Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Börzsöny

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
800 válasz a témához

#481 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 4. - 23:39

Közhirré tétetik!Szezonnyitó, túrát szervezünk a nógrádi várhoz 10-én szombaton. Az indulás 10-kor Rétságról. Már az út is gyönyörû, végig a Börzsöny lábánál. Lóval egészen a várfalak közé fel tudunk menni. Pihenésképpen a várvendéglöben, (aminek messzeföldön hires konyhája van) eszi-iszi. Az ut kb: 5-6 óra. Ló van bõven.A túra ára: 5000Ft. Természetesen saját lóval csak eszi-iszi költség.Az ár az eszi-iszit nem tartalmazza. Várunk mindenkit sok-sok szeretettel. Már vagyunk 6-7-en.

#482 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 5. - 11:13

Vasárnap hallottam a pletyust Bélától, hogy lesz nógrádi túra!!! Alig bírtam kivárni, hogy hétfõn leellenõrizzem és kivegyem a szabimat.Olyan vigyori fejjel mentem be, hogy Ella egybõl elkezdett faggatni. (Tudta, ha én ennyire vigyorgok, csak ló lehet a dologban!)Lerendezve, minden oké, Szami drága, 3 hely stipistop: Ella, Joci és én. (Bár még nincs hivatalos adat a suliból, hogy a gyerekeknek van-e tanítás szombaton illetve megadják a "szabadot" igazgatóilag Azt még nem tudom, mi a fenét csinálok, ha suli lesz a gyerkõcnek. Mert akkor kiborul. Nagyon. Lehet adni szülõi igazolást a lógásra? :gm:"... Marha nagy a sár itt a Böri környékén, jöhetne egy kis jóidõ. De érzitek, hogy a szél már a tavaszt idézi? ... "

Az a nagyobb baj, hogy a lovak is érzik. :)

No comment.Aláírás: Beszari Anikó :D

Edited by G.Anikó, 2007 március 5. - 11:14.

#483 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 7. - 13:55

SOS! Szolgálati közlemény! Ha Kulcsár Nelli vagy Andi olvassa véletlenül a topicot, kérlek hívj fel, mert az egyik számotokat eltüntettem, a másikat meg nem bíírom elérni. :D

#484 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 8. - 14:30

http://www.paci.hu/f...&...st&p=460646Megtaláltátok már az Istállónapló topicot? Nem, nem tagadom meg a börzsönyi barátaimat, de Szaminak olyan sokat jelent az a topic, hogy néha belekontárkodom - nehogymá jól érezze magát :gm: :gm:

#485 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 22. - 8:40

Hol vagytok?Már megint meghal a topic a tavasz-õsz szezonra?Azért néhány sorral megerõltethetnétek magatokat, hogy ne mindig az én hozzászólásom legyen az utolsó! :D Ráadásul nem akarok magammal beszélgetni. :gm: Hétvégén jókat lovagoltunk, a bazi szél ellenére. Mivel Nádja csütörtöktõl minden nap mozgott,szombaton már közel három órásat kampalyogtunk. Van egy nem éppen meredek emelkedõ, ahol általában nem bír végig vágtázni, többnyire lemaradunk a többiektõl.Szombatra már olyan jó formában volt, hogy gyönyörûen kivágtázott rajta, túl a dombon és még utána is. Nem maradtunk le a többiektõl. Most szomorú vagyok, mert hétfõtõl minden nap esik az esõ és Nádja bent van az istállóban.Bár ez "nyáriasított" istálló, jó nagy belmagassággal és állandó szellõzéssel, szóval nincs túl nagy ammónia szint. Ella lova Csinos, nagyon tuti. Kíváncsi vagyok, meddig fejlõdnek még a "kicsik" így együtt. Édesek és nagyon ügyesek. Igaz, félig amerikai ügetõ (a másik fele furi), eddig volt, hogy gyorsügetett lassú vágta helyett - de mostanra szépen összeszoktak. Már nem csal. . . . Na, szépen írjatok, mert megbántódom! ;)

#486 Cavalcante

Cavalcante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 211 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 23. - 11:30

Gyorsan írok valamit,nehogy G.Anyó megharagudjon.Nemcsak Te ,én is szoktam utolsó hozzászólo lenni.Tudom mit érzés,hol a fiatalos lendület?A farsang jól sikerült,nagy sikerem volt a lódarázzsal.Szálem nagyon jól viselte a fején himbálózó csápokat.Kellemes jó hangulatu összejövetel volt,harmadik helyezésselHa megkapom a képeket megpróbálom felrakni.Segítséggel(Anikó)Lovas Üdv: Cavalcante

