Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Veszprém megye

• Please log in to reply
2065 válasz a témához

#481 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 13. - 12:01

Fövenyesen van egy,a rendes mellett,lehet kutyát is vinni(és a szabadról belógni a rendesre) :dev: ,aztán Füreden is van egy,csak nemtom,hol :confused: Mi csak 6 után szoktunk,mikor ingyen van,Káptalanfüreden annyira szép a strand,hogy nagyon!

#482 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 14. - 10:32

Julius 28-29-30 Military Ob!!! 29 terep, nálunk Attyapusztán!! Ha valakit érdekel, gyertek el!!! Mindenkit szeretettel várunk!!!!! :yeah: üdv.:Aroon

Edited by aroon, 2006 július 23. - 5:43.

#483 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 14. - 11:48

Hahó, megyeiek! Prózaibb kérdésem van: Zirc környékén hol lehet olcsón venni cserépmintás bitumenes lemezt? Ne a veszprémi OBI-t mondjátok, mert azt már unom. És milyet érdemes? Mármint milyen márkájút.

#484 Zorka

Zorka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 61 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 14. - 22:03

Füreden nem csak 1 srand van....De Tihanyba a gödrös....a naggyon :kir: nincs belépõ....csak parkolódij...de azt meg ki lehet birni.. :yeah:

#485 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 15. - 8:43

Ja igen,ott szoktunk pecázni,hogy ez eddig nem is jutott eszembe!Jó volt tegnap az utcazene,de hogy mennyi ember volt...jesszus :D Ma meg esküvõ,megyek pacikat szépíteni!Mindenkinek jó 7végét,és jó lovaglást!Zorka,mikor mész mostanában lovagolni???

#486 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 17. - 14:57

Elsõsorban Veszprém környékieknek:2-es lószállító bérelhetõ,sofõrrel vagy sofõr nélkül is!Telefonszám priviben,mert nem az én számom,nem adhatom itt ki,akit érdekel,írjon!

#487 Katica431

Katica431

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 877 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 17. - 15:00

2 kutyusnak keresek gazdit,egy 2,5 éves rottweiler keverék szuka és egy 2,5 éves szálkás szõrû tacskó kan kutyának.Ha valakit érdekel,tudok képet küldeni.DE csak jó helyre!

#488 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 17. - 19:45

Szia Mam!! Már rég nem hallotam felõled! Hogy smint vagy? Végeztetek mindennel? A család jól van?Ha nincs ellenedre elmennék hozzátok meglesni Zsubét!!! :)

Edited by aroon, 2006 július 17. - 20:21.

