Kis színesek
Közzétéve 2012 január 14. - 13:54
Közzétéve 2012 január 14. - 16:51

Közzétéve 2012 január 14. - 18:43

Közzétéve 2012 január 14. - 19:37

Közzétéve 2012 január 14. - 19:51

Közzétéve 2012 január 14. - 20:25

Közzétéve 2012 január 15. - 17:50
ezek szerint BoKával mi még máshogy lettünk szocializálva
És fel lehet tenni úgy is a kérdést, hány fórumos akar ennyit leírni magáról?
:yeah:
Közzétéve 2012 január 16. - 10:48
Közzétéve 2012 január 16. - 11:35
Teszek egy ígéretet, nem azt, hogy soha többet nem fogok ide írni, hanem azt, hogy addig nem, amíg nem lesz valóban lovas kis színes történetem, vagyis egyéb történeteket nem fogok leírni, remélem azért lessz aki ír ide, és nem vész a feledés homályába ez a topik.
Üdv. JG
Szia!
Szerintem meg nem kéne ilyeneket ígérgetni. Tessék blogot írni.

Közzétéve 2012 január 16. - 17:03

" Az én családomban aki egy szóval mondja el, amit tízzel is lehetne, az lazsál."
Közzétéve 2012 január 16. - 17:11
Közzétéve 2012 január 16. - 19:33
Méz! A blogírás és ez között az a legnagyobb külömbség szerintem, hogy itt beleéled magad, hogy esetleg lószeretõ baráti közösségnek, esetleg részben magadfajtáknak írogatsz, míg a blogot aztán tényleg nem tudod, ki olvassa. (Persze csak az íráshoz könnyebb így nekiálni, a külömbség csak illúzió...)
De ott biztos nincs útban. Ide meg lehet linkelni belõle a lovas színeseket, amirõl úgy érzi, hogy ide való, a lószeretõ közönségnek.

Közzétéve 2012 március 27. - 20:28
Február 4!
kislány:szia érdekelnee???
Én:A Jázmin barátném mondta, hogy lenne eladó apró lovacskátok igen
Kislány:igen kell kép???
http://a5.sphotos.ak...847464851_n.jpg
Én:szeretnék róla mindent tudni. Mennyi idõs, kanca vagy mi, papírjai, mit tud, milyen körülmények között élt eddig, stb, stb. A gyerekeimnek lenne míg belenõnek a nagyobb méretbe
Kislány:ok
Én: akkor megírnád?
Kislány:shetlandii csõdör
106 cm
belovagolt bekocsizott
ugrópóni(átugorja a saját marmagasságát)és díjpóni meg fogatpóni is...díjnyertes
papírjaa sajnaa nincs
Én:köszönöm, még megbeszéljük itthon, de a csõdör az utolsó választás. 6 lovunk van, óriási nóniusz is, ha okoskodik kinyírná. Az ára mennyi lenne?
Kislány:nem csõdörösködikolyan nyugis hogy cska naa:)))
Március 23!
Kislány: akkor érdekelnéé???lehetõleg írjon vissza...
Én:még mindig nem kaptam árajánlatot a lóra, addig sajnos nem tudunk mit megbeszélni itthon [

akkor ha kérhetném az árát
Kislány:180.000 ft az irányára,de lehet cserélni lóra....nagyon érteékes,mert versenypóni,és a gyerekeket egyszerûen imádja....
Én:köszönöm, nem vesszük meg a pónit. Erika
Kislány: rendben...de megkérdezhetem hogy miért???
Én:nagyon drága, és ráadásul csõdör. Sokat kell még rákölteni hogy papíros és golyótlan legyen. 100-120 ért vannak hasonló kaliberû lovak.
Kislány:de ivartalanított olyan mintha herélt lenne drága voolt de cserélhetõ lóra is
Én:drága, ha ivartalan akkor herélt. ha meg nem akkor csõdör. Akkor most melyik?
Kislány:ivartalanított
és kiderült,hogy télleg tisztavérû
de mondom,hogy cserélhetõ lóra!!!
Ezt a lovacskát nem vettük meg. már ha egyáltalán ló

Közzétéve 2012 március 28. - 5:54

" Az én családomban aki egy szóval mondja el, amit tízzel is lehetne, az lazsál."
Közzétéve 2012 március 28. - 12:28

Közzétéve 2012 március 28. - 13:39
Közzétéve 2012 március 28. - 14:03
Közzétéve 2012 március 28. - 14:50
Közzétéve 2012 március 28. - 20:51