#487 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 25. - 20:26

Fekete pont Anikó! Merre csavarogsz a hétnek a végén mi?? A lovad meg a falat nézi he?! Jocit mentesitem a lecseszerintés alól, mert õ kijött 5 percre. És semmiféle esõ, sár meg az iskolám nem ment fel téged, mert a tegnapi edzéselmélet és módszertan konzultációm után igen jólestél volna nekem.Juteszembe! Mikor gyünnek a fotók amiket csináltál a multkor? Vagy nagyon gáz?

#488 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 26. - 19:41

Húúúúúúúúú :rolleyes: Majd szóban kimagyarázkodom! :rolleyes:

#489 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 27. - 19:18

Cav, nagyon-nagyon gratula!!! :D Képet! Képet ! Képet! :D Jöhetne egy kicsit kevésbé nedves idõszak. Jó lenne a hétvégén lovagolgatni - túlzott iszappakolás nélkül. Nem tudom, hogy vagytok ezzel az óraátállítással, de nekem fárasztó. Alfában voltam tegnap is, ma is.De az esték végre hosszabbak, egybõl kint voltunk az istállóban. Végre lehet meló után lovagolni! :ang:

#490 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 28. - 18:52

Végre lehet meló után lovagolni! :ang:

Meg meló közben is :D Az ebédidõ megint kint talált az istállóban. Nagyon királyságosat mentünk: Kriszta, Szami meg én. Jó, hogy kiskorú és pasi nem volt velük. Végigröhögtük - poénkodtuk az utat. Kolosszális volt a jókedv. Az egyik kisebb tisztáson ügettünk át pont egy kanyarban, ahol mögöttem (nagyon közel) megmozdult a növényzet. Nádjus ugrott és elindult vágtában: nem néztem hátra - nem volt rá érkezésem, hogy megnézzem, mi mozog ott hátul. Mókás volt, mert Szami csak bámult visszafelé. Aztán mondta, hogy nagyon közel, kb. 2-3 méterre mögöttem mozdult egy hatalmas szarvas, akkora, mint a lovam. Azért jó, hogy nagy hirtelen nem láttam meg. Azt hittem nyúl és így nem ijedtem meg :D 20 perccel odébb pedig 4 gyönyörû õz ment át elõttünk a földúton és ment végig az utunkon: mégcsak nem is vágtáztak, kényelmes tempóban kocogtak fölfelé. Látszott rajtuk, hogy nem volt kemény a tél, nem voltak soványak. Végig sütött a nap és a tavasz ezerrel tombolt. Ibolyák, vadvirágok, énekelõ madarak és kíváncsi nagyvadak. Bizony nagyon kemény akaraterõmbe került, hogy visszamenjek az irodába. Jövõ héten végre kiveszek 1 nap szabit. Meg utána is :gm:

#491 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 29. - 18:04

Mikor látom már azokat a fotókat, amiket legutóbb csináltál? Naaaa! Lééécccciiii!

#492 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 március 30. - 5:56

Oké,oké, igazad van.Fel is töltöttem - szerencsére megtaláltam az FTP feltöltést és így egyszerre felpakolta mindet a gép - bár egész éjszaka ment, de szerencsére nem kellettem hozzá :D Szami, viszont nem volt idõm kiválogatni, szóval mindet, vegyesen. Majd kitörlöm késõbb a béna képeket.Itt vannak azok is, amiket Te csináltál a sétán.http://kep.tar.hu/ga.../50430848?o=0#2

Edited by G.Anikó, 2007 március 30. - 5:56.

