Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Fejér megye

• Please log in to reply
1941 válasz a témához

#481 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 18. - 9:51

Jobbulást Petya.Aztán ha megyógyultál, meglátogathatnátok minket. Mennénk egy jó kis közös terepet. :)

#482 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 18. - 17:32

Semmi falopásról nincs szó, a saját erdõmet ritkítjuk. ;) A tetanusz helye jobban fáj mint a térdem. p.

#483 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 18. - 17:58

Persze, saját erdõ - én is ezt mondanám- .........Most megyek a sárgarépáért, majd beszámolok.

#484 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 18. - 19:41

Ja, végül mégis elhoztunk belõle, meglátom mire lesz jó.ui: utánanézhetsz a tulajdoni lapokon, hogy kié az erdõ, ha érdekel megadom a helyrajjzi számokat. Az önkori pedig megmondja hová kértük a ritkítási engedélyt ;) Az erdész pedig azt, hogy tényleg ott vágtunk-e......höhhhöööö azt hitted kifogsz rajtam ??? :D P.

#485 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 19. - 8:46

höhhhöööö azt hitted kifogsz rajtam ??? :D P.

Hozzászólás megtekintése

Azt!!!!Eletibi mégegyszer köszönöm a szállítást, Petya köszönöm a zsákokat - persze tudom, hogy csak kölcsön-, majd ha meggyógyultál eljössz érte. :D Szóval voltam az Eletibinél és ha már Ö nem, hát elmondom mindenkinek Gidrán lovai vannak, akiket elsõsorban fogatban használ.Most láttam elõször ilyet, a lovak nagyon szépek és hát ahogy a példa mutatja nem lesz a Gidránnak semmi baja, ha néha fogatolva van.

#486 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 19. - 8:50

Sziasztok. Mindjárt itt a hétvége és mehetünk Csutival lovagolni. Folytatjuk a terep felfedezését, valszeg megint találunk pár zsákutcát. :)És arra gondoltam, hogy mi lenne, ha szerveznék már végre mi is egy régiós lovas talit.

#487 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 19. - 10:18

Úgy gondoltad, hogy lovastól? :yeah: Javaslom várjuk meg a tavaszt, de a szervezést valóban el kell kezdeni most, ha azt akarjuk hogy legyen. :dev: Sõt, tavaly volt egy nagyon jó gondolat - látogassuk meg egymást lovastól- mely szép lassan elhervadt.A gondolattal azt hiszem az volt a fõ probléma, hogy azonnal egy öt napos közös túrában gondolkodtunk, ami azért elég nehezen kivitelezhetõ.

#488 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 19. - 10:22

Hát persze, hogy lovastól. :yeah:Ha minden igaz, akkor a napokban kapok egy nagyon jó kis térképet és akkor már ki lehet találni az útvonalakat. De az is jó lenne, ha valahol találkoznánk, lovaznánk egy darabig együtt, esetleg keresnénk egy vendéglátóegységet ;) melegedõnek, aztán hazafelé ki-ki a maga útján.

#489 Eletibi

Eletibi

Új vendég

• Fórumtag
  • 25 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 19. - 12:25

Lovastól-mindenestõl találkozóban én is benne vagyok.! :yeah: Lilith magán ment!! Lónélküli találka!? Mostanában? :kocc:

#490 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 19. - 15:30

Szóval voltam az Eletibinél és ha már Ö nem, hát elmondom mindenkinek Gidrán lovai vannak, akiket elsõsorban fogatban használ.

Éppen arra kért engem ha lehet ne hangoztassam.... Én is láttam és tudni való, hogy mivel nekem jobb szemem van a lovakhoz ;) énnekem még jobban is tetszettek mint neked !

Most láttam elõször ilyet, a lovak nagyon szépek és hát ahogy a példa mutatja nem lesz a Gidránnak semmi baja, ha néha fogatolva van.

Hát igen, mivel huszárnyerges és könnyûhintós célra lettek kitenyésztve nem csoda ha bírják :gm: P.

