Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Itt a szezon azaz jönnek a szúnyogok, kullancsok..

• Please log in to reply
793 válasz a témához

#481 sszeleburdi

sszeleburdi

Új vendég

• Fórumtag
  • 25 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 14. - 20:39

Ahogy olvasom legtöbben a fokhagymára szavaztatok, úgyhogy én is ki fogom próbálni Felhõcskével! Amúgy is imádja a hagymát is! Csak ne lenne tõle ilyen büdi ... :)

#482 offi

offi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 241 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 14. - 21:00

a fokhagyma az tényleg jó, és a lovak többsége szereti is. amugy még amit tudok ajánlani, azt a drága volt edzõmtõl kaptam, titkos recept, egy flakon víz, 40 csepp citronella, eukaliptusz, teafaolaj meg kakukkfû azthiszem:) de az utolsóban nem vagyok biztos. izzadásig nagyon hatékony, meg csillapitja a csípéseket is ha már vannak, ja meg mi magunkra is fújtuk, mert természetes. :)

#483 lisawica

lisawica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 15. - 6:13

Ez agrobe "titkos" receptje :D http://www.paci.hu/f...&...st&p=371361 (már több helyen is láttam, agrobenak lassan jogdíjat kéne szednie, meggazdagodna :D :yeah:

#484 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 15. - 8:43

az eukaliptusszal csak ovatosan láttam lovat felholyagosodni ,nem volt szép.A doki szerint allergiás volt rá,én azota nagyon félek az eukaliptusztol.Igaz nem az én lovam volt de akkor is.

#485 offi

offi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 241 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 16. - 0:10

bizony bizony agrobe-é :) az én drága volt edzõ nénimé:):D

#486 Ramoni

Ramoni

Új vendég

• Fórumtag
  • 20 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 18. - 17:35

Sziasztok. Bróbáljátok ki a TOP SPOT ONT. Csak csepektetni kell bizonyos hejekre és min.14 napig megvédi a rovaroktól.

#487 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 18. - 21:17

Szia, engem érdekelne, hol lehet beszerezni? Korábban használtam már hasonlót, és szvsz nagyon jók. (kullancs ellen legalábbis) ;)

#488 Ramoni

Ramoni

Új vendég

• Fórumtag
  • 20 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 19. - 6:55

Szia, engem érdekelne, hol lehet beszerezni? Korábban használtam már hasonlót, és szvsz nagyon jók. (kullancs ellen legalábbis) ;)

Szia neKem a doki rendelte meg.Csak sajnos nem tudom hogy nálatok van e.Nálunk és Cseországba már van.

http://www.webyshopp...on-25ml/601/913
Ez az a termék.

#489 Dincsi

Dincsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 225 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 19. - 8:35

Szia

Nálunk az állatpatikában tavaly meg lehetett rendelni. Megkérdezzem?

#490 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2009 május 19. - 20:44

Még egyenlõre van Bayofly-om és kullancs ellen az is bevált, de megkérdezem én is a patikában hogy lehet e beszerezni, ha nem megy akkor lehet élek majd a lehetõségel. Köszönöm.

#491 Dincsi

Dincsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 225 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 1. - 8:11

Sziasztok. Kérdésem lenne: többé kevésbé bevált a fokhagymás kezelés, sokkal kevesebb légy, bögöly van nálunk. Viszont, megjelent egy - számomra - új légyfajta, "aki" magasról tesz a fokhagymára. Kisebb, mint a normál házi - istállólégy, szürke, háromszögletû szárnya van, és bazi nagyot csíp. Rendes fullánkja van. Na most, a csípés helye bedagad, kifakad, olyan, mint egy mini tályog. Kezelésére Betadint és Neogronormont használunk, el is múlik lassan, csak a sötét színû pacik néznek ki furcsán. Miután csak tavaly augusztustól vannak lovaim, nekem ez teljesen új. Tudtok errõl valamit?

#492 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 1. - 15:04

embert is nagyon csíp és égetõen fáj,nagyon kellemetlen kis dögök :mad:

#493 pacifan96

pacifan96

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 856 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 6. - 16:47

ok akkor mostmár tudom hogy mi csípett meg,és mit csaptam le lovaglás közben a vállamról :D amikor megcsípett azthittem lefordulok a nyeregbõl....és vajon szegény ló mit érezhetett....nah meg a bögöly is kiszemelt magának,meg a lovat is szegénykét nagyon megcsípte de megkapta az érte járó halálbüntetést...

http://images.google...ttp...l=hu&sa=G

itt van EGY KIS BEMUTATÓ A mi ellenségünkrõl....

