Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Debrecen és környéke 2.

• Please log in to reply
815 válasz a témához

#481 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 5. - 8:31

Közben Szmötyi elakadt Atissal. Ha valaki vállalná, hogy elhúzza õket Mezõtúrról, jelentkezzen telefonon, szállító és kocsi van, csak sofõr kellene.

#482 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 5. - 12:26

Közben Szmötyi elakadt Atissal. Ha valaki vállalná, hogy elhúzza õket Mezõtúrról, jelentkezzen telefonon, szállító és kocsi van, csak sofõr kellene.

Közben megoldódott, a nagybátyja megy értük.

#483 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 5. - 12:56

Zengõé az érdem, ha õ nem akar, akkor végem van.

- Azt hiszem, valamit nagyon megtanultál a lovazás lényegébõl! :)

#484 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 5. - 13:38

:ang:

#485 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 7. - 7:56

Ori!
Mikor érsz haza "Róka-országból"?

#486 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 7. - 10:15

Nemsokára indulok Shábáékhoz, ahogy befejezem a melót, aztán holnap haza (estére hangversenyjegyem van). :yeah: Tekintettel a mezítlábra Bucsa felé megyünk, arra nincs mûút-zúzottkõ. Ja, immár 4-re emelkedett azon megyék száma, amiben hagytunk hátra patkókat. :rolleyes: elkezdtem gyûjteni patacipõre. Lótuszvirágot csókoltatom. :gm:

Edited by ori, 2013 június 7. - 10:16.

#487 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 7. - 11:01

A patacipõt nem tartom sokra...nem jó véleményeket hallottam róla...de te tudod!

Jó utat hazafele...szombat délelõtt Parlagon lesz valami díjlovas program (ld: Bogár hozzászólása) lehet kiszaladok... ;)

#488 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 7. - 11:23

kölcsönös, már úgy általában is, meg perpill is (de most miért is :confused: ) Ám mesélni is ér az itthonról szurkolóknak, ahogy látom kész kis csapat várja már az élménybeszámolót

#489 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 10. - 7:54

Qkesz, 1. Pallagon 2. amennyire én tudom, kis hazánkban ez a patacipõ-téma még eléggé gyerekcipõben jár, nincs nagy választék, ami van, nem feltétlen a legjobb, és ami a legfontosabb, nem minden sarkon találni olyan szakembert, aki meg tudja mondani, adott lóhoz és használathoz milyen típus, méret, stb. való. Így persze, hogy nem kedvezõ a fogadtatás, én sem fogok venni, csak ha találok megfelelõ tanácsadót. Lótuszvirág, a korábbi megjegyzésed miatt, miszerint Zengõ túracélNú patkolása olyan egyszerû feladat, amit bármelyik kovács megold. :gm: Persze, írok beszámolókat, de a kaland szombaton ért véget számunkra, szóval még ülepszik az egész, és nem is akartam addig írni, amíg végig nem tapogattam a lovat, hogy biztosan épségben ért-e haza. Szerencsére semmi elváltozás, törés, fájdalom nem tapasztalható nála. :yeah:

#490 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 10. - 8:24

Ám mesélni is ér az itthonról szurkolóknak, ahogy látom kész kis csapat várja már az élménybeszámolót

:yeah:

#491 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 10. - 8:47

Tényleg megható ez az érdeklõdés, ígérem, hogy még ma belekezdek. Magáról a rendezvényrõl majd a topikjában írok, az útról meg itt. Ja, Szmötyiék is baj nélkül hazajutottak, Atis regenerálódik. A csikó széltében - hosszában sokat gyarapodott, szóval kezdjük a fogyókúrát, illetve letettem már teljesen arról, hogy egy Znél kedvezõbb méretû utódot nevelek. :rolleyes: De fejben továbbra is nagyon stabil, szombaton maradt elõször életében teljesen egyedül. Anyámék elvitték hátulra, és egy kis kajával sikeresen elterelték a figyelmét Emeséék készülõdésérõl. Amikor Linda fara eltûnt a látóhatárról visszavitték, szétnézett, az illendõség kedvévért nyerített egyet, majd konstatálta, hogy immár csak övé mindhárom jászol, belebukott az egyikbe, és az érkezésünkig ki se vette a fejét. :D

#492 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 10. - 10:03

Tudom, tudom...parlag a fû.... ;) ;)

#493 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 10. - 10:37

Pallagon meg mûfû van. ;)

