Kis színesek
Közzétéve 2010 július 30. - 21:53
Közzétéve 2010 július 30. - 22:03
Közzétéve 2010 július 30. - 22:10
Közzétéve 2010 július 30. - 22:15

Közzétéve 2010 július 31. - 10:49
Közzétéve 2010 augusztus 1. - 15:18
Tuszkoljátok oda a Hercegeket a körbálákhoz és szagoltassátok meg velük! Garantáltan alig bírjátok majd elrángatni onnan õket a zabálhatnéktól! ;)
Nálunk szerencsére nincs ilyen fura szerzet, így neki lehetõsége sincs félni tõle.
A zabálhatnék fogalmát nem is ismeri, például a 15 fokos domboldalon fejjel lefelé, terpeszben legelés, mint a zsiráf, az csak laza délutáni uzsonnázás

Edited by Pallasz, 2010 augusztus 1. - 15:18.
Közzétéve 2010 augusztus 1. - 21:33

Kitartás és türelem! Ha te tudod, igazán tudod, hogy nincs mitõl félnetek, elõbb-utóbb elhiszi neked a lovad.

..és ha szerencsésebb vagy nálam, el is felejti, hogy félnie kellene, s nem újul ki olykor-olykor a futhatnék. ;)
(Szerintem jó irányba gondolkodsz: egyenlõre legalább egy-társas lovaglás kinn, idõnként az ismert karámmunka, és szép fokozatosan terepbiztos lesz az a fõúri-sarj-nevû.

Közzétéve 2010 augusztus 1. - 21:54
Mire a tulaj rögvest és azonnal: Hát igen, mert mi nem csizmában lovagoljuk, csak dorkóban!
![]()
![]()
(tény, a czimborra csizmásan ült fül)
Lehetne még á la natur próbálkozni, mezítláb!
Közzétéve 2010 augusztus 13. - 11:03

Közzétéve 2010 augusztus 13. - 11:19

Közzétéve 2010 augusztus 13. - 11:27
Nem érdekel már senkit a lovaglás, nincs pénz, nem jönnek- mondta egy lovász.
Cáfolom!
Nekünk rengeteg gyerekünk van, csak idén még nem tudtunk lovastábort csinálni nekik - pedig a szülõk szétszednek minket.
Szerintem a dolog fordítva mûködik: ahol kerek, kiegyensúlyozott és boldog lovakat látnak az emberek, oda fognak menni lovagolni. Nem oda, ahol szomorú tekintetû és sovány lovak várják a gyerekeket...
Közzétéve 2010 augusztus 13. - 11:46

Közzétéve 2010 augusztus 13. - 11:55
Mármint nálunk?!Nem is beszélve a szomorú tekintetû lovászokról!

Közzétéve 2010 augusztus 13. - 12:01

Közzétéve 2010 augusztus 31. - 9:51

Közzétéve 2010 augusztus 31. - 10:14

Közzétéve 2010 szeptember 8. - 11:01
Közzétéve 2010 szeptember 8. - 11:05
Közzétéve 2010 szeptember 8. - 12:29
Közzétéve 2010 szeptember 8. - 13:46
Közzétéve 2010 szeptember 8. - 14:08
Közzétéve 2010 szeptember 8. - 15:08

Közzétéve 2010 október 4. - 20:36
Közzétéve 2010 október 4. - 20:46

Közzétéve 2010 november 13. - 13:29

Közzétéve 2010 november 13. - 21:44

Közzétéve 2010 november 13. - 22:45
Közzétéve 2010 november 14. - 8:27

Közzétéve 2010 november 14. - 13:09
Igazából nem olyan rossz ám a helyzet...
Akkor jo.