#493 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 12. - 12:25

Na . . . . . . ? . . . ? . . . ? Halihó, hol vagytok?Azt ne mondjátok, hogy egész húsvéti szünet alatt végig lovaztatok (mi igen :yeah: ) és nem tudtok egy szegény árva beszámolót írni! :mad: Olyan gyönyörû a tavasz, hogy reggelente komoly akaraterõmbe kerül, hogy bejöjjek az iroda kapuján.Pedig a dombon túl vár az istálló . . . Elég nehéz összeszedni, hogy mirõl is írhatnék, annyi apró érdekesség történik. Az erdõben olyan bódító virágillat van, hogy a lovam prüszköl örömében.Hála a száraz idõnek, elég jól van és nem is igen köhög.Viszonylag hosszabb vágtákat is könnyedén bevállal, nem próbál meg pihenni. Pedig emlékszem, február környékén néha még az ügetés is nehezére esett.A legelégedettebb és legboldogabb mégis akkor vagyok, amikor lovaglás után kivisszük a lenyergelt lovakat a nagy rétre és ott prüszkölve, fújtatva, nyögve habzsolják a friss füvet. Végre Ella is tudja már vezetni Csinosát, Szamiék nagyon szépen kézhez szoktatták õt. Emlékszem, amikor októberben idejött, még én sem mertem vezetni: hatalmas ugrásokkal szelte át a karámkaput a földre rakott rúd felett, amikor be akartuk vezetni. Sima séta alatt is folyton elhúzott. Valaki segíthetne: 2 és fél hektárra be kell ültetnünk legelõfüvet. Van ötletetek, hogy milyen fajtát vegyek?

#494 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 24. - 19:06

Meghalt a Börzsöny topic :nem: Senki sem tolja ide a képit. :o A fûre feltett kérdésemre meg má' egyébként sem kell válasz: már megvettem. Olyan, amilyen. :huh: Végre esett néhány csepp esõ, olyan jó esõillat van. Cav. itt volt két hete szombaton, lovagoltunk egy jót. (Remélem õ is így godolja! )

Edited by G.Anikó, 2007 április 24. - 19:07.

#495 Cavalcante

Cavalcante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 211 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 25. - 17:40

Meghalt a Börzsöny topic :nem:
Senki sem tolja ide a képit. :o
A fûre feltett kérdésemre meg má' egyébként sem kell válasz: már megvettem.
Olyan, amilyen. :huh:
Végre esett néhány csepp esõ, olyan jó esõillat van.
Cav. itt volt két hete szombaton, lovagoltunk egy jót. (Remélem õ is így godolja! )

Bizony,bizony megerõsíthetem.Tinipacival nagyon jól kijöttem.
Az idõ csodás volt,jól lebarnultam,a társaság tökéletes volt.
Hétvégén is szeretnék csatlakozni a T. pereputtyhoz,vasárnap vagy hétfön.
Majd hívom Amandát,de ha úgy is találkozolvele drága Anikó lécci említsd meg.
A topik egyébként tényleg agonizál.
Lovas Üdv Cav

#496 LETTI

LETTI

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 616 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 25. - 18:23

Sziasztok! Itt vagyok én is! :) Ebben a szép idõben egyre kevesebbet vagyok itthon, és egyre többet lovazok! Ma is éppen kint voltunk tereplovagolni. Csodaszép az erdõ, és ezek a tavaszi virágillatok, és a madárcsicsergés...na meg, hogy ilyen jókat lovagunk, ezt nem cserélném el semmire! Örülök, hogy Ti is jókat túráztok! És mostmár igyekszem majd gyakrabban jelentkezni! :ang:

#497 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 26. - 0:12

Nekem mindkettõ jó drága Cavalcante! Bár jobban birnám, ha hétfõre jönnénk össze, aki él és mozog! Vegyetek ki szabit, vagy mittomén. Vasárnap mindig egy csomóan vannak. Hétfõn meg még a fü sem nõ. De egyébként tényleg mindegy. Lemondok mindenkit, ha jöttök! :D :dev:

#498 Cavalcante

Cavalcante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 211 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 26. - 20:40

Okés a hétfõ,megbeszéltük! Bár most a 4 napos ünnep része. Vasárnap este megbeszéljük.

#499 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 április 30. - 19:42

Szia Letti, dejóhogyvégrejelentkezel! :) Itt volt ma Cavalcante, jót kirándultunk. :yeah:

#500 LETTI

LETTI

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 616 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 1. - 17:44

Sziasztok! És merre kirándultatok? Nagy túra volt? Meséljetek! Én is nagyon jókat lovagolok mostanában, kint terepen is, meg bent a pályán is. A lovak szépen dolgoznak, nagyon meg vagyok velük elégedve;nemsokára elkezdek majd megint ugratni is!

