Olyan szép... a beste dög. A háta hajó, a lépése térnyerõ, laza az egész ló, mint a rigalánc. Nincs kondiban, 10 perc alatt leizzad, még 1-2x azért be-be fordul, de amúgy szépen megy körön, nem sodródik, érti mit szeretnénk. Ha behivom, nyugodtan áll, hagyja hadd simogassam, hadd ugráljak mellette. Imádom, annyira más mint az arab, de mégis.
Hazafelé már egy másik lovat vezettem, egy nyugodt-kedves hintalovat. 
Zserbó futószáron
Kislovam 
Chyki, Zserbó nagyon szép paci, gratula hozzá, és még sok-sok örömet kínok vele, remélem sokat írsz majd róla.
Fõnix, ez...
...és akkor a szombati kis színesem (annyira szeretem ezt a topikot olvasgatni, tegnap elkezdtem ismét az elejétõl, olyan jó kis színesek vannak leírva, szerettem a Vadnyugatos topikot is, ami elméletileg ennek a topiknak a folytatására született meg, de mára már átment titkosügynökök és berepülõpilóták üzengetõs topikjává. ;) )
Szóval, pénteken elõkészítettem a szombati ebédet, hogy ne kelljen szombaton rohannunk haza, mert nagyon szerettem volna egy kényelmes, nyugodt délelõttöt eltölteni Ibolyáéknál a tanyán. Történt egy csoda is, vagyis kettõ, egyik: a húgom szabad volt, így úgy döntött, hogy elkísér minket, és a másik: a barátnõm is jelezte, hogy a kislányát elhozná, ha nem gond. Megígértem nekik, hogy megbeszélem Ibolyával, és majd meglátjuk, mit szól hozzá. Ibolyának persze nem volt semmi kifogása ellene, azt mondta, hogy jöhetnek (ezt gondoltam is, hiszen mindenkit jól ismer), így összeszedtem a lányokat, megreggeliztünk, felöltöztünk (a lányokra azért még a síoverált ráadtam, és persze kobak helyett még mi is biciklis sisakot használunk) és nekiindultunk. Szerencsére nem volt rossz idõ, a napot persze nem láttuk, de legalább már a hó nem esett. Amikor megérkeztünk Ibolya már Balun jött elénk, Petra már szaladt is üdvözölni Õket, Ibolya engedte, hogy felüljön rá, és úgy vezette. Megbeszéltük, hogy szerinte Petra már nyugodtan lovagolhat Balun, Alexa és a barátnõm kislánya Rebike meg a kis pónin.
A karámban a talaj nagyon sáros volt, ezért ott nem lett volna jó gyakorolni, ezért kimentünk arra a füves területre, ahol néha lefutószárazzák a lovakat, ez egy viszonylag nagyobb terület és itt egyenletes a talaj is. Ibolya Petrával elkezdte felnyergelni a kis pónit, vagyis Petra nyergelt, Ibolya figyelte, hogy jól csinálja-e. Jól csinálta, egyre ügyesebb ez a lány. Alexa után a barátnõm kislánya Rebike is kipróbálta a lovaglást és nagyon élvezte, úgy tûnik, hogy õk is rendszeres vendégek lesznek majd. Beszélgettünk arról, hogy Ibolya már nem sokáig tud velünk foglakozni (egyre jobban nõ és keredik a pocija, azt mondta már 14 hetes a terhessége) majd keresnünk kell egy lovardát, ahol majd a gyerkõcök lovagolhatnak, és persze tovább fejlõdhetnek, na meg persze én is szeretnék lovagolni, most már nem szeretnék lemondani róla.
