Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Építkezzünk, újítsuk fel!

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
740 válasz a témához

#481 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 3. - 10:02

A kiszállási díj jogosságáról lehet vitázni. Volt, mikor nem kellett fizetni, de a szerelõ autójába a gázgõzolajat akkor is bele kellett rakni, pénzért, stb. Hát, a villanyszerelõ szakma egy elég érdekes dolog. Én érintésvédelmi felülvizsgálatokkal foglalkoztam 20 évig mellékállásban, és a 15. év után volt, hogy bementem mérés után amunkahelyemre, és azt mondtam, sugárzó arccal: képzeljétek, ma találkoztam egy villanyszerelõvel, aki értette, amit kérdeztem a földelésrõl, mi több, válaszolt is. A kollégáim megkérdezték, miért, ez olyan szokatlan? :)

#482 Cavalier

Cavalier

Mirage :)

• Admin
  • 6.369 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 3. - 11:12

Hát, õszintén megmondva, szép lassan elkezdjük áthúzni mi is a házat ha itt maradunk vezetékileg. Ennyit a családbarát munkáról. De a hivatalos része az jól jött.

Nálam rázott a csap, ha a hûtõvel együtt ment a mikró, füstölt a dobozban a vezeték... Most már csak az istállóban van pár méter a régi vezetékekbõl, jövõre azt is megcsinálom rendesen.

Hát, a villanyszerelõ szakma egy elég érdekes dolog. Én érintésvédelmi felülvizsgálatokkal foglalkoztam 20 évig mellékállásban, és a 15. év után volt, hogy bementem mérés után amunkahelyemre, és azt mondtam, sugárzó arccal: képzeljétek, ma találkoztam egy villanyszerelõvel, aki értette, amit kérdeztem a földelésrõl, mi több, válaszolt is. A kollégáim megkérdezték, miért, ez olyan szokatlan? :)

Juteszembe, tudsz valami egyszerû módszert, amivel ellenõrizhetem a földelõszondám jóságát, vagy nemjóságát? :)

#483 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 3. - 13:14

Mûanyag ablakra utólag felszerelt szellõztetõrõl van valakinek tapasztalata? Túl jól zárnak ugyanis az ablakaim és az egyik falam tenyérnyi szélessségben vizesedik. Ha bukóra nyitva hagyom mellette az ablakot, akkor vizesedés nincs, csak baromi hideg.

#484 Jucc

Jucc

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.149 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 3. - 13:18

Ne nyisd ki, hanem hagyd félállásban, kotyogósra. Egy kicsit jön be a hûs, de nem annyira, mintha bukón lenne. Nekem van rajt szellõzõ, de az semmit nem használ.

#485 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 3. - 13:20

Nálam rázott a csap, ha a hûtõvel együtt ment a mikró, füstölt a dobozban a vezeték... Most már csak az istállóban van pár méter a régi vezetékekbõl, jövõre azt is megcsinálom rendesen.

Basszus én a mosógépet húzom ki, csak addig van bedugva amíg dolgozik. Jómultkorában kissé megcsípett amikor a ruhákat szedtem ki. Majdnem az összes konnektort a lélek tartja a falon, fölülre nem tett elosztódobozokat, és még sorolhatnám. A vezetékeket meg apukám meg anyukám barátja dobta össze, van abban zõdsárgamegpirosmegkékmegmindenamitakarsz, sztem Örni minimum infarktust kapna ha eljönne egyszer méricskélni Hozzám! :D
Arról hogy több helyen leesett a vakolat, már nem is szólok. Automatice verem lefele, ha nem én a gyerkõcök, nyárra betervezve egy lábazatvakolatcsere belül, vizesedésgátlóval megspékelve.

#486 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 3. - 14:04

Ne nyisd ki, hanem hagyd félállásban, kotyogósra. Egy kicsit jön be a hûs, de nem annyira, mintha bukón lenne.
Nekem van rajt szellõzõ, de az semmit nem használ.

köszi, kipróbálom

#487 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 3. - 14:17

Juteszembe, tudsz valami egyszerû módszert, amivel ellenõrizhetem a földelõszondám jóságát, vagy nemjóságát? :)

Egyszerû nincs, hanem elsõ közelítésre mondhatnánk, hogy áramvédõ kapcsolóval úgyis jó lesz, anélkül meg úgyse lesz jó...