#494 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 10. - 11:10

na..jah! Persze majd meglátjuk, hogy hány "csepü rágó" kerül be onnan a nagy csapatba! ;)

#495 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 10. - 14:40

Akkor az elsõ túranap története:
Berettyóújfaluban volt a szállásunk Julicának és Marynek köszönhetõen. A táv kényelmes volt (50-valahány km), az útvonal nagyjából ismert, az idõ hûvös, úgyhogy nem indultam nagyon korán, és nem kellett kapkodni a málházással.
Jó sok cuccom volt, kijöttem már a gyakorlatból (azért a karcagi elõtúrára nem kellett így felpakolni), de a tervezett idõre sikerült mindent elhelyezni a lovon, érzékeny búcsú a kutyafalkátólPosted ImagePosted Image, csikótólPosted Image, családtól, aztán kisétáltunk a kapun.
A tó sarkáig vezettem a hátra-hátra sandító lovat, ott felültem, uff, elszoktam már tõle, hogy ennyi cucc közé kell beülni :eek: . de hamar megtaláltam a helyem, az elsõ ügetések során elégedetten konstatáltam, hogy nem mozog, nem lazul, nem zörög semmi, jól sikerült a málházás. :yeah: Lassan elkapott az "on the road again" érzés, megyünk a nagy kalandra, amire hónapok óta készülök, hurrá. :kir:
Derecskéig már becsukott szemmel is eltalálnánk, onnan viszont le kell térni a tetétleni vonalról, ami Shábáék felé vinne, és keresgélni azt az utat, amin csak egyszer jártunk ellenkezõ irányban. Ez ugye 4 éve volt, amikor Füzesgyarmaton Hadfi II. Hadnagy sikertelenül ostromolta Zengõ kisasszonytPosted Image, így mérgemben lefújtam a lószállítót, és hazalovagoltam vele. :dev: (Ami Zengõt nem nagyon hatotta meg, utálja a szállítót, menni meg...tudjátok).
Következõ évben aztán Othelló célzott és találtPosted Image, de ez már egy másik történet, koncentráljunk arra, hogy hol is az a kocsma, ahol át kell menni a fõúton. Egy kislányával biciklizõ anyuka elkísér odáig, átkelünk, nézelõdünk, majd kissé elkavarodunk, de csak annyira, hogy az elsõ szakaszra is jusson valami adrenalin. :D megtaláljuk azt a bizonyos fasor, onnan a Kállót, és már be is értünk Újfaluba. MIvel a szélsõ kis utcában kommunikációban gátolt benszülöttek laknakPosted Image, jobbnak láttam kimenni a fõútra, és a bicikliúton haladtunk a híd felé. Közben a túrán elsõ alkalommal leszakadt az ég, ez az esemény aztán számtalanszor ismétlõdött. :hupp: elõ a sátrolappal.
A kisvárosi bringások nagy toleranciával kerülgettek minket, egy fickó meg leszólított, érdeklõdött a ló származása után, mint kiderült, kisbérieket tenyészt.
Galambos Janit persze ismeri, ha jól emlékszem, Veres Csabának hívják.
Megérkeztünk Nagylány mostani állomáshelyére, a szürkét lényegesen jobb kondiban találtuk, mint ahogy emlékeimben élt. :yeah:
Zengõ kapott egy füves karámot, én meg becuccoltam a szénatárolóba, ahonnan éjszaka is szemmel tarthattam.
Mary elvitt magukhoz zuhizni, megcsodáltam Boját, aki az én szememnek egy kicsit vaskos volt, de még mindig nagyon szép. Mit lehet tenni, tárgyaltuk Maryvel, mozgatni nem tudja többet, abrakot nem kap, a fû meg csak nõl. Hát igen, ezt most már én is átérzem, kellett nekem jól hasznosító csikó. :dev:
Felfrissülve a forró zuhitól visszatértem a lovakhoz, és tekintettel a másnapi hosszú menetre, korán elaludtam.
(Legközelebb egészen Gyomaendrõdig hatolunk...)

#496 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 10. - 19:38

Galambos Janit persze ismeri, ha jól emlékszem, Veres Csabának hívják.

Jól emlékszel! ;) ...és Galambos Janit ott is elég jól ismerik (szerencsére)

#497 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 11. - 19:43

No jelentem; Mi meg szép csendben, de elég gyorsan elköltöztünk a környékrõl. u.i.: Igaz csak a város másik szélére.

