Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Furioso

• Please log in to reply
10739 válasz a témához

#4801 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 21. - 22:48

-Csendesnek:Ha azt is meg tudod mondani, hogy az utolsó-felsõ ponyvás rúd miért nem fehér, mint a többi, miért piros, isten bizony küldök neked egy kanna soproni kékfrankost a jobbikból( csak mond meg, hová. Lehet magánban is....)

#4802 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 7:20

Én meg arra lennék kíváncsi, hogy az új elnökség mit dolgozik.

#4803 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 9:43

Én meg arra lennék kíváncsi, hogy az új elnökség mit dolgozik.

:dev:

#4804 roli

roli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 402 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 11:48

Hello! Az új elnökség két tagja múlt hétvégén meglátogatta a két lovamat. Sajnos nem voltam ott, de ezúton is köszönöm a látogatást! A ménvizsgához: Ha ennyi hozzáértõ van, csak csendesen kérdezném: miért nem változtatja meg a tenyésztõ ilyen-olyan tagság a szabályokat? A német lovas kúltúrát pedig ismételten ne hasonlítsuk a magyarhoz, nem érdemes! Pár tíz oldallal ezelött kifejtettem a véleményemet errõl, kaptam is érte eleget! :D

#4805 Mókus77

Mókus77

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.303 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 11:58

Hello!

A ménvizsgához: Ha ennyi hozzáértõ van, csak csendesen kérdezném: miért nem változtatja meg a tenyésztõ ilyen-olyan tagság a szabályokat? A német lovas kúltúrát pedig ismételten ne hasonlítsuk a magyarhoz, nem érdemes! Pár tíz oldallal ezelött kifejtettem a véleményemet errõl, kaptam is érte eleget! :D

Mi sok szabályt megváltoztattunk, de a kódexben sajnos nem szerepel, hogy ponyvás rudakon kell ugrálni, tehát nem is változtatható. :kir:
Saját tapasztalat: volt nálam egy kölcsönló, kisbéri fedezõmén, Madocsa Markáns. Kevés ilyen hibabiztos lóval találkoztam életemben, minden helyzetbõl kitornászta magát. De a fehér rudas akadályokat rendszeresen leütötte, tök mindegy, hogy hogyan került oda. A tantusz akkor esett le, amikor legközelebb megtekintettem a ménvizsgát, és megláttam a fehér rudakon halálos rettegésben ugráló lovakat. Nem a rudaktól rettegtek persze, csak ez maradt meg bennük.

#4806 röganyó

röganyó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 619 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 17:25

ELADÓ: EGY LÓTENYÉSZTÕ KFT. TELJES VAGYONÁVAL. TÖRZSTÕKE 15 MILLIÓ FORINT, SAJÁT TÕKE NÖVEKMÉNYE NÉHÁNY MILLIÓ FORINT. KÖTELEZETTSÉGE NINCS, KIVÉVE A GYEPES AKG-S PROGRAMOT, DE EZ EGYIDEJÛLEG ELNYERT JOG IS A TÁMOGATÁSRA. JÖVEDELEM KITERMELÕKÉPESSÉGE: MINUSZ NÉHÁNY MILLIÓ FT, DE HA VALAKI BELE TUD FEKTETNI ÚGY 200 MILLÁT, TALÁN NYERESÉGESRE TUDJA FORDÍTANI (A BEFEKTETETT TÕKE UTÁN NEM ILLIK ELVÁRT JÖVEDELEMMEL KALKUKÁLNI, HISZEN EZ LÓTENYÉSZTÉS). A CSALÁD TULAJDONÁBAN LÉVÕ FÖLDEK (160-200 HA ) IS EELADÓK, 500-1000 EFT-OS ÁRON, MINÕSÉGTÓL, FEKVÉSTÕL, MÛVELÉSI ÁGTÓL FÜGGÕEN. AZ ERDÕK NEM ELADÓK. FURIOSO LÉTSZÁM 90-100 KÖZÖTT, ÚGYIS VÁLTOZIK (A KFT. TULAJDONA). 350 MILLÁRÓL INDUL A TÁRGYALÁS A MAGÁNTULAJDONÚ FÖLDEKRÕL ÉS A CÉGRÕL ÉS CSAK FELFELÉ. IDE VÁROM AZ ÉRDEKLÕDÕKET. CSAK KP-VAL LEHET FIZETNI. A TENYÉSZTÉSHEZ MINDEN ADOTT, CSAK PÉNZ KELL MÉG A VÁSÁRLÁS UTÁN.

