Kis színesek
Közzétéve 2011 június 6. - 11:20

Közzétéve 2011 június 17. - 14:24
Közzétéve 2011 június 17. - 22:00
Közzétéve 2011 június 20. - 13:53

Közzétéve 2011 június 20. - 17:32
Kitartás......én egyszerûen csak jól szeretnék lovagolni, ennyi a célom...

Közzétéve 2011 július 1. - 13:24

Edited by jeansgirl, 2011 július 1. - 13:42.
Közzétéve 2011 július 26. - 14:19

Közzétéve 2011 július 29. - 9:26

Edited by jeansgirl, 2011 július 29. - 9:28.
Közzétéve 2011 augusztus 1. - 14:29
Közzétéve 2011 augusztus 1. - 16:19
Közzétéve 2011 augusztus 2. - 16:36
Közzétéve 2011 augusztus 2. - 17:02
" Félj, de légy bátor! "
www.szolohegyilovastanya.hu
Közzétéve 2011 augusztus 4. - 22:27
Közzétéve 2011 augusztus 5. - 12:34

Közzétéve 2011 augusztus 5. - 14:29
:( Tudom, milyen ez, én is ilyen hirtelen veszítettem el a legjobb barátomat.Miért? miért és miért történnek ilyen emberi ésszel felfoghatatlan, érthetetlen dolgok???? :confused:
Szombaton délelõtt csörgött a telefonom, és a barátnõm anyukája jelentkezett, annyira sírt, hogy elõször nem is értettem mit akar mondani, csak azt éreztem, hogy valami nagy baj van. Próbáltam megnyugtatni egy kicist, hogy eltudja mondani, mi történt, közben pedig nagyon rossz érzés kerített a hatalmába, de arra, amit elmondott még a legrosszabb rémálmaimban sem gondoltam volna.
Azt mondta, hogy péntek este Ibolya rosszul lett otthon, kihívták a mentõket, akik pár perc alatt ott is voltak, de már hívták is a rohammentõt, mert nekik nem volt megfelelõ a felszereltségük, és próbálták a helyszínen újraéleszteni a barátnõmet, valamennyire sikerülhetett stabilizálni, mert elindultak vele a kórházba, de mire megérkeztek, már késõ volt, a barátnõm meghalt.
A diagnózis: elpattan az ütõere, és befelé elvérzett mire a mentõ a kórházba ért vele.
Marikanéni mindig a lovasbalesetektõl féltette a lányait, azt mondogatta, hogy egyszer ez okozza a vesztüket, az eszeveszett vágták, a versengések, persze ez nem tartotta vissza sem Ibolyát sem Mónit a lovaglástól, hiszen ezt imádták, és annak tudatában lovagoltak, hogy balesetek elõfordulhatnak.
Nem voltak tünetei a betegségének, vagyis ma már tudjuk, hogy az egyik tünete annak, hogy túl vékonyak voltak az érfalai, az volt, hogy apró ütésekre is véraláfutások jelentek meg a bõrén, de ebbõl még senki sem gondolt arra, hogy ez valami nagyobb bajnak az elõjele lehet, és azt, hogy mi válthatta ki az ütõér elpattanását, valószínûleg nem is fogjuk megtudni, rossz mozdulat, vagy megerõltethette magát, ez már örök kérdés marad, ami biztos, hogy itthagyta a 2 hónapos pici lányát, és a párját, és 38 évesen örökre elment.
Nem tudom, hogy majd mikor és hol fogok újra lovagolni, még nem tudom, meghalt a barátnõm, aki úgy ismert, ahogyan nem sokat, apró rendüléseimbõl is tudta, hogy mit érzek, mire hogyan reagálok. Õ volt az elsõ akivel nem vallottam teljesen kudarcot, akinek a segítségével eljutottam odáig, hogy lovagolok, persze nem csak ezért fog hiányozni, hiányozni fognak a vele eltöltött idõk, a beszélgetéseink, minden...
Iszonyatosan hiányozni fog...
Közzétéve 2011 augusztus 5. - 20:10