#489 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 17. - 20:57

Sziasztok! Hát megvagyok. Nemrég szerelkülõtte fel a párom a kócerájt. Nem is gondoltam, hogy ennyire fogtok hiányozni. Még egy darabig nem tudok teljes elánnal veletek lenni, csak néha pár percre bekukkantok, (olvasgatok, hogy aztán a végén ne kelljen olyan sokat utánaolvasni, hogy képben legyek), de a lényeg, hogy van újra KAPCSOLAT! :yeah: Kissé lassabban haladtak a dolgok, mint számítottuk. Múlt hétvége szombatján kezdtük kipakolni a lakást, akkor még itthon volt Fecó, vitte a "nehezét", aztán hétfõtõl csak a fehérvári barátnõmmel kettecskén folytattuk. Keddre, mire jött a festõ, éppen-hogy üres volt a nappali-konyha-étkezõ. Minden lezárt dobozban. Amit fontosnak tartottam, azt a teraszra vittük, de persze, hogy mindig olyasmi kellett, ami miatt tíz-husz dobozt át kellett kutatni. Keddtõl reggel 5-tõl éjfélig, fél egyig folyamatosan talpon voltam. Ebbõl kb. 7-8 órai komoly fizikai munka volt a reszortom. A többi csak olyan könnyed fõzõcske, úgy, hogy a mosogatóm nem üzemelt, a gáztûzhely a nappali közepén, a hûtõt klf. tornamutatányokkal lehetett csak megközelíteni. Tele vagyok kék-zöld foltokkal, a kezeim, tenyerem körömráspoly-"finomságú". De bírom. Elhagytam az egyik szívgyógyszeremet, ami rendesen lelassított, és jól gondoltam, többet bírok így. Költségkímélés és egyéb okok miatt elvállaltam a mesterek melletti segéderõ szerepét. Kevertem az anyagot, vertem le a falat, hordtam ki a snittet, gletteltem, festettem, tapétáztam, vakarásztam a festéket ablakról-ajtóról. Közben reggeli-ebéd a kõmûvesnek, festõnek. :( (Jelentem, egész héten kenyeret ettem, és 2 kilót fogytam! :yeah: :D )Mára a dolgozósarok, a konyha bútorai helyükre kerültek, a nappali-rész is "lakható" valamennyire, holnaptól lehet lassacskán befele pakolni, minden egyes akármit elõbb megszabadítani a portól-kosztól.Most a hálószoba bútorai kerültek ide a nappaliba, holnap festik másodszor, ma a fürdõszobát ürítettem ki, (Fecó leszerelte a fregolit, polcokat, fogasokat) ezekkel is végez holnapra a festõ. Utána jön még a mázolás. Sok idõ elment az ablak kazettáival. Majd szakítok idõt, és fotózok a mostani állapotról, meg majd persze a készrõl is. Kicsit a végét járom már energetikailag, de muszáj kihúzni még a héten, aztán a többit már lassacskán, ahogy az erõmbõl telik.Hiányoztatok, hiányozni fogtok, sokat gondolok rátok. Aroon, ebben a zûrzavarban fogalmam sincs, aug. hányadikán is lesz a Halászi-i lovas tali, majd utánanézek. A nyergünkért elvileg mától mehetnénk. De a férjem már nem tud több hétvégét kikunyerálni, ma is itthon volt, holnap hajnalban elindul, és csak két hét múlva látom. Lehet, hogy 3o.-án, vasárnap megyünk az Eger-völgyébe, Tamus Antalt látogatni, s az õsmagyar nyereggel térünk már haza... :)A lovainkat csak messzirõl nézem már egy ideje, a hõségben õk is csak pilledeztek, ebben a két hûvösebb napban meg nyargalásznak veszettül... :)Jók legyetek, lovazzatok sokat, pusszantás!

#490 Pingike

Pingike

Új vendég

• Fórumtag
  • 1 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 17. - 21:37

Sziasztok!Keresek valakit Veszprém megyébõl (Ajka, Úrkút és környéke), aki szeret és tud is lovagolni, és aki szívesen járna velem ki terepre.A helyrõl ahova járok, azt kell tudni, hogy Úrkúton van, gyönyörû a táj, szépek a lovak, szabadon vannak tartva, és nem utolsó sorban mindez megfizethetõ áron.Nekem az a gondom, hogy annyira még nem tudok jól lovagolni, bár már voltam kint terepen, de egyedül még nem tudnék kimenni.Akivel szoktam járni, mostanában szinte egyáltalán nem ér rá, én pedig nagyon mennék már lovagolni.Szóval aki tud és szeret is szívesen venném ha jönne lovagolni!!! Léccilécci:) Hívhattok vagy e-mailt is írhattok: 06-20/499-57-32, pingike@freemail.hu.

#491 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 17. - 21:58

Ágimam, húzzál bele, mert a PozFec hozzád szeretne menni nyaralni 2 hétre családostúl a jövõ héten, persze all inclusive ellátásra, szarvaspörköltre, és nem bírja a felfordulást az idegrendszere, úgyhogy addigra legyen szépen minden klakkbanfrakkban.

#492 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 18. - 9:05

RIDERMAN!Jó az új kép az adatlapodon!B1

#493 Guest_Delta_*

Guest_Delta_*
  • Guests

Közzétéve 2006 július 18. - 17:06

Sziasztok!Egy lovat keresek ha valaki tud, légyszi segítsen!A LÓ NEVE: NORTONSütése: CD99058 és egy furioso csõdör.Elvileg állami mén (ha még az). Annyit tudok róla hogy nemrégen lett bejelentve a Pápai Lovasklub színeiben, de nem tudom melyik szakágban meg egyáltalán semmi mást. Tõlünk 2005 márciusában került el Scheik József fogathajtóhoz. Azóta nem tudok róla. Ha valaki tud valamit, légyszi írjon!Köszike

Edited by Delta, 2006 július 18. - 17:07.