#4807 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 17:33

Na. Kié ez?

#4808 KisbérisDíjlovas

KisbérisDíjlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.507 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 17:45

Remélem nem jóra gondolok :(

#4809 Robina

Robina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 523 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 18:02

ELADÓ:
EGY LÓTENYÉSZTÕ KFT. TELJES VAGYONÁVAL.

Szerintem ez vicc.

Ha komoly üzleti ajánlat lenne, akkor azért csak kéne tudni, hogy
- mégis hol van?
- mi a kft neve (ha van komoly érdeklõdõ, csak utána nézne)
- most 160 vagy 200 ha
- a "gyepes AKG" konkrétan mi, mert lehet
extenzív gyepgazdálkodási célprogram;
ökológiai gyepgazdálkodási célprogram;
gyepgazdálkodási természetvédelmi zonális célprogram, ezen belül:
- gyepgazdálkodás túzok élõhely-fejlesztési elõírásokkal célprogram,
- gyepgazdálkodás élõhely-fejlesztési elõírásokkal célprogram;
szántóföldi gazdálkodás gyepgazdálkodássá alakításának célprogramjai:
- környezetvédelmi célú gyeptelepítés célprogram,
- természetvédelmi célú gyeptelepítés célprogram;
és ez mind más kötelezettséggel, így költséggel is jár.
- 90 vagy 100 ló? Egy cég tulajdonában nem lehet kb. lóállomány, csak van valami nyilvántartás?

Meg itt hirdetni egy 350 M-t érõ céget? A paciponthu mint célközönség? Amikor használt csizmát boltolgatunk egymással? :D
Lényeg: Megint bekerülnek kicsit a köztudatba. :D

#4810 röganyó

röganyó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 619 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 18:12

Ott kezdõdik, hogy ért vagy nem hozzá, akarja, nem akarja? Van pénze, nincs pénze? Mindegy, hogy túzok van vagy nincs. Mindegy, melyik gyep célprogram, azt kell szeretni, ami van. Ami a létszámot illeti: nyilvántartás van. Egy cég adásvétele nem két napos ügylet, és most van az ellési szezon. Ma éppen 1 db-bal gyarapodott. A 10-es mozgás nem nagy ügy ekkora populációnál, az is számításba jöhet, hogy esetleg egyes családokat valaki kicsippent, ha soká elhúzódik az eladás. A többi állatfajt már nem is említettem. Nem ügy a többi mellett. Köztudat? Jó az valamire? A fórum nem egyenlõ a köztudattal.

#4811 Robina

Robina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 523 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 18:26

Ha komoly, akkor sok szerencsét, reméljük jó gazdájuk akad a lovaknak.

#4812 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 18:43

Engem még mindig érdekelne az új elnökség munkája.

#4813 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 19:40

Ott kezdõdik, hogy ért vagy nem hozzá, akarja, nem akarja? Van pénze, nincs pénze?
Mindegy, hogy túzok van vagy nincs. Mindegy, melyik gyep célprogram, azt kell szeretni, ami van.

Ami a létszámot illeti: nyilvántartás van. Egy cég adásvétele nem két napos ügylet, és most van az ellési szezon. Ma éppen 1 db-bal gyarapodott. A 10-es mozgás nem nagy ügy ekkora populációnál, az is számításba jöhet, hogy esetleg egyes családokat valaki kicsippent, ha soká elhúzódik az eladás.
A többi állatfajt már nem is említettem. Nem ügy a többi mellett.