Mûanyag ablakra utólag felszerelt szellõztetõrõl van valakinek tapasztalata? Túl jól zárnak ugyanis az ablakaim és az egyik falam tenyérnyi szélessségben vizesedik. Ha bukóra nyitva hagyom mellette az ablakot, akkor vizesedés nincs, csak baromi hideg.

Na, ilyent én is akartma kérdezni. Ajtót cseréltünk, és a modern és nagyképû ajtó 4 kis üvege úgy gyûjti a párát, mint a sicc, az ajtó alatt áll a víz. Nem tudok mit tenni.

#488 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 3. - 19:47

Töröld le minden reggel. Én azt teszem. :( Pedig én direkte faajtót rakattam, szép kis rozettás ablakokkal. Viszont idén meglepett, hogy fõzés közben és után csöpög a fejemre a gerendáról a pára. Ilyet még nem tapasztaltam eddig.

#489 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 3. - 20:12

Ezt 10 percenként kéne törölni...

#490 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 4. - 0:53

Ne nyisd ki, hanem hagyd félállásban, kotyogósra. Egy kicsit jön be a hûs, de nem annyira, mintha bukón lenne.
Nekem van rajt szellõzõ, de az semmit nem használ.

:D Minek akkor a mûanyag nyílászáró? Ki érti ezt... :) :dev:

#491 Robi

Robi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 5.806 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 4. - 7:03

Nekem a fürdõnek nincs ablaka, így mindig párás, vizes volt a fal. A régi, használaton kívüli kéményre szereltem egy (autó légkondi) elzárható szellõzõ rácsot. A legnagyobb hideget kivéve folyamatosan nyitva van, a fürdést kivéve a párásodás megszünt. A konyhában az elszívó van egy másik kéménybe bekötve, ventilátor használata nélkül is egész jól mûködik, csak akkor kell használni, ha (ritkán) nagy sütés-fõzés van, akkor is inkább a szagok miatt. A szellõzés miatt "rontani kell a nyílászárók tömítésén. A tanyán ilyen gondom nincs.

#492 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 4. - 7:16

Hát akkor építek egy kéményt az elõszobába, hogy húzzon felfelé, meg egy ablakot, amit nyitva tarthatok. :D

#493 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 4. - 8:18

Hát nekem a gerendás házban olyan likak vannak, hogy a padláson látszik néhol ha ég a villany. Ennek ellenére nagyon vizes és párás a ház. Most még ez a gerendáról csöpögés is rátesz, a fürdőben állandó a víz, pedig abalkom is van és nem is igazán jól zár. A kéményeimet meg a balfékek amikor lebontattam betömték a törmelékkel, erről nem is tudtam. Szerettem volna gázcsövet húzatni bele, vagy valaminek még jó lett volna. Mondjuk szellőzőnek. Mellé lesz húzva egy másik, arról megy a kandalló, meg nagyon gondolkodom,hogy anyósom sparheltjét áthozom a konyházba, disznóöléskor nagyon megszerettem. Ha nincs, fogalmam nincs hol főzünk, pedig három gáztűzhely is van odaát beszerelgetve ide-oda. De akkora edényeket max egyet lehet rápakolni. Szupi meleget ad télen, és a főzést is megoldja. A lábazat vizesedésének megszüntetésére, vagy csak minimálissá tételére kérhetnék tippeket? Odaáig már eljutottunk, hogy hátulra is szereltünk csatornát, illetve köbö fél méter mélyen kiástunk egy ásónyit a ház mellett. Van itthon dréncső, ami belerakható, azt a tippet kaptam rakjunk rá gyöngykavicsot (nem zuzalékot mert az eltömi) és fedjük vissza földdel. És láttam már olyat is, aki bebetonozta a lábazatot. A járdám emelése mondjuk az első traktus vizesedését kiküszöbölte, amíg a régi repedezett bedőlt járda volt, addig esőzések esetén a fuga között is jött föl a víz az újonnan kövezett részen. Mióta tettünk rá jó 10 cm betont, és enyhén kifelé lejtettük nincs gond. Egy helyen azért van, pedig oda köbö 80 cm magas teraszt építettünk. A wc fala, a ház eleje egy részen vizesedik nagyon. Itt pedig már téglaépítés van a falban, eredetileg az ámbitus egy része. Csak arra tudok tippelni, hogy a szomszédban a kutat betemették, és ráhúztak a tetejére egy lakrészt. Nekem meg a kutam a járda közepére van fúrva nagy örömömre( le is kellett bontani a babakocsi miatt de még használható szivattyúval) és a házunk a két kút között van. Na, én erre tippelek, hogy a víz jobban beszivárog így a ház alá, más utat keresett magának. Lehet ilyesmi?

