Építkezzünk, újítsuk fel!
Közzétéve 2010 december 3. - 10:02

Közzétéve 2010 december 3. - 11:12
Hát, õszintén megmondva, szép lassan elkezdjük áthúzni mi is a házat ha itt maradunk vezetékileg. Ennyit a családbarát munkáról. De a hivatalos része az jól jött.
Nálam rázott a csap, ha a hûtõvel együtt ment a mikró, füstölt a dobozban a vezeték... Most már csak az istállóban van pár méter a régi vezetékekbõl, jövõre azt is megcsinálom rendesen.
Hát, a villanyszerelõ szakma egy elég érdekes dolog. Én érintésvédelmi felülvizsgálatokkal foglalkoztam 20 évig mellékállásban, és a 15. év után volt, hogy bementem mérés után amunkahelyemre, és azt mondtam, sugárzó arccal: képzeljétek, ma találkoztam egy villanyszerelõvel, aki értette, amit kérdeztem a földelésrõl, mi több, válaszolt is. A kollégáim megkérdezték, miért, ez olyan szokatlan?
Juteszembe, tudsz valami egyszerû módszert, amivel ellenõrizhetem a földelõszondám jóságát, vagy nemjóságát?

Közzétéve 2010 december 3. - 13:14
Közzétéve 2010 december 3. - 13:18
Közzétéve 2010 december 3. - 13:20
Basszus én a mosógépet húzom ki, csak addig van bedugva amíg dolgozik. Jómultkorában kissé megcsípett amikor a ruhákat szedtem ki. Majdnem az összes konnektort a lélek tartja a falon, fölülre nem tett elosztódobozokat, és még sorolhatnám. A vezetékeket meg apukám meg anyukám barátja dobta össze, van abban zõdsárgamegpirosmegkékmegmindenamitakarsz, sztem Örni minimum infarktust kapna ha eljönne egyszer méricskélni Hozzám!Nálam rázott a csap, ha a hûtõvel együtt ment a mikró, füstölt a dobozban a vezeték... Most már csak az istállóban van pár méter a régi vezetékekbõl, jövõre azt is megcsinálom rendesen.

Arról hogy több helyen leesett a vakolat, már nem is szólok. Automatice verem lefele, ha nem én a gyerkõcök, nyárra betervezve egy lábazatvakolatcsere belül, vizesedésgátlóval megspékelve.
Közzétéve 2010 december 3. - 14:04
Ne nyisd ki, hanem hagyd félállásban, kotyogósra. Egy kicsit jön be a hûs, de nem annyira, mintha bukón lenne.
Nekem van rajt szellõzõ, de az semmit nem használ.
köszi, kipróbálom
Közzétéve 2010 december 3. - 14:17
Egyszerû nincs, hanem elsõ közelítésre mondhatnánk, hogy áramvédõ kapcsolóval úgyis jó lesz, anélkül meg úgyse lesz jó...Juteszembe, tudsz valami egyszerû módszert, amivel ellenõrizhetem a földelõszondám jóságát, vagy nemjóságát?
Na, ilyent én is akartma kérdezni. Ajtót cseréltünk, és a modern és nagyképû ajtó 4 kis üvege úgy gyûjti a párát, mint a sicc, az ajtó alatt áll a víz. Nem tudok mit tenni.Mûanyag ablakra utólag felszerelt szellõztetõrõl van valakinek tapasztalata? Túl jól zárnak ugyanis az ablakaim és az egyik falam tenyérnyi szélessségben vizesedik. Ha bukóra nyitva hagyom mellette az ablakot, akkor vizesedés nincs, csak baromi hideg.
Közzétéve 2010 december 3. - 19:47
Közzétéve 2010 december 3. - 20:12
Közzétéve 2010 december 4. - 0:53
Ne nyisd ki, hanem hagyd félállásban, kotyogósra. Egy kicsit jön be a hûs, de nem annyira, mintha bukón lenne.
Nekem van rajt szellõzõ, de az semmit nem használ.