#501 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 3. - 18:50

Folyton csak rohanok mostanában, ha meg akad néhány órám, akkor persze megyek az istállóba. Ritkán ülök le a gép elé, de még mindig gyakrabban, mint Ti :D A kirándulás alatt egy kicsit nagyobb kört értettem: elmentünk Tolmács mellett a Börzsöny felé a vasútig, utána Berény felé vissza. Ez olyan bõ kétórás út, sok ügetéssel és néhány vágtaszakasszal. Nem szoktuk nagyon hajtani a lovakat, ha kicsit le is izzadnak, visszaszáradnak a lépés alatt. Emiatt Nádja is bõven bírja akár a többórás távokat is. Sajnos most nagyon be van határolva az útvonalunk a sok kitelepített méh miatt. Vasárnap Szami megtanított lófarkat mosni :D - Nádjus csillogott-villogott. A sörényét is levágtam egy kicsit, csak úgy egyenletesre. Nem akarózott visszaengedni a karámba, húztam az idõt, aztán mégis beengedtem. Átkísértem azon a szakaszon, ahol hempergõzni szokott. Érdekes módon amíg kint voltunk, nem rontotta el a "frizuráját". A gyerekek egész nap szaladgáltak, lovagoltak. Délután szõrén karámoztak: lépés és sok ügetés. Lemozgatták az ellés elõtt állókat. Démonnak már jó nagy tõgyei vannak. Ella ült rajta: nagyon mókásan néztek ki. Démon különben is baromi magas és nagyon jó húsban van: 170 centis marmagasság és olyan testalkat (vemhesség nélkül is), mint ha lovagi péncél alá tenyésztett ló volna. Most pedig képzeld rá a sokadik hónapos pociját! Szóval Ella terpeszben ült rajta :D Melinda az arab félvér Syscoval nyomta. Sysco nagyon mókás: arabosan vékony testalkat (mármint Démonhoz képest) középen egy felfújt lufival. Annyira elmaradtam a házimunkával, hogy el sem bírjátok képzelni. Jöhetne egy hétvégi esõ, hogy bezárjon a lakásba! :gm:

Edited by G.Anikó, 2007 május 3. - 18:52.

#502 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 5. - 18:58

Kérésed számunkra parancs! Esõ van. :D

#503 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 7. - 12:20

Akkor még kérek egy kicsit ! :D Hetente 2x éjszaka esõt kérek, jóóó? Megfigyeltétek, hogy még a madarak is boldogabban csiripeltek az esõ után? :)

#504 Cavalcante

Cavalcante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 211 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 20. - 20:05

Látom haldoklik a topic, Börzsönyiek! Csak egy rövid beszámoló a múltheti háziversenyrõl,western stílusban ala trail. Az elõzményrõl annyit,hogy kb, márciusban volt szintén egy kis verseny összekovácsolás gyanánt A2-ben. Böbe meg én a két westernes becsülettel helyt álltunk és sokat gyakoroltunk. Akkor merült fel az a grandiózus ötlet a többiek részérõl,ha mi válalkoztunk angolban versenyezni,akkor nekik is illene ugyanezt weskóban. A lovászok összedobtak egy kaput,volt:járórúd,hátralépés,,kabát le-fel,négyszögönbelüli helybenmaradás.,oldaljárás. Nagyon élveztem a felkészülést,mert pl.a helyben maradást én tanítottam meg és a kapuval is sokat dolgoztam Mindent nagyon jól begyakoroltunk,,,de sajnos amire valójában számítottam is a versenyen a sok ember,hangfalak és egyéb zavaró tényezõk lerontották eredményeinket. 17-en indultak nagy örömünkre és hetedikek lettünk. Nem vagyunk versenyzõ alkat. Annak ellenére.hogy játékként indúlt,komolyan készült rá mindenki. Utána hússütés, eszem-iszom dínom-dánom. Röviden ennyi. Lovas Üdv: Caval :yeah:

#505 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 21. - 20:48

Amikor mesélted ezt a multkor, azon gondolkodtam, hogy meg kéne ezt csinálni nálunk is. Jocit mondjuk megnézném cicanaciban! :D Könnyûügetnie kéne jó sokat, meg alapszintü dijlovas feladatokat kapna.
Ónódi Béla barátunk wescos lenne, chapsben, wescocsizmában. :D
Baromi jó ötletnek gondolom! Persze, hogy ezt is lehet komolyan venni Cav, pont most vizsgáztam a rajt elõtti állapotok pedagógiai kezelésérõl. Lesznek fotók?