Edited by zsebi0202, 2010 december 4. - 8:21.

#494 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2010 december 11. - 18:58

Kipróbáltam, mûxik. Köszi :)

#495 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2011 január 19. - 18:54

Kihasználva a pár nap jó idõt, feldobtam a nagykapu szerkezetet, lefestettem, beállítottam, és bedeszkáztam.
Végre könnyen be lehet állni az udvarba. Egész könnyen siklik, fél kézzel el lehet húzni-tolni, pedig 380-420 kiló az akác deszka borítással.
Attól tartottam, hogy a deszkaborítás súlyától lehajlik pár centit, de nem.

Asszem jól fog esni most egy Posted Image

#496 juice

juice

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.137 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 9. - 20:00

Ki kell cserélnem a konyhában az egykaros csaptelepemet, mert ha megnyitom, olyan helyeken spriccel belõle a víz, ahol nagyon nem kellene. Ahogy utánaolvastam, nem tûnik bonyolultnak, a két flexibilis csõre kell rákötni és egy csavarral rögzíteni amosogatóhoz. Van valami, amit nagyon el lehet rontani rajta? Nem szívesen hívnék ezért mesterembert.

#497 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 9. - 20:19

Sztem sima ügy! Posted Image

Menni fog, csak bátran! :)

#498 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 9. - 20:38

Kihasználva a pár nap jó idõt, feldobtam a nagykapu szerkezetet, lefestettem, beállítottam, és bedeszkáztam.
Végre könnyen be lehet állni az udvarba. Egész könnyen siklik, fél kézzel el lehet húzni-tolni, pedig 380-420 kiló az akác deszka borítással.
Attól tartottam, hogy a deszkaborítás súlyától lehajlik pár centit, de nem.

Asszem jól fog esni most egy Posted Image

Gratulálok! Kérjük a fotókat, és az elméleti mûködést részletezni! :)

:kocc:

#499 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 9. - 21:27

A szerkezeti rajzot és jól használható tervezési-méretezési segédletet innen néztem.
Ilyen lett, és ilyen. még januári képek
Mostanában készítek hozzá egy oszlopot már úgyis igazodott a szerkezet amennyit akart, és még ki kell találni, hogy a tetejét milyenre vágjam.
Még a térkõ lerakás is ezután jön, és a kerítésre valamilyen kõporos fröcskölés.

#500 Fõnix

Fõnix

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 753 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 9. - 22:04

Ki kell cserélnem a konyhában az egykaros csaptelepemet, mert ha megnyitom, olyan helyeken spriccel belõle a víz, ahol nagyon nem kellene. Ahogy utánaolvastam, nem tûnik bonyolultnak, a két flexibilis csõre kell rákötni és egy csavarral rögzíteni amosogatóhoz. Van valami, amit nagyon el lehet rontani rajta? Nem szívesen hívnék ezért mesterembert.

A csaptelep és a mosogató közötti gumigyûrûre figyelj oda,mert aláfolyik a víz ha kimarad.Azért kell hozzá némi türelem,ha nincs spec szerszámod,de megoldható simán némi jóga gyakorlattal :D

#501 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 10. - 0:53

Moon, gondolom, hogy nem érdekel, de szerintem ne vágd a tetejét semmilyenre. Így is jó baromi várfalad van, szerintem jót tesz egy kis játékosság. Hát vagy ha igazi modern magyarfalu-erõdítményben gondolkodsz, akkor enyhe domborulatú ívekre szabod (ahh, ez a cinizmus, ahogy süt belõlem, hogy ott rohadnék meg).