Közzétéve 2011 augusztus 8. - 14:07

Edited by jeansgirl, 2011 augusztus 8. - 14:08.
Közzétéve 2011 augusztus 12. - 6:45
Olvastam egy régi lovasújságban egy riportot, és úgy gondoltam, hogy ezt megosztom veletek, mert ez-az ember annyira, de annyira szimpatikus lett nekem...
A riport Reno-ban készült Bryan Neubert-el, ahol fiatal mustángok vártak egy hétvégén "örökbefogadásra". Az amerikai kormány útjára inditott egy úgynevezett "mustang-programot", amely a kihalástól hivatott megmenteni ezeket a vadlovakat, amelyek az elmúlt századok során áldozatul estek a marhatenyésztõknek, akik a legelõiket féltették. A marhatenyésztõk sokáig olyan intenzitással üldözték/irtották az itt élõ vadlovakat, hogy létszámuk vészesen lecsökkent, így ma már a fennmaradásukért fáradoznak a program elkötelezett hívei. Az örökbefogadás két napos (egy hétvége), de az elsõ nap csak a nézelõdésé, és vasárnap kerül sor a tényleges "örökbefogadásra".
A szombati nap ugyan a szemlélõdésé, de ilyenkor is elõfordul, hogy valaki nem tétlenkedik, most is van valaki a Round Pen-ben (ez a palánkkal körülvett körkarám), farmerek ülnek szalmabálákon, és érdeklõdve figyelik a körkarámban zajló eseményt.
Bryan Neubert próbálja egy 3 éves musztáng mén bizalmát elnyerni. Az állat ezektõl a próbálkozásoktól eleinte kicsit idegesnek tûnik, és többször is megindul a cowboy felé. A helybéliek és a messzirõl érkezettek is a jelenetet megbabonázva nézik, egynémelyik megjegyzi, hogy ez az ember jobb még Robertsnél is.
Nem hallani egyetlen hangos szót sem, és nem látni egyetlen agresszív mozdulatot sem, pedig a mustángok igen veszélyessé is válhatnak, ha nincs lehetõségük a menekülésre. A Round Pen-ben lévõ szürke mén is megpróbál a 3 m magas korláron átugrani, majd dühöngve visszafordul. A ló viselkedése a cowboyt láthatóan nem igen zavarja, mert látszólag a legnagyobb lelki nyugalommal bont fel egy üdítõt. "Legfontosabb a nyugalom"- mondja a nézõknek. "Ez egy igen jó csikó, talán ma este már lovagolni fogok rajta." - persze ezt a nézõk hitték is meg nem is, de estére Bryan a tõle megszokott nyugalommal ült a 3 éves csikó hátán. A ló még nem tûnt túlságosan magabiztosnak, de türelmesen várta és elfogadta a dolgokat, amik vele történtek. Bryan kötõféken átvezette az imént még vad mustángot a körkarámon, miközben a nézõk csak azért nem mertek tapsolni és ujjongani, nehogy a lovat megijesszék.
Bryan egy marhatenyésztõ farmon nött fel, arra már nem is emlékszik, hogy mikor ült elõször lovon. Egy sajátos edzésmódszert épített fel, ebben elejében pár barátja volt a segtíségére. Nevadába került elõször kapcsolatba a mustángokkal egy ranch-en, ahol végül 5 évet töltött el. Itt gyüjtött rengeteg tapasztalatot, a mustángokat nem tartja intelligensebbnek más lovaknál, csak erõsebbeknek, akik a vadonban nõnek fel a sziklás hegyvidéken sokkal erõsebbek és ellenállóbbak az izületeik és a patáik is.
Lovak közül szívesebben foglakozik a háziasított fajtákkal, mint vadlovakkal, mert azok mindig speciálisan valamilyen célra lettek tenyésztve, és könnyebb velük dolgozni. A quater horse fajta áll a legközelebb a szívéhez, ezen belül pedig a cow horse-ok, amelyeket kifejezetten a marhákkal való munkák megkönnyítésére tenyésztettek. Bár mustángokat is képeztek hasonló célra, és nagyon jók voltak, de azért a quaterekkel ebben nem vehetik fel a versenyt, a vadak egyszerûen nehezen tartanak lépést a quaterekkel. Egyszer egy vadló megtámadta, megsérült, szétnyílt az arccsontja, amikor a patájával eltalálta. Voltak még törései, de az igazán komoly balesetek eddig elkerülték. Bár tart bemutatókat felkérésre, nem ezek tartja fontosnak, nem szereti, ha azt amit csinál showmûsornak nézik, mert ezt õ a munkájának tekinti, és otthon is ugyanúgy csinál mindent, csak közben nem magyarázza a dolgokat hangosan.
Jó "horseman" -nak azt tartja, aki ellenörzése alatt tartja a lova mind a 4 lábát, és közben a lova is élvezi a munkát, és ez a legfontosabb. Soha, de soha nem kényszeríti a lovat arra, hogy megtegyen valamit, és semmiféle büntetést nem alkalmaz. Egyszerûen úgy alakítja a dolgokat, hogy valamilyen módon nyomást gyakoroljon a lóra, amit aztán csökkent, és így felbátorítja a lovat arra, hogy önállóan megtegyen valamit. Tehát felbátorítja a lovat arra, hogy megtegye azt, amit szeretne, mert csökkenti a nyomást, és megakadályozza azt amit nem szeretne, mert ilyenkor ismét érezteti a nyomást. Megjutalmazza a legkisebb elõrelépést is azzal, hogy csökkenti a nyomást, a legfontosabb, hogy a kívánt irányba történõ legkisebb változást is meg kell jutalmazni, sõt még annak a gondolatát is.
A lovak gondolatát a kifejezéseibõl, a mozdulataiból érti - a szemek, fülek, a fejtartás - a legfinomabb ismertetõjelei annak, hogy a ló kezdi érteni, hogy mit is kívánsz tõle, bármi legyen is az.
A problémás lovakkal megpróbál mindent a legelején kezdeni, bár ezekben az esetekben, sokkal nehezebb dolga van, mint a vadlovaknál. Még egy vadló a tõle megszokott módon reagál, természetes óvatosággal, addig egy rosszul nevelt ló, gyakran rájött már arra, hogy hogyan kell megvédenie magát, mert ezt nagyon gyorsan elsajátítják. Ilyen lovaknál elõfordulhat az is hogy támadnak, ilyenkor megpróbál valami meglepetéssel szolgálni neki, és védeni magát, azzal ami éppen adódik, de az is elõfordult már, hogy a lehetõ leggyorsabban kiugrott a karámból. Mondván: Inkább lesz gyáva ember, de élõ, mint halott hõs.
Számára alovak a legfontosabbak az életben, nagyon szeret velük dolgozni, együtt lenni, együtt haladni, így belülrõl erõsödik az ember és újat tanul. Egy hívõ ember, aki úgy gondolja, hogy az Isten akarta, hogy lovakkal foglalkozzon, és a nap amikor az élete befejezõdik, csak a kezdete lesz egy jobbnak. Reméli, hogy ahová került, ott is lesznek lovak, és akkor minden rendben lesz.
Jelenleg két fontos dolgot jelentenek neki a lovak, egyrész lehetõséget arra, hogy eltartsa a családját (és, hát ez sem mellékes), másrészt kitûnõ elfoglaltságot.
Szerencsésnek érzi magát, hogy a szenvedélye megegyezik a hivatásával.
A mustángokkal foglalkozó emberek körében az Államokban õ számít a legjobbnak, mindegyikük szívesen vinné hozzá a lovát Alturasba, hogy nála tegye meg a ló a kritikus kezdeti lépéseket.
Az Államokban õt tartják az "igazi suttogó"-nak, bár nálunk Európában sokkal ismertebb Monty Roberts.
Bryan valószínûleg jóval nagyobb népszerûséget is kivívhatott volna, mint amekkorát már eddig elért - mondják a "mustángosok" - de õ egy igazi családközpontú ember, akit alig lehet kimozdítani a ranch-érõl.
Közzétéve 2011 augusztus 18. - 13:46
Közzétéve 2011 augusztus 29. - 14:30
Közzétéve 2011 augusztus 30. - 14:11

