Kis színesek
Közzétéve 2009 október 20. - 17:19
Közzétéve 2009 október 20. - 20:47
Közzétéve 2009 október 22. - 14:09

Edited by pethel, 2009 október 22. - 14:09.
Közzétéve 2009 október 23. - 11:21

Közzétéve 2010 február 22. - 23:41
Lehet, hogy sokak számára nem ritka alkalom, de ez a nap számomra tökéletes volt, már ami a lovas felét illeti.
Suli után beültünk a buszmegálló melletti kávézóba egyik osztálytársnőmmel, aki ott lovagol ahol az én lovam is van. Már ott kellemesnek ígérkezett a délután, mivel akkor ültünk be talán másodszorra így dumálni, de nekem nagyon tetszett, megvolt a hangulata, és hát én imádok beszélni, minden lehetőséget megragadok rá.
Aznap egyik barátnőm se jött lovagolni, az edzőm se volt otthon, gondoltam lovagolok egy jót.
Már a buszon teljesen hiperaktív voltam, élveztem, hogy süt a nap és végre jön a jóidő. Elkezdett a fejemben motoszkálni egy gondolat, miszerint ki kéne mennem terepre, egyedül.
Ez számomra azért volt különös elhatározás, mert ahol előzőleg tartottuk Magicet, sose engedtek ki egyedül terepre, nomeg a szüleim se támogatták a dolgot, főleg miután félnővérem ilyen módon eltörte a kulcscsontját, és azzal abba is hagyta a lovaglást.
Fülemben üvöltött a zene, én meg a buszról leszállva, akaratlanul is funtni kezdtem a lovarda felé. Néha megálltam kifújni magam, de az idő és az elhatározás folyamatosan csak előre hajtott. Mikor kiértem a szántásokhoz, eszméletlen kép tárult elém. Csak álltam ott pár percig és néztem, majd a telefonomat előhalászva megörökítettem, bár a minősége se jó, és azt se adja át igazán ahogyan én láttam, de azért megmutatom: Lovarda felé Mintha csak egy filmet néztem volna.
A pár percnyi sokkhatásután végre kiértem. A ház előtt Cojja, a kölyök medveölő, vad csaholással probálta tudtomra adni, hogy ez itt magánterület. Egy fejvakargatással jeleztem neki, hogy tőlem nem kell megóvnia semmit.
A házban beszélgettem egy keveset edzőm feleségével. Nagyon kedves ő is és az edzőm is. Talán náluk kedvesebb emberekkel még soha nem találkoztam.

Miután átöltöztem, kimentem Magichez. Már az ajtóban bekiabáltam neki köszönésképpen, amire ő egy hangos höhögéssel válaszolt. Miközben pucoltam, Cojja drága a nyitott boxajtó előtt feküdt, míg végül rá nem szánta magát, hogy összebarátkozzon Magickel.
Amint végeztem a nyergeléssel, felhívtam edzőmet azzal a kérdéssel, hogy mennyire fog megdorgálni emiatt a hülye, egyedül terepezős ötletem miatt. Meglepettségemre csak díjazta az ötletet, lebeszéltük, hogy merre megyek, meg hogy azért legyen nálam telefon.
Mivel 3 hete nem lovagoltam rajta igazán édesanyám műtétje miatt és csak Pénteken voltunk egy sétaterepen, amellett döntöttem, hogy előtte lefutószárazom, karámozás ide vagy oda. Pár kört vágtázott mindkét kézre, s miután láttam, nincsen idegbeteg kedvében, elindultam a faluba(városba? sosem tudtam, hogy Etyek minek számít).
Már azon is csodálkozom, ha valaki idáig végigolvasta.

Az első 5 perc séta után, az úthoz kiérve egy nő kedvesen rám mosolygott, én meg köszöntem. A nő pár lépéssel köelebb jött, majd közölte velem, a már amúgy is hivatalos tényt, hogy nagyon szép lovam van.

Miuán megnyugodtam továbbügettünk és végülis jól nem arra mentünk amerre gondoltam.

Amint a főút mellé értünk, a mellettem lévő domb tetejéről gyerekvisongást hallottam. Mikor odanéztem, láttam, hogy két anyuka pár gyerekkel battyog hazafelé, és a kisgyerekek tátott szájjal nézik a lovat. Itt valami furcsa érzés tört fel bennem, amit azóta se tudok igazán megfogalmazni, de azután végigkísért, mikor öreg nénik köszöntek nekem csillogó szemekkel, s mikor elmentem az óvoda előtt, és hozták ki a szülők a gyerekeiket, szinte kerítést állva az óvoda előtt mutogattak, és kiabáltak át egymásnak, megbizonyosodva róla, hogy nem csak ők látják. Pár kisgyerek közelebb akart jönni, de a szülők, 10 méteren belül, nem engedték őket.
Akkor megállt az idő, és én a sírás határán állva belegondoltam, hogy a gyerekek mennyi ideig fogják otthon emlegetni, és hogy mennyi boldogságot hozhattam el nekik csupán azzal, hogy arra lovagoltam. Még most is a sírás kerülget ahogy leírom. A merengésből felriadva továbbhaladtunk, mert valamikor azért haza is kellett érnünk.
A hazaúton ismét egy közös tulajdonságot véltem felfedezni Magic és köztem. Én köztudottan utálom a "plázacsipákat". Sajnos hazafele nem egyel össszefutottam. Mikor elhaladtunk két hiénaként vihorászó plázacsipa mellett, lovam véleménynyílvánításképpen, kieresztette a fáradt gőzt.

Visszafele még találkoztunk pár oviból gyerekkel hazasétálós szülővel, és ismét elkapott az érzés mikor mindegyik gyerek kikerekedett, csillogó szemekkel nézte a lovat ahogy elhaladtunk mellettük. Alapjáratban gyerekiszonyom van(hosszú történet

Bő egy óra flangálás után elértünk a horgásztóhoz, ami mellett egy jó talajú, fákkal szegélyezett utacska fut végig. Az ott lenne a tó eleje, csak a nádtól nem látszik semmi. Ekkor ismételten vakmerő voltam, mivel kitaláltam, hogy én azon az úton vágtázni fogok. Ez nem is lett volna probélma, ha előtte Pénteken, nem bakolt volna azon az útszakaszon, ügetés közben akkorákat, hogy majd' hányingert kapok a hullámvasutazástól.
Végülis "mi rossz történhet" alapon nekivágtam. Lépésből beugrattam nyugodt vágtába, és magam is meglepődtem, mikor elért a felismerés, hogy egész végig nem kellett erölködnöm, és a ló végig rövid, nyugodt vágtában, egy rossz mozdulat nélkül haladt. Annyira merész nem voltam, hogy a vágta tempójából engedjek, mert azt tudtam, hogy akkor Pécsig meg se állnánk.

Hazafele összetűzésbe kerültünk még pár menhelyi kutyával amik kiszabadultak, de egy kis kergetőzés után leráztuk őket.
Még az végéről egy - két kép. Közel kétórás terepről hazaértünk. Nem mondom, hogy "végre" mert akkor azt kívántam, bárcsak akkor, és ott újraélhetném azt az előző pár órát.
Miután leszereltem, még bementem kényeztetni kicsit, és akkor olyan szoros kapcsolatot éreztem kettőnk között, mint egy éve egyszer sem. Akkor kijött rajtam minden a mai napról. Ott kapaszkodtam a nyakába hosszú perceken keresztül, és sírtam. Úgy érzem ő is ugyanannyira meghatódott mint én. Ez egy csodálatos nap volt, sosem éreztem magam ennyire boldognak.
Legközelebb is elmegyek az óvodához, hátha lesznek bátor szülők.

Elnézést, hogy ennyit irtam. Sok is, nem is tudok jól írni, de ki kellett adnom magamból.