#494 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 18. - 22:38

Ágimam, húzzál bele, mert a PozFec hozzád szeretne menni nyaralni

Hozzászólás megtekintése

Te meg mintha mára ígérted volna magad. Oszt még annyi telefon vagy valamise, hogy nemmegyek... :kv: De mán megszoktam ám! A PozFec meg majd segít befelére pakulászni, ha jön. Máaligvárom. :D

#495 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 21. - 9:37

A falakkal mi van? És a lovakkal? :) a térdem már jó, de ha surlódás veszélye forog fenn, akkor még érzékeny. meg azóta kétszer jól beütöttem, persze! :)Bundas! Hallom voltál nálunk? :D

#496 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 21. - 9:59

Sütyike téged is leamortizáltak a lovak? Engem is! :D(Angyi bénán rúgta le a hasáról a böglyöt és a combomat is eltalálta, Herceg meg megrántotta magát és ledarálta az ujjamról a bõrt. :ang: )Mindegyik egyébként a nevéhez méltóan viselkedett, Angyi igazi angyal volt, próbálkozott azért, hazahozni, vagy visszavinni a szénázóhoz, de hamar rájött, hogy mit is kérek tõle. Még terepen is voltunk! :yeah:Mulattra jött egy kislány lovagolni, és elõször ügetett rajta. Sikerült jól megmulattattnia a lánykát, tetszett neki az ügetés "rázkódása". :DHerceg, meg egy igazi herceghez méltó büszkeséggel nem akart kijönni a boxból. :gm:Köszönöm Mamci, hogy ott lehettem, és hogy elviseltél! :dev: :ang: ;)

#497 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 21. - 10:02

Na, akkor jó volt! :) Angyi baromi kényelmes, de utálom a böglyöket meg a szúnyogokat! Még mindig. :DMam is lovagolt?

#498 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 21. - 10:08

Én is utálom õket, és akkora is volt, ilyen tiszta mutáns bögöly, mint a tenyerem keresztben! :eek:Nem, nem lovagolt, csak Herceget lefutószárazta egyszer. :(

#499 Bundasb1

Bundasb1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 21. - 18:45

Bundas! Hallom voltál nálunk? :D

Hozzászólás megtekintése

Tényleg? :confused: Valóban jártam Várpalotán, de azt nem tudtam, hogy nálatok voltam. Akkor mostmár lassan sejtem, hogy ki vagy!B1

#500 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 21. - 21:36

Az üveges GyuriFokosnak a kisebbik leánya. :) Nem találkoztunk.

#501 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 21. - 22:19

Ezek meg itt a hátam megett kibeszének... :rolleyes: Sütyikém, nemsokára egyenesben leszünk. (Hála Zsubénak, aki a fél lakást kifestette két lovazás közben :D. Ez a csajszi a 4o fokban kb. olyan, mint más 25 fokban... :D) És te is tanád ki, mikor jössz legközelebb. De majd megbeszéljük Halásziban. Én mindenképp ott leszek. Ha Fecó(-ménesgazda) hazakeveredik, akkor vele, ha nem, egyedül. Aroon, majd jelentkezem, hogy egyeztessük az indulás-tanákozást valamelyik Pápa-közeli kanyarban. Bundás, Ti is jöttök? Jó lenne! Ha igen, egyeztetünk veletek is, és akkor egy egész csapat vonul innét! :)Most mennem kell, mert hajnalban kelek, fúrok-faragok-pakolászok. Jók legyetek, pussz mindenkinek, vigyázzatok magatokra!

#502 aroon

aroon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.679 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 22. - 5:41

Ok Mam!! Várni fogom! :yeah:

#503 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 22. - 11:26

Mikor is lesz ez a dolog? Amúgy én nem megyek...szerintem.