#498 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 11. - 20:28

:confused:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 12. - 4:02

Abszolút belevau, csak olvasgattam ori túrabeszámolója után kutatva... :cool: A patacipõ, a normális, minõségi, jó méretválasztású patacipõ nem hülyeség, meg rossz, hanem nagyon jó találmány. Csak valóban, itthon még nem nagyon lehet ilyen jelzõkkel ellátottat kapni, be kell rendelni. A patkóról legalább annyi rosszat hallani. ;) Ori! :) Írjad a beszámolót tovább serényen. :) Legalább most megint van miért feljönni a pacira. ;)

#500 emeset

emeset

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.390 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 12. - 8:29

No jelentem; Mi meg szép csendben, de elég gyorsan elköltöztünk a környékrõl.

u.i.: Igaz csak a város másik szélére.

Pontosabban hová?

#501 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 12. - 14:29

Ez engem is érdekelne. Pusi, nem felejtettem el a kérésedet a költségekkel kapcsolatban, csak még nem volt idõm nekiülni...

#502 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 12. - 19:48

Hát ha Dél-Délkelet volt az egyik széle, akkor természetesen Észak-Északnyugat a másik széle. :) Viccet félretéve és szigorúan. :nem: (<- ez tûnik a legszigorúbb "Mosolygónak" :D ) Így gyors helyzetfelmérés és a döntési kényszer hatására, a Kartács utca tûnt ár-érték arány, és költséghatékonyság szempontjából a kínálatból a legmegfelelõbb választásnak. Gondolom a következõ kérdõjellel ellátott mondat a; Miért? lenne. :D No hát hogy erre a kérdésre is reagáljak. :cool: Egy lényegtelennek nem mondható tényezõ tekintetében a személyes érdekeink ütköztek Janekkal, és nem sikerült kompromisszumos megoldást találnunk, így csupán ez a lehetõség maradt számomra. u.i.: Nem gond Nóra annyira azért nem égetõ. Továbbá érdeklõdtem Emesétõl is az õ "szemszögébõl" számolva, illetve másoktól is.

#503 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 13. - 7:55

Gondolom a következõ kérdõjellel ellátott mondat a; Miért? lenne. Posted Image

Én ilyen kényes kérdést nem mertem volna feszegetni :gm: , de azért köszi, hogy megírtad, amit meg lehet.

Továbbá érdeklõdtem Emesétõl is az õ "szemszögébõl" számolva

Amúgy a szemszög tényleg nem mindegy, ezért is nehéz nekem kalkulálni, mert nem tudom, mivel kell számolni, és mivel nem.

#504 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 13. - 20:02

Itt is közzéteszem! :)

Meghívó

#505 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 14. - 7:05

Ha lóval megyek, lesz hol parkolni? :D

#506 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 14. - 19:55

Füzesgyarmaton neked mindig van egy hely! :kocc:

#507 julica

julica

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 508 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 21. - 7:31

Jaj de jó volt olvasni ezt a sok hozzászólást! Ori, kérjük a többi napról is a beszámolót :D Veres Csabi nagyon jó lovas ember, ismerem, terepeztünk együtt is, meg még Mary lovával is foglalkozott egyszer, mikor Bojácska kamaszodott :)))

#508 Lótuszvirág

Lótuszvirág

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.260 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 26. - 15:05

Oooorrriiiiii! Hol a beszámoló vége? :confused: A patkós most esett le, de akárhogy is, még mindig azt mondom, hogy az országban pont nálatok a legmagasabb az egy lóra esõ jó kovácsok száma ;)

Edited by Lótuszvirág, 2013 június 26. - 15:06.