#494 Dincsi

Dincsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 225 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 8. - 12:11

Igen ez az a dög. De hogy lehet házilag eltüntetni? A Neostomosanos lemosás lovaglás elõtt jó, tényleg hat. De nem tudom, ezt milyen gyakran lehet. Meg egyébként is, ha leizzad, vagyunk ahol voltunk. :eek:

#495 debebe

debebe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 637 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 8. - 15:48

A Bayofly szarvasmarhákra van törzskönyvezve, de ez nem azt jelenti, hogy saját felelõsségre lóra ne lehetne használni.
http://www.equus.hu/...ur-on-1%-500-ml

#496 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 8. - 16:11

Hát, az nekünk is jó lenne. :( Merthogy a szokásos legyek-böglyök-szúnyogok mellett van még egy külsõ élõsködõnk, amit nem tudok beazonosítani. Nagyon kicsi (alig 1-2mm), barnásvörös színû valami, ami a has alján, illetve újabban már a szügyön is vért szív. Nagyon ragaszkodó, sima lesöpréssel nem is, csak erõteljesen lehet eltávolítani. Mondjuk lehet, hogy elsõsorban nem is ló, hanem sertés élõsködõ, mert mellettünk azok vannak. Ráadásul a mindenféle bogarak hatására a pacinak csúnya lett a bõre, kb. fél centi átmérõjû helyeken hiányzik róla a szõr, mindezt most már féltenyérnyi részeken a szügyön, hasalján, nyakán, vállán. Úgy néz ki, mintha megrágták volna. Nem sebes, nem viszket, csak nincsen szõre. Van ötletetek, mivel tudnám kezelni?

#497 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 8. - 18:11

Idõközben összefutottam a dokinkkal a lovardában. Kiderült, hogy enyhe, kezdõdõ nyári ekcéma. :(

#498 Nyanya

Nyanya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.451 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 9. - 7:27

Idõközben összefutottam a dokinkkal a lovardában. Kiderült, hogy enyhe, kezdõdõ nyári ekcéma. :(

Nincs szerencséd ezzel a nyári ekcéma dologgal ...:( Lehet, hogy tényleg a hely az oka...

#499 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 9. - 8:40

Egyrészt lehet, másrészt legjobb tudomásom szerint a nyári ekcéma viszket, mint a rohadás. A kopasz foltokon én tennék egy próbát valamilyen gombászcuccal, pl. Imaverollal, ill. az aprócska dögök ellen teljes Neostomosanos vagy Neocidolos lemosást (ami már csak a böglyök, legyek miatt sem hülyeség.) Mielõbbi jobbulást a lóállatnak!

#500 gustilo

gustilo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 220 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 9. - 9:22

Köszi! :( A doki szerint csak akkor viszket, ha fertõzõdik, pl. gombával, addig nem. Szinte biztos, hogy a hely miatt van, a friss lótrágyán mászkáló valami dárdás légy, meg apró trágyalegyek miatt. Teendõk: most néztem, a horze-ban van nyakra is felérõ takaró, meg a dokitól kapok valami német spray-t, ami jó rá; ezen kívül napi fertõtlenítés a problémás tájakon, meg heti lemosás a Rosi által említett szerek valamelyikével + aktív légy elleni védekezés, legalább a bokszban. Ennyit tehetek, tavasszal meg megy a paci legelõre - részemrõl végeztem a bokszos-karámos lótartással. :mad: És akkor van esélyem, hogy rosszabb nem lesz.

#501 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 12. - 7:45

Sziasztok! Konkrétan szúnyogok ellen mit tudtok javasolni lovakra?

#502 gidrángirl

gidrángirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 12. - 16:06

Fokhagymát az abrakba. Mi próbáltuk a fokhagymás nyalósót is, de az nem vált be, mert nem nyalták. (Vajon csak a mi lovaink ilyen finnyásak? :rolleyes: )

Edited by gidrángirl, 2009 július 12. - 16:06.

