokról nem találtam, de ugyan ilyen volt, úgyhogy

nosztalgiázok
az egyén nézetébõl
:yeah:

Ép ember, ép gépbõl ép ésszel nem ugrik ki. Hallottam ezerszer. :D

#482 Mézszín Sörény

Mézszín Sörény

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.324 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 23. - 15:10

Don, ez biztosan tetszeni fog neked:
http://www.videa.hu/...3tvpBix8w03ejgV
:D

#483 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 február 23. - 16:22

Igen, neki van annyi esze, hogy nem ugrik ki.:D

Edited by Mongol, 2008 február 23. - 16:23.

#484 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 23. - 18:09

Don, ez biztosan tetszeni fog neked:
http://www.videa.hu/...3tvpBix8w03ejgV
:D

Hát? Azt hittem, hogy nekem már nem lehet újdonságot mutatni, de tévedtem... :kir:

#485 Barefoot

Barefoot

A megvilágosodott

• Fórumtag
  • 5.421 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 24. - 13:35

Az semmi! Ezt nézzétek meg:

:)

#486 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 24. - 19:17

Ezt a súlytalanságot a földközelben, csak úgy lehet elõidézni, hogy szinte zuhanásbe kell vinni a gépet. Szegény kutyus. :)

#487 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 február 25. - 18:56

Pilótákat toboroz a Ryanair Európa egyik legnagyobb diszkont-légitársasága, az ír Ryanair nyílt napot szervez Pozsonyban, 2008. március 25-én, kedden. A nyílt napra a Ryanair sok szeretettel vár minden Boeing 737-es pilótát. A magyar ICAO-s szakszolgálati engedéllyel rendelkezõ pilótáknak lehetõségük van arra, hogy átkonvertálják engedélyüket a Ryanair által megkövetelt JAR-ra (a megszerzéshez szükséges idõ alatt is dolgozhatnak a Ryanairnél). Figyelemre méltó, hogy a pozsonyi repülõtér átalakítani, sõt bõvíteni tervezi jelenlegi termináljait, ez pedig találgatásokra adhat okot a magyar pilóták körében, akik egy kelet-európai Ryanair-bázis megnyitásában bíznak.

#488 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 március 1. - 12:12

Kicsikém :)

#489 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 3. - 17:50

http://www.mtv.hu/vi.../?category=283#

... és a Mama ajándéka

(aji)

Edited by don quihote, 2008 március 3. - 17:52.

#490 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 4. - 10:35

Kis balett a futópályán... :eek:

Edited by StG, 2008 március 4. - 10:35.

#491 repüló

repüló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 309 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 7. - 8:29

Márc. 8. egy népszerû rep.bál idõpont...

ez lesz BP-n

Minden repülõsöket szeretõnek vidám bálozást kívánok! A személyzetnek megkülönböztetett 10-telettel.
:kocc:

Repüló

#492 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 7. - 8:41

Kis balett a futópályán... :eek:

Errõl a leszállásról készült egy rövid filmecske. A média megnézte, felkapta, és ezért lett ilyen " ügy " belõle. Ilyen és ehhez hasonló landolások a világon naponta többszõr, több helyen elõfordulnak. Nem nagy ügy.
Azóta kiderült, hogy nem a kepten kezében volt a kormány. Ennyiben hibázott a személyzet. Ilyen idõjárási viszonyok között nem árt, ha a gyakorlottabb pilóta vezeti a repcsit. Nade, ha ez mindíg így van, akkor hogy szerzi meg a gyakorlatot az elsõ tiszt? Mindíg lesz egy elsõ eset.
Megoldották, és itt csak ez számít. A Lufi-s személyzeteknek jó a kiképzési programjuk.

#493 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 március 7. - 18:14

Errõl a leszállásról készült egy rövid filmecske. A média megnézte, felkapta, és ezért lett ilyen " ügy " belõle. Ilyen és ehhez hasonló landolások a világon naponta többszõr, több helyen elõfordulnak. Nem nagy ügy.
Azóta kiderült, hogy nem a kepten kezében volt a kormány. Ennyiben hibázott a személyzet. Ilyen idõjárási viszonyok között nem árt, ha a gyakorlottabb pilóta vezeti a repcsit. Nade, ha ez mindíg így van, akkor hogy szerzi meg a gyakorlatot az elsõ tiszt? Mindíg lesz egy elsõ eset.
Megoldották, és itt csak ez számít. A Lufi-s személyzeteknek jó a kiképzési programjuk.