#502 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 10. - 9:13

...vagy ha igazi modern magyarfalu-erõdítményben gondolkodsz, akkor enyhe domborulatú ívekre szabod ...

Vagy simán egyenesre... ;) :kv: Az építmény nem olyan, hogy kívánná a cicomát. Szépen le kell pácolni valamivel és kész.

#503 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 10. - 10:55

Ha egyenesre vágom, akkor azt vághatom a cseréppel kb. egy magasságba, nem lát át a szomszéd a teraszáról, egyszerûségében lesz tetszetõs. Az íves se rossz, csak nem menne az egészhez. :)

#504 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 11. - 10:23

Sziasztok! Kis segítséget, tanácsot, ötletet szeretnék kérni, hátha van itt hasonlóban jártas fórumozó. A probléma röviden. Vizesedõ, kizárólag nyáron használt nyaraló, ami a falak évrõl évre jelentõsebb vizesedése miatt (nyaranta némileg kiszárad) dobja le a vakolatot, egyes helyeken kezd penészedni. Amit keresek: Valami olyan megoldást, amivel rövid távra (pár évre) meg lehetne oldani, de legalábbis látszatilag kezelni lehet a problémákat. A lényeg, hogy a nyári szezonra saját célra használható maradjon a ház. Tisztában vagyok vele, hogy hosszú távú megoldás a bontás újjáépítés (minden más hossz távú megoldás drágább ennél is). Gondoltam valami jobb szellõzõ vakolat-festés párosításra, de errõl lebeszéltek. Ajánlottak penészölõ vakolást-festést, majd lambériázást az érintett magasságig szellõzõ kialakítással. Ez a megoldás tetszik, viszonylag költséghatékonynak is tûnik, viszont érdekelnének a döntés elõtt esetleges más lehetõségek, tapasztalatok is. Sajnos attól félek nem egyedi a probléma, így remélem pár variációt még be tudok tenni a kalapba. A legjobb ugyan a vizesedés megoldása lenne, de ez sok szempontból nem megoldható. A ház terméskõbõl épült, így nincs olyan fuga, amibe lemezszigetelést be lehetne verni, plusz ez elég költséges is (más épületnél csináltunk ilyet elég jó eredményekkel), csõtörés, szivárgás nem lehet a dolog mögött, mert nem megy a ház alatt vízvezeték, és a házhoz kapcsolódó vezetékek nem sérültek, vagy fagytak el. Szerintünk, valami természetes vízér mehet a ház alatt, de ezt nem tudom hogyan lehetne egyszerûen igazolni. Remélem tudtok tanácsot adni és köszi elõre is! :) Ha esetleg volt már szó korábban itt a topicban errõl, akkor bocsi, szóljatok és akkor egyszerûen végignézem az ottani leírásokat. És amit elfelejtettem: Ha tudtok, légyszi ajánljatok megbízható, szépen dolgozó vállalkozót hasonló munkához. Balaton északi part környezetében kéne.

Edited by Artin, 2011 április 11. - 10:26.

#505 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 12. - 10:27

Ha egyenesre vágom, akkor azt vághatom a cseréppel kb. egy magasságba ...

Jaja..., szerintem is! :)

Gondolom a kerítés falazott részeit még úgyis lefested (milyen színû lesz? ), és akkor a fa meg a falazat anyagának szépsége fog domilálni.

#506 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 12. - 11:29

Remélem tudtok tanácsot adni és köszi elõre is! :)
Ha esetleg volt már szó korábban itt a topicban errõl, akkor bocsi, szóljatok és akkor egyszerûen végignézem az ottani leírásokat.

Nem volt még szó ilyesmirõl, de ez a téma szerintem sokakat érdekelhet. Többek között engem is. :)
Kíváncsian várom a tapasztaltabbak tanácsait!

Edited by Bokorugró, 2011 április 12. - 11:30.

