Közzétéve 2010 április 13. - 15:26
- A következõ történet hosszú, talán nem érdekes, talán nem ide való,, úgy át kö tekerni vagy lé kõ vönni!
Ezüstliliommnak, talán másoknak is:
Ez 5-6 éves dolog, nem ismeretlen mindenki elõtt, indulásként szögezzük le, nem én hoztam föl most."Lovát nem egyedül bírálta.."
Született egy méncsikóm, fölnõtt, bemutattam a szemlebizottságnak,( 5 fõ ) megkapta a beutalót a ménvizsgára. Nem akarok mentegetõzni, hogy a "belovaglóm" Ausztriában lovagolt, meg szívesség, meg idõ, elnagyképûsködtem a dolgot- Úgy is megcsinálja...
-Ebed után mi kezdünk, ki vagyunk írva 14,00, a Födeles elõtti kis helyen vagyunk+ Horváth Sanyiék, õk jönnek utánunk. A két furi el akarja dönteni az erõsorrendet, énnekem át kell venni a lovamat, más baj nincs, Sanyiéknál szakad a kantár is. 14,40 körül kezd jönni a vizsgabizottság. Küllemi bírálaton jól kapunk: egy felpöccent 170-es fekete mén jól megpucolva elég attraktív! Nem gyõzöm bezsebelni a gratulációkat. Aztán szarul ment na... Végig egymást keresték Sanyi lovával, ( Nem nagyon szerettek bennünket, aztán pedig a Hercegfalvi sárgája rúgta majdnem HÁTBA az egyik bírálót...) Na mindegy, a ló megcsinálta amit kell, eredményes vizsga, tenyésztési záradék aláírva, licenc kiváltva. Persze örültem, meg szégyeltem is magam,, ez má így vót.
-Aztán az öreg kancának 3 gyeröke , meg ez az unokája bemutazózik az egyesület képviseletében Szarvason (Lovas Világtalálkozó),OMÉK, van, hogy már jól megy a csapat. Köszönõlevél, szalag, serleg... Aztán H.M.V.hely, bemutató, kancáknak elõvezetés ahogy kõ. Egyesületi rendezésbe Nemzetközi ménbírálat. nem jön meg minden ló, talán 6- romániai, szlovákiai, magyar.Legyen ló, vigyük ki még a testvérét is, nem baj hogy nem fedmén. Jó. Órás várakozás, araszos fû, fussá, show- bírálat. Na itt má az én lovam a 7 fedménbö 8. lett.
-Nevezem a ,2.vizsgára, elfog Thomka úr: Mi van a maga lovával? Mér, mi van?-A tenyésztésvezetõjük telefonált, hogy teljesítménytõl függetlenül csak saját kancákra kaphat engedélyt, Maguk azt sem tudják, hogy én vizsgáztatok, nem minõsítek?
-Telefon a
T.V.nek Mi van?--Így van! Mondom, nézzen má körû, 2 éve licence van! -De így van, a Laci Bácsi ezt adta ki.Telefon Elnöknek, T.B. tagoknak:Mi van?-Hagyjam a fenébe az egészet. Emondom a lovasomnak:néz rám és mondja mit gondol rólunk és mit csináljunk a furiosóinkal, majd elmegy egy normálisabb világba lovagolni...
-Esetemben végülis mindegy, ezek mit beszének, de a mód nem azt az Európát idézi, ahova igyekszünk.
Köszönöm a türelmet! Név, lakcím, telefonszám a ménkatalógus 4550 N.C. rublikában.