Edited by Petya, 2006 január 20. - 9:09.

#491 Eletibi

Eletibi

Új vendég

• Fórumtag
  • 25 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 19. - 20:27

Köszönöm az elismerést. :rolleyes: a pacik nevében!

#492 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 13:39

"Hát igen, mivel huszárnyerges és könnyûhintós célra lettek kitenyésztve nem csoda ha bírják" P.A könnyûhintóst nem is írja a szakirodalom, csoda -e, hogy nem tudtam. ;) Komolyra fordítva, valóban nem láttam még gidránt fogatba. Ami semmit nem jelent, de nekem élmény vót!A hétvégén két új lóval bõvül a ménes.

#493 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 13:41

Mesélj Lámpás, milyen lovak?

#494 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 16:43

Nocsak, Lámpás bõvít ezerrel !Milyen lovak? Saját vagy bértartottak lesznek?

Komolyra fordítva, valóban nem láttam még gidránt fogatba. Ami semmit nem jelent, de nekem élmény vót!

Országos fogathajtó versenyen láttam a saját szememmel (és gondolom fut több fogat is) kettesfogatban gidránokat versenyezni. Maratonhajtásban is ami nem kifeiejzetten könnyûhintós igénybevétel. Láthatóan bírták a strapát ;) Seregélyesen 2,5 éve szeptemberben megyei I. kategóriás futamban akadályhajtásban meg is vertük õket az elsõ futamban. (futamgyõzelem volt legjobb idõvel hibátlan hajtással :D ) De csak azért, hogy a második futamban pályát téveszthessünk hehhhe. Akor hagytam abba a fogathajtást. Lovakkal és mint segédhajtó szerepeltem akkor kis ideig.No visszakanyarodva mesélj csak milyen lovak is kerülnek hozzád???P.

Edited by Petya, 2006 január 20. - 16:44.

#495 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 18:15

Hát az igazság az, hogy holnap érkeznek a pacok. és hát elõre a medve bõrére.... :hupp: Na majd vasárnap írok, ha nem fagyok meg addig.

#496 Eletibi

Eletibi

Új vendég

• Fórumtag
  • 25 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 20. - 20:24

Sziasztok! Senki nem szeretne szörnyeteg gidrán lovakonfizetség nélkül lovagolni? Vagy terephintókázni?Komolyra fordítva a szót tényleg szeretnék valakit keresni,akivel kilovagolhatnánk terepre (is). Egyedül unalmas.A gidránt a tüzérek is használták , ágyuvontatásra.Amúgy tévhit hogy gyagyássak. Az egyik kocsizik egyesben, kettesben,megy nyereg alatt. A másik csak párban megy el kocsiban, de nyereg alatt az is megy, a harmadik paci a Vili arab-mix herélt , néha picit félõs de nem rossz indulatú, rovid bemelegités után félénksége erõssen csökken. Ugrik, jó tanítóló.

#497 Ancsyyka

Ancsyyka

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 148 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 21. - 12:23

Tibi!Engem érdekelne a dolog, mert ahová most járok, ott sajnos nem nagyon van idõ lovaglásra.De helyileg hol vagy?

#498 Eletibi

Eletibi

Új vendég

• Fórumtag
  • 25 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 21. - 19:52

Szia Ancsyyka!Sárkeresztesen.Azt hogy érted hogy "ott sajnos nem nagyon van idõ lovaglásra"?Mást is csinálsz ott? Lámpás voltál terepen? Borítsd ki a zsákból a répát , Pelya te is.Az enyimek eszik mint a sáskák!

Edited by Eletibi, 2006 január 21. - 19:54.

#499 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 21. - 20:13

Lámpás majd ír részletesebben, de a répát csak ma reggel vittük ki.

