Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Csikókarám

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
16411 válasz a témához

#4921 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 11:30

Miért, innen nem fogsz tovább tanulni? :)

#4922 Sip

Sip

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 462 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 11:45

De kellene...csak nem tudom mit és hol :)

#4923 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 11:55

adjak tippeket? :gm: :D

#4924 Sip

Sip

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 462 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 11:59

Várom :dev:

#4925 loveHELENApaci

loveHELENApaci

Csikó

• Fórumtag
  • 1.162 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 12:28

húúú,hát a továbbtanulással én gondban vagyok.....bár most megyek 8.ba de még fogalmam sincs hogy hova megyek, vagy hova szeretnék egyáltalán menni......

#4926 lovaslány

lovaslány

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 532 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 12:46

Én is ezen agyalok már egy ideje... eddig állatorvosira akartam, de most lehet, hogy mégis a Sotét választom :confused: Már ha felvesznek... :rolleyes:

#4927 Guest_Bakony rabja_*

Guest_Bakony rabja_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 12:54

Még jó, hogy nekem még 4 évem "nyugiban" fog telni. Eddig a nulladikat zavartam le. De hogy ebben a suliban mi megy. Vizsga, még énekbõl is. Normálisak?? Minden tanálr azt hiszi, hogy az övé a legfontosabb tantárgy nem tudom hogy fogom kibírni. Meg angolul tanulni egy csomó tárgyat. Elõre várom... Mondjuk ahhoz képest, hogy megbeszéltük nem gondolunk a sulira... :D Holnap után beköltözés koleszba, de nekem még füzeteim sincsenek :yeah:Jaa, és azt mondták a végzõsök tavaly érettségi után, hogy ezután a suli után az érettségi semmiség. (mármint, hogy bemész és vizsga van)

#4928 Bonamy

Bonamy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 32 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 12:56

Na, én most megyek 9.be... és majd utána, ha minden jól megy az állatorvosira... de az már bajos... :) 3 éves korom óta állatdoki akarok lenni, szerintem nagyon szép foglalkozás, hogy ha valaki meg tudja gyógyítani õket... :yeah:

#4929 Bonamy

Bonamy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 32 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 12:59

Még jó, hogy nekem még 4 évem "nyugiban" fog telni. Eddig a nulladikat zavartam le. De hogy ebben a suliban mi megy. Vizsga, még énekbõl is. Normálisak??

Hozzászólás megtekintése

Énekbõl legalább angolul énekeltetek? :D

#4930 Sip

Sip

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 462 hozzászólás

Régen én is gondoltam az állatorvosra. De letettem róla, amikor eszembejutott, hogy néha mûteni is kell. Fel nem tudnék vágni egy állatot :eek: Most ott tartok, hogy fotoriporter, vagy állatvédõ. Ha jól tudom, egyikbõl sem lehet megélni :guny:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Bakony, nálunk is volt a 8 osztályos gimi alatt minden évben, és félévben is vizsga, nem 1 tantárgyból, hanem 2-3-ból már akkor is egy idõpontban. Tényleg sok gyakorlatot ad. Meg legalább kénytelen vagy tanulni (vagy legalábbis joban érzed, hogy kéne) :D

#4932 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:06

Meg hát azért ne felejtsük el, hogy ha egyáltalán _BEJUTSZ_ az állatorvosi karra, tl kéne élni azt a pár évet ott, ami ugye addig kémia és biológia, és senki de senki nem biztosít afelõl, hogy érvényesülni is tudsz a szakmában.

