Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

Frízek

Ez a téma archivált. Nem tudsz archivált témához hozzászólni. Ha szeretnéd újranyitni, keress meg egy moderátort, vagy admint.
4992 válasz a témához

#4761 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 27. - 9:58

Sziasztok frízesek! Lassan 1 éve, hogy Dia lovunk halála miatt kicsit kiszálltam a topik olvasásából.Mivel a másik frízünknek korábbi eladása után teljesen nyomát vesztettük, így hatalmas ûr marad a szívünkben, és lovaink közt.Bárhogy számolgattunk, egy lovarda építése közepén nehéznek tünt volna egy fríz árát kiszorítani.Viszont barátaink révén találtunk egy bérkancát, aki kihord, és remélhetõleg szerencsésen a világra hoz nekünk egy fríz babát. :ang: Ebben kérnék pici tanácsot, frízben én nem vagyok otthon, jelenleg melyik fedezõmént javasolnátok? Inkább a barokkosabb tipusú tankokat kedveljük ;)

#4762 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 27. - 10:18

Mindenképp olyat kell találni, aki papírilag és beltenyészeti arányában is megfelel. Hubertus és Frízlovas a kompetensek. :)

#4763 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 27. - 11:12

A kanca apja Jakob 302anyja Hester K(Olof 315 után). Nem tudom, ennyi elég e?

Edited by lilith, 2011 április 27. - 11:15.

#4764 hubertus

hubertus

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.809 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 27. - 13:35

Kata, szívesen segítek, csak egy kis türelmet kérek. :) Az infó elég lesz. :)

#4765 Frízlovas

Frízlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.035 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 27. - 19:48

A kanca apja Jakob 302anyja Hester K(Olof 315 után). Nem tudom, ennyi elég e?

Megpróbálok utána nézni,elsõdleges dolog a beltenyészet aránya.abban Hubertuszunk a profi,én csak táblázatban tom"nagyjából megnézni"
aztán Hubi kijavít,ha nem ok....
Tehát barokk tankot szeretnél
azt tudni kell,általában az anyai ág az erõsebb,kb 60 % ;) de a kivétel erõsíti a szabályt az én kancám is tiszta papa... :D

#4766 Frízlovas

Frízlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.035 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 27. - 20:12

Amit én hirtelen kiírkáltam magamnak,a sajnálatosan kevés magyar infókkal:
A kanca,amit béranyaként taliztatok,is egy "sportos" elegáns,vékonyabb tipus,így szülõileg,így elég lesz tankosítani...
én amit ajánlani tudok,az a Leffert ág,tehát akár LEFFERT is és azok utódjai,aztán Hubertusz kedvence ONNE paci,ÕK KECSESEN TANKOK ÉS NEM ROKONOK...a kancáddal
aztán Wobke403 is jó kis dömpi,
aztán finomabb kivitel,de jó dressur pacik:Felle 422,Karel370,Rintse386.
én ennyit látok,aztán ki a divat felé megy ki,pedig saját magának akar csikaszt,az a lényeg hivatalos fedfiúúúúúú legyen.

itt tudsz családfailag haladni,természetesen azt az ágat kihagyod,amiben a kanca szülei vannak,ha a névre katt,akkor lesz ott fotó is,bár nem a legfrissebb!
mén családfa
aztán pontszámokkal,méret,tenyésztõ,neve stb,újabb képekkel,pedig itt:
képek,pontszámok,címek,telcsi,web stb..

én ennyit tudok segíteni...
a cucc itt van 18 óra alatt!

Edited by Frízlovas, 2011 április 27. - 20:23.

#4767 lilith

lilith

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.846 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 28. - 6:04

Köszönöm szépen. :ang: Onne nekem is nagyon tetszik.A kanca igen, finomabb, sportosabb tipus, majd készítek róla képeket.A spermaszállításban már otthon vagyunk, hozattunk már hollandiából frizt is, mást is, köszönöm ;)

#4768 Frízlovas

Frízlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.035 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 28. - 13:33

Igazán nincs mit!
Úgy látom a csikókönyves "fedménünk" gazdit váltott?????????
Ki mit tud? :D
De legalább korrekt a hírdetés!!!!!!
Fríz fed

Én is most nagyon vakarózok csikóilag,mert nem tom,hogy legyen NL papa keresés,vagy megvárjam az idei szemlét????
Tanácstalan vagyok és már lassan idõtúllépésben is,de szeretném,ha a kancám megkapná a teny csaj minõsítést,hisz akkor a csikasz papírja is jobb lenne,a papi meg így is úgy is drága...

Edited by Frízlovas, 2011 április 28. - 13:36.