#504 Méz

Méz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.207 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 25. - 15:15

Tegnap és tegnap elõtt is nagyon jókat lovagoltam a tarka Tinával. Már reggel 8 elõtt kimentem vele, hogy elkerüljük a hõséget. A kicsi ló egyre kezelhetõbb. Elsõ nap Hidegkútig lovagoltam fel az Evetes völgyében és út közben még zuhanyoznunk is sikerült. Nem kapott el minket esõ, de elõzõ nap hatalmas zuhé lehetett Hidegkút környékén, mert a fák és bokrok levelei még igencsak vizesek voltak. Ahogy próbáltunk átvergõdni Tinával Hidegkútra az ösvényünkön, a levelekrõl ránkhulló vízcseppektõl bõrig áztunk. De ez még jól is esett - legalábbis nekem. Tina viszont laposkúszásban közlekedett a lombok alatt és olykor nemtetszõleg megrázta a fejét.Következõ nap szintén az Evetes-völgy felé vettük az irányt. Eredetileg úgy terveztem, hogy talán felmegyünk Hidegkútról a Noszlopy-kilátóhoz, de aztán Tina kicsit fogottan közlekedett (azt hiszem, megérett egy patkolásra), no meg az elõzõ napinál is melegebb volt, így aztán nem balra mentünk az Evetes-völgyben Hidegkút felé, hanem jobbra kanyarodtunk fel a Nagy-mezõre. Az árvalányhaj már elvirágzott, de legalább a panoráma szép volt (csak Tina az istennek nem akarta hogy rendes fotót csináljak róla :rolleyes: ).Visszafelé az Evetesben megkergettünk egy rókát: elénk ugrott, miközben vágtáztunk fel az ösvényen, szaladt elõttünk egy darabig, majd beugrott oldalt egy bokorba. Hazafelé a szõlõs mellett mentünk el.Lemostam Tinát, majd felvezettem a legelõre a többiekhez. Tina vadgaloppban rohant le a völgyben, miközben hangosan nyerített és höhögött. Odalent külön minden (ex)hímnemû lóhoz odament és felhívta a figyelmüket, hogy õ most sárlik, tessenek vele foglalkozni: Korrektül állta a rét közepén és nyüszögött, miközben nagyokat bólogatott a fejével. Vicces pofa. :) Odamentem a legelõn a kicsi lovamhoz is. Szépen nõdögél és magasról tojik rám. Vagyis odamentem hozzá, megszagolt(de kb. olyan pofát vágott hozzá, hogy "mi van, téged is ideevett a fene?") hagyta hogy megsimogassam, aztán tovább állt.Chany szúrt sebe nehezen gyógyul. Megint naponta ki kell mosni, mert újra folyni kezdett belõle a genny. De a csikó legalább már hízott vissza valamennyit és jókedvû. Továbbra is elválaszthatatlan az anyjától.Szépen gyarapodik a kis Döme pónicsikó is, és Franci is (a hidegvérû csikó). Õk már lassan 6 hónaposak lesznek. Döme póni létére alig valamivel kisebb, mint Franci.Annyira szép mindegyik. Egész nap el tudnék lenni köztük a legelõn. :ang:

#505 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 25. - 19:16

Gyönyörû a táj arra felétek is... :)

#506 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 július 27. - 15:56

Augusztus 11-12 : Zirc, Betyárnapok. :yeah:

#507 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 1. - 9:47

Ágimam!Nagyon boldog születésnapot Neked! Kitartást a munkákhoz még a végéig, idõt és alkalmat a lovazáshoz és fejlõdéshez és legalább az egyik álmod teljesülését kívánom. Most így hirtelen. :) :kocc:

#508 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 1. - 12:35

Köszönöm, angyalom, szerintem mindez meglesz. (Leginkább rajtam múlik.) :)Pillanatnyilag az egyetlen vágyam, hogy valahogyan mégis (akár csak egy rövid idõre) eljussunk (v. eljussak) Halásziba, az enyémekhez... :ang:

#509 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 1. - 13:10

Kedveskéim!Augusztus 5- napján nagyívû várjátékok lesznek Cseszneken!Amennyire tudom, két remek lovas remek Shagya lovakon "megrohanja" a várdombot. :kir: Ja 10 kor kezdõdnek a programok.

#510 Natos

Natos

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 1. - 13:11

Boldog, tetõben gazdag születésnapot.

#511 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 1. - 14:45

Miért van ennyi program augusztusban. 4-5 dolog lenne, amit meg szeretnék nézni, de egy napon vagy egy hétvégén lesznek... Jó lenne odaérni Csesznekre.