#4933 Guest_Bakony rabja_*

Guest_Bakony rabja_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:06

Ja, nálunk is úgy van, hogy egy teljes hét, ami vizsga hét, és egy évben 3-szor. Ez volt tavaly. Idén még nem tudom hogy lesz. De tényleg gyakorlat, mikor elmentem nyelvvizsgázni, akkor már úgy voltam, hogy bemegyek megírom, semmi félsz. A szóbelin sem, azt is megszoktam már. Végülis nem fogok belehalni.Ááá, ének órán énekelni?? Peeersze, majd még mit nem. Elmélet. Mert az csak úgy jó :gm:Ja, Dé! Igen, keményen érzed, hogy tanulni kéne, de mi mindig vizsgahéten tanultunk a legkevesebbet, mondván, hogy most már mit tanuljak, mindent tudok, amit meg nem, azt meg nem tudom már megtanulni :yeah: :o :D

#4934 Bonamy

Bonamy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 32 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:09

Hát ja, a biosz meg a kémia az kell, ráadásul, ha jól hallottam, ott félévente vizsgák vennek, ahol a fél csapatot kiszórják... :( Úgyh addig még van 5 évem(nulladikkal kezdek), aztán majd eldõl, h mi lesz... de nagyon keméyn, úgy hallottam...

#4935 Guest_Bakony rabja_*

Guest_Bakony rabja_*
  • Guests

Az állatorvos egy elég nehéz szakma, ha csak azt nézzük, hogy mennyit kell tanulni hozzá, szorgalom, utána meg azt, hogy valahogy érvényesülni is kell. Meg a nagy felelõsség.De azért én sajnálom, hogy apa nem lett állatorvos. Neki sem volt szorgalma, pedig egy jó barátjuk csak úgy berakta volna az egyetemre. De ez már a múlt :)Kis kromban én is az akartam lenni, de már rájöttem nekem túl sok lenne. Mert akkor nem szeretnék rossz állatorvos lenni, ahhoz meg iszonyat sokat kell tanulni, nekem meg az nem megy. :rolleyes:

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Akkor nektek van évközben is elég inspirációtok rá, ez jó. Ezt a motivációt azokra értettem, akik amúgy tojnak az egészre :gm: De felsõoktatásban úgyis csak vizsga elõtt fogsz leülni, attól ne félj :D De a gimit tessék szépen áttanulni, na nem túl sokat persze ;)

#4937 Zsofisz17

Zsofisz17

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 853 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:10

Kozifru! Sok sikert az emelt angolhoz,együtt érzek. :kocc: Bakony! Énekbõl nekem minden félévben házidolgozatot kellett írnom,illetve minden félévben 2X témazárót,jah,és elvileg szintén félévenként ki kellett állni egyenként és énekelni...na ezt egyszer játszottuk el,utána fellázadtunk és beszüntettük. Pedig én angol-német sazkon tanulok,énekhez az ég világon semmi közöm,heti egy óráman tanultam,mint készségtárgy,aztán tessék...de vége,soha többé nem lesz énekórám!!! :yeah: Az állatorvosihoz sok sikert Nektek,én 12 éves koromig váltig állítottam,hogy fa felnövök állatdoki leszek,de amikor az akváriumomban elpusztult kishalak után egy napig bõgök,azt hiszem ez a pálya nem az én érzékeny lelkivilágomnak való. Maradok a gyerekeknél és a lovaknál.Ma megvettem a tankönyveimet,és egész rámjött a suliváró hangulat. Nagyban kötögetem a könyveket,és kezdem várni az évnyitót,hogy megint találkozzak azzal a sok lökött emberkével,akiket a barátaimnak mondhatok. :gm: Na akkor lovak: délelõtt kiengedtem "Táltost" (átkereszteltem :dev: ) a karámba,hadd ugráljon,és nagy meglepetésemre nem a legeléssel kezdett,hanem valóban ugrált. Még videofelvételt is ügyeskedtem a gyönyörû vágtájáról.De mivel tudás hiányában a videot ide nem tudom felaprikálni,így maradnak a képek. A ma készült fotók innentõl.

Edited by Zsofisz17, 2005 augusztus 29. - 13:11.

#4938 Sip

Sip

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 462 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:13

De a gimit tessék szépen áttanulni, na nem túl sokat persze 

Jókor szólsz :dev: Zsofisz!Megnézegettem a képeket, szép kis ló ez a Tündér :kocc:

#4939 Guest_Bakony rabja_*

Guest_Bakony rabja_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:14

Tanuljuk végig a gimit, mondja ezt a jóóó öreg Dé... :D (nee, ne legyél anyám helyett anyám kérlek szépen :dev: )Hát akkor Zsófisz nektek is szép ének tanárotok van. Általánosban nekünk is ki kellett állni és énekelni, de akinek nem volt hangja, azzal énekelt a tanár, és cask az õ hangját lehetett hallani (szerencsére :gm:)De én inkább kiállok és énekelek, mint h TANULJAK ÉNEKRE. :eek:Átszerk.oka: Bocs Dé, a nem túl sokat nem vettem észre ;)

Edited by Bakony rabja, 2005 augusztus 29. - 13:15.