Edited by LiXa, 2010 február 22. - 23:54.
Közzétéve 2010 február 22. - 23:54

Közzétéve 2010 február 23. - 0:00

Edited by LiXa, 2010 február 23. - 0:01.
Közzétéve 2010 február 23. - 0:13

Közzétéve 2010 február 23. - 0:21

Közzétéve 2010 július 11. - 7:54

Edited by Csikasz, 2010 július 11. - 7:56.
Közzétéve 2010 július 11. - 13:07

Közzétéve 2010 július 11. - 18:14

Közzétéve 2010 július 11. - 19:02

Közzétéve 2010 július 11. - 20:38
Közzétéve 2010 július 11. - 20:43

Álomszép.

Közzétéve 2010 július 12. - 7:56
Petõfitelepen, Hatvan mellett, lent a völgyben, de a pontos helyét megkérdem neked! Én kb 200 m magasból láttam, olyan mint egy kék vizû tengerszem, gyönyörûséges, s mindenképpen látnom kell a vizivilágát. Állítólag 8-10 m harcsák is vannak benne, sajna nem merülhetek így azt tuti nem fogok látni, de medúzát szeretnék!!!!
Egy több napos túra az valami csoda, mi sokat szerveztünk ilyet és állíthatom életem legszebb napjai voltak!
Azt én is megköszönném, ha megtudnád, mert mondtam itthol, és kinevettek, hogy én vmit nagyon félrenéztem.

Közzétéve 2010 július 12. - 8:58
Állítólag 8-10 m harcsák is vannak benne,
Milyen halucinogént ettél?

És igeen, ez a Saulus-Paulus topic. Tessék viselkedni! ;)
Közzétéve 2010 július 12. - 11:03
Közzétéve 2010 július 12. - 14:59
Közzétéve 2010 július 12. - 15:13

Közzétéve 2010 július 12. - 16:05
.... de egy ismerõs búvárbalátom alátámasztotta , mert õ már látott ilyet a három tó eggyikében, csak nem emlékszem melyik tónál merûlt!
Lochness ???
vagy mia fene a neve

Közzétéve 2010 július 12. - 21:03
De vannak horgászbarátaim. (is

Chilly, gondolod? (hogy a tûzzel játszódom?)
Közzétéve 2010 július 12. - 21:16
Közzétéve 2010 július 12. - 23:00

Közzétéve 2010 július 13. - 0:53

Na, ha egy ilyen bukkan fel a víg Balatonban úszkálásom közepette, én biztos hogy egyszerre vizelem és f...om le magam határozott sugárban, de csak miután megdöntöttem a 400 vegyes világcsúcsát a partig..
(Bocs az offért)
Edited by tötõ Zsó, 2010 július 13. - 0:54.
Közzétéve 2010 július 13. - 6:39
Hah, egyetértünkNa, ha egy ilyen bukkan fel a víg Balatonban úszkálásom közepette, én biztos hogy egyszerre vizelem és f...om le magam határozott sugárban, de csak miután megdöntöttem a 400 vegyes világcsúcsát a partig..

Közzétéve 2010 július 13. - 7:32
Én is bocs az offért, de erre sajnos muszáj elmesélnem a kedvenc viccemwt, bár tök off:Na, ha egy ilyen bukkan fel a víg Balatonban úszkálásom közepette, én biztos hogy egyszerre vizelem és f...om le magam határozott sugárban, de csak miután megdöntöttem a 400 vegyes világcsúcsát a partig..
(Bocs az offért)
A cápapapa vadászni tanítja a kiscápát:
-Látod fiam? Ott vannak a fürdõzõk a vízben! Szép lassan odaúszol, megkerülöd balról, visszafordulsz, majd megkerülöd jobbról is, majd alámerülsz, kibukkansz, és akkor hammm, elkapod, és megeszed.
-De papa, minek ennyit szórakozni vele? Odamegyek, oszt hamm, bekapom, lenyelem egybe, és kész.
-Igen, fiam, de akkor eheted szarral együtt

Közzétéve 2010 július 13. - 7:48

Közzétéve 2010 július 13. - 8:57
De milyen finom... Nyamm...Egyszerûen undorító ez a hal :eek: :eek: :eek:

Közzétéve 2010 július 13. - 9:14

Közzétéve 2010 július 13. - 10:43

Közzétéve 2010 július 13. - 11:02
Saby:
Undorító? Mert nagy? A légynek sem árt (na jó, annak talán igen), mi megöljük, és õ az undorító? Belõlem inkább valamiféle csodálatot és sajnálatot vált ki. Csodálatot, hogy sikerült ideáig eljutnia, és sajnálatot, hogy ezen a napon nem volt elég óvatos...