#503 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 12. - 19:38

Az enyémek sem nyalják a nyalósót,eddig 3-félével próbálkoztam. Ja,sokan mondjátok a fokhagymát,de a környéken akik ezt a módszert használják,is panaszkodnak a szúnyogokra,nem igazán hatja meg õket,és nálunk már tömegesen beborítják a lovakat,ecettel kenem õket,az használ minimális ideig...

#504 Dincsi

Dincsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 225 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 13. - 8:30

Mi fokhagyma granulátumot adunk, napi 1 evõkanállal, mert többet nem hajlandóak megenni, este. Szúnyog, bögöly normál légy csak elvétve van. Persze, ezekbõl is van olyan "aki" nem ismeri fel, hogy ettõl futni kell, de kevés. A szuronyos istencsapása ellen pedig neostomosan, csak jóval gyengébb higításban, mint a papíron olvasható. Szóval, ez most így bevált, csak kicsit macerás.

#505 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 13. - 10:41

Köszönöm szépen!Neostomosan-al most mostam le õket,közben a bögöly vígan lakmározott,de ki lett nyírva!!!

#506 Dincsi

Dincsi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 225 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 13. - 10:44

Következõ variáció: + 1 ember, + 1 légycsapó :dev:

#507 gidrángirl

gidrángirl

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 726 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 13. - 15:51

Jelentem, az új lovam végre hajlandó megenni a fokhagymát! :D 3 fángli abrakba 1 gerezd fokhagyma, picikre felvagdosva, jól elkeverve. És simán befalta az egészet, pedig eddig beleszagolt, és otthagyta :) Ecet??? :D És beválik? Jól hangzik, lehet, kipróbálom majd...

#508 vezer

vezer

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.615 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 13. - 16:33

ecet?????????én eddig csak arról hallottam hogy almaecet és bele a vízbe amit megisznak.De nem tudom az arányokat sem.Ám én lehet maradi vagyok :D

#509 Széphajnal

Széphajnal

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.862 hozzászólás

Közzétéve 2009 július 13. - 21:16

Az ecetet csípések enyhítésére kezdtem használni,/még gyerek koromban nagypapámtól tanultam/ és már nem tudok mit kitalálni szerencsétlen lovaknak a csípések ellen,ezért kentem be a nyakukat,és az arcukat ecettel,mert már nincs rajtuk egy pukli nélküli terület sem,és észre vettem,amíg szúrós szaguk van,addig csak fele annyi repked körülöttük. Sokáig nem használ,de így valamivel nyugodtabban tudnak enni legalább.

#510 suttogók

suttogók

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 297 hozzászólás

Közzétéve 2009 október 4. - 23:05

Sziasztok, Ki tud valamit a fekete legyekröl? Kicsi apró és allergiát okoz a lónak? :eek: Ma ugyanis 4 lovat csiptek meg és mind allergiás lett, ebböl 1 lónak a csipések helyén folyik valami lé. Dokit hivtunk kaptak szurit reméljük javul az állapotuk. A fejük olyan lett mint a varangyos békáé. Elsö látásra azt hittük darázs csipte meg öket vagy a legelön valami mérgezö növényt ettek. Amig az Orvos nem jött kálcimuskot kaptak izomba de semmi változás nem történt. Újabb mutáns faj? :huh:

#511 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 11:57

Áááááááááá! :mad: Nem hiszem el! Itt a jó idõ, legelõszezon, erre mi történik?! Rajokban lepik a lovakat az icipici fekete kislegyek, muslincák, vagy mi a szöszök. Úgy kell lesöpörni-dörgölni róluk, nem is láttam még ilyet. A szúnyogokról nem is beszélve. Most meg majd jönnek a böglyök is. Tiszta vér meg kis fekete légyszar a lovak hasa, nyaka, szügye, kukija, szeme körül, meg a patájuk, ahogy rúgják a hasukat. Az üszõnek is vérpöttyös mind a négy tõgybimbója, az egyik el is van picit dagadva. A fokhagymát kiröhögik (mármint a legyek), az illóolajos agrobe-koktélt szintén. Hideg vizes, illóolajos dörzsis szivacsos lemosás (majd összerogynak gyönyörûségükben :) ), bepanthen kenõccsel vastagon kenés - de egy nagy tubus kenõcs 4 lóra meg a bocira egy hét alatt el fog fogyni. Milyen praktika van még? Volt valami szer, amit a gerincükre kell csöpögtetni, mint kutyáknak a spot-on-t. Ez mûködik? Mi a neve, hol lehet beszerezni?