Közzétéve 2011 szeptember 23. - 14:18

Közzétéve 2011 szeptember 23. - 19:34

Közzétéve 2011 szeptember 26. - 11:44
Learattuk a napraforgót, ahogy szokott lenni, ez sem ment egyszerûen...

Már napok óta kombájnost kerestünk, mert aki eddig vágta, nem tudta vállalni, telefonálgattunk össze-vissza, egyeztetgettünk, de végre sikerrel jártunk, találtunk egy kombájnost, vagyis családi vállakozást, így a szállítást is megoldották.

Megbszéltük, hogy szombaton reggel rámcsörögnek, amikor indulnak, és én is indulhatok a tanyára, mert ugye nem tudják pontosan, hogy hol is van a mi földünk, és, ne hogy a szomszédét is levágják a miénkkel együtt.

Jó korán felkeltem, elláttam az állatokat, és vártam a telefonhívást, ami csak nem akart csörögni, 9 óra köröl már kezdtem elveszíteni a türelmemet. Mi a fenének keltem ilyen korán hétvégén, és különben is lenne még ezer dolgom, nem bírtam tovább cérnával, és én csörögtem rájuk. Szadadkoztak, hogy ne haragudjak, de elhagyták a telefonszámunkat, és nem tudtak szólni, és hogy pénteken nem sikerült egy 8 ha-os területet befejezni, és ott kezednek, de jönnek 13 óra körül, ígérték majd csörögnek. Hát nem örültem neki, de legalább tudtam mire számítsak, és hogy van idõm, még egy pár dolgot elintézni. Irány a bolt, fõzés, mosógép elindítása, takarítás rohamtempóban. Befutott a bátyám 3 törppel, hogy megtudakolja mikor aratunk, mert a gyerkõcök kombájnt szeretnének nézni. Mondtam, hogy oké, majd szólok, ebéd után indulunk valószínûleg. Már készen voltam mindennel, ebéd az asztalom, a ruhákat már a kötélen szárította a nap, amikor csörögtek, hogy késnek, mert volt egy vízfoltos terület, ahol a zöld szár úgy beragadt a dobba, hogy meg sem bírják mozdítani, szerelni kell, így valószínûleg 16-óra körül érnek csak oda, de biztosan jönnek. Szóltam a bátyáméknak, hogy aludjanak a gyerekek nyugodtan, nem maradnak le semmirõl, én meg úgy döntöttem, hogy kipróbálom az amerikai csokis keksz receptet, gyorsan elkészíthetõ, hát belekezdek (elõször csináltam, de nagyon finom lett

16 óra után pár perccel csörögtek, hogy most indulnak, így mi is elindultunk, készítettem szendvicset, raktam el kekszet, vizet, üdítõt a gyerekenek, Alexa és Máté jött a saját kis bicaján, én meg a bátyáméknál cseréltem biciklit, mert a sógornõm bicaján van a két gyerekülés, és csak így tudtam vinni Fannit és Rebit is. A bátyám mondta, hogy késõbb õ is kijön majd utánunk, így nekiindultunk. Útközben most is összetalálkoztunk azzal az idõs, nagyon hajlott hátú bácsikával, aki egy tenyérnyi kis földdarabon dolgozgat, amikor csak az idõ engedi és a téli hónapok kivételével szinte mindig ottvan, szerintem ez a kis föld tartja életben. Kapál, gazol, kukoricát tör, szárat vág, mikor milyen munkálatok vannak. Az idei évben szivet összeszorító látvány volt az, amikor a kukoricát elvetette. A nagy göröngyös, betonkemény õszi szántást nem dolgoztatta el, hanem ebbe vetette a kukoricát. Ment az óriási göröngyökön, és a botjával fúrta a kis lyukakat, abba szótra bele a derekára kötött konzervesdobozból a kukorica szemeket, majd a lábával temette be. Több napon keresztül láttam tõle ezt a mûveletet, mire végigért a kis földdarabon. Ahhoz képest, ahogyan elvetette a kukoricát, a teremtõ kegyes volt hozzá, mert nem lett olyan rossz termése, nem csak kis billingek vannak a szárakon. Már zölden elkezdte szárastól hordani valami jószágnak, most azt láttam, hogy töri a kukoricacsöveket, és zsákban tolja biciklin haza. Amikor közel megyek el mellete mindig köszönök, de soha nem hallottam, hogy visszaköszönt volna, de gondoltam, biztosan nem hallja. Most is ott mentünk el mellette, ráköszöntem, és a gyerekek is köszöntek neki, most kivételesen visszaköszönt, sõt meg is szólított, aminek nem annyira örültem, mert azt hittem, hogy a kombájn hamarabb odaér, nem tudtam, hogy személykocsival jó tempóban egy óra az-az út amin elindultak. :mad:
Beszélgettem egy kicsit a bácsikával, olyan 80 körül lehet már, kérdeztem, hogy milyen állatnak viszi a kukoricát, mondta, hogy van egy malackája, meg pár tyúkja, nekik viszi, meg egy pulija. A felesége már 6 éve meghalt, menne már õ is utána, nem szeret már a gyerekek nyakán lógni, erre egy kicsit megdorgáltam, hogy ne mondjon ilyet, a gyerekei biztosan haragudnának, ha hallanák. Miután elbúcsúztunk tõle, siettünk tovább, tiszta ideg voltam, hogy idõben érkezzünk, de nem kellett volna ennyire rohanni, mert mindjárt 18 órára meg is érkeztek a tanyához, a gyerekek addigra már szinte mindent felfaltak, és megittak, már iszonyatosan elfáradtam a szaladgálós, felemelõs játékokban, és már nagyon fájt a derekam. Fél 6 körül a bátyám is kijött, hogy mostmár a sötétben majd ne menjünk egyedül haza, de még a kombájn elõtt az öcsém is megérkezett, mivel a traktort vezetõ srácot ismeri így õ tudta, hogy mikorra érnek oda. Az öcsémmel felváltva beültek a gyerkõcök a kombájnba, majd este 20 óra körül elindultunk haza. A sok várakozást enyhítte az, hogy viszonylag jó termés lett, és az olajtartalom is magas, így az árából megtudjuk valószítani a terveinket.