#4769 Frízlovas

Frízlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.035 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 29. - 17:33

Hoztam egy pár képet,míg a profi fotós ide nem ér... :yeah: :D

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg
Zooooo kanca,õ lusta nem szereti ha fotózzák!
Posted Image

Ördögfióka még pózol is! :dev:
Posted Image
Posted Image
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

#4770 Rusty2002

Rusty2002

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 350 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 29. - 18:43

Nagyon szépek! :)

#4771 Frízlovas

Frízlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.035 hozzászólás

Közzétéve 2011 április 29. - 20:31

Köcike!

#4772 MályvaBaba

MályvaBaba

Csikó

• Fórumtag
  • 732 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 3. - 10:38

Hoztam egy videót. Kritikát rám lehetne mondani az más tészta.Itt most a lovat véleményezzétek ha megkérhetnélek titeket:).Azt mondta rá egy ismerõsöm,hogy keveset mozog a hátuljával.Utána azt,hogy nóniuszos.Számomra innentõl kezdve hiteltelenné vált a hozzáértése, szerintem ordít róla,hogy nincs köze a nóniuszhoz a lónak.De azért a kis gondolat csak befészkelte magát a fejembe :)
Leo

(A lovaglásomról meg annyit,hogy heti max 2x jutok ki az egyetem mellett,ezért vagyok ilyen szétszórt..)

#4773 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 3. - 12:27

Nincs ezzel semmi baj, de tény, hogy a frízt nehezebb a vágta jármódban lovagolni. Gyakoroljatok.

#4774 Kittu

Kittu

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 420 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 3. - 14:08

Micsoda szép akciós az eleje, talán ahhoz képest gondolják kevésnek a hátulját. :) Milyen magas a lovad?

#4775 MályvaBaba

MályvaBaba

Csikó

• Fórumtag
  • 732 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 3. - 14:45

Micsoda szép akciós az eleje, talán ahhoz képest gondolják kevésnek a hátulját. :) Milyen magas a lovad?

Köszi.Nem mértem de olyan 160-165 körül lehet :)

#4776 Frízlovas

Frízlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.035 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 3. - 17:24

Nagyon ügyik vagytok,aki annyira feszesen szeretne ,pláne egy frízen lovagolni,az meg is érdemli :dev: :dev:
Kivétel erre persze díjlovas társaink!(mert ott ugyi muszáj!)
No hát az én Zo kancám is pont ugyan ilyen,azt a tanácsot kaptam,hogy sarkantyû,és egy kicsit hátulról elõre noszogatni,persze nem brutálban a dolgokat,remélem érted én nem tom szaknyelven kifejezni magam :D ,a kacámnál kezd beválni,de én még futószáron is piszkálom a hátulját,mert sajna elfelejtkezik róla! :dev:
Sõt Dallos Bácsi egyik írásában is az olvasható,hogy ne törekedjünk annyira arra,hogy a ló"harapja a szügyét",hisz az olyan természetellenes neki,kényelmetlen,hogy minél jobban "beadja" a fejét,annál kevésbé dolgozik a hátuljával,ez nem tudom nálatok mennyire ilyen,de nálunk a kanca erre is igen hajlamos.
A tréner fiú,aki Dárit is most rázza helyre,szintén ha az oldalához nyúl sarkantyúval,mintha tolná elõre a ló ösztönösen emeli a hátulját!
Mályva,szerintem próbáld ki! :D

Aztán dicsekednék is ááááááám!
Szerdán Sztárfotós jön hozzánk,sztárképeket csinálni a sztárfiúúúúúúúúról! :yeah: :yeah: :yeah:

Köszönöm szépen. :ang: Onne nekem is nagyon tetszik.A kanca igen, finomabb, sportosabb tipus, majd készítek róla képeket.A spermaszállításban már otthon vagyunk, hozattunk már hollandiából frizt is, mást is, köszönöm ;)

Sperma szállításilag akkor majd én kérek segítséget!

#4777 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 3. - 18:31

A napi rendszeres munka is sokat segít. És a hatékonyabb vágtamunka. Hogy kicsit jobbat össze tudd tolni.

#4778 MályvaBaba

MályvaBaba

Csikó

• Fórumtag
  • 732 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 4. - 11:03

Köszi :) .Alig várom a nyarat,hogy végre tudjunk gyakorolgatni rendszeresebben.