Közzétéve 2010 november 15. - 17:33
Közzétéve 2010 december 9. - 11:05
A történetnek alcímet adok, hamár színes: Amikor a fehér zöldre vált:
Az elsõ nem túl sikeres lóra ülésem után nem nagyon erõltettem ezt a dolgot, persze mindig ott voltam alovak körül, ha tehettem, de akartam minden áron lovagolni. Megelégedtem azzal, ha csak nézhetem õket, símogathatom, azzal, hogy lehettem velük, már ez is egy mérhetetlen boldogság volt a számomra, mindaddig amíg el nem adtuk Õket. Hiányuk bennem óriási ûrt hagyott, mind a mai napig érzem ezt az ûrt, mert ezt semmi nem tudja betölteni. Természetesen vannak állataink, szeretem, gondozom õket, és imádok a gyerekekkel lenni is, õk is csodálatos kis légyek, de lovaink nincsenek, legalább is egyelõre...
27 éves koromban a barátnõimmel a Balaton mellé mentünk nyaralni 10 napra, úgy, hogy a borfesztivál is beleessen. Szegeden szálltunk fel a buszra, és Siófokon le kellett szállnunk egy átszállás miatt. Kis várakozás után felszálltunk a Hévizi járatra, a barátnõim azt mondták, hogy menjek én elõre vegyem meg a jegyeket, õk meg intézik a csomagokat, így is történt. Kértem a jegyeket, és közben azt is megkérdeztem, hogy majd hol kell a leszálláshoz jeleznünk, mert elõször járunk erre, úgymond ismeretlen terepen vagyunk. A sofõr azt mondta, hogy üljünk le elöl, és mjad szól, ha le kell szállnunk, hát leültünk, és beszélgettünk, nevetgéltünk, velünk nevetett. Miután leszálltunk, átvettük a szállás kulcsát, kipakoltunk, átöltöztünk, és irány a part. Itt már fergeteges forgatag fogadott minket, két színpadon fellépõk, kirakodó vásár, tömeg. Este felszálltunk a discohajóra, és itt találkoztunk össze 3 sráccal, akikrõl kiderült (illetve 2-rõl), hogy lovászként dolgoznak nem túl messze.
Másnap a bartánõim kitalálták, hogy "lepjük" meg a srácokat, és majd arra hivatkozunk, hogy én szeretnék lovagolni, végül is nem volt ellene kifogásom, jó ötletnek találtam, hogy újra lóra szálljak, hiszen már nem vagyok gyerek, és tudom az érzéseimet is kezelni, biztosan nem lesz gond.
Így is történt, elmentünk a buszmegállóba, és vártuk a buszt, páran már várakoztak a megállóban, láttuk, hogy jön egy busz, mondták, hogy ez nem az, de beállt a megállóba, és kiderült, hogy ugyan az a soför, aki elõzõ nap is vitt minket, és megkérdezte hová szeretnénk menni, elárultuk, mondta, hogy szálljuk fel, elvisz. Felszálltunk, és elindultunk, meglepõdtünk, amikor földútra kanyarodott le, és csatornaprt és nádas mellett haladtunk el, majd megálltunk egy tanyánál, elmondta, hogy az anyukájánál felveszi a tejes kannákat, majd leszállít minket, és hogy kb. egy óra múlva jön vissza, csak leadja a tejet, ha gondoljuk felvesz minket, és visszavisz. Megékeztünk, meg is találtuk a srácokat, a lányok beszélgettek én pedig megnéztem a lovakat a karámban, gyönyörûek voltak, és már nagyon régen tört rám az az érzés, amit ott és akkor éreztem, így kerek a világ, lovakkal.