Más...
Lovagoltam, lovagoltam, lovagoltam a hétvégén ismét...

Na jó, lovagolni még nem tudok, de akkor egy lovacska hátán ültem, ééésss irtózatosan jó volt, és kivel, hát, majd leírok egy történetet A pasiról, de most erre már nincs idõm..
Közzétéve 2011 szeptember 27. - 14:29

Közzétéve 2011 szeptember 27. - 14:32

Közzétéve 2011 szeptember 27. - 14:41
Te most szívatsz minket?
Sajnos nincs több idõm, holnap folytatom..

Közzétéve 2011 szeptember 27. - 17:42
Te most szívatsz minket?
![]()
Szerintem igen!

De majd az elõzetesbe jól bevágja azt a részt, amit csak öt résszel késõbb ír le!
Már hallom is az izgalmas zenei aláfestést a fejemben, mikor Jeansgirl megpillantja Lucio Armandó Alvarez D'la Coronilla Iaz Vedot!

No de azért én is várom a folytatást, bizony!

Közzétéve 2011 szeptember 28. - 6:53
Nem ismerem az illetõt, de majdnem biztos vagyok benne, hogy a neve Coronilla y AzvedoLucio Armandó Alvarez D'la Coronilla Iaz Vedot!

Jeansgirl jól nyomja... :yeah:
Közzétéve 2011 szeptember 28. - 12:25
Miért van az, hogy mindig a legizgalmasabb résznél hagyják abba??? :mad:
![]()
![]()

Na jó, elárulom az igazat, de ez sem jobb, mint az elõzõ válaszom: szóval tegnap délután befutott egy telefon, felvettem, egy elég bizonytalannak tûnõ férfi volt a vonal másik végén, és segítséget szeretett volna a kérni, de nem tudtam rájönni abból, amit elmondott, hogy mi is pontosan abaja, ezért segítõ kérdéseket tettem fel neki, és az arra adott válaszokból aztán tudtam is segtíteni. Kicsit furán viselkedett, mert miután megköszönte a segítséget, még nem tette le a telefont, hanem inkább személyesebb jellegû kérdéseket intézett hozzám, ami elégé zavart, egy, azért, mert ismeretleneknek nem szeretem kiadni magam, kettõ, elvette az idõt attól, hogy folytatni tudjam a megkezdett történetet.
Így a kérdéseire nem válaszolva, megkérdeztem, hogy segíthetek-e még valamit, vagy mindent megértett? Mikor kimondta, hogy köszöni a segítségemet, nem vártam tovább, gyorsan elköszöntem tõle, és letettem a telefont. Nem telt el sok idõ, ismét megcsörgette a telefont, a kijelzõn láttam a telefonszámból, hogy ugyanaz a fickó, de sajnos nem tehetem meg, hogy nem veszem fel a telefont, bár utólag kiderült, hogy nagy hibát követtem el. Szóval ismét felvettem, és megkérdeztem, hogy miben lehetek a segtíségére? Erre elmondta, hogy ne haragudja, hogy ismét hívott, de olyan kedves a hangom, hogy feláll tõle a f... is, és szeretne velem beszélgetni, esetleg találkozni személyesen. Na ezzel kicsapta nálam a biztosítékot, egyszerûen nem tudom, hogy találnak meg mindig a flúgosok. :mad: Persze azonnal letettem a telefont, és amikor ismét csörgetett, mondtam a kolléganõimnek, hogy én ezt már nem veszem fel, a szerb kolléganõm beválallta.