Köztudat? Jó az valamire? A fórum nem egyenlõ a köztudattal.

Remélem, azért nem így fogod feladni a hirdetést. ;) :)

#4814 röganyó

röganyó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 619 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 20:07

Hihi! Nézd meg az Alapszabályt, lépj be az Egyesületbe tagként, utazz el az ügyvezetõhöz és két szép kuksiddal személyesen is betekinthetsz, meggyõzõdhetsz arról, hogy mi hol tart éppen. A közös munka eredménye meg fog jelenni a helyén, az Egyesület honlapján.

#4815 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 20:16

Örülök, hogy itt válaszolsz nekem. Már azt hittem, csak miattam kapcsoltad ki a magánüzenet-fogadót. :D Nem lépek be, mert az a véleményem, hogy per pillanat a furioso nem piacképes( és, ugye legalább egy lovat birtokolni kell ebbõl a fajtából, hogy beléphess). Már párszor kifejtettem, miért. Majd ha az lesz, lesz furiózó nor sztárom. Ismerem az Alapszabályotokat. Ami szintén elavult. ;) A közös munka eredménye eddig sem jelent meg a honlapotokon. Te is innen informálódsz. :kir:

#4816 röganyó

röganyó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 619 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 21:18

A magánüzenet fogadóm sosincs kikapcsolva (azt sem tudom, hogyan lehet), csak lusta vagyok elmenteni az üzeneteket máshová, mert ahhoz rendszerezni kellene. Amikor valami már nem aktuális, kitörlöm. Ha mind kell, akkor kénytelen vagyok belõle menteni, hogy helyet szabadítsak fel. Akkor most egy helyet felszabadítok. Természetesen több infóm van, mintha csak az Egyesület honlapját olvasnám, mert van néhány furis barátom. Tõlük több infót kapom, mint a cst-tól. Az én véleményem szerint az egyesületi szakmai munka értesítési tárhelye nem lehet a fórum, tekintettel az itt dúló mentalitásra, vagy legalábbis semmiképpen sem a furioso topik. Ami a hirdetést illeti: családon belül nem kell hirdetni. Ló tekintetében utódaink garantáltan, reménytelenül, gyógyíthatatlanul homozigótán elfuseráltak. Mindössze arra szerettem volna a figyelmet felhívni, hogy nem két filléres játék a tenyésztés. Nagyobb létszámmal tenyésztve megnézi az ember, hogy feleslegesen ne költsön. Nekünk legalábbis nincs mibõl költeni. Kettõnk életének minden produktuma a gazdaságban van, sõt a fiúnk is itt dolgozik fõállásban évek óta. Gyerekeink 10-11 éves koruktól sok munkát öltek a lótenyésztésbe, a gazdaságba. És még nem fordult jövedelmezõre. Ha lenne hozzá 50-100-200 milla, nagyon okosan költeném a vertikumra. De nincs. Addig örülünk pl. az idei 4 db csikónak. Gondolom, akik csak néhány kancával tenyésztenek, vagy csak 1-2 ménjük van, azok közül sokan vannak, akik évente több milliót költhetnek a bemutatkozásra, rendezvényekre. Jó, hogy vannak ilyenek is, hiszen öröm egy jól sikerült rendezvény nézõjeként önfeledten gyönyörködni (közben számolgatom, hogy ideális esetben mihez hány év múlva lesz anyagi tehetségünk).