#506 Cavalcante

Cavalcante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 211 hozzászólás

Közzétéve 2007 május 22. - 17:36

Amikor mesélted ezt a multkor, azon gondolkodtam, hogy meg kéne ezt csinálni nálunk is. Jocit mondjuk megnézném cicanaciban! :D Könnyûügetnie kéne jó sokat, meg alapszintü dijlovas feladatokat kapna.
Ónódi Béla barátunk wescos lenne, chapsben, wescocsizmában. :D
Baromi jó ötletnek gondolom! Persze, hogy ezt is lehet komolyan venni Cav, pont most vizsgáztam a rajt elõtti állapotok pedagógiai kezelésérõl. Lesznek fotók?

A rajt elötti állapotomat pont egy szilvapálinkával kezeltem pedagógiailag.
(de gondolom nem ezt a módszert okítják pedig.......)
Fotót én nem csináltam,de hátha mástól lesz

Anikó! Nõ a fûûû? sokat drukkoltam

Lovas Üdv Mindenkinek!
UI: Tessék válaszolni Nagyon haragos szörnyecske

a

#507 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 14. - 9:37

Szia CAV :) Még egyszer gratulálok és igazán jól esett olvasni soraidat! Igen, már nõl a fû. A frissen vetett részen is már vagy harminc- negyven centis. Hihetetlen ütemben nõl a meleg meg az esõ miatt, ráadásul csodásan dús. Van egy fél hektárnyi, ami "gabona mix" az elmúlt évi vetések maradéka + vadkamilla + egyéb színes virágok: na , ez már derékig ért. Ezt vágták Laciék tegnap és este hordtuk be az istállóhoz. Nagyon élveztem, hogy végre "értelmes" munkát végzek: mármint kaja a lovaknak :kir: Aztán nemsokára levágják a kilenc hektárról a repcét, utána pedig végre átvehetjük azt is. Nem is tudom, mit kezdünk majd vele, hogyan fogjunk hozzá :D

#508 Cavalcante

Cavalcante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 211 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 18. - 20:28

SZIA ANIKÓ! ÖRÜLÖK,HOGY VAN TERMÉSETEK HÁTHA LEHET TÁROLNI VALAHOGY. A MÚLT PÉNTEKEN KÜLÖNÖS JÓCSELEKEDETET HAJTOTTAM VÉGRE . EGYIK KEDVES LOVASTÁRSAMNAK A LOVÁNAK VARRTAM FEL EGY PÓTFARKAT. íGY MÁR KOMOLYAN HARCBA SZÁLLHAT A LEGYEKKEL SZEMBEN. HA IHLETEM ÉS IDÕM LESZ LEÍROM RÉSZLETESEN. nAGYON JÓK LETTEK A KÉPEK IS(IDÕKÖZBEN VETTEM EGY DIGIT GÉPET)FELTETTEM A KÉPTÁRAMBA. HA MEGTUDUNK BESZÉLNI EGY IDÕT,MEGKÉRNÉLEK HOGY,HOGYAN LINKELJEM BE, ELÕRE IS KÖSZI,HOGY BÍRJÁTOK A MELEGET? MIKOR LOVIZTOK? MINDENKIT ÜDVÖZLÖK CAV

#509 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 20. - 18:02

Szia Cav! Bármikor hívhatsz, elmesélem hogy kell belinkelni. :)

#510 Cavalcante

Cavalcante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 211 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 20. - 21:24

Szia Anikó!
Megpróbáltam Zsófi segíítségével.Remélem sikerül a képek alatti szöveggel összerakni.

http://kep.tar.hu/ca...1744/30707575#2
Kép.Tár.hu

#511 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 június 26. - 18:48

Jajj de szép! Nem is látszik, hogy vendégfarok :D

#512 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 3. - 17:20

Hol vagy Letti? :D Lehet-e már tudni, hogy mikor lesz nálatok a verseny? Állítólag lesz külön gyerekeknek is ügyességi . . . Lécci írj részleteket!! :)

#513 sasanz

sasanz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 90 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 13. - 18:06