Szerintem igen!
![]()
ÁÁÁ, dehogyis...
Már hallom is az izgalmas zenei aláfestést a fejemben, mikor Jeansgirl megpillantja Lucio Armandó Alvarez D'la Coronilla Iaz Vedot!![]()
Kit???, Most meg te szórakozol velem, Jeansgirl biztosan nem pillantja meg, ez valami nyálas fickó lehet, ilyenekre rá sem nézek.
Én a kívül marcona ábrázatú, belöl érzékeny fickókat kedvelem, pl. Tom Selleck a Lángoló prériben alakított figurája megfogna, persze lehet fiatalabb egy picit.[i]
No de azért én is várom a folytatást, bizony!
Akkor nem játszom tovább a türelmetekkel, na hol is hagytam abba?
Óh, Istenem, egy csodálatos lópéldány tárult a szemem elé, igen, egy Ló a javából. A ló kényeskedve lépkedett fényes fekete sörényén csillogott a napsugár. Amikor Zsolt kivezette a lovat, a karámhoz kötötte, majd elkezdte felszerszámozni. A lovon látszott, hogy ideges, és próbált is megszabadulni a szerszámoktól, miközben nagyokat horkantott. A terepjáróból egy idõsebb férni, és egy 13-14-éves forma vékony testalkatú fiú jött oda megnézni a lovat. A ló idegessége nem akart múlni, amikor elindultak a karámba, toporzékolt és felágaskodott, de Zsolt kemény kézzel tartotta, egyik kezével a kantárt fogta, a másikkal pedig a ló sörényét markolta meg, miközben folytott hangon beszélt a lóhoz. Na, ez a jelenet volt számomra a legmegkapóbb, legyûgözött, egy gyönyörû ló egy isteni pasival, kell ennél több?
Az izgalomtól még a gyomrom is görcsbe rándult, és eszem ágában sem volt megmozdulni, nem hogy elinduljak, pedig a húgom már nógatott rendesen, õ nem talált semmi vonzót egy "barbár vademberben" és egy "kezelhetetlen" lóban.
Ahogy Zsolt beszélt a lóhoz, és párszor megsímította, az kezdett megnyugodni, egy kis ideig ugyan még kapált az egyik lábával és a fejét idegesen ide-oda vetette, de lassan mégis megnyugodott Zsolt kezei között. Ahogy felült a hátára megindultak a pálya szélén, tettek bent egy teljes kört, nem is tudom melyikük volt rám nagyobb hatással, a ló vagy a lovas, inkább a kettõ együtt. Amikor megtették a teljes kört, Zsolt odaszólt a lóhoz, hogy "na, gyerünk szépségem, ne makacskodj tovább, mutasd meg mit tudsz", és az akadály felé fordította a lovat. Ez a fiatal ló gyönyörûen átugrotta a keresztbe rakott gerendákat is, és a dupla akadályt is, szinte átrepült felette, mintha láthatatlan szárnyai lennének. A látványtól nekem kicsit könnyes lett a szemem, a húgom meg egyfolytában lökdösött, hogy induljunk már, ne tátsuk tovább a szánkat, így hát elindultam, amikor visszapillantottam, még azt láttam, ahogy Zsolt lecsusszan a nyeregbõl, és a lovat odavezeti az érdeklõdõk elé, így azt nem tudtam meg, hogy az üzlet megkötettett-e, gondolom igen.
Amikor elindultunk, azért a húgomat bosszúból még húztam egy kicsit azzal, hogy áradoztam a látottakról, és elkezdtem feleleveníteni a régi idõket, amikor megismerkedtünk, és még pár kis történetet.
Emlékszem elõször olyan 14 éves koromban találkoztam vele, amikor a lányokkal a nyári szünetben beíratkoztunk egy társastánc tanfolyamra, és mindenkinek gondoskodnia kellett partnerrõl, aki nem akart lánnyal vagy a tanárral táncolni. Ibi mondta, hogy õ majd megzsarolja az unokatesóját, és annak egyik haverját, így nekünk lesz párunk, így ismerkedtem meg Zsolttal, aki 3 évvel idõsebb nálam. Vonakodva bár, de elvállalták a táncot, akkoriban bennem még egy kis fruskát láthatott, akit folyamatosan húzott mindenféle dologgal, ami eléggé idegesített, így állandóan vitatkoztam vele. Ezt követõen többször találkoztunk, majd a következõ nyáron már többször el is motorozott felénk, sõt elõször õ tanított motorozni, és amikor egy mély árokban kötöttünk ki, azt mondta, hogy innentõl kezdve egyedül kell ülnöm a motoron, többet nem ül fel mögém. De felült, amikor elmentünk nem legálisan dinnyét szedni, átmásztunk a kapun, és dõzsöltünk a dinnyék között. Mindenki a hóna alatt egy dinnyével indult el, amikor egyszer csak meghalottuk, hogy egy motor közeledik, elkezdtünk szaladni, ami a dinnyékkel a hónunk alatt nem is volt olyan egyszerû, a fiúk gyorsan el is dobálták, és rohantak akapu felé, de mi lányok nem adtuk olyan könnyen a zsákmányunkat, így viszont a fiúk már régen átmásztak a kapun, amikor mi még csak odaértünk. Átadtuk a dinnyéket, és másztunk volna gyorsan át mi is, de a nadrágom zsebébe beleakadt egy kiálló vasdarab, ami visszahúzott. Elsírtam magam ijedtemben, hogy mindjárt odaér a motoros, és engem kap el. Zsolt visszamászott, és segített kiszabadulnom, majd áttolt a kapun, de neki még nem sikerült leugrania a másik oldalon, amikor egy ostor már csattant is hátán. Erre biztosan nem szívesen emlékszik vissza, de 2 dinnyénk megmaradt.
Késõbb egyszer meg is csókolt, de lányos zavaromban válaszként pofonvágtam, igaz, hogy azonnal elnézést kértem tõle, és nagyon sajnáltam is, de többet nem próbálkozott nálam, bár szerencsére itt még barátok maradtunk, nem szakította meg velem a kapcsolatot, még sokat buliztunk együtt.
Akkor veszítettem el a szemem elöl, amikor megnõsült, és azóta nem is találkoztunk egészen mostanáig.
Ibi halála után még arra gondoltam, hogy vajon mikor fogok én ismét lóra ülni, hiszen õk azért közel voltak, és könnyebben meg tudtam oldani, de szerencsére nem is telt el olyan sok idõ, mert vasárnap volt ennek a napja.