#4817 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 21:35

Ja értem, tehát ez válasz volt valamire. :) Szomorú, hogy innen több infó van,mint ha az egyesület honlapját nézed. Hát igen a ló csak viszi a pénzt. És rabszolgaság. Nekem is, mert nekem is van. :gm:

#4818 Backnight

Backnight

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.556 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 22:27

Röganyó, most nagyon el vagy keseredve, de lesz ez még jobb is. Mindenkinek vannak mélypontjai. Osztrák és német oldalakon adj fel hirdetést hogy üzlettársat keresel 50 %-os részvétellel és mindjárt fejlõdhettek. :)

#4819 röganyó

röganyó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 619 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 22. - 23:03

Backnight! Nagyon kedves vagy! Már megemésztettük, hogy a koraszülött bari elpusztult. Örülünk az atomerõs, várhatóan szürkére váltó csikónak! Tõkéstárs tekintetében úgy gondolkodunk, hogy a saját nyomorunkra számíthatunk, biztos, nem csal meg és nem kell megalázkodni senki elõtt. Korábban többen megkerestek bennünket, mindenki úgy indított, hogy befektetek pl. 10 millát, 10 év alatt hányszorosa osztalékot kapok? Nos, ezek nem üzleti partnerek. A lú eztet nem tuggya ilyen gyorsan! És 3 tyúkot is elvitt a róka egy éjszaka alatt!

#4820 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 9:06

-Az itt dúló mentalitásnak minden itt megjelenõ részese, az is, aki ezt írja.( Azt hiszem, most másról nem igen illik véleményt mondani.)

#4821 naatha

naatha

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 653 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 9:47

Bocs,h kozbevagok,mas tema, csak hoztam egy kepet az en draga furimrol:
athos

#4822 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 10:29

ELADÓ:
EGY LÓTENYÉSZTÕ KFT. TELJES VAGYONÁVAL. TÖRZSTÕKE 15 MILLIÓ FORINT, SAJÁT TÕKE NÖVEKMÉNYE NÉHÁNY MILLIÓ FORINT.

KÖTELEZETTSÉGE NINCS, KIVÉVE A GYEPES AKG-S PROGRAMOT, DE EZ EGYIDEJÛLEG ELNYERT JOG IS A TÁMOGATÁSRA.

JÖVEDELEM KITERMELÕKÉPESSÉGE: MINUSZ NÉHÁNY MILLIÓ FT, DE HA VALAKI BELE TUD FEKTETNI ÚGY 200 MILLÁT, TALÁN NYERESÉGESRE TUDJA FORDÍTANI (A BEFEKTETETT TÕKE UTÁN NEM ILLIK ELVÁRT JÖVEDELEMMEL KALKUKÁLNI, HISZEN EZ LÓTENYÉSZTÉS).

A CSALÁD TULAJDONÁBAN LÉVÕ FÖLDEK (160-200 HA ) IS EELADÓK, 500-1000 EFT-OS ÁRON, MINÕSÉGTÓL, FEKVÉSTÕL, MÛVELÉSI ÁGTÓL FÜGGÕEN. AZ ERDÕK NEM ELADÓK.

FURIOSO LÉTSZÁM 90-100 KÖZÖTT, ÚGYIS VÁLTOZIK (A KFT. TULAJDONA).

350 MILLÁRÓL INDUL A TÁRGYALÁS A MAGÁNTULAJDONÚ FÖLDEKRÕL ÉS A CÉGRÕL ÉS CSAK FELFELÉ.
IDE VÁROM AZ ÉRDEKLÕDÕKET. CSAK KP-VAL LEHET FIZETNI.
A TENYÉSZTÉSHEZ MINDEN ADOTT, CSAK PÉNZ KELL MÉG A VÁSÁRLÁS UTÁN.

Ennek ilyetén formán mi értelme van?!

#4823 Bereki

Bereki

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.114 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 10:34

Bocs,h kozbevagok,mas tema, csak hoztam egy kepet az en draga furimrol:
athos

Szerintem hozzál még képeket.....nehogy már EZ legyen a "más téma". :huh:

#4824 Robina

Robina

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 523 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 10:44

Ennek ilyetén formán mi értelme van?!