#500 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 23. - 9:31

Na sziasztok!Mi hétvégén mindkét nap kihasználtuk a csodálatos idõt lovaglásra!Az új képek itt vannak!Igaz vasárnap nagyon fújt a szél, de az erdõben nem, úgyhogy szerencsénk volt. Illetve egy kis jagerrel készültünk fel a hidegre.Szombaton úgy tele voltak lovaink az egész heti pihenõtõl, hogy futószárazással kellett indítanunk. Utána nagyon jót mentünk az erdõben.Vasárnap meg felfedeztük a vasúti átjárót, amin át kell kelni Kisszentmiklós felé.Hát megint meg kellett állnunk könnyíteni magunkon. :DRemélem most hétvégére már újra enyhül az idõ!

#501 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 23. - 9:32

De az sem baj, ha hó lesz. :)Csuti!Ezzel a képpel nem is dicsekedtél. :D

Edited by vrony, 2006 január 23. - 9:34.

#502 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 23. - 9:35

Há' mer' nem lovas... :)Azt másik topicban kéne.

#503 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 23. - 9:35

Nem lovas, de Fejér megyei. :D

#504 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 23. - 18:01

Annyira irigyellek benneteket - két gondtalan, nagyon sok szabadidõvel rendelkezõ hölgy - igazán élvezitek az életet és a lovaglás nyújtotta örömöket.Sajnos mi, amióta belevágtunk ebbe a lovasudvar projektbe, egy normális terepre nem tudunk kimenni, de nem így volt ez mindig ám.....Nagyon örülök ezeknek a fényképes beszámolóknak, olyan jó a lelkemnek néhány percig aztán rohanok tovább.A hétvégén érkezett hozzánk (vettünk) két paci. Egy shetlandi póni, nagyon aranyos, és az öttusa pályáról egy roppant (dömper) nevû herélt, amely azt hiszem már túl van az élete nagy versenyein.Reményeim szerint nemsokára (pár hét) majd képes leszek, képes beszámolóra.Vasárnap délután óránként csökkent a hõmérséklet -2 fokkal, a fiamék azért nyomták a pályán, még a világítást is be kellett kapcsolni.

#505 Petya

Petya

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.943 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 23. - 18:08

Miért vettétek meg a dömpert? Hallottam egyébként a dologról HP-tõl.P.

#506 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 23. - 18:28

Megtetszett......, mert amúgy nagyon impozáns ló -szerintem-, meg csak tudott ez valamit, ha ennyi évig ott tartották.Sánta most szegénykém, de mire jó idõ lesz majd meggyógyul és meglátjuk hogy tudunk együtt dolgozni.

#507 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 8:12

Lámpás! Örülök, hogy valakinek pár kellemes percet okoz a fényképes beszámolónk! :) Nekem is olyan jó visszanézni a képeket!Én lovagoltam fél évig az öttusalovardában, vendégként, még 96-97-ben és nekem nagyon ismerõs a Dömper név. Úgy emlékszem az öttusások mindig õt akarták húzni versneyen(merthogy sorsolták a lovakat az öttusa versenyeken), mert nagyon megbízhatóan ugrott.Nem egy nagyon furcsa színû ló õ?

#508 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 24. - 21:15

Én lovagoltam fél évig az öttusalovardában, vendégként, még 96-97-ben és nekem nagyon ismerõs a Dömper név. Úgy emlékszem az öttusások mindig õt akarták húzni versneyen(merthogy sorsolták a lovakat az öttusa versenyeken), mert nagyon megbízhatóan ugrott.Nem egy nagyon furcsa színû ló õ?

Hozzászólás megtekintése

Valószínûleg Õ az ill. õ is egy ún. kalapos ló volt ott.A színe ? hát világos pej, fekete sörény és farok.Ahogy nézem a fényképét egy kicsit tényleg érdekesen világos.Ha már jó idõ lesz, a megbízható ugróképességét természetesen kipróbáljuk.Ma beszéltem azzal aki eladta az öttusalovardának, hát csikó korában (3-4 évesen) be kellett deszkázni az ablakát, nem mert bemenni hozzá senki csak úgy dobálták be az élelmet, viszont a belovaglásakor az elsõ nyergelés után egy héttel már 120-es akadályokat ugrattak vele.Hát amíg ki nem próbálom se jót se rosszat, de külcsinre nagyon tetszik.A póni nagyon de nagyon aranyos.....