#507 Fõnix

Fõnix

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 753 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 12. - 11:44

A régi kõfalakat tudtom szerint csak a befúrásos injektálásos módszerrel lehet vízmentesíteni mostanság.Persze ez sem olcsó,de nagy a szórás az árakban.Ajánlani nem tudok szakembert,a hirdetéseket kell nézni,egyezkedni,és persze csak utólag fizetni ;) Az összes többi módszer csak felületi,és idõleges,ergó az olcsóbb lesz a drágább. Tudom ez most nagy segítség volt :rolleyes:

#508 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 12. - 11:57

http://www.aquapol.hu/
Ezzel kinek mik a tapasztalatai?
Nálam jártak bemérni, több variáció van a vizesedés megszüntetésére a cégnél, nekem ilyen szerkezetet ajánlottak, ami pusztán valami sugárzással lenyomja a vizet a falból.
Barátnõmnél van, õ nagyon kedveli, aszondi még a szomszéd lakás spájzáig mûködik.
Munkatársnõm anyukájánál is beszerelték, aszondi szar.
Egerben, a GGCG-ben is a pincét teljesen ezzel a szerkezettel látták el, és apukám aszondi mûködött (karbantartó volt az iskolában), és az egri OTP felújításakor is láttam abban a helységben az oszlopokon, ahová átköltöztették átmenetileg az ügyintézést.
Én kva drágának találtam, így nem szereltettem föl.
Tapasztalatok?

#509 Eva

Eva

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.912 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 12. - 12:02

Artin, keresgélj itt:
http://epitkezes.forum.hu/
és egy kérdést megér feltenni itt:
http://www.geo96.hu/
http://www.ko-tar.hu/
(ugyan most nem találom, de tudom, hogy vízszigetelésben is tudnak jó megoldásokat)

#510 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 12. - 12:12

Én egy alternatív megoldást találtam ezen a honlapon. Kíváncsi vagyok, mit szóltok hozzá. Szerintetek mûködhet a dolog? :kv: :confused:

#511 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 12. - 12:37

Igen, én is akartam már Artinnak írni, hogy bár a 220-nak sok elõnye lenne, birtokvédelem szempontjából is, de mégsem ajánlanám, mert a 220 nem válogat... :D

#512 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 12. - 13:22

Ernest! Ezt fejtsd ki légy szíves, le vagyok lassulva, nem értem hogy jön ide a 220?? :D Megnéztem ezt az Aquapol rendszer leírását, mit ne mondjak elég érdekes. Fõleg az energiaellátása nyitotta ki a csipám. Bevallom, nem értem. Viszont arra kíváncsi lennék, hogy egy ilyen elektromágneses rendszernek milyen mellékhatásai vannak. Értem itt nem feltétlen azt, amit ilyenkor sokszor hangoztatnak, hogy kapok-e tõle rákot, mert ez ahhoz tuti gyenge, hanem, hogy pl milyen hatással van a ház pók és darázsháztartására. Vajon vonzza, vagy taszítja õket? És mi a helyzet a rágcsálókkal? Mert ha vonzza õket, akkor köszönöm kihagyom, már így se férünk el tõlük.. Mondjuk azt el tudom képzelni, hogy pl az alvásra, fáradtságra, fejfájásra hatással lehet hosszú távon, nem tudom milyen erõs a cucc, ezekhez a számokhoz nem értek. Node félretéve a félig viccet a módszer azért lehet mûködik, elvégre a vízmozgásra valóban hatással lehet az elektromágnesesség. Mennyibe fáj egy ilyen rendszer kb? Éva! Köszi szépen körülnézek rajtuk!

#513 Zebrabara

Zebrabara

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.806 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 12. - 13:41

Artin! Apukámék évekig kínlódtak a vizesedéssel, és nekik is ez az aquapolos kütyü jött be. Napról napra lehetett látni, ahogy megy vissza a falban a víz, azaz a nedves falfalület szépen visszahúzódott derékmagasságtól a padló felé. Azóta semmi baja a háznak. Komolyan, hihetetlen, de tényleg mûködik. Ha érdekel, kikérdezem a részletekrõl.

Edited by hitetlen, 2011 április 12. - 13:42.

#514 Artin

Artin

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.886 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 12. - 13:48

Megköszönöm! Igazából a három lényeges kérdés, hogy mennyire üzemeltetés igényes (bár ha jól sejtem semennyire, és ez itt lényeges lenne), valóban nem igényel-e külső áramforrást, illetve, hogy mennyire "látható", hogy be van szerelve. Ez utóbbi azért lényeges, mert nyaraló lévén (valamint tapasztalatból :S ) előfordulnak betörések és kellemetlen, ha egy drága rendszert meglovasítanak. Az ára is érdekes ugyan, de az minden bizonnyal csak egyedileg becsülhető.