Felhívják a figyelmet arra, hogy a lótenyésztés nem termel hasznot.

Amit amúgy is tud éppen mindenki, hacsak nem gyagyás, vagy nem az állam/tsz pénzén való lovacskázáson szocializálódott az elmúlt rendszerben.
Elmondják azt, ami miatt gyõztek tiltakozni, mikor mi állítottuk, miszerint az lovacskázzon, akinek pénze van. Lovat tenyészteni nem kötelezõ.
Pláne nem 100-as nagyságrendben.

Naatha, Athos nagyon jól néz ki.
Írsz róla többet? Meg kép is jöhet még! :)
És tényleg, a fenti a más téma, a ló a lényeg!

#4825 röganyó

röganyó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 619 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 12:22

"Elmondják azt, ami miatt gyõztek tiltakozni, mikor mi állítottuk, miszerint az lovacskázzon, akinek pénze van. Lovat tenyészteni nem kötelezõ. Pláne nem 100-as nagyságrendben." Érdekes lenne, ha innen bárkinek az engedélye kellene hozzá. Ami a jövedelmezõséget illeti: szerencséltettem egy állami gazdaságban ez irányú számításokat végezni, többek között ez is a munkámhoz tartozott. Miért nem azt írjátok le, hogy bármit is írok, csak a tromfot ismeritek.

#4826 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 19:53

Sziasztok. Itt egy North Star 9-14 ( V. tm.) leszármazott csikó.
négy és fél éves.
Posted Image

Edited by PozitívFeri, 2010 március 23. - 19:54.

#4827 Tánczos Anikó

Tánczos Anikó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 846 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 20:22

Kedves Mindenki! :)
Olvasva az elmúlt nap hozzászólásait sokat gondolkoztam rajta, hogy megírjam e gondolataimat, de végül arra jutottam megírom. (bár inkább olvasgattam volna tovább az elmélkedést a ménvizsga hatékonyabbá, célnak megfelelõbbé tételérõl, vagy nézegettem volna képeket lovaitokról...... :( )

Naatha!
Egyetértek az elõttem szólókkal, a lovad fényképe nem lehet "más téma"! Én még szívesen látok róla több képet is! :) Ha már itt lovazol a viszonylagos közelünkben megírnád Kecskeméten pontosan hol? Jöhet magánban is, ha itt nem akarod leírni!

A "másik" témához:
Egyetértek hihivel: a ló csak viszi a pénzt. És rabszolgaság. Nekem is, mert nekem is van. És a legtöbbünknek aki itt ír. Nem értem röganyót kinek szerette volna a figyelmét felhívni, hogy nem két filléres játék a tenyésztés. Ezt itt mindannyian tudjuk és érezzük.
Ez ahogy hihi írta rabszolgaság, de önként vállaltuk, mindenki saját maga határozhatja el mekkora létszámmal tenyészt, saját maga döntheti el mekkora állománynagyság az amit még át bír látni, kézben bír tartani, megfelelõen takarmányozni, céljainak megfelelõen használni, kipróbálni...., és remélhetõleg értékesíteni. Egyikünket sem kényszerítettek lótartásra, és egyikünk sem kényszerbõl tart annyi lovat amennyit, hanem a saját döntései alapján. (max. kevesebbet tart kényszerbõl, mert belátja, hogy többet nem bírna el ;) )

Én nagyon tisztelem azt a kevés embert, aki lehet hogy ugyan kevesebb kancával tenyészt és "csak" 1-2 mént tart, DE ellenben szervez fajtát népszerûsítõ-bemutató..stb. rendezvényeket...Röganyó az ilyen rendezvények kapcsán sokan ismerkednek meg a fajtával, többen döntenek furioso vásrlása mellett ez Nektek és más nagytenyésztõknek is csak hasznot hoz. Ezt tudni kell értékelni!