Laci, Õ volt az egyik lovász, odajött, és beszélgettünk egy kicsit, mondtam, hogy gyönyörûek ezek a lovak, de nekem a hollófekete volt a legszebb, (bár én nem tudom szakmai szemmel nézni õket, hiszen nem értek hozzá, csak a szívemmel). Látszott rajta, hogy duzzad az energiától, hogy nem elég neki az a mozgástér ami a rendelkezésére állt, a legyszívesebben kifutna a világból. Laci bement a karámba, és kivezette Herceget. Õ volt az a csodás hollófekete hatalmas, türelmetlen herélt lovacska. A fél életemet oda adtam volna azért lóért, azért, hogy azt mondhassam, Õ az én Hercegem, bár azt is láttam, hogy nem nekem való ló. Mondtam is, hogy de én nem tudok lovagolni, csak szeretnék, nagyon kezdõ vagyok, totál kezdõ, azt mondta nem gond, valahol mindig el kell kezdeni, na persze, de hogy már azonnal végem is legyen???. Herceg mindig ilyen az elején, be van sózva a segge, menne már világnak, na hát pont ettõl féltem, meg attól is, hogy nem tudok felszállni rá, és darut meg nem láttam sehol, ami felemelt volna a hátára. De valahogyan ezt sikerült megoldanom, egy kis, na jó, sok segítséggel. Ott ültem azon a csodás Lovon, a torkomban gyomrommal, a kezem lábam úgy remegett mint a legelsõ alkalommal gyerek koromban, és állítólag falfehérré vált arccal, az ér a fülemben lüktetett, igazi pánikhangulatom lett, és nem tudtam semmilyen segítõ instrukcióra odafigyelni, de kezelni sem tudtam az érzéseimet, rá kellet jönnöm, hogy nem nõttem fel, vagyis, hogy nem nõttem ki ezt a hülye tériszonyt, és fogalmam sincs, hogy mit kellene csinálnom, vagy mit nem csinálok jól? Éreztem, hogy nem tudom már sokáig tartani magam, de ezt Laci is észrevette, és megkönyörült rajtam, sajnos a leszállás sem ment egyszerûen, megfogta a derekamat, hogy lesegít, és pedig mint egy zsák ráestem. Azzonnal felugrott és engem is felsegített, mind utólag kiderült nem csak a jólneveltség motiválta, hanem mert látta a falfehérrõl zöldre vált az arcszínem és attól tartott, hogy lehányom. Azt tudtam, hogy égetni magam többet biztosan nem jövök ide.
Próbáltam megnyugodni miközben vártuk a buszt, ahogy ott ültünk, a fehér lenvászon nadrágomat leszarta egy madár, jó nagy plecsni lett a combomon, csak hogy megpecsételjük ezt a napot. Megpróbáltam a nagyját letakarítani, majd kértem vizet, és azzal kimossam még, így lett egy hatalmas vízfolt a nadrágomon és maradt egy halványabb folt a madártól. Na nem baj, így már azért visszamehetek a városba címszóval és erre iszom, elkezdtem lecsavarni a Coca-Cola-s üvegemrõl a kupakot, mire az egy spiccelõ hangot hallatva szembe spriccel alaposan, mire visszatudtam csavarni a kupakot. A lányok és a fiúk úgy hahotáztak, hogy a könnyük is kicsordult, és pedig abban a pillanatban sírni tudtam volna. Letöröltem az arcomat és akkor láttam meg, hogy a fehér topomon ezernyi apró kis barna folt éktelenkedik. Hát mit volt mit tenni, ismételten elmentem mosakodni/mosni, majd alig mertem elõbújni, mert a top úgy átvizesedett, hogy akár egy vizespoló versenyen is indulhattam volna. Szerencsére az idõ jó volt, gyorsan száradtam, és addig inkább a lovakat nézegettem.
Egyszer csak megjött a busz, a sofõr kaján vigyorral rám nézett, mire én mondtam neki, hogy ne is kérdezze, :mad: persze mivel a lányok jó sztorinak találták, elmesélték neki, így jó hangulatban telt el a visszaút, bár már én is csak nevetni tudtam rajta kínomban.
A sofõr utána úton útfélen összeszedett minket a busszal, ha meglátott, a fiúkkal is találkoztunk még, sõt utána még két évben ugyanoda mentünk nyaralni, és a sofõr akkor is megismert.
Mint mondtam lesz benne ló is, meg színes is, csak egy kicsit más.....

Pussz: Jeansgirl
Ui:
Jucc - a te történeted alapján elgondolkodom azon, hogy próbálkozzam-e még a lóra üléssel valaha, bár tudom, hogy ha lehetõségem lesz rá, újra megpróbálom, hátha....
Chyki - téged viszont borzasztóan irígyellek, ezt az érzést én is át szeretném élni újra, már olyan régen voltam gyerek, és csak akkor éreztem ilyet..

Közzétéve 2010 december 9. - 11:13

Közzétéve 2010 december 10. - 9:09
Közzétéve 2010 december 10. - 12:20

Közzétéve 2010 december 10. - 20:55

Közzétéve 2010 december 27. - 15:48

Közzétéve 2010 december 27. - 20:13
Közzétéve 2010 december 27. - 20:39
Olyan volt mint egy megtestesült álom,

Ez nagyon szép volt.

Lehet, hogy neki tényleg egy beteljesült álom volt. Nem tudhatod.
Gyakran látok gyerekeket átszellemülten lóhoz bújni - hol a saját lányomat, akinek ez igazán nem újdonság,
de mégis minden alkalommal mintha újból átélné az elsõ rácsodálkozást,
http://kep.tar.hu/ga...1781/75483321#2
hol ismerõs gyerekeket.
Ami nemrég nagyon ledöbbentett, nemrég egy kisfiú is így viselkedett, aki egyébként elég problémás,
enyhe autizmusa van. Anyukája mondta, hogy még sosem látta ilyen nyugodtnak a kisfiút.
Közzétéve 2010 december 27. - 20:55

Edited by chyki, 2010 december 27. - 20:57.
Közzétéve 2011 január 3. - 9:11