Hol is kezdjem, olyan rég nem írtam semmit, talán a legutóbbi eseménnyel kezdem. Múlt szombaton ismét megrendezésre került Verõce – Csattogó-völgyben a hagyományõrzõ lovas futárverseny, amin szerényen a harmadikok lettünk, és hagyománytiszteletbõl is, mert tavaly is. Illene már valami különdíj az örökös harmadik csapatnak  Szóval hagyományõrzõ, vagyis mindenki szépen felöltözött, náluk az egyik lány palotásba, a másik egy gyönyörû hímzett blúzba, mi fiúk pedig ingbe-mellénybe, én a klasszikus bornyúszájúba, amit szoknom kellett, mert mindenbe belelógott. A verseny kb 10 km volt, harmada erdõben, kétharmada nyílt terepen, 33 perc alatt robogtunk végig. A lovakat csak dicséret illetheti, nagyon jól viselkedtek, jól bírták õk is. Az elsõ díjat, egy nagyon szép Géza fejedelem-szobrot a Letti apukája csapata nyerte. De azért nem érezhetik biztonságban magukat, mert jövõre elnyerjük tõlük, lévén vándordíj. És ha esetleg mi már nem is, de idõvel Benedek fiam esetleg, merthogy õ meg Lettinél tanul lovagolni. És igen szépen halad! Ha kapok képeket, majd felteszem õket.

#514 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 július 19. - 9:07

Múlt szombaton ismét megrendezésre került Verõce – Csattogó-völgyben a hagyományõrzõ lovas futárverseny, amin szerényen a harmadikok lettünk, és hagyománytiszteletbõl is, mert tavaly is.

Gratula Sasanz!! :yeah:

Képet! Képet!
Képet! Képet!

Többiek, hol vagytok?
Ti hogy élitek meg ezt a nagy meleget?
Még este is akkora a forróság, hogy nincs szívem nyúzni Nádjusomat. Délelõtt kint vannak a legelõn, aztán Szamiék beviszik õket délben az istállóba, hogy árnyékban legyenek. Az istálló belmagassága nagyon nagy és szellõs, jóval hûvösebb van, mint kint.
Lenne nekik egy ligetes-erdõs rész ott, de nem mennek be a fák alá. . . A fene sem érti õket.

Ella lovastáborban van. Ott is csak kora reggel és este 6 után lovagolnak. Jó lenne már egy kis lehûlés.

#515 G.Anikó

G.Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 659 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 7. - 10:17