#4940 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:15

Én most az öcsémet sajnálom, aki még csak 0.-ba megy :DÉn tuti rohamot kaptam volna, ha egy 5-osztályos sulit kéne még kijárnom :DMeg amikor érettségi elõtt jelentkeztem az eltére, úgy voltam vele, hogy én nem fogom magam agyonteljesíteni érettségin, mert ha felvesznek, nem bírnék ki még 5 évet. pláne, hogy akkor várnom kellett volna a fotósulival is.Aztán nyugodtan vettem tudomásul, hogy az érdeklõdési hiány miatt el sem indítják az eltén azt a szakot, amire jelentkeztem :)Meg ugye nekem azért lassan már illendõ lenne a különélés gondolatával is foglalkoznom, amennyiben a barátommal szeretnék lakni. namost azt tanulás mellett nem tudnám megoldani, mert ahhoz pénz/meló kéne.Úgyhogy inkább megpróbálom végigjárni ezt a 2 éves sulit, és ha közben is adódik munka, és tudom csinálni, akkor nekilátok a pénzkeresésnek komolyabban is.

Edited by Apple, 2005 augusztus 29. - 13:16.

#4941 Zsofisz17

Zsofisz17

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 853 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:16

Tanuljuk végig a gimit, mondja ezt a jóóó öreg Dé... :D (nee, ne legyél anyám helyett anyám kérlek szépen :dev: )Hát akkor Zsófisz nektek is szép ének tanárotok van. Általánosban nekünk is ki kellett állni és énekelni, de akinek nem volt hangja, azzal énekelt a tanár, és cask az õ hangját lehetett hallani (szerencsére :gm:)De én inkább kiállok és énekelek, mint h TANULJAK ÉNEKRE. :eek:

Hozzászólás megtekintése

Már csak volt. Mármint énektanárom. 11-tõl már nincs énekórám! :yeah: Velünk nem énekelt a tanár,mert úgy nem lett volna olyan ciki. :dev: Tanulni énekre? Egy szóval sem írtam,hogy tanultam. :D Amit úy láttam,hogy kell az általános mûveltséghez,azt megjegyeztem,de ennél többet nem voltam hajlandó tenni. Úgy gondoltam,hogy a töri,a biosz,a matek..stb. tanulása fontosabb,és nem azzal töltöttem az idõm,hogy az énekkönyvem felett üljek.

#4942 Guest_Bakony rabja_*

Guest_Bakony rabja_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:18

Epöl ez azért má' csalás és a szülõk teljes mértékbeni megtévesztése. De enyhíti a vétket az a tudat, hogy nem indítottál a szakot. De azt is fel lehet írni a számládra, hogy teljesen elvetemült szakot választottál, ahol csak te voltál az egydüli jelentkezõ :dev: :yeah:Milyen szak volt pontosan?De nekünk kellett tanulni, mert ez a nõ komlyan puska-biztos :mad:

Edited by Bakony rabja, 2005 augusztus 29. - 13:19.

#4943 Bonamy

Bonamy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 32 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:19

Hú, nagyon szép pacid van Zsofisz! :)

#4944 Guest_Bakony rabja_*

Guest_Bakony rabja_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:20

Jaja, télleg nem is mondtam. Széép ló :)Apple, te már 18-9 évesen külön akarsz költözni? Jééé. (jó, mondjuk ha úgy vesszük nõvérem is mióta "különél", mert Pestre jár már gimi óta, csak most vhogy meglepõdtem :) )

Edited by Bakony rabja, 2005 augusztus 29. - 13:21.