#509 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 8:03

Lámpás!Nem lehet azokat a képeket megnézni?

#510 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 25. - 17:36

Hát beláttam, úgy igazságos ha néha teszek fel képeket.( Jelzem nem vagyunk valami profi fotósok :) )DömperPosted ImageNa akkor a másik jövevényrõl is....FicánkaPosted Image

#511 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 8:14

Nagyon tetszik ez a "kis" Dömper. Imádom az ilyen felépítésû lovakat.Ennek a kis póninak mi az apukája?

#512 Csuti

Csuti

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.848 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 8:36

Fúú, errõl a nem túl tökéletes képrõl ;) is látszik, hogy tényleg nagyon szép ló a Dömper! Gratula! Remélem nem ment tönkre a lába a sok ugrálástól és sok örömötök lesz benne!(Bár az érdekes színû akkor nem õ volt az öttusaloviban, de a nevére egyértelmûen emlékszem.)Vrony! Szerintem nem Twan leszármazott ez a póni (biztos ezért kérdezted :D), ennek olyan rövidek a lábacskái. De a feje tényleg olyan nemes mint Twanóé és a színe is... :)

#513 vrony

vrony

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.293 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 8:56

Igen, azért kérdeztem. Elsõre nagyon is a kis Twani jutott az eszembe róla.Mindjárt péntek és kezdõdhet a 7végi lovaglás. Már nagyon be vagyok zsongva. :D

#514 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 26. - 16:05

Attól picit én is tartok, hogy a lába milyen állapotban van, de nem igazán akarunk mi sokat ugratni vele, inkább csak hobbi.A póni apukájáról nem tudok semmit, õ 7 éves kanca ( sütés nélkül) és ahonnan hoztuk oda Felsõdobosról került ( ez valahol Mór és Kisbér körül van).Szó, szó így a lovaink száma ötre emelkedett, fokozzuk a nyomorúságot, de mindig azzal áltatjuk magunkat már az az egy nem jelent annyival több költséget.Az biztos, hogy már meghaladtuk a hobbizgatunk tárgykört, lassan valami bevételt is kell produkálnunk.A biznisz egyik oldala már meg van ( nagyon megy a vásárlás), már csak a másik oldalt kell rendbe tenni.Ha valaki lovat akar venni, ne kíméljetek vállalom a lókupec szerepkört.

#515 Fövenyi

Fövenyi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 105 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 27. - 13:39

A Dömper igen kiváló alkatú ló, szerintem a kora ellenére találjunk neki valami ráillõbb nevet, mer ez egy kicsit gáz.A póni hát hogyis mondjam...........Na de ha a Deni ilyenrõl álmodott. Meg talán a pénzt is õ fogja keresni.A Dömper mindenesetre biznyic volt Kupec Úr!

#516 Deni

Deni

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.056 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 27. - 18:55

Hehehehe, azért nem ez álmaim lova :gm: :D :) , ez a kis póni, de nagyon cuki.Dömpernek, vagy roppantónak szokták hívni.

#517 Eletibi

Eletibi

Új vendég

• Fórumtag
  • 25 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 28. - 11:53

Jön valaki a lovasbálba ma este?

#518 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 28. - 12:30

Jön valaki a lovasbálba ma este?

Hozzászólás megtekintése

:confused: :confused: :confused: Mikor, hol, honnan az info?De már mindegy kevés az idõ, hogy elfogható szintre hozzam a budoáromat, akkor inkább kimegyek a lovakhoz.

#519 Eletibi

Eletibi

Új vendég

• Fórumtag
  • 25 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 28. - 17:04

Gánton .

#520 Lámpás

Lámpás

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Közzétéve 2006 január 28. - 18:25

Na akkor kellemes estét, jó szórakozást.Egy kis élménybeszámolót, azért légyszi!