#512 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 2. - 11:13

Mi egy saját módszert alkalmazunk: nyergelünk és elindulunk............... :gm:KEDVES ÁGIMAM! Isten éltessen, minden jót kívánok én is! :kocc:

Edited by RIDERMAN, 2006 augusztus 2. - 13:59.

#513 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 2. - 22:51

Na, ez tényleg egy elég sajátos módszer. Kösz a segítséget. :D Kár, hogy nem minden rajtunk múlik. Egy biztos: Zircen ott leszünk. Vagy egy lóval vagy hárommal. Tudod Riderman! Nyergelünk és megyünk. ;) Gyertek ti is!

#514 RIDERMAN

RIDERMAN

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.211 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 7. - 11:45

Kellemes hetet Veszprémiek!"Lerohantuk a Cseszneki várat" szombaton, tök jó volt. Bõvebb infó a Fejéri topicban.Zircre nem hiszem, hogy megyünk, lóval nagyon messze van nekünk. Jó szórakozást annak aki eljut oda!

#515 Stokley

Stokley

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 194 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 7. - 16:29

2 év szervezkedés után tegnap reggel a Balaton felé vettem az irányt, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy személyesen is megismerkedem végre Mézzel és Szõkével, na meg, hogy lovagoljunk egyet együtt. A reggeli indulás nem sok jóval kecsegtetett, szakadt ugyanis az esõ. De úgy istenesen. Édesapámnak dolga volt Alsóörsön, gyerekeket vitt versenyre, együtt indultunk hát útnak. A Balatonhoz érve még mindig esett, Méz rám is telefonált, hogy merre járunk, mert szerinte nem sok értelme van fölmenni Szõlõsre, semmit nem fogunk tudni csinálni, a legelõn valószínûleg áll a sár, esetleg traktorral, vagy gumicsizmában jutunk föl. Mivel még életemben nem traktoroztam, na meg kifejezetten szeretek gumicsizmában cuppogni a derékig érõ sárban, megegyeztünk, hogy elmegyek, aztán lesz ami lesz./Ráaádásul, biztos voltam benne,ha maradok a versenyen, kisüt a nap, nekem meg a lovaglás helyett 100 gyerek jut aznapra. Úgy voltam vele , inkább csapjon belém valami eltévedt villám, ne az idegtõl robbanjon szét a fejem./ Mindenféle eltévedések, kérdezgetések, gyanús alakok (egy néni, akitõl útbaigazítást kértünk, úgy vigyorgott miközben az utat magyarázta, mint a macska amelyik épp lenyelte a kanárit, gondoltam is magamban, ez tuti át***ott) után megérkeztünk Mézékhez. A lecuccolás után az istálló felé vettük az irányt, ahol csak 3 ló álldogált, a lovagláshoz behozott Tina és Szenátor, és a büntetésben lévõ Pom-pom.Pom-pom deviáns viselkedésének köszönheti az istállóban dekkolást, mániákus szökdösõ, rendbontó, viszi magával a többi lovat is. Ha megbánja bûneit, mehet vissza a legelõre. Találkoztam Karesszal és Bohóccal, a 2 fedezõménnel is. Karesz maga a megtestesült gyönyörûség, olyan, mint a Dávid- szobor, csak lóban. Bohóc állítólag maga az ördög, a patái már meg is vannak hozzá, már csak a szarvak meg a villás farok hiányzik :-) Az ismerkedés után elindultunk a legelõ felé, megnézni a többi lovat is. Az esõ még mindig esett, a kaptatón fölfelé bennem pedig csak az tartotta a lelket,- majd kiköptem ugyanis a tüdõmet- hogy ha felérünk, megjutalmazom magam egy cigivel, otthon pedig az elsõ dolgom lesz venni egy hordozható oxigénsátrat.Sûrû lihegések közepette azért csak felértem, ezután Méz megmutatta a most épülõ új istállót (jelenleg még csak 2 lipicai lakik benne) utána pedig bemásztunk a lovakhoz a legelõre. Érdeklõdve, de kissé gyanakodva figyelték jöttünket, de amint látták, hogy semmiféle olyan dolog nincs nálunk, ami azt jelentené, hogy valakinek munka lesz, kiváncsian elindultak felénk. Szépen sorban jöttek oda hozzánk, üdvözölték Mézet, majd jó alaposan végigmustráltak és szimatoltak engem, mint újdonságot. Közülük /Méz Szõkéje után természetesen /Dani póni tetszett a legjobban, hihetetlen szép,csóka-szemû pej lovacska. A szimpátia kölcsönös volt, Dani jódarabig baktatott utánunk,szimatolt, bökdösött.Mézék lovai egyébként szerintem sutyiban cigiznek, mindegyik a cigit akarta ugyanis kicsórni a zsebembõl.Legközelebb ha megyek nem is répát viszek, hanem egy karton cigit. Miközben beszélgettünk, elállt az esõ és kisütött a nap. Rövid tanácskozás után elindultunk vissza a lenti istállóhoz, hogy lovagoljunk egyet. Az idõ szûkös volt, Méz ugyanis vendégeket várt póni lovaglásra 3 és 4 óra között, de egyébként sem terveztünk hosszabb lovaglást, a