Közzétéve 2010 december 4. - 7:03
Közzétéve 2010 december 4. - 7:16

Közzétéve 2010 december 4. - 8:18
Edited by zsebi0202, 2010 december 4. - 8:21.
Közzétéve 2010 december 11. - 18:58
Kipróbáltam, mûxik. Köszi

Közzétéve 2011 január 19. - 18:54
Végre könnyen be lehet állni az udvarba. Egész könnyen siklik, fél kézzel el lehet húzni-tolni, pedig 380-420 kiló az akác deszka borítással.
Attól tartottam, hogy a deszkaborítás súlyától lehajlik pár centit, de nem.
Asszem jól fog esni most egy

Közzétéve 2011 április 9. - 20:00
Közzétéve 2011 április 9. - 20:19

Menni fog, csak bátran!

Közzétéve 2011 április 9. - 20:38
Gratulálok! Kérjük a fotókat, és az elméleti mûködést részletezni!Kihasználva a pár nap jó idõt, feldobtam a nagykapu szerkezetet, lefestettem, beállítottam, és bedeszkáztam.
Végre könnyen be lehet állni az udvarba. Egész könnyen siklik, fél kézzel el lehet húzni-tolni, pedig 380-420 kiló az akác deszka borítással.
Attól tartottam, hogy a deszkaborítás súlyától lehajlik pár centit, de nem.
Asszem jól fog esni most egy

:kocc:
Közzétéve 2011 április 9. - 21:27
Ilyen lett, és ilyen. még januári képek
Mostanában készítek hozzá egy oszlopot már úgyis igazodott a szerkezet amennyit akart, és még ki kell találni, hogy a tetejét milyenre vágjam.
Még a térkõ lerakás is ezután jön, és a kerítésre valamilyen kõporos fröcskölés.
Közzétéve 2011 április 9. - 22:04
Ki kell cserélnem a konyhában az egykaros csaptelepemet, mert ha megnyitom, olyan helyeken spriccel belõle a víz, ahol nagyon nem kellene. Ahogy utánaolvastam, nem tûnik bonyolultnak, a két flexibilis csõre kell rákötni és egy csavarral rögzíteni amosogatóhoz. Van valami, amit nagyon el lehet rontani rajta? Nem szívesen hívnék ezért mesterembert.
A csaptelep és a mosogató közötti gumigyûrûre figyelj oda,mert aláfolyik a víz ha kimarad.Azért kell hozzá némi türelem,ha nincs spec szerszámod,de megoldható simán némi jóga gyakorlattal

Közzétéve 2011 április 10. - 0:53
Közzétéve 2011 április 10. - 9:13
Vagy simán egyenesre... ;)...vagy ha igazi modern magyarfalu-erõdítményben gondolkodsz, akkor enyhe domborulatú ívekre szabod ...

Közzétéve 2011 április 10. - 10:55

Közzétéve 2011 április 11. - 10:23

Edited by Artin, 2011 április 11. - 10:26.
Közzétéve 2011 április 12. - 10:27
Jaja..., szerintem is!Ha egyenesre vágom, akkor azt vághatom a cseréppel kb. egy magasságba ...

Gondolom a kerítés falazott részeit még úgyis lefested (milyen színû lesz? ), és akkor a fa meg a falazat anyagának szépsége fog domilálni.
Közzétéve 2011 április 12. - 11:29
Nem volt még szó ilyesmirõl, de ez a téma szerintem sokakat érdekelhet. Többek között engem is.Remélem tudtok tanácsot adni és köszi elõre is!
Ha esetleg volt már szó korábban itt a topicban errõl, akkor bocsi, szóljatok és akkor egyszerûen végignézem az ottani leírásokat.

Kíváncsian várom a tapasztaltabbak tanácsait!
Edited by Bokorugró, 2011 április 12. - 11:30.
Közzétéve 2011 április 12. - 11:44

Közzétéve 2011 április 12. - 11:57
Ezzel kinek mik a tapasztalatai?
Nálam jártak bemérni, több variáció van a vizesedés megszüntetésére a cégnél, nekem ilyen szerkezetet ajánlottak, ami pusztán valami sugárzással lenyomja a vizet a falból.
Barátnõmnél van, õ nagyon kedveli, aszondi még a szomszéd lakás spájzáig mûködik.
Munkatársnõm anyukájánál is beszerelték, aszondi szar.
Egerben, a GGCG-ben is a pincét teljesen ezzel a szerkezettel látták el, és apukám aszondi mûködött (karbantartó volt az iskolában), és az egri OTP felújításakor is láttam abban a helységben az oszlopokon, ahová átköltöztették átmenetileg az ügyintézést.
Én kva drágának találtam, így nem szereltettem föl.
Tapasztalatok?
Közzétéve 2011 április 12. - 12:02
http://epitkezes.forum.hu/
és egy kérdést megér feltenni itt:
http://www.geo96.hu/
http://www.ko-tar.hu/
(ugyan most nem találom, de tudom, hogy vízszigetelésben is tudnak jó megoldásokat)
Közzétéve 2011 április 12. - 12:12

Közzétéve 2011 április 12. - 12:37

Közzétéve 2011 április 12. - 13:22

Közzétéve 2011 április 12. - 13:41
Edited by hitetlen, 2011 április 12. - 13:42.
Közzétéve 2011 április 12. - 13:48
Közzétéve 2011 április 12. - 14:51

Jó írás, mert részletezve van benn a talajpára, talajnedvesség, talajvíz stb közötti különbségek.
Közzétéve 2011 április 12. - 15:35
Közzétéve 2011 április 12. - 16:11
(milyen színû lesz? )
Kõporos fröcskölés.

Színt még nem tudok, lehet, hogy marad szürke.
Közzétéve 2011 április 12. - 17:13
Ha jól emlékszem 2004-ben vagy 05-ben jöttek ki, akkor egy alap 3000 Ft volt a bemérés. Akkor szabadítottuk meg a házat épp a belső vakolattól, ami lévén mint utólag megtudtam több mint 200 éves, alapból 10 cm-volt, már ahol csak vékony rétegben látták el.Megköszönöm!
Igazából a három lényeges kérdés, hogy mennyire üzemeltetés igényes (bár ha jól sejtem semennyire, és ez itt lényeges lenne), valóban nem igényel-e külső áramforrást, illetve, hogy mennyire "látható", hogy be van szerelve. Ez utóbbi azért lényeges, mert nyaraló lévén (valamint tapasztalatból :S ) előfordulnak betörések és kellemetlen, ha egy drága rendszert meglovasítanak. Az ára is érdekes ugyan, de az minden bizonnyal csak egyedileg becsülhető.

Akkor kaptam ajánlatot valami 200 000-250 000 körüli volt, és később még kaptam másikat is, amivel nem éltem, azóta is bánom, egy készüléktipust kivontak, és féláron kínálták. Pont ehhez a gerendás házhoz való fonott kosárban elrejtett készülék volt. De lehet a padlásra is szereltetni, és akkor nem látszódik egyáltalán.
Hitetlen szüleinek a tapasztalataira én is nagyon kíváncsi lennék. Mint írtam nálam egy ember nem elégedett meg a működéssel, de a GGCG egy kva nagy régi épület, hatalmas pincerendszerrel. És ott bevált.
Elolvastam én is az Aquapol dolgot.
- A "gravomágneses" jelenség tudományos hátteréről illetve alkalmazásáról, hatásáról keressetek Gugliban. Már ha akad a készülék leírásán kívül is érdemleges találat...
- Még akár az is lehet, hogy több helyen megszűnt a vizesedés, ahova felszerelték. De hogy a készülék működéséről áltudományos mesét írnak, az biztos.

Nekem is magyarázott itt a faszikám kézzel lábbal, ezért is nem akarnék belebonyolódni, mert baromira tudományos volt, de hát felét sem értettem. Ja azt még nem írtam, a bemérés nem kötelez semmire, kifizeted, kapsz egy egyénre szabott ajánlatot, oszt kéred vagy sem később eldöntöd.
Edited by zsebi0202, 2011 április 12. - 17:14.
Közzétéve 2011 április 12. - 19:51
Felõlem lehet humbug, a lecher-vezetékeket meg az üregelést jól elfelejtettem.Lerántják a leplet az aquapolról...
(55Mb pdf)
Jó írás, mert részletezve van benn a talajpára, talajnedvesség, talajvíz stb közötti különbségek.
Azonban a Zírás második fele az egy 101%-osan precíztelen kísérlet leírása. Ezen az alapon akár még az aquapol is mûködhetne, meg Könyves Kálmán is tévedhetett.