Azért itt, két faluval arrébb Péren, picit belezabbantott az ürge combjába

Közzétéve 2010 július 13. - 11:14
Közzétéve 2010 július 13. - 11:18
Közzétéve 2010 július 13. - 11:24

Közzétéve 2010 július 13. - 12:06
Közzétéve 2010 július 13. - 12:39

Közzétéve 2010 július 13. - 12:53
It nalunk a tiszteseges csak a lagzi utan huza le.. az amojat meg it nalunk csak kurvanak hivjak.Nálunk a pincér, a taxis, mitöbb a suttogó is lehúzzák..
Az lehuza.. az akor a negyedik.
Az elsö haromro nem tutam.. na ako mivan mi?
Közzétéve 2010 július 13. - 14:00
...nagyon messze vagyok attól, hogy halszakértõ legyek, de jelenlegi ismereteim és bányatavas tapasztalataim alapján a harcsa félénk, emberkerülõ típus, a nagyok extrán. Gondolom, vészhelyzetben védekeznek, de simán a fürdõzõt nem támadják meg.
A csuka hamarabb, de ha teheti, õ is elkerül minket.
Csatlakozom! Ez nem igaz! Rendszersen le akarják szedni rólam vmi kis dög halak a neonzöld méregdrága fürdõruhámat! Tudjátok olyan márkás szar, mit nem szív ki a nap. Viszont ahogy belemék a vízbe, egyfolytában csikiznek a kis dögök!
Ez nem igaz , itt felénk egy öbölbe több embert lehúztak már .
Állítólag 3 méteresek.
Az állatorvost feltétlen hozzátenném a listához!
(és! még nem beszéltem a víz-, gáz-, villany-, és szúnyoghálószerelõkrõl.)
Közzétéve 2010 július 13. - 14:49
Csatlakozom! Ez nem igaz! Rendszersen le akarják szedni rólam vmi kis dög halak a neonzöld méregdrága fürdõruhámat! Tudjátok olyan márkás szar, mit nem szív ki a nap. Viszont ahogy belemék a vízbe, egyfolytában csikiznek a kis dögök!
Az állatorvost feltétlen hozzátenném a listához!
(és! még nem beszéltem a víz-, gáz-, villany-, és szúnyoghálószerelõkrõl.)

Katyus.. a Vizhalo , Gazhalo es Villanyhaloszerelok csakis lehuzhatnak .. ott igazi bibi van

Én is bocs az offért, de erre sajnos muszáj elmesélnem a kedvenc viccemwt, bár tök off:
A cápapapa vadászni tanítja a kiscápát:
-Látod fiam? Ott vannak a fürdõzõk a vízben! Szép lassan odaúszol, megkerülöd balról, visszafordulsz, majd megkerülöd jobbról is, majd alámerülsz, kibukkansz, és akkor hammm, elkapod, és megeszed.
-De papa, minek ennyit szórakozni vele? Odamegyek, oszt hamm, bekapom, lenyelem egybe, és kész.
-Igen, fiam, de akkor eheted szarral együtt
ez aranyosan oda off

De en draga Csikaszom.. kicsit melleirta no..
Tutira olyan buvar meselt neki errol mint az en papam.. mikor jott haza a kis keszegekkel es meselte, hogy de mekkora ponty meg harcsa vitte el a nap izzadtsagat a lefarasztassal , majd a szerelessel, es milyet uszott es...

Edited by QuarterSister, 2010 július 13. - 14:51.