nyeregtõl elszokott hátsómra való tekintettel.Nem kis aggódással vártam a lovaglást, mivel szerintem vagy 2,5 éve lovagoltam utoljára Rc-nél. A nyergelés alatt tiszta gyomorgörcsöm volt, szívtam is egymás után a cigiket rendesen, a pucolást és a nyergelést ugyanis Méz csinálta, mondván hátasom aranyos ló, de szereti eltaposni, falhozpréselni, utána pedig kiköpdösni a csontjait annak, aki bemegy mellé, így ezt jobb szereti õ csinálni. / Jó, szó szerint nem ezt mondta, de valami hasonlót :-) / Méz pillanatok alatt felnyergelte a lovakat elindultunk hát a felszálló helyhez, merthogy itt olyan is van. Nem kell semmi extrára gondolni, csak egy kis természetes domboldalra, ahonnan a rövidebb lábú hölgyek (by Méz) könnyebben fel tudnak szállni. Na, mondtam is neki, hogy nekem nem a rövid lábam okozza a problémát felszállásnál, hanem a nagy seggem, meg a gravitáció. Mindegy, nyeregbe pattantam ( értsd: valahogy felvonszoltam magam) és mivel se a nyerget nem rántottam le, se a lovat nem döntöttem fel, elindultunk. Elõl Méz ment Tinával, mi pedig Szenátorral követtük õket. Szenátor hatalmas, gyönyörû sárga herélt. Az elindulás utáni elsõ percekben furcsa is volt, hogy kerültem én ilyen magasra a földtõl, sõt, láttam is magam elõtt, hogy milyet fogok róla katapultálni. Méz kifejezetten azért ültetett Szenátorra, mert õ az egyik legmegbízhatóbb lovuk, a gyerekek, kezdõk is simán felülhetnek rá. Nem is csalódtam Szenátorban, nagyon jó volt rajta lovagolni. A kb. egy órás lovaglás során Méz elvitt az Evetes- völgy felé, ahol egybõl az ugrott be, hogy milyen király lesz, én leszek az elsõ, aki beleborul a patakba, de csak miután leesett a lóról és legurult a domboldalon. A völgybõl felmentünk a Nagy-mezõre, ahonnan a szép, tiszta idõnek köszönhetõen nagyon szép volt a kilátás, gyönyörû hely. Ezután sajnos már vissza kellett fordulnunk, de hazafelénem a patakparton, hanem az erdõben jöttünk. Irigykedtem is Mézre rendesen, õ ugyanis kobakjának, és alacsony Tinájának köszönhetõen simán átbaktatott a belógó ágak alatt. Ezzel szemben én nem gyõztem hajolgatni, erre menni, arra menni, hogy az erõszakos, arcomba aktívan beépülni akaró ágakat elkerüljem.Szép lassan visszaértünk az istállóhoz, már kezdtem örülni, hogy megúsztam esés nélkül a lovaglást. Szenátort leparkoltam, majd nagy örömködve leszálltam. Szó szerint. Sikerült ugyanis úgy leesnem a lóról, hogy már rajta sem ültem. Leszállás közben ugyanis egész egyszerûen nem talppal, hanem seggel értem földet.Pontosabban még talpra érkeztem, de a következõ pillanatban seggre ültem.Mondtam én, hogy a seggemre ható gravitáció okozza a problémáimat :-) Méz is csak lesett, a megdöbbenéstõl még röhögni is elfelejtett, annyit tudott csak kinyögni: Ezt meg hogy csináltad? Válaszolni nem tudtam, ugyanis én magam sem tudom. Mondtam, magam vagyok a megtestesült szerencsétlenség.Mindegy, Szanátor is csak csodálkozott, hogy milyen egy nyomorék ez, õ a lelkét kiteszi, hogy a lovaglásból egyben hazavigyen, ez a hülye meg a leszállás után kitöri a nyakát :-) Visszavittük a lovakat, lenyergelés, majd vártuk Méz vendégeit, akik pónilovaglásra jelentkeztek be 2 éves kisfiúkkal. Közben Méz tett-vett, majd szólt, hogy ha bemerek menni Szenátorhoz, pucoljam át kicsit, ahol megizzadt. De ha látom, hogy sunyul, szemétkedik, vagy éppen nekikezdene, mentsem az életem!Felkaptám hát a kefét és nagybátran elindultam Szenátorhoz. Szépen odaköszöntem neki, közöltem, hogy én márpedig most bemegyek és lepucolom, és õ lesz szíves nem felrúgni, agyontaposni, megharapni és egyebek. Hozzátettem még, hogy engem nem etett meg vele, hogy ez neki nem esik jól, meg egyébként is, inkább álldogálna koszosan,büdösen? Hát nem, tetszik avagy sem, de én szépen megpucoválom, sõt, még a legyeket is elkergetem, meg egyébként is, ha már eddig nem akart kicsontozni, ezután se tegye. Szenátor egész végig csak állt, hegyezte a füleit, döbbenten hallgatta, hogy mit magyarázok én neki. Olyannyira nem értette a helyzetet, hogy még mocorogni sem mocorgott, sõt felrúgni is elfelejtett :-) Nemsokára megérkeztek a vendégek is, a lovaglás pedig annyira jól sikerült, hogy miután elindultak haza, negyedóra múlva újra ott voltak, mert a gyerek végigbömbölte az utat, hogy még lovagolni akar :-)Gyorsan elment az idõ, este 6 körül pedig már el kellett indulnom hazafelé. Remekül éreztem magam, még visszatérek :-)