#4945 Zsofisz17

Zsofisz17

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 853 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:21

Hú, nagyon szép pacid van Zsofisz! :)

Hozzászólás megtekintése

Jaja, télleg nem is mondtam. Széép ló :)

Hozzászólás megtekintése

Köszönjük! Átadom neki! :cool:

#4946 Bonamy

Bonamy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 32 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:23

Na, én akkor nem szólok az énekrõl...:) Kb.5 éves korom óta járok zenesuliba szolfézsra, meg ilyenekre, és ott meg ugye tanulni kellett, mert ha ott meghúznak, akokr alapból drágább a tandíj, ráadásul újrajárhatod az évet... és még énekkarra is jártam, de én szeretek énekelni, meg magát a szolfézst is, de az énektanárt a sulliban... na, azt nem. A zenesuliban meg amúgy is mindenki jófej:)Persze volt olyan, h ellógtam a szolfézst, é pacizni mente helyette... :D :D :D

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:24

Bakony, még jó, hogy utólag azért észrevetted a "ne túl sokat"-ot :D Azért én sem vagyok eminens (csak jó a felfogóképességem, ezért volt a sok 5 :gm: :cool: :kv: ). Nem, komolyan, tanultam, amennyi jól esett, annál sohase többet. De sok dolog van/volt, amit szerettem is, azt meg mé' ne tanuljam meg?..Zsofisz, gyönyörû ez a Tündér, tényleg! :)

#4948 Zsofisz17

Zsofisz17

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 853 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:25

Zsofisz, gyönyörû ez a Tündér, tényleg! :)

Hozzászólás megtekintése

Kezdünk elpirulni... :gm:

#4949 Bonamy

Bonamy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 32 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:27

Dé, hát én ha annyit tanulok, ami jól esik, akkor az az 1es szintnek megfelelõ... :gm: :D De ha vmi érdekel, akkor egy olvasás után tudom, de sztem ezzel sokan így vannak :)

#4950 Guest_Bakony rabja_*

Guest_Bakony rabja_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:29

A tanulás dologgal én is így vagyok. Ami érdekel azt tudom és szeretem is tanulni, ami nem azt meg képtelenség a fejembe verni. Ill. lehet,c sak ki is megy utána hamar. Én is jártam énekkarra, meg szolfézsra. A szolfézst nem szerettem, azt is a tanulás miatt nem, úgyhogy mindig ellógtam, utána meg jelentkeztem egy csapatversenyre, amit ha megnyertünk, akkor évvégi 5-t jelentett. És megnyertük :guny: (de nem miattam :kir: ) Meg az ált.isk-es énektanárt nagyon bírtam, meg a család barátja...szóval.. De a mostanit nem szeressem.

#4951 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:29

Bakony:Nem, igazából csodálkoztam, hogy miért nem indul el a szak, mert egy egész normálisat választottam: filmtörénet és filmelmélet - kommunikáció szakpár.De ha el is indult volna, akkor se vettek volna fel, ha középszinten mindenbõl 5 vagyok, mert 130 volt a ponthatár. Bocs.Amúgy nem, _még_ nem akarok elköltözni, de mondjuk jó lenne, ha 2-3 éven belül önállósódni tudnék.Mert amúgy van egy lakásom, de a nagyim lakik benne (remélem, hogy még jó sokáig :ang: ), szóval... de amúgy is, egy lakást fenntartani: költséges. Ezért kéne a meló.Nem mondom, hogy fotós meló, mert tisztában vagyok a korlátaimmal.

#4952 Bonamy

Bonamy

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 32 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:34

Bakony hova jártál zenesuliba? Na, nekünk mért nem volt ilyen csapatverseny? :D Na, nem mintha nem lettem volna 5ös... :rolleyes: De akkor is!! :gm: könnyebb lett volna. Én soha nem szerettem a suliban az énektanárokat, 6.ban miattam ment el az énektanár a suliból, de a zenesulisok ált. nagyon jófejek. Van egy nõ, akihez be sem kell járni órára, mert õt nem érdeklni igazán sztem a szolfézs, tavaly hozzá jártam, egész évben csak kb. 3 órán voltam ott, a többit ellógtam, nem is írtam meg az év végi izét és mégis 4es voltam... :gm: :D :kir:

#4953 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 13:55

Amúgy nem, _még_ nem akarok elköltözni, de mondjuk jó lenne, ha 2-3 éven belül önállósódni tudnék.