#4779 fannyrambo

fannyrambo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 274 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 4. - 19:52

Sziasztok frízesek! hazaértem, rendben, egészségesen és nagyon fáradtan. ma edzettem :o már ellenvágtáztunk, meg nagyon kemény volt, viszont amig elvoltam csomot fejlõdött ramim, mar pár ugrasvaltast is tud csinalni. amikor kimentem hozzá, nagyon meg volt sertödve, elment a karám másik végébe... most, 3. nap sikerült kiengesztelnem, sok sok szeretettel :) ki hogy van?:)

#4780 Frízlovas

Frízlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.035 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 11. - 18:58

Megtörtént a csudi fotózás! Nagyon jó volt minden,mindenki ügyes és cép volt!Fõleg PROFI FOTÓS fórumosunk.... :yeah: Ha lesznek képek ...MUTOGATOOOOMMMMM :kir:

#4781 Frízlovas

Frízlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.035 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 12. - 11:20

Egy kis elõcsemi!!!!
Posted Image

Dári pacíííííííí
Posted Image

Nagyon kis okos fej!!!!Posted Image

#4782 Frízlovas

Frízlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.035 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 13. - 15:12

úgy látom egyedül maradtam a fórumon,pláne mióta facebook is van a világon.... :(

#4783 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 13. - 15:28

uhh, ne haragudj, hogy ezt mondom, de a profi fotók alapján tízszer többet mutat, mint a többin. széép! :yeah:

#4784 Frízlovas

Frízlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.035 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 13. - 18:55

uhh, ne haragudj, hogy ezt mondom, de a profi fotók alapján tízszer többet mutat, mint a többin.
széép! :yeah:

:D
Hát igen és ez csak a kezdet,Hajdú Kriszta fotósunk még nem is a legeket küldte elõlegként!!!!
Ez az amikor profik kezébe kerül a dolog!
Mindig is ez volt a vágyam,mert fotózni és lovazni egyszerre sosem tudtam,és mindig olyan állt ott,aki "nem tudta megmozdítani" a lovat,nagyon összefogtunk és nagyon tuti képek lettek állítólag,mert még én sem láttam :P
Jövõhéten megkapom a teljes csodát!!!
rengeteg képet csinált Kriszta,ilyen szabadon mocorgóst,állót,portrét,olyat ahol lovagolunk,tényleg neki is és mindenkinek elmondom,hogy szóhoz sem jutok a csodától és az örömtõl!!!!
És aki teheti fotóztasson....(ez itt részemrõl nem reklám,hanem az elégedettség "a legfelsõbb szinteken") :yeah:
Jövõre a kancabébimet szeretném szintén fotóztatni,már ki is találtam hogyan,de ez még titok...

Edited by Frízlovas, 2011 május 13. - 18:57.

#4785 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 13. - 22:44

Irulok, pirulok, komolyan. :) Nagyon kedves tõled, hogy ilyen szuperlatívuszokban írsz rólam, de elõbb várd meg a komplett anyagot. :D

#4786 Frízlovas

Frízlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.035 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 14. - 8:11

Irulok, pirulok, komolyan. :)
Nagyon kedves tõled, hogy ilyen szuperlatívuszokban írsz rólam, de elõbb várd meg a komplett anyagot. :D

....ez a véleményem és kész :D ,tudod én nem vagyok "hosszúnyelvû",ami a szívemen az a számon pozitív és negatív értelemben egyaránt!
Tessék örülni,hogy most nem morgok valamiért fríz ügyben... :dev: :dev: :dev:
Bár tudnék ismét ;)
Várom,nagyon várom a teljes anyagot,de biztosan szép lesz..

Sziasztok frízesek!
Lassan 1 éve, hogy Dia lovunk halála miatt kicsit kiszálltam a topik olvasásából.Mivel a másik frízünknek korábbi eladása után teljesen nyomát vesztettük, így hatalmas ûr marad a szívünkben, és lovaink közt.Bárhogy számolgattunk, egy lovarda építése közepén nehéznek tünt volna egy fríz árát kiszorítani.Viszont barátaink révén találtunk egy bérkancát, aki kihord, és remélhetõleg szerencsésen a világra hoz nekünk egy fríz babát. :ang: Ebben kérnék pici tanácsot, frízben én nem vagyok otthon, jelenleg melyik fedezõmént javasolnátok? Inkább a barokkosabb tipusú tankokat kedveljük ;)

Helló!!!!!
Hogy haladtok csikóilag????

