Ugrás a tartalmakhoz

Fotó

LOVAK rajzolása

• Please log in to reply
1903 válasz a témához

#441 loxodonta

loxodonta

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 244 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 20:56

Ok! Ha másé a felelõsség az esetleges bénázásért, pláne benne vagyok. Posted Image Egyébként van már valamiféle elképzelésed az idõpontot/idõtartamot illetõen, vagy ilyen hülyeségeket még ne kérdezzek? Posted Image

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 10.954 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 20:59

idézet:
Eredeti szerzõ: Rosinante: Egy kósza ötlet: kit érdekelne egy amolyan lórajzolós tábor-féleség? Itt nálam Regölyben meg tudnánk ejteni. Van élõ modell is (a portrét majd nem Pimpán kezdjük gyakorolni. :D ) Ha valakit érdekelne, várom az ötleteket! [/QUOTE]Ez jó ötlet ;) Érdeklõdés az maximálisan van, a többi (idõ, stb) majd eccör kialakul, hogy lesz-e. Posted Image

#443 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 21:01

Nekem teljesen mindegy, ahogy a köz igénye alakítja. A jószágok miatt úgyis itthon punnyadok. Annyi, hogy érdemes megvárni a sátoros jóidõt, mert elég pindur a házikóm, de gyanítom, hogy úgyis csak a nyári szünet jöhet szóba. Innentõl tiétek a pálya. Posted Image

#444 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 21:14

Az jó! A pajor nagyon artisztikus jelenség! :D

#445 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 21:28

idézet:
Eredeti szerzõ: Rosinante: :D :D Loxodonta, Artin, akinek van kedve jönni, az ne fogja vissza magát! Teszünk róla, hogy aki eddig véletlenül tudott rajzolni, az föl- izé lezárkózzon az ún. antitálentumokhoz. Posted Image Elvégre az egységes tanonci teljesítmény minõsíti a mestert (Bokorugró lesz a technikai felelõs, bár õ ezt még nem tudja. :D Innentõl minden nehézségrõl õ tehet! Posted Image ) [/QUOTE]Állj! ÁJJ, ÁJ! Mirõl maradtam má megin le!? Miér leszek én felelõs? :mad: És milyen nehézségek adódhatnak? :eek: Posted Image

#446 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 21:31

idézet:
Eredeti szerzõ: Bokorugró: Az jó! A pajor nagyon artisztikus jelenség! :D [/QUOTE]Most meg má megin elém ugranak hárman, aztán persze, hogy érthetetlen vagyok! :mad:

#447 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 21:43

Vicces, amikor így felpörög a topic. :rolleyes: Bokorugró, Te vagy a tanult mûvész, tehát ha valaki nem boldogul úgy a rajzolással, ahogy szeretné, majd téged hibáztatunk. Szerintem igazán diplomatikus megoldás, mindent a lelkes ifjúság alkotókedvének fenntartásáért!Cserébe nem kell mosogatnod. Posted Image És a hátsó-rajzolást is megtanuljuk - ki-ki a magáét! :D

#448 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 22:04

Tehát akkor mégegyszer összefoglalnám! A várható túljelentkezésre való tekintettel, két csoportra kell oszoljunk a következõképpen: Aki 35 év feletti és hím, valamint elõzetesen hiteles jóképûségi bizonyítványt tud felmutatni, az jöhet hozzám, a többiek Rosinantéhoz kerülnek. Posted Image Posted Image Posted Image Ezen határozatom ellen 8 napon belül fellebbezést lehet benyújtani, de nem érdemes. Posted Image

#449 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 22:20

Jaaaj már, Bokorugró, azért az ILYEN fontos kérdésekben igazán egyeztethetnél velem. :mad: Node sebaj, legyen, ahogy szeretnéd.Már látom, ahogy megszállnak a 80 éves bácsikák a korábban elküldött ifjúkori fényképükre hivatkozva. Posted Image

#450 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 22:52

Na jó! Belátom, hiba volt a felsõ korhatárt nem megjelölni. Legyen mondjuk 66 év, úgy tudom itt a fórumon ez a plafon, és akkor nem zártunk ki senkit.Akkor tehát, én a 35 és 50 közötti korcsoportot vállalnám... Posted Image Bár lehet, hogy egy 50-es kezdõvel kicsit több munkám lesz, mint neked a kicsikkel. :D :D ( Aztán nem félreérteni!...)