Nem értem, senki sem ír, csak lovagol, lovagol! Nagy újság van minálunk: megtörtént a gyermekek elsõ versenye. Tulajdonképpen úgy indult az egész, hogy lemaradtak a júniusi diósjenei versenyrõl. Ott volt egy kis házi rendezvény, de az utolsó pillanatig - írd és mondd két nappal elõtte való dátumig - az az információnk volt, hogy csak fogatolás lesz. A három ördögborda, Melinda, Michel és Ella nagyon bemorcultak, hogy nem mehetnek "versenyezni". Egész nyáron ezen nyúztak minden felnõttet az istállóban, de fõleg Szamit és Gyanúst Lacit, vajh hol lesz legközelebb olyan lovasrendezvény, ahol gyerekeknek ügyességi is adódik? Megmondom õszintén, én örültem neki, hogy elmaradt: mindig tartok tõle, hogy ezeket a kicsiket más lovasok közé vigyük. . . Olyan kicsik még. . . Na, nem sokáig örülhettem. Cirka három héttel ezelõtt Szamiék közlik, hogy az idén Pusztaszántón nem csak a szokásos C0 B0,1,2 stb versenyszámok lesznek, hanem megrendezésre kerül egy "Szuper amatõr" szám is: ötven centinél nem nagyobb akadályokkal, kimondottan nagyon kezdõknek. Szami és Laci elkezdte hát ugrani oktatni a gyermekeket. Hihetetlen pörgõs és változtatos órákat tartottak, edzés után Ella otthon végigfütyülte és énekelte a fürdést nagy boldogságában és büszkeségében, utána darab faként zuhant az ágyba. Napközben óránként telefonált, hogy mikor viszem már az istállóba. Legnagyobb döbbenetemre (és nyugtalanságomra) a gyerekek ugrásszerûen fejlõdtek. Engem valami fura kór támadott meg a verseny elõtt úgy kb. négy nappal: folyamatosan fájt a fejem. (Pedig nekem sose, de komolyan). Idegességemet vásárlással kompenzáltam: babonából elkezdtem vásárolni Ellának a "versenyfeleszerelést" - ha mindent megveszek, hátha mégis elmarad a verseny! (Murphy mindig ilyesmit okoz, nem?). Ennek ellenére semmi hír, hogy törölnék az amatõr számot. . . Akkor esõért imádkoztam... Jöttek is a felhõk, péntek éjszaka egy kellemes porelverõ zápor kíséretében. Reggelre gyönyörû napsütés. . . Szombat reggel már erõs gyomorgörcs is társult a négy napja tartó fejfájásomhoz. Mire a lovakat lehozták Pusztaszántóra, én már folyamatosan 200 méteres körzetben kerültem a gyerekemet, nehogy meglássa, milyen idegbajos anyja van és átragasszam rá. Ha a gyakorló pályára mentek, én lementem a kocsihoz, amikor félreálltak oldalra én felmentem a tribünhöz . . . Elkezdõdött hát a verseny. Hat akadály, kb ötven centisek. Melinda (õ 13 éves), mint várható volt, hibátlan kört futott. Maxi lova hatalmas termetû, ha jól emlékszem 14 éves rutinos ugróló és jó sok versenyen végighordozta már elõzõ gandáit. Ahogy beért a pályára nyerített egy jó nagyot és elindult . . . Melindával repült az akadályok felett, öröm volt nézni. Nemsokára jött Michel, Guliver nevû 7 éves hatalmas heréltjével. Michel 10 éves, valószerûtlenül kicsinek tûnt a hatalmas szürke állaton. Gulivert egyébként mindig harci páncéllal képzelem el: jól mutatna rajta. Mivel Gulivernek nincs versenymúltja, õ még ijedezett a színes, feldíszített lóevõ akadályoktól és a sok embertõl. A nagy ijedelem ellenére is két akadályt meg tudtak ugrani - akár 1 méterre is tehették volna a rudat, azt is átugorja. Mit neki ötven centi? Nemsokára jött Ella és kicsi lova. Mivel ekkor már a nézõtéren gubbasztottam, hallottam mellettem néhány hangot: de pici! És a ló is! Ella 8 és fél éves, a lova, Csinos bottal kb. 143 centi és még csak öt éves. Októberben hoztuk egy "bácsitól", ahol a sodri lova mellett álldogált állásban egész nap és nagy ritkán vitte ki egy kisfiú lovagolni. Amióta itt van nálunk, csodásan átizmosult a kicsi ló: olyan mint egy pici quarter. Ellával nagyon jó összangban vannak, Kicsi Csinos is parázott a sok színes akadálytól, de õ nem fordult vissza, csak kérette magát. Lépésben, óvatosan haladt elõre köszönteni a tribünt. Az elsõ akadályt átlépte (de nem verte le!) . A másodikra már szépen ügetve ráment és gyönyörûen átugrotta. A harmadik is sikerült. A negyedik nem akarózott, de azért visszafelé szívesen megint megugrotta a már ismerõs kettes akadályt. A verseny elõtt már mondtam Ellának, hogy az is kész csoda, ha Csinos 2 akadályon végigmegy. Tehát az elvárásokat messzemenõleg túlteljesítették és különdíjat is hazahoztak, a mezõny messze legeslegfiatalabbikaként. A képeket majd kirakom. Érdekes a sors, van min gondolkoznom. Másfél évvel ezelõtt még azért vettem részt az ügetõs terepeken és mondtam le a vágtás terepekrõl, mert Ella még nem vágtázhatott kint. Aztán hétközben "titokban" kivettem szabit amíg õ suliban volt és kiszöktem az istállóba, hogy mehessek egy jó kiadós terepet. (Aztán persze észrevette a lovascuccot a szatyorban: Anya, te lovagolni voltál nélkülem!!!???!!! :gm: ) Azóta megfordult a kocka: õ már elkezdett ugrani, félelem nélkül, kecsesen és ügyesen. Szakértõ szemek persze találnak rajta még sok tanítani és javítani valót. Csinosra is bõven ráfér még a kondi és a tanulás. Viszont terepen már Ella a biztosabb és ügyesebb kettõnk közül. Én lettem a "gyenge láncszem". Most még nem megyünk ki kettesben terepre, mert én nem merem õt kivinni, õt meg nem engedem, hogy kivigyen engem. Szerintem két év múlva már lazán kettesben fogunk lovagolni: ha szépen megkérem, a lányom majd kivisz! :) :) :)

#516 Szami

Szami

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.001 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 9. - 0:04