#515 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 12. - 14:51

Lerántják a leplet az aquapolról... :) (55Mb pdf)

Jó írás, mert részletezve van benn a talajpára, talajnedvesség, talajvíz stb közötti különbségek.

#516 esti

esti

Törzsvendég

• Moderátor
  • 1.200 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 12. - 15:35

Elolvastam én is az Aquapol dolgot. - A "gravomágneses" jelenség tudományos hátterérõl illetve alkalmazásáról, hatásáról keressetek Gugliban. Már ha akad a készülék leírásán kívül is érdemleges találat... - Még akár az is lehet, hogy több helyen megszûnt a vizesedés, ahova felszerelték. De hogy a készülék mûködésérõl áltudományos mesét írnak, az biztos.

#517 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 12. - 16:11

(milyen színû lesz? )

Kõporos fröcskölés. :)
Színt még nem tudok, lehet, hogy marad szürke.

#518 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 12. - 17:13

Megköszönöm!

Igazából a három lényeges kérdés, hogy mennyire üzemeltetés igényes (bár ha jól sejtem semennyire, és ez itt lényeges lenne), valóban nem igényel-e külső áramforrást, illetve, hogy mennyire "látható", hogy be van szerelve. Ez utóbbi azért lényeges, mert nyaraló lévén (valamint tapasztalatból :S ) előfordulnak betörések és kellemetlen, ha egy drága rendszert meglovasítanak. Az ára is érdekes ugyan, de az minden bizonnyal csak egyedileg becsülhető.

Ha jól emlékszem 2004-ben vagy 05-ben jöttek ki, akkor egy alap 3000 Ft volt a bemérés. Akkor szabadítottuk meg a házat épp a belső vakolattól, ami lévén mint utólag megtudtam több mint 200 éves, alapból 10 cm-volt, már ahol csak vékony rétegben látták el. :D
Akkor kaptam ajánlatot valami 200 000-250 000 körüli volt, és később még kaptam másikat is, amivel nem éltem, azóta is bánom, egy készüléktipust kivontak, és féláron kínálták. Pont ehhez a gerendás házhoz való fonott kosárban elrejtett készülék volt. De lehet a padlásra is szereltetni, és akkor nem látszódik egyáltalán.
Hitetlen szüleinek a tapasztalataira én is nagyon kíváncsi lennék. Mint írtam nálam egy ember nem elégedett meg a működéssel, de a GGCG egy kva nagy régi épület, hatalmas pincerendszerrel. És ott bevált.

Elolvastam én is az Aquapol dolgot.
- A "gravomágneses" jelenség tudományos hátteréről illetve alkalmazásáról, hatásáról keressetek Gugliban. Már ha akad a készülék leírásán kívül is érdemleges találat...
- Még akár az is lehet, hogy több helyen megszűnt a vizesedés, ahova felszerelték. De hogy a készülék működéséről áltudományos mesét írnak, az biztos.

:kir:
Nekem is magyarázott itt a faszikám kézzel lábbal, ezért is nem akarnék belebonyolódni, mert baromira tudományos volt, de hát felét sem értettem. Ja azt még nem írtam, a bemérés nem kötelez semmire, kifizeted, kapsz egy egyénre szabott ajánlatot, oszt kéred vagy sem később eldöntöd.

Edited by zsebi0202, 2011 április 12. - 17:14.

#519 Ernest

Ernest

Tele van a levelesládája

• Fórumtag
  • 13.706 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 12. - 19:51

Lerántják a leplet az aquapolról... :) (55Mb pdf)

Jó írás, mert részletezve van benn a talajpára, talajnedvesség, talajvíz stb közötti különbségek.

Felõlem lehet humbug, a lecher-vezetékeket meg az üregelést jól elfelejtettem.
Azonban a Zírás második fele az egy 101%-osan precíztelen kísérlet leírása. Ezen az alapon akár még az aquapol is mûködhetne, meg Könyves Kálmán is tévedhetett.

#520 moon

moon

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.081 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 12. - 21:15

Itt vannak képek a készülékek belsejérõl. :)