#451 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 23. - 22:56

Friss hús... Posted Image Aztán nem ám jössz az én szektoromba irigykedni meg nyálcsorgatni! :D Posted Image

#452 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 0:16

Nem vagyok az a nyíltan nyálcsorgatós fajta. Posted Image De arra azé ne vegyél mérget, hogy nem lesz keveredés! Posted Image Posted Image Posted Image Pláne, ha mi leszünk ketten! Majd jól elhetyegünk...! tongue.gif Különben is ez a szektorizálás olyan unszimpatikus egy dolog.Na, belédfáradtam mosmá! A többit küldjed emilben! :D

#453 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 0:22

Látom elvagyok, mint a befõtt :D Ha kicsit komolyabbra fordul a dolog, lehet hogy engem is érdekelne a tábor.Bokorugró, nem tudom mire vagy kíváncsi abból az 50 képbõl amit bescanneltem (plussz a maradék kb 30), mert szívesen mutatok belõle, de hogy mindet nem fogom felszenvedni a tar.hu-ra, az elég valószínû. Pl az óvodás rajzomat szívesen megmutatom, az nagyon vicces. Meg még van egy-két gyöngyszeme a lórajzolás-tanulási folyamatomnak. :D Egyébként igazán mutathatnál már Te is valamit a rajzaid közül! Vagy már mutattál, csak én maradtam le róla? :confused: Rosi, örülök hogy látsz fantáziát a rajzaimban. Igen, jól látod, hogy én nem látom. :D Mármint a lónak azon részeit, amit említettél. Ha megnézed az évszámokat rajtuk, akkor látszik, hogy egyik-másik már igencsak régi darab, azóta próbáltam már javítani azokon a részeken alaposabb megfigyelés után. Mondjuk pont ez az, ami a hatalmas nagy hiba abban a technikában, amit lox-nak tanácsoltam, hogy nekem pl fejbõl fogalmam sincs arról, hogyan kéne kinéznie a lapockának. Nem is nagyon foglalkoztam vele, nem érdekelt. Most viszont így visszanézegetve a sok régi rajzot, magamban sorolgatom, hogy melyiken mi a hiba.Loxodonta, én is úgy vagyok vele, hogy sokszor szüneteltetem. Régebben max pár napig, de az utóbbi idõkben (években) nagyon keveset rajzoltam. Nekem is most jött meg a kedvem, a topik nyitása után. Posted Image

#454 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 0:23

Bokorugró!Szerintem legyen vegyes csapat, aztán majd megosztozunk valahogy. ;) Fiúk, sorakozó!!! :D Palomino! Hogy mennyire fog komolyra fordulni a dolog, az rajtatok múlik. Már megint hárítom a felelõsséget. :rolleyes: [ Február 23, 2005, 23:27: Az üzenetet átszerkesztette: Rosinante ]

#455 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 1:02

Lehet engem is érdekelne :D De felelõsséget nem vállalok a munkáimért Posted Image Viszont a fotózást vállalom Posted Image AndiUi:Antitalentum jelöltek:Ha ti azthiszitek ti vagytok az abszolut antitalentumok,akkor nem láttátok még az én rajzaimat Posted Image :D

#456 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 1:13

Ígéretes verseny van kibontakozóban "kialegbénább" kategóriában. :rolleyes: Végre egy eredeti megközelítése a mûvészi szabadelvûségnek. Posted Image Amúgy meg nincs elrontott rajz, csak rossz modell.