#512 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 12:07

A Bayofly jó lehet, de túladagolni könnyû. Ez pedig nagyon erõs égetõ-fájó viszketést okoz a lónak. Tavaly megjártam vele. Egy dombra fel vágta után lerogyott az Atis. Ott kaptam szélütést-õszülést, azt hittem hõguta vagy szívroham és az imádott lovam rögtön itthagy. Amit átéltem seperc 10 perc alatt azt nem kívánom senkinek. Mire rájöttem hogy a lecsöpögtetett marhoz éppen hozzáérõ nyereg a megizzadt lovon okozta a ló "haláltusáját". Ez úgy nézett ki hogy lefeküdt, felkelt csak egy oldalra volt hajlandó fordulni, újra lefeküdt. Hívtam azonnal segítséget, majd eszembe jutott, mikor felállt a ló megint hogy végignyomkodjam a nyereg alatt. Aha. 5 másodpercen belül otthon volt. Én kb. 10 perc alatt értem utána haza. A végsõ leltár a lefürdetett, megnyugodott lovon letaposott pártaszél, itt-ott horzsolás 1 hónap pihi. (meg az ideg, hogy az õrülten vágtázó ló a falu közepére tért haza ugyebár) Ami jó lóra: Farmhaus készítmény , Pickstop a neve, 2 éve csak 1 patikában lehetett beszerezni Debrecenben (vmi Bécsi út vagy vmi hasonló nem emlékszem) de ha van más lóra törzskönyvezett szer engem is érdekel, illetve ennek utánajárok én is ez kapható e még.

#513 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 12:13

debebe-t kérdezzétek meg. www.equus.hu fent van a száma is. nekem mindent beszerzett, pedig agyaltam vagy két napot, hogy mit vegyek izomszakadásra. Mondjuk lehet, hogy azért csuklok naponta, mert szid. :)

#514 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 12:36

Debebe honlapján találtam ezt: Flystop gel, Flystop oldat. Ismeri valaki?

A Bayofly lóra nincs törzskönyvezve, persze ettõl még jó lehet. Meg jó drága, majdnem 19000 Ft...
A Pickstop-ot a neten nem találom, tényleg valami ritka cucc lehet. Chyki, neked mi a tapasztalatod vele?

#515 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 12:41

debebének nem csak az van, ami rajta van a honlapon, kérdezzétek meg...

#516 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 18:23

Amikor a Pickstopot használtuk kullancs nem volt a lóban, de a böglyök ugyanúgy zabáltak. Most a fújókás Phaser-t használom, az jó, igaz kilovaglás elõtt kell lefújni, de cirka 5 óra múla is elég büdös volt még a lóállat.

Edited by chyki, 2010 április 27. - 18:30.

#517 bejci

bejci

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 35 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 20:21

Nagyon jó még a Neostomosan is, nagyon büdös de mindent távol tart. És olcsó is: 1 ampulla 450 ft és 1 liter vizben kell feloldani. (kutyára is jó)

#518 Szörpi

Szörpi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 67 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 27. - 20:43

sziasztok!
ismeri valaki ezt?
Posted Image
mi a véleményetek róla?

#519 kátyus

kátyus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.487 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 28. - 7:20

Amikor a Pickstopot használtuk kullancs nem volt a lóban, de a böglyök ugyanúgy zabáltak.
Most a fújókás Phaser-t használom, az jó, igaz kilovaglás elõtt kell lefújni, de cirka 5 óra múla is elég büdös volt még a lóállat.

chyki! mi a teljes neve ennek a Phaser-nek? mekkora, mennyibe kerül, és hol vetted? :)

#520 chyki

chyki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.686 hozzászólás

Közzétéve 2010 április 28. - 11:15

Leovet Power Phaser 3500-4000 ft körül van, 500ml-es kiszerelés. (magamra is ezt fújom) Én a hatvani lovasboltban vettem, de szerintem elég sok helyen kapni, ahol Leovet termékeket árulnak.

Edited by chyki, 2010 április 28. - 11:17.