Tény, hogy az a döntõ, leért-e mindenki épségben - márpedig igen, le... Valamint gondolom, hogy sok hasonló leszállás lehet, mivel kedvezõtlen idõben is csak le kell jönni valahogy... (találtam is egy jó kis montázst hasonlókról)

Más: úgy tûnik, nyáron eljön Kecskemétre legalábbis a spanyol Eurofigther... :yeah:

#494 Guest_Haf-Shire_*

Guest_Haf-Shire_*
  • Guests

Közzétéve 2008 március 13. - 21:18

PARGLIDING ACRO

- jó szórakozást :D

Kicsit más jellegû repülés, de népszerûsítsük ezt is. Az idei évben magyar acro pilóta vezeti a világranglistát, elég jó kilátások a VB-re.

Bár tavaly arról sem tudott szinte senki Magyarországon, hogy Bertók Attila sárkányrepülõ világbajnok lett (nagyobb mezõnyben és legalább akkora teljesítménnyel, mint a motorsportban Talmácsi...)

#495 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 1. - 13:33

Ez jó lehet

Még ha magyar is.

Edited by Mongol, 2008 április 1. - 13:38.

#496 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 1. - 19:00

Ez jó lehet

Ja, bár nincsenek ott titkok. :D
Ez a Kozma Andris otthon épített szimulátora. 1 millióból megcsinálta.
Ö egy PC guru, bár van szakszója Cessnára. :)

#497 repüló

repüló

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 309 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 2. - 18:40

Kedves Don! Bár igazából Csendes Don-t is írhattam volna, nos régóta nem írsz repcsis híreket. Most a szezon közeledtével jó lenne ha az itthon megrendezendõ repülõs eseményekrõl idõnként beszámolnál, persze inkább elõtte, feltéve, hogy lesznek idén is és nem ragad el mindenkit valami egyéb elfoglaltság. Teszemazt lovaglás példul... :) üdv! repüló

#498 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 3. - 7:29

Kedves Don!

Bár igazából Csendes Don-t is írhattam volna, nos régóta nem írsz repcsis híreket.

Pedig hírek szinte naponta vannak. ( nem mindíg jók )
Kicsit összeszaladtak a dolgaim, de majd igyekszem.
Nem mindíg vagyok csendes. :D Sõt, néha zajosabb vagyok, mint kéne. :D

#499 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 3. - 9:46

Finnország pilótaképzõ iskolát nyit a saját légiereje számára, de természetesen más országokból is várják az érdeklõdõket. A Nordic Pilot Training Centre (NPTC) elnevezésû létesítményt a helyi hadiipari vállalat, a Patria, üzemelteti. A tanári pozíciókat fõként civilek töltik majd be, ugyanakkor a légierõ alkalmazottai is részt vesznek a kiképzõiskola munkájában. A kiképzés során Hawk gyakorló repülõgépeket és szimulátorokat is alkalmaznak, miközben a NATO általános repülési szabályait és eljárásait ismertetik meg az újoncokkal. Az NPTC fõ célja az, hogy kedvezõbb anyagi lehetõségek mellett biztosítson képzési lehetõséget a leendõ pilóták számára. Sok kisebb ország (melyek nagy teljesítményû repülõgépeket üzemeltetnek) számára jelent ez az iskola megoldást a pilótakiképzés terén, hiszen számos esetben nincs lehetõség és anyagi fedezet egy saját kiképzõközpont üzemeltetésére. Az NPTC az elõzetes tervek szerint két éven belül nyitja meg kapuit. Az alábbiak közül melyik típus rendelkezik

#500 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 3. - 11:17

A tanári pozíciókat fõként civilek töltik majd be...
Hawk gyakorló repülõgépeket és szimulátorokat is alkalmaznak, miközben a NATOS általános repülési szabályait és eljárásait ismertetik meg az újoncokkal.

Jut eszembe, van tanári diplomám, civil is vagyok és van általános elképzelésem a repülésrõl is!

#501 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 3. - 11:23

Jut eszembe, van tanári diplomám, civil is vagyok és van általános elképzelésem a repülésrõl is!

Milyen repülési szabályok érvényesek nálad? Ha akarok, alacsonyan is lehet? :P

#502 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 3. - 11:25

Alacsonyan minek?

#503 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 3. - 11:31

A magyar légierõnél ma, simán taníthatnál! :D

#504 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 3. - 11:33

A magyar légierõnél ma, simán taníthatnál! :D

Szerintem is! Sõt, zongoraórákat is adok-veszek!

#505 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 3. - 11:36

Szerintem is! Sõt, zongoraórákat is adok-veszek!

Seprûre is van szakszolgálati engedélyed? :kir:

#506 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 3. - 11:37

Inkább azt kellene nekik tenulni, jobban hangzik, mint az éppen felettünk hallható Gripen-hajtómû, meg nem keltenék az állampolgárokban a hamis biztonságérzetet, fõleg, hogy ez ennyibe kerül. Hogy miért minket kaptak gyakorló légtérnek, ez számomra szürke.