Közzétéve 2012 március 29. - 10:53
Közzétéve 2012 március 29. - 12:28

Közzétéve 2012 március 29. - 16:11
Edited by chyki, 2012 március 29. - 16:11.
Közzétéve 2012 március 29. - 18:30
Közzétéve 2012 október 16. - 11:22

Közzétéve 2012 október 16. - 11:37
Közzétéve 2012 október 24. - 12:54
Itt egy kis videó a bükkösdi V.A.D.-ról. Csak hogy irigykedhessetek. ;)

Edited by Nyanya, 2012 október 24. - 12:54.
Közzétéve 2013 január 28. - 9:29
Közzétéve 2013 március 9. - 23:30
Edited by Demmy, 2013 március 9. - 23:32.
Közzétéve 2013 március 10. - 7:14

Közzétéve 2013 december 15. - 0:24
Hazaértem, beszaladtam az istállóba csak úgy megszokásból, Zseri már feküdt, bementem hozzá, mellételepedtem kényelmesen, ő a fejét a combomra tette szusszant egy nagyot, kicsit aludt igy is, csak pár perc volt, de minden ott volt ebben a pár percben. Vele észrevétlenül alakult ki a kapcsolatunk, nem tudom mióta de egyszercsak rájöttem, már megbizunk egymásban. Ehhez nem kellett felépiteni, játszani és nem kellett tenni semmit csak élni, létezni és dolgozni együtt nap mint nap már 4 éve.... ez egyszercsak természetessé vált.
Közzétéve 2014 július 20. - 15:51
Múltkor a fed.ménes oldalon a műértő közönség olyan jól fogadta a láblógatós történetemet, hogy felbátorítva érzem magam még pár kis történetecske elmesélésére.
Na nem most eccerre, nem kell pánikolni, apránként - igazából azért is, mert Robi igen aggódott: kihal a Paci, a napi fajlagos hozzászólás alacsony!
A leírandóknak szem- és fültanúja voltam, egy idő után annyi dologba belekeveredik az ember, hogy tök fölösleges színezgetni!
Jávor Gyuri bácsi a hetvenes-nyolcvanas évek egyik vitathatatlan tudású, tekintélyű lovasembere - vagyis volt aki próbálta vitatni, de arra már mi, jobb érzésű ifisták is elég hülyén néztünk, na. Nekem sok közöm nem volt hozzá, de nagyon szerettem, és igen jól esett, hogy évekkel később is megismert, szólt hozzám két "jó szót".
Itt, Nagycenken volt egy fogat-eladó verseny, két pályáról lejött amerikai ügetőt hajtottam - hát mentünk, ahogy tudtunk, na, mint ahogy az egyszeri tiszaalpári hajtókolléga mondta a díjhajtása után: " Mint a tűzoltók! Nem szépen, de nagyon! "
Ott van Gyuri Bácsi, megkérem, nézzen már meg, hogyan vagyunk? ( Igen értett hozzá. )
Megyek két kőrt meg vele szemben egy sebest, aztán leszállok mellé, ahol már azért jópár "szakértő" összegyűlt.
Atyai szeretettel kezdi mondani:
- Hát fiam... (kezd rajtam a víz gurulni, mert ha valakit dicsérgetni kezd, háát ... a többiek lesnek áhítattal, rám is.)
Hát köszönöm, nagyon köszönöm! A szívemet melegítetted meg! (Ájult csönd a "konkurenciánál.")
Hát ilyen csodálatos látványt én negyven éve nem láttam!
Ahogy jöttél szembe, szép magyar gyerek ezekkel az aranyos ügetőkkel ( valami 158 cm körül ha voltak...), hát annyi lábat láttam mozogni, mintha egy huszárszázad Attakírozna!!!
- chyki, melodia91 és fafaragó kedveli
Közzétéve 2014 július 20. - 18:27
Aggódásom nem csak kvantitatív de kvalitatív is volt.
A fenntebbi javított a közérzetemen.
Közzétéve 2014 július 24. - 22:28
Hallottatok már a kisbéri telivérről?
Nem tartozik szorosan hozzá, csak a "kisbéri telivérről" jutott eszembe:
Nyolcvanas évek, Sopron, az idők kezdete óta hidegvérű-tenyészkörzet, félvér esetleg messzebbre is járó kupecnél, meg a pár határőr-ló.