Indultam a tanyára, az úton elment mellettem a mostmár ismerõs BMW a futóval, félrehúzodott az út szélére és bevárt, kicsit elkezdett remegni a lábam, de próbáltam palástolni az izgalmamat, és mosolyogva köszöntöttem. Szóvá tette, hogy gyorsan elmentünk a múltkor, és nem is tudtunk beszélgetni, kérdezte, hogy hova megyek. Elmondtam, hogy a tanyára, maradt még 2 sor sárgarépa, amit fel akarok szedni. Említette, hogy hallotta a keresztszüleitõl, hogy jártunk lovagolni hozzájuk, mondtam, hogy igen, sajnos nem tudom mikor lesz rá lehetõségem újra.
Beszélgettünk még pár szót, majd elváltunk, Õ elindult, és én is, de mostmár akár dalra is tudtam volna fakadni, olyan jó kedvem lett.
Amikor indultam hazafelé, sétáltam a kapu felé elgondolkodva, és egyszer csak egy ló horkantása riasztott fel a gondolataimból, a kapu elõtt ült egy lovon Õ, úgy nézett ki mint Zorro, csak az álarc hiányzott (szerencsére). Fekete pólóban, és fekete lovagló nadrágban, csizmában feszített egy sötétpej pacin, egy másikat meg száron vezetett. Elnevettem magam, és megkérdeztem, hogy mit csinál itt, erre azt mondta, hogy a szülinaposnak teljesíteni szeretné a kívánságát (majdnem jól tudja ennyi idõ után is), és azt mondtam, hogy nem tudom mikor tudok majd újra lovagolni, hát most, és a másik lóra mutatott. Lecsusszant a lováról, és bemutatta nekem Babát, akin lovagolni fogok, elmondta, hogy egy nagyon jóságos lovat tesz alám. Gyorsan bezártam akaput, és õ segített felszállni, szabadkoztam, hogy sajnos nem tudok jól lovagolni, gyenge kezdõ vagyok, erre azt mondta, na majd mindjárt kiderül, ha a vágtában lemaradok, akkor tényleg szarul lovagolok.

Kicsit aggódtam, hogy tényleg vágtázni fog, és mi lesz, ha az alám tett ló is beindul, mert nem olyan embernek a benyomását kelti aki szép lassan poroszkál majd velem, de szerencsére nem vágtázott el, hanem szépen kómotosan sétáltunk és beszélgettünk, mindenfélérõl. Olyan jó volt, annyira kellet már ez nekem, a ló, és egy figyelmes férfi.

The End
Edited by jeansgirl, 2011 szeptember 28. - 12:28.
Közzétéve 2011 szeptember 28. - 13:16

Közzétéve 2011 szeptember 28. - 13:49

Közzétéve 2011 szeptember 28. - 15:21
Nem ismerem az illetõt, de majdnem biztos vagyok benne, hogy a neve Coronilla y Azvedo
![]()
Jeansgirl jól nyomja... :yeah:
Én meg leírva nem láttam még, de majdnem biztos vagyok benne, hogy igazad van! Én nem beszélni Kínai túl jól!

Jeansgirl, azért így is filmbe illõ a történet, csak nem Dél-, hanem Észak-Amerika területén játszódik.

Közzétéve 2011 szeptember 28. - 20:30
Reméljük, hogy nem!
The End

Közzétéve 2011 szeptember 28. - 20:35

Közzétéve 2011 október 5. - 14:26
Reméljük, hogy nem!
A The End reményeim szerint csak ennek a kis történetnek a vége, és nem a megtalált barátságé, azt még nem tudom, hogy lesz-e belõle esetleg több, de az biztos, hogy mostmár nem szeretném elveszíteni Zsoltot a szemem elöl, szeretném vele tartani a kapcsolatot, csak nem lenne annyira pasi, azt hiszi az ember bármikor ráér, nem szól elõre, csak megjelenik, és megkérdezi, hogy jössz velem?
Hmmm, ma jót tett ez a lelkemnek
Néha vágyunk egy kis romantikára, esetleg vad románcra, de néha csak olvasni róla is jó, az is rendbe teszi a lelkünket. ;)
Az elmúlt hétvégém annyira nyugis volt, nem történt semmi, mondhatnám unalmas...
A szombati napom a szokásosan indult, megetettem az állatokat, majd elmentem bevásárolni, még félúton sem jártam hazafelé, amikor a bátyám rámcsörgött, hogy tudnék-e vigyázni a kicsikre, mert elszaladnának bevásárolni, és nem szeretnék vinni õket, mert felforgatják a boltot.