Hozzászólás megtekintése

Na, eztet akartam kérdezni, hogy mikorra tervezitek :):ang:Megígérted hogyha Sukoróra mész, akkor szósz.. :( :hupp:

#4954 Apple

Apple

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 9.533 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 14:00

Vaze :( Nehari!Hát, izé: Fici! Megyünk :kir: :(Tervezni lehet bármit, az sajnos semmit se jelent :(

#4955 tötõ Zsó

tötõ Zsó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 12.966 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 14:04

Vaze :( Nehari!Hát, izé: Fici! Megyünk :kir: :(

Hozzászólás megtekintése

Mindegy..Mikor mentek legközelebb? Ugyanis Zoli még lóg nekem a Lovas Nemzet c. könyvemmel :gm:

#4956 Guest_Bakony rabja_*

Guest_Bakony rabja_*
  • Guests

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 14:13

Jaa, Apple, akkor már értem. Akkor nem is olyan meglepõ :)

#4957 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 15:10

Meg hát azért ne felejtsük el, hogy ha egyáltalán _BEJUTSZ_ az állatorvosi karra, tl kéne élni azt a pár évet ott, ami ugye addig kémia és biológia, és senki de senki nem biztosít afelõl, hogy érvényesülni is tudsz a szakmában.

Hozzászólás megtekintése

Hát igen, és ha el is tudsz helyezkedni állatorvosként, aminek igen kicsi az esélye, nehéz ismertté és elfogadottá válni. Esetleg állatorvosi asszisztensként tudnál elhelyezkedni - egy ideig - de igen kevés állatorvos tud megfizetni egy segédet.Rendes állatorvosként pedig óriási nagy induló tõkére lenne szükség, de a nulláról elindulni igen nehéz (gyakorlat nulla). Két kutyás állatorvosunk kissé "bolond", ugyanis teljes életüket a kutyákra, illetve kisállatokra fordítják. Szakadt autókkal járnak, hogy minden pénzüket az állatokra és a rendelõre, felszerelésekre fordítsák. Állandóan dolgoznak, még hajnali kettõkor is operálnak. Reggel 8tól este 8ig dolgoznak, szombat-vasárnap is.Szóval az állatorvosságot nem ajánlom, semmiképp.Talán mire ti felnõtök, addigra megint a kétkezi munkásokból lesz hiány. Senki nem tudja, hogy mibõl lehet majd megélni. Ügyeskedésbõl... leginkább.

#4958 Õz

Õz

Sebész

• Főmoderátor
  • 3.950 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 15:14

:DÍme, a józan ész, meg a realitások.Csak azt nem tudom, kikbõl van még mindig 10szeres túljelentkezés az ÁOTK-ra.Én is csak lebeszélni tudok mindenkit.És nem azért, hogy a saját "piacomat" védjem.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 15:15

Már most is abból van hiány (mármint a kétkezibõl). Asztalosért kapkodnak két kézzel (ha jó szakember, pláne), közgazdászból, jogászból meg a dömping...Tök örülök, hogy én is az leszek :gm:Úgyhogy tényleg muszáj sokoldalúnak lenni, én most 2 diplomát csinálok, aztán még szeretnék okj-san is valamit, lovakkal kapcsolatos dolgot, ha lesz pénzem ilyesmire, meg még energiám, miután végre letudtam a fõsulit...Az állatorvosság tényleg nem egyszerû, a suli sem (van állatorvostanhallgaó ismerõs, most diplomázik), de elhelyezkedni sem...[megint beelõztek :D]

Edited by Dé, 2005 augusztus 29. - 15:16.

#4960 Zsubaba

Zsubaba

Csendes Patak

• Fórumtag
  • 10.126 hozzászólás

Közzétéve 2005 augusztus 29. - 15:16

Vigyázni kell a két diplomával is, mert akkor meg már túlképzett vagy és az egyiket le kell tagadni :gm: :D