Elég sokat hallgattam pl. azért, hogy a hároméves bugaci csikókkal nem szívesen mentem a rakott szentendrei kocsival* a Bécsi-dombnak, inkább kerültem 5 kilométert. (* ez egy 3,8 m hosszú platójú gumiskocsi volt, üresen 740 kg., de igen jól gurult, az alföldi csikóknak meg nem volt érdekes a távolság. )
Egyszer mondják, hogy X Y volt az ötvenes években a Soproni Lovas Klub/Egyesület elnöke.
Hú-ha! A jósorsom összehoz tán egy régivágású lovasemberrel!
Találkozunk, szimpatikus, de nem érzem benne a múltat, de hát én nem is ismertem sokat, hogy meg merjem/tudjam ítélni.
--- hogy van lova, két kétéves csikó, egy telivér meg egy gidrán.
Hú-ha! Nem-e lehetne-e esetleg megnézni?
--- persze, persze, menjek csak!
Megyek, tanyaudvar, jön egy vékonydongájú, de elég mozgékony jószág: Nna, ez a telivér!
Nézem, de nem látom a bélyegzést - neem,, neem, nem akarta agyonégetni.
Hm, kicsit vakarom a fejem: de telivér?
--- Hóóógyne! Az anyja is nagyon az volt, az apja meg egyenesen borzasztóan!
Amíg dolgozom föl, előjön egy helyes sárga, olyan duplafenékkel, hogy a sváb asszonyok megirigyelnék..
--- Ez meg a gidrán!
-De hát ennek már most barázdás a fara?!
--- Asziszem túl sok zöldet adtam neki, és megnehezült.
- Kistáltos, melodia91, fafaragó és még valaki kedveli
Közzétéve 2014 december 13. - 21:30
Jávor Gyuri bácsi:
Kecskeméten valami verseny (ugró, military?, területi döntő a'sszem) , a hazai, bajnokaspiráns lovas keki-vajszinű nadrágban.
A Németországból hozott vakítóan fehér lovaglónadrág a feleségén, a tribűnön. Nagyon dekoratív fekete nő volt,jól állt neki - ezt tudta is, rázta is magát rendesen (igaz, máskor is...)
Mellette Gyuri bátyánk, azt kábítja a kicsit arrogáns, kicsit nyafogós vékony hangján.
'A' Fülöp odaküldött valamiért, jól nevelten várok a soromra, hogy a párbeszéd befejeződik:
Gyuri bácsi kedves, elnéző mosollyal: - Aranyoskám, maga olyan hülye...
Hölgy: - Ja-ajj, Gyu-úri báácsíí, maga mindig víííccceeel!
Gyuri bácsi: Neeem...
Az edzőtáborban a kedvenc hajtójának egyik nap beígérte:
- Gabikám, ha jól megy a díjhajtás, meghívlak ebédelni! (Az "üzemi koszt" mellett ez komoly prémium-ajánlat volt!)
A fogat jól ment, Gyuri bácsi dicsér, majd elköszön a kifogóktól.
Finta utánaszól : - De Gyuri bácsi! Az ebéd!!
Gyuri bácsi elmenőben a füléhez emelt kézzel: - Nem értem, tudod Gabikám, a fülem!
Finta az embereinek inkább: - A fene a süket szabolcsiját! (ugye a hajtó hortobágyi...)
Gyuri bácsi a válla fölött: - Szatmári, Gabikám! Szatmári!
- rongyo, Kistáltos, ppr és még valaki kedveli
Közzétéve 2015 március 30. - 11:35
- fafaragó kedvelte
Közzétéve 2016 március 12. - 11:52
- Kistáltos kedvelte
Közzétéve 2016 március 12. - 12:54
Azért a kisördög megkérdezi, hogy a szerződéses munkaidejében vagy azon kívül, netán szerződésszegés keretében vonta el a megbotránkozottak nem lankadó figyelmét, akik ezt a figyelemelterelést a Dühöngőből jövet vagy éppen menet szenvedhették el.
Közzétéve 2016 március 12. - 21:56
Azért azt jegyezzük meg - ügye mégis lóbarátok oldala
-, hogy a fenyítés egyik oka:
"belső tábor területére előírt jármód megszegésével a... .. kincstár tulajdonát képező és reá bízott kincstári értéket szükségtelen igénybevételnek tette ki, "
![]()
Amúgy a forrásmegjelölés:http://index.hu/mind...ikoltozo_kejno/
Edited by N.C., 2016 március 12. - 21:58.
Közzétéve 2016 március 13. - 15:57
Oké, de a kincstári tulajdon most a ló vagy a kéjnő?
- N.C. kedvelte