Már a tanyából jöttem kifelé, amikor észrevettem, hogy Negró a kapu felé figyel és barátságosan csóválja a farkát, miközben a labdáját dobálja. Gondoltam, biztosan a bátyám vagy az öcsém jött utánam, de az arcomra fagyott a mosoly, amikor a traktorossal és a kisfiával találkoztam össze, aki szabadkozott, hogy nem akartak megijeszteni, csak észrevették, hogy nyitva van a kapu, és gondolták beköszönnek, mielõtt elkezdi a földünket feltárcsázni. Megjegyezte, hogy de aranyos ez a kutya, olyan játékos nagy mackónak tûnik, na igen, hát, nem egy vérengzõ fenevad az biztos, Bundi utódjának szántuk, de úgy tûnik csak az evésben tudja piszkosul utánozni, a házörzésben már kevésbé. Jól mellényúltunk vele, de mostmár mindegy, a nyakunkon marad, egyébként olyan szép nagy mafla jószág lett belõle.
A vasárnapom egy része takarítással telt, meg vártam a kõmûvest, hogy lemérje az ablakokat és az ajtót, mert cseréltetni szeretnénk. Egyszer csak csöngetnek, gondoltam, megjött a kõmûves, de nem, Zsolt állt akapuban, úgy gondolta beugrik hozzánk, és megkérdezi, hogy elmegyek-e vele a Balástyai falunapra és lovasnapokra. Persze, hogy mentem volna szívesen, de vártam a kõmûvest, akinek hozzánk kellett igazodnia már így is, hát nem mondhattam le. Kicsit mérges is lettem rá, hogy miért nem szólt elõre, talán tudtam volna úgy intézni, hogy el tudjak menni.
Délután a parkot rendezgettem, olyan szép idõ volt, egyszer csak megáll egy piros kocsi mellettem, és kiszól belõle egy ezer éve nem látott volt osztálytársam (valamikor barátnõk voltunk). Úgy megörültem neki, kiszállt a kocsiból, és beszélgettünk, megemlítette, hogy láthatott minket egy lovasversenyen, de mire odajött volna, addigra eltüntünk a szeme elöl. Õk a bikaródeóra mentek oda, mert a férjének az a kedvence, kiderült, hogy egy helyen nyaraltunk, bár nem futottunk össze, illetve elkerültük egymást. Utoljára is egy rodeón találkoztunk, az még talán 2005-ben volt, Hódmezõvásárhelyen volt egy adrenalin fest nevezetû program, ahol többek között volt bika és vadló rodeó is.
Ahogy errõl beszéltünk, az eszembe jutott, hogy még nem is írtam arról, hogy milyen volt ez a western verseny az én szemszögembõl:
A helyszín talán nem is érdekes, amikor odaértünk a verseny már javában folyt, vagyis elkezdõdött, és már elég nagyszámú érdeklõdõ összegyült, persze gondolom azok egy része a versenyzõk családtagjai és baráti társasága lehetett, minden esetre nem is találtunk azonnal ülõhelyet magunknak. Már vagy jó félórája álltunk a pálya szélénél, és figyeltük a versenyt, amikor észrevettük, hogy egy pad nem messze tõlünk felszbadult. Gyorsan rávetettük magunkat, persze nem foglaltuk el az egészet, néztük a versenyt, a trail verseny folyt éppen, és hallgattuk a spikert (így nevezik a közvetítõt?), mert számunkra teljesen érthetetlen volt az, amit a lovasok a fura akadálypályán mûveltek. A többiek engem kérdezgettek, hogy ez + az mi? Azt hitték, hogy azért mert szeretem a lovakat, már mindent tudok a versenyekrõl is, pedig nagyon nem, és egyszer csak jött egy megmentõ, a szemem sarkából érzékeltem egy árnyékot, gondoltam, hogy még valaki le akar ülni a padra, így autómatikusan arrébb húztam a táskámat, hogy õ is elférjen, de nem fordultam felé, mert nagyon lekötött a verseny. Egy pillanatot sem szerettem volna elszalasztani, mert ha elveszítem a fonalat, lehet, hogy sosem találom meg újra. Egy kis idõ után észrevettem még egy árnyékot, valaki ismét odajött, rá már felnéztem, hogy lássam mennyire kell arrébb húzódnom, hogy õ is odaférjen. És, ekkor ért derült égbõl az indián, az újonnan érkezett hölgy ugyanis úgy köszönt az addig mellettem ülõ idegennek, hogy "szia Sheriff". Na, erre már felkaptam a fejem, és miközben még arrébb csúsztam vetettem egy röpke pillantást az addig mellettem ülõ felé, hogy valóban arról a Sheriffrõl van-e szó, akirõl a vén dombok fölött sok legenda száll, hogy a megszentelt földön nem csak indián állt, mert õ ott már járt. Éééss igen, õ volt, tényleg, már amennyire az eddig látott fotókból meg tudtam állapítani. Elkezdtek beszélgetni,, majd a Sheriff elkezdte kommentálni a látotakkat, olyan szakszerûen, hogy öröm volt hallgatni (tudom nem illõ hallgatózni

A gyorsasági számok elõtt elindultam az illemhely felé, de amikor megláttam azt, hogy néznek ki, úgy döntöttem, hogy még birom egy kicsit, inkább tartogatom, de az biztos, hogy én azokban a karasztrófális mobil illemhelyeken nem fogok pisilni (undorítóak voltak). Amikor letörve indultam vissza, egyszer csak valaki beleszuszogott a nyakamba, mire kellemes borzongás futott végig rajtam, és majdnem bepisiltem. Amikor odafordultam, hogy megnézzem magamnak, ki is az-az illetõ, aki ilyet merészelt tenni, láttam, hogy az a Tisch Roland gyönyörûséges tarka lova volt, aki komótosan ballagot a gazdája után, és nem egy vad macho, aki ismerkedni szeretett volna.
Mivel nagyon kellett már pisilnem, sõt, már nem csak nekem, és szerencsére a természet lágy öle vett körül minket, hát kerestünk egy viszonylag eldugott helyet, és közben megállapítottuk, hogy mennyivel könnyebb a pasiknak, nekik elegendõ egy fa, nekünk meg bokros terület kellett, amihez azért kellett gyalogolnunk.