#509 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 26. - 15:32

A vége, az még nagyon messze van, egyelõre Gyomáig jussunk el. Jóvanna, még érik a történet. Most jön az egyik leghosszabb szakasz, aztán sosincs annyi idõm-kedvem, hogy annak nekiüljek. Majd megírom hétvégén és elhozom pendrive-on. Hát, Pusinak van egy jó kovácsa, de az nem akart ráesni az én lovamra (amit én a lovas cserbenhagyásának tartok, de ez van :( ). Akik meg eddig vállalták ezt a szerinted rendkívül egyszerû feladatot (összesen öten), azok nem feltétlen boldogultak vele, kivéve a karcagi Feri bácsit, amit õ felütött, azt sose hagytuk el, pedig hidegen patkolt. De az öreg már nem aktív, és egyébként sem lovagolhatok át mindig egy másik megyébe, amikor vasaltatni akarok. :rolleyes: Nem tudom, mit csinál másképp, mint a többiek, illetve sejtek ezt-azt, de ezzel nem sokra megyek. Megjegyzem, a NYSZ-én a MAPE kiküldött képviselõje patkolt* - ezzel Kunszentmártonig haladtunk. Nagyon flash volt ott toporogni az árokparton egy lólábbal a kezemben, amirõl csak félig jött le a patkó, a kápák és a szegek meg elég érdekes szögekben álltak ki belõle, egyik-másik pont a fehérvonalra mutatott. :eek: Akkor eszembe jutott a "Hát ha csak errõl van szó..." kezdetû mondatod. :dev: Úgyhogy érik a patacipõ-projekt, csak még gyûjteni kell a pénzt és az információt. *mivel az odaúton is elmaradt egy, szóval egy túrán 2 kovácsot sikerült elfogyasztani. :gm: De most már Bács-Kiskunban is otthagytuk a nyomunkat ebben a formában, BÉkésben, J_N_SZ-ban és persze Hajdú-Bihar -ban már elõzõleg terítettünk.

Edited by ori, 2013 június 26. - 15:37.

#510 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 26. - 15:38

Átmeneti megoldásnak pataharang? Egyébként lehet kevesebbet árt egy olyan patkó, amit le tud lépni a ló, mint amit nem képes lelépni. Persze ez az általad vázolt helyzetben sovány vigasz.

#511 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 26. - 15:44

A pataharang nem megoldás - még az elsõ számú kovácsunk javasolta anno. a harangok megvannak (némileg megtépázva), a patkók viszont elmaradtak alóla. Én õszintén szólva nem is értettem a felvetést, de azért megvettem, sajnos nekem lett igazam. Igen, amikor teljesen letépte, az relatíve szerencsésebb szitu volt, mint amikor alágörbült a patájának. ezért is nem értem, hogy miért azzal akarnak egyesek operálni, hogy erõsebben próbálják rögzíteni - ha már egyszer beleakad a hátsó pata, akkor jobb, ha jön a cucc könnyen.

Edited by ori, 2013 június 26. - 15:45.

#512 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 26. - 15:48

Nem így értettem, de ezzel a megközelítéssel is teljesen azonosulni tudok. :ang:

#513 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 26. - 15:51

És megírod, hogy értetted? (mert nem tudom kitalálni) (Késik a vonatom 1 órát, azért fórumozgatok is, ahelyett hogy hazafelé igyekeznék. :mad: Még jó, hogy tegnap lovagoltam, bár ma estére is volt tervem.)

Edited by ori, 2013 június 26. - 15:53.

#514 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 június 28. - 14:31

Jobb késõn mint soha alapon. :D Az a patkó, amit nem áll módjában lelépni a lónak, mert nem nyúlik túl a patán hátrafelé: - lehet szûk - és, vagy nem tehermentesíti kellõen a hajlító inakat. Ez sokkal komolyabb, és általában maradandóbb gondokat okozhat, mint az ha lelépi a ló. Dióhéjban ennyi. Nekem legalább is így magyarázta több (három, ebbõl az egyik brit) kovács is, akikrõl azt gondolom értik a szakmájukat.

#515 Shába

Shába

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.647 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 3. - 12:52

Sziasztok! :) Elõször is: Pusi, Isten éltessen! :kocc: Másodszor: Részt vesz valaki júl. 5.-én a balmazújvárosi "mgy" bemutatón? És júl. 6. Nagyrábé, díjlovas verseny?

#516 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 4. - 21:18

Pusi, Isten éltessen! :kocc:

Csatlakozom!

#517 ppr

ppr

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.052 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 6. - 9:50

Köszönöm szépen!

#518 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 15. - 20:36

Szia Ori!

Pénteken megnéztem a csikaszokat! Tetszettek...sõt szerveztem neked egy programot október 6-ra Fgy-re! Laci elfogadta a meghívást és említette, hogy te is hozod a csikaszt! ;)
Az ígéret szép szó! :) Én szállást ígértem! :kocc:

#519 ori

ori

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.916 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 19. - 7:51

Na, megint ennek az ágrólszakadt kondának kell megmenteni a haza becsületét. :D
Posted Image
Qkesz, a telefonban kishitû voltam, de a jegyem már megvan Tirpákiába. :yeah:

#520 Qkesz

Qkesz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.535 hozzászólás

Közzétéve 2013 július 21. - 20:29

Igen az voltál!

De...tudod...CSAK EGY MARADHAT! :yeah: ..legalább a becsületet védje meg valaki! :kocc: