Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Kérdezz-felelek

• Please log in to reply
985 válasz a témához

#481 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 7. - 18:50

valamit nem jól csinálsz :D
vagy nagyon jól :dev:

:D
  • amatőr kedvelte

#482 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 7. - 22:04

"Mater semper constat et vulgo concipit." tudna valaki segiteni ennek a kis mondasnak az ertelmenek a megfejtesehez? Nekem csupa nyakatekert vacak jön ki..

#483 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 7. - 22:13

Die Mutter steht immer fest, von wievielen sie auch empfangen hat!

Edited by Unicorn, 2013 január 7. - 22:14.

#484 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 7. - 22:22

ok

Edited by Peter13, 2013 január 7. - 22:25.

#485 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 8. - 10:07

Valaki tudna segíteni, hogy vállalkozói befizetendőmet csekken kell fizetnem. BÁRMELYIK apeh csekkje jó ehhez, vagy csak az, amihez tartozom? Aki tutira tudja a tutit, az válaszoljon csak, köszi! Telefonon nem tudom őket felhívni, nem tudom megkérdezni, és menten megüt a guta.

Edited by agrobe, 2013 január 8. - 10:08.

#486 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 8. - 10:18

Mivel az országos szintû adók (adók, járulékok, hozzájárulások, illetékek...) egységesek, a számlaszámok is.

Számlaszámok 2013. január 1-jétõl

#487 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 8. - 10:35

Köszi, Robi, idõközben ismerõs ismerõse (valamire jó a facebook is) megválaszolta. És jellemzõ de nem jó akárhonnan a csekk. Megyénként más, csak hogy ez se legyen egyszerû, ehhhhhhh

#488 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 8. - 20:28

Mit szolltok a csecsemök körülmetelesehez?
tötö, fifkusz.. halljuk szakertö velemenyeteket!

Testi sértés. A németek megpróbálták ezt a közelmúltban törvénybe foglalni, de pillanatok alatt elõjött az antiszemita kértya, mire gyorsan visszakoztak. Láttam egy nyilvános vitát a kérdésrõl, vicces volt, ahogy a muzulmán orvos és a zsidó teológus pillanatok alatt egy plattformra került. A doki még megpróbált érvelni, (késõbbi esetleges betegségek megelõzése), a zsidó teológus csak kikérte magának, hogy a zsidó szülõket így akarják már megint a keresztények "kriminalizálni". A muzulmánnal lehetett volna vitázni (legyen mindenkinek szabad döntése felnõttkorban, milyen csonkításokat vállal prevenciós célból), a zsidóval nem lehetett, mert nem voltak érvei. Ezt én is ismerem, akinek nincsenek érvei, azzal nem lehet vitázni.

#489 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 8. - 21:01

..a zsidóval nem lehetett, mert nem voltak érvei. Ezt én is ismerem, akinek nincsenek érvei, azzal nem lehet vitázni.

Ja, te jol ismered a dolgokat.. hogy rögtön egy zsido peldat vegyünk: a hires zsidot, Jezust.
Ö sokat vitatkozott, magyarazott, meselt.
De nem beszelt, vitatkozott mindenkivel.
Sokaknak nem is valaszolt.

Vajon miert? Mi szerint döntött?

Erdemes tanulmanyozni a viselkedeset.. lehet tanulni töle.

Persze csak egy zsido volt.. biztosan nem voltak ervei.

Edited by Peter13, 2013 január 8. - 21:04.

#490 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 8. - 21:26

Ja, te jol ismered a dolgokat.. hogy rögtön egy zsido peldat vegyünk: a hires zsidot, Jezust.
Ö sokat vitatkozott, magyarazott, meselt.
De nem beszelt, vitatkozott mindenkivel.
Sokaknak nem is valaszolt.

Vajon miert? Mi szerint döntött?

Erdemes tanulmanyozni a viselkedeset.. lehet tanulni töle.

Persze csak egy zsido volt.. biztosan nem voltak ervei.

Azért ehhez már pofátlanság kell, ahogy kifordítod a szavaimat. Az említett vitában nem Jézus vitatkozott, hanem egy érvek nélküli, az antiszemita kártyát elõhúzó teológus. Az érvek nélküli partnerek hovatartozásáról egy szót sem ejtettem. Kritikán aluli a stílusod.

#491 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 8. - 21:33

Latom kezdesz kiborulni.. boszant, hogy nem vitatkozom veled.. hiaba provokalsz.. de megvalogatom a vitapartnereimet. Egy kicsit.

#492 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 8. - 21:41

Te kérdeztél, személyesen engem, én feleltem. (tudod, körülmetélés) Te akartál errõl velem vitázni, nem én veled. Éreztem benne a provokációt, de kíváncsi voltam az álláspontodra, az általad felvetett kérdésben. Nem tudtam meg. Velem nem vitatkozol, (akkor minek kérdeztél), mert nincsenek érveid. Ehhez gyártasz egy ideológiát. Nagyon praktikus. Még azt is a szájamba adod, hogy antiszemita vagyok. Ez meg undorító. Nincs új a nap alatt.

#493 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 8. - 21:56

tötö, fifkusz.. halljuk szakertö velemenyeteket!

ja, a ket nagy zsidoszakertöt kerdeztem, akik mar korabban is, utoljara pedig a "koservagas" temaban bizonyitottak szakertelmüket.

nem veletlenül kerdeztelek nev szerint titeket.. es nem akarkit.

mondjuk tötö inkabb cigany-iranyban tanitja tanait, de egy ideje mar azt is csak ritkan, lanyhan.. talan mar ö is unja.

te viszont lelkes maradtal, es energikusan adsz elö.

mondjuk elöre lehet tudni a velemenyedet.. de azert tanulsagos.

#494 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 8. - 22:08

Még mindig nem tudom, te mit tartasz a körülmetélésrõl. Mondjuk a kislányokéról is, ami szintén dívik, mondjuk Európában csak titokban, mert tilos. A kisfiúké nem, nehogy megsértsük valakinek a lelkivilágát. Aki ebbõl zsidókérdést csinál, az te vagy. Ellenzem a körülmetélést, antiszemita vagyok. Tiszta sor. Idézz tõlem egy inkriminálható mondatot. Szóval, körülmetélés? Mi a szakértõ véleményed? Én válaszoltam akérdésedre.

#495 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 8. - 22:12

En viszont nem valaszolok a te kerdesedre. Csak ugy. Ennyi.

#496 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 8. - 22:15

Hehe.... Lehengereltek az érveid. Kérdezz nyugodtan máskor is, majd be-be nézek ide :dev:

#497 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 8. - 22:20

Viszont, hogy karpotoljam olvasoinkat az elszenvedett unalomert (feltetelezem, hogy keveseket erdekelt parbeszedem Fifikusszal..) ajanlok egy kis olvasnivalot a hosszu estere; akik a "koservagas"-temat kepesek voltak vegigragni, ezt elvezni fogjak:

"To consolidate his empire and strengthen his hold over the region, Antiochus decided to side with the Hellenized Jews by outlawing Jewish religious rites and traditions kept by observant Jews and by ordering the worship of Zeus as the supreme god (2 Maccabees 6:1–12). This was anathema to the Jews and when they refused, Antiochus sent an army to enforce his decree. Because of the resistance, the city was destroyed, many were slaughtered, and a military Greek citadel called the Acra was established.[7]
“ Not long after this the king sent an Athenian senator to force the Jews to abandon the customs of their ancestors and live no longer by the laws of God; also to profane the temple in Jerusalem and dedicate it to Olympian Zeus, and that on Mount Gerizim to Zeus the Hospitable, as the inhabitants of the place requested...They also brought into the temple things that were forbidden, so that the altar was covered with abominable offerings prohibited by the laws. A man could not keep the sabbath or celebrate the traditional feasts, nor even admit that he was a Jew. At the suggestion of the citizens of Ptolemais, a decree was issued ordering the neighboring Greek cities to act in the same way against the Jews: oblige them to partake of the sacrifices, and put to death those who would not consent to adopt the customs of the Greeks. It was obvious, therefore, that disaster impended. Thus, two women who were arrested for having circumcised their children were publicly paraded about the city with their babies hanging at their breasts and then thrown down from the top of the city wall. Others, who had assembled in nearby caves to observe the sabbath in secret, were betrayed to Philip and all burned to death."

( http://en.wikipedia....us_IV_Epiphanes )

#498 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 8:33

Peter 13, valakit érdekelt a kóser/nem kóser vágás téma, ha téged nem, miért nézted, olvastad? Ja, hogy lehet provokálni valakit, te sem vagy jobb annál, mint akit lehet, sõt. Bármilyen furcsa, hogy egy lovas (állatbarát) fórumon esetleg vallási balhé nélkül érdekel egy állatkínzó/nem, vagy kevésbé állatkínzó módszer közötti különbség. Biztos nem mindennapi dolog besétálni egy akármilyen vágóhídra-szerintem, és így meglepõ módon még érdekes is lehet. Ha ebbõl zsidó-zásos balhét kerekítesz, direkt provokálva, az szánalmas.

#499 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 8:55

Ha ebbõl zsidó-zásos balhét kerekítesz, direkt provokálva, az szánalmas.

Tevedsz. A latszat-allatvedelmet nem szeretem. Az szanalmas. Meg a minden-kapcsan-zsidozokat. Azok is.

Tisztazzuk: nem vagyok zsido. Nem is erdekelne a zsidozas, ha nem kellene folyton belebotlanom.
Allatvedönek tartom magam.

Utalom, ha ezt a nemes ügyet egyesek az embergyülöletük kifejezesere hasznaljak.

A kiindulo pont az volt, hogy tötö zso, aki különben nem szokott allatvedelmi hozzaszolasokkal, söt egyaltalan nem szokott hozzaszolasokkal jeleskedni, most hirtelen megszolalt, a koservagas miatt.

Ha valakit a szamtalan allatkinzasi mod nem erdekel, csak kizarolag a zsido koservagas, akkor nyilvanvaloan nem az allatvedelem a szivügye, csak a zsidozas.

En ezt tartom szanalmasnak.

#500 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 9:03

rajtad kívül senki nem zsidózott később... És miután betettem a libatömést, ilyen-olyan vágási módszereket, hogy láthassa, aki nem ismeri, és eldönthesse, hogy melyik milyen, jöttél a körülmetéléssel-kiprovokálva a zsidózást. Bort, vagy vizet prédikálsz?

Edited by agrobe, 2013 január 9. - 9:03.

#501 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 9:17

Bort iszik és vizet prédikál. A kamu állatvédõzésrõl meg annyit, nem tudom, honnan veszi a bátorságot ezt rásütni bárkire, tötö-re, vagy rám. Én pl. vegetariánus vagyok már nagyon régóta. És amíg volt rá lehetõségem, ingyen ivartalanítottam a körülöttem lévõ gazdátlan, vagy rossz anyagi helyzetben lévõ barátok állatait. Rengeteg kóbor állatnak találtam új otthont. Mindet ivartalanítva adtam át. De ez most mellékes, a lényeg, hogy Peter13 vidáman vádaskodik, kamu állatvédõsködik, antiszemitáz. (ha tudná, kivel beszél :) ) Azt is írta a kóservágás kapcsán, hogy bennfentes véleményekre kíváncsi, de olyan nem jött. Ki a bennfentes? Én tanultam, láttam mindent, amit látni lehetett az egyetemen. Sajnos a vágóhídi gyakorlatot sem lehetett elbliccelni, bár nagyon igyekeztem. Kire számított bennfentesként, egy levágott állat véleményére? Provokáció az egész vonalon.

#502 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 9:23

Na, errõl eszembe jutott, hogy hogy vágnak állatot egy 'kóser' vágóhídon...

ezzel kezdödött. a többit lasd fentebb. nem irom le megegyszer.

#503 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 9:34

Peter13, szerintem ebben semmi "zsidózás" nincs. ez a neve, hogy kóser vágás, kóser vágóhíd. És tényleg így vágnak, ott a videó (és én is láttam ilyet is és olyat is). És szerintem is sokkal kegyetlenebb, mint kábítás nélkül, meg lehet nézni, el lehet dönteni. És az, hogy ez valakiknek nem tetszik, szerintem szíve joga. Nekem sem tetszik, mint ahogy az ipari libatömés sem (beleértve azt is, hogy a nőivarú napos libát, kacsát lefojtják (azaz élve egy zsákba hajítják őket, amit elcsomóznak, azok meg egymás hegyén hátán fulladnak meg). Ja, és ha neked unalmas a téma, akkor miért szítod a tüzet tovább? Nem értem, illetve azt nem értem, hogy miért állítasz be mást, mintha ő zsidózna, pedig te csinálod.

Edited by agrobe, 2013 január 9. - 9:35.

#504 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 10:05

nem akarod felfogni, amit irok, szerintem szandekosan.

A kiindulo pont az volt, hogy tötö zso, aki különben nem szokott allatvedelmi hozzaszolasokkal, söt egyaltalan nem szokott hozzaszolasokkal jeleskedni, most hirtelen megszolalt, a koservagas miatt.

Ha valakit a szamtalan allatkinzasi mod nem erdekel, csak kizarolag a zsido koservagas, akkor nyilvanvaloan nem az allatvedelem a szivügye, csak a zsidozas.

olvasd el ujra.

na jo, legyen itt szajbaragosan is: ha valaki, aki rendszeresen ir allatvedelmi temakrol, aki erdeklödest mutat a forumon allatvedelmi ügyekben, tehat ha egy ilyen valaki felhozza a koservagas-temat, mint borzalmat, akkor az teljesen erthetö, es meg lehet erdemben vitatni.

ha valakit nem erdekel az allatvedelmi tema es ezt azzal juttatja kifejezesre, hogy itt a forumon nem foglalkozik vele, hanem csk kizarolag a zsido-koservagason borzong nyilvanosan, akkor megalapozott a feltetelezes, hogy nem az allatvedelem, hanem a zsidozas a szivügye.

magyarazzam el meg reszletesebben?

#505 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 10:13

aki nem ordítozik hangosan, akkor az nem állatvédõ? Én konkrétan emlékszem Zsóra, amikor nyomon követte pl Maderon történetét. És ha emlékeim nem csalnak, segített is a zsebpénzébõl. és PONT ezért írtam, szájbarágósan, hogy mivel ez egy lovas (azaz állatos) fórum, ezért szerintem itt mindenkinek szívügye az állat védelem így vagy úgy. Vagy magyarázzam el még jobban????? :D Aki itt nem akar érteni, az nem én vagyok...

#506 forkissima

forkissima

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.661 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 10:24

Egeszen pontosan a koser elelmiszerek minosegerol jutott mind Fifikusz, mind toto eszebe a koser vagas allatkinzo volta. Pedig a koser hus csak egy a sok ezer koser elelmiszer kozul. Erdekes, nem?

'Everything that is done for us, without us, is not ours.'

#507 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 10:34

tényleg, amúgy mitől kóser egy káposzta, vagy tészta, bor?

Edited by agrobe, 2013 január 9. - 10:35.

#508 shepherd

shepherd

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 612 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 10:36

ÁLLATOK, NÖVÉNYEK, TEJTERMÉKEK Kóser minden zöldség és gyümölcs. Kóser állat a szárnyasok közül a csirke, a liba, a pulyka, a kacsa, a galamb (nem kóser pl. a strucc, a sas, a varjú és a többi ragadozó vagy dögevõ szárnyas), az emlõsök közül pedig minden olyan állat, ami hasított patájú és kérõdzik. Ilyen a marha, a kecske, a birka, a szarvas, és az egyik kedvenc csemege, a zsiráf, bár utóbbihoz Budapesten kívül is ritkán lehet hozzájutni. Nem kóser a szamár, a teve, a ló és semmilyen öszvér, még akkor sem, ha két kóser állat keresztezésébõl született. A kóser állatok csak akkor fogyaszthatók, ha szakképzett metszõ (sachter, sajchet) öli le õket. Az állatnak annyira egészségesnek kell lennie, hogy elviekben még egy évet élhessen. Ezért is vitatkoznak a rabbik a mai napig azon, hogy kóser-e a tömött liba, és jó-e a kövér libamáj. A halak közül azok kóserek, amelyeknek van uszonyuk és pikkelyük is. Tehát nem kóser a harcsa, az angolna vagy a cápa. A halakra nem vonatkozik a kóser vágás szabálya. De nem kóser egyik tengeri herkentyû sem, se a polip, se a kagyló, se a homár, se a garnéla. Szintén nem kóserek a bogarak, ízeltlábúak; ez alól egyedül egy sáskafaj kivétel, amit az etióp zsidók ettek a sivatagban. Tréfli még az összes rágcsáló, béka, csiga. Kóser minden tojás nélküli száraztészta, a cukor, a liszt, a só, a csípõs fûszerek. Kóser minden kóser állat teje, illetve az abból készített tejtermék, ha nem került bele tiltott adalék. Tilos a tejes és a húsos ételek keverése - a gyomorban is, ezért húsos étel fogyasztása után várni kell, amíg tejes ételt ehetünk. Kóser minden kóser állat tojása, ha nincs benne egyetlen vércsepp sem. Vannak párve ételek, azaz párosak, amiket húsos és tejes ételekhez is lehet enni. Ilyenek a zöldségek, a gyümölcsök és a gabonák, a tojás, a hal vagy a cukor. Fontos még a bor, illetve a borból készült termékek (pl. ecet) kósersága. A bor legalább annyira szigorú felügyeletet igényel, mint a hús. Pár éve készült szép kóser tokaji, de úgy tûnik, nem volt hatalmas a kereslet, mert nem jelentek meg a száraz furmintok, hársak a polcokon.

#509 Unicorn

Unicorn

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.663 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 10:38

itt egy jó link. mellette a növényeknek teljesen sérülésmentesnek kell lennie meg ilyenek, erről még keresek részletesebbet.
és eszerint a link szerint a vágásnak másfélének kellene lennie, pont a legkevesebb fájdalom lenne a cél. nem idéztem ki, hátha valaki nem bírja tényleg ezt a témát.

Edited by Unicorn, 2013 január 9. - 10:41.

#510 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 10:46

én is keresgéltem, és ez megdöbbentő, vagy forkissima szavaival élve: érdekes, nem?:

http://www.tisztaso....s/...B3ként.pdf

ezek szerint a kóserség sem garancia, arra hogy jó vagy nem jó...

na és akkor-ugyanakkor :D

http://www.kaposvari...-olik-a-magyart

Jó ez a fórum, meg is néztem, hogy van e a sóban adalékanyag, és van, az itthon található minden sónkban E 536

http://www.biovetoma...dalek-mentes-so

Ami azért kiderült, hogy nem KCl :D

Azért ebben az országban, mi meg nem jelenhet írásban!!!! Meg az élelmiszerben is...

Edited by agrobe, 2013 január 9. - 10:55.

#511 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 11:04

agrobe folyamatosan csusztat.. eddig valaszoltam neki, mostantol nem pazarlom erre az idömet. Mas: velemenyem a koser-vagasrol, annak vallasi szempontu megvitatasa nelkül: szerintem egy allatvedö-szellemü embernek az a fontos, hogy egy allat ne szenvedjen feleslegesen. szenvedni nem halott, hanem elö allatok szoktak. ezert az allattartas körülmenyei egy allatvedö szamara sokkal fontosabbak, mint a vagas körülmenyei. a vagasnal, mint a koservagas eseteben fajdalmat, szenvedest erezhet az allat. Koservagasnal figyelembe kell venni, hogy: a) a szenvedes rövid. (max.30 masodperc) b) van ertelme (nem szadizmusbol okoznak fajdalmat, hanem a jobb kiverzes erdekeben nem kabitjak, taglozzak, ölik meg a kiverzes elött) c) a szenvedes, bar gusztustalan latvany, messze elmarad a termeszetben mindennapos elevenen szettepeses-elmenyehez kepest d) a vagas elsö pillanatatol az allat sokkos allapotba kerül es nem erez fajdalmat (ez tudomanyosan is vizsgalt kerdes. mellesleg sajat tapasztalatbol tudom, hogy halalosnak hitt sebesüleskor, illetve brutalis serülesek, különösen nagy vervesztesegnel az ember nem erez fajdalmat. ez, legalabbis engem megnyugtat, mert tudom, hogy igy van) e) nemcsak a koservagas, hanem a tradicionalis magyar vagas is erintett. a pszeudo-allatvedök soha sem emelnek szot a magyar paraszt 2000 eves praxisa ellen, vagy pl. a kismalacok erzestelenites nelküli herelese ellen. f) nem csak az allat, hanem az ember szempontjait is figyelembe kell venni. ha bizonyos embereknek vallasi okokbol komolyan, erthetöen fontos, hogy koserül vagjanak, nem szadizmusbol vagy erzeketlensegböl, akkor az allatra ez raterhelhetö vegül is magara a vagasra is emberi erdekböl kerül sor.. a vallas illetve a tradicio is fontos resze az emberi eletnek. aki allatot akar vedeni, talal bösegesen temat maganak. aki csak (burkoltan, leplezve) zsidozni akar, azt elsösorban a koservagas izgatja fel.

#512 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 11:08

Jobb, ha nem tudod mindig, hogy mit kapsz a boltban emberi fogyasztásra alkalmas élelmiszer címen, mert már a gondolattól is a kórházi ágyon nyögnél, ami egyenlõ a véggel. (Még jó, hogy visszaolvastam, mert valószínûleg tudat alatt az "élelmiszer" szóban egy magánhangzót elütöttem.)

#513 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 11:11

Na, Péter, akkor nézd meg a videót! és számold a másodperceket! Rohadtul nem 30 mp, és öntudatánál van, látszik, ha nem akarod, akkor te csúsztatsz! És él és szenved. És írtam, mi is vágtunk disznót háznál és az állat kábítva van, szakszerűen. Ha nem akarod felfogni, megnézni, akkor ezt mond, korrektebb lenne, mint így írogatni, hogy meg sem nézted ezek szerint. (ajánlom 1 perc 42-nél az állítólag sokkos és öntudatlan elvágott nyakú marha feláll és megy) Ha nézted volna, látnád, hogy a nem kósernél már csak a gravitáció miatt is jobban kivérzik az állat! A szíve ugyanúgy dobog, ugyanaddig, ami pumpálja a vért. És a videó végén rohadt higiénikus, ahogy a munkás rugdossa a vért a még lélegző állat fejére, biztos nem lélegzi be a vért és nem szennyezi a húst, ugye? Hát, egészségetekre, én maradnék a a hagyományosnál, sőt a házinál. Én viszont hirtelen felindulásból rendeltem parajdi sót, nem azért mert kóser, nem kóser, hanem mert szerettem az ízét, és a keresgélés során rájöttem, hogy kell nekem. Peter13, te meg rágózzál nyugodtan, de kóser rágó legyen!

Edited by agrobe, 2013 január 9. - 11:20.

#514 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 11:30

aranyos a felhaborodas, lattam a videot.. borzalmas.. csak egy baj van vele: nem hiteles. az ott latottak: nem koservagas. a video szerintem egy provokacio, egy hamisitvany. ahogy a holokauszt-ipar is elöallit hamis dokumentumfilmeket a holokausztrol, ugyanugy gyülöletben elö emberek is prezentalnak hamis koservagas filmeket. ufokrol is lathatunk videokat, az összeesküves-elmeleti videok szama oriasi. ezekböl pl. kiderül, hogy a föld nem is kerek, hogy az ember nem is jart a Holdon, hogy 9/11-et a CIA hajtotta vegre, stb. barmi. akit valoban erdekel egy valodi koservagas, utananezhet pl. wikipedian. ez a video nem egy koservagat mutat be.. ocska hamisitvany. csak ez vele a baj.. mas nincs.

#515 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 11:33

Peter, el kell, hogy keserítselek. Ez kóservágás. Te láttál már saját szemeddel? Mert én igen, ilyet és olyat is! lehet utánakérdezni, Lac-Húsnál voltam, igaz évekkel ezelõtt, marháinkat kísértem be. Ez az érved ezért sajnos nem érv. Megint. Viszont legalább megnézted, már ez is eredmény. wikipédiát meg hagyjuk, mint hiteles információforrás, mert ezzel magadat teszed nevetségessé.

Edited by agrobe, 2013 január 9. - 11:34.

#516 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 11:37

akkor jelentsd a rabbinak.. ha igazi rabbi, lep ellenük. nem mert allatvedö.. hanem mert nem koser. koser vagasnal pl. nem erhet ver az allathoz. tehat: tehetsz az allatvedelemert. jelentsd a rabbinak.. a szemelyeskedö megjegyzeseidet pedig tartsd meg.. en is igyekszem. PS: ha jol latom, ket különbözö dologrol beszelünk, el egymas mellett: te a videorol beszelsz, en pedig a koser vagasrol. a különbseg az, hogy te azt hiszed, hogy a koservagasrol beszelsz. egy tipp az allatvedöknek: Magyarorszagon szinte minden csalas. elkepzelhetö, hogy a rabbi es a vagohid korruptak es szennyezett hust arulnak koserkent. ha a rabbi nem segit, forduljatok email-ben, a vidora hivatkozva valamelyik nagy zsido szervezethez. ök majd lepnek az ügyben. es akkor nem csk höbörögtetek, hanem segitettetek is.

Edited by Peter13, 2013 január 9. - 11:44.

#517 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 11:44

ha vér nem érhet az állathoz, akkor sajnos tényleg rá kell szokniuk a vegaságra :D teszek az állatvédelemért: nem eszem sem libamájat, sem kóser húst. se a családom. Máris tettem valamit. Mást nem lehet tenni, ugyanis törvényesen vágnak, tömnek így, nem azért mert jó, hanem azért, mert szabad. viszont köszi, hasznos oldalakra jutottam el általad! :D a höbörgésrõl: különbség van kettõnk között, mint írtam, és meg is jelöltem, hogy láttam (Lac-hús-kóser, Kométa-hagyományos), ezért nekem van tapasztalatom. Neked? Akkor ki hõbörög feleslegesen, álinformációk birtokában? Én hiszek a saját szememnek, ha te nem akarsz, az a te bajod.

Edited by agrobe, 2013 január 9. - 11:47.

#518 Peter13

Peter13

Törzsvendég

• Kizárt tag
  • 1.855 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 11:46

örülök, hogy segithettem..

#519 agrobe

agrobe

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.766 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 11:48

tudatosan nem segítettél-ezért inkább ne örülj :D

#520 Fifikusz

Fifikusz

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.276 hozzászólás

Közzétéve 2013 január 9. - 11:53

Egeszen pontosan a koser elelmiszerek minosegerol jutott mind Fifikusz, mind toto eszebe a koser vagas allatkinzo volta. Pedig a koser hus csak egy a sok ezer koser elelmiszer kozul. Erdekes, nem?

Már megbocsáss, mi érdekes ezen? A többi részével nincs bajom, ezért írtam errõl. Mert ez zavar. A többi nem. Mit akarsz sugallni, az "érdekes nem?" kérdéssel. Mi a kifogásod az ellen, ha valaki állatkínzónak tartja akóser vágást? Szerinted nem az? Mert az is egy vélemény, és nem fogok spekulálni, hogy vajon neked mi tetszik benne.