#457 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 1:30

Bokorugró jóvoltából: Leonardo tanulmányai Posted Image

#458 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 1:37

Posted Image

#459 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 1:41

Posted Image

#460 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 1:58

[QUOTE]Eredeti szerzõ: Palomino:Egyébként igazán mutathatnál már Te is valamit a rajzaid közül! Vagy már mutattál, csak én maradtam le róla? :confused: Így van. Lemaradtál, de ha visszapörgetsz néhányszáz oldalt, akkor megtalálod õket. Posted Image A rajzaidból való válogatást meg rád bízom, csak érdekes legyen! Posted Image

#461 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 2:00

Jaj, bocsi! Már megint közbeléptem... Asszem még van egy-két rajz Leonardóilag! :eek:

#462 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 2:04

Még jön, csak nem igazán együttmûködõ a képtár, meg néha ki kõ mennnnyek egy kis tûzifát fûrészelni. :(

#463 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 2:11

Posted Image Posted Image

#464 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 2:20

Posted Image

#465 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 2:21

Én nemtom ezzel a rohadék képtárral mi van, de velem egyáltalán nem hajlandó együttmûködni. Fel is adom. Most huszadszor. :mad: :mad: :mad:

#466 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 2:23

Köszi Rozi a segítséget! Jóccakát! Posted Image

#467 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 3:01

Ó, két kötözködés közben tünci-bünci is tudok lenni. Posted Image Szóval szívesen.

#468 Gumilovas

Gumilovas

Halasi Vénusz

• Fórumtag
  • 2.159 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 10:46

[url="http://"http://a1259.g.akamai.net/f/1259/5586/1d/images.art.com/images/PRODUCTS/large/10022000/10022920.jpg"]tanulmány1[/url] [url="http://"http://a1259.g.akamai.net/f/1259/5586/1d/images.art.com/images/PRODUCTS/large/10047000/10047978.jpg"]tanulmány2[/url] [url="http://"http://a1259.g.akamai.net/f/1259/5586/1d/images.art.com/images/PRODUCTS/large/10054000/10054875.jpg"]tanulmány3[/url] [url="http://"http://a1259.g.akamai.net/f/1259/5586/1d/images.art.com/images/PRODUCTS/large/10091000/10091657.jpg"]lóportré[/url] [url="http://"http://a1259.g.akamai.net/f/1259/5586/1d/images.art.com/images/PRODUCTS/large/10021000/10021762.jpg"]lófejtanulmány[/url] [url="http://"http://a1259.g.akamai.net/f/1259/5586/1d/images.art.com/images/PRODUCTS/large/10090000/10090293.jpg"]A legendás villámlástól megriadt ló[/url] [url="http://"http://a1259.g.akamai.net/f/1259/5586/1d/images.art.com/images/PRODUCTS/large/10094000/10094478.jpg"]Egy szép példa az árnyékolásra[/url]

#469 andika1

andika1

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 1.993 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 11:56

Csak ennyi?Azthittem nehezebb lovat rajzolni Posted Image Posted Image Posted Image

#470 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 12:03

VÁÁÁÁÁÁÁ, Gumi...! Ezek nagyon f*szák! Honnan gyûjtötted? Posted Image

#471 Gumilovas

Gumilovas

Halasi Vénusz

• Fórumtag
  • 2.159 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 12:59

Keresõ segítségével gyûjtögettem. Majd még körülnézek, hátha találok jó tanulmányokat, rajzokat.

#472 Gumilovas

Gumilovas

Halasi Vénusz

• Fórumtag
  • 2.159 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 13:12

Újabb sztepbájsztep: Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

#473 pracli

pracli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 226 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 16:16

Szia Rosinante! Iszonyúan tetszenek a rajzaid! Hihetetlenül tehetséges vagy, fõleg annak fényében, hogy nem is tanultad soha! Én kiskorom óta folyamatosan csak lovakat rajzolok, rajztagozatos suliba jártam, majd úgy volt, hogy képzõmûvészeti pályán tanulok tovább, de sajnos akkoriban ez nem vonzott annyira, ezért mást választottam. (most már szánom-bánom)Pár rajzom van is itt a galériában, de ezek még régebbiek, mostanában nemigen rajzolok, néha ajándékba családnak, barátoknak, spontán csak ritkán. Az a baj, hogy ha nekiállok, egész nap fel se állok, erre meg nemigen van idõ. No meg az örök elégedetlenség, utólag kiszúrom az aránytalanságokat, más hiába nem látja, engem idegesít…Viszont ez a topic nekem is meghozta újból az ihletet, úgyhogy majd próbálok kreálni újakat. Posted Image