Egyetértek N.C.-vel: "Az itt dúló mentalitásnak minden itt megjelenõ részese, az is, aki ezt írja",
Igen a topic mentalitásának mindenki részese aki akár egy-egy hozzászólást ír az is, sõt az is aki nem ír csak olvas, de pl. közgyûléseken és más furiosos körökben élesen kritizálja az itt véleményt formálókat!
Nekem személyesen a topic mentalitásával nincs problémám, annál inkább értetlen vagyok azzal kapcsolatban, hogy akad egy-két ember, akinek többször volt már indokolatlanul célja bebizonyítani azt, hogy itt "gond van" a mentalitással :mad:
Pár dologban pl. saját néven v. "mûvésznéven" írás, feszültségkeltés, mentalitás...stb. bizony úgy érzem tipikusan a "bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejû" esete áll fent.
Akinek nem inge ne vegye magára!

Kedves Röganyó!
Végül szeretném megkérdezni, hogy valóban eladó e a birtokotok a furioso állományotokkal együtt? ill. hogy egyáltalán a Ti lovaitokról, kft-tekrõl van e szó?
Számomra még ez sem derült ki egyértelmûen az általad feltett "hirdetésbõl".
Arról az állományról van szó amit pár éve ingyen az Államnak akartatok felajánlani?!

Ha nem valós az értékesítési szándék mi célból írtad ezt ide le? Milyen válaszokra, hatásra számítottál? (milyen mentalitásra? :) )

Remélem érdeklõdésemmel nem bántok, sértek...stb. meg senkit! Nem állt célomban!
Üdv: Anikó

#4828 röganyó

röganyó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 619 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 23. - 23:19

A közzétételt követõ 1 órán belül, bár nem a meghirdetett formában és volumenben, de elkelt a gazdaság és a földek egy része. Ma megerõsítést nyert. Részletek, idõpontok kidolgozása folyamatban. A továbbiakban nem aktuális a téma. A többi felvetett számonkérésre nem kívánok reagálni. Mindössze fenntartom azt a véleményemet, hogy a család dönti el, mibõl, mikor mennyit, milyen céllal. Számunkra ez sosem volt rabszolgaság. Most sem fordítottunk hátat semminek sem. Természetesen senki nem gondolkodhat a mi fejünkkel.

#4829 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 24. - 0:14

Sziasztok. Itt egy North Star 9-14 ( V. tm.) leszármazott csikó.
négy és fél éves.
Posted Image

Feri, nekem teccik! :D
Képről nehéz megítélni, túl nőtt még (mert ugye még gyerek), de nekem korrekt... egybe van! Hhmmmm.... Lennék a gazdája..... :kir:
Saját? Ugye nem ezen gyakorol a TF-en végzett kiváló szakembered :gm: ??!
És a kedves Mama kicsoda?
Milyen magas? Herélt?
Huhhhh D zabla.... nem lehet eccccerű :)

Edited by Stallion, 2010 március 24. - 0:22.

#4830 PozitívFeri

PozitívFeri

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 3.511 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 24. - 8:12

bocs az offért. Ja, herélt. Stallion, lehetsz a gazdája :) D-zabla. pont az volt kéznél a képhez. a north star az anyai részén található, igy a pontos. az apa doliart. Dédnagyapja Korhely-42 ( I tm.) egyébként jól ugrik és nem problémás paci. pont illik hozzád, 161-2 cm kb. :) a lovon az egyik kiváló fiatal női militaris gyakorol :)

Edited by PozitívFeri, 2010 március 24. - 8:15.

#4831 LANDGRAF

LANDGRAF

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.722 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 24. - 8:27

csak kérdezem: Mi a baj a D zablával? Az öntvény számít ami a ló orcájában van,nem pedig a "karika" az oldalán. Szerintem.