Én már most rábiználak Ellára. :D Áldásom rá. Mikor mentek? Az ügyrõl annyit még, hogy szûk 3 hét volt a versenyre, onnantól. hogy három lóból kettõ, sosem látott rudat. A versenykörülményekrõl nem is beszélve. Edzésben sem voltak, csak terepeztek. A cél az volt, hogy bemegyünk, köszönünk, megugrunk kettõ db kicsi akadályt, majd elköszönünk csinosan és kikocogunk. Hiszen a verseny célja tényleg annyi, hogy a babák és a babák lovacskái picit edzõdjenek a jövõre nézve.... Nem tudom, hogy miért, de a mi 3 lovunk volt az a 3 ló, ami aztán nem ment több kategóriában. Nem értem a mai napig sem, hogy mit keresett egy pályán Elláékkal az a versenyzõ, aki utána az 1.20as pályán is ment. Bemelegitett? Nem tartom sportszerûnek a gyerekekkel szemben. Szóval õk voltak csak szuper amatõrök, a tobbiek 16-35 évig, viszonylag gyakorlott lovasok, gyakorlott lovakkal. Az "Ördögbordák" mindent túlteljesitettek. Melinda harmadik lett hibátlan pályával. Mindent megugrott, végig vágtában. Én is csak ámultam... Michael (Ez az igazi neve és Miselnek hivjuk) Két akadályt ugrott meg, mert Gulliever teljesen bepánikolt. Nagyon csodálkoztam, mert felkészülés alatt mindent elvállalt a ló. Nekiugrott volna a tûzfalnak is. Gondoltam, hogy feszitett a tempó a felkészüléshez, de kitûztük célul, hogy annyi akadályt ugranak meg, ameddig jól érzik magukat, ameddig kényelmesen megy. Én kettõt javasoltam. Guli egyet sem akart, de kettõben kiegyeztek a kis gazdájával, akit nagyon megdicsértek, megtapsoltak. És jutalmaztak is. Ella tündér volt. Besétált Csinossal, köszönt, majd odakocogtak az elsõ x-hez, megállt a ló, majd lépésben átemelgette rajta a lábait. A következõhöz ügetésben ért és szépet ugrott, de a harmadik már lóevõ volt, igy azon hosszas unszolásra legalább másfél métereset ugrott helybõl. Aztán megugrottak mégegyet szépen és kikocogtak. Az emberek tomboltak annyira édesek voltak! Dijátadáson Ella elõrelépett a lovával, átvette a kupáját, majd hangos Jeeee!-kiálltással felemelte az égig, hogy mindenki lássa. Na itt sirtam el magam elõször, aztán ezt ismételgettem még párszor a nap folyamán. Annyira büszke voltam ezekre a kis mazsolákra! Szörnyeteggombócok! Jövõre megyünk C0-ra! Azéis!

Edited by Szami, 2007 augusztus 9. - 0:07.

#517 LETTI

LETTI

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 616 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 13. - 18:23

Sziasztok! Mostanában annyi elfoglaltságom volt, hogy egyszerûen nem jutottam fórum közelbe. Most olvasom milyen ügyesek voltak a gyerkõcök, és gratulálok Ellánékak, és persze Szamiéknak, akik felkészítették õket a versenyre. Augusztus 18-án lesz a lovasnapunk, melyre mindenkit szeretettel várunk. Aki megadja nekem az e-mail címét, annak nagyon szívesen küldök meghívót, amelyen minden rajta van!

#518 Cavalcante

Cavalcante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 211 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 14. - 17:51

Mindenkinek gratulálok sok szeretettel! Szerencsém volt a versenyutáni hétvégén eme jogosan büszke társasággal,2 órát terpezni. Ella büszkén és nagy lelkesedéssel részletezte a versenyen átélteket. Én úgy vettem észre, hogy egy ilyen esemény oktatónak,lovasoknak egyaránt jót tesz,összehozza az embereket. Kívánok még sok ilyen lehetõséget. Drága Anikó! Te ne aggódj Ella miatt,Õ már lóilag már felnõtt! Sok Boldog Szülinapit! Ez a 28 még nem kor! Lovas Üdv: Caval :yeah:

#519 Cavalcante

Cavalcante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 211 hozzászólás

Közzétéve 2007 augusztus 16. - 16:23

Sok Boldog Szülinapot Letti!

#520 LETTI

LETTI

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 616 hozzászólás