Már nem is mentünk vissza a bikarodeóra, addigra már annyira elfáradt a lábunk, hogy úgy döntöttünk jövõre is hagyunk valamit.
Közzétéve 2011 október 7. - 14:27
Közzétéve 2011 október 7. - 14:56

Közzétéve 2011 október 21. - 14:21
Az az érzésem támadt olvasás közben, hogy Veled aztán minden megtörtént. Egy forgatókönyvíró ölni tudna ilyenekért.
Hmmm, minden talán nem, és pár történetet szívesen nem éltem voltam volna meg, a barátnõim szerint az élénk fantáziám miatt élek meg sokmindent színesebben/máshogyan, mint mások, ami lehet, hogy annak a következménye, hogy 10 évesen kellett felnõnöm, de lélekben gyerek maradtam (ezt viszont a gyerekek nagyon szeretik, mert sokszor rögtönzött/kitalált meséket mondok nekik, úgy, hogy belevonom õket is mese kitalálásába, pl. nekik kell nevet mondaniuk egyes állatoknak, néha tök aranyos kis mesék kerekednek ki az ilyenekbõl).
Na, és még le sem írtam a chippendéles sztorimat, na azért hogy törnék magukat a forgatókönyvírók..

Õszi táj...
Én szeretem az õszi táj látványát napsütésben, a lábunk alatt csörgõ száraz falevelek hangját, és az ezernyi színben tündöklõ erdõ látványát, de melegpárti vagyok, így a borongós, ködös, szeles õszt alapjában véve ki nem állhatom, útálok olyan idõben kint lenni, az állatokat rendezni, a sarat taposni, fázni, elhagyni a meleg lakást.
A múlt hétvégémre összeségében mondhatnám, hogy csodálatosan telt, mert ez nagyobb részt igaz is, csak egy pici közjáték beárnyékolta egy kicsit, egy olyan eset, amit nem szeretnék mégegyszer átélni, mert félelmetes volt, na de nem szaladok ennyire elõre, szép sorjában írok le mindent.
A hétvégére még a szép õszi idõ volt a jellemzõ, ezért szabadtéri programot szerveztem, szombatra a bátyám gyermekeivel vadaspark látogatást terveztünk be. Már reggel 8 órakor ott csiviteltek nálunk, a bátyám gyorsan lelépett, hogy meg ne gondoljuk magunkat, és meg elkeztem összekészíteni a cucokkat olyan alaposan, ahogy szoktam. Ellenõriztem a törpök ruházatát, ami ránézésre nem tûnk megfelõnek a szabadtéri programunkhoz, ezért át is öltöztettem õket melegebb holmikba, majd indultunk. A gyerkõcök fel voltak dobódva, csacsogtak, amikor az ajtót zártam, feltûnt, hogy hirtelen nagy lett a csend, amikor megfordultam szembe találtam magam Zsoltal, így rögtön rájöttem, hogy a gyerekek az õ megjelenése miatt hallgattak el. Meglepõdve néztek rá a nagy kerek szemeikkel, én is meglepõdtem, hogy ott látom, meg egy kicist zavarba is jöttem, mert ismét olyan jól festett, jólesõ borzongás futott végig a gerincemen a látványától. Szerencsére a gyerekek megmentették a helyzetet, mielõtt még esetleg bolondot csináltam volna magamból azzal, hogy rajta feletem a szemem, mert elkezdtek méltatlankodni. Mondtam neki, hogy a vadasparkba készülünk, mert nekem is szükségem van a friss levegõre, mivel az irodában festettek, padlót csiszoltak, és lakkoztak, mi meg ebben a szagban dolgoztunk napokig, és a gyerekek is nagyon várták már. Azt mondta, hogy meg akart invitálni egy kis lovaglással egybekötött kirándulásra, hamár szabad a hétvégéje. Erre rámorogtam, hogy mi lenne, ha néha elõre jelezné, hogy szabad, és szervezhetnénk együtt programot, nem csak így beállítana váratlanul, mert így nem tudok hozzá alkalmazkodni. Bár nagyon szívesem mennék vele, de a gyerekeknek beígértem ezt a kirándulást, és már nagyon várták, nem akarom becsapni õket. Erre, azt mondta, hogy oké, akkor vadaspark, mármint, ha õ is jöhet velünk. Persze, hogy jöhetett, sõt õ vitt el kocsival, bár én egy kicist aggódtam, hogy a törpökkel hogy jön majd ki, és úgy láttam, hogy az aggodalmam nem is volt alaptalan, mert pár óra eltelte után, amikor a törpök már megszokták a látványát, igencsak leamortizálták. Amikor hazavitt kurtán/furcsán köszönt el, és már ment is tovább, ezt nem nagyon tudtam mire vélni, de aztán este felhívott telefonon, és megkérdezte, hogy akkor a vasárnapi lovaglást be tudjuk iktatni? Úgy beszéltük meg, hogy kimegyek a tanyára, ellátom az állatkákat, és onnan indulhatunk. Most megcsörgetett, hogy indul, így már a kapuban vártam, amikor megérkezett, leugrott a lováról, kikötötte a lovakat, és megkérdezte, hogy beszélhetünk-e komolyan egy kicsit. Kíváncsi voltam arra, hogy mit akar mondani, ezért leültünk egy kidõlt fa törzsére. Ismét meg kellett állapítanom, hogy fantasztikusan néz ki, nem tudom hogy csinálja, én meg úgy festek mellette, mint egy mosogatórongy, amit még a kutya is megrágott, és kiköpött, és nem szeretem, ahogy rám néz, mert olyan érzésem van tõle, hogy mintha minden titkomat ki tudná fürkészni. Amikor leültünk megfogta mind a két kezemet, és megkérdezte, hogy nincs-e valami baj, mert nem tûnök valami vidámnak.
Kitörlõdött amit írtam, áááá, nem tudom mit csináltam, de már nincs is idõm újra bepötyögni, de ígérem, hogy majd leírom a folytatást újra.