#4832 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 24. - 9:07

- Bocs, hogy idegen vizekre evezek: nekem az a meglátásom, hogy a D-nek fölvételkor van egy kicsi fölfelé mozdulása is.Léhet, hogy csak képzeltem, de mintha az ifinek nem esett volna úgy a kezébe - az elejére-az öreg mén. Ugyanazzal a szájrésszel szerintem élesebb, mint karikás.

#4833 Stallion

Stallion

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 75 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 24. - 9:30

Igen, igen meg vékonyabb, kerekebb testû.... Szerintem olyan lovaknak kell D zabla, amelyek kicsit többet fognak... De lényegtelen, hacsak a fotó kedvéért tetted fel... Nekem picike, 174 alá nem mehetek... Ennek ellenére a ló nekem még mindig teccik :D , csinos! A képrõl érzésre nagyobbnak tûnt... H mozog? Arról is teszel képet?

#4834 ezüstliliom

ezüstliliom

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 24. - 15:17

...
a másik gond, hogy azért itt PSI lovakat linkelni sem hiszem, hogy jó ötlet, mert ugye itt a Makó és Jeruzsálem esete áll fenn.
...

Mi az a PSI? :rolleyes:

#4835 N.C.

N.C.

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 4.563 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 24. - 17:07

-hihi-nek: aszongyák,a kormány a helyén áll.Határidõ letelte, vagy határozat elõtt vannak. -Mög aszt is mongyák, hogy löhet, nem csak a kémrepülõgépek, hanem kacsák is röpûhetnek, legalábbis ekkora szárnyakka.

#4836 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 24. - 17:13

:D Köszi! :D :D

#4837 LeGrand

LeGrand

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 69 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 24. - 20:26

Mi az a PSI?

Performance Sales International :) Paul Schockemöhle nevéhez fûzõdik. Talán minden téren a világ legszínvonalasabb aukciói.
http://www.psi-sporthorses.de/

#4838 ezüstliliom

ezüstliliom

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 639 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 25. - 15:05

Köszi, LeGrand! :) Röganyó! Szeretném megkérdezni, ha nem titok, hogy mi a terve az új tulajdonosnak a furioso állománnyal?

#4839 röganyó

röganyó

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 619 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 25. - 16:21

Nem titok. Tenyésztés az elsõdleges céljuk. A továbbiakat majd eldöntik.

#4840 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2010 március 25. - 20:36

Lassan levedlenek a lovak, így indul nekem is a szezon. :D :D
Nem vagyok világbakürtölõs, csak már többen kérték magánban a 2010-es árlistát. így gondoltam megosztom veletek. :gm:

Prezentálom nektek az új árainkat, melyeket (nem csak!!) tenyésztõk figyelmébe is ajánlok:

Vállaljuk országos szinten lovak és tenyészetek portfoliójának készítését:

1. benzinpénz , munkadíj (lólétszámtól függõen 7-10ezer között) plusz képenként (amit kiválogatsz) 1200forint. Kizárólag magán célra.
A kiválasztott fotókat szerkesztve-retusálva adom át.

2. Benzinpénz és napidíj ami 50ezer forint. Ez minden képet tartalmaz amit készítek, minimum 40 db. Szerkesztve, retusálva nyomdakész minõségben adom át. Annyi lovat csinálunk, ami a napba belefér.
Ha napidíjat számolok azt késõbb fel lehet használni hirdetésre, újságban megjelenésre, A/4 méretig prospektusokba (kivétel speciális dolgok,mint: óriásplakát, illusztráció, könyv, stb) plusz költséget tehát nem jelent,ha azzal számol az ember, hogy egy kép 3000 forintba kerül, ha hirdetni akar vele, bõven megéri.

A 3. lehetõség az egy ló portfoliója.

30.000.- plusz benzin minimum 25 kép, szerkesztve, retusálva. Hirdetésben használható anyag

4. 1 ló magáncélra:

1200/darab/ kép 13.000 a munkadíj. Plusz benzin.

Az árak netto értékek.