#516 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 7. - 18:41

Gratulálok, irigyellek, ügyesek vagytok! (Éjjen Szenátor! És Méz! Ja, és Stokley! :D :yeah: )

#517 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 7. - 20:02

Ezt jó volt olvasni, tényleg. :) (pedig nem mindig szoktam ilyen hosszú beszámolóba belekezdeni :D )

#518 Stokley

Stokley

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 194 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 7. - 20:45

Bocsánat, kicsit tényleg hosszúra sikerült.A legközelebbit majd rövidebbre fogom.. amire remélem nemsokára sor kerül :) Kicsikartam Mézbõl egy ígéretet, miszerint elvisz egyszer a Koloska- völgybe.

#519 Sütyi

Sütyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.457 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 7. - 20:49

Nem kell rövidebb, csak én vagyok lusta. Nem volt ez olyan hosszú, ha már nekiállsz. :)A Koloska-völgybe? A füredi Koloska-völgybe?

#520 Ágimam

Ágimam

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 6.208 hozzászólás

Közzétéve 2006 augusztus 7. - 22:03

Bocsánat, kicsit tényleg hosszúra sikerült.A legközelebbit majd rövidebbre fogom.. amire remélem nemsokára sor kerül  :) Kicsikartam Mézbõl egy ígéretet, miszerint elvisz egyszer a Koloska- völgybe.

Hozzászólás megtekintése

Nehogymá' rövidiccsé!!! Ez így jó, ahogy van. És bocsánatot meg akkó' kérjé',ha lopsz, csalsz, hazudsz! ;) Na, a Koloska-völgy lesz ám a katarzis-élmény! Gyönyörû! (És milyen rég jártam arra is...:()Várjuk a legközelebbi (hosszú!) beszámolót! :yeah:[Katám, szerintem a Koloska-völgy nem Füreden van. :kv: Vagy én tévedek? :confused: ]

Edited by Ágimam, 2006 augusztus 7. - 22:04.