És akkor most arról is, hogy személy szerint nekem milyen volt a szombat délelõtt, hát nagyooon jóóóó, mert lovagoltam. Na jó, attól még persze messze vagyok, hogy azt mondhassam, hogy tudok lovagolni, egy hosszú út legelején tartok, de legalább már ráléptem arra az útra, és talán nemsoká elmondhatom azt is, hogy elindultam az úton. Most nem úgy mentünk, hogy Ibolya is lovon jött mellettem, azt mondta, hogy most probálkozzunk meg úgy, hogy pár kört körbe- körbe vezett, és közben próbálta az ülésemet igazítani, azt mondta, hogy próbáljak meg ellazulni, görcsösen ülök, egyébként azt én is érzem, hogy nem tudom fesztelenül elengedni magam. Ez egy számomra új érzés még, és szoknom kell, nem tudok még felszabadult lenni, nem tudom még elengedni magam, pedig Ibolya erre próbált rávenni/rávezetni, és arra, hogy kövessem a mozgásommal a ló mozgását, vagyis igazítsam a mozgásomat a ló mozgásához. Ez olyan egyszerûen hangzik, és olyan nehéz megvalósítani, én nem látom magam, így csak abból tudom lemérni, hogy mennyire csinálom jól, vagy nem, hogy Ibolya mit mond, illetve abból, hogy a húgom és barátnõm szerint az, amit csinálok kezd ahhoz hasonlítani, amit a lányok csinálnak, pedig Õk már jóval elõttem járnak.
Ettõl függetlenül fantasztikus érzés volt most is a lovon ülni, majd következett a futószárazás, addig nem volt nagy bajom, amíg a ló lépésben haladt, és kapaszkodhattam, de amikor Ibolya azt mondta, hogy most próbáljuk ki azt, hogy ne kapaszkodjak, és úgy próbáljak egyensúlyban maradni és együtt mozogni a lóval, és mindenzt úgy, hogy közben ügetésbe váltott a ló, hát fordult a gyomrom egyet-kettõt, de azért próbáltam uralkodni magamon, inkább nyeltem nagyokat, és mély levegõt vettem, de nem akartam abbahagyni, meg kell ezt is szoknom. Az a baj, hogy a biztonságérzetem is odalessz azzal, hogy nem kapaszkodhatok, nem csak a gyomrom ellenkezik az érzés ellen. Kis idõ mulva a paci visszaváltott sétába, így megnyugodhattam.
Mindezek után a húgom is úgy döntött, hogy csak erõt vesz magán, és felül a lóra Õ is, meg kell, hogy mondja, hogy úúúgy úúúútálom. Neki minden azonnal ment, megértett mindent és jól végre is hajtott mindent, olyan jó volt nézni, hogy Õ, aki így tartott a lovaktól, ilyen könnyen vette az akályokat. Az elsõ alkalom is sokkal jobban ment neki, mint nekem. Még a lányok is megdícséték, hogy Ildi, milyen ügyes vagy, és Ibolya is azt mondta, hogy egyáltalán nem reménytelen, persze aztán azt is mondta, hogy én sem, csak olyan ez, mintha én gyalog indulnék el egy úton még Ildi görkorival, így õ hamarabb ér célba, de majd egyszer én is megérkezek.
....és ami ezután következett arra egyáltalán nem számítottunk, az a piszok LÓ megharapta a húgom vállát, szeretcsére egy pufis mellény volt rajta, így nem volt olyan vészes, de a húgom azt mondta, hogy na köszöni szépen, neki ennyi elég volt. Eddig is megvolt lovak nélkül, ezután is meglessz, belõle ugyan nem lesz lócsemege. Nem is tudom mi ütött Baluba, talán almának nézte a húgomat,

vagy szegény unta már, hogy õt nyúzzuk.....
Szerencsére a lányok nem ilyedtek meg, csak jót nevettek az eseten, és otthon is nevetve mesélték el az esetet, így ez a kis affér nem vette el a kedvüket a lovaglástól.
Tegnap óta süt a nap, ettõl olyan jó kedvem van, senki sem tudott olyat kérni tõlem, amit nem teljesítettem, elõbb-utóbb vitathatatlanul tavasz lesz. Ma megkellett csinálnunk a szabadságunk éves ütemezését, és hát én úgy terveztem meg, hogy eltudjunk majd menni egy- egy lovas versenyre is, már alig várom...és, ha minden igaz szobaton ismét lovagolni fogunk, hát mondja valaki, hogy nem szép az élet..