#4787 fannyrambo

fannyrambo

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 274 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 14. - 20:44

nagyon elszomorít ez a csend :(:(:( hová tûnt innen az élet? én is tervezem már Rambóm fotóztatását, de valahogy sosem jön össze... :/ eddig még sovány is volt Rami hozzá, de most tökéletesen néz ki, majdnem hogy gurul, izmos mint állat, jól is megy mostanában :) órákat szoktam legeltetni, kap fincsi zöldségeket, gyümiket. most Apache nevû appalosával van karámban, és futkorásznak egész nap, aranyosak együtt, jól megvannak :) szépen mutatnak. fészbúkra tettem is ki képet róluk :) most gyorsban ennyi :) puszi nektek

#4788 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 14. - 20:58

Mellettem csak ellovagolnak néha egy fríz lovacskát. Ide is érkezett a faluba, miután a saját nevelésû kis lip csõdöre folyton lerakta a leányzót, még herélés után is, egy fríz mellett döntött. Igazi nyurga lábú legényke, érdekes akciós járással. Úgy látszik beválik a dolog, mert már terepre is járnak igaz nem egyedül, de kezelhetõ a lovacska én ebbõl ezt szûröm le. Az hogy szép vagy milyen meg ne kérdezzétek, nekem a gebe is csodás. :D

#4789 Frízlovas

Frízlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.035 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 15. - 17:31

Mellettem csak ellovagolnak néha egy fríz lovacskát. Ide is érkezett a faluba, miután a saját nevelésû kis lip csõdöre folyton lerakta a leányzót, még herélés után is, egy fríz mellett döntött. Igazi nyurga lábú legényke, érdekes akciós járással. Úgy látszik beválik a dolog, mert már terepre is járnak igaz nem egyedül, de kezelhetõ a lovacska én ebbõl ezt szûröm le. Az hogy szép vagy milyen meg ne kérdezzétek, nekem a gebe is csodás. :D

Na már csak ide a fórumra kéne csalni,hátha többen lennénk...
hol van helyileg?

#4790 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 15. - 18:27

Balaton község, de nem igazán csípjük egymást, mondhatni kizavartam a házból. Azóta nem értekezünk. :D

#4791 Frízlovas

Frízlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.035 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 16. - 10:20

miért? a szokásos,frízem van és beképzelt vagyok,??? :dev: :dev:

#4792 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 16. - 12:17

Alapból ilyen a leányzó. Sajnos mint a kisebbség a harci mixereket, olyan státusszimbólum nála a ló. A lip nem jött be, most ezt választotta. De kissé bonyolultabb. Azért kicsit átolvasva a frízek tartását, reménykedem kicsit komolyabban veszi a lótartást is. Tényleg napi több órát igényelnek pucevát?

#4793 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 16. - 12:32

Igazából nem, hanem ha meg akarod tartani a szép sörényét-farkát, arra jobban kell vigyázni,mint egy átlag lónál. és a színe miatt a karámozás macerásabb kicsit.

#4794 zsebi0202

zsebi0202

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.862 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 16. - 12:38

A pataszõrökrõl írja, hogy rendszeresen tisztán kell tartani, mert ekcémára hajlamosak. Volt sodrottunk szõrös patával, nem igényelt különösebb tisztogatást, pedig vele szántottunk is.

#4795 hihi

hihi

Törzsvendég

• Moderátor
  • 4.923 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 16. - 12:46

Hát, ki kell próbálni, de logikusan úgy néz ki, hogy akkor jó, ha mindig száraz, mert akkor nem tud befülledni stb..

#4796 Frízlovas

Frízlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.035 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 16. - 15:07

Hát, ki kell próbálni, de logikusan úgy néz ki, hogy akkor jó, ha mindig száraz, mert akkor nem tud befülledni stb..

jaj,jaj,sõt minél többet mosod annál nagyobb az esély a sömörre...
én egy kis babaolajjal is be szoktam kenni a tövét,ha izzadt,vizes lenne akkor is hamarabb lepereg a cuccos róla

#4797 Frízlovas

Frízlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.035 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 17. - 19:53

Na biggyyeessszéééé ide valamit Magdi,új frízes fórumos társ.... :yeah:

#4798 Frízlovas

Frízlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.035 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 20. - 15:55

Egy jó pár csudi kép megnézhetõ itt Dáriusról!!!!!!!!!!!!!
Még nem teljes a csomag,de alakul...
Honlapom

#4799 Frízlovas

Frízlovas

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.035 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 22. - 21:10

Hm,megint milyen sokan vagyunk erre! Na ez lett a vége annak,hogy itt senki nem mer megszólalni,mert valamiért mindig beduzzog valaki! Sebaj,vannak más helyek is a világhálóóóóóóóóón! ;)

#4800 The Oldenburgi

The Oldenburgi

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 2.562 hozzászólás

Közzétéve 2011 május 22. - 22:33

megvan az eddigi kedvenc: 1324. ez valami gyönyörû.