#507 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 3. - 11:40

Inkább azt kellene nekik tenulni, jobban hangzik, mint az éppen felettünk hallható Gripen-hajtómû, meg nem keltenék az állampolgárokban a hamis biztonságérzetet, fõleg, hogy ez ennyibe kerül. Hogy miért minket kaptak gyakorló légtérnek, ez számomra szürke.

Repülõ ember nem tesz fel ilyen kérdéseket. ;)
A légtér pedig biztonságos.

#508 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 3. - 11:44

Igen. Amíg valaki meg nem támad. :D De tényleg elhúzhatnának a jófenébe, most olyan a helyzet, mint amikor az átkosban mellettünk náhány kilométerre üzemelt a Klementina és egyszerre szálltak fel 4-esével 5 percenként a 27-esek.

#509 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 3. - 11:53

Felettünk meg a MI-24-ek száma szaporodott meg, de reggel ment egy gripen is Úrhida felett kb. keletrõl nyugatra. Meg miért van az, hogy 20-30 méteren a házak felett repkednek a helikopterek?

#510 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 3. - 11:58

Nyugi, Mongol, megoldom. A részleteket megbeszéljük az új stúdióban, lsd illetékes topik. Itt amúgy a légtér tiszta, bár, ha Bare hozza a fingó kutyáját, akkor nem tudom garantálni.

Felettünk meg a MI-24-ek száma szaporodott meg, de reggel ment egy gripen is Úrhida felett kb. keletrõl nyugatra.

Meg miért van az, hogy 20-30 méteren a házak felett repkednek a helikopterek?

Nahát, itt meg a fecskék rakják pont úgy a fészküket, hogy garantáljan beleszarjanak a tornác asztalán a levesestálba. Rémesek ezek a repülõ tárgyak, komolyan.

#511 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 3. - 12:00

Felettünk meg a MI-24-ek száma szaporodott meg, de reggel ment egy gripen is Úrhida felett kb. keletrõl nyugatra.

Meg miért van az, hogy 20-30 méteren a házak felett repkednek a helikopterek?

A helikopteres alacsony manõverek érthetõek, nekik ott kell közlekedni. Csak rohadt hangos és zavaró. Tudom, minket is nagyon utáltak Veszprém környékén.

#512 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 3. - 12:11

A helikopteres alacsony manõverek érthetõek, nekik ott kell közlekedni. Csak rohadt hangos és zavaró. Tudom, minket is nagyon utáltak Veszprém környékén.

Nade 200 méterrel balra ott egy bazinagy rét, ott nem zavarna senkit. Engem mondjuk nem izgat, szeretem a helikoptereket, a lovak meg legalább ehhez is hozzászoknak. :D

#513 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 3. - 12:13

No ebbe belehalnék, reporvosi ide vagy oda.

#514 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 3. - 12:21

Eszméletlen.
Ez valami új orosz erõmû?

#515 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 3. - 12:24

Nem tudom, de másfél percnél kikapcsoltam, mert majdnem kivágtam a taccsot.

#516 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 3. - 12:28

Ez nem is a legújabb, azóta Szuhojék kijöttek a Su-47-es Berkut-tal is. Már a több mint 20 éve rendszerben levõ elõd, a Su-27 gõzkatapult és rámpa nélkül szállt fel anyahajóról. :D Szerintem tudhatnak valamit.

#517 StG

StG

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.686 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 3. - 12:37

Jesszus... :huh:

#518 Guest_Mongol_*

Guest_Mongol_*
  • Guests

Közzétéve 2008 április 3. - 12:44

SU-47

#519 packa

packa

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.825 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 3. - 12:55

Ez nem is a legújabb, azóta Szuhojék kijöttek a Su-47-es Berkut-tal is.
Már a több mint 20 éve rendszerben levõ elõd, a Su-27 gõzkatapult és rámpa nélkül szállt fel anyahajóról.
:D Szerintem tudhatnak valamit.

Ezt nem akarják betiltatni az amik? :D
A MIG-ektõl is tele volt a gatyájuk, akkor mit szólnak ezekhez?

#520 don quihote

don quihote

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.437 hozzászólás

Közzétéve 2008 április 3. - 12:59

Ezek a figurák nagyon látványossak, de a légiharcnál nincs sok jelentõsége. Nameg, ezek a bemutató repcsik, ki vannak könnyítve rendesen.
Persze, a manõvereket szokni kell, és lehetõleg nem ebéd után csinálni. :D