#474 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 16:47

Pracli, láttam a rajzaidat, nagyon szépek! Tessék csak megint nekiugrani a rajzolásnak! Néha én is akkora szüneteket tartottam, hogy hûû... Posted Image A hibák mg azért vannak, hogy kijavítsuk õket (nekem ezért jutott ilyen sok :D )

#475 pracli

pracli

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 226 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 17:41

Majd szkennelgetek be én is az újakból, ha készülnek. Egyenlõre van egy pár még a régiekbõl [url="http://"http://community.webshots.com/album/16729233MzVRFdQGWo"]itt[/url] A Koch féle tanulmányok nagyon jók, de megmondom õszintén nekem Leonardo lóábrázolásai nem jönnek be. Valahogy olyan húsosak a lovai, a bõr alatt nem látszódnak jól az izmok, inak, vagy legalábbis inkább hurkáknak tünnek Posted Image Ettõl függetlenül Leonardo egy zseni volt, de szerintem lórajzban akadt nála jobb...

#476 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 24. - 19:25

Zsírlovak... :D Nekem Koch bácsi a kedvencem (kétpercenként változik ;) ) Rakjak még fel képeket a Koch-könyvbõl?

#477 Palomino

Palomino

Csillámlovas

• Fórumtag
  • 1.806 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 0:47

Ok Bokorugró, akkor majd válogatok néhányat, ha lesz egy kis idõm és az a kis idõ elég sok lesz ahhoz, hogy kiválogassam és felpakoljam a tar.hu-ra. Sajnos nincs kilátásban ennyi szabadidõm a köv napokra, de majd igyekszem nem elfelejteni. Posted Image Pracli! Üdv, de rég láttalak már! Emlékszel, hogy mikor is pontosan? Posted Image Gyönyörûek a rajzaid, le a kalappal hogy ilyen részletesen van türelmed kidolgozni! Én képtelen vagyok 1 óránál (max2) tovább foglalkozni egy rajzzal...Rosi, jöhetnek a további képek Koch-tól ;)

#478 Bokorugró

Bokorugró

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 8.786 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 1:29

Ok, Palo, várjuk a rajzaid! Posted Image Rozi, Pracli! Csak azé, hogy egy kicsit Posted Image vitatkozzak veletek:Szerintem meg a Leonardo rajzokat nem úgy kell nézni, mintha egy bonctan tankönyv lenne. :rolleyes: Nyilvánvalóan nem is az volt célja, hogy minden inat és izmot részletesen láttasson (bár voltak ilyen próbálkozásai is). Ha az ember ezekhez hasonló quattrocento képeket, vagy rajzokat nézeget, akkor próbálja meg beleélni magát az adott korba, és az annak megfelelõ szépségideálok ízére ráérezni! Persze, van egy csomó elrajzolás is ezekben, de azt hiszem nem ez a lényeg! A lényeg szerintem az, hogy elképesztõ grafikai, sõt plasztikai élményt nyújtanak. :cool: Az meg ugye senkinek nem új, hogy egy párnás test lényegesen plasztikusabb mint egy csontváz... Posted Image Igaz, ezt a mai trendek nem szeretik elismerni.Na,...most kijött belõlem a restaurátor! Posted Image

#479 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 1:54

Bokorugró! Ha fikázásnak vetted a zsírlovacsot, akkor szorri - nem annak szántam. Biztos csak a féltékenység beszélt belõlem :rolleyes: - elvégre Rosinante mégis csak egy gebe. Posted Image :D Leonardo mûvészi ténykedését és eredményességét nem vontam kétségbe, sõt elárulom, hogy nagyon szeretem a rajzait, beleértve a lóábrázolásait is. ;) Megint Ludwig Koch; passage Posted Image És így ugrattak hajdanán a menõ csávók: Posted Image

#480 Rosinante

Rosinante

Törzsvendég

• Fórumtag
  • 7.081 hozzászólás

Közzétéve 2005 február 25. - 6:51

idézet:
Eredeti szerzõ: Kalevala: Ilyen lószemrajzolós anatómiásos izét akinek van lécci tehetne fel MÉG. [/QUOTE